|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Lepiej jeszcze dac sobie na wstrzymanie z tym rodzeniem bo jeszcze do terminow nam troche brakuje
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Zawsze uczę się dzień przed egzaminem..nawet w dzień egzaminu. Teraz czytam pracę i jeszcze chcę powtórzyć z 3 czy 4 pytania, które ewidentnie mi nie leżą... |
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wszelki wypadek spakuj bo nie wiadomo co bedzie
|
|
|
|
|
#4624 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z takich dalszych kierunkow mi sie marza Indie, Hong-Kong, Etiopia. Ale w zakresie ok 10 lat, bo niektore z tych miejsc wymagaja gruntownego przygotowania sie jak Etiopia, a w Indiach niebezpiecznie ostatnio Ale mam tez takie mniejsze marzenia- fiordy,renifery i zorza polarna w Norwegii, Belize, Maroko...Zastanawiam sie gdzie za granice mozna pojechac z rocznym maluszkiem by bylo dobrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
yyyyyy?
|
|||||||
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Niedobrze mi od samego rana
Ech ![]() zjadlam chleb z maslem bo glodna sie zrobilam ale po godzinie przydaloby sie zjesc cos 'porzadniejszego' ale na sama mysl o czymkolwiek bierze mnie na ![]() Wiem wiem ciagle pisze tylko o tym samy no ale ile czlowiek moze tak wytrzymac no ile ??
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi zawsze dzień przed wchodzi wszystko do głowy najlepiej. Stres daje kopa.
|
|
|
|
|
#4627 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś też rano miałam okazję zobaczyć męża w pełnej krasie bo zapomniał zabrać ręcznika kąpielowego ze sobą do łazienki i cały mokry przyszedł do sypialni ZALEWAJĄC PRZEDPOKÓJ I PODŁOGĘ W SYPIALNI mokrymi śladami stóp. eh faceci ! No każdy wczoraj bawił się we wróżkę no to oficjalnie masz pozwolenie na rodzenie !!!!!! Cytat:
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Zadomowienie
|
wow
Cytat:
najwazniejsze by Tuska wyzdrowiala i wtedy pojedziecie do domku. Fajnie ze nadal jestes razem z nia w szpitalu, u mmnie ze wzgledu na brak miejsc wypisuja matke po 3 dniach a dziecko lezy dalej i mozna do niego tylko przyjezdzac![]() Cytat:
Zawsze jak otwieram sloik to przelewam czesc do malego sloiczka i biore za kazdym razem czysta lyzke do nabierania i nie smaruje kromek tylko leje na nie miodek. Mam dziadkow-pszczelarzy wiec jestem wyczulona bo jakbym zepsula 25kg kanke miodu to by mnie na suchej galezi za marnowanie pracy pszczolek... ![]() Fermentowany miod z winem to przeciez miod pitny ![]() Jak miod nie jest 100% miod i ma dodoatki to tez sie moze psuc. |
||
|
|
|
#4630 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4631 | |
|
Rozeznanie
|
Brawo kochana!!!
Mozesz juz smialo rodzic! Ja powiem szczerze bardzo chetnie urodze po 37 tc! Nie zniose wiecej tego drapania!Cytat:
Dziewczyny ja jade na 13 do szpital na usg! Trzymajcie z mnie kciuki! Wczesniej musze coreczke podrzucic do kuzynki, bo nie chce jaj ciagac po szpitalu. Maly dzis jakis nieaktywny, az sie martwie.... chyba musze zjesc cos slodkiego... |
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Rozeznanie
|
Cześć i czołem kluski z rosołem!
Butter - krycha - hit!!! Jeśli taką wenę będziesz miała na obronie to wróżę Ci nagrodę Rektora! H4linka - śmiałam się z sandałków i sapania, po czym przypomniałam sobie, że mój TŻ ciągle pyta czemu sapie i zapina mi sandałki. ![]() Mi na szczęście nie puchną nogi, za to końskie muszysko mnie udziabało i rozdrapałam i mam ranę na pół nogi wszyscy na mnie nakrzyczeli, że zakażenie, że jak tak można drapać - no swędziało to drapałam! Ależ mnie wkurzyła babka z tych co dzwonią z ofertami z sieci komórkowych, oferta na tv i internet mówię, że mam już TV od nich, no ale internet - mam internet, ale super oferta, co mi po super ofercie kiedy ja mam podpisaną umowę na internet? ale ona tylko opowie PO COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OO No cóż, zdenerwowałam się, trudno. Papryczka - ![]() Zaczarowana - rodzisz nie rodzisz, już się pogubiłam kto teraz rodzi Jest 11 a ja już jestem zmęczona!
|
#4634 | ||
|
Zadomowienie
|
Czuje sie dzis jakby czolg mnie rozjechal, rano brzuch bolal jak na okres ale nospa pomogla, jestem jak zmeczone zombieeee
Dziecko sie chyba przekrecilo poprzecznie bo mam u gory kwadratowy brzuch a na dole pusto I jakos lzej sie chodzi, nie czuje glowki m.nogami. USG mam za tydzien, ciekawe co pokaze![]() Cytat:
Misiu przyjezdzaj![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dlatego jeszcze w lozku leze bo zaraz ide spac |
|
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zaczęłam już kombinować z pierwszym postem na nowym wątku, papryczka dasz pozwolenie na zdjęcie naszej wątkowej pierworodnej w pierwszym poście? ![]() Z tego co widzę, założenie sondy będzie tylko formalnością, tytuł z Krychą został chyba jednogłośnie poparty? ![]() Zaczarowana hahaha niechcący przypięłam Ci łatkę najbardziej rodzącej na wątku. Mam nadzieję, że nie czujesz dużej presji?
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-07-10 o 11:01 |
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4639 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się rozpoczynając 37 tydzień
![]() Hanka ma "zaklepanego" Chrzestnego, jeszcze tylko Chrzestną "znaleźć"... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W sierpniu brzuszki pożegnamy, z ciężarówek będą Mamy. Na porodówkę drogę znamy, w Sierpniu dzieci powitamy. Żar okropny, wody płyną,w sierpniu przywitam się z Dzieciną.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-07-10 o 11:32 |
||||||
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 37 tcPodoba mi sie, super
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4642 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Musisz się z dzieciaczkiem dogadać odnośnie godziny porodu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4643 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale jak trzeba to trzeba. Cytat:
wiem wiem, dobrze że mogę z nią tu być ;-) To zależy od wyników . Dzisiaj robią jej wyniki Dlaczego nie chce na wadze przybrać. Cytat:
A Tuśka śle słodkiego buziaka dla ciotek ;-). No mam nadzieje, że to tylko ta wstretna Bilirubina. Cytat:
trzymaj mocno ;-) Cytat:
![]() Poczekaj jak zaczniesz rodzic to będziesz miała tyle siły ;-) ze po ścianach będziesz chciała chodzić z bólu ;-) Cytat:
kciuki za obrone. Malpeczka Tuśka tez oczywiście trzyma ;-) my tez mamy taka nadzieje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kciuki za wizytę i USG. O mleku matki nie wiedziałam ze może hamować wydalanie, a ja karmie juz tylko piersią. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Wspominałam kiedyś, że mam dwóch chłopów w domu. Nie wspomniałam natomiast, że bardzo ich interesują ciążowe ciekawostki i różne terminologie, zwłaszcza te nie używane na codzień.
Od kilku dni ulubioną odpowiedzią na każde pytanie jest "posiew z pochwy".
|
|
|
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy dziękujemy za kciuki.
Tytuł z Bożenka wymiata ;-) ButterBear nasza poetko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
h4linka doksztalcaja sie
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4648 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzien Dobry
Butter Bear - trzymam kciuki za obronę i podziwiam. Cytat:
dla Tuśki, pierwszzy tydzień życia Ponoć normalne, że dzieciaczki spadają z wagi, moja też spadała, ale później nadrobiła. Cytat:
Mogę ustąpić kolejkę, chcę rodzić w sierpniu!!!!!! Cytat:
Kurcze, wiem jakie to irytujące i kłopot na tym etapie ciąży, bo trzeba odsyłać, a to czas. Odeślijcie i kupcie może coś na miejscu. Kurcze ryzykowne te zakupy przez net jak się nie widziało na własne oczy. mnie osobiście wkurza, jak kupię coś nietrafionego, a nie zawsze da się oddać lub sie nie opłaca. Kasa wyrzucona w błoto, a tego nie lubię. Cytat:
Zywię się głównie malinami i śliwkami i tak cały dzień. Cukry mam po tym dobre, tylko na czczo podwyższone, bo nie daje rady zjeść nic ok. 22:00 bo zbiera mi się na bełta. Cytat:
Brzuch mam ogromny, a do 8 sierpnia jeszcze trochę czasu. Cytat:
Halinka Krycha ewidentnie pobiła Bożenkę ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaja by były, jakbym tam zaczęła rodzić ![]() Cytat:
Cytat:
I wszystkiego najlepszego dla Was, żeby było coraz lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takie kretyństwa mi sie po głowie plączą... ale wolę ich nie przelewać na wątek ![]() Pentuerko, dziękuję Mam ochotę na chipsy!
|
|||||
|
|
|
#4650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przelewaj swoje glupotki na wątek, chociaż humor sobie nim poprawiam ;-) Bo kur.....ka wodna znowu idzie na solarium ta moja kaczka dziwaczka żółta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Ale mam tez takie mniejsze marzenia- fiordy,renifery i zorza polarna w Norwegii, Belize, Maroko...

no to oficjalnie masz pozwolenie na rodzenie !!!!!! 

najwazniejsze by Tuska wyzdrowiala i wtedy pojedziecie do domku. Fajnie ze nadal jestes razem z nia w szpitalu, u mmnie ze wzgledu na brak miejsc wypisuja matke po 3 dniach a dziecko lezy dalej i mozna do niego tylko przyjezdzac