|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Karmimy sie
Deszcz leje za oknem i w koncu jest czym oddychac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4232 |
|
Konto usunięte
|
Sola ją lekarzem nie jestem i nie znam się na tym. Tak mi powiedziała lekarka, że jak całość wsiaka w pampersa i nie ma grudek, a dziecko ma problem z kupa i gazami, to nie jest prawidłowe. I kazała dawać bio gaie i espumisan. Tak też robię, sama sobie tego nie wymyśliłam.
Blue karmisz mm? Zapytam koleżanki dziś jako to z tymi kupami Pradip wzięliśmy w końcu standard Chocolate chciałabym też tak do tego podchodzić, za nerwowa jestem chyba :p Jeśli chodZi o kolor oczu, to nie pamiętam jak to było z Adasiem, ale na zdjęciu z 5go miesiąca ma już brązowe. Oliemu już ciemnieją też ![]() My się karmień pierwszy raz od 24, szok zwłaszcza, że mały całe popołudnie odsypial to szczepienie. Zobaczymy co będzie dzisiaj.... a u mnie leje
|
|
|
|
#4233 | ||||
|
Zadomowienie
|
czołem Mamusie
wczoraj miałam bardzo miły wieczór popłakałam sobie trochę nad swoim losem, więc mi ulżyło moi panowie byli nadzwyczaj mili dla mnie wczoraj, zajęli się sobą a ja miałam wreszcie upragnioną chwilę dla siebie na mały relaks w łazience i dobrą kolacyjkęw nocy miałam erotyczne sny znaczy wracam do formy dziś rano zebrało nam się na amory nie wiem jak to wytrzymam, minęło dopiero 2 tygodnie ale rzeczy mają się coraz lepiej, bo dziś wypadł mi pierwszy szewCytat:
Cytat:
![]() polecasz jakąś konkretną firmę/model? ![]() A! miałam się Was zapytać - używacie kremów z filtrem podczas spacerów? kupiłam biodermę 50 dla dzieci, ale sporo osób odradza mi filtrowanie podczas spacerów żeby nie blokować wchłaniania witaminy D. Twierdzą, że gondola chroni je przed słońcem ![]() Cytat:
a wiesz, że wczoraj o tym czytałam, bo ciekawa jestem czyje geny będą silniejsze No i podobno kolor oczu wykształca się do roku a w pełni stabilny jest po skończeniu 3 roku życia więc długo muszę czekać by dowiedzieć się czy mój synek będzie błękitnooki po tatusiu czy piwnooki po mamusi![]() ja też a zawsze stukałam się w czoło, gdy słyszałam to "my" w ustach innych matek![]() Cytat:
ale nie wiem jakbym miała zredukować te bodźce![]() w sumie w dzień jesteśmy tylko we dwoje, w mieszkaniu jest cicho, słuchamy sobie jazzu, ale nie jakoś inwazyjnie nie ma ostrego światła w domu. wychodzimy na spacer 1-2 razy dziennie i tu może być kiepsko, bo mieszkam w centrum i jest głośno i chodniki są bardzo wyboiste więc trochę go wytrzęsie |
||||
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Zadomowienie
|
Ramona wydaje mi sie, ze ssie caly czas, robi sobie przerwy, ale to nie tak ze przysypia,tylko chwile odsapnie i znowu...najadac sie najada, bo robi kilka wielkich kup dziennie, czasem nawet jej sie ulewa z przejedzenia...no i tak w kolko, jak zrobi kupke to zaraz glodna. Czytalam, ze dziecko ssie ok.15 min... moze moja nalezy do grupy wiszacych na cycu...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
U nas troszkę lepiej Wieczorem TZ opiekował się małym- ja padłem przed 22, a tż przyszedł z małym do sypailni dopiero po 1 w nocy, a o 3 dopiero młody upomniał sie o jedzonko Co prawda nie do końca było różowo, bo od 5 bolał brzuszek, więc masowanie, noszenie, cudowanie Ale jakoś po 40 minutach przeszło, módy po espuminanie prutał do 7, a pospaliśmy do 8.30 Majkela- my płacimy 220, więc coś koło standartu, ale zastanowię się jeszcze nad 5 w 1, bo w sumie nie widzę powodu dawania aż tyle razy żółtaczki ![]() Bogini Nas też bierze na przytulanki, ale na razie jakoś nie ma okazji, albo ja padam na twarz, albo tż musi wyjechać wcześnie rano Mam nadzieję że jek sie przeprowadzimy, będzie lepiej I sny erotyczne też już mam, hormony się normują My mamy kocyki bambusowe, sprawdzają się super w upały, są bardzo leciutkie i przewiewne Kupiłam na mammisima.pl Bluesky my jeseśmy 100% na mleku modyikowanym - u nas sporo kupek, ale zdarzały się dni, kiedy była 1... wszystko jest normą Berenika mamy bebilon comfort właśnie... Ale widze, że jest lepiej, jak podaję środek przeciwko kolce nie do mleka, tylko w strzykawce do buziaka przed lub w trakcie karmienia. Mam wtedy pewność, że wszystko się wchłania, bo młody czasami nie dopija całości mleki i wtedy bądź tu mądry ![]() Sylwia takie maluchy nie potrafią jeszcz etrzymać główki na wprost- to umiejętność z 3 miesiąca Bogini U mnie też tż nie ma całymi dniami, i też nie budzę go w nocy, bo i po co... Także rozumiem Cię doskonale. Czasmi mama wpada, ale to na kilka godzin, i wtedy doceniam to na maxa, mogę pojechać załatwić sprawy, na spokojnie się wykąpać... Taka pomoc jest nieoceniona Dobrego dnia |
|
|
|
#4237 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wodnistych kupek. Pediatra nam wczoraj powiedziała, że puki są żółte z białymi grudkami i bez śluzu to nie ma tragedii pod warunkiem, że dziecko nie jest na mm tylko piersi. Przy mm już 3 wodniste kupki są niepokojące.
Dostaliśmy Dicoflor, po pierwszej dawce wczoraj była wilka zielona Matko... nigdy nie myślałam, że będę tak panikować nad niemowlęcą kupką ![]() Młodej się chyba udzielił mój stres bo noc mieliśmy z głowy
|
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Zophie dzięki za namiary www
Necro ja też analizuję każdą kupkę i im bardziej się zgłębiam w temat tym mniej wiem , raz śluzowate, raz z zielonymi grudkami - pasemkami rzadkie i dosyć głośne zwykle po karmieniu. odstawiłam nabiał, (mam nadzieję, że na chwilę) za radą położnej: obserwuję.Nie wiem czy powinnam iść z tym do lekarza czy nie ![]() a tak w ogóle to zaczęły wypadać mi włosy i chyba muszę liczyć się z tym, że niedługo bye bye gęste lśniące włosy i przywitam moje mysie ogonki |
|
|
|
#4239 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() To teraz egoistycznie coś o nas Rośniemy, w 2tyg. Zosia przybrała 0,5kg co uważam za wielki sukces, bo strasznie nam ulewa. Wydaje mi się, że wszystko co zje to zwraca, ale pani dr stwierdziła, że dopóki przybiera to ok. Śpi na klinie, na boczku, odbija z bełtem, a i tak ulewa. Może jest za łakoma ![]() ![]() Mamy skazę na urodzie, bo na policzkach prawdopodobnie pojawił nam się trądzik niemowlęcy. Piszę prawdopodobnie, bo na potówki to nie wygląda, nigdzie indziej nie ma krostek, alergia też odpada. Jak dobrze pamiętam, któryś bobasek też się z tym męczył ??Coś z tym robiliście??czytałam, ze to samo niby ma zniknąć ![]() Co więcej, aaaa kikutek odpadł nam w końcu w sobotę i całe szczęście, bo zaczął nam się paprać, nawet dostaliśmy maść od pedi. Oczywiście niezawodny okazał się spirytus, a nie jakiś tam octanisept Była u nas położna i pedi w ramach patronażu. Większej sztuki nie widziałam. Lekarka w ogóle w kulki poleciała, osłuchała młodą i zostawiła nam cennik szczepionek, a położona takie mądrości prawiła, że szok np. po zjedzeniu loda mam ogrzewać cycuszki, bo mleko może być zimne i dziecka brzuszek będzie bolał Czytam o Waszych problemach brzuszkowych i bardzo Wam i Waszym maluszkom współczuję ![]() Co jeszcze z pozytywnych...jedziemy na początku września nad morze To tyle z tego co pamiętam ![]() Cytat:
5 w 1 Infanrix IPV Hib lub Pentaxim 115 zł 1 dawka 6 w 1 Infanrix HEXA 200zł lub HEXACIMA 190zł 1 dawka Rotawirusy-Rotarix 300zł 1 dawka Pneumokoki -Prevenar 260 zł 1 dawka Meningokoki Neisvac C 140zł 1 dawka Adaś szczepiony był 5 w 1. Mam zgwóstke czy 6w1 czy 5w1 Sama się dziwię, ze tak ostro poszalałam ![]() Cytat:
tż chodzi za mną i już świruje i go roznosi, a mówiłam mu żeby korzystał w ciąży, bo potem długi celibat![]() Chustę mam la millou, kupiłam w promocji przez internet w smyku. Na upały rewelka. Tym bardziej, ze młoda nie lubi spać, bez przykrycia. Nie mamy ani jednej potówki ![]() Kremik do buzi mam ten sam, ale na razie nie smaruję. Choć może powinnam, bo mimo, że unikamy słońca cały czas cień, to buźkę ma już opaloną. |
||
|
|
|
#4240 | |||
|
Zadomowienie
|
Kobiety to maja tematy do rozmów, jak nie czopy śluzowe to dziecięce kupy
![]() Cytat:
No i z tym osikiwaniem nie mogę sobie poradzić![]() Cytat:
Cytat:
No i dla chłopaków,ze dali mamie odpocząć A co do snów erotycznych to mi zupełnie te tematy jeszcze nie w głowie.Na sama myśl mnie wszystko boli ciekawa jestem czy po połogu się szybko przelamie...Ja dzisiaj byłam na zdjęciu szwów.Ale nie zdjeli mi wszystkich,bo babka stwierdziła,że w paru miejscach jeszcze dobrze by było żeby trochę potrzymały. Ale te które mi najbardziej dokuczaly- przy odbycie zostały ściągnięte,wiec w końcu mogę normalnie usiąść A nocke mieliśmy super,bo po kapaniu obudził się ok 23, trochę sobie polezal,zjadł drugi raz,zasnal ok północy i obudził się dopiero po 4,a później już wszyscy wstalismy o 7 I od kilku dni juz nie ma problemów z brzuszkiem,wiec chyba po prostu zjadłam coś co mu zaszkodziło,albo pomaga częste kładzenie na brzuszku.Najwazniejsze,ze jest spokój A teraz mam chwile wolnego,bo oboje z Iza śpią
|
|||
|
|
|
#4241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47237649] Pradip wzięliśmy w końcu standard My się karmień pierwszy raz od 24, szok zwłaszcza, że mały całe popołudnie odsypial to szczepienie. Zobaczymy co będzie dzisiaj.... a u mnie leje[/QUOTE]dzięki za odp Cieszę się bardzo ze z karmieniem mieliście mały sukces oby tak dalej Cytat:
Kupiłam Ziajkę na słońce i jeszcze ani razu nie użyłam choć na dworze jesteśmy większość dnia. Z tego co piszesz to nie bodźce bo żyjecie normalnie. Myślałam bardziej o ciągle nowych osobach nad głowa małego itd Cytat:
Kochane powiedzcie jak szczepicie i dlaczego bo ja nie wiem co robić I jeszcze prośba do Moniki albo innej mamy która używa chusty wrzućcie link to odpowiedniej dla niemowlaka ale w jak najniższej cenie
|
|||
|
|
|
#4242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym lodem to padłam A co się dzieje ze starszakiem? Ja szczepiłam i będę szczepić 5w1. Nawet lekarka z którą uprzednio rozmawiałam powiedziała, ze nie ma sensu 6 w1, bo te szczepionki na żółtaczkę są generalnie bezpiecznie. A od któregoś tam roku nie mają tiomersalu. Choć jak dowiedziałam się z wizażu, że i tak mogą mieć jakąś niewielką ilość, bo jak jest poniżej jakiejś ilości to producent nie musi o tym informować, ale to czy będzie oddzielna czy 6 w1 to tego nie sprawdzę. A mogą go mieć obydwie. Cytat:
![]() U mnie też obydwie śpią, a potem jak się obudzą to pewnie naraz i obydwie będą głodne ![]() --- Ja już tak nie wnikam w te kupy, może dlatego, że u nas jest monotematycznie w tej kwestii i są praktycznie cały czas takie same. Dziewczyny pamietajcie, że brzuszek dziecka cały czas się rozwija i jednego dnia dzieci mogą czegoś nie trawić, a za kilka dni już będą. Jeśli jednak coś trwa jakiś dłuższy czas to oczywiście trzeba skonsultować. Chyba, że rzeczywiście ten kolor jest dziwny i nas bardzo niepokoi. Przy czym lekarz powinien sam tę kupkę obejrzeć!!! Zabiera się pieluszkę razem z kupką do lekarza. Któraś się pytała o rzadką częstotliwość kup. Nie musi to być codziennie. Jak dziecko jest spokojne, nie ma problemu z wypróżnianiem to nie ma co się tym martwić. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
:banghead::banghead::bang head: złote rady mamy: Mały nie chce dziś coś spać. Przyszła mama, mowie że coś spać nie może, nie wiem czy przez to ciepło mu się chce pić bo co 1.5h chce cyca. Ta na to żebym mu wody dała. Mowie że teraz się nie zaleca przy kp dawania czegokolwiek do picia i nie będę dawać. A ta że dawniej się dawało. A dla dla niej dawniej to 20 lat temu.
Mam całą stertę prasowania. Chyba się w końcu zmusze do tego bo nikt za mnie tego nie zrobi.
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do włosów mi po porodzie wypada ich mniej ale zrobiło się straszne siano Może kup sobie jakieś witaminki dla karmiących?
|
|
|
|
|
#4245 | |||
|
Zakorzenienie
|
ooo dziękuję
Cytat:
) a tak to ciągle aktywna i zawsze śmialiśmy się ironicznie jak czytaliśmy w gazetach, że noworodek przesypia większość doby jak Ty to robisz Mistrzu????? Iza nie przeszkadzała braciszkowi swoim brykaniem?a gdzie zamawialiście SabSimplex? Nie martw się jeśli chodzi o spanie z dzieckiem - nie będzie za późno, przyzwyczai się owszem, ale przyjdzie taki dzień, że nauczy się spać w łóżeczku Jak mama?? Cytat:
My też rozpoczęliśmy przygodę z BioGaia Masujcie też to oczko (w wewnętrznym kąciku - jakby między początkiem oczka a kością nosową, kwestia 5 okrężnych ruchów w jedną i w drugą stronę-ale dokładniejszy opis jest na necie-u Nas TŻ się tym zajmował)- naprawdę pomaga Podziwiam Cię, że TŻ już wyjechał - a kąpiesz sama? my też rozważamy taką opcję, ale pod warunkiem, że finansowo będzie to warte i dojazd autem. Co do mamy - też by mnie to drażniło!!! jak Dominika miała 3 tyg i TŻ był na szkoleniu to moja mama ze mną nocowała bo chciałam się bezpieczniej czuć, ale w rezultacie bardziej mnie denerwowała, właśnie tym, że byle Mała zapłakała to mama już była u mnie w sypialni ![]() Cytat:
)[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47237649]Sola ją lekarzem nie jestem i nie znam się na tym. Tak mi powiedziała lekarka, że jak całość wsiaka w pampersa i nie ma grudek, a dziecko ma problem z kupa i gazami, to nie jest prawidłowe. [/QUOTE] ja tak też czytałam w którejś z czasopism maminych I już płacz, ehhh, wrócę tu jeszcze dokończyć!
|
|||
|
|
|
#4246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubuś miał według pediatry trądzik (a według mnie potówki) smarowałam najpierw oilatum baby ale nie widziałam efektu wiec zaczęłam przemywać 2 razy dzienni wodą przegotowaną albo solą fizjologiczną i jest buźka ładna. Super że jedziecie nad morze No i z tym lodem to sarkastyczne brawa dla położnej Cytat:
a jak to jest jak kupuję 5w1 to potem w 7 miesiącu sama żółtaczka jest płatna? Cytat:
wrzuć linka do tego masażu bo nam też ropieje i pediatra kazała masować od wewnętrznej strony oczka do zewnętrznej a nie po nosku jak piszesz |
|||
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia- mi nie tyle trudno z wyjazdem męża fizycznie co psychicznie. Choć przed ślubem też go nie było po 2 tyg (mieszkaliśmy razem) i wtedy cały czas był za granicą. Teraz dużo w polsce ale z dzieckiem to wiadome inaczej. Małego już przy 3 kąpieli sama kąpałam.
Najgorsze jest to że mieszkamy na wsi gdzie do najbliższego sklepu mam prawie kilometr po ruchliwej ulicy bez chodnika więc z wózkiem się boję iść. Więc bez samochodu ani rusz. Najgorsze są początki. Ale wszystko się da trzeba tylko chcieć. W przyszłym tyg jak będe miała siły może już sama z małym samochodem pojadę jak będę miała potrzebę. Nie będę się od nikogo uzależniać. Na ropiejące oczko dostaliśmy kropelki, dziś 3 dzień stosowania i już oczko ładnie wygląda.
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
nie wytrzymałam i umówiłam się do pediatry, jutro ma przyjechać do domu (fajnie, że małego nie muszę nigdzie ciągnąć... Nie dają mi spać te jego krostki, kroki i inne cuda, które wychodzą mu na ciałku mleka i przetworów już od dawna nie jem i niby jak jedno schodzi, to wychodzi co innego... Niech go obejrzy i powie mi co to jest i z czego...Poza tym nie jest źle, brzuszek od czasu do czasu zaboli, co od razu widać po Kacperku, jakby nie to to by był przegrzecznym i przeszczęśliwym i przespokojnym dzieckiem, może lekarz podpowie co z tym robić. __Sylwia__88 niestety teraz mnóstwo rodzin tak żyje, że mąż pracuje na wyjazdach... Dasz sobie na pewno świetnie radę, tylko na początki wiadomo, że będzie ciężko, ale trzymam kciuki, żeby było dobrze ![]() Prowansja88 co z mamą? zophiee zazdroszczę wieczoru ja marzę, żeby się wyspać ![]() Bogini Bastet też nie wiem co z kremem z filtrem, na razie nie stosowałam właśnie przez witaminę D, wynikiem czego mały ma opaloną buźkę, a na słonko go niby nie wystawiam... Pisałyście o ochocie na przytulanki, u mnie to chyba na ostatnim miejscu teraz, czuję się jakaś nieatrakcyjna, mimo że kilogramów to zostało jakoś niecałe 3... Ale brzuszek jeszcze taki rozciągnięty, ale czego ja się spodziewałam, że zaraz wbiję się w bikini? Za to mąż zachwycony cyckami
|
|
|
|
#4249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Co tu jeszcze pamiętam...
witaminy - bierzecie jakieś dha? szczepionki - my jednak 5w1... 120zł kosztuje u Nas. dieta - wczoraj zjadłam parę truskawek czereśnie jem już do woli. Gorzej mam z warzywami - brokuły jecie? albo fasolkę szparagową?A dziś na obiad robię domową pizzę ![]() okno na noc - mamy mikro-uchył a nad ranem uchylamy krem na słońce - nie mam jeszcze! chciałam Babydream tubkę żółtą ale od 2mcy nie ma go na półce... ![]() hormony - mi jeszcze chyba się nie unormowały - daleko mi do erotycznych snów skórka pod pachami - Małej się tak jakby roluje skórka pod pachami jak to traktować? natłuszczać czy wręcz przeciwnie - skrobią zwalczać?ogarnianie sytuacji - ja tam też z tych co wolą same tzn z TŻtem ale TŻ w pracy długo. Ale nie wyobrażam sobie mamy czy teściowej u boku ojjj nie robię wszystko po swojemu i nikt mi się nie wtrąca, nie przybiega na każdy płacz, nie patrzy na ręce, nie sypie radami jasne, że ciężko czasem- głównie jak wychodzę na spacer z dwójką dzieciaków gdzie z 4 piętra trzeba znieść Małą w gondoli, Starszą za rękę, do tego napakowana torba do wózka... a z powrotem jeszcze siatka z zakupami no to wtedy przydałby się pomocnik ![]() Ale tak to jakoś to ogarniam - Dominika mi już w ciągu dnia sama usypia na drzemce, zabawi się, jak woła to staram się jakoś to godzić i albo z Wikusią na rękach, albo w leżaczku, albo w chuście (teraz schnie na balkonie, schnij szybko ) albo jak uśnie w łóżeczku to jestem cała dla Dominisi Najgorsze są popołudnia (o tak od 15 ) - Wiki zaczyna marudzić, ja mam prawie obiad iść robić, Dominika wstaje z drzemki i chce się ze mną bawić - i tak wszystko naraz!Poza tym Wiktoria nad ranem ma problemy brzuszkowe - stęka, pręży się, purka... ewidentnie męczy się z gazami stosuję Espumisan, ale musiałabym chyba co chwilę dawać Dlatego od wczoraj daję BioGaię i dziś TŻ kupi Espumisan 100. Zobaczymy. Jak nie pomoże to kupimy Delicol - może tu tkwi problem.[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47219053]Dziewczyny od dwóch dni pod wieczór boli mnie strasznie głowa... od czego to noże być?[/QUOTE] mnie też - wg mnie to na ciśnienie Jak karmienia? Decydujesz się przejść na sztuczne? Czy próbujesz jeszcze uporać się z cycoholikiem? ![]() Cytat:
Moja Dominika (odpukać) grzeczna, bardzo dzielna i wyrozumiała, szybko wydoroślała przez to. Choć ma gorsze momenty gdzie np z byle powodu płacze i dąsa się. Albo prowokująco mówi "Ty się mną już nie opiekujesz" - muszę Jej wtedy tłumaczyć i zapewniać o uczuciach. Ale wiem, że wiele niestety sama źle robię, bo automatycznie odkąd jest Wiktoria to więcej wymagam od Dominiki, a to przecież wciąż dziecko jest! ehhh wczoraj Ją tak skrzyczałam na spacerze parę razy niepotrzebnie, bo szłyśmy na zakupy do sklepów obcych dla Dominiki i drogą też nową dla Niej i szła jak pijana, potykała się o mnie, o wózek... A biedna po prostu nie znała tej drogi i nie rozumiała moich wskazówek Także czasem to ja muszę się opamiętać, że ma tylko 4 lata ![]() Ale do siostry to bardzo czuła i wrażliwa )Zazdroszczę wakacji!!!!!!! Z tą radą położnej powaliłaś mnie Cytat:
Cytat:
i co chwile któraś mama z przedszkola proponuje spotkanie, spacer a ja nie mam jak się umówić bo niewiadomo kiedy Mała zawoła jeść
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-07-10 o 15:15 |
|||
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Rozeznanie
|
Witam! U mnie 37 stopni
Wyjdziemy pewnie gdzieś dopiero po 17...Karolkya współczuję tych dodatkowych "przygód", mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze Prowansja jak mama ? W ndz zrobiliśmy Małej sesję noworodkową, ale był taki upał i tak się biedna umęczyła... Ta fotograf zaczęła ją ubierać w jakieś wełniane czapki i spodenki, a z niej się lało po prostu i strasznie mi jej szkoda było, nie wiem czy drugi raz bym się zdecydowała, tak się wymęczyła a ja razem z nią... Do tego w ndz jeszcze zaszalałam i zjadłam loda i od poniedziałku mega boli mnie gardło Helenka - mały Aniołek Na razie jest tylko na moim mleku. We wtorek skończyła dwa tygodnie![]() Pradip - taka chyba uroda dużych dzieci, że więcej zjedzą i szybciej przybierają niż te 3 kg bobasy Ja też chcę zacząć Małej dawać wodę, tylko ciągle nie mogę się zabrać za wysterylizowanie butelek![]() Dieta i kawa - kawę piję na razie zbożową, jak Helusia skończy miesiąc to przejdę na rozpuszczalną. A co do jedzenia to na razie słabo u mnie, ale bardziej z tego powodu, że nie chce mi się gotować i nic wymyślać nowego - obiady to głównie gotowany kurczak/indyk/schab, do tego kasza/ryż/makaron i marchewka lub mizeria z jogurtem. Póki co mi się jeszcze nie znudziło Ale dzisiaj miałam pierogi z serem. Druga sprawa, że w ogóle przez to gardło nie mam apetytuKupki - u mnie też luźne i wodniste i moim zdaniem normalne, takie właśnie jak jajecznica ![]() Co do pielęgnacji to u chłopaków to było zdecydowanie prostsze!! Mamy dziewczynek powiedzcie mi jak oczyszczacie wargi sromowe? Czy w ogóle oczyszczacie? Czym? Trzeba rozchylać mocno? Bo ja się ciągle boję jej tam grzebać ![]() Tyle tematów się tu przewinęło, że nie pamiętam co jeszcze... Kakusia mi jeszcze zostały witaminy z ciąży i tam jest kwas dha, jak się skończą to chyba wezmę sam DHA Krem - ja mam Biodermę i smaruję buźkę i rączki przed każdym spacerem Majkela gdzie jedziecie nad morze? Co do starszego to u nas na razie jest luz - tż ma jeszcze urlop, trochę też zajmuje się nim moja mama, bo mieszka nad nami. A teraz na tydzień wzięła go moja siostra więc co chwilę ma jakieś atrakcje. Podejrzewam, że nie będzie chciał wrócić Więc na głowie mam "tylko" córkę. Boję się tego co będzie od poniedziałku - tż wraca do pracy, będzie po 17, ja w domu z dwójką dzieci, trzeba też się zająć praniem, sprzątaniem, gotowaniem i może wszystko byłoby jeszcze jakoś do ogarnięcia gdyby Młoda coś więcej pospała! A tak to czarno to widzę! Dobrze, że chociaż na mamę mogę liczyć. A czy Kuba jest zazdrosny? Sama nie wiem... Teraz dużo u niego się dzieje, chyba nie czuje się jeszcze taki odtrącony, ale brakuje mi go strasznie, że nie mam się kiedy z nim pobawić, poleżeć z nim, pogadać, dla niego głównie istniej tata i babcia Ciężko mi znaleźć dla niego czas Trzeba po prostu mi jeszcze czasu, żeby to jakoś sprawnie zorganizować
|
|
|
|
#4252 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, teraz w internetowym smyku jest -50% na wszystkie ciuszki dla dzieciaków
)Cytat:
mnie to całkiem bawi, bo biedaczyna spać w nocy nie może![]() łykam witaminy dla ciężarnych/karmiących i żelazo na anemię ![]() Cytat:
walczę z suchością skóry, bo na brzuchu jest taka nieprzyjemna ![]() Kakusia ja łykam matruelle. polecił mi gin w ciąży i teraz też stosuję |
||
|
|
|
#4253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kciuki za oczka! Majkela i też tak musieliście odpowiednio nosić/podnosić Adasia? Szybko się nauczyliście? Bo mnie to nieporadnie wychodzi. A moja Mała ma dziś jakiś dziwny przytulaśno-cycusiowy dzień nie może usnąć i sobie poradzić bez cycusia i pociumkania - w rezultacie co 30min woła jeść jak nie dam to płacz i ssanie rączek.właśnie - Wasze dzieci używają smoczka uspokajacza? Bo Wiktoria nie bardzo chce (mam Avent 0-6m i Lovi 0-3m), a muszę Ją jakoś nauczyć bo zaczyna palce ssać ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Kamilla póki był śluz u małej to wargi sromowe tylko leciutki wycieraliśmy, teraz jak już nie ma- to rozchylam, bo tam kupka wchodzi ale nie oczyszczam mocno - nie ścieram tej białej wydzielinki. No i podczas kąpieli to tam TŻ też myje Ja chyba też kupię same dha... Cytat:
i wyłam wieczorem że nie radzę sobie ale z czasem jakoś to ruszyło ![]() Ale ja to Cię podziwiam, że tak synka wysłałaś na wakacje, mnie by chyba serce pękło z tęsknoty! no i ja tak nie chciałąm (mimo, że mama proponowała), żeby właśnie Dominika nie pomyślała, że odsyłam Ją do babci bo mamusi się nowy dzidziuś urodził. Wolałam sama na głowie stawać, ale mieć obydwie przy sobie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz tżet mnie już zaczyna męczyć żebym zaczęła znowu jeździć i w weekend i popołudniami to ja mam być kierowcą matko boska, nie wyobrażam sobie prowadzenia innego samochodu i to jeszcze z dzieckiem na pokładzie z drugiej strony wiem, że muszę, bo potem będę miała problem ![]() Cytat:
mój też mam nadzieję, że problemy z brzuszkiem minęły po odstawieniu nabiału. choć z drugiej strony obawiam się czy maluch nie zbiera sił na wieczorne koncerty (dziś skomentowali tak to sąsiedzi z góry )mam nuka. też ssie niechętnie, ale na siłę go nie przyzwyczajamy. chyba, że wpadnie w dziki szał to wtedy ssie ![]() Kamilla szybkiego powrotu do zdrowia życzę ![]() zjadłam garstkę borówek, mam nadzieję, że nie zaszkodzą małemu. Mam straszną ochotę na słodycze....szczególnie lody i czekoladę
Edytowane przez Bogini Bastet Czas edycji: 2014-07-10 o 17:00 |
||
|
|
|
#4255 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia- samochodem w sumie jeżdżę dużo. Całą ciążę, jeszcze w piątek wieczorem dużym tz służbowym jeździłam a w sobotę rano na porodówce wylądowałam
![]() Co do smoczka- my mamy chyba z canpola albo baby ono nie pamiętam. Mały od razu go załapał bez kombinowania ale nie zawsze go potrzebuje. Nie raz zasypia bez smoczka, a jak już zaśnie z nim to po chwili wypluwa . Matko wybrałam się autem na zakupy do biedronki, siostra została z Miłoszem akurat spał. Wróciłam i zaczął się płacz. Jak dostał cyca to myślałam że całego połknie.
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Bogini Bastet - a jeśli to nie tajemnica - kim jesteś z zawodu że jeździsz służbowo?
![]() Mnie taka blokada włączyła się w 1 ciąży i w 2 ciąży znów blokada! dwa razy silniejsza... do tego stopnia, że płakałam w aucie jak TŻ za szybko jechał i cała się trzęsłam... Nie wiem jak ja teraz znów zacznę jeździć, a TŻ już namawia ![]() Cytat:
![]() A czy bolą Was też kości??? Ja momentami mogłabym wyć z bólu bioder I jeszcze jedno - czy Waszym dzieciom też odginają się uszka podczas leżenia? nie chcę zaniedbać tego... a strasznie Jej się zwijają! Mam tyle pytań, ale tak mi brakowało wspólnych rad, przemyśleń czy świadomości o podobnych problemach ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Co do smoczka - to nie tak, że ja wszędzie i zawsze wciskam dziecku smoczka Ona go w ogóle nie chce - usypia bez smoczka itd, tylko są momenty, że chce tylko ciumkać pierś, a Jej brzuszek jest tak przepełniony, że aż ulewa, a Ona strasznie potrzebuje w danym momencie ssać to próbuję Ją oszukać smoczkiem. Ale Ona się nie daje oszukiwać cwaniara wolałabym jednak smoczka niż paluchy w buzi...---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Chciałam jeszcze prosić o kciuki na jutro ![]() Mam rano zabieg u chirurga - będzie mi wycinał znamię na stopie. A potem wycinek idzie na badanie histopatologiczne. Strasznie się boję, że zabieg będzie bolał, że będę to czuła mimo znieczulenia, że coś wyjdzie na badaniu. |
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam avent ze szpitala, TT wyprofilowanego nie chciała, wypluwała a teraz pięknie ssie lateksowego wyprofilowanego z Babydream
|
|
|
|
|
#4258 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sama małego nie smaruję ale chyba gorsze jest poparzenie od braku witamin. A nie dajesz synkowi D i K? Cytat:
Dzięki za odp o szczepionkach i czekam na link o masażu ![]() Jesteś pewna że pod pachami yo skórka? mąż też tak raz myślał a okazało się ze niedokładnie wytarliśmy małego i resztki mydła mu zostały ![]() o dzięki Cytat:
![]() No to Twoja mała też ładnie przybiera Wracaj szybko do zdrowia ![]() Cytat:
Cytat:
Mocne kciuki za jutro ![]() I ja się cieszę że mogę się Was poradzić i zadać nawet najgłupsze pytanie |
||||||
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
Małemu właśnie odpadł pępek
ale ma teraz ładny brzuszek Kakusia za jutrzejszy dzień ![]() ps. zajmuje się sprawami bhp i ochroną zdrowia w dużej korporacji
|
|
|
|
#4260 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a próbowałaś płukania szałwią? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to bym chyba potraktowała jakimś linomagiem, alatanem czy inną maścią z tego gatunku. Ale to z naciskiem na chyba. |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

zwłaszcza, że mały całe popołudnie odsypial to szczepienie. Zobaczymy co będzie dzisiaj.... a u mnie leje
popłakałam sobie trochę nad swoim losem, więc mi ulżyło
znaczy wracam do formy
nie wiem jak to wytrzymam, minęło dopiero 2 tygodnie
ale rzeczy mają się coraz lepiej, bo dziś wypadł mi pierwszy szew

więc długo muszę czekać by dowiedzieć się czy mój synek będzie błękitnooki po tatusiu czy piwnooki po mamusi
więc trochę go wytrzęsie

No i z tym osikiwaniem nie mogę sobie poradzić
dla chłopaków,ze dali mamie odpocząć

13.07.2013 
Może kup sobie jakieś witaminki dla karmiących?