|
|
#4201 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
moja tak lubi, jak nie może zasnąć i zawsze ją zawijam do snu na noc aczkolwiek wydaje mi się, że nie masz na razie się co martwić![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Buźkę smarujemy hippem, ale teraz linomagiem lub alantanem bo mamy chyba trądzik niemowlęcy ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47171600] Wczoraj pierwszy raz udało mi się uśpić małego wieczorem bez mojego cycka Nikt nie odpowiedział, więc ponawiam pytanie: czekamy jeszcze, czy przenosimy się już na odchowalnię?? Z dziewczyn udzielających się już wszystkie rozpakowane I kto nas przenosi??[/QUOTE]![]() Jak najbardziej na odchowalnie, a kto nas przenosi może Berenika![]() ![]() Cytat:
dziewczyno proszę się oszczędzać |
||||||||
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja dopiero teraz mam chwile żeby się odezwać. Te upały są straszne. Męczą nas niemiłosiernie. Co do samego porodu to 28 czerwca urodzila się nasza kruszyna. Rano ktg za bardzo nic nie pokazywalo tylko malutka się wierciła więc z jej tętnem różnie było. Później badanie i lekarz stwierdził że szyjka jest kompletnie nie przygotowana i indukcja nie ma sensu. O 15-tej kolejne ktg i na nim juz różnie. Około 18-tej wezwali mnie na badanie i stwierdzili że zapis ktg jest niemiarodajny i ide na indukcje i mam nic nie jesc. Myslalam ze on mowi o niedzieli ale chodzilo o sobote. Fajnie, tyle ze godzine wczesniej zjadlam obiad. No ale poszlam cala w skowronkach. Mąż musial poczekać przed salą porodową aż się przebiorę, zrobią zapis ktg i podadzą oxy. Kroplówkę rowno o 18:30 mi podpieli i czekamy. Przed 19-ta przyszla polozna i kazala mi gleboko oddychac. Ja sobie pomyslalam ze pewnie cos sie pisac na ktg zaczyna i chca zebym od samego poczatku ladnie oddychala. No ale ta za chwile drze sie do kolezanki czy tamta ma juz ta atropine. Ja sobie mysle ze co ? Po kiego grzyba atropina ? No ale podaly i zaraz biegiem kazaly mi wstac, gacie w dol i predko na fotel badan. Ja zas szok ze co, że badanie musi byc w jakims odstepie czasu wykonane czy jak. No to siup na fotel a one mbie obskoczyly i dodatkowo jeszcze polozne z poprzedniej zmiany bo akurat sie zmienialy. Wpadl lekarz i zaczął mówić co się dzieje, że gwaltownie spafa tetno dziecka i jest zagrozenie zycia i ze konieczne jest cc. W tym czasie one juz mnie cewnikowaly i podstawily papiery do podpisu na cc. Nie kazaly mi nawet wstawac tylko w 5 z tym fotelem badan mnie na operacyjna wwiozly a tam juz czekal caly zespol. Szybko musialam z fotela badan na stol operacyjny tylek przelozyc. Zas mi pomogly. Tam poploch. Cisnienie,klips na palec zalozony. Dostalam jakis kieliszek do wypicia i zaraz przylozyly mi maske do twarzy. Pytaly jeszcze kiedy ostatni raz jadlam, to jak uslyszaly ze okolo godziny do poltorej temu to powiedzialy tylko no to zajefajnie. Rece zalamaly. Ostatnie z sali co pamietam to ze strasznie cala im się na tym stole trzeslam z nerwow. Nawet nie bylam w stanie powiedziec zeby meza poinformowali bo on nadal nie wszedl na porodowke. I jeszcze slowa lekarza czy zespol gotowy i czy moga zaczynac. Pomyslalam sobie jeszcze tylko ze jak to na zywca jak ja przytomna jestem no i pozniej pustka w pamieci. Dopieto okolo 21 mnie wybudzili. Pierwsze co zapytalam czy maz wie. On biedny tam czekal i dopoki w sumie mnie nie wywozili juz na oddzial nie wiedzial co sie dzieje. 0 informacji. Widzial tylko malutka jak ja wiezli w inkubatorze. W miedzyczasie dowiedzial sie tylko ile mala wazy. Lekarz jeszcze zaraz po cieciu jak juz bylam przytomna powiedzial ze bylo to jedno z najszybszych ciec w historii szpitala. 4 minuty moze 5 ale sklania sie bardziej ku 4. No i okazalo sie ze malutka przycisnela glowka pepowine. Pediatra na drugi dzien powiedziala mi ze dostala 7-8 punktow ze wzgledu na to ze bylo znieczulenie ogolne a to wplywa na dziecko, ze byla chwile pod tlenem ale wszustko juz jest w jak najlepszym porzadku. No i nastepnego dnia ja zobaczylam dopiero. Caly czas bylo mowione ze bedzie Milenka ale maz stwierdzil ze do niej bardziej pasuje Patrycja. A ze byla to jedna z wczesniejszych opcji i mi sie podobala to stwierdzilam zeby on postaniwil. No i mamy Patrycje Nie zagladalam jeszcze na pierwsza strone ale trzeba chyba bedzie zmienic tam imie No i Patusia jest przepiekna |
|
|
|
#4203 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47224733]Witamy się po szczepieniu. Wybraliśmy w końcu standard. Oli trochę płakał, ale nie było tak źle.. Mierzy już 63cm i waży..... I tutaj chyba pobił rekord... 5900g!! W poniedziałek skończył 6 tygodni... A teraz czekamy na horror poszczepienny..... za wagę. Pięknie go karmisz No i dobrze, że szczepienie mały dzielnie zniósł![]() Cytat:
Bo ona oczywiście wszystko wie lepiej i trochę za bardzo zaczęła się panoszyć jak byłam w szpitalu, a TŻ był sam z Izą Ale wybór na razie mam taki, że albo teściowa idzie z małą na spacer, albo siedzimy cały dzień w domu, bo Tż już wrócił do pracy, a mi nie wolno dźwigać, więc nie zniosę gondoli z 4 piętra![]() Dzisiaj mamy gorszy dzień niż wczoraj. Radek mało śpi, przez to Iza nie zasnęła na drzemkę o stałej godzinie, bo akurat się obudził i kwękał. No i przez to mała marudna i zaczęła okazywać zazdrość, zwłaszcza kiedy karmiłam Radka Ale ok godzinę temu poszłam odłożyć małego do łóżeczka, po chwili zasnął, ja wracam do salonu, a tam Iza śpi na siedząco na kanapie musiała być bardzo zmęczona, bo u niej takie zasypianie w locie to rzadkość...no i na razie oboje śpią, a ja miałam czas na dokończenie obiadu Beat@ Twój opis bardzo przypomina mi mój pierwszy poród, bo też wszystko tak szybko się działo i też mnie uśpili, bo nie było czasu Całe szczęście, że malutka zdrowa i wszystko szczęśliwie się skończyło I bardzo podoba mi się imię Patrycja
|
||||
|
|
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
Idziemy dzisiaj do pediatry. Niestety oprócz luźnej kupki doszła też śluzowata z zielono-czarnymi grudkami
Gorączki nie ma, je ładnie ale boję się, że przerodzi się to w biegunkę i dopiero będziemy mieli problem.Na dodatek zaczęło lać, nie wiem jak ja z nią tam dotrę |
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
Beat@ no to mamy dzieciątka z tego samego dnia. Tak jak Ci już pisałam dobrze że wszystko dobrze się skończyło. I Patrycja bardzo ładne imię. Gratuluje wyboru.
|
#4206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, morfologia już w sumie w normie, są jeszcze jakieś tam odchylenia w innych parametrach, które mogą świadczyć że jeszcze są niedobory żelaza, ale sama hemoglobina wynosi 12, a poprzednio ok 7 ![]() Gdzieś Ty była jak Cię nie było? Albo mam problemy ze wzrokiem albo nie napisałaś co u Was, a jestem ciekawa ![]() Cytat:
Ja sobie zjeżdżam wózkiem na kółkach, ale ja teraz specjalnie kupowałam pod tym kątem. No i ja mam tylko pół piętra schodów. Także najpierw schodzę z Izą, a potem ona na mnie czeka, a ja zjeżdżam wózkiem. Ale poprzednio miałam taką gondolę, że był problem z wypinaniem razem z dzieckiem oraz zjeżdżaniem na kółkach. Nie byłam w stanie wyjść sama z dzieckiem także rozumiem Cię doskonale co czujesz. Ratowałam się wtedy fotelikiem, choć to nie było najlepsze rozwiązanie. Ale byłam chociaż w stanie wyjść na trochę, bo w ciągu dnia musiałam liczyć na siebie albo czekać jak tz wróci z pracy.---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
za opis najważniejsze że dobrze się skończyło |
|||
|
|
|
#4207 |
|
Konto usunięte
|
Prowansja trzymam kciuki za Twoją mamę
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Beat@ już wszystko zmieniłam.. Tz mnie wkurzył, za dużo tego wszystkiego dla mnie. Przeryczalam całe popołudnie. Łeb mi teraz pęka.. |
|
|
|
#4208 |
|
Raczkowanie
|
Necro zaschizowalas mnie z tymi kulami, moja zawsze miala wodniste. Jak się wyproznia to mocno to słychać. Ale dzis jak ja przewijalam zobaczyłam, ze oblne są wręcz wodniste. Czesc wsiąka jak mocz, zostają pojedyncze, jasne- żółte grudki. Dzis ich mniej niż zawsze.
W ogole mala często robi takie Oleksy jak puszcza gazy... wkrecilam się, ze to biegunka. Boszzzzzz
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
Mój synek ma dziś 2 tygodnie
![]() Dziewczyny nie narzekajcie na pomoc mam/babć/teściowych, bo nawet sobie nie wyobrażacie jak czasami jest być trudno samej. mój tżet pracuje po 12h oczywiście rozumiem, że wtrącanie się może być irytujące ![]() dzisiaj testuje zupę buraczkową. w sumie to podwójna próba: moja w związku z ex cukrzycą ciążową (mam nadzieję) i małego na buraki ![]() beat@ najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i jesteście z Patrycją całe i zdrowe |
|
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Berenika -jejku ile Ty musisz przejść z tym wszystkim na głowie. Jak nie dzieci to tz dolewa oliwy do ognia. Nawet nie wiem co Ci doradzić, jak można by Ci pomoc.
Cytat:
Odstawiłam wszystko co mleczne i dziś po weryfikacji kupy zauważyłam już mniej tych zielonych grudek ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- A miałam Was pytać. Czy Wasze dzieci jak śpią na plecach to trzymają główkę prosto czy przekrzywiają na prawo lub lewo i pozwalacię tak spać? Bo u nas w szpitalu powiedzieli nam że wtedy trzeba na boku układać do spania dziecko. I ją kładę go na boku tylko nie wiem czy tym na co innego nie zaszkodzi jak tak cały czas będzie spał a zapominałam pediatry zapytać.
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Łączę się w kolkowym bólu ![]() Kucyk, u mnie też są momenty spania, a więcej krzyku/prężenia/płaczu/szlochu/itp Kupki idą, ale ciążko nam idzie z tym wypróżnianiem, do tego jest mocno zgazowany brzuch, i żadne środki na dłuższą metę nie działają Nawet sab simplex pomógł doraźnie Będę próbowała jeszcze z tą rurką- może ona pomoże, bo już nie mogę patrzeć na te męczarnie Borysa. On jest panięty i ja też Kucyk My też jedziemy na debridacie- ale nei widze efektu, do tego delicol i sab simplex mam też bio gaię, i od wieczora podam... Był u nas już grany espumisan i bobotic Berenika ja też głównie jestem zdana na siebie, bo TZ w pracy, i też momentami mam dość! Dziś też łzy poleciały, bo sił brak! Najbardziej mnie boli bezsilność! Wiem, ze muszę przetrwać, ale czasami brak mi cierpliwości i energii po prostu ![]() Prowansja trzymam kciuki za mamę Poziomka super, że jesteście w domu Beat Super, że imię wybrane, a Patrycja- bardzo ładnie No i super, że lekarze, mieli tempo, dzięki temu Pati zdrowiuśieńka Majkela Piękne imię My w piatek mamy wizytę szczepienną, i zdecydowałam się na 6w1 Ponoć te bezpłatne już odchodza do lamusa- są stosowane tylko w nielicznych krajach, bo mają ksztusiec pełnokomórkowy! Mnie to przekonało. Trochę się boję, będziemy obserwować reakcje, choć przy tych kolkach, może to być niezauważalne |
|
|
|
#4212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4213 |
|
Konto usunięte
|
Prowansja moja lekarka mówi, że jak są grudki to jest ok. Jak wsiaka wszystko w pampersa, to kupić bił gaie
Zophiee u mojej koleżanki pomogła zmiana mleka na to z dopiskiem Comfort. Ma takie napewno Bebilon i Hipp ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Idę jutro na przegląd i do fryzjera, trochę ochłonę
|
|
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny takie kleksy kupy przy puszczaniu bakow są normalne.Z córką pytałam o to położna.Zresztą teraz mały tez takie kleksy robi.I kupy u mojej Izy tez były wodniste,a żadnych problemów z brzuszkiem nie miała,wiec chyba taka uroda dziecka.
Bogini ja wiem,ze pomoc z zewnątrz przy małym dziecku to super sprawa,ale kurcze jak ja mam się nie denerwować jak po raz enty tesciowa nie potrafi zrozumieć,ze Iza o 19 je kolacje,jest już 19:30 a ich jeszcze nie ma.Tą kobieta nie ma w ogóle poczucia czasu,a ja bardzo sobie cenię długo wypracowywany rytm dnia.Poza tym też chcę mieć trochę wieczoru dla siebie,a nie usypiac mała do 22 A i Radek leżąc na plecach rzadko ma główkę na wprost,raczej układa na bok. |
|
|
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
Berenika dzięki za info.
![]() dziś mieliśmy pierwszą wycieczkę samochodem, właśnie do mnie do pracy. Mały był bardzo grzeczny ![]() A teraz nie śpi od 30 minut i ogląda. Leży w samym bodziaku na kr rękaw i skarpetkach. A na noc ubieram mu body długie, skarpetki i przykrywam kocykiem. Dziś znowu walczyłam do 3, ale jakoś potem odespałam. Tż choćby chciał, to nie pomoże, bo cycka małemu nie da ![]() My się karmimy piersią, póki co obyło się bez strupów na brodawkach, a nawał mleczny pokonany!
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja już w domu od wczoraj od 19 Mała po mm miała problemu z kupkami - ciężko szło bardzo ale dziś po powrocie na cyc już ok. Po łyżeczkowaniu boli mnie brzuch ale jakoś tam funkcjonuję. Byliśmy dziś u endokrynologa i Zosia miała pobieraną krew na badania. Była bardzo dzielna, chwilę pokrzyczała ale dostała smoka i się uspokoiła szybciutko Wyniki wyszły dobre więc była to pierwsza i ostatnia wizyta Prowansja za Mamę oby wszystko poszło dobrze---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- a i moja kluseczka waży już 4580 |
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony pomoc jest fajna, ale z drugiej strony jak człowiek jest na co dzień sam to sobie układa wszystko po swojemu. U mnie była teraz moja mama i niestety sporo się wtedy zmieniło. Miałyśmy ze sobą kilka spięć. Nawet moja mama pod koniec stwierdziła, że będę sobie musiała to wszystko poukładać, bo jednak nie poszło to w dobrym kierunku. Na szczęście nie trwało to długo i jakoś udało mi się opanować. Ale osoby dochodzące czy przyjeżdżające na jakiś czas mogą jednak trochę namieszać. ---- Dziewczyny biegunka to wygląda tak, że nie nadąża się ze zmianą pieluch. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47231395]Jak wsiaka wszystko w pampersa, to kupić bił gaie [/QUOTE] A co jest złego w tym ze rzadka kupka wsiąka w pampersa? Z tego co ja wiem to przy kp normalne są rzadkie kupy, przy mm są bardziej zbite. Dziecko robi raz mniej raz więcej. Jak zrobi mniej to wsiąknie. Czy się mylę? ![]() ---- ogólnie mam wrażenie, że teraz jest jakiś szał na te wszystkie gaie. Marketing mają dobry, bo przy Izie nie słyszałam o tym Jak dziecko nie boli brzuszek i nie ma problemów ze zrobieniem kupki to przyznam szczerze, że nie widzę powodu, zeby sięgać po nie. Ale ja ogólnie jestem przeciwniczką podawania róznych suplementów jeśli nie ma potrzeby. To że dziecko puszcza bąki od czasu do czasu to też normalne. Narazie te mięśnie są słabe także jak dziecko się tylko pręży i pracuje nad kupą to nie musi je nic boleć. Chyba, że ewidentnie widać, że się męczy lub płacze przy tym.
|
|
|
|
|
#4218 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poziomka ja jadłam rosół, pomidorową, krupnik, ogórkową. Wszystko delikatnie przyprawione, bez śmietany. Na drugie gotowany kurczak, indyk, pieczony i gotowany schab, do tego ziemniaki, ryż, makaron, buraczki, marchewka surowa i gotowana, sałata, ogórek, pomidor+jogurt itp [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47193196] A to Oli na brzuszku Pięknie, a jaki silny, super ![]() Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
). Nie zakładam skarpetek ani czapeczki![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie karmiące mm, przepraszam za pytanie ale ile kupek dziennie robią wasze maluszki? Bo Kacperek od wczoraj nie zrobił żadnej i tak się zastanawiam czy to normalne czy powinnam mu coś podać?
|
|
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem Wam ze hardcore mam ja przy dwoch kolkowcach haha
jak zostaje na troche sama to niewiem jak sie nazywam ale napedza mnie to jakos heh, macierzynstwo to jednak zabawna sprawa niewiecie kiedy malucha wyksztalca sie staly kolor oczek ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4221 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Ale jestem wytrwała, jeszcze 3 str
![]() Cytat:
![]() Teraz jak mam porównanie, to stwierdzam, że chłopak łatwiejszy w obsłudze dołu niż dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ej no nie da się na piersi przekarmić ![]() Cytat:
![]() Dostawka jest w użyciu non stop, młody już zapomniał jak się chodzi [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47204528] Rozumiem, że może Was denerwować moje ciągłe narzekanie, dlatego poprzestanę przez pewien czas na podczytywaniu. Dziękuję za wszelkie rady, ale jak widać u mnie nie działają, a ją jestem coraz bardziej poirytowana sytuacją. Oczywiście na wszelkie pytania będę odpisywać nadal...[/QUOTE] Narzekaj ile wlezie, tylko szkoda że człowiek nie umie/ nie może Wam pomóc Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też nie mogę się ogarnąć, nawet nie próbuję już jednego dnia. To na razie nierealne ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47212725]Wk kwestii sprzątania u mnie podobnie, a ja nie cierpię sprzątać na raty i jak ktoś mi przeszkadza w tym, to szału dosłownie dostaję, ale tak mam od zawsze [/QUOTE] To tak jak ja ![]() ![]() Wow i ja też W ogóle to mam fisia na punkcie sprzątania i chora jestem jak w domu syf
|
|||||||||
|
|
|
#4222 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak po szczepieniu??Cytat:
Co do becikowego to akt urodz, ksero dowodów, wypełniony wniosek i tyle ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47219053]Dziewczyny od dwóch dni pod wieczór boli mnie strasznie głowa... od czego to noże być?[/QUOTE] Zmęczenie albo pogoda albo to i to Cytat:
![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47224733]Witamy się po szczepieniu. Wybraliśmy w końcu standard. Oli trochę płakał, ale nie było tak źle.. Mierzy już 63cm i waży..... I tutaj chyba pobił rekord... 5900g!! W poniedziałek skończył 6 tygodni... A teraz czekamy na horror poszczepienny..... Pięknie i mocne kciuki, żeby nie było horroru![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4223 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My chyba też weźmiemy 6w1 ile płacicie?? u nas 210zł dawkaCytat:
dla Zosi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kiedyś słyszałam, że do 2 roku życia ![]() ---------------------- Nadrobiłam Was uczciwie ![]() ps. a tak serio tż dopomina się o kompa ![]() Dobrej nocy
|
||||
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Wtajemniczenie
|
my za 5w1 placilismy 110 za dziecko.
ps. zauwazylam ze nie mowie juz ja tylko my.. matko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym jedzeniem dobre to było ![]() najwazniejsze, ze wszystko dobrze się skończyło i malutka jest zdrowa, śliczna jest |
|
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Cos mi sie nie chce post dodac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- O, juz. Majkela, ale naprodukowalas ![]() Moja mala po kapieli od 20 wisiala na cycach, nasuwa mi sie pytanie, czy tonormalne?? Jest jakas regula, srednia ssania? Bo moja to jak nie spi to ssie, a wisi srednio godzine, dzis pobila rekord, gdyby maz mi jej nie wzial to wisialaby dalej.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo moja na początku ładnie ciągnie, że az czuję w drugiej piersi, jak mnie rwie, a jak zaczyna sobie smoczek robić, to odstawiam, bo i tak z tego nic nie będzie, tylko brodawki mi się znowu robią obolałe
|
|
|
|
|
#4229 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47207754] Ją też poproszę o kciuki, ale za jutrzejsze szczepienie. Tylko ciekawe czy mu zrobią, bo mnie i męża coś gardło boli... I jeszcze ta chol.erna alergia... swedzą mnie oczy, gardło, smarkam się strasznie i kicham co chwilę. Zazdroszczę tym, którzy nie wiedzą co to znaczy, bo oszalec można[/QUOTE] kochana tak bardzo chciałabym żeby wszystko się u Ciebie ustabilizowało Czym szczepiłaś? też męczę się z alergią ![]() Cytat:
Cytat:
reszta jutro
|
|||||
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
Coś dalej nie pisane mojemu synowi spanie. Wykapalam go o 19 i od tej pory już dwa razy jadł a przysnal tylko na chwilę. Leży w lozeczku i myśli nie wiadomo nad czym a mama chce iść spać.
Co do pomocy i obecności innych osób- ją jestem typem osoby która wszystko chce sama. Teściowa na samym początku po urodzeniu zwariowala.codziennie dzwoniła po dwa razy, jak internetu używa tylko do płacenia rachunków tak wzięła się za wyszukiwanie rad dla nas. Ja powiedziałam że nie chce żadnych odwiedzin w szpitalu, tak ona tego samego dnia którego wyszliśmy że szpitala już była już była u nas z teściem i siostra tz. Przez to poklocilam się z mężem bo chciałam po wyjściu że szpitala chwili spokoju, pobyc sam na sam z dzieckiem i mężem, odpocząć. Ale nie było mi to dane. Dodatkowo dostałam od nich prezent z okazji urodzkenia dziecka co bardzo zabolalo tża bo on nigdy tak drogich prezentów od rodziców nie dostał a wie że taki prezent ponad 500zł kosztuje. Ją też nie chce żeby tz czuł się źle czy odrzucony i powiedziałam że zostawię ten prezent dla Małego. A ile było z pierwsza kąpielą to głową mała. Na szczęście już się trochę zdystansowała, nie wiem czy mąż się do tego nie przyczynił bo też już miał dość tego a ja sama już jak widziałam że dzwoni to miałam ochotę tel przez okno wyrzucić. Z moją mamą jest tak jak pisałam, prZychodni jak Mały płacze a we mnie potęguje to dodatkowe nerwy bo mam wtedy poczucie że skoro przychodzi to myśli że sobie nie radzę. Może się mylę, ale sama chce wiedzieć czego moje dziecko potrzebuje w danym momencie. Ehh tyle się opisalam ale w końcu dziecko zasnelo. Idę spać. Do pierwszego karmienia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

cieszę się że synek jest już z Tobą, trzymam kciuki żebyś szybko doszła do sobie
moja tak lubi, jak nie może zasnąć i zawsze ją zawijam do snu na noc
aczkolwiek wydaje mi się, że nie masz na razie się co martwić

Chciałam jechać dzisiaj rano, ale jak się dowiedziałam, że jest ten lekarz co ostatnio na niego jeszcze w ciąży trafiłam, to stwierdziłam, że dopóki nic nie leci to nie jadę. No i na razie jest cisza, podpaska czysta, gorączki nie mam, nic mnie nie boli... Ale jaka jestem wściekła na siebie, że ten wózek podniosłam
dziewczyno proszę się oszczędzać

W poniedziałek skończył 6 tygodni... A teraz czekamy na horror poszczepienny.....
za wagę. Pięknie go karmisz
Bo ona oczywiście wszystko wie lepiej i trochę za bardzo zaczęła się panoszyć jak byłam w szpitalu, a TŻ był sam z Izą
Ale ok godzinę temu poszłam odłożyć małego do łóżeczka, po chwili zasnął, ja wracam do salonu, a tam Iza śpi na siedząco na kanapie
13.07.2013 

Z tego co ja wiem to przy kp normalne są rzadkie kupy, przy mm są bardziej zbite. Dziecko robi raz mniej raz więcej. Jak zrobi mniej to wsiąknie. Czy się mylę?