Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 11:35   #3121
doughnut_agg
Zadomowienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
My kupiliśmy za 190 ale tylko dlatego ze nie mamy samochodu i używamy raz na ruski rok i tylko na krótkie trasy.
a mozesz powiedziec jaki model ?
my tez czesto nie bedziemy uzywac, a jak juz to na krotkie trasy, jakies zakupy czy odwiedziny.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:36   #3122
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
vea, super że wizyta udana! Jaśko duży chłopak
A Twój TZ widzę że dokładnie taki sam jak mój - przekopuje net ze wszystkim zanim coś kupi. On tak robi nawet z oliwą do oliwek

Pola siada sama! leżała na podłodze, obracam się żeby zalać kawę, patrze na nią a ta pieknie siedzi I powtórzyła to już 3 razy przez ostatnie pól godz. Ale postępów poczyniła - wybaczam jej to maruderstwo ostatnich dni na rzecz postępów

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:40   #3123
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
a mozesz powiedziec jaki model ?
my tez czesto nie bedziemy uzywac, a jak juz to na krotkie trasy, jakies zakupy czy odwiedziny.
4baby alto. Na allegro 189 przesyłka gratis
Posiada niezbędny certyfikat jednakże crash testom nie był poddawany

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Jeśli zechce nam się jednak wyruszyć w jakąś dłuższą trasę to fotelik pożyczymy od kuzyna.

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-07-10 o 13:03
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:41   #3124
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Posiada niezbędny certyfikat jednakże crash testów nie przechodził.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Jeśli zechce nam się jednak wyruszyć w jakąś dłuższą trasę to fotelik pożyczymy od kuzyna.
dziekuje
Stary 2014-07-10, 11:50   #3125
MsLullaby
Zakorzenienie

Jadę pokazać Bratu kawałek Yorkshire a TŻ zostaje z Bartusiem bo pogoda okropna

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 11:59   #3126
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jadę pokazać Bratu kawałek Yorkshire a TŻ zostaje z Bartusiem bo pogoda okropna
udanej wycieczki

ja mojego wyjca spac polozylam.
Stary 2014-07-10, 12:07   #3127
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej, u nas też marudzenie od rana teraz Misiek śpiocha a ja opadłam z sił do tego jestem umowiona na spotkanie z koleżankami z pracy na kawkę na rynku z dzieciakami,mam nadzieję że poskromie moją Marude

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-07-10 o 12:44
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 12:39   #3128
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no coś Ty! z resztą będę sprzedawać i chyba kupimy dla mnie golfa 4

no wiem, ale do 25 to jednak na dłużej chyba, że już później syry za długie, a srał pies z tymi fotelami to trzy światy

niach niach

dziewczyny czy Wasze maluszki potrafią same pić- trzymać butelkę? bo Myszka nie mam jakoś z nim ćwiczyć rączki, tzn. on w sumie trzyma dobrze, ale nie ogrania, że trzeba butlę przechylić

Stary 2014-07-10, 12:42   #3129
rusałka_1
Zakorzenienie

maymy trzeciego zęba - górna prawa dwójka (a jedynek górnych nie ma). ledwo dojrzałam przy zabawie, po dokładniej pooglądac wnętrza swej paszczy nie da
ale marudzi na całego

Cytat:

Brawo za nowe umiejętności!co do ćwiczenia przez sen to my to przerabialismy ,u Nas był Hard core bo cała noc tak potrafiła no ale na szczęście przeszlo
Masakra ,myślałam że moje dziecko się grzecznie bawi, podchodzę a ona cała wypackana kremem który nie wiem jakim cudem otworzyła..dodam że siedziała tuż obok tyle ze plecami do mnie..
zdolna Lila
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Hej

No i rozklada mi chyba tego mojego malca
Mamy katar i temperature :/
walczymy z tym ustrojstwem i mam nadzieje, ze szybko przejdzie i nie rozwinie sie w nic gorszego
na szczescie nocka byla w miare, tylko, ze goraco. ale ochlodzilo sie na dworzu, wiec mam nadzieje, ze i w domu sie wychlodzi.
zdrówka
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
U nas po pediatrze dobrze, chociaż Jaśko wychodził z siebie, bo odmówił całkowicie drzemek i o tej 17.00 nie wiedział jak się nazywa Ale twardy był, nie spał
Dziecko zdrowe, zęby zdrowe, waży 9620, czyli pół kilo w miesiąc przybrał Co prawda pediatra trochę się zdziwiła, jak powiedziałam, że 300 ml mm na noc wypija, ale widać tyle mu potrzeba. Kolejna kontrola w połowie sierpnia - po urlopach.
za wagę
1
Cytat:

Pola siada sama! leżała na podłodze, obracam się żeby zalać kawę, patrze na nią a ta pieknie siedzi I powtórzyła to już 3 razy przez ostatnie pól godz. Ale postępów poczyniła - wybaczam jej to maruderstwo ostatnich dni na rzecz postępów
Pola!
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hej, u nas też marudzenie od rana teraz Misiek śpiocha a ja odpadłam z sił do tego jestem umowiona na spotkanie z koleżankami z pracy na kawkę na rynku z dzieciakami,mam nadzieję że poskromie moją Marude

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mam nadzieję ze Michaś da ci na spokojnie kawę wypić

u nas przestało padac, niech tylko Młody na mleko sie skusi to będziemy mogi wyjśc

oglądam, oglądam te spacerówki i zdecydowac sie nie mogę. musze obejrzec na żywo, chciałam przed wyjazdem nad morze cos lekkiego znaleźć

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 12:53   #3130
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Posiada niezbędny certyfikat jednakże crash testów nie przechodził.

haha

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

i dla Poli brawa za siadanie
Stary 2014-07-10, 13:02   #3131
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
haha

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

i dla Poli brawa za siadanie
Chodzi mi o to ze tym crash testom nie był poddawany..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:04   #3132
czaszka_
Zakorzenienie

hejka
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
U nas po pediatrze dobrze, chociaż Jaśko wychodził z siebie, bo odmówił całkowicie drzemek i o tej 17.00 nie wiedział jak się nazywa Ale twardy był, nie spał
Dziecko zdrowe, zęby zdrowe, waży 9620, czyli pół kilo w miesiąc przybrał Co prawda pediatra trochę się zdziwiła, jak powiedziałam, że 300 ml mm na noc wypija, ale widać tyle mu potrzeba. Kolejna kontrola w połowie sierpnia - po urlopach.

A w ogóle próbujemy kupić na wyjazd łóżeczko turystyczne, ale zamiast zrobić to po mojemu (chcemy część rzeczy puścić autobusem już w sobotę, wiec bardzo liczy się czas), czyli przejść się do dwóch-trzech sklepów i wybrać stacjonarnie, robimy to po Bartkowemu, czyli czwarty dzień mój mąż przekopuje net, czytając każdą możliwą opinię i uzupełnia tabelkę (uwielbia robić tabelki w Excelu)... w tej chwili pod uwagę jest brane jakieś 15 łóżeczek

Młody odkrywa na nowo matę edukacyjną - a już mieliśmy chować, bo olewał - gapi się na metki, gryzie zwierzaki i ma ubaw, jak odczepia mate od nogi i tą nogę gryzie
za wage, super ze zdrowy
Cytat:
vea, super że wizyta udana! Jaśko duży chłopak
A Twój TZ widzę że dokładnie taki sam jak mój - przekopuje net ze wszystkim zanim coś kupi. On tak robi nawet z oliwą do oliwek

Cytat:
Wpadłam Wam jeszcze napisać że dziś świętujemy z mężem trzecią rocznicę ślubu
gratulacje!! duzo duzo milosci dla Was i zrozumienia
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja wpadam napisać, że żyję.
Ogarniam nianię (jutro podpisujemy umowę i jadę do ZUSu zarejestrować ją ), pracę (medycynę pracy, ubiór - mam dress code i to taki, że hoho) i dom i dzieci i nie mam czasu żyć.
Do tego pogoda mnie WYKAŃCZA nienawidzę upałów. A ćwiczenia w taką pogodę to już w ogóle bleeeeeeeeeeee

Za to Encia grzeczna, Edi daje popalić jak zwykle i nie chce wracać do przedszkola, także w poniedziałek przewiduję awanturę, sasa.
A tż aplikuje do Niemiec, więc może w ogóle nam wyjedzie i wtedy to ja nie wiem, co zrobię
ale masz grafik napięty
Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Joł joł, heloł

Zbliża się roczek mojej Lilusi i z sentymentu postanowiłam zajrzeć jak sytuacja na forum starym dobrym
Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Waszych pociech kochane moje mamuśki
Ale ten czas zapindala...
heja
super ze z Lilka wszystko dobrze, juz roczek bedzie miala....ale ten czas leci
pisz z nami czasem

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
maymy trzeciego zęba - górna prawa dwójka (a jedynek górnych nie ma). ledwo dojrzałam przy zabawie, po dokładniej pooglądac wnętrza swej paszczy nie da
ale marudzi na całego
za zębolka

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:05   #3133
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

dajcie jakis przepisa na szybki pyszny obiad musze cos wymyslic na niedziele do rosolu jak przyjada z wakacji,
murzynka dzisiaj robilam wyszedl boski

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:30   #3134
Isabell12
Zadomowienie

Cześć dzieweczyny
Dawno nie zaglądałam na watek, ale tyle się u mnie ostatnio wydarzyło, trudno by mi było Wam opowiedzieć wszystko.
Najgorsze co mnie spotkało to... pogrzeb, bardzo bliskiej mi osoby, jeszcze nie mogę się pogodzić z tym że życie jest takie kruche a los taki niesprawiedliwy ,że zabiera ludzi z tego świata kiedy są jeszcze tacy potrzebni. Nie będę się wgłębiała w ten temat, bo powoli wychodzę na prostą po tym wszystkim, a każde wspomnienie tak strasznie boli.
Co u Piotrusia? Piotruś jest cudowny, z dnia na dzień widzę jak staje się coraz to mądrzejszym chłopczykiem, potrafi robić papa, cześć, bawić się w "indianina", sam stoi( co prawda krótko ale zawsze) i potrafi stanąć przy kanapie czy w łóżeczku- komicznie to wygląda jak się stara i na różne sposoby próbuje się podnieść a później bije sobie brawo i bach na pupę, i najważniejsze stawia pierwsze kroczki trzymany pod paszki, robi to tak energicznie i z takim wielkim zadowoleniem i zapałem że aż miło popatrzeć jak się cieszy. Jeszcze go oszczędzam bo jednak to dość wcześnie u niego na takie harce, ale raz na jakiś czas maszeruje dzielnie. Ale nie raczkuję!!!! nie chce, troszkę popełza a wogóle to by tylko stał i wtedy jest najbardziej zadowolony.
Troszkę was podczytywałam z telefonu, ale mimo wszystko jakoś niewiele pamiętam -wybaczcie .
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:32   #3135
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dajcie jakis przepisa na szybki pyszny obiad musze cos wymyslic na niedziele do rosolu jak przyjada z wakacji,
Mniam, mniam murzynek
Uwielbiam botwinkę mojej t. Jutro ma zrobić, bo moja mama nigdy nie jadła i jest ciekawa jak smakuje A może piersi z kurczaka moczone całą noc w coca-coli i panierowane w płatkach kukurydzianych? Uwielbiam je! Do tego surówka, albo kalafior opiekany/fasolka szparagowa opiekana etc. Chcę obiad!

Ludzie się dziś uwzięli i wchodzą do antykwariatu drzwiami i oknami

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:32   #3136
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ale marudzi na całego

a u nas idą te zęby górne i idą i wcale ich nie widać a mały marudzi czasami na całego, zastanawiam się ile to może jeszcze trwać bo szkoda mi tego mojego szkrabka
Stary 2014-07-10, 13:34   #3137
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Isabell

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-07-10 o 13:52
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 13:40   #3138
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Wpadłam Wam jeszcze napisać że dziś świętujemy z mężem trzecią rocznicę ślubu
gratulacje dla Was

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja wpadam napisać, że żyję.
Ogarniam nianię (jutro podpisujemy umowę i jadę do ZUSu zarejestrować ją ), pracę (medycynę pracy, ubiór - mam dress code i to taki, że hoho) i dom i dzieci i nie mam czasu żyć.
Do tego pogoda mnie WYKAŃCZA nienawidzę upałów. A ćwiczenia w taką pogodę to już w ogóle bleeeeeeeeeeee

Za to Encia grzeczna, Edi daje popalić jak zwykle i nie chce wracać do przedszkola, także w poniedziałek przewiduję awanturę, sasa.
A tż aplikuje do Niemiec, więc może w ogóle nam wyjedzie i wtedy to ja nie wiem, co zrobię
trzymam kciuki-matal- za nianię, żeby się sprawdziła, ja tez niedługo rozpoczynam poszukiwania

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Joł joł, heloł

Zbliża się roczek mojej Lilusi i z sentymentu postanowiłam zajrzeć jak sytuacja na forum starym dobrym
Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Waszych pociech kochane moje mamuśki
Ale ten czas zapindala...
witam się z "nową" mamusią
, dziewczyny widzę znają Cię, ale ja jeszcze nie
Stary 2014-07-10, 13:40   #3139
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

a u nas idą te zęby górne i idą i wcale ich nie widać a mały marudzi czasami na całego, zastanawiam się ile to może jeszcze trwać bo szkoda mi tego mojego szkrabka
Pszczole też nie było widać, nagle wyszedł Ale w buzi sobie grzebać nie da

Mama foka
Stary 2014-07-10, 13:46   #3140
Isabell12
Zadomowienie

kurczę teraz jak zaczęłam troszkę pisać to uświadomiłam sobie
JAK JA ZA WAMI TĘSKNIŁAM
aż mi się humor poprawił

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Pszczole też nie było widać, nagle wyszedł Ale w buzi sobie grzebać nie da
u nas podobnie nic nie widać ale ślini się strasznieeeee! wszystko wkłada do buziaka, choć bardzo ostrożnie więc widzę że go boli, zajrzeć sobie też nie pozwoli,

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moj syn byl by zygfryd
taaa cudnie
Stary 2014-07-10, 13:47   #3141
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
kurczę teraz jak zaczęłam troszkę pisać to uświadomiłam sobie
JAK JA ZA WAMI TĘSKNIŁAM
aż mi się humor poprawił

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

u nas podobnie nic nie widać ale ślini się strasznieeeee! wszystko wkłada do buziaka, choć bardzo ostrożnie więc widzę że go boli, zajrzeć sobie też nie pozwoli,
U nas to samo. A dziwiłam się, że Julka Ladankowa tak się ślini, a miesiąc później moja pszczoła to samo Wygląda niczym buldog

Fajnie, że się odezwałaś

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Po 9 miesiącach zauważyłam, że na 1 stronie jest błąd Daliśmy Mai na drugie Łucja Czy ktoś to może skorygować? ;>

Mama foka
Stary 2014-07-10, 13:53   #3142
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
mi sie podoba Leonardo bo sie kiedys fascynowalam da vinci za czasow architektury haha
zeby nie bylo ze od dikaprio nie tlyko on ma tak na imie
wogole podoba mi sie skrot LEo ale Leon za krotkie
dla mnie Leo -super bardzo mi się podoba osobiście,

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Kurcze mi to się już w ogóle odechciało tyrać Tylko mi Leoś w głowie, ja się z nim nie rozstaje, to jak iść do roboty, jedynie dziś po kilku miesiącach go puściłam z sis na spacer, ale potem siedziałam w oknie i ich wypatrywałam wiem, że to przesada,ale wiecie, nikt tak nie umie się nim zająć jak ja do tego dochodzi sprawa zasypiania przy cycu no i tak jest że się nie rozstajemy
ja tez coraz częściej myślę jak to będzie jak będę musiała rozstać się z maluszkiem, jakoś to do mnie nie dociera, wydaje mi się że nikt się nie zajmie nim tak jak ja
Stary 2014-07-10, 13:55   #3143
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Jednak zdecydowałam się i jedziemy z K. (przyjaciółka) na te dwa dni w góry na babski wypad Wyjeżdżamy w sobotę 26 lipca rano i wracamy w niedzielę wieczorem. Wyjdzie nas to z przejazdem, noclegiem, jedzeniem i alko jakieś 100zł, więc mogę zaszaleć TŻ mnie wygania Ciekawe co on tam sobie planuje

Mama foka
Stary 2014-07-10, 13:59   #3144
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
U nas to samo. A dziwiłam się, że Julka Ladankowa tak się ślini, a miesiąc później moja pszczoła to samo Wygląda niczym buldog

Fajnie, że się odezwałaś [COLOR="Silver"]
tak skończyło się ulewanie a zaczął ślinotok
mamy 16 śliniaków

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Jednak zdecydowałam się i jedziemy z K. (przyjaciółka) na te dwa dni w góry na babski wypad Wyjeżdżamy w sobotę 26 lipca rano i wracamy w niedzielę wieczorem. Wyjdzie nas to z przejazdem, noclegiem, jedzeniem i alko jakieś 100zł, więc mogę zaszaleć TŻ mnie wygania Ciekawe co on tam sobie planuje
pewnie że jedź , a rozumiem że tż z maluchem zostaje, bo jak tak to chyba za wiele sobie nie poplanuje
Stary 2014-07-10, 14:00   #3145
gorgulek
Zakorzenienie

Kasiunia, to ja robię tak:
Omlet-ubijam jajko i dodaje troszkę wody, można dodać ciut maki dowolnej i to ubić. Smaze na teflonie na małym ogniu pod przykryciem. Podaje różnie, czasem z owocem, bieluchem, awokado, dzemikiem (za dzemik robi mus ze sloiczka ).
Placuszki- gruszka/banan/jabłko/cukinia/ (tarkuje na dużych oczkach, dodaje jajko,łyżkę jogurtu naturalnego i łyżkę płaska maki dowolnej (gryczanej, owsianej, ryżowej, pszennej, żytniej co tam wolisz). Smaze tez na teflonie.
Kisiel- sok typu gerber. Na 100ml płaska łyżeczka maki ziemniaczanej i tyle.
Budyn- na 100 ml wody tez płaska łyżeczka maki ziemniaczanej, żółtko. To mieszam i gotuje. Po przestygnieciu dodaje mm. Podać można z sokiem lub owocami.
Chyba wszystko

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2014-07-10 o 14:01
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:05   #3146
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
jak ja dawno nie jadłam murzynka, mmmmmm

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

acha, moje dziecko gada sobie na całego oczywiście "po swojemu" tata i baba mówi pięknie, ale "mama" się jeszcze nie doczekałam
właśnie się obudził i woła tatatata tata tata
no i co..... idę......
Stary 2014-07-10, 14:10   #3147
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
tak skończyło się ulewanie a zaczął ślinotok
mamy 16 śliniaków

pewnie że jedź , a rozumiem że tż z maluchem zostaje, bo jak tak to chyba za wiele sobie nie poplanuje
Hehe my mamy 23 śliniaki I wszystkie wyglądają jakby je ktoś umoczył w jakichś kolorowych barwnikach Jeden mamy z pepco taki do zmywania, ale się popruł z boku

Hmm no TŻ zostanie o ile nie będzie pracował w tym czasie. A jeśli będzie miał weekend w pracy, to wtedy t.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kasiunia, to ja robię tak:
Omlet-ubijam jajko i dodaje troszkę wody, można dodać ciut maki dowolnej i to ubić. Smaze na teflonie na małym ogniu pod przykryciem. Podaje różnie, czasem z owocem, bieluchem, awokado, dzemikiem (za dzemik robi mus ze sloiczka ).
Placuszki- gruszka/banan/jabłko/cukinia/ (tarkuje na dużych oczkach, dodaje jajko,łyżkę jogurtu naturalnego i łyżkę płaska maki dowolnej (gryczanej, owsianej, ryżowej, pszennej, żytniej co tam wolisz). Smaze tez na teflonie.
Kisiel- sok typu gerber. Na 100ml płaska łyżeczka maki ziemniaczanej i tyle.
Budyn- na 100 ml wody tez płaska łyżeczka maki ziemniaczanej, żółtko. To mieszam i gotuje. Po przestygnieciu dodaje mm. Podać można z sokiem lub owocami.
Chyba wszystko
Wydrukowałam sobie Będę gotować pszczole
A ten kisiel też gotować?

Mama foka

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2014-07-10 o 14:11
Stary 2014-07-10, 14:13   #3148
gorgulek
Zakorzenienie

Lola, ja ,Kasiunijuz odpisalam o placuszkach

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Agusia, tak zagotowac
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:18   #3149
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Agusia, tak zagotowac
Super! Dziękuję Już dzwoniłam do TŻ, że ma pszczole zrobić kisiel Jest kucharzem, to niech gotuje

Mama foka
Stary 2014-07-10, 14:20   #3150
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Lola, ja ,Kasiunijuz odpisalam o placuszkach

Agusia, tak zagotowac

Dzięki dziś wyprobuje

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości