|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
Cytat:
ja i misia będziemy mamusiami styczeń / luty 2015 100 lat Liluni, jakby to wczoraj było pozdrawiamy was serdecznie!
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2014-07-10 o 07:35 |
||
|
|
|
#3092 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze z Liluni taka mala zadziorka no i pieknie wyszla ze wczesniactwa waga sie az tak nie przejmuj, na pocieszenie napisze ze moja Amelka jest ponizej 3 centyla z waga ![]() ach mam straszny sentyment do Lili bo przyszla na swiat w moje urodziny
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze teraz wrocisz do nas jak juz wzystko ok wow roczek jak to zlecialo!
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty
dla Ciebie za wytrwałość podczas rehabilitacji
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w ten deszczowy poranek...
Gabrysia to moja mama
|
|
#3098 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Nawet nie wiesz jak się ciesze ze u Was gra kolejne brzuchatki to misia i logoasia wierzymy ze z czasem pojawia się kolejne a co do spotkan to były i są organizowane zloty w różnych miastach Polski . kolejny będzie w niedziele w Krakowie wiec jeśli masz blisko to zapraszamy![]() Cytat:
![]() Masakra ,myślałam że moje dziecko się grzecznie bawi, podchodzę a ona cała wypackana kremem który nie wiem jakim cudem otworzyła..dodam że siedziała tuż obok tyle ze plecami do mnie.. |
||
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawostka:
W aptece Gemini już nie ma darmowej wysyłki
|
#3100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas od rana leje. Pogoda do niczego: albo upał albo ulewa i tak i tak siedzimy w domu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mysłam co tam u Was słychać. nie wierze z to juz roczek ![]() pamiętam, jakby to było wczoraj, jak przezywałyśmy narodziny Lilci. Ciekawa jestem jak teraz wygląda, pochwalisz się córeczką
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też będę mieć Maję i Mikołaja także
Chyba, że będzie druga córka, to wtedy Lena albo Lilka
|
|
#3102 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() No i rozklada mi chyba tego mojego malca ![]() Mamy katar i temperature :/ walczymy z tym ustrojstwem i mam nadzieje, ze szybko przejdzie i nie rozwinie sie w nic gorszego ![]() na szczescie nocka byla w miare, tylko, ze goraco. ale ochlodzilo sie na dworzu, wiec mam nadzieje, ze i w domu sie wychlodzi. teraz Kubus zajada jagodzianke, az sie trzesie z radosci (a mama ma fioletowe palce )Cytat:
oby przeszlo jak najszybciejumecza sie te nasze dzieciaki ![]() i wcale sie nie dziwie, ze bralas cos na nerwy Cytat:
![]() Mam takie zapytanie - Kubus kocha metki przy wszystkim i chcialabym mu kupic jakas zabawke, przytulanke, kocyk z metkami. czy Wy macie cos takiego? i czy w ogole jest sens, bo moze wcale nie bedzie interesowalo, bo lepsze beda zwykle metki? ![]() bede edzieczna za Wasze spostrzezenia
|
|
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
To moja szwagierka i szwagier
Mieli wódkę weselną nawet z m&m's
|
|
#3104 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Zuzka dzisiaj się nie dała wyspać, budziła się w nocy co 1-1,5 godz i tak naprawdę nie wiem czemu, bo miała sucho, najedzona, może jej się coś śniło? Wybieramy się za niedługo do koleżanki, która też ma Zuzię równo 3 mies młodszą Cytat:
i nie pozwala mi trzymać, i jak się skończy mleko to dalej ssie nie mocno trzyma i nie da sobie z ręki wyjąć![]() za to nie może załapać niekapka, macie jakieś sprawdzone sposoby?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czasem, ale to rzadko chce jeszcze![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może staralibyśmy się wcześniej,ale popracować muszę i wyrobić sobie lepszy macierzyński ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widać dba o urode od samego początku ![]() I długo takie noce Was męczyły? U nas dopiero co się zaczeło kilka nocy temu, dokładnie w tym samym momencie jak zaczela stawac na nóżkach i czworakach. |
||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
gorgulek wlasnie podpinam sie pod pytanie jak robisz placuszki dla Miøosza ?
|
#3107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo wełne kocha, miętosi w raczakch. Więc rzucam jej caly kłębek tak zwinięty żeby się nie rozwinął za barzo i jest w siódmym niebieChce uszyć jakieś coś proste z metkami własnie do zabawy, jak tylko się ogarne z majdanem do rozpakowania to się biore ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko przyraczkowało do swojego pudła z zabawkami i wszystko wywala na zewnątrz ostatnio to jej ulubione zajęcie
|
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie ze chcecie miec Lilunie Lilutki są faaajne![]() mi sie zawsze marzyło dac drugiej córce na imie Sara ale u Nas w regionie ostatnio ich coraz więcej..ładne tez jest Anastazja i Stela
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my zadnej zabawki nie mamy takiej, po prostu daje jej jakas koszulke czy cos rowniez jest zachwycona ![]() mysle, ze mozesz wlasnie kupic jakis kocyk, jak nie bedzie takimi metkami zainteresowany to zawsze pozostaje okrycie
Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-07-10 o 09:34 |
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież ja się wykończe![]() Anastazja mi się też podoba, ale Stela nie bo u mnie w miejscowości mamy taki sklep z bielizną A Sara to pies mojej koleżanki bliskiej i też mi się jakoś psio kojarzy
|
|
|
|
|
#3112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka życzę ![]() Moj ma zabawkę z metkami ale i tak preferuje z nich ta oryginalną. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
o wow maskara :P tez bym wywaliła :P
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Zepsuła się pogoda i od razu siedem stron nadrabiania
papalinka kasiuni_a wiesz co, ja się w sumie nie dziwię, że Ci mało je na obiad, skoro dwie godziny wcześniej pił mleko A tak na poważnie, pytanie, czy Maluch potrzebuje tak często jeść - jeśli jest głodny, to na razie bym nie kombinowała - czy po prostu przyzwyczaił się do przekąsek - jeśli tak, to spróbowałabym pokombinować. Może po południu spróbować mu rozsunąć posiłki - dać kaszkę z deserkiem - mieszam czasami Jaśkowi kaszkę z jabłkiem - ale o 16.30 czy 17 - zależy kiedy będzie chciał.A tak w ogóle dlaczego chcesz coś zmieniać? Coś z wagą nie tak? Dla Ciebie problem z taką ilością karmień? gorgulku dodinha, ja Młodemu myje głowę podczas kąpieli - kąpie się z jednym z nas w normalnej wannie Na siedząco, na stojąco jak wyjdzie, a spłukuję jego konewką ![]() Poziomkowa, taka sesja to super sprawa ![]() motylku Jadwiga ładnie, a Jagoda jeszcze ładniej ![]() dirty, o matulu, gdzieś Ty była jak Cię nie było anutka, zdrówka U nas po pediatrze dobrze, chociaż Jaśko wychodził z siebie, bo odmówił całkowicie drzemek i o tej 17.00 nie wiedział jak się nazywa Ale twardy był, nie spał ![]() Dziecko zdrowe, zęby zdrowe, waży 9620, czyli pół kilo w miesiąc przybrał A w ogóle próbujemy kupić na wyjazd łóżeczko turystyczne, ale zamiast zrobić to po mojemu (chcemy część rzeczy puścić autobusem już w sobotę, wiec bardzo liczy się czas), czyli przejść się do dwóch-trzech sklepów i wybrać stacjonarnie, robimy to po Bartkowemu, czyli czwarty dzień mój mąż przekopuje net, czytając każdą możliwą opinię i uzupełnia tabelkę (uwielbia robić tabelki w Excelu)... w tej chwili pod uwagę jest brane jakieś 15 łóżeczek ![]() Młody odkrywa na nowo matę edukacyjną - a już mieliśmy chować, bo olewał - gapi się na metki, gryzie zwierzaki i ma ubaw, jak odczepia mate od nogi i tą nogę gryzie
|
|
|
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja od nich już wieki nie zamawiam bo wałkarze co chwilę podnoszą ceny i ceny dostawy
kij im w... oko Cytat:
![]() Cytat:
ja mam skarpetki z nimi prosto z ny
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
vea, super że wizyta udana! Jaśko duży chłopak
![]() A Twój TZ widzę że dokładnie taki sam jak mój - przekopuje net ze wszystkim zanim coś kupi. On tak robi nawet z oliwą do oliwek ![]() Pola siada sama! leżała na podłodze, obracam się żeby zalać kawę, patrze na nią a ta pieknie siedzi I powtórzyła to już 3 razy przez ostatnie pól godz. Ale postępów poczyniła - wybaczam jej to maruderstwo ostatnich dni na rzecz postępów
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz co, ja generalnie większe, albo właśnie dzieciowe rzeczy też tak sprawdzam, ale łóżeczko potrzebne na już, a w kosmos nim Jasiek leciał nie będzie, wiec można po prostu pójść i kupić
|
|
|
|
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak Leo sie obudzi to gnam do koleżanki na te fotki. Oby byl w humorze na zdjecia. Ale myślę ze bedzie szczęśliwy bo koleżanka ma dwuletniego syna a on kocha dzieci.
Cytat:
brawo za wagę ![]() Tz dobry haha ale gdzie jedziecie ze bagaże same mogą jechac autobusem? Ja mojemu schowałam mate i jak wrócimy to wyciągnę po 3tygodniach. Zobaczę czy sie zainteresuje jeśli nie to chowam na kupke do następnego bobo ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny mam pytanie czy fotelik za150zl jest postrzegany jak gorszy towar z nizej polki, a co za tym idzie jest mniej bezpieczny podczas wypadku od tych za np 800zl ? kupily byscie taki ? Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-07-10 o 11:09 |
|
|
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Pola!zdolniacho!gratki za siadanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

ja i misia będziemy mamusiami styczeń / luty 2015 

dla Ciebie za wytrwałość podczas rehabilitacji

Chyba, że będzie druga córka, to wtedy Lena albo Lilka 

oby przeszlo jak najszybciej
mam jakoś z nim ćwiczyć rączki, tzn. on w sumie trzyma dobrze, ale nie ogrania, że trzeba butlę przechylić
kaszę chciałabym dawać po południu/wieczorem, żeby było coś treściwego przed spaniem
zamiast odetchnąć
kij im w... oko