|
|
#1351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
![]() A taką listę mogłabyś dołączyć jeszcze raz? Byłabym niezmiernie wdzięczna i ułatwiłoby mi to kompletowanie wyprawki dla malucha. Ta wyprawka jest pewnie trochę inna dla dzieci urodzonych zimą?
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
Aha dziewczyny dzięki za przepisy na koktajle!
Dzis pojade do lidla po warzywa to sobie zrobie Na ta moja arytmie miałam robione ekg wyszlo dobrze tak jak myslalam ale wtedy oczywiscie nic mi nie było i dostalam skierowanie do kardiologa na pilne a sie okazuje ze w moim miescie w ogole nie było zapisów na ten rok bo nie ma miejsc i mi pow. ze mam sobie szukac gliwice katowice zabrze itd... lol prawdopodobnie moja arytmia jest z refluksu wiec lecze refluks jest troszke lepiej ale kompletnie nie wiem co juz jesc i przez to bardzo malo jem od tygodnia!!! wczoraj tylko na parowke sie skusilam i umieralam zayebiscie.
|
|
|
|
#1353 |
|
Raczkowanie
|
Papryczko, bliźniaki wykarmisz "biustem" bez problemu
WIdziałam kiedyś w TV kobitkę co wykarmiła ....trojaczki. Poszperałam i mam z rozmowę nią, ale link okazał się za długi (może na pw da sie wysłać?) Musisz sama poszukać -nazywa się Małgorzata Gierada-Radoń i widzę włąśnie w googlu, że ma szkołę rodzenia i poradnię laktacyjną w Wa-wie. Na pewno warto się z nią skontaktować w razie mlecznych wątpliwości.Ja już trzymam kciuki za Twoje karmienie - dasz radę
Edytowane przez yanca1 Czas edycji: 2014-07-10 o 16:20 |
|
|
|
#1354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja się nie nastawiam na to, że koniecznie muszę cyckiem karmić. ważne, żeby moje mleko dostawały, mam nadzieję, że nie będę miała problemu z pokarmem (moja mama nie miała, może że z nadmiarem ). poza tym ja strasznie wrażliwa jestem i boję się, że nie dam rady karmić bo mnie będzie łaskotało albo co nie mam pojęcia, jakie to odczucie dla kobiety, ale już mnie to przeraża:P
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Rozeznanie
|
Tutaj też są przepisy na koktajle jakbyscie chiały http://dziecisawazne.pl/smoothies-cz...ywne-przepisy/ i dla dzieci też są.
|
|
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
Paprika bo tym klubowym mailem nie za bardzo potrafie sie jeszcze bawic wiec napisze Ci tu
Twoje przytulaski sa mega slodkie !
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cieszę się ,że wasze dzieciaczki rosną zdrowo i kolejno ujawniają swoją płeć Czytam was codziennie,ale nie ogarniam takiej produkcji postów, nie potrafie sie wbić ,a pisać z samą sobą mi sie nie chce...więc mam prośbę do Linki, bo ona tu szefuje, żeby usuneła mnie z pierwszej strony, z klubu chyba sama mogę się wywalić no nie? ![]() Życzę Wam dużo zdrowia, wam i dzieciaczkom, zero stresów i pomyślnych rozwiązań. Pamiętajcie, że nie ma co sie spinać. bo pewnych rzeczy nie da się przewidzieć,a i tak wszystko jakoś sie układa, więc niech dobra aura będzie z wami Papa
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasienka no co Ty ?
Przeciez Ty tu praktycznie od poczatku watku jestes
|
#1359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za link
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
heejj...
Kasienka- zooostań!!! ja po wizycie ![]() wszystko ze mna ok, mała pokazała psioszkę:P także wiemy niemal na pewno że to dziewczynka! ale sie cieszę:P meble nie pójdą w świat:P moja szyjka ok, wszystko ok dostałam za miesiąc test glukoza 75 2 godziny echh... pamieetam że mało nie zasłabłam po tym w 1 ciąży...
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
Sofia no to Gratulacje córki
i super ze wszystko dobrze
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z tą glukozą to jakoś dałam radę poprzednio. W pierwszej ciąży to musiałam pić to dwa razy, bo nie było tak jak teraz, tylko było obciążenie glukozą 50g a później 75. I nie miałam smakowej Kasiulka nie uciekaj !!! Ja też nie zawsze piszę regularnie, ale jakoś jak się odezwę to nie mam problemów z tym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Sofia gratuluję córeczki i super, że wszystko w porządku. Widzę, ze przewaga dziewczynek na wątku. Ciekawe kiedy ja w końcu będę coś wiedzieć
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
tak, córka będzie starszą siostrą ale ona już wiedziała od początku, także jak jej dziś potwierdziłam to tylko kiwneła głową "no przecież wieem"![]() Roksape, to glukozy są smakowe??? wow gdzie taką można dostać? w aptece???
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
kasienka mam ten sam "problem" co Ty...więc może nie tak drastycznie i zostań na wątku
![]() sofia gratki ! to mebelki będzie miała super. U mnie dzisiaj na usg ukazał się chłopak przynajmniej tak twierdzi lekarz ![]() Nie wiem jak ogarnę tyle stron...
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
Sofia, Oliwka gratki
![]() Sofia fajnie mieć jasnowidza w domu. Mój synek początkowo chciał siostrzyczkę, ale teraz chce, żebym brata i siostrę mu urodziła i o niczym innym nie chce słyszeć. |
|
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka gratulacje synusia
Fajnie ze coraz wiecej z nas zna juz plec ![]() I jak to dobrze ze to juz czwartek wieczor,jeszcze tylko 4 dni i Ja tez znowu zobacze moje serduszko Kochane ![]() Sofia to Twoja corcia ma wrodzony 6 zmysl ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Sofi a co do glukozy to slyszalam ze w aptece mozna kupic cytrynowa
|
#1369 |
|
Rozeznanie
|
kasienka- czemu odchodzisz?ja osttanio tez duzo nie pisze a jestem od początku tu i czasami mam wrazenie ze sama do siebie pisze tutaj
no ale odchodzic?zostan ![]() Dziewczyny odnosnie tych koktajli eh..zrobilam dzis jeden wlansie go pije, nac pietruszki,nac selera,banan,woda jogurt,sok z cytryny,lisc sałaty w smaku ok tylko..pije same farfocle to tzreba gryźć :/ bo ta natka sie nie zmiksowala jakos za bardzo a dlugo jąmeczyłam w blenderze...wy tez tak macie, to ma tak byc ?czy wam extra gladkie wychodzi bo juz zdebiałam? Aaaa i czy nac selera tj te zielone od selera mozna w ogole jesc?bo mam strach :P selera zawsze samego kupowalam i do zupy..a tu maz kupil z liścmi no i dalam do koktajlu... |
|
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
haha justysia nie tylko Ty masz takie wrażenie
nie martw się
|
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
No co Ty Kasienka, nie odchodz!
Ja tez czasami mam wrazenie, ze pisze sama do siebie, ale nie poddaje sie Napisanie czegos, nawet jak nikt nie odpowie tez pomaga, przynajmniej mi.Wczoraj chyba pukanie czulam, no wlasnie chyba bo nigdy nie bede pewna czy to to. Ale jak jest tak bardzo nisko to coz innego? Dzis za to cisza i tak jak u Was od kilku dni boli a raczej kluje brzuch, jakby jajniki?
|
#1372 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje wizyt i potwierdzonych płci
![]() Dziewczyny, z tym pisaniem same do siebie to chyba nie jest tak. Ja np wszystko czytam, ale nie wszystko ma moją odpowiedź, bo np nie znam się na tym czy w ogóle mnie to nie dotyczy. Wiecie czasem nawet jak się z kimś rozmawia to też w odpowiedzi słyszymy tylko "yhm.." Nati tak, mnie ostatno często coś boli/kłuje i mam wrażenie, że to jajniki albo coś w okolicy na szczęście to nie jest silne więc myślę, że tak ma być.
|
|
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jestem pod wielkim wrazeniem swojego ciala, ze daje rade![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- A i czy konczac 17 tydzien jestem juz w piatym miesiacu? Bo widzialam juz kilka wersji, choc na chlopski rozum wydaje sie to byc 5 miesiac. Masakra nie moge w to uwierzyc, czas przyspieszyl w drugim trymestrze.
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zawsze sie gdzieś szlajam i dopiero weszlam do domu
![]() U lekarza wszystko ok , mała ma 400 gram i pięknie rośnie. Ja niestety jak do niedawna nie tylam wcale mam + 4 kg za co dostalam dość mocny opr i lekarz kazał się ograniczyć. Szyjka ma 5 cm wiec moge zaczać jogę i basen. Pytalam o sok z pietruszki - powiedzialam ze wypijam ok 1 litra soku ( z 1-2 pęczków) i czy moge to sie smiał ze PEWNIE i mam nie czytac bzdur na necie. Pietruszka nie jest poronna ani nie powoduje skurczy.Mam pić do woli ale uważac z cukrem w tym. Po lekarzu bylam u kolezanki z forum z innego watku ( ze staraczek) na roczku jej slicznego synusia Paprika..ja widze w Twojej sytuacji same pozytywy!!!! 1) nie bedziesz musiała znosić ostatnich 2 najgorszych miesięcy - a my TAK ![]() 2) małe bedą bezpieczne!!!! lepiej być wczesniakiem niż się poplątac w gąszczu jakiś 'lian' 3) bedziesz miała już je przy sobie a my bedziemy się pieniły z zazdrosci ![]() 4) dla dziecka bezpieczniej sie urodzić w 7 niż w 8 miesiącu Apropo zakupów uwazam ze najłatwiej bedzie zrobic liste wyprawkową i z nią udać się do hurtowni ( sa w kazdym wiekszym miescie) lub zamówić w sklepie internetowym - wszystko za jednym zamachem jak nie wiesz jak sie do tego zabrac. Ja mam taki zamiar - w około 30 tc iść raz i wyjść ze wszystkim
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-07-10 o 23:43 |
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny powiem wam..ja już po prostu mam dość tej huśtawki nastroju...masakra totalna. Jednego dnia mam olewkę na wszystko i jestem super optymistką, a na drugi dzień ryczec mi sie chce i wszystko jest nie tak...W poprzedniej ciaży tak nie mialam. Nie wiem ,może to przez tą nadczynność tarczycy...co za duzo hormonów to nie zdrowo i to u mnie widać bardzo
A własnie a propo dziecka numer dwa...podobno drugie są spokojniejsze, ja oczywiście jestem wyjątkiem od reguły-moje z całą pewnością na adhd, wierci się, kopie non stop, a jak Tż mu zwraca uwagę to wali w rekę jeszcze bardziej, nawet na powierzchni brzucha widać jak się rusza...może to jakiś gigant..albo są dwa jednak... Ech...idę wykorzystać pakiet startowy na dziś- tj. kawa z mlekiem i podwójny Lion
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasienka mi na szczęście juz minęły takie humory ale póki je miałam to tez nie było ze mną łatwo . Zrobilam sie a społeczna, nawet choremu dziadkowi z domu pomocy społecznej sie oberwalo no stal przede mną w kolejce kupił 4 kawy 3w1 i potem stal i pytał jak mocna kawa będzie z nich albo czy w środku nie ma myszy (facet zdaje sobie sprawę ze wyprowadza ekspedientki z równowagi i robi to specjalnie ) no to zaczelam warczec na niego za ma w tej chwili skończyć piep**yc farmazony bo nie mam na to dzisiaj cierpliwości... A potem siedzialam i plakalam pol dnia bo co się ze mną dzieje . przecież cale życie wyznawalam zasadę ze jak nie masz nic miłego do powiedzenia to lepiej nie mów wcale... Nawet na forum jakiś czas temu dziewczyny doświadczyły moich hormonów także nie jesteś sama
Linka super ze wszystko okay na wizycie ![]() I ogólnie dzień dobry wszystkim
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wpadlam i nadrobilam. Niedlugo ide sie pakowac i ogarniac i bede po weekendzie w niedzele pewnie. Wiec zycze milego weekendu bede nadrabiac jak wroce. Buzka.
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was.
Ja dzis od 4:30 nie spi bo dostałam szarpania serca znow i mi niepozwoliło leżec Mam pytanie do dziewczyn ktore zakupily podusie Poofi! Czy da sie na niej spac na plecach?a jesli tak to czy wygodnie? Ja glownie na plecach spie bo na lewym boku nie umiem Dajcie znac bo chcialam ja dzis zamowic a nie wiem czy bede z niej korzystac w sumie ![]() Kasienka-glowa do gory ja tez mam hustawki nastroju, szczegolnie wczoraj byłam płaczliwa i krzykliwa strasznie :/ minie ci to, kiedys :P Moj maly tez taki wiertliwy kopie co chwile i tak mocno, az mi ręka na brzuchu podskakuje a tez najbardziej jak maż da reke!
|
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Baw się dobrze alekaz
|
#1380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie podtrzymuje glowe i mozna spac w roznych dziwnych pozach:P Ja nie żałuje zakupu mysle ze nawet po ciazy bedzie w uzytkowaniu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

wczoraj tylko na parowke sie skusilam i umieralam
WIdziałam kiedyś w TV kobitkę co wykarmiła ....trojaczki. Poszperałam i mam z rozmowę nią, ale link okazał się za długi 

za link 

na szczęście to nie jest silne więc myślę, że tak ma być.