Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 14:41   #4261
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Onaella widze jedziemy na tym samym wozku z rwa, z tymze ja od dwoch tygodni bez lekow W koncu jutro lekarz bo przeciez myslalam, ze wikituje, maz mnie musial ostatnio z centrum zbiwrac bo bym do domu nie doszla tak naqrwialo

Ezzo, "leczenie" tezca przy podejrzeniu jest takie same w obu przypadkach, czy bylo sie szczepionym czy nie, takze mi tez sie nasuwa pytanie - po co?

Meneq, tylko jak sie tego domagac??? Juz czesc rodzicow korzysta ze szczepionek skojarzonych, ktore nie do konca sa takie dobre jednak, jedyna opcja jest korzystanie z acelularnych (tutaj musi byc skierowanie od neurologa, inaczej sa platne o ile w ogole dostepne bo bez skierowania jest problem) z tymze nie wszystkie szczepionki w takiej wersji wystepuja.

Ciekawe, czy jest mozliwowosc sciagniecia szczepionki z Japonii

Swoja droga nie rozumiem, dlaczego nie ujednolica szczepionek na calym swiecie? Np w Niemczech szczepienie nie jest obowiazkowe, wiec jak, tam nie trzeba a tu tak?

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Ale w Polsce tez nie ma obowiazku szczepienia. W Japonii rowniez.
Pierwsze to polityka panstwa musialaby sie zmienic a drugie postawa lekarzy i rodzicow. No tak, fantazjuje...
Raczej szczepionki nie sciagniesz, leki musza byc zarejstrowane i dopuszczone do obiegu w danym kraju.
Mam inny pomysl: przyleccie tutaj na szczepienie ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 15:01   #4262
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Onaella widze jedziemy na tym samym wozku z rwa, z tymze ja od dwoch tygodni bez lekow W koncu jutro lekarz bo przeciez myslalam, ze wikituje, maz mnie musial ostatnio z centrum zbiwrac bo bym do domu nie doszla tak naqrwialo
naqrwialolk
Koniecznie idź do lekarza!
Ja nie mogłam sobie pozwolić na przeczekanie, bo w pracy zwolnienie mam bezpłatne, a i Wiktorkiem musze się zajmować bo przecież za mały żeby sam sobą się zajął.
Także wesoło nie mam jak z bólem (sama wiesz jakim) dziecko trzeba i przewinąć i nakarmić a i na ręce wziąć.
No ale co zrobić, zaciskasz zęby i jazda

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 16:26   #4263
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Tak, mam już co nieco
Uwielbiam je i gdyby nie cena to bym tylko w melissach mogła chodzić.
Mój ostatni zakup

Tylko aby je założę to Wiktorek biega za mną i mi za kulki łapie
Taką sobie fajna zabawę znalazł
piękne, naprawdę zazdroszczę i gratuluje takiego zakupu

Debrah, u mnie brali wyvciąg za pol roku zarobki za rok
Z doswiadczenia lepiej iść do pośrednika, pamiętaj że każde zapytanie do BIK obniża zdolność kredytową, pośrednik zapyta tylko raz a jak będziesz samodzielnie chodzic do bankow to tyle ile wizyt tyle zapytań
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 16:49   #4264
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meneq, niby nieobowiazkowe ake jednak moga nalozyc kare pieniezna za nieszczepienie, plus ponaglenia listowne telefoniczne itx, poki co mam jeszcze spokoj ciekawe, kiedy i mnie zaczna gonic
W sensie, ze zapraszasz? a Ty wiesz, ze to bezpieczne nie jest? Jak mon maz uslyszy to zacznie juz planowac wakacje w Japonii hehehe

Onaella wiem, ide jutro do ortooedy a pewnie wyladuje u jakiegos neurochirurga czy cos, ja chce juz biegac
No wlasnie ja calkiem bez przeciwboli bez kitu myslalam, ze rodze, bol podobny tragedia..... Dobrze, ze w ten dzien, kiedy mialam najwiekszy atak mlody spal prawie 4godz to najgorsze przelezalam w lozku

Nawijko, piekny rower gdzie kupilas? Masz linka moze?

Co do tv to jak wiecie u nas baaaaaaaardzo dlugo nie lecial w ogole, nie wlaczalismy nawet na minute, odkad zaczal sie sezon tenis lekka siatkowka to leci, w tle, czasem mlody sie zapatrzy naprawde konkretnie wtedy odciagam ksiazeczkami zabawiam. Bajki puszczam mu baaaaaaaaaardzo rzadko, generaknie w dwoch przypadkach, jak jest chory mocno i niczym nie da sie go zainteresowac i jak ogarnia Pietraszka tatizm totalny i potrafi wyc za Michalem przez 2h non stop, baja to w tej sytuacji jedyna rzecz, ktora go interesuje i uspokaja, oczywiscie musze siedziec obok niego i tulic w innych przypadkach w ogole go nie interesuja bajki i tv.

Wlasnie mialam wam napisac, ze u nas mamizmu nie ma, za to tatizm hahaha na maksa, no mowie wam mam taki problem z tym ze szok, jak M. Ma wychodzic gdziekolwiek, praca zakupy czy pobiegac mlody staje przy drzwiach rozklada rece i nie chce go wypuscic!!!!! M. Bierze go na rece a Pietraszko sie tak w niego wczepia jak taka mala pijawka, kurcze, naprawde nigdy cbyba czegos takiego nie widzialam....... Jak M. wyjdzie to histeria potrafi trwac do 2h..... Oczywiscie na mnie tak kompletnie nie reaguje, nawet nie rejestruje, ze wycbidze z domu ot sprawiedliwosc

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Czy ktoras z was robila zakupy na etsy.com z wysylka do Polski? wie ktoras, jak dziaka ten portak? Cos jak allegro?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 17:39   #4265
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq, niby nieobowiazkowe ake jednak moga nalozyc kare pieniezna za nieszczepienie, plus ponaglenia listowne telefoniczne itx, poki co mam jeszcze spokoj ciekawe, kiedy i mnie zaczna gonic
W sensie, ze zapraszasz? a Ty wiesz, ze to bezpieczne nie jest? Jak mon maz uslyszy to zacznie juz planowac wakacje w Japonii hehehe

Onaella wiem, ide jutro do ortooedy a pewnie wyladuje u jakiegos neurochirurga czy cos, ja chce juz biegac
No wlasnie ja calkiem bez przeciwboli bez kitu myslalam, ze rodze, bol podobny tragedia..... Dobrze, ze w ten dzien, kiedy mialam najwiekszy atak mlody spal prawie 4godz to najgorsze przelezalam w lozku

Nawijko, piekny rower gdzie kupilas? Masz linka moze?

Co do tv to jak wiecie u nas baaaaaaaardzo dlugo nie lecial w ogole, nie wlaczalismy nawet na minute, odkad zaczal sie sezon tenis lekka siatkowka to leci, w tle, czasem mlody sie zapatrzy naprawde konkretnie wtedy odciagam ksiazeczkami zabawiam. Bajki puszczam mu baaaaaaaaaardzo rzadko, generaknie w dwoch przypadkach, jak jest chory mocno i niczym nie da sie go zainteresowac i jak ogarnia Pietraszka tatizm totalny i potrafi wyc za Michalem przez 2h non stop, baja to w tej sytuacji jedyna rzecz, ktora go interesuje i uspokaja, oczywiscie musze siedziec obok niego i tulic w innych przypadkach w ogole go nie interesuja bajki i tv.

Wlasnie mialam wam napisac, ze u nas mamizmu nie ma, za to tatizm hahaha na maksa, no mowie wam mam taki problem z tym ze szok, jak M. Ma wychodzic gdziekolwiek, praca zakupy czy pobiegac mlody staje przy drzwiach rozklada rece i nie chce go wypuscic!!!!! M. Bierze go na rece a Pietraszko sie tak w niego wczepia jak taka mala pijawka, kurcze, naprawde nigdy cbyba czegos takiego nie widzialam....... Jak M. wyjdzie to histeria potrafi trwac do 2h..... Oczywiscie na mnie tak kompletnie nie reaguje, nawet nie rejestruje, ze wycbidze z domu ot sprawiedliwosc

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Czy ktoras z was robila zakupy na etsy.com z wysylka do Polski? wie ktoras, jak dziaka ten portak? Cos jak allegro?
Fajnie by bylo ;-) zaproszenie aktualne.
Stary 2014-07-10, 18:51   #4266
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

byłam na zakupach z Hanią. w wózku oczywiście posiedziała 2 minuty poszłam na przyprawy, odwróciłam wzrok na 3 sekundy i jedna półka z przyprawami była już na ziemi. wszytko pomieszane myślałam, że się popłaczę;p ale przyszła jakaś babka ze sklepu i powiedziała, że się tym zajmie. chyba mnie nienawidzi
połowy rzeczy oczywiście nie kupiłam;p

Debrah śliczna Amelka
a na mleczko mówi mećko

Lady chciałabym żeby u nas było chociaż trochę tatizmu

silver to Mąż z Darią już wyjezdza tak?

neti brawa dla Antonia

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:36   #4267
Ultra81
Rozeznanie

Hej!

Tz zrobił sobie dziś wagary, wziął dzień wolnego i cały dzień spędziliśmy nad morzem. Julka wniebowzięta Przecudna pogoda była i bardzo ciepła woda

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć! Podczytuję z doskoku bo uczę się do egzaminu na niedzielę, a trochę kurdę jest tego dużoo.
Jeszcze 2. ( 1 zaliczenie i 1 egzam) i "wakacje"

Dziewczyny które brały kredyty mieszkaniowe ostatnio : z jakiego okresu czasu wstecz zarobki są brane pod uwagę? ile do tyłu konta prześwietlają?
Z ciekawości, bo znaleźliśmy dość tanie mieszkania w fajnym miejscu (znajomi kupili i dali cynk) i się tak głośno zastanawiamy.

Jeszcze pospamuję. Ze spaceru, i nurek kąpielowy.
Co do kredytu, to doradca mówił mi, że brane są pod uwagę zarobki ok. pół roku wstecz. Dla niektórych banków wystarczą 3 m-ce, większość podobno bierze pół roku + forma zatrudnienia ma znaczenie. Najlepiej umowa o pracę na czas nieokreślony.

I śliczna Amelka - boskie ma oczy

Cytat:
Tak, mam już co nieco
Uwielbiam je i gdyby nie cena to bym tylko w melissach mogła chodzić.
Mój ostatni zakup

Tylko aby je założę to Wiktorek biega za mną i mi za kulki łapie
Taką sobie fajna zabawę znalazł
Hej
Cuuuudne szpilki!!!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Ty lepiej foty nowego lokum dawaj

Neti, Antoś wygląda identycznie jak TY, aż niewiarygodne

MY w sobote jedziemy nad morze, do Mikoszewa na tydzień, ale ma być net to będę czytać
Fajnie, że się pojawiłaś
Udanych wakacji!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
sylwia zdrowia dla Bartula!

neti ale Wam fajnie Antoś to Twoja kopia w 100%

nawijko ale masz super szczałe

insolito co u Was? wracaj

3 godziny się na burze zbierało i popadało 3 minuty
Hania dzisiaj zjadła wszystkie borówki, które kupiłam dawno Jej coś tak bardzo nie smakowało
a w sobotę przychodzi do nas kilku znajomych na urodziny Tż. chcę zrobić sałatkę z zupek chińskich, roladki z tortilli i chili con carne myślicie, że starczy? a no i na deser tartę z malinami
Borówki... muszę spróbować Mycha polubiła nektarynki
Co do menu to

Marsi, fajny temat z tymi celami w wychowaniu. Dzięki Tobie też zadałam sobie to pytanie i tak sobie myślę, że chciałabym, by Mycha wyrosła na pewną siebie i świadomą swojej wartości kobietę. By umiała pokierować swoim życiem wg własnych przekonań i pasji, a nie pod dyktando innych, by nie przejmowała się, "co ludzie powiedzą". By lubiła siebie i by umiała cieszyć się życiem.

Idę poleżeć. Miłego wieczoru Tz wymyślił, że zjadłby galaretkę drobiową i właśnie zamierza ją zrobić. Jakiś wywar już gotuje.

Buziaki
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:00   #4268
pstryczek84
Zakorzenienie

omg, jaka cisza

u nas wlasnie przeszla burza, ale przyjemnie chlodno sie zrobilo

moja sis zostala dzis mgr inzynierem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 23:05   #4269
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
My dziś w Giżycku statkiem pływalismy a potem obiadek i do domu bo jakoś mnie strasznie głowa rozbolala.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale Wam fajnie fajna rodzinka
Cytat:

Mój ostatni wszystkich do tańca zapraszał jak pieśni były i zdziwiony, że nikt nie chce mu towarzyszyć

Cytat:
Dzień dobry

Przyszłam pozdrowić wszystkie mamy i życzyć miłego dnia

Cytat:
Jeszcze pospamuję. Ze spaceru, i nurek kąpielowy.

za egzamin
Cytat:
A aaaa Zapomniałam się pochwalić bo Antonio poza swoim gadaniem oraz mama i czasem tata- nic nie mówił. A od 2 dni mówi:
Oguka- ogórka of kors
Mu- na pytanie jak krowa robi
Kogut
Nie
A kuku
Nie wiem jak to możliwe ze tak na raz tyle- tyle ze on mało sam mówi a najwięcej odpowiada gdy go pytamy.
Się pochwalam. :p

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
silver to Mąż z Darią już wyjezdza tak?
Tak. To znaczy mąż jeszcze w sobotę pracuje, od niedzeli ma urolp.
Ja mam wolny weekend i w sobotę rano pakuję się z Darią w pociąg i jedziemy do Żarek Letnisko.
Tż dojedzie do nas w sobotę wieczorem po pracy. Spędzimy tam razem niedzielę, a wieczorem ja sama wracam do domu pociągiem, a tż z Darią zostają
z moimi rodzicami tam będą , ale na osobnych pokojach.

Nie chcę być samaaaaaaaaaaaaaaaaaa

A tak wogóle zastanawia mnie jak Daria będzie się zachowywać w pociągu. Ostatnio jechała pociągiem rok temu, ale wtedy była mniejsza i grzecznie w wózku siedziała. Teraz pewnie będzie chciała biegać
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Trochę nadrobiłam. Ide spać bo jutro ciężki dzień przede mną od rana do wieczora w pracy. Jutro wieczorem bede przeszczęśliwa , bo w sobotę z samego rana jedziemy i będę cały weekend odpoczywać

Dobranoc
Stary 2014-07-10, 23:07   #4270
sylwietta1988
Zakorzenienie

hej dziekujemy za wszystkie zdrówka dla Bartula chyba podziałały bo od wczorajszego wieczora gorączki brak wiercił sie na spaniu ale żadnych innych "atrakcji" nie było na wszelki wypadek pojechałam jednak go przebadac, wolałam wyjsc na porzewrazliwoną mamuske niz potem pluc sobie w brode- gardło czytse, osłuchowo czysto, czyli chory "tylko" zębowo na wesele mamy zielone swiatło i mam nadzieje, ze juz małemu nie przydarzą sie zadne przykrosci w tym temacie

Cytat:
Meneq dawaj !

Czy smarujecie szkrabom czymś ugryzienia po komarach? Ale takie bez żadnego uczulenia itd. Tylko zwykle ugryzienie?

ja entilem, strasznie sie mały drapie i mi go szkoda, zeby takie strupy miał

Cytat:

A aaaa Zapomniałam się pochwalić bo Antonio poza swoim gadaniem oraz mama i czasem tata- nic nie mówił. A od 2 dni mówi:
Oguka- ogórka of kors
Kogut
Nie
A kuku
Nie wiem jak to możliwe ze tak na raz tyle- tyle ze on mało sam mówi a najwięcej odpowiada gdy go pytamy.

super, brawo
i u nas w tym temacie cos do przodu poszło , generalnie młody genialnie wymawia r typu kret, dres, Jarek (tu wariacja na temat imienia bo zmienia na Arare, ale jest ) z moich ulubionych: dżin i dyziel no i dzisiejsze aPko z akcentem na to p

Pstryniu
, gratulacje dla siostry

Elllmi,
ja bym poszła w rzeczy codziennego uzytku, bo wiadomo- bibeloty raczej po siebie wybierasz a gusta są rózne. Moze jakies szklanki na sok? Albo pucharki/łyzeczki do lodów? Ja teraz ide na wesele i młodzi chcą drobiazgi do wyprawki szklonej dla przedszkolaków co do paznokci nie pomoge- Bartulo ma szpony, ze jak wbije to kawał skóry zdziera

Misiaeel
, jak byłam z dziecieciem na zakupach odziezowych dla siebie to mi uciekał po całym sklepie i znosił upatrzone ciuchy chyba zostane top kupującym na all bo to nie na moje nerwy

Debrah, kciuki za egzaminy i buziaki dla Nurka

Ifwka
, jak u nas wczoraj zaczęło lac po południu to miałam wode w pokoju bo zapomniałam o oknie takze nie zazdroszcze jazdy w takich warunkach.

Lady, wszpólczuje bólu pleców mnie wczoraj noga rwała, bo jak młody gorączkował to go nosilam non stop i sie odezwało od kręgosłupa

Silver, trzymaj sie dzielnie, małej dobrze posłuzy tam wypoczynek, lepiej niz by sie miała kisic w miescie no nie?

A widziałyscie zdjecia Ewulki? Czad

Zaproponowałam małemu dzis parówke na widelcu, jak zaprezenował mi swój odruch wymiotny na jej widok to bez mała migdałki zobaczyłam no to przemyciłam w pomidorowej

tyle ode mnie na dzis
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 06:39   #4271
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ale tylko wstawiona do naszej wanny. Ostatnio siedzi bo jest szał na przelewanie wody z kubka do kubka i dziecka nie mam, może to godzine robić.
O tak u mnie dokładnie to samo, wanna pełna przeróżnych buteleczek a Oli siedzi i sobie przelewa wodę ale wlewa do buzi
Cytat:
Oguka- ogórka of kors
Kogut
Nie
A kuku

Wow, dla Antonia.

U nas wczoraj Oli pospała 2,5h po południu, wstała zjadła pół gołabkai szalałyśmy na polu, o 19 zjadła parówkę na kolację z kronką chleba, sama sobie krązki nabijała na widelec . I przy myciu włosów nie było histerii, blisko było ale udało misie ja zajać czymś innym

Mówie Wam jestem wykończona. Caly tydzień jeżdżę na 6 do pracy żeby wychodzić wcześniej, żeby Tż zdążał na II zmianę dojechać; stresuje się korkami, w☠☠☠☠iam jak się ktoś wlecze przed mną bo dla mnie liczy się każda minuta, i to mnie też wykańcza. Dodatkowo wiadomo wstaję wcześniej a spac nie chodze wcześniej, co dzinnie myślę żeby wczesniej się położyć i nie wychodzi mi to. Dzisiaj ostatni dzień i marze żeby jutro Oli dała mi chociaz do 7 pospać

Dzisiaj moja sis ma operację przegrody nosowej
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 08:51   #4272
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ja mam wolny weekend i w sobotę rano pakuję się z Darią w pociąg i jedziemy do Żarek Letnisko.
Tż dojedzie do nas w sobotę wieczorem po pracy. Spędzimy tam razem niedzielę, a wieczorem ja sama wracam do domu pociągiem, a tż z Darią zostają

Nie chcę być samaaaaaaaaaaaaaaaaaa :c
sciskam Cie mocna, dasz rade!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
super, brawo
i u nas w tym temacie cos do przodu poszło , generalnie młody genialnie wymawia r typu kret, dres, Jarek (tu wariacja na temat imienia bo zmienia na Arare, ale jest ) z moich ulubionych: dżin i dyziel no i dzisiejsze aPko z akcentem na to p

:
dobrze ze mlody juz wyzdrowial! i brawa za mowe! no i nie zapomnijcie sie jutro opfocic

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

----
dziekuje w imieniu siostry!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:30   #4273
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Ale Wam fajnie fajna rodzinka

za egzamin

A tak wogóle zastanawia mnie jak Daria będzie się zachowywać w pociągu. Ostatnio jechała pociągiem rok temu, ale wtedy była mniejsza i grzecznie w wózku siedziała. Teraz pewnie będzie chciała biegać

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Trochę nadrobiłam. Ide spać bo jutro ciężki dzień przede mną od rana do wieczora w pracy. Jutro wieczorem bede przeszczęśliwa , bo w sobotę z samego rana jedziemy i będę cały weekend odpoczywać

Dobranoc
Silver - ja wiem, nie jest to moja sprawa, decyzję podjęliście, ale jak cię czytam to muszę ci to napisać - czy ty jesteś pewna, że 2tygodniowa rozłąka z Darią to dobry pomysł?? Po Twoich postać już czuć że niekoniecznie....
My ci tu pomożemy się uporać z tęsknotą, wiadomo, ale jak ty czujesz tam w środku w środku?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

i drugie ode mnie - od wczoraj się schizuje że wyczułam coś w piersi pod pachą. Przesuwalne, może węzeł ale tylko z jednej strony..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:45   #4274
sylwietta1988
Zakorzenienie

DEBRAH, cholerka, najszybciej do lekarza, jak tylko sie da! Pamietasz, jak niedawno Silver sie bała.....

PSTRYNIU
, ja foty poszczelam swoją drogą, ale na weselu bedzie fotografem mój "wujek" (taki przyszywany, był rózniez u mnie), takze przypuszczam, ze profesjonalnych zdjec bedziemy mieli sporo o ile zdązy napstrykac do tej 20, bo watpie, zeby młodziez dłuzej wytrzymała

IFWKA, uwazaj na siebie w drodze, nerwy+niewyspanie nie są dobrymi towarzyszami podrózy kurcze, dziecie mnie tez budzi sie codziennie o 6 , wieczorem róznie, wczoraj padł o 20,30 ale cały dzien na piatym biegu. Jak zasnie to tez patrze porobic to i owo i przewaznie nie kłade sie spac przed pólnocą.... Ale przynajmniej przesypia całe noce
Super, ze wreszcie opanowaliscie kąpielowe histeriozy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:47   #4275
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Pytanie mam: czy jest jeszcze jakies dziecko, ktore nie potroilo wagi urodzeniowej? Zwlaszcza dzieci kp. Czy w zwiazku z tym pediatra cos mowil?
debrah Ty chyba kiedys pisalas o wzmozonej potrzebie uu okolo poltora roku. Przypomnisz prosze z czego to wynikalo? Yae je za piecioro, wiec piersi domaga sie raczej nie z glodu. Zastanawiam sie, czy jakos inaczej moge zaspokoic potrzeby, bo tak jak w nocy kp mi nie przeszkadza, tak w dzien potrafi byc meczace.
U nas olbrzymi sukces: Yae sama z siebie siadla w krzeselku i do konca posilku sie z niego nie rusza!! Normalnie szok!! Do tej pory ja siedzialam a ona co kes robila rundke po mieszkaniu.
Stary 2014-07-11, 09:51   #4276
Debrah
Zakorzenienie

W dzień jest mało uwieszona ciebie, prawda? nadrabia bliskość.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

I co do zaspokojenia potrzeby - nie wiem, bo wiele zależy od tego jak Yae zareaguje na odmowę i co ty z tą reakcję zrobisz.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:11   #4277
marsi11
Zakorzenienie

Czesć śniło mi się,że karmiłam Leosia uu będąc w ciąży, chyba tęsknie za karmieniem

Meneq, pamiętam jak mój S ok 18 miesiąca wisial na mnie non stop, potrafił w sklepie prosić o cycusia. A powiedz jak Twoj TZ reaguje na długie karienienie? bo pamiętam jak kiedyś pisałaś że on jest przeciwnikiem

Silver, wspólczuje rozląki, dwa tygodnie to strasznie długo ale będziemy Cię wspierać

Sytuacja przy śniadaniu, Leoś je śniadanko, skończył platki, na talerzyku ma pomidorek, ogórek,pieczywo biały ser, drze się w niebogłosy, TZ zaczyna się irytować,obserwuję sytuację od dobrych 3 minut, Leoś nadal się drze, Tz puszczają nerwy i rzuca nawet cholerą że nie wie o co małemu chodzi. Podchodzę ja i mowię. Co synuś nie da się pomidorka jeść łyżeczką? ( od płatkow co mu została) mamusia już daje widelczyk. Synuś szczęśliwy uspokaja się i zaczyna ładnie jesć piękne! a mina TZ bezcenna
Stary 2014-07-11, 10:15   #4278
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Pytanie mam: czy jest jeszcze jakies dziecko, ktore nie potroilo wagi urodzeniowej? Zwlaszcza dzieci kp. Czy w zwiazku z tym pediatra cos mowil?
debrah Ty chyba kiedys pisalas o wzmozonej potrzebie uu okolo poltora roku. Przypomnisz prosze z czego to wynikalo? Yae je za piecioro, wiec piersi domaga sie raczej nie z glodu. Zastanawiam sie, czy jakos inaczej moge zaspokoic potrzeby, bo tak jak w nocy kp mi nie przeszkadza, tak w dzien potrafi byc meczace.
U nas olbrzymi sukces: Yae sama z siebie siadla w krzeselku i do konca posilku sie z niego nie rusza!! Normalnie szok!! Do tej pory ja siedzialam a ona co kes robila rundke po mieszkaniu.
My potroilismy ale lewo co bo Julo chyba najmniejszy na watku ma 9 kg ostatnio zleciał troche przez chorobe , pediatra cały czas mowi ze mało ale taka chyba jego uroda Tz jest bardzo szczupły
Co do wizyty Japończyków to super sie udała czekamy na raport podsumuwojacy z ich strony ale nie było zle , na obiad zjedli zurek z kurkami i na drugie po steku i faktycznie tłumaczka wymieniła te same rzeczy do jedzenia które lubia z polskiej kuchni
Pani tłumacz miała na imie Magda ale nazwisko mi wyleciało i chyba w twoim wieku ok 30 nie pomyliłam sie
jest z Warszawy i studiowała w Warszawie
teraz pracuje jako tłumacz dla Toyoty wiec pomieszkuje we Wrocławiu

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Czesć śniło mi się,że karmiłam Leosia uu będąc w ciąży, chyba tęsknie za karmieniem

Meneq, pamiętam jak mój S ok 18 miesiąca wisial na mnie non stop, potrafił w sklepie prosić o cycusia. A powiedz jak Twoj TZ reaguje na długie karienienie? bo pamiętam jak kiedyś pisałaś że on jest przeciwnikiem

Silver, wspólczuje rozląki, dwa tygodnie to strasznie długo ale będziemy Cię wspierać

Sytuacja przy śniadaniu, Leoś je śniadanko, skończył platki, na talerzyku ma pomidorek, ogórek,pieczywo biały ser, drze się w niebogłosy, TZ zaczyna się irytować,obserwuję sytuację od dobrych 3 minut, Leoś nadal się drze, Tz puszczają nerwy i rzuca nawet cholerą że nie wie o co małemu chodzi. Podchodzę ja i mowię. Co synuś nie da się pomidorka jeść łyżeczką? ( od płatkow co mu została) mamusia już daje widelczyk. Synuś szczęśliwy uspokaja się i zaczyna ładnie jesć piękne! a mina TZ bezcenna
Świetna sytuacja Julo ostatnio porzucił łyżkę i widelec na rzecz rak trochę mnie to martwi bo jemy jak ludzie pierwotni
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:16   #4279
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
My potroilismy ale lewo co bo Julo chyba najmniejszy na watku ma 9 kg ostatnio zleciał troche przez chorobe , pediatra cały czas mowi ze mało ale taka chyba jego uroda Tz jest bardzo szczupły
Co do wizyty Japończyków to super sie udała czekamy na raport podsumuwojacy z ich strony ale nie było zle , na obiad zjedli zurek z kurkami i na drugie po steku i faktycznie tłumaczka wymieniła te same rzeczy do jedzenia które lubia z polskiej kuchni
Pani tłumacz miała na imie Magda ale nazwisko mi wyleciało i chyba w twoim wieku ok 30 nie pomyliłam sie
jest z Warszawy i studiowała w Warszawie
teraz pracuje jako tłumacz dla Toyoty wiec pomieszkuje we Wrocławiu
Mika w biedronce są skarpetki złuszczające i pilnik elektorniczny do stop a 20 zeta spoko nawet kupiłam sobie wczoraj
skarpetki poczekaja do zimy bo w ciąży kwasow nie można
Stary 2014-07-11, 10:18   #4280
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

A my przygodę z rowerkiem biegowym już rozpoczęliśmy.
Taki mały offtop z racji, ze Oli dawno nie pokazywałam

?
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:22   #4281
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
W dzień jest mało uwieszona ciebie, prawda? nadrabia bliskość.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

I co do zaspokojenia potrzeby - nie wiem, bo wiele zależy od tego jak Yae zareaguje na odmowę i co ty z tą reakcję zrobisz.

Nic a nic nie byla uwieszona. Ani podczas skoku, zabkowania, po szczepieniu, w chorobie. Nic a nic. Nie wiem, co to znaczy dziecko przynozne, mamizm, etc. Odkad skonczyla pol roku i zaczela raczkowac, w dzien nie bylam jej potrzebna. Nadrabiala w nocy. Teraz nie dosc, ze noce jeszcze gorsze niz zwykle, to nagla potrzeba bliskosci takze w dzien.
Zastanawiam sie, czy jest jakis sposob, zeby sprostac jej potrzebom. Normalnie nie, ale sa sytuacje klopotliwe, np. prowadze samochod a Yae sie uu domaga
Stary 2014-07-11, 10:25   #4282
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

brawo dls Siostry
Cytat:

Dobranoc
strasznie współczuję:przytul byś miała jakoś często wolne i mogła tam do nich jezdzić
Cytat:
hej dziekujemy za wszystkie zdrówka dla Bartula chyba podziałały bo od wczorajszego wieczora gorączki brak wiercił sie na spaniu ale żadnych innych "atrakcji" nie było na wszelki wypadek pojechałam jednak go przebadac, wolałam wyjsc na porzewrazliwoną mamuske niz potem pluc sobie w brode- gardło czytse, osłuchowo czysto, czyli chory "tylko" zębowo na wesele mamy zielone swiatło i mam nadzieje, ze juz małemu nie przydarzą sie zadne przykrosci w tym temacie

ja entilem, strasznie sie mały drapie i mi go szkoda, zeby takie strupy miał

super, brawo

s
super, że już zdrowy no i brawo za mowę!
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
O tak u mnie dokładnie to samo, wanna pełna przeróżnych buteleczek a Oli siedzi i sobie przelewa wodę ale wlewa do buzi

Wow, dla Antonia.

U nas wczoraj Oli pospała 2,5h po południu, wstała zjadła pół gołabkai szalałyśmy na polu, o 19 zjadła parówkę na kolację z kronką chleba, sama sobie krązki nabijała na widelec . I przy myciu włosów nie było histerii, blisko było ale udało misie ja zajać czymś innym

Mówie Wam jestem wykończona. Caly tydzień jeżdżę na 6 do pracy żeby wychodzić wcześniej, żeby Tż zdążał na II zmianę dojechać; stresuje się korkami, w☠☠☠☠iam jak się ktoś wlecze przed mną bo dla mnie liczy się każda minuta, i to mnie też wykańcza. Dodatkowo wiadomo wstaję wcześniej a spac nie chodze wcześniej, co dzinnie myślę żeby wczesniej się położyć i nie wychodzi mi to. Dzisiaj ostatni dzień i marze żeby jutro Oli dała mi chociaz do 7 pospać

cieszę się, że z kąpielą trochę lepiej
Cytat:

mój Tż by z siebie chyba wyszedł

dzień dobry

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

?
super

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-07-11, 10:26   #4283
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Moj Kuba
Urodzil sie z waga 3725, teraz ma niecale 10kg.
Od poczatku pediatra wskazywala na zbyt niska wage, zrobilismy wiele roznych badan, bylismy u kilku specjalistow i nikt nie znalazl nic niepokojacego.

dla Yae za jedzonko!!
My wciaz na etapie rundek

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Świetna sytuacja Julo ostatnio porzucił łyżkę i widelec na rzecz rak trochę mnie to martwi bo jemy jak ludzie pierwotni
Rozwalilas mnie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:46   #4284
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
IFWKA, uwazaj na siebie w drodze, nerwy+niewyspanie nie są dobrymi towarzyszami podrózy kurcze, dziecie mnie tez budzi sie codziennie o 6 , wieczorem róznie, wczoraj padł o 20,30 ale cały dzien na piatym biegu. Jak zasnie to tez patrze porobic to i owo i przewaznie nie kłade sie spac przed pólnocą.... Ale przynajmniej przesypia całe noce
Super, ze wreszcie opanowaliscie kąpielowe histeriozy
Wiem, dzięki za troskę, dzisiaj ostatni dzień, a Tz przywozi Oli do Rzeszowa więc nie będę się śpieszyć w drodze powrotnej.
Mam nadzieję że to powrót do bezstresowych kąpieli
Cytat:
Nieźle

Dziewczyny z góry zaznaczam że potrzebuję rady:
Oli ząbkuje, wychodzi gorna 4, górne 2, i chyba coś jeszcze. Ogólenie w dzień jest ok, ale w nocy śpi nie spokojnie, budzi się często, a nad ranem budzi się z histerią i ciężko ją uspokoić/ululać. Jak podam jej wieczorem nurofen, noc przysypia spokojnie, budzi się raz na jedzenie, rano nawet jak się obudzi to bez problemu dosypia jeszcze w wózku. I teraz: faszerować ja przeciwbólowym co wieczór czy "męczyć" ją i nas i przeczekać??

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Mika w biedronce są skarpetki złuszczające i pilnik elektorniczny do stop a 20 zeta spoko nawet kupiłam sobie wczoraj
skarpetki poczekaja do zimy bo w ciąży kwasow nie można
Nie wiedziałam że w biedrze takie cuda
Cytat:

?
Super Moja Oli by sobie chyba nie poradziła, bo mamy Lwa pchacz/jeździk i do jeżdżenia jej nie ciągnie.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:53   #4285
misiaeel
Wtajemniczenie

Ifwka ja podawałam Hani na noc czopka jak Jej zęby szły. przez 3 czy 4 dni z rzędu chyba.
a co do rowerku. Hania na tym psie z fp nie pojedzie ale na rowerku już tak

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-07-11, 10:56   #4286
LadyWhisper
Zakorzenienie

HELLO
Silver współczuję chyba sobie nie wyobrażam takiej rozłąki.... Ale kochana, dasz radę, Darunia będzie w najlepszych rękach, taty, więc spokojnie

Nina, super Ola!!! My biegówkę mamy, ale Chillafich Bunzi, takie pół na pół, ale młody ładnie zasuwa, póki co po mieszkaniu tylko

Sylwietta, super, że już po chorobie! I bawcie się dobrze na weselu

Pstryniu, Ifwka kciuki dla sióstr!

Debrah, do lekarza!!!
Mnie pobolewają piersi w miejscach byłych zatorów.... Sprawdzam ale żadnego guzka nie ma, ale schizuję się, że jakaś pozostałość jest i się rozwija.....

Marsi, Leoś mega agent nie ma to jednak jak matka, wszystko rozumie
kochana, powiedz mi, pisałaś kiedyś coś o zakwaszeniu organizmu, mój mąż wiecznie padnięty chodzi zasypia prawie za keirownicą, ja rozumiem przepracowanie, ale bez przesady, przecież on chodzi spać o 21 wstaje o 6.30 i jest nieprzytomny!!! Boję się, że to właśnie zakwaszenie, Twój tż się odkwasza? czym? jakąś dietę specjalną stosujecie?

Mika, u nas też jedzenie palcami

Czy jest tu jeszcze mama chustująca??? Ale chustująca chustą
pochwalę się, dzisiaj mi się udało zachustować w plecaczek, młode spało w minutę, dosłownie! Zdecydowanie biorę chustę na wakacje, mąż zdecydowanie MT, także mały konflikt, ale chustę upchnę, nie ma bata
Pytam, bo mam małe pytanko chustowe.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:06   #4287
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Juz niedlugo znow karmic bedziesz
Tz odpuscil. Po pierwsze Yae je (pewnie w sytuacji debrah nie zmienilby zdania; nadal uwaza, ze woda z piersi leci), po drugie widzi jak bliskosc kojaco wplywa na Yae, po trzecie wszyscy jego koledzy z pracy, ktorzy maja dzieci w podobnym wieku do Yae, maja dzieci kp i uznal tym samym, ze to normalne.
Stary 2014-07-11, 11:10   #4288
iffonka7
Zadomowienie

hej

Z naszą stulejką już chyba ok, byliśmy w poniedziałek na kontroli i dostalismy jeszcze maść z antybiotykiem na stan zapalny który się zrobił ale teraz już ładnie zaczerwienie zeszło więc jestem dobrej myśli. Jeszcze tylko mamy na jedna kontrole jachać w przyszłym tygodniu.

Zabieram dzisiaj Bartka na wizyte do ginka bo nie mam go z kim zostawić. Ciekawe jak będzie się zachowywał mam nadzieje że nie będzie mi uciekał. A w czwartek na usg genetyczne, troszkę się boje w związku z tym moim podwyższonym TSH, naczytałam się troszke na necie.
Stary 2014-07-11, 11:19   #4289
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Chce dlatego mam top na sobie bo nic by z kąpieli nie było

Czy Wasze dzieci mówią jakoś na "mleko"?
Wg mojej to jest "mjami" - tak mówi jak chce uu, zobaczy uu przed podaniem itp.
u nas jest tylko cycy

Cytat:

?
Ale ładnie jej idzie, my tak jak Lady mamy biedronkowego bunzi i poki co na tej łatwiejszej wersji pomyka po mieszkaniu, a Pietraszko jezdzi na tych szerszych kołach czy na tej wersji hard już?

meneq mój mały od jakiegos 10 miesiąca byl na cycku tylko noca, ale od dobrego miesiąca cycka chciałby non stop, tak więc myślę, ze to faktycznie taki etap
jeszcze a propos wczorajszej tężcowej dyskusji, poniżej wklejam link do artykułu przedstawiajacego jak to mniej więcej wyglada ( to nie jet art anty czy pro szczepionkowy) http://infekcje.mp.pl/problemywprakt....html?id=56120

Silver udanego wypoczynku dla was W kolejny weekend też będziesz miała możliwość do nich dojechać?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:41   #4290
meneq
Zakorzenienie

ifwka ja jestem stanowczo przeciwna podawania lekarstw podczas zabkowania. Tak jak piszesz, to niepotrzebne faszerowanie. Dyskusja byla o szczepionkach a wiecie, ze bardziej malym dzieciom podawanenierozsadnie srodki przeciwbolowe i przeciwgoraczkowe?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości