|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Pierwsze to polityka panstwa musialaby sie zmienic a drugie postawa lekarzy i rodzicow. No tak, fantazjuje... Raczej szczepionki nie sciagniesz, leki musza byc zarejstrowane i dopuszczone do obiegu w danym kraju. Mam inny pomysl: przyleccie tutaj na szczepienie ;-) |
|
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mogłam sobie pozwolić na przeczekanie, bo w pracy zwolnienie mam bezpłatne, a i Wiktorkiem musze się zajmować bo przecież za mały żeby sam sobą się zajął. Także wesoło nie mam jak z bólem (sama wiesz jakim) dziecko trzeba i przewinąć i nakarmić a i na ręce wziąć. No ale co zrobić, zaciskasz zęby i jazda
|
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah, u mnie brali wyvciąg za pol roku zarobki za rok Z doswiadczenia lepiej iść do pośrednika, pamiętaj że każde zapytanie do BIK obniża zdolność kredytową, pośrednik zapyta tylko raz a jak będziesz samodzielnie chodzic do bankow to tyle ile wizyt tyle zapytań |
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, niby nieobowiazkowe ake jednak moga nalozyc kare pieniezna za nieszczepienie, plus ponaglenia listowne telefoniczne itx, poki co mam jeszcze spokoj ciekawe, kiedy i mnie zaczna gonic
W sensie, ze zapraszasz? a Ty wiesz, ze to bezpieczne nie jest? Jak mon maz uslyszy to zacznie juz planowac wakacje w Japonii heheheOnaella wiem, ide jutro do ortooedy a pewnie wyladuje u jakiegos neurochirurga czy cos, ja chce juz biegac No wlasnie ja calkiem bez przeciwboli bez kitu myslalam, ze rodze, bol podobny Nawijko, piekny rower ![]() Co do tv to jak wiecie totalny i potrafi wyc za Michalem przez 2h non stop, baja to w tej sytuacji jedyna rzecz, ktora go interesuje i uspokaja, oczywiscie musze siedziec obok niego i tulic w innych przypadkach w ogole go nie interesuja bajki i tv.Wlasnie mialam wam napisac, ze u nas mamizmu nie ma, za to tatizm hahaha na maksa, no mowie wam mam taki problem z tym ze szok, jak M. Ma wychodzic gdziekolwiek, praca zakupy czy pobiegac mlody staje przy drzwiach rozklada rece i nie chce go wypuscic!!!!! M. Bierze go na rece a Pietraszko sie tak w niego wczepia jak taka mala pijawka, kurcze, naprawde nigdy cbyba czegos takiego nie widzialam....... Jak M. wyjdzie to histeria potrafi trwac do 2h..... Oczywiscie na mnie tak kompletnie nie reaguje, nawet nie rejestruje, ze wycbidze z domu ot sprawiedliwosc ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Czy ktoras z was robila zakupy na etsy.com z wysylka do Polski? wie ktoras, jak dziaka ten portak? Cos jak allegro?
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
byłam na zakupach z Hanią. w wózku oczywiście posiedziała 2 minuty poszłam na przyprawy, odwróciłam wzrok na 3 sekundy i jedna półka z przyprawami była już na ziemi. wszytko pomieszane połowy rzeczy oczywiście nie kupiłam;p Debrah śliczna Amelka a na mleczko mówi mećko Lady chciałabym żeby u nas było chociaż trochę tatizmu ![]() silver to Mąż z Darią już wyjezdza tak? neti brawa dla Antonia
|
#4267 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Tz zrobił sobie dziś wagary, wziął dzień wolnego i cały dzień spędziliśmy nad morzem. Julka wniebowzięta Przecudna pogoda była i bardzo ciepła woda ![]() Cytat:
I śliczna Amelka - boskie ma oczy Cytat:
![]() Cuuuudne szpilki!!! Cytat:
![]() Udanych wakacji! Cytat:
Mycha polubiła nektarynki ![]() Co do menu to ![]() Marsi, fajny temat z tymi celami w wychowaniu. Dzięki Tobie też zadałam sobie to pytanie i tak sobie myślę, że chciałabym, by Mycha wyrosła na pewną siebie i świadomą swojej wartości kobietę. By umiała pokierować swoim życiem wg własnych przekonań i pasji, a nie pod dyktando innych, by nie przejmowała się, "co ludzie powiedzą". By lubiła siebie i by umiała cieszyć się życiem. Idę poleżeć. Miłego wieczoru Tz wymyślił, że zjadłby galaretkę drobiową i właśnie zamierza ją zrobić. Jakiś wywar już gotuje.Buziaki |
||||
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
omg, jaka cisza
![]() u nas wlasnie przeszla burza, ale przyjemnie chlodno sie zrobilo ![]() moja sis zostala dzis mgr inzynierem
|
|
|
|
#4269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za egzaminCytat:
![]() Tak. To znaczy mąż jeszcze w sobotę pracuje, od niedzeli ma urolp. Ja mam wolny weekend i w sobotę rano pakuję się z Darią w pociąg i jedziemy do Żarek Letnisko. Tż dojedzie do nas w sobotę wieczorem po pracy. Spędzimy tam razem niedzielę, a wieczorem ja sama wracam do domu pociągiem, a tż z Darią zostają z moimi rodzicami tam będą , ale na osobnych pokojach. Nie chcę być samaaaaaaaaaaaaaaaaaa A tak wogóle zastanawia mnie jak Daria będzie się zachowywać w pociągu. Ostatnio jechała pociągiem rok temu, ale wtedy była mniejsza i grzecznie w wózku siedziała. Teraz pewnie będzie chciała biegać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Trochę nadrobiłam. Ide spać bo jutro ciężki dzień przede mną od rana do wieczora w pracy. Jutro wieczorem bede przeszczęśliwa , bo w sobotę z samego rana jedziemy i będę cały weekend odpoczywać Dobranoc
|
|
#4270 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
dziekujemy za wszystkie zdrówka dla Bartula ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i u nas w tym temacie cos do przodu poszło , generalnie młody genialnie wymawia r ) z moich ulubionych: dżin i dyziel Pstryniu, gratulacje dla siostry ![]() Elllmi, ja bym poszła w rzeczy codziennego uzytku, bo wiadomo- bibeloty raczej po siebie wybierasz a gusta są rózne. Moze jakies szklanki na sok? Albo pucharki/łyzeczki do lodów? Ja teraz ide na wesele i młodzi chcą drobiazgi do wyprawki szklonej dla przedszkolaków co do paznokci nie pomoge- Bartulo ma szpony, ze jak wbije to kawał skóry zdziera ![]() Misiaeel, jak byłam z dziecieciem na zakupach odziezowych dla siebie to mi uciekał po całym sklepie i znosił upatrzone ciuchy chyba zostane top kupującym na all bo to nie na moje nerwy ![]() Debrah, kciuki za egzaminy i buziaki dla Nurka Ifwka, jak u nas wczoraj zaczęło lac po południu to miałam wode w pokoju bo zapomniałam o oknie Lady, wszpólczuje bólu pleców mnie wczoraj noga rwała, bo jak młody gorączkował to go nosilam non stop i sie odezwało od kręgosłupa Silver, trzymaj sie dzielnie, małej dobrze posłuzy tam wypoczynek, lepiej niz by sie miała kisic w miescie no nie? A widziałyscie zdjecia Ewulki? Czad Zaproponowałam małemu dzis parówke na widelcu, jak zaprezenował mi swój odruch wymiotny na jej widok to bez mała migdałki zobaczyłam ![]() tyle ode mnie na dzis |
||
|
|
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Antonia.U nas wczoraj Oli pospała 2,5h po południu, wstała zjadła pół gołabkai szalałyśmy na polu, o 19 zjadła parówkę na kolację z kronką chleba, sama sobie krązki nabijała na widelec . I przy myciu włosów nie było histerii, blisko było ale udało misie ja zajać czymś innym ![]() Mówie Wam jestem wykończona. Caly tydzień jeżdżę na 6 do pracy żeby wychodzić wcześniej, żeby Tż zdążał na II zmianę dojechać; stresuje się korkami, w☠☠☠☠iam jak się ktoś wlecze przed mną bo dla mnie liczy się każda minuta, i to mnie też wykańcza. Dodatkowo wiadomo wstaję wcześniej a spac nie chodze wcześniej, co dzinnie myślę żeby wczesniej się położyć i nie wychodzi mi to. Dzisiaj ostatni dzień i marze żeby jutro Oli dała mi chociaz do 7 pospać ![]() Dzisiaj moja sis ma operację przegrody nosowej
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---- dziekuje w imieniu siostry! |
||
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My ci tu pomożemy się uporać z tęsknotą, wiadomo, ale jak ty czujesz tam w środku w środku? ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- i drugie ode mnie - od wczoraj się schizuje że wyczułam coś w piersi pod pachą. Przesuwalne, może węzeł ale tylko z jednej strony.. |
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
DEBRAH, cholerka, najszybciej do lekarza, jak tylko sie da! Pamietasz, jak niedawno Silver sie bała.....
PSTRYNIU, ja foty poszczelam swoją drogą, ale na weselu bedzie fotografem mój "wujek" (taki przyszywany, był rózniez u mnie), takze przypuszczam, ze profesjonalnych zdjec bedziemy mieli sporo o ile zdązy napstrykac do tej 20, bo watpie, zeby młodziez dłuzej wytrzymała ![]() IFWKA, uwazaj na siebie w drodze, nerwy+niewyspanie nie są dobrymi towarzyszami podrózy Super, ze wreszcie opanowaliscie kąpielowe histeriozy ![]() |
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Pytanie mam: czy jest jeszcze jakies dziecko, ktore nie potroilo wagi urodzeniowej? Zwlaszcza dzieci kp. Czy w zwiazku z tym pediatra cos mowil? debrah Ty chyba kiedys pisalas o wzmozonej potrzebie uu okolo poltora roku. Przypomnisz prosze z czego to wynikalo? Yae je za piecioro, wiec piersi domaga sie raczej nie z glodu. Zastanawiam sie, czy jakos inaczej moge zaspokoic potrzeby, bo tak jak w nocy kp mi nie przeszkadza, tak w dzien potrafi byc meczace. U nas olbrzymi sukces: Yae sama z siebie siadla w krzeselku i do konca posilku sie z niego nie rusza!! Normalnie szok!! Do tej pory ja siedzialam a ona co kes robila rundke po mieszkaniu. |
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
W dzień jest mało uwieszona ciebie, prawda? nadrabia bliskość.
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- I co do zaspokojenia potrzeby - nie wiem, bo wiele zależy od tego jak Yae zareaguje na odmowę i co ty z tą reakcję zrobisz. |
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Czesć śniło mi się,że karmiłam Leosia uu będąc w ciąży, chyba tęsknie za karmieniem
![]() Meneq, pamiętam jak mój S ok 18 miesiąca wisial na mnie non stop, potrafił w sklepie prosić o cycusia. A powiedz jak Twoj TZ reaguje na długie karienienie? bo pamiętam jak kiedyś pisałaś że on jest przeciwnikiem Silver, wspólczuje rozląki, dwa tygodnie to strasznie długo ale będziemy Cię wspierać Sytuacja przy śniadaniu, Leoś je śniadanko, skończył platki, na talerzyku ma pomidorek, ogórek,pieczywo biały ser, drze się w niebogłosy, TZ zaczyna się irytować,obserwuję sytuację od dobrych 3 minut, Leoś nadal się drze, Tz puszczają nerwy i rzuca nawet cholerą że nie wie o co małemu chodzi. Podchodzę ja i mowię. Co synuś nie da się pomidorka jeść łyżeczką? ( od płatkow co mu została) mamusia już daje widelczyk. Synuś szczęśliwy uspokaja się i zaczyna ładnie jesć
|
|
|
|
#4278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wizyty Japończyków to super sie udała czekamy na raport podsumuwojacy z ich strony ale nie było zle , na obiad zjedli zurek z kurkami i na drugie po steku i faktycznie tłumaczka wymieniła te same rzeczy do jedzenia które lubia z polskiej kuchni Pani tłumacz miała na imie Magda ale nazwisko mi wyleciało i chyba w twoim wieku ok 30 nie pomyliłam sie jest z Warszawy i studiowała w Warszawie teraz pracuje jako tłumacz dla Toyoty wiec pomieszkuje we Wrocławiu ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko nawet kupiłam sobie wczorajskarpetki poczekaja do zimy bo w ciąży kwasow nie można |
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
A my przygodę z rowerkiem biegowym już rozpoczęliśmy.Taki mały offtop z racji, ze Oli dawno nie pokazywałam ![]() ? |
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic a nic nie byla uwieszona. Ani podczas skoku, zabkowania, po szczepieniu, w chorobie. Nic a nic. Nie wiem, co to znaczy dziecko przynozne, mamizm, etc. Odkad skonczyla pol roku i zaczela raczkowac, w dzien nie bylam jej potrzebna. Nadrabiala w nocy. Teraz nie dosc, ze noce jeszcze gorsze niz zwykle, to nagla potrzeba bliskosci takze w dzien. Zastanawiam sie, czy jest jakis sposob, zeby sprostac jej potrzebom. Normalnie nie, ale sa sytuacje klopotliwe, np. prowadze samochod a Yae sie uu domaga |
|
|
|
|
#4282 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
brawo dls Siostry
![]() Cytat:
:przytul byś miała jakoś często wolne i mogła tam do nich jezdzićCytat:
Cytat:
Cytat:
mój Tż by z siebie chyba wyszedł ![]() dzień dobry ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urodzil sie z waga 3725, teraz ma niecale 10kg. Od poczatku pediatra wskazywala na zbyt niska wage, zrobilismy wiele roznych badan, bylismy u kilku specjalistow i nikt nie znalazl nic niepokojacego. dla Yae za jedzonko!!My wciaz na etapie rundek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że to powrót do bezstresowych kąpieli ![]() Cytat:
Dziewczyny z góry zaznaczam że potrzebuję rady: Oli ząbkuje, wychodzi gorna 4, górne 2, i chyba coś jeszcze. Ogólenie w dzień jest ok, ale w nocy śpi nie spokojnie, budzi się często, a nad ranem budzi się z histerią i ciężko ją uspokoić/ululać. Jak podam jej wieczorem nurofen, noc przysypia spokojnie, budzi się raz na jedzenie, rano nawet jak się obudzi to bez problemu dosypia jeszcze w wózku. I teraz: faszerować ja przeciwbólowym co wieczór czy "męczyć" ją i nas i przeczekać?? ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Moja Oli by sobie chyba nie poradziła, bo mamy Lwa pchacz/jeździk i do jeżdżenia jej nie ciągnie.
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Ifwka ja podawałam Hani na noc czopka jak Jej zęby szły. przez 3 czy 4 dni z rzędu chyba.
a co do rowerku. Hania na tym psie z fp nie pojedzie ale na rowerku już tak
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
HELLO
Silver współczuję chyba sobie nie wyobrażam takiej rozłąki.... Ale kochana, dasz radę, Darunia będzie w najlepszych rękach, taty, więc spokojnie Nina, super Ola!!! My biegówkę mamy, ale Chillafich Bunzi, takie pół na pół, ale młody ładnie zasuwa, póki co po mieszkaniu tylko ![]() Sylwietta, super, że już po chorobie! I bawcie się dobrze na weselu ![]() Pstryniu, Ifwka kciuki dla sióstr! ![]() Debrah, do lekarza!!! ![]() Mnie pobolewają piersi w miejscach byłych zatorów.... Sprawdzam ale żadnego guzka nie ma, ale schizuję się, że jakaś pozostałość jest i się rozwija..... Marsi, Leoś mega agent nie ma to jednak jak matka, wszystko rozumie![]() kochana, powiedz mi, pisałaś kiedyś coś o zakwaszeniu organizmu, mój mąż wiecznie padnięty chodzi zasypia prawie za keirownicą, ja rozumiem przepracowanie, ale bez przesady, przecież on chodzi spać o 21 wstaje o 6.30 i jest nieprzytomny!!! Boję się, że to właśnie zakwaszenie, Twój tż się odkwasza? czym? jakąś dietę specjalną stosujecie? Mika, u nas też jedzenie palcami ![]() Czy jest tu jeszcze mama chustująca??? Ale chustująca chustą ![]() pochwalę się, dzisiaj mi się udało zachustować w plecaczek, młode spało w minutę, dosłownie! Zdecydowanie biorę chustę na wakacje, mąż zdecydowanie MT, także mały konflikt, ale chustę upchnę, nie ma bata ![]() Pytam, bo mam małe pytanko chustowe.....
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz niedlugo znow karmic bedziesz ![]() Tz odpuscil. Po pierwsze Yae je (pewnie w sytuacji debrah nie zmienilby zdania; nadal uwaza, ze woda z piersi leci), po drugie widzi jak bliskosc kojaco wplywa na Yae, po trzecie wszyscy jego koledzy z pracy, ktorzy maja dzieci w podobnym wieku do Yae, maja dzieci kp i uznal tym samym, ze to normalne. |
|
|
|
|
#4288 |
|
Zadomowienie
|
hej
Z naszą stulejką już chyba ok, byliśmy w poniedziałek na kontroli i dostalismy jeszcze maść z antybiotykiem na stan zapalny który się zrobił ale teraz już ładnie zaczerwienie zeszło więc jestem dobrej myśli. Jeszcze tylko mamy na jedna kontrole jachać w przyszłym tygodniu. Zabieram dzisiaj Bartka na wizyte do ginka bo nie mam go z kim zostawić. Ciekawe jak będzie się zachowywał mam nadzieje że nie będzie mi uciekał. A w czwartek na usg genetyczne, troszkę się boje w związku z tym moim podwyższonym TSH, naczytałam się troszke na necie.
|
#4289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
meneq mój mały od jakiegos 10 miesiąca byl na cycku tylko noca, ale od dobrego miesiąca cycka chciałby non stop, tak więc myślę, ze to faktycznie taki etap jeszcze a propos wczorajszej tężcowej dyskusji, poniżej wklejam link do artykułu przedstawiajacego jak to mniej więcej wyglada ( to nie jet art anty czy pro szczepionkowy) http://infekcje.mp.pl/problemywprakt....html?id=56120 Silver udanego wypoczynku dla was |
||
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
ifwka ja jestem stanowczo przeciwna podawania lekarstw podczas zabkowania. Tak jak piszesz, to niepotrzebne faszerowanie. Dyskusja byla o szczepionkach a wiecie, ze bardziej malym dzieciom podawanenierozsadnie srodki przeciwbolowe i przeciwgoraczkowe?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

Przecudna pogoda była i bardzo ciepła woda 

za egzamin
22.05.2008
14.08.2011

A my przygodę z rowerkiem biegowym już rozpoczęliśmy.
byś miała jakoś często wolne i mogła tam do nich jezdzić