|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Apropo jeszcze mojej wizyty, laboratorium nie przysłało moich wyników do przychodni, za tydzień dopiero dostanę ewentualne anty d, serduszko bije, dziecko jest główką w dół.Tylko jakim cudem kopie mnie po bokach 😊
Aaa, waga wskazała 15 kg więcej.Dramat. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Dziewczynki ja mam znów rozgardiasz. Juz miesiąc tu mieszkamy a wciąż coś nowego dochodzi. Dziś nowy materac jutro biurko. Przeszła Karuzelka, dodatkowo dali leżaczek i jakieś nosidlo ale nie mam pojęcia jak je używać Przywiozłam cześć nie wypranych ciuszków a w rosmanie kupiłam dziś wszystkie kosmetyki dla niuni. I taki oto płyn, który ma identyczny skład jak lovela. A w ogóle powiem Wam, że nie dla mnie zakupy, wysiadanie z auta za nisko siedzenie strasznie boli kręgosłup. I już chciałabym żeby był sierpień conajmniej. Mecze się okropnie i się czuje rozlazla z tym moim krokiem kaczym. Inne laski sobie smigaja jak lanie a ja czlap czlap |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byś miala wene poczytaj bloga osiemgwiazdek. Facet pisze o fotelikach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam takie same patyczki do uszu i kremy z babydream a ten różowy nawet wczoraj wypróbowałam na sobie, bo uda sobie obtarłam i powiem ci że fajny jest ![]() A co do kroku kaczki To bardzo fajny krok hihi tylko kobiety w ciązy mają przywilej nim podążać Co do tych większych fotelików to widziałam kiedyś dzieciaczka i on miał taką wkładkę specjalną która się nakładalo dla niemowlaka a potem jak osiagnęło wiecej kilo to się ją wyjmowało. Ale nic wiecej mi na ten temat nie wiadomo. Paulinka dziękuję Napewno jesteś seksi mama
|
|
#3935 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie
jak tam rozstepy? Ma już któraś na brzuszku?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Mandi poczytam na pewno
Monia mi się robią malutkie pod brzuchem ![]() Nie mam siły na nic nadaje się do Wake me up when september ends |
|
|
|
#3937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tzn są te z okresu dojrzewania a raczej tycia
|
|
#3938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to Tż nie je śniadań ale wraca z pracy to pochłania już wszystko co jest i tak czasem do późnej nocy... Cytat:
A ja ciśnienie to ja mam zawsze takie"wysokie " Zakupy zrobione,Tż mnie miło zaskoczył,bo obskoczyliśmy KAŻDY dział(Nawet ten z podpaskami ) nie narzekał,że już do kasy tylko sam dzielnie krążył wśród regałów i wybierał i oczywiście setki pytań czy może wziąc to czy tamto a mnie juz krew zalewała jak to słyszałam,bo się zachowuje tak jakbym mu zabraniała sobie sok pomidorowy kupic I w końcu pokupowałam kilka pierdołek do kuchni w Pepco,więc już dużo rzeczy mamy A teraz czekam aż wyniosą mi szafy i zaczynamy nocne porządki zmęczona jestem jak nie wiem ![]() Monia,ja nie mam tylko na pośladku jednym mam takie strasznie duże,na drugim się robią też i zaczynają dopiero robic się na piersiach,ale to takie jasne sino-fioletowe w sumie bez mocnego światła tego nie widac
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-07-10 o 19:50 |
||
|
|
|
#3939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no ogólnie to w normie Tylko że od ostatniej wizyty miesiąc temu skromne 4,5kg do przodu ![]() Ja juz też dzisiaj padam a mam taki burdelos na kółkach w domu że poprostu m a s a k r a.. No ale za to komoda bedzie stała
|
|
#3940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale spokojnie duzo rozstepow wychodzi w 3trymestrze i jeszcze po porodzie najgorzej maja piersi przy nawale...Moja kolezanka urodzila niedawno drugie dziecko to brzuch jej sie nie wciagnął,cycki ma sflaczałe,ogolnie zycie jest piękne Wokół pęmpka ma rozstępy,takie słoneczko i mąż jej powiedzial ze wygląda jak Kubuś Puchatek
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie nadgonisz teraz aż tyle znowu a nawet jeśli to chociaż do końca ciąży będziesz miec 12 kg na plusie My też mamy burdellik aż płakac mi się chce,ale za to mało mebli tu w końcu jest i będzie jak się ruszyc ![]() Jutro glukoza muszę się teraz najesc,bo chyba padnę z głodu...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-07-10 o 20:20 |
|
|
|
|
#3942 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas też się zdarzają rodzice, którzy szukają dla dziecka diagnozy... tylko dlaczego? bo są niewydolni wychowawczo? bo tak im się łatwiej wybronić, że dziecko jest takie a nie inne? Zastanawia mnie to...Cytat:
Cytat:
carolciuska szybkiego wyjścia ze szpitala! i porodu w terminie ![]() Miminek - gratuluję Pani Magister! Cytat:
![]() Zapomniałam Wam dziewczyny napisać, że mój gin wspomniał o KTG na ostatniej wizycie (we wtorek) - jakbym nie czuła ruchów mam się zgłosić do jednej z przychodni - podał dwie albo do szpitala miejskiego. A w szpitalu albo mnie zostawiają choćby na dobę w szpitalu lub płacę - już nie pamiętam chyba 30zł. Mam nadzieję, że ktg się nie przyda i będę czuła ruchy małej Dziś nieźle dokazuje! Was też informowali o KTG?A w sierpniu mam wyznaczone wizyty u ginekologa co tydzień! Aż tak często to mi się nie chce chodzić ![]()
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Twojemu mężowi nowej lepszej pracy, i mój też tak jak i Twój albo albo. Szaleje za małą a ona jeszcze w brzuchu, wiec może jak juz będzie z nami fizycznie to coś zrozumie |
|
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Gratki za udane wizyty!!
![]() ![]() Meta - tak przeczytałam o tym podawaniu niemowlakowi mleka krowiego i aż włos się jeży... Mleko jest modyfikowane po to aby było łatwiej strawne dla niemowlaka, to po pierwsze. Po drugie modyfikowane jest pod względem zawartości skł. mineralnych i witamin - wiadomo, dziecko ludzkie nie jest cielakiem i skład mleka krowiego różni się od mleka kobiecego (chociażby wyższą zawartością białka czy tłuszczu). A poza tym, czytałam kiedyś badania które wskazują na to, że podawania dzieciom przed 3 msc życia mleka krowiego zwiększa znacznie ryzyko wystąpienia cukrzycy w okresie późniejszym... A propo glukozy!! wiesz, że musisz być 12-14h na czczo? na czczo znaczy, ostatni posiłek = sucha buła (ew. z masłem) i lekko osłodzona herbatka? ![]() Elffirka - najgorsza jest bezsilność. Niby taki ktoś chory na pierwszy rzut oka wygląda jakby nic mu nie było... A w środku ma takie paskudztwo współczuję i z powodu mamy i z powodu taty. Jesteś silną kobietką Doriss - ja miałam dokładnie to samo po urodzeniu pierwszego syna. Mąż był od rana do wieczora w pracy, a mały miał całodobowe kolki (nietolerancja białka jak się później okazało) a poza tym ja miałam mało pokarmu. On płakał i ja płakałam a tż nie bardzo rozumiał o co chodzi bo wracał dopiero wieczorem. Dopiero moja mama pokumała że coś jest ze mną nie tak i w porę zareagowała. Teraz jak się Julek urodzi, tż ma zapowiedziane że ma być 2 tygodnie do naszej dyspozycji bo ja będę w większości pochłonięta Julkiem. Nie chcę żeby Radek poczuł się odrzucony itd. Co do ktg jeszcze to na razie nic nie mówił ale podał schemat liczenia ruchów. Ja dzisiaj umówiłam się na pierwszą wizytę położnej środowiskowej (pracuje również w szpitalu w którym będę rodzić). Jakoś wcześniej nie było czasu. To babka z polecenia, polecił mi ją mój ginekolog. Chyba dobrze im się razem współpracuje No i muszę pomyśleć o szkole rodzenia bo za chiny nie pamiętam jak to się robiło Kopnijcie mnie w dupsko bo jakoś nie mam serca do kompletowania wyprawki... ;( Jutro przyjeżdza siostra tżta, podrzuci mi trochę ubranek dla małego. Pewnie część będzie jeszcze po moim Radku
Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2014-07-10 o 20:48 |
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i mąż ma tego świadomość i sam ma chyba dość już takiej sytuacji. Mam nadzieję tylko że malutka będzie zdrowa i że będziemy mogli sobie pozwolic na rezygnację z tej dodatkowej pracy.A o KTG mi lekarz nic nie mówił jeszcze, następną wizytę mam pod koniec lipca to już może sie coś dowiem
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nadal mam wizyty raz w miesiacu, co mnie bardzo cieszy
o ktg nic na razie nie mowil ale wiem, ze wykonuja po 36tyg, raz w tygodniu, koszt to 30zl- tam gdzie chodze. Wspolczuje wam dziewczyny ze tak macie z tztami, smutne to ze czlowiek musi dzisiaj wybierac albo rodzina albo utrzymanie jej.. ale mam nadzieje ze jak maluchy sie urodza to zwolnia tempo ![]() Meta jak bym tak miala tyc to bilans na koniec by wyniosl +16kg ![]() Obym jednak przystopowala hehe ![]() Ale najwazniejsze ze niunka zdrowa a o reszte sie bede martwic po porodzie ![]() Komoda juz stoi
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
heja hejaaaa
dziewczyny teraz ja mam zdiwko, czemu macie płacić za ktg? |
|
|
|
#3948 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiu u mnie jest platne bo chodze prywatnie do lekarza i place za wszystko
moze jakbym pojechala do szpitala to bym miala za darmo ale musiala bym podac powod pojawienia sie na ip, a ja bajerowac nie umiem hehe
|
#3949 |
|
Rozeznanie
|
Ja płacę w przypadku gdy: przychodzę do szpitala tylko na ktg, bez pobytu w szpitalu i przychodzę na to ktg w godzinach pracy przychodni, gdzie mogę zrobić je za darmo.
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak chodziąłm prywatnie do lekarza to od razu mnie do spzitala kierował , nawet na usg byłam, zrobili pomierzyli i mogłam isc do domu Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- jejaaa ja mam jakieś dzisiaj zmiękczenie mózgu więc piszcie do mnie jak do głabka
|
||
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Malż sprząta kuchnię
a ja leze w sypialni i ciesze się ruchami dziecka W poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam ktg. No chyba że na porodowce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny za mile slowa i kciuki
![]() Mnie przeniesli z oddzialu polozniczego na patologie ciazy. Mialam wczoraj pierwszy raz ktg i uwazam, ze to mega stres, bo nie wiesz czy jak szybko to dobrze czy wolno dobrze itd. Poza tym do tej pory mialam juz ich z 6,7? Trwa to godzine, a mnie juz od lezenia albo i nie od lezenia bola plecy. Na ktg zapisaly sie slurcze jakies, ale ostatnie ktg nic nie wykazalo. Biore luteine, magnez, nospe, zelazo, wczoraj- w zasadzie dzisiaj dostalam zastrzyk w dupsko, sterydy na rozwoj plucek jakby cos. Nie wiem czy Wam o tym juz pisalam czy nie, ale bylam nieprzytomna. Nadal jestem, spalam 1,5 h od wczoraj, ale jakos nie moge zasnac. Moze w nocy padne.... Nie lekcewazcie jak Wam twardnieja brzuchy, jak cos boli. Ja myslalam, ze to mala mi pupe wypina, a to macica. No i tak... Mam nadzieje, ze mnie niedlugo stad puszcza do domku, zawsze to lepiej lezec w swoim lozku.... |
|
|
|
#3953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nic kompletnie do wyprawki nie masz ? będziesz miała teraz więcej czasu po obronie to może coś Cię to zmotywuje ![]() Cytat:
Od sierpnia to już na pewno będą tak kazali chodzic,ciekawe czy też tak będę miała czy teraz przez to,że panikowałam z bólami brzucha to będzie częściej Cytat:
do kiedy będziesz leżec? Ja mam twardnienia już bardzo długo ale wiem,że akurat u mnie są one czymś normalnym,bo nie uprzykrzają mi życia specjalnie ale jak zacznie przy tym bolec to też pojadę to pewnie sprawdzic.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#3954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no a właśnie maxi cosi cabrio fix? tylko baza jest potrzebna |
|||
|
|
|
#3955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wylatuje ze mnie teraz dużo białawego śluzu... Wcześniej nie miałam takich ilości. Nie chcę słyszeć o tym, że to czop mi się uwalnia! W pierwszej ciąży przegapiłam to zjawisko, to nie wiem jak to jest... Ale chyba nie powinnam się przejmować skoro szyjka jest twarda i długa? ![]() No i zaczyna mnie boleć gardło, tż choruje od 2 dni (do pracy oczywiście chodzi) - ma zmieniony głos, miał gorączkę, boli go gardło... teraz się boję, czy się nie zaraziłam!
___ Ślub: 6 września 2008 ___ Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-07-10 o 22:22 |
|
|
|
|
#3956 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do miski hop siup?![]() Cytat:
jakiś wybrany portal?0 Cytat:
![]() ![]() U mnie też 8kg + ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mówisz że myślałam że małe pupkę wypina? mi się wydaje że moje też wypina albo plecki... ale teraz to już nie wiem ![]() ![]() w jednym miejscu Ci się górka robiła czy jak? - A właśnie dziewczynki mówiłyście ostatnio o taniej aptece internetowej. Jaka to była?
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-07-10 o 22:27 |
|||||
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana***, u mnie w mieście są 3 sklepy, w których mogę zamawiać przez internet i dostarczą mi pod drzwi, sa to Piotr i Paweł (najbardziej lubię), Alma (najdroższa moim zdaniem) no i Tesco. W pierwszej ciaży, jak musiałam dużo leżeć i się oszczędzać to zaczęłam robić tak zakupy co jakiś czas (takie większe zakupy, mniejszych się nie opłaca) i spodobało mi się. Piotr i Pwaeł mają fajną obsługe, to np potrafia zadzwonić do mnie i powiedzieć, że jogurty, których zamówiłam kilka sztuk mają krótki okres przydatności do spożycia (np 2 dni) i czy nadal je chce czy nie. Albo że jakieś warzywo kiepsko dziś wygląda i nie radzą kupować. Tym podejściem do klienta mnie urzekli a co tydzień w srodę mają różne promocje, często fajne, na owoce, warzywa, serki itp.
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-07-10 o 22:30 |
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po prostu tak jak mi zmienia Ci się śluz pod koniec ciąży? podobno to normalne i ma prawo się zmienic
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Podejrzewam, że czop odszedł razem z odejsciem wód w szpitalu i pewnie nie zauważyłam tego, bo się nie przyglądałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

i się czuje rozlazla z tym moim krokiem kaczym. Inne laski sobie smigaja jak lanie a ja czlap czlap
a ten różowy nawet wczoraj wypróbowałam na sobie, bo uda sobie obtarłam i powiem ci że fajny jest
Napewno jesteś seksi mama 

Mój małż tak się przejął nową rolą że pracuje już chyba ponad swoje siły żeby nam nic nie brakowało. Dziś się z nim w ogóle nie widziałam, bo spał na kanapie bo przeziębiony a do pracy wyjechał zanim wstałam czyli gdzieś przed 7 i do tej pory go nie ma.
Ślub: 6 września 2008 ___ 
na czczo znaczy, ostatni posiłek = sucha buła (ew. z masłem) i lekko osłodzona herbatka?