III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 19:10   #3931
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Apropo jeszcze mojej wizyty, laboratorium nie przysłało moich wyników do przychodni, za tydzień dopiero dostanę ewentualne anty d, serduszko bije, dziecko jest główką w dół.Tylko jakim cudem kopie mnie po bokach 😊
Aaa, waga wskazała 15 kg więcej.Dramat.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-10, 19:24   #3932
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hehe u nas mało co się marnuje głównie przez to że mało co mamy w lodówce jak nakupimy za dużo to potem nie ma kto tego jeść, a ja nie lubię produktów otwartych które leżą ileś tam dni w lodówce. A drugi powód to hmm rozsądek. Bardzo często wieczorem dopada człowieka głód, a częściej ochota na coś. Jak nie mamy nic w lodówce to nie jemy, a jak mamy smakołyki to robimy sobie ucztę. A nie jest zbyt rozsadni wpierdzielac e nocy

Słyszałam opinię że te fotelika sa za duże dla niemowlaków
Ale nie wiem ile w tym prawdy bo nie oglądałam tego typu fotelików.

Podobno musi być jakaś wkładka dodatkowa dla noworodków. Ale jeszcze nie wiem na sto procent co i jak.

Dziewczynki ja mam znów rozgardiasz. Juz miesiąc tu mieszkamy a wciąż coś nowego dochodzi. Dziś nowy materac jutro biurko. Przeszła Karuzelka, dodatkowo dali leżaczek i jakieś nosidlo ale nie mam pojęcia jak je używać
Przywiozłam cześć nie wypranych ciuszków a w rosmanie kupiłam dziś wszystkie kosmetyki dla niuni. I taki oto płyn, który ma identyczny skład jak lovela.
A w ogóle powiem Wam, że nie dla mnie zakupy, wysiadanie z auta za nisko siedzenie strasznie boli kręgosłup. I już chciałabym żeby był sierpień conajmniej. Mecze się okropnie i się czuje rozlazla z tym moim krokiem kaczym. Inne laski sobie smigaja jak lanie a ja czlap czlap
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1405013327633.jpg (60,8 KB, 42 załadowań)
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:33   #3933
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Podobno musi być jakaś wkładka dodatkowa dla noworodków. Ale jeszcze nie wiem na sto procent co i jak.
W tych 0-13 też jest
Jak byś miala wene poczytaj bloga osiemgwiazdek. Facet pisze o fotelikach.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:38   #3934
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczynki ja mam znów rozgardiasz. Juz miesiąc tu mieszkamy a wciąż coś nowego dochodzi. Dziś nowy materac jutro biurko. Przeszła Karuzelka, dodatkowo dali leżaczek i jakieś nosidlo ale nie mam pojęcia jak je używać
Przywiozłam cześć nie wypranych ciuszków a w rosmanie kupiłam dziś wszystkie kosmetyki dla niuni. I taki oto płyn, który ma identyczny skład jak lovela.
A w ogóle powiem Wam, że nie dla mnie zakupy, wysiadanie z auta za nisko siedzenie strasznie boli kręgosłup. I już chciałabym żeby był sierpień conajmniej. Mecze się okropnie i się czuje rozlazla z tym moim krokiem kaczym. Inne laski sobie smigaja jak lanie a ja czlap czlap

Mam takie same patyczki do uszu i kremy z babydream a ten różowy nawet wczoraj wypróbowałam na sobie, bo uda sobie obtarłam i powiem ci że fajny jest
A co do kroku kaczki To bardzo fajny krok hihi tylko kobiety w ciązy mają przywilej nim podążać
Co do tych większych fotelików to widziałam kiedyś dzieciaczka i on miał taką wkładkę specjalną która się nakładalo dla niemowlaka a potem jak osiagnęło wiecej kilo to się ją wyjmowało. Ale nic wiecej mi na ten temat nie wiadomo.

Paulinka dziękuję Napewno jesteś seksi mama

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:38   #3935
Mo_onika_ika
Rozeznanie

A ja mam pytanie jak tam rozstepy? Ma już któraś na brzuszku?

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:42   #3936
Latte88
Zakorzenienie

Mandi poczytam na pewno
Monia mi się robią malutkie pod brzuchem
Nie mam siły na nic nadaje się do
Wake me up when september ends
Stary 2014-07-10, 19:47   #3937
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość

U mnie czysto odpukać
Tzn są te z okresu dojrzewania a raczej tycia

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-10, 19:48   #3938
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe u nas mało co się marnuje głównie przez to że mało co mamy w lodówce jak nakupimy za dużo to potem nie ma kto tego jeść, a ja nie lubię produktów otwartych które leżą ileś tam dni w lodówce. A drugi powód to hmm rozsądek. Bardzo często wieczorem dopada człowieka głód, a częściej ochota na coś. Jak nie mamy nic w lodówce to nie jemy, a jak mamy smakołyki to robimy sobie ucztę. A nie jest zbyt rozsadni wpierdzielac e nocy

no tu też masz rację u mnie to Tż nie je śniadań ale wraca z pracy to pochłania już wszystko co jest i tak czasem do późnej nocy...
Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ufff ufff ufff gorąco hehe

Byłam na wizycie wszystko jest ok, serduszko ładnie bije, usg nie miałam, czekamy do 29 lipca na usg 3 trymestru Ciśnienie 108/58 czyli niskie, ale odkąd jestem w ciąży nie mam innego Przytyłam 8kg, a pan doktor bardzo był zadowolony z wyników mojej glukozy Chyba nie mógł uwierzyć, że ktoś taki większy jak ja ma takie ładne wyniki, bo powtarzał kilka razy z zadowoleniem jakie mam fajne wyniki hehe
Tylko 8 kg przytyłaś w ciągu całej ciąży?
A ja ciśnienie to ja mam zawsze takie"wysokie "

Zakupy zrobione,Tż mnie miło zaskoczył,bo obskoczyliśmy KAŻDY dział(Nawet ten z podpaskami ) nie narzekał,że już do kasy tylko sam dzielnie krążył wśród regałów i wybierał i oczywiście setki pytań czy może wziąc to czy tamto a mnie juz krew zalewała jak to słyszałam,bo się zachowuje tak jakbym mu zabraniała sobie sok pomidorowy kupic I w końcu pokupowałam kilka pierdołek do kuchni w Pepco,więc już dużo rzeczy mamy A teraz czekam aż wyniosą mi szafy i zaczynamy nocne porządki zmęczona jestem jak nie wiem

Monia,ja nie mam tylko na pośladku jednym mam takie strasznie duże,na drugim się robią też i zaczynają dopiero robic się na piersiach,ale to takie jasne sino-fioletowe w sumie bez mocnego światła tego nie widac

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-07-10 o 19:50
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:52   #3939
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
no tu też masz rację u mnie to Tż nie je śniadań ale wraca z pracy to pochłania już wszystko co jest i tak czasem do późnej nocy...

Tylko 8 kg przytyłaś w ciągu całej ciąży?
A ja ciśnienie to ja mam zawsze takie"wysokie "

Zakupy zrobione,Tż mnie miło zaskoczył,bo obskoczyliśmy KAŻDY dział(Nawet ten z podpaskami ) nie narzekał,że już do kasy tylko sam dzielnie krążył wśród regałów i wybierał i oczywiście setki pytań czy może wziąc to czy tamto a mnie juz krew zalewała jak to słyszałam,bo się zachowuje tak jakbym mu zabraniała sobie sok pomidorowy kupic I w końcu pokupowałam kilka pierdołek do kuchni w Pepco,więc już dużo rzeczy mamy A teraz czekam aż wyniosą mi szafy i zaczynamy nocne porządki zmęczona jestem jak nie wiem
Tylko i aż hehe Nie no ogólnie to w normie Tylko że od ostatniej wizyty miesiąc temu skromne 4,5kg do przodu Oby ten miesiąc był mniej obfity, bo was tu wszystkie prześcigne hehe

Ja juz też dzisiaj padam a mam taki burdelos na kółkach w domu że poprostu m a s a k r a.. No ale za to komoda bedzie stała

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-10, 20:11   #3940
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość

ha ja nie mam tylko na brzuchu

Ale spokojnie duzo rozstepow wychodzi w 3trymestrze i jeszcze po porodzie najgorzej maja piersi przy nawale...
Moja kolezanka urodzila niedawno drugie dziecko to brzuch jej sie nie wciagnął,cycki ma sflaczałe,ogolnie zycie jest piękne
Wokół pęmpka ma rozstępy,takie słoneczko i mąż jej powiedzial ze wygląda jak Kubuś Puchatek

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:19   #3941
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko i aż hehe Nie no ogólnie to w normie Tylko że od ostatniej wizyty miesiąc temu skromne 4,5kg do przodu Oby ten miesiąc był mniej obfity, bo was tu wszystkie prześcigne hehe

Ja juz też dzisiaj padam a mam taki burdelos na kółkach w domu że poprostu m a s a k r a.. No ale za to komoda bedzie stała
Eee to malutko może nie nadgonisz teraz aż tyle znowu a nawet jeśli to chociaż do końca ciąży będziesz miec 12 kg na plusie
My też mamy burdellik aż płakac mi się chce,ale za to mało mebli tu w końcu jest i będzie jak się ruszyc

Jutro glukoza muszę się teraz najesc,bo chyba padnę z głodu...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-07-10 o 20:20
Stary 2014-07-10, 20:24   #3942
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Tym bardziej jej młodszy syn nie myje systematycznie ząbków a ma 4 lata ale to z powodu tych podejrzeń o autyzm trudno nad nim zapanować ( chociaż na moje to jej po prostu rozpuszczony ale niech szukają co chwile nowych lekarzy) . I ma naprawdę piękne ząbki a żyję na soku z wodą i tostach z serem .
A u jakich specjalistów byli? Tak z ciekawości pytam, bo to mój fach U nas też się zdarzają rodzice, którzy szukają dla dziecka diagnozy... tylko dlaczego? bo są niewydolni wychowawczo? bo tak im się łatwiej wybronić, że dziecko jest takie a nie inne? Zastanawia mnie to...

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A ja mam straszne wyrzuty sumieniaMój małż tak się przejął nową rolą że pracuje już chyba ponad swoje siły żeby nam nic nie brakowało. Dziś się z nim w ogóle nie widziałam, bo spał na kanapie bo przeziębiony a do pracy wyjechał zanim wstałam czyli gdzieś przed 7 i do tej pory go nie ma.A jutro rano znowu do innej pracy na 24 h.Ehh boję się żeby mu się to na zdrowiu nie odbiło.
Cytat:
Rozumiem Cię Kochana. Mój pracuje jeszcze więcej
I właśnie się z nim poklocilam bo obiecał ze nie będzie palił jak się przeprowadzimy a pali wciąż i jeszcze na balkon chce wychodzić a umowa była ze nie pali nikt na balkonie. Wyszedł na dol na papierosa z wielkim bulwersem, że zapier.. A nawet papierosa nie może zapalić. Źle mi strasznie.. Nie ma czasu na nasze rozmowy bo pada zmęczony , nawet na wspólny spacer, ostatnio byliśmy w podróży poślubnej rok temu. Za chwilę urodzi się mała i tak już pewnie zostaniemy takim małżeństwem, które się mija i każdy żyję swoim życiem. Nie potrafię do niego trafić. Jak mam go wyciągnąć na jakąś rozrywkę czy rekreację skoro widzę jaki zmęczony jest
Do dupy
Dziewczyny, przechodziłam to samo przed urodzeniem pierwszej córki i po jej urodzeniu też dość długo. Męża nie było, a ja płakałam z noworodkiem, który był głodny, bo brakowało mi pokarmu. Wiadomo nie cały czas tak siedziałm, ale był chwile załamania... Powoli, powoli sytuacja się zmieniła. Doszliśmy do tego, że od 2 tyg pracuje 5 godz dziennie w nowej pracy, a zarobki ma wyższe niż w poprzedniej Od pn do końca sierpnia prawdopodobnie będzie pracował po 10 godz. ale po to by we wrześniu mieć wole i być z nami w domu Oby i Wasi Ż zrozumieli jak ważna jest obecność. Tzn. mój nie rozumie, nie kapuje, że zarobki a więzi z rodziną to dwie różne spraw - on to ciągle traktuje albo-albo... przebywać z nami? a kto zarobi? takie argumenty...

carolciuska szybkiego wyjścia ze szpitala! i porodu w terminie

Miminek - gratuluję Pani Magister!

Cytat:
Masz rację,nie wypada po pierwsze przy kobiecie w ciąży palić... Wiadomo,że z dnia na dzień nie rzuci ale skoro jest balkon to można palić tam do woli
To fajnie będziecie mieć w tej klinice prawie jak w domu uhh 200 km ja bym nie dała rady jechać chyba by mi plecy wygięło na drugą stronę
Jako sąsiadka palacza mówię nie paleniu papierosów na balkonie! Wychodzi ze swojego a moje zasmrodzi... Kiedyś była kartka na klatce przyczepiona, żeby nie palić na balkonach - ale to była prośba, nie zakaz... Nic nie mogę więc poradzić...

Zapomniałam Wam dziewczyny napisać, że mój gin wspomniał o KTG na ostatniej wizycie (we wtorek) - jakbym nie czuła ruchów mam się zgłosić do jednej z przychodni - podał dwie albo do szpitala miejskiego. A w szpitalu albo mnie zostawiają choćby na dobę w szpitalu lub płacę - już nie pamiętam chyba 30zł. Mam nadzieję, że ktg się nie przyda i będę czuła ruchy małej Dziś nieźle dokazuje! Was też informowali o KTG?

A w sierpniu mam wyznaczone wizyty u ginekologa co tydzień! Aż tak często to mi się nie chce chodzić
Stary 2014-07-10, 20:33   #3943
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
A u jakich specjalistów byli? Tak z ciekawości pytam, bo to mój fach U nas też się zdarzają rodzice, którzy szukają dla dziecka diagnozy... tylko dlaczego? bo są niewydolni wychowawczo? bo tak im się łatwiej wybronić, że dziecko jest takie a nie inne? Zastanawia mnie to...

Dziewczyny, przechodziłam to samo przed urodzeniem pierwszej córki i po jej urodzeniu też dość długo. Męża nie było, a ja płakałam z noworodkiem, który był głodny, bo brakowało mi pokarmu. Wiadomo nie cały czas tak siedziałm, ale był chwile załamania... Powoli, powoli sytuacja się zmieniła. Doszliśmy do tego, że od 2 tyg pracuje 5 godz dziennie w nowej pracy, a zarobki ma wyższe niż w poprzedniej Od pn do końca sierpnia prawdopodobnie będzie pracował po 10 godz. ale po to by we wrześniu mieć wole i być z nami w domu Oby i Wasi Ż zrozumieli jak ważna jest obecność. Tzn. mój nie rozumie, nie kapuje, że zarobki a więzi z rodziną to dwie różne spraw - on to ciągle traktuje albo-albo... przebywać z nami? a kto zarobi? takie argumenty...

carolciuska szybkiego wyjścia ze szpitala! i porodu w terminie

Miminek - gratuluję Pani Magister!

Jako sąsiadka palacza mówię nie paleniu papierosów na balkonie! Wychodzi ze swojego a moje zasmrodzi... Kiedyś była kartka na klatce przyczepiona, żeby nie palić na balkonach - ale to była prośba, nie zakaz... Nic nie mogę więc poradzić...

Zapomniałam Wam dziewczyny napisać, że mój gin wspomniał o KTG na ostatniej wizycie (we wtorek) - jakbym nie czuła ruchów mam się zgłosić do jednej z przychodni - podał dwie albo do szpitala miejskiego. A w szpitalu albo mnie zostawiają choćby na dobę w szpitalu lub płacę - już nie pamiętam chyba 30zł. Mam nadzieję, że ktg się nie przyda i będę czuła ruchy małej Dziś nieźle dokazuje! Was też informowali o KTG?

A w sierpniu mam wyznaczone wizyty u ginekologa co tydzień! Aż tak często to mi się nie chce chodzić
Dorotko najpierw u psycholog. Później psychiatra. Metoda krakowska w domu. A dziś nie mam pojęcia gdzie już pojechali. Pamiętam, że to Twoja dziedzina
Gratuluję Twojemu mężowi nowej lepszej pracy, i mój też tak jak i Twój albo albo. Szaleje za małą a ona jeszcze w brzuchu, wiec może jak juz będzie z nami fizycznie to coś zrozumie
Stary 2014-07-10, 20:46   #3944
Miminek
Raczkowanie

Gratki za udane wizyty!!

Meta -
tak przeczytałam o tym podawaniu niemowlakowi mleka krowiego i aż włos się jeży... Mleko jest modyfikowane po to aby było łatwiej strawne dla niemowlaka, to po pierwsze. Po drugie modyfikowane jest pod względem zawartości skł. mineralnych i witamin - wiadomo, dziecko ludzkie nie jest cielakiem i skład mleka krowiego różni się od mleka kobiecego (chociażby wyższą zawartością białka czy tłuszczu). A poza tym, czytałam kiedyś badania które wskazują na to, że podawania dzieciom przed 3 msc życia mleka krowiego zwiększa znacznie ryzyko wystąpienia cukrzycy w okresie późniejszym...
A propo glukozy!! wiesz, że musisz być 12-14h na czczo? na czczo znaczy, ostatni posiłek = sucha buła (ew. z masłem) i lekko osłodzona herbatka?

Elffirka - najgorsza jest bezsilność. Niby taki ktoś chory na pierwszy rzut oka wygląda jakby nic mu nie było... A w środku ma takie paskudztwo współczuję i z powodu mamy i z powodu taty. Jesteś silną kobietką Mam nadzieję, że będę miała choć trochę Twojej siły...

Doriss - ja miałam dokładnie to samo po urodzeniu pierwszego syna. Mąż był od rana do wieczora w pracy, a mały miał całodobowe kolki (nietolerancja białka jak się później okazało) a poza tym ja miałam mało pokarmu. On płakał i ja płakałam a tż nie bardzo rozumiał o co chodzi bo wracał dopiero wieczorem. Dopiero moja mama pokumała że coś jest ze mną nie tak i w porę zareagowała.
Teraz jak się Julek urodzi, tż ma zapowiedziane że ma być 2 tygodnie do naszej dyspozycji bo ja będę w większości pochłonięta Julkiem. Nie chcę żeby Radek poczuł się odrzucony itd.
Co do ktg jeszcze to na razie nic nie mówił ale podał schemat liczenia ruchów.

Ja dzisiaj umówiłam się na pierwszą wizytę położnej środowiskowej (pracuje również w szpitalu w którym będę rodzić). Jakoś wcześniej nie było czasu. To babka z polecenia, polecił mi ją mój ginekolog. Chyba dobrze im się razem współpracuje No i muszę pomyśleć o szkole rodzenia bo za chiny nie pamiętam jak to się robiło

Kopnijcie mnie w dupsko bo jakoś nie mam serca do kompletowania wyprawki... ;( Jutro przyjeżdza siostra tżta, podrzuci mi trochę ubranek dla małego. Pewnie część będzie jeszcze po moim Radku

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2014-07-10 o 20:48
Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:47   #3945
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:

Nie, no mój niby rozumie że będzie potrzebny więcej w domu i po porodzie tak zaplanował urlopy żeby być z nami ale nie wiem jak to będzie wyglądać na dłuższą metę. Przy obecnym trybie pracy córka nie widywałaby praktycznie ojca bo mąż wraca o takich godzinach że już dawno będzie spać (mam taką nadzieję) i mąż ma tego świadomość i sam ma chyba dość już takiej sytuacji. Mam nadzieję tylko że malutka będzie zdrowa i że będziemy mogli sobie pozwolic na rezygnację z tej dodatkowej pracy.

A o KTG mi lekarz nic nie mówił jeszcze, następną wizytę mam pod koniec lipca to już może sie coś dowiem
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 20:49   #3946
Misstic
Wtajemniczenie

Ja nadal mam wizyty raz w miesiacu, co mnie bardzo cieszy o ktg nic na razie nie mowil ale wiem, ze wykonuja po 36tyg, raz w tygodniu, koszt to 30zl- tam gdzie chodze.

Wspolczuje wam dziewczyny ze tak macie z tztami, smutne to ze czlowiek musi dzisiaj wybierac albo rodzina albo utrzymanie jej.. ale mam nadzieje ze jak maluchy sie urodza to zwolnia tempo

Meta jak bym tak miala tyc to bilans na koniec by wyniosl +16kg
Obym jednak przystopowala hehe
Ale najwazniejsze ze niunka zdrowa a o reszte sie bede martwic po porodzie

Komoda juz stoi

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-10, 20:54   #3947
aa2
Zakorzenienie

heja hejaaaa
dziewczyny teraz ja mam zdiwko, czemu macie płacić za ktg?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:09   #3948
Misstic
Wtajemniczenie

Asiu u mnie jest platne bo chodze prywatnie do lekarza i place za wszystko moze jakbym pojechala do szpitala to bym miala za darmo ale musiala bym podac powod pojawienia sie na ip, a ja bajerowac nie umiem hehe

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-10, 21:13   #3949
DorissiriD
Rozeznanie

Ja płacę w przypadku gdy: przychodzę do szpitala tylko na ktg, bez pobytu w szpitalu i przychodzę na to ktg w godzinach pracy przychodni, gdzie mogę zrobić je za darmo.
Stary 2014-07-10, 21:35   #3950
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu u mnie jest platne bo chodze prywatnie do lekarza i place za wszystko moze jakbym pojechala do szpitala to bym miala za darmo ale musiala bym podac powod pojawienia sie na ip, a ja bajerowac nie umiem hehe
aaa widzisz ja myslałam ze ty do szpitala na ktg masz jechać, ni emyslałam ze prywatnie
ja jak chodziąłm prywatnie do lekarza to od razu mnie do spzitala kierował , nawet na usg byłam, zrobili pomierzyli i mogłam isc do domu

Cytat:
Ja płacę w przypadku gdy: przychodzę do szpitala tylko na ktg, bez pobytu w szpitalu i przychodzę na to ktg w godzinach pracy przychodni, gdzie mogę zrobić je za darmo.
aaa bo u was w przychodni mozna zrobić i dlatego jak szpital to płatne?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

jejaaa ja mam jakieś dzisiaj zmiękczenie mózgu więc piszcie do mnie jak do głabka
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:40   #3951
Mandragorrka
Zakorzenienie

Malż sprząta kuchnię a ja leze w sypialni i ciesze się ruchami dziecka cudownie się przemieszcza.

W poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam ktg. No chyba że na porodowce.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:48   #3952
carolciuska
Zadomowienie

Dziekuje dziewczyny za mile slowa i kciuki
Mnie przeniesli z oddzialu polozniczego na patologie ciazy. Mialam wczoraj pierwszy raz ktg i uwazam, ze to mega stres, bo nie wiesz czy jak szybko to dobrze czy wolno dobrze itd. Poza tym do tej pory mialam juz ich z 6,7? Trwa to godzine, a mnie juz od lezenia albo i nie od lezenia bola plecy. Na ktg zapisaly sie slurcze jakies, ale ostatnie ktg nic nie wykazalo. Biore luteine, magnez, nospe, zelazo, wczoraj- w zasadzie dzisiaj dostalam zastrzyk w dupsko, sterydy na rozwoj plucek jakby cos.
Nie wiem czy Wam o tym juz pisalam czy nie, ale bylam nieprzytomna. Nadal jestem, spalam 1,5 h od wczoraj, ale jakos nie moge zasnac. Moze w nocy padne....
Nie lekcewazcie jak Wam twardnieja brzuchy, jak cos boli. Ja myslalam, ze to mala mi pupe wypina, a to macica. No i tak...
Mam nadzieje, ze mnie niedlugo stad puszcza do domku, zawsze to lepiej lezec w swoim lozku....
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:01   #3953
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość

Meta - [/B]tak przeczytałam o tym podawaniu niemowlakowi mleka krowiego i aż włos się jeży... Mleko jest modyfikowane po to aby było łatwiej strawne dla niemowlaka, to po pierwsze. Po drugie modyfikowane jest pod względem zawartości skł. mineralnych i witamin - wiadomo, dziecko ludzkie nie jest cielakiem i skład mleka krowiego różni się od mleka kobiecego (chociażby wyższą zawartością białka czy tłuszczu). A poza tym, czytałam kiedyś badania które wskazują na to, że podawania dzieciom przed 3 msc życia mleka krowiego zwiększa znacznie ryzyko wystąpienia cukrzycy w okresie późniejszym...
A propo glukozy!! wiesz, że musisz być 12-14h na czczo? na czczo znaczy, ostatni posiłek = sucha buła (ew. z masłem) i lekko osłodzona herbatka?

Kopnijcie mnie w dupsko bo jakoś nie mam serca do kompletowania wyprawki... ;( Jutro przyjeżdza siostra tżta, podrzuci mi trochę ubranek dla małego. Pewnie część będzie jeszcze po moim Radku
A daj spokój,jak czasem słyszę co te baby u mnie wyprawiają to włos się jeży... Skoro jest zalecone co i kiedy dawac dziecku to po coś to w końcu jest... A ja słyszałam,że przed glukozą wystarczy byc 8 godzin na czczo i w laboratorium też mówili,że tak najlepiej
A nic kompletnie do wyprawki nie masz ? będziesz miała teraz więcej czasu po obronie to może coś Cię to zmotywuje

Cytat:
Ja nadal mam wizyty raz w miesiacu, co mnie bardzo cieszy o ktg nic na razie nie mowil ale wiem, ze wykonuja po 36tyg, raz w tygodniu, koszt to 30zl- tam gdzie chodze.

Wspolczuje wam dziewczyny ze tak macie z tztami, smutne to ze czlowiek musi dzisiaj wybierac albo rodzina albo utrzymanie jej.. ale mam nadzieje ze jak maluchy sie urodza to zwolnia tempo

Meta jak bym tak miala tyc to bilans na koniec by wyniosl +16kg
Obym jednak przystopowala hehe
Ale najwazniejsze ze niunka zdrowa a o reszte sie bede martwic po porodzie

Komoda juz stoi
a to nie jest reguła,że muszą byc wizyty co 2 tyg. przy zdrowo rozwijającej się ciąży Od sierpnia to już na pewno będą tak kazali chodzic,ciekawe czy też tak będę miała czy teraz przez to,że panikowałam z bólami brzucha to będzie częściej

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Mnie przeniesli z oddzialu polozniczego na patologie ciazy. Mialam wczoraj pierwszy raz ktg i uwazam, ze to mega stres, bo nie wiesz czy jak szybko to dobrze czy wolno dobrze itd. Poza tym do tej pory mialam juz ich z 6,7? Trwa to godzine, a mnie juz od lezenia albo i nie od lezenia bola plecy. Na ktg zapisaly sie slurcze jakies, ale ostatnie ktg nic nie wykazalo. Biore luteine, magnez, nospe, zelazo, wczoraj- w zasadzie dzisiaj dostalam zastrzyk w dupsko, sterydy na rozwoj plucek jakby cos.
Nie wiem czy Wam o tym juz pisalam czy nie, ale bylam nieprzytomna. Nadal jestem, spalam 1,5 h od wczoraj, ale jakos nie moge zasnac. Moze w nocy padne....
Nie lekcewazcie jak Wam twardnieja brzuchy, jak cos boli. Ja myslalam, ze to mala mi pupe wypina, a to macica. No i tak...
Mam nadzieje, ze mnie niedlugo stad puszcza do domku, zawsze to lepiej lezec w swoim lozku....
Ojj to Cię faszerują,ale dasz radę do kiedy będziesz leżec?
Ja mam twardnienia już bardzo długo ale wiem,że akurat u mnie są one czymś normalnym,bo nie uprzykrzają mi życia specjalnie ale jak zacznie przy tym bolec to też pojadę to pewnie sprawdzic.

Stary 2014-07-10, 22:04   #3954
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Co do palenia, mnie okropnie wkurza jak gdzieś czekam na przystanku to stoi jakiś głąb i pełno ludzi, a on nawet nie odejdzie na bok, nie wspominając, że jak jeszcze dojeżdżałam do szkoły i było widać mój brzuszek to często bywało, że ktoś stał z fają i nawet nie odszedł Chamstwo okropne.
A widok kobiety palącej w ciąży jest dla mnie czymś nie do przyjęcia. Ja rozumiem, ze to nałóg, ale nigdy w ciąży
wrrrr mnie też to denerwuje...

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja juz po wizycie malutka przytyła od ostatniej wizyty (2tyg) 500gram identycznie jak ja wazy teraz 1950 a jutro zaczynamy 33tydz...nie widac juz było buzki wiec cieszę sie, ze byłam dwa tyg temu w Pl i sie pokazała wtedy
dobre wieści

Cytat:
N
Na porodówce bylam o 8 a cora urodziła się chwilę po 12, wieć poród trwa a do tego położne mówiły że poród bardzo ladnie postępuje.

Sa jakieś foteliki z przedziału 0-13 montowane z isofixem?
to co ile potem były skurcze skoro 5h wcześniej co 2 minuty?

no a właśnie maxi cosi cabrio fix? tylko baza jest potrzebna
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:20   #3955
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
aaa bo u was w przychodni mozna zrobić i dlatego jak szpital to płatne?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

jejaaa ja mam jakieś dzisiaj zmiękczenie mózgu więc piszcie do mnie jak do głabka
Pewnie tak. Ja dziś też jakaś jestem nie tegez to piszę zagmatwanie... wybacz...

Wylatuje ze mnie teraz dużo białawego śluzu... Wcześniej nie miałam takich ilości. Nie chcę słyszeć o tym, że to czop mi się uwalnia! W pierwszej ciąży przegapiłam to zjawisko, to nie wiem jak to jest... Ale chyba nie powinnam się przejmować skoro szyjka jest twarda i długa?

No i zaczyna mnie boleć gardło, tż choruje od 2 dni (do pracy oczywiście chodzi) - ma zmieniony głos, miał gorączkę, boli go gardło... teraz się boję, czy się nie zaraziłam!

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-07-10 o 22:22
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:25   #3956
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ana*** nic nie zamierzam stosowac do pupy,ewentualnie mąkę ziemniaczaną a jak sie coś będzie działo to dopiero alantan czy sudocrem

dziewczyny ta gąbka w zlewie mokra haha mam to samo najczesciej przytrzaśnięta jeszcze stertą naczyń i zawsze sie pytam jak mam to teraz kuźwa wyjąć????????
tak samo skarpetki w kulce ja nigdy tego nie rozwijam,to już nie moj problem
a jak wieszasz taki zwinięte? do miski hop siup?

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Problem pewnie bedzie, jak wrócę do pracy, bo wygodniej wtedy mi kupować przez internet większe zakupy. Bo po pracy nie uśmiechało mi się nigdy jeszcze robienie jakiś zakupów, zwłaszcza, ze spieszyłam się do dziecka, by moją mamę odciążyć z opieką.
robisz za kupy spożywcze przez internet?
jakiś wybrany portal?0

Cytat:
Byłam na wizycie wszystko jest ok, serduszko ładnie bije, usg nie miałam, czekamy do 29 lipca na usg 3 trymestru Ciśnienie 108/58 czyli niskie, ale odkąd jestem w ciąży nie mam innego Przytyłam 8kg, a pan doktor bardzo był zadowolony z wyników mojej glukozy Chyba nie mógł uwierzyć, że ktoś taki większy jak ja ma takie ładne wyniki, bo powtarzał kilka razy z zadowoleniem jakie mam fajne wyniki hehe

U mnie też 8kg +

Cytat:
jakie zakupki

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
ojej nie myślałam że tak szybko podaje się te sterydy na rozwój płucek.

Mówisz że myślałam że małe pupkę wypina? mi się wydaje że moje też wypina albo plecki... ale teraz to już nie wiem
w jednym miejscu Ci się górka robiła czy jak?

-

A właśnie dziewczynki mówiłyście ostatnio o taniej aptece internetowej. Jaka to była?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-07-10 o 22:27
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:26   #3957
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

Wylatuje ze mnie teraz dużo białawego śluzu... Wcześniej nie miałam takich ilości. Nie chcę słyszeć o tym, że to czop mi się uwalnia! W pierwszej ciąży przegapiłam to zjawisko, to nie wiem jak to jest... Ale chyba nie powinnam się przejmować skoro szyjka jest twarda i długa?
!
nie pomogę, bo ja też przegapiłam czop w 1 ciąży trudno określić, wrzuciłam teraz do wujcia Google, czop jest czesto podbarwiony krwią, ale nie musi. A ogólnie miewasz w ciąży jakieś upławy? ma to jakiś zapach?

Ana***, u mnie w mieście są 3 sklepy, w których mogę zamawiać przez internet i dostarczą mi pod drzwi, sa to Piotr i Paweł (najbardziej lubię), Alma (najdroższa moim zdaniem) no i Tesco. W pierwszej ciaży, jak musiałam dużo leżeć i się oszczędzać to zaczęłam robić tak zakupy co jakiś czas (takie większe zakupy, mniejszych się nie opłaca) i spodobało mi się. Piotr i Pwaeł mają fajną obsługe, to np potrafia zadzwonić do mnie i powiedzieć, że jogurty, których zamówiłam kilka sztuk mają krótki okres przydatności do spożycia (np 2 dni) i czy nadal je chce czy nie. Albo że jakieś warzywo kiepsko dziś wygląda i nie radzą kupować. Tym podejściem do klienta mnie urzekli a co tydzień w srodę mają różne promocje, często fajne, na owoce, warzywa, serki itp.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-07-10 o 22:30
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:29   #3958
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Ja taki śluz mam od jakoś 1,5 miesiąca,normalnie konsystencją jest jak balsam do ciała i cały biały i też myślałam,że to czop ale pomyślałam,że tego nie da się przegapic a jednak
Może po prostu tak jak mi zmienia Ci się śluz pod koniec ciąży? podobno to normalne i ma prawo się zmienic

Stary 2014-07-10, 22:32   #3959
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie tak. Ja dziś też jakaś jestem nie tegez to piszę zagmatwanie... wybacz...

No i zaczyna mnie boleć gardło, tż choruje od 2 dni (do pracy oczywiście chodzi) - ma zmieniony głos, miał gorączkę, boli go gardło... teraz się boję, czy się nie zaraziłam!
Mój mąż to samo, profilaktycznie piję prenalen bo też już zaczęło mnie boleć gardło i jak na razie ok
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
-

A właśnie dziewczynki mówiłyście ostatnio o taniej aptece internetowej. Jaka to była?
Ja robiłam zakupy w Gemini,właśnie czekam na przesyłkę
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:35   #3960
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Ja taki śluz mam od jakoś 1,5 miesiąca,normalnie konsystencją jest jak balsam do ciała i cały biały i też myślałam,że to czop ale pomyślałam,że tego nie da się przegapic a jednak
Może po prostu tak jak mi zmienia Ci się śluz pod koniec ciąży? podobno to normalne i ma prawo się zmienic
oj da się przegapić ja na początku też myślalam, ze nie przegapię, dlatego jak wody się ze mnie sączyły to nie myślałam wpierw, że to wody, bo sobie wmówiłam, że wpierw czop musi odejsć. Podejrzewam, że czop odszedł razem z odejsciem wód w szpitalu i pewnie nie zauważyłam tego, bo się nie przyglądałam

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości