|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Kashmirka uważaj bo serio wpadnę.
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeść
Dzisiaj muszę ciasto na chleb zrobić, mojemu Ukochanemu znudziły się foremkowe (a szkoda, nie trzeba brudzić rąk )... Mam kolejne wyzwanie któremu MUSZĘ podołać! ![]() Jest cudowny poranek. Dzisiaj mam wolne od ćwiczeń, będę odpoczywać i regenerować siły maksymalnie, żeby od jutra dalej działać.
|
#2823 |
|
Komplikatorka
|
Miłego dnia dziewczynki
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
Narobiłyście smaka młodą kapustą
|
|
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma już 87 lat i dopiero jakieś 2 lata temu zaczęła mieć jakiekolwiek problemy ze zdrowiem. Cytat:
|
||
|
|
|
#2826 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie lubię kapusty, jak zwykle mam inne smaki niż wszyscy
Po wczorajszym treningu czuję się świetnie, no i krzepi mnie myśl że to już dziś czwartek. Tż coś wspominał że poszedłby do kina więc już chyba wiem co będę robiła po pracy. miłego dnia wszystkim!
|
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie wrocilam z pracy i padam z nog. Wstawanie o 4 mi nie sluzy, zawsze spokojnie ide spacerkiem w 25 min ten jeden przystanek (pociagu
) a dzis czulam sie jakbym wlokla 10kg wor ziemniakow Albo kapusty, skoro kapusta dzis modna
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
co tam wczorajz tym meczem? nawet nie wiem jaki był wynik, bo przespałam prawie cały ![]() poszłabym do domu najchętniej, nic mi sie nie chce |
|
|
|
#2829 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
szczerze powiedziawszy warzywa z własnego ogródka w centrum miasta i spalin to dla mnie kiepska opcja no ale zależy kto co lubi
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia ma działke na mieście to kradna nagminnie
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Mojej babci kradną tylko bukszpan przed wielkanocą. |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem o jakich wsiach piszesz ale wieś moich rodziców to taka najprawdziwsza z prawdziwych z jedną mało uczęszczaną drogą i liczbą mieszkańców nie przekraczającą setki więc śmiałabym się kłócić z Twoją teorią, że "na wsi przecież też nie lepiej"
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co polecacie na mrowki? mam w nowym mieszkaniu inwazje. . .
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mama walczyła octem z mówkami, ale zapach w całym domu był powalający. O coś takiego widziałam:
|
|
#2835 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przeczytałam, że wykurzy je rozsypany proszek do pieczenia i fakt pomógł ale tylko na chwilę (dopóki nie zwietrzał) więc kupiłam profesjonalny specyfik z brosa, o coś takiego: http://photos04.istore.pl/24990/photos/big/12679367.jpg przykleiłam na drzwi balkonowe i od tego czasu mamy spokój
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mrówki wychodziły z kwiatów - sprawdź skąd wychodzą, ja wystawiłam donice na balkon
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam inwazję mrówek i próbowałam chyba wszystkiego, aż w końcu coś zadziałało. U nas wchodziły obok okna i latały po całej kuchni, głównie po blacie, umywałam więc blat i szafki wodą z octem, a potem wysypałam w miejscach gdzie wchodziły/chodziły proszek do pieczenia i położyłam plasterki cytryny. W ciągu jednego dnia się wyniosły. Teraz wysypałam trochę środka na mrówki, ale nie wracają już ponad miesiąc.
|
|
|
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
Zastanawiamy się nad własnym biznesem. Widzieliśmy atrakcyjną ofertę. Mąż myśli nad zmianą pracy, ostatnio u nich zrobił się wyzysk. Mnie za niedługo kończy się macierzyński. Nie chce mi się znowu szukać pracy.
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
heeej
jestem w jakimś niedoczasie ostatnio a to młoda chora była jak kilka dni juz spokoju to teraz wzięło moją mamę a że przedszkole zamknięte to ona się Leną opiekowała. Dziś juz nie dała rady, okazało sie ze ma zapalenie oskrzeli wiec musialam sklep zamknąć na dzis i jutro.Za to pojechaliśmy sobie popłudniu nad wodę, jutro na spokojnie zrobię zakupy bo tż ma w niedziele urodziny i bedziemy robić grilla Poproszę w związku z tym przepis na jakąś dobrą sałatkę w miare szybką i prostą w wykonaniu ![]() Aaa i nie wiem co jutro na obiad, bo muszę zrobić dla dwóch rodzin, tzn dla nas i rodziców bo jak mama chora to niech odpoczywa ![]() Jezuu wypadłam z rytmu takiego domowego, jakoś jestem bardziej zmeczona jak jestem cały dzien w domu ( tzn z małą bo sama to pewnie nie Mrówki to straszne diabelstwo, nam znowu weszły do przyczepy kempingowej po ostatnim wyjeździe |
|
|
|
#2840 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Przyczajenie
|
To i może ja się ujawnię
![]() Podczytuję Was już od początku wątku, a dopiero teraz piszę ![]() Otóż, do końca Panią Domu to jeszcze nie jestem, ale już na dobrej drodze Mieszkam z rodzicami w dużym domu, a TŻ u mnie pomieszkuje. Mam 24 lata, kończę studia i jestem zaręczona
|
|
|
|
#2842 |
|
Konto usunięte
|
Haniula moim zdaniem do jedzenia z grilla najlepsza jest sałatka a'la grecka
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tortellini to wlasnie pod koniec czerwca robilam na taty imieniny i chcialam cos innego ;/Chciałabym cos takiego treściwego bardziej, ale zwykła jarzynowa mi nie pasuje , gyros tez raczej ;/ z tortellini wlasnie byla niedawno, mam przepis na taka makaronową ale to praktycznie takie same skladniki jakw tej z tortellini no nie mam pomysłu A i witam nowe obywatelki na forum |
|
|
|
|
#2844 |
|
Konto usunięte
|
z bardziej treściwych to mogę polecić z piersią kurczaka, kukurydzą, ananasem i cebulą
a mam też do wypróbowania przepis od koleżanki na sałatkę z kurczakiem, selerem naciowym, orzechami włoskimi i winogronem ale to raczej dla amatorów takich połączeń i nie każdemu może smakować
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj z tym selerem to by chyba u nas nie przeszło ale z ananasem znam, lubię i zapomniałam kompletnie.Myślę, że tez mogłoby dobrze smakować np z szaszłykami? |
|
|
|
|
#2846 |
|
Konto usunięte
|
ta sałatka z ananasem mimo, że ma kurczaka w składzie to świetnie pasuje do wszystkich mięs więc myślę, że jak najbardziej
|
|
|
|
#2847 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Konto usunięte
|
Uwaga, z przyjemnością ogłaszam piąteczek!!!!
Jeszcze tylko dojechać do pracy (godzina), osiem godzin w robocie, godzina powrotu i weekend! ![]() Jakie macie plany? U mnie nic jeszcze nie wiadomo - módlcie się żeby teściu był cały i zdrowy i przyjechał jutro z rana to zacznemy remoncik. Jeśli nie to dziś pójdę wyciskać z siebie siódme poty na treningu (miał być koncert ale niestety pogoda nie sprzyja) a w weekend pewnie będziemy jeździć i oglądać panele etc. Milego dnia wszystkim
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Panale - oglądaj w sklepach a kupuj w sieci
Ja w ten sposób zaoszczędziłam ponad 500 zł. W necie kosztowały o 10 zł za metr mniej niż po sklepach![]() Witam dziewuchy. Dobrze, że już piątasek. |
|
|
|
#2850 |
|
Komplikatorka
|
Weekend !
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

)... Mam kolejne wyzwanie któremu MUSZĘ podołać! 

nie znam się kompletnie, babcia jest na chodzie, sama sobie radzi świetnie, nie ma wielkich problemów zdrowotnych, ani też nie dzierga swetrów
) tylko ugotowałam gar kapusty na słodko- kwaśno dla Taty Tż, zrobiłam pastę z wędzonego kurczaka do kanapek oraz piankę z jogurtu grekiego i galaretki z malinami bo to nasz ulubiony lekki deser ostatnio 

06.09.2014
przeczytałam, że wykurzy je rozsypany proszek do pieczenia i fakt pomógł ale tylko na chwilę (dopóki nie zwietrzał) więc kupiłam profesjonalny specyfik z brosa, o coś takiego:
13.03.2008
a z tortellini to wlasnie pod koniec czerwca robilam na taty imieniny i chcialam cos innego ;/