|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Pojecie mam, dlatego nie rozumiem, po co wprowadzac taki rowerek do sklepu. Po co ktos wymyslil rowerek, ktory nie sluzy do pedalowania?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, ale nawet mój 3 latek ma problem zeby na nim jezdzić samodzielnie, ale cieszę sie ze ktoś to zrobił bo mi znacznie ułatwiło poruszanie sie jak bylismy np na wycieczce i w połowie drogi mały miał dośc chodzenia
|
|
|
|
#1953 |
|
Konto usunięte
|
Mowimy o rocznym dziecku teraz, przypomne. Po pierwsze, zbyt wiele to takie dziecko nie pochodzi, ba, sa takie, ktore jeszcze nie chodza. Uwazam, ze dla roczniaka takie wozidla sa niebezpieczne. No i nie znam dziecka (rocznego!), ktore nie chcialoby jezdzic w wozku. Ale to ja, moje zdanie i moje spostrzezenia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- A zdrowy trzylatek w wozku, to... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1954 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak ale roczne chodzace dziecko to cud natury , lepiej do 5 roku zycia wozić go w wózkach, które tez oczywiście przeszkadzaja ![]() nie dogodzisz ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
naprawde ciezko jest nie miec kontroli na takim trzykołowcu do pchania |
||
|
|
|
#1956 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nikt nie sugerowal, ze dzieci nalezy wozic do 5 r.z. Dziwi mniie twoja postawa, moim zdaniem sie osmieszasz i wyglada to na OZM.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepszy argument kiedy brak juz innych
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Konto usunięte
|
Ja swoje argumenty przedstawilam. Ciekawe, ze tobie tez zabraklo, bo zaczelas wymyslac bzdury o rocznych chodzacych cudach natury i pieciolatkach w wozkach
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Poza tym, twoje roczne dziecko zbyt duzo nie chodzilo, skoro jezdzilo na sankach. Po zimie mialo wiecej niz rok, chyba, ze sie myle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w końcu według ciebie roczne chodzące dziecko nie będzie chodzić dużo i nie jest możliwe aby nie chciał jeździć w wózku...a jednak ![]() z mojej strony koniec tematu
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, roczne dziecko nie bedzie chodzic duzo (nawiasem mowiac, co to znaczy "duzo"), bo dopiero sie uczy. Twoje dziecko, majac rok, jak slusznie zauwazylas, wiecej jezdzilo niz chodzilo, bo byla zima i poruszalo sie na sankach. Tak ogolnie rzecz biorac, to o co ci w ogole chodzi? Nie mozesz przyjac do wiadomosci, ze ktos ma inne zdanie, inne doswiadczenia?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1961 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście, że są roczne dzieci, które nie chcą jeździć w wózkach. Są i 2-miesięczne niemowlęta, które w gondoli wrzeszczą na całe osiedle. Więc jak tylko nauczą się chodzić (właśnie około roku), to wózek czasami idzie w zapomnienie.
Mój Mały dostał na roczek taki rowerek: I super w nim siedzi. Na razie jeździmy tylko po domu, ale to dlatego, że Młody na spacerach śpi i dlatego bierzemy wózek, ale gdybym miała z nim wyjść na chwilę, to wzięłabym mu ten rowerek. Ale w takim sklepie to bym się bała, to fakt. I akurat ja uznaję, że słusznie im ochroniarz zwrócił uwagę. |
|
|
|
#1962 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a wokol biegaly inne dzieci - no ale do krzakow bylo cale 5 metrowa co do sklepu to juz widze te matki pilnujace dzieci na rowerkach..ostatnio bylam w biedronce i byl 4 latek na zwyklym rowerku- co prawda nic nie zbroil ale sytuacja byla o tyle zabawna,ze probowal wyjechal wejsciem ktorym sie wchodzi i akurat utknal pomiedzy drzwiami bo nikt nie wchodzil przez te pierwsze drzwi...z ciekawosci stalam z 5-10minut i patrzylam czy jego matka po niego przyjdzie ale gdzie tam , w koncu chlopiec wyjechal sobie sam na parking jak juz ktos przyszedl - rodzicielki dalej nie widzialam![]() btw jednym ze sklepow, ktorych bardzo nie lubie wlasnie z powodu ''prorodzinnej'' polityki jest decathlon - serio tam to normalna ,ze dziecko wjezdza w Ciebie hulajnoga albo zaglada do przymierzalni ( swoja droga ostatnio ze 3 razy maialm takie sytuacje ,ze (w roznych sklepach) jakies 3-4 letnie dziecko zaglada mi do przebieralni... po co pilnowac
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Tak w ogóle: kiedy wg Twojej mamy dziecko przestaje być dzieckiem? Może być wtedy baaardzo zadziwione .
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1966 |
|
Konto usunięte
|
I ja, nawet jakaś kolorowanka za 3 zł.
|
|
|
|
#1967 |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
U mnie w rodzinie też zawsze była taka "tradycja", że przynosiło się dzieciom jakiś drobiazg i też tak robię. Ale wiele moich koleżanek nie słyszało o czymś takim i nie praktykują tego
|
#1968 |
|
Konto usunięte
|
Przykładem OZM jest dla mnie wyganianie dzieci, żeby potańczyły z Parą Młodą w czasie pierwszego tańca.
|
|
|
|
#1969 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to nie OZM. Takie wyganianie/namawianie do czegoś jest właściwe nie tylko dla rodziców na weselach.
|
#1970 |
|
Konto usunięte
|
A dla mnie tak. Tak samo jak nie zabieranie dziecka gdy samo pójdzie. Rodzice lubią się chwalić dziećmi 'patrz jak Kasiunia ślicznie tańczy" i ich dzieci musi skupiać uwagę.
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I co? I DZIECI. Dzieci biegające po parkiecie i nie daj borze ciągnące za sukienkę pannę młodą, czy w jakikolwiek rozpraszające młodych czy przeszkadzające im w tańcu. A ci zamiast pilnować swoich kroków i żeby dobrze wypaść muszą pilnować się żeby nie rozkwasić jakiegoś bachora. Oburza mnie coś takiego. I tak potem całe wesele te dzieci będą biegać po parkiecie, jeszcze państwo młodzi zatańczą z nimi sto razy i będą się bawić. Ale moment pierwszego tańca to moment, kiedy tylko młodzi mają tańczyć na parkiecie i to na nich ma się skupiać uwaga. Nie na 'mojej Saruni, jak ona ślicznie nózią wywija'
|
|
|
|
|
#1972 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
O to to ![]() Na każdym spotkaniu rodzinnym mała Zuzia chce tańczyć a jej mama ucisza wszystkich by popatrzyli się jak ta gibie się do muzyki. Okej, może to i było ciekawe/ zabawne gdy mała miała dwa latka, ale teraz ma już osiem a my nadal musimy na to patrzeć i klaskać po wszystkich piruetach. Zbyt mała ekscytacja zostanie w trymiga wychwycona przez mamę Zuzi i zostaniemy obdarzeni morderczym spojrzeniem .Największy przykład OZM spotkał mnie na wymianie we Włoszech. Z rodzinami i jakimiś miejscowymi ludźmi (sponsorzy?) poszliśmy na kolację do restauracji. Założenie sukienki było sporym błędem, bo po chwili pojawił się mały Luigi, który latał po całym lokalu by każdą sukienkę podciągnąć. Mój tyłek szybko znalazł się na wierzchu. Za chłopcem latała jego matka, cała roześmiana. Miarka się przebrała gdy zrzucił naczynia ze stołu- rodzina została wyproszona ku oburzeniu mamy Luigiego. Nie znam włoskiego, ale na moje oko nie rozumiała, że zachowanie jej syna było karygodne.
|
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rany jak mi się ciśnienie podnosi
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
|
|
|
#1975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1976 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam dzieciatą dobrą koleżankę, i jak pierwszy raz odwiedzałam i ją i Lenę, to dziewczynka miała rok (koleżanka mieszkała za granicą). Kupiłam dziewczynce przytulankę, taką bardziej szmaciankę. No ale jakbym miała za każdym razem coś Lenie kupować? Dziecko nie je zbyt wielu słodyczy, więc nie mogę kupić "kinder niespodzianki" czy czekolady za każdym razem. Poza tym jak idę do koleżanki na piwo, to idę do koleżanki na piwo, a nie w odwiedziny do jej córeczki.
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli jest to drobiazg, coś słodkiego, to nie ma problemu. Gorzej jeśli dziecko nie je słodyczy albo tak jak córka mojej kuzynki oczekuje konkretnych prezentów (nie kolorowanki za 3 zł) i przy każdych odwiedzinach pyta od razu na wejściu "jaki prezent mi przyniosłaś?"
|
|
|
|
#1979 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
Gdybym była mamą nie miałabym nikomu za złe, ze nie przyniósł nic dzieciakowi, nie każdy miał takie zwyczaje w rodzinie lub nie każdy po prostu to uznaje
|
|
#1980 |
|
Konto usunięte
|
A to co innego.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Nikt nie sugerowal, ze dzieci nalezy wozic do 5 r.z. Dziwi mniie twoja postawa, moim zdaniem sie osmieszasz i wyglada to na OZM.

.

.