|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Bardzo ładnie wyglądasz ale ja bym została w długiej całe wesele bo lepiej się prezentuje
|
|
#4652 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
patricia_pati suknia śliczna -zgadzam się z częścią dziewczyn eluga wersja lepiej
ale krótka też śliczna ![]() Pysia1987- jak dla mnie mnie makihaz super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4653 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratuluję wszystkich załatwień, zakupów oraz rozdanych zaproszeń!
Moje zdjęcie przedtem pozostało bez echa, więc pozwolę sobie wrzucić raz jeszcze prosząc o opinie Czy moje paznokcie są znośne (muszę popracować nad skórkami), czy iść do kosmetyczki przed ślubem? Nie znam się tak bardzo na pielęgnacji paznokci, ograniczałam się tylko do ich malowania (w sumie bardzo rzadko), później stosowałam tą odżywkę 8w1, teraz przestałam (po tych wszystkich wizażowych negatywnych opiniach - wolę dmuchać na zimne, przynajmniej do ślubu ), a teraz nakładam tylko bezbarwny lakier, żeby mi się płytka nie przebarwiła... Anyone? ![]() KLIK! |
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od teściowej "tak późno??"Dopiero jak obliczyłam Tż, że jakbyśmy mieli na 12:00 to by musiał u mnie być o 10:00. To o której ja bym musiała wstać, żeby mnie i mamę fryzjerka uczesała i pomalowała wizażystka? Jeszcze kamerzysta wcześniej musi nagrać materiał u nas w domu więc na 9:00 musiałabym być gotowa. Dodam, że ślub mamy w USC u Tż w mieście a mieszkamy trochę od siebie. Przemyślał to i zdecydował, że zostaje 13:00 ![]() Konkardia Piękne masz paznokcie, teraz mi wstyd za moje
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-07-11 o 08:45 |
|
|
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmiana kodu, DWÓJKA z przodu!!!
EDIT: docik10 my z TŻ wybieramy się na ślub koleżanki na... 12 Mamy do tego miejsca jakieś 3 i pół h z hakiem samochodem, więc nie wiem czy w ogóle jest szansa, żebym się gdzieś do fryzjera wcześniej zapisała? Niby fajnie, że tak wcześnie, bo cały dzień jest i w ogóle... ale jak goście mają dojechać jak są zamiejscowi?
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2014-07-11 o 08:47 |
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ja mam ślub na 11:00 ![]() juz pojawiają się pierwsze koszmarki związane ze ślubem choć nie czuje się zestresowana
|
|
|
|
#4657 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki docik10 za opinię!
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Masz bardzo ładną suknie
Osobiście to bym została przez całe wesele w długiej, wydaje mi się piękniejsza Nie pogrubia Cię, bo o to pytałaś. Bardzo podobają mi się Twoje buciki Ps. Ale jesteś do mamy podobna
|
#4659 |
|
Raczkowanie
|
Konkardia paznokcie masz bardzo ładne!
patricia_pati bardzo dobrze wyglądasz w sukni! jest śliczna
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo i moje kompleksy wzrosły ![]() Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z Waszego ślubu ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Ta dzisiejsza młodzież
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
pysia1987 makijaż mi się bardzo podoba, sama lubię mocny
patricia sukienka bardzo ładna ale mi też zdecydowanie bardziej podoba się długa wersja My ślub mamy na 16 i dla niektórych to wcześnie. Chcieliśmy na 17 ale o tej godz jest msza różańcowa, a godz 18 w październiku to dla mnie za późno. Kasiulenkowo tak wcześnie? To o której będziesz musiała wstać, żeby się wyrobić?
|
|
|
|
#4662 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wreszcie mogę pokazać suknię ![]() Zdjęcie z przedostatniej przymiarki, więc jeszcze nie jest skończona. 17 lipca będę odbierać już skończoną ![]() Domykamy już większość spraw Na razie żadnego strachu nie stwierdziłam :P Czekam, aż mnie złapie... :PA jutro... panieński Już się doczekać nie mogę :P
|
#4663 |
|
Wtajemniczenie
|
Konkardia
no 12 to niezbyt ciekawa godzina ... :P
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2014-07-11 o 09:44 |
|
|
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Buczorek Dziękuję za opinię!
Cytat:
patricia_pati i Sunrise28 Pięknie wyglądacie! Tak swoją drogą, to powiem Wam że wybierając własną suknię totalnie nic mi się nie podobało, bo za dużo tego, tamtego, za bardzo świeci, za dużo koronek... Teraz podoba mi się WSZYSTKO! Jak suknia jest dobrana do figury, to taka która totalnie mnie nie przekonywała nagle robi się mega cudowna ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Uuu w godzinę babeczka zdąży zrobić Ci fryzurę? |
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz poprawiłam
|
|
|
|
|
#4667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boskie masz paznokcie Cytat:
Ślub o 11 dla mnie masakra, musiałabym stac o 3 w nocy ![]() Więc ja się wybije jesli chodzi o śląsk i my bedziemy ślubować ok 15-16 juz slysze te ploty co tak pozno
|
||
|
|
|
#4668 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam w piątek pierwszą przymarkę w zasadzie po roku odkąd ostani raz widziałam suknię i jak dojeżdzałyśmy do Krakowa to już mnie głowa zaczęła boleć a jak wchodziłyśmy do Madonny to myślałam , że po schodach nie wyjdę , nogi miałam jak z waty;P Ja jestem mega panikara więc w dniu ślubu jak mnie nie puści:P to chyba skończy się mega bólem głowy.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4669 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() I dziwię się, że na razie taki spokój ducha mam... Myślałam, że na miesiąc przed to spać po nocach już nie będę mogła :P
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140726310214.html Edytowane przez Sunrise28 Czas edycji: 2014-07-11 o 10:11 |
||
|
|
|
#4670 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja muszę czekać do 05.08 na moje butki z bialychbutow.pl Cytat:
ja z długością mam podobnie i używam cały czas odżywkiz eveline, ale diamentowej i to wtedy kiedy mi się przypomni albo poczuję, że odłazi już ta jedna warstwa ja sobie pójdę na mani, bo skórki mam w tragicznym stanie, a sama nie potrafię nic z nimi zrobić Cytat:
![]() ja tez się panieńskiego doczekać nie mogę o mamo, ja zamierzam wstać po 8 ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- ale mi się nuuuudziiii co myslicie o TEJ piosence na pierwszy taniec?? juz raz wrzucałam, ale pozostało bez odzewu ![]() może taka tragiczna... Cytat:
proponuje do śniadanka Goździkową albo inny apap
|
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
Konkardia masz bardzo ładne paznokcie, widać że zdrowe
Co do skórek to ja też mam z nimi problem - koleżanka używa takiego preparatu do usuwania skórek i super działa, ja też muszę wypróbować. Jeśli chcesz się wybrać do kosmetyczki to ew. tylko żeby nadała ładny kształt. A co planujesz na ślub: hybrydę czy samo malowanie?Sunrise bardzo ładnie wyglądasz! ![]() Ja mam ślub o 16 ale pewnie wstanę ok 7 żeby nie tracić dnia
|
#4672 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam 165 więc wysoka nie jestem Może zdjęcie zostało tak zrobione, że wyglądam na wysoką ![]() Cytat:
![]() Też mam na 16 i też pewnie wstanę między 7 a 8 ![]() Na pewno spać nie będę mogła długo
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ciekawa jestem jak zatańczycie do tego? Pierwszy taniec jest dla Nas wiec piosenka ma sęe nam podobać nie gościom
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny u Was faceci też zmieniają się przed ślubem?
został miesiąc, a ja zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię.. powiedziałam mu, że nie chce ślubu.. najpierw pokłóciliśmy się w niedziele o świadka, którym jest jego brat (18lat), a mój TŻ będzie miał w październiki 28lat i mówie mu, że on jest za młody, że wyglądać będzie jak jego syn i że na bramie wódki nie wypije, on nie pije, głupio bedzie wygladac bo to taki zwyczaj u nas, targowac sie nie będzie itp, no i że nie da rady, ale dobra odpuściłam i kłótnia się skończyła.. we wtorek powtórka z rozrywki, mamy problem z ustaleniem podróży poślubnej bo nie jego matka miała siedzieć za niego w jego firmie, a wyjeżdża do sanatorium na 3 tyg i 2 dni nie ma komu zostać w pracy wtedy gdy my bylibyśmy w Bułgarii, bo wyjazdy sie nakładają.., poszła kłótnia o to że ona wcześniej nie mówiła że wyjezdza i jest teraz problem, a zgodziła się, wyjazd planowany ponad rok.. ja zaczęłam te kłótnie, w końcu tak doszło, że spytałam go kto jest ważniejszy matka czy ja? On powiedział, że mama... ręce mi opadły dosłownie, w☠☠☠☠**** się niesamowicie, a potem już po negocjacjach, że jednak ja i dzieci ktore bedziemy mieli są najważniejsze, ja mu zarzucam, ze nie liczy się z moim zdanie i że nie jestem dla niego najważniejsza, bo skoro byłabym to umiałby zaradzić coś żeby nie było tej kłótni, a on że wiecznie słuchać moich żali i pretensji nie będzie i ze nie da obrażać swojej rodziny..że się bardzo zmieniłam, boli go że przez wycieczkę chcę odwołać ślub, a to już nie o wycieczkę mi chodzi, w chol*** z nią! w niedziele rodzice moi mają spotkanie z jego rodzicami w naszych stronach i dziś mnie zapytał czy jadę z nim do domu, a ja mówię że zależy jak on będzie się zachowywał i zaczęłam mu wypominać o co mi chodzi, a on że tylko zadał pytanie i oczekuje odpowiedzi to mu powiedziałam, ze pojadę sama i że nie wiem czy w ogóle pójdę na te spotkanie bo udawać nie będę.. to powiedział mi że mogłam wcześniej powiedzieć to by odwołał.. mieliśmy jutro rozwieść resztę zaproszeń, osobom które już były telefonicznie zaproszone, a zostało wręczyć zaproszenia, ale w takiej nie wiem co robić, udawać nie będę że jest dobrze mama powiedziała żeby sie zastanowiła, że lepiej rozstać się teraz niż męczyć sie całe życie i żałować.. trwa to już 3 dzień i nie zapowiada się na koniec, poradźcie mi co mam zrobić.. nawet nie mam komu się wygadać, płakać mi się chcę, bo z jednej strony czuje do niego wstręt, a z drugiej szkoda mi tych 4 lat...
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
karolinuuusia z tego co pamiętam to już jest kolejna sytuacja w której ty się zastanawiasz czy to wszystko ma sens.... Nie znam was, nie wiem jacy jesteście na co dzień, jak się do siebie odnosicie, czy się kochacie i macie do siebie szacunek, ale skoro sama piszesz że czujesz do niego wstręt to poważnie bym się zastanowiła na twoim miejscu nad przyszłością tego związku.. jeśli nie chcesz odwoływać ślubu tylko ze względu na to że szkoda ci 4 lat związku to wg mnie nie ma się nad czym zastanawiać. A co twój TŻ na to? wie że masz takie wątpliwości??
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on uważa, że to ja mam problem, we wszystkim szukam złego, drugiego dna
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na koniec zarzucasz fochem, że Ty nie pojedziesz na spotkanie, bo nie będziesz udawać, że jest dobrze. Po pierwsze, nie umiecie się kłócić. Po drugie-prowokujesz, bo chcesz, żeby coś powiedział, a on jest już podkurzony i powie cokolwiek, co Cię zdenerwuje. Co wynika z pierwszego i drugiego-kontroluj co mówisz w trakcie kłótni, bo od słowa do słowa możecie dojść do etapu, że zranicie się tak mocno, że ciężko będzie to odwrócić. I po trzecie nie patrz co ludzie powiedzą, bo to ślub Twój i TŻ i nie kłóć się, że ma być tak jak Ty chcesz. Nie płacz i nie odwołuj ślubu z powodu kilku kłótni, tylko realnie spójrz na te sytuacje, poszukajcie rozwiązania i porozmawiajcie na spokojnie. My też mieliśmy na początku kilka ciężkich spięć. Ale chcąc unikać błędów rodziców, które widzieliśmy, zaczęliśmy panować nad kłótniami. Jak się zaczynamy unosić za bardzo to się rozdzielamy, każde idzie ochłonąć w swoim kącie. I nigdy nie zostawiamy nie rozwiązanych problemów, bo to potem po chwili spokoju wraca ze zdwojoną siłą. Choćbyśmy mieli pójść spać o 4 w nocy a wstać o 5, to pewne problemy trzeba obgadać i tyle. Szkoda, że u Was pojawił się ten problem na chwilę przed ślubem, ale odwołać zawsze zdążycie, a może jednak uda Wam się wypracować kompromis. PS. Jak ktoś ma swoją firmę to zawsze jest uwiązany w przypadku losowych sytuacji i trzeba było wziąć to pod uwagę.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4678 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super podkreślone oczy Cytat:
Cytat:
![]() karolinuusia szokujący post... Ale chyba sama sobie odpowiedziałaś - nie napisałaś , że z jednej strony czujesz wstręt a z drugiej go jednak kochasz. Tylko wspomniałaś , że szkoda Ci 4 lat.. To juz chyba jest odpowiedź....Przepraszam, ze tak pesymistycznie ale byłam w podobnej sytuacji- też mi było szkoda 3,5 roku i byłam w kropce i tkwiłam w tokstycznym związku. Było trudno ale skończyłam go a teraz wiem, że była to najlepsza decyzja w moim zyciu. Fakt, że nie planowałam slubu tak zaawansowanie jak Wy. W ogole nie planowałam. Ja bym radziła Wam tak - usiadźcie , porozmawiajcie na spokojnie. Moze udzielaja Wam się nerwy przedslubne. Spokój i rozmowa - to jest najważniejsze. Edit. Dopiero teraz doczytałam rozmowę z Lemon i spojrzałam z innej strony. Uważam, że Lemon ma racje. ROZMOWA!!
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-07-11 o 11:39 |
|||||
|
|
|
#4679 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
nie napisałam, ale bardzo go kocham, serce bym za niego oddała nie wyobrażam sobie życia bez niego.. boję się, że po ślubie może być gorzej, skoro już tak jest.. on w ciągu tych 3 dni nie wyciągnął ręki żeby porozmawiać, nic dosłownie, też siedzi nadąsany i ogląda cos na kompie, a rano z hukiem wychodzi do pracy, cały dzień cisza potem
nie pozwolę, żeby on o wszystkim decydował, że ja się nie liczę, bo problem typu ze moje zdanie nie jest ważne nie pojawił się teraz tylko bardzo dawno temu, było kilka rozmów na ten temat ale bezskutecznych
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2014-07-11 o 11:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

widac też moje ślubne la body

ale krótka też śliczna 
Czy moje paznokcie są znośne (muszę popracować nad skórkami), czy iść do kosmetyczki przed ślubem? Nie znam się tak bardzo na pielęgnacji paznokci, ograniczałam się tylko do ich malowania (w sumie bardzo rzadko), później stosowałam tą odżywkę 8w1, teraz przestałam (po tych wszystkich wizażowych negatywnych opiniach
A od teściowej "tak późno??"
Niby fajnie, że tak wcześnie, bo cały dzień jest i w ogóle... ale jak goście mają dojechać jak są zamiejscowi?

A Ty wygladasz w niej jak milion dolarów, ten uśmiech Taka radość bije od Ciebie

Ta dzisiejsza młodzież 

co myslicie o