|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Za mna prawie dwa tygodnie z izo. Usta,cera poki co bardzo dobrze. Gorzej ze skora glowy,zaczyna byc b sucha. Zamowilam olejek do wlosow, jak myslicie? Olejowanie to dobry pomysl?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
cześć, niegdyś istniało forum prowadzone przez ludzi biorących izotek. wiem, że później zmieniono nazwę i je przeniesiono, ale nie mogę znaleźć nowego adresu. bardzo proszę o pomoc.
pozdrawian |
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1234 |
|
Przyczajenie
|
Słuchajcie, mam takie pytanie, czy przerwa 48 godzinna w braniu izoteku nic nie zmieni, nie będzie to miało wpływu w przyszłosci? Jak to jest?
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi pani dermatolog powiedziala,ze jak skora bd bardzo sucha to mam zrobic sobie przerwe na kilka dni. Wiec spokojnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1236 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale skoro tak to okej
|
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio slynne forum wysiadlo i nie ma gdzie zadawac podstawowych pytan Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1238 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ogólnie skutków ubocznych poza ustami, lekką suchością twarzy i tymi dziwnymi 'topami' w nosie, brak. Po prostu te usta po przerwie mnie zaniepokoiły, ale skoro odstawienie na kilka dni jest dozwolone to okej. |
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj dopiero 14 dzien. Poki co pryszczolce zniknely i wykrylam jeden skutek uboczny - sucha skora glowy :/ Licze,ze olejowanie mi troche pomoze. Zazdroszcze,ze masz juz to za sb.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam w tym momencie tak eksperymentować.
|
|
|
|
|
#1242 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W ogóle wie ktoś ile dni po skończonej kuracji można bezpiecznie przytyć żeby mg/kg nie zmalało? |
|
|
|
|
#1243 |
|
Przyczajenie
|
hej, ja tez dopiero zaczynam (3 dzien), tak wyszlo ze na samo lato , chociaz boje sie masakrycznie. wlasnie skonczylam czytac caly wątek o izoteku i jestem przerazona i słońcem i wlosami i wysypami i przeesuchą czerwoną skórą i oczami....ale chyba będę sobie tłumaczyła ze tego u mnie nie będzie... pierwszy raz udzielam się na jakimś forum ale strach przed tymi wszystkimi skutkami ubocznymi i zeby sobie nie zaszkodzic jeszcze bardziej po prostu mnie paraliżuje.
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedziemy sie wspierac ahahaaa ![]() Bardzo zle,ze to wszystko przeczytalas! Ja od trzech lat zastanawialam sie czy nie poprosic pani dermatolog o izotek. Naczytalam sie pewnego slynnego forum gdzie ludzie czesto wyolbrzymiali cala sytuacje i za kazda mozliwa przypadlosc obwiniali kuracje izotekiem. Bogu dzieki pare tygodni temu zostalo zamkniete, wiec nie bede sie dodatkowo nakrecac. U wiekszosci ludzi pojawia sie suchosc ust i twarzy - tego sie trzymajmy. Damy rade! ![]() Masz jakies specjalne kosmetyki,ktore maja uchronic Cie przed susza? Ciekawa jestem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez pixie088 Czas edycji: 2014-07-13 o 01:24 |
||
|
|
|
#1245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm.. To może przy okazji się przywitam, bo chyba nie udzielałam się tu jeszcze Jestem na kuracji Izotekiem od końcówki stycznia. Przez pierwsze dwa miesiące, czyli luty i marzec, brałam jedną tabletkę 20mg dziennie, a od kwietnia biorę na zmianę jednego dnia 40mg, a drugiego 20mg.Jak zaczynałam kurację, to też strasznie bałam się skutków ubocznych, w końcu w necie tyle można o nich wyczytać, ale jak zobaczyłam pierwsze efekty, to o wszystkim zapomniałam. Dotychczasową kurację przechodzę bardzo dobrze, super się czuję, a trądzik znika. To może wypiszę moje skutki uboczne: - suchość oczu, szczególnie po przebudzeniu, przy podnoszeniu powiek dosłownie czuję tarcie, ale nawilżające krople dają radę - bardzo suche usta, ale na szczęście jeszcze nigdy mi nie popękały, nawilżające pomadki zawsze w pogotowiu - kilka razy miałam zajady - lekki ból mięśni po wysiłku, ale da się przeżyć, a gram w siatkówkę i bardzo dużo biegam - sucha skóra całego ciała, balsamowanie po wieczornym prysznicu to już rytuał - wypadające włosy I to chyba tyle. Jestem dość zagłębiona w temacie, więc jeśli macie jakieś pytania, to walcie, postaram się odpowiedzieć
Edytowane przez kredka20 Czas edycji: 2014-07-13 o 00:34 |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1247 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli w takim razie przy kolejnej wizycie w sierpniu muszę poinformować panią o tych dodatkowych kilogramach? Podejrzewam, że teraz moja waga będzie się regularnie zmieniać. Wcześniej przez stres związany z maturą chudłam, teraz wracam do siebie Ale nie mogę z każdą zmianą jeździć do dermatologa - leczę się publicznie.
|
|
|
|
|
#1249 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja pielęgnacja nie jest jakaś skomplikowana ani wyszukana, ale najważniejsze, że u mnie się sprawdza. Oczyszczam skórę płynem micelarnym z Biedronki (kosmetyczka odradziła mi mycie twarzy żelami i z użyciem wody, powiedziała, że najlepsze są płyny micelarne i poleciła mi właśnie ten sławny z Biedry. Dodam, że jest produkowany przez Tołpę, a nie jakąś firmę krzak). Jeżeli chodzi o krem nawilżający, to używam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...agodzenie.html i sprawdza się super. Bardzo mocno nawilża, a do tego jest lekki i idealny pod makijaż. Używam też tego kremu z filtrem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...y-spf-50-.html i to tyle jeśli chodzi o pielęgnację twarzy. A co do olejowania skóry głowy: z tego co się orientuję, oleje nie mają właściwości nawilżających, więc jeżeli masz bardzo suchą skórę głowy, to olejowanie chyba nic nie da. Ja nigdy tego nie robiłam, nie mam przesuszonej skóry głowy, czasami nakładam oleje, ale tylko na włosy. Spróbuj może jak najrzadziej myć włosy albo zmień szampon na bardziej łagodny. Cytat:
Jeżeli jesteś na początku kuracji, to nie panikuj, przed Tobą co najmniej kilka miesięcy łykania tabletek. Edytowane przez kredka20 Czas edycji: 2014-07-13 o 11:45 |
||
|
|
|
#1250 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dlatego podsumowując, jeśli powiesz dermatologowi, że więcej ważysz to albo zostaniesz przy dziennej porcji tabletek jaką obecnie wciskasz w siebie(dłuższa kuracja), albo każe brać więcej, z np. 40mg na 60mg. Twój wybór, ja bym ogólnie nie przybierał na wadze, bo wierz mi, później człowiek się wkurza, że przez marne kilka kilo trzeba brać dalej izotek, który po kilku dobrych miesiącach jest utrapieniem, bo ile twarz może być wysuszona i te usta(o innych skutkach nie wspominam bo to spr. indywidualna). Btw. polecam Tisane na usta, reszta to syf - wypijesz/zjesz coś i trzeba smarować znów. |
|
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następnym razem gdy będę u dermatologa powiem o tych dodatkowych kilogramach. Najwyżej cała kuracja się przedłuży, miesiąc w tą czy w tą nie robi różnicy. Trzeba się tego pozbyć raz na zawsze Nie wiem, czy zdrowe jest wrócenie do poprzedniej wagi.. była strasznie niska właśnie ze względu na stres. Naturalnie nie byłabym w stanie jej osiągnąć..chyba, że zaczęłabym się głodzić. Obecnie biorę 20mg i pani dermatolog powiedziała, że ma zamiar zacząć od dużej dawki.. Teraz tak o tym czytam i czy to nie jest przypadkiem najmniejsza dawka z możliwych? Tą tisanę dostanę w aptece czy prędzej w jakiejś drogerii - rossmannie, naturze? ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Co do płynu z biedronki to właśnie słyszałam wiele dobrego, ale mi nie pomógł. Miałam po nim straszny wysyp jeszcze na długo przed rozpoczęciem kuracji. Co do szamponu to zawsze używam tych dla dzieci z babydream. Ostatnio położyłam na skórę głowy odżywkę i o dziwo pomogło, suchość ustąpiła. Chociaż to dopiero początek i jeszcze pewnie nieraz mnie to dopadnie. Ehh, uspokoiłaś mnie
|
||
|
|
|
#1252 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W aptece - 13-14zł. |
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam bierzesz od grudnia. Mnie czeka cały rok Dzięki
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Raczkowanie
|
Dziś 81 dzień. Wszystko nadal ok. Jedynie sucha skóra twarzy i ust mi nadal dokucza ale do przeżycia. Najgorsze jest to ze to już tyle dni a mi nadal maleńkie krostki wyskakują na twarzy;( Są bardzo mało widoczne ale ja je jednak widzę i czuje;( A tu kuracja kończy się za ponad miesiąc max 2;( No zobaczymy jak to będzie i co mój dermatolog na to na wizycie kontrolnej.
|
|
|
|
#1255 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Rok? Holy ... Współczuje, w ciepłych miesiącach to jest padaka, ciągle filtr. Zaproponuj lekarzowi 40mg.Cytat:
Ile mg/kg przyjęte? U każdego inaczej jest, u mnie przy 139, 140 dopiero się ogarnęło. |
||
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam się o większą dawkę, ale derm odpowiedziała,że preferuje dłuższe kuracje, ponieważ dzięki temu ominą mnie poważniejsze skutki uboczne. No i szczerze mówiąc nigdy nie miałam dużego trądziku.. Wcześniejsi lekarze nie chcieli mi go przypisać. |
|
|
|
|
#1257 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=pixie088;47280345]Oo, to mam nadzieje,ze bedziesz tutaj zagladac
Bedziemy sie wspierac ahahaaa ![]() Bardzo zle,ze to wszystko przeczytalas! Ja od trzech lat zastanawialam sie czy nie poprosic pani dermatolog o izotek. Naczytalam sie pewnego slynnego forum gdzie ludzie czesto wyolbrzymiali cala sytuacje i za kazda mozliwa przypadlosc obwiniali kuracje izotekiem. Bogu dzieki pare tygodni temu zostalo zamkniete, wiec nie bede sie dodatkowo nakrecac. U wiekszosci ludzi pojawia sie suchosc ust i twarzy - tego sie trzymajmy. Damy rade! ![]() Masz jakies specjalne kosmetyki,ktore maja uchronic Cie przed susza? Ciekawa jestem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Właśnie dzis pozbyłam się kupy pieniędzy w aptece.... kupilam kilka rzeczy zeby byc przygotowana: tą maść tissane, kropelki do oczu, kremy z iwostinu silnie nawilzające, szampon nawilzający emolium, no i filtry z iwostinu 50. daj zna jak cos sie u ciebie wiecej zacznie. a jaką dawkę bierzesz? ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam sie nad tym kremem z iwostinu Daj znac czy sie sprawdza. Biore 20mg poki co. A jak u Cb? Ile bd trwac twoja kuracja?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1260 |
|
Raczkowanie
|
Ile mg/kg przyjęte? U każdego inaczej jest, u mnie przy 139, 140 dopiero się ogarnęło.[/QUOTE]
Zaczelam brac w kwietniu pierwsze dwa miesiace bralam 30 mg ten miesiac 20 mg w pt jade do dermatologa to zobaczymy co mi powie ale mysle ze jeszcze jeden miesiac 20mg no i na koniec 10mg. Waże 53-54kg. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

mi pani dermatolog powiedziala,ze jak skora bd bardzo sucha to mam zrobic sobie przerwe na kilka dni. Wiec spokojnie 
ale skoro tak to okej

Nie chciałam w tym momencie tak eksperymentować.

Rok? Holy ... Współczuje, w ciepłych miesiącach to jest padaka, ciągle filtr. Zaproponuj lekarzowi 40mg.