Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 09:51   #4891
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja tez sie czuuje jak wieloryb juz
ale sobie wmawiam ze w ciazy wszystkie kobiety sa piekne

brzuszek moze na zdjeciach nie jest widoczny ale jest, ginka powiedziala ze jest spory i widac ze mala rosnie, tylko powiedziala ze po wadze nie widac i znowu mowila ze widzi po mnie ze mi ta ciaza tak dala w kosc i ze mam dosc, pytala sie co jem itd. a Tz po wyjsciu od lekarza sie smial ze ona pewnie sobie mysli ze nie daje mi jedzenia
Też czuję się jak wieloryb. Widzę na swojej twarzy zmęczenie a we wtorek moja fryzjerka na wejściu powiedziała mi, że ładnie wyglądam, taka opalona i wypoczęta

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
W sumie to teraz zostały nam typy:
Miłosz
Seweryn
Bruno

ale nie wykluczam zupełnie innego imienia.. no nie wiem dziewczyny , nie mogę się zdecydować. Mąż mówi, żeby był Miłosz, ew. Seweryn. Chciałabym w końcu mówić do brzuszka po imieniu
Mnie się podoba imię Miłosz ale ma mało zdrobnień a zdrobnienie Miłek już w ogóle do mnie nie przemawia.
Z Waszych typów najładniejsze imię to Bruno
Stary 2014-07-11, 09:56   #4892
daisy dot
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja też jestem na Krychą.

Czyli właśnie przyznałam się, że tylko mi poci się krocze?
Mi sie poci. Zwlaszcza w nocy! Ale teraz juz spie bez koldry no i gatek oczywista sprawa i jak koldry nie ma to sie tak nie poci. Za to poce sie mega nad cyckami. Pod nie za bardzo ale nad?! Rano allb w nocy sie budze i musze koszule zmieniac.

Glos na kryche oddany

Butter powodzenia. Zablysnij tam!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:56   #4893
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Sara, wszystkiego najlepszego

Miłosz
Seweryn
Bruno

raczej odrzuciliśmy wcześniejsze opcje: Norbert, Oliwier

ale nie wykluczam zupełnie innego imienia.. no nie wiem dziewczyny , nie mogę się zdecydować. Mąż mówi, żeby był Miłosz, ew. Seweryn. Chciałabym w końcu mówić do brzuszka po imieniu
Miłosz! Ale piękne imię! Love!!!
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
zaczarowana ciezko wytlumaczyc 4,5- letniemu dziecku, bo ona za 5 minut pyta sie o to samo i zaczyna plakac, ze mamy nie odda...

Sara sto lat!!! Szczesliwego rozwiazania, zdrowego dzidziusia!!!!

Lekarz od usg powiedzial, ze generalnie nie jest zle, ale najpierw powiedzial, ze troche maly ten dzidzius, pozniej powiedzial, ze posprawdzal jeszcze raz pomiary i nie jest zle, ale zasial ziarnko niepokoju u mnie...

Dzwonilam do kolezanek z laboratorium i wyniki mam takie :
ALAT- 156 (norma w tym lab 30)
ASPAT- 139 (norma 30)
Kwasy zolciowe-37, 73 (norma 10)
Bilirubina w normie...
No to mam dola.....we wtorek mam wizyte u prowadzacego.. wiec od srody moge wyladowac do rozwiazania w szpitalu...
Oj, to niestety miałaś rację do do cholestazy... współczuję. Myślisz, że szpital i wcześniejsze rozwiązanie, czy szpital i obserwacja? Współczuję. Córeczka jest za mała, żeby zrozumieć "w przód" co się będzie działo i dlatego płacze, oczywiście nie znam twojego dziecka, ale wiem, że w tym wieku mają one naprawdę fajne zdolności adaptacyjne już i mam nadzieję, że jak znajdzie się w tej sytuacji, to odnajdzie się szybko i w miarę bezproblemowo.

ButterBear powodzenia na obronie!

Sara z okazji urodzin życzę ci spełnienia marzeń, samych powodów do radości i uśmiechu, pociechy z dzieciaków, cierpliwości i siły na czas nieprzespanych nocy

My zaczynamy dziś 34.tydzień i z tej okazji kurier z rana powitał nas paczką z wózkiem! Czekamy na powrót tżta i będzie skręcanie
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:58   #4894
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

My zaczynamy dziś 34.tydzień i z tej okazji kurier z rana powitał nas paczką z wózkiem! Czekamy na powrót tżta i będzie skręcanie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:00   #4895
kasiuulad
Raczkowanie

Cytat:
Przy planowym cc się nie robi GBS, w innych przypadkach z tego co wiem to tak.

Sara sto lat! sto lat!

Zdejmuję zakaz gadania, wykończcie ten wątek już.
ja będę mieć cc a dostalam wczoraj skierowanie na gbs... I wlasnie musze do Krakowa jechac bo u nas nie robia, a taaak mi sie nie chce od kilku dni jestem przeziębiona i juz mam dość, dobrze ze dzis troszke chłodniej i jest czym oddychać, a tak wogole to modle sie zebym nie zaczela kaszleć, bo taki suchy kaszel potrafi mni męczyć kilka tygodni a wyobraźcie sobie napad kaszlu w momencie cc albo zaraz po... W tym momencie to mnie bardziej przeraza niż samo cc....zebym sie tylko wykurowala...

my jeszcze nie mamy imion wybranych... Jako ze nie wiem do konca czy bedzie syn czy corka stwierdziłam ze wymyślimy dopiero jak sie urodzi, no chyba ze jeszcze nas natchnie do tego czasu ale wątpię

chlopaki ucza sie chodzi w okularach, starszy jak na razie zadowolony i widać ze sam zauwazyl roznice ze leepiej widzi, natomiast mlodszy nie chce nosic, po jednym dniu stwierdzil ze juz długo je nosil i juz nie trzeba, a poza tym ciągle je gdzieś zostawia, to na fotelu, to na sofie...nie wróżę im dlugiej przyszlosci...

Sara, wszystkiego naj!!
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:06   #4896
pentuerka
Rozeznanie

Witam się w nowym dniu

Fem - nie dziwię się Twoim obawom co do wagi, ale Maluszek mieści się jeszcze na siatkach i wcale nie musi mieć hiopotrofii.

Moja w 30 tc ważyła 2 kg, teraz kończę 26 tc i zastanwiam się ile wazy, bo usg mam mieć pod koniec lipca

W każdym razie jednoczę się w bólu i strachu o Dzidzię. A jak Twoje cukry po insulinie?

Zaczarowana - nie mogę się napatrzeć, tak ślicznie wyglądasz, obstawiam -10 kg mniej po porodzie. Mi waga spada, no ale wyjściową miałam większą wiec się nie porównuję.

Justa wcale się nie dziwię, że nie chcesz iść do szpitala. Moja córa jest rok starsza i pewnie dobrze by to zniosła, ale pobyt w szpitlau to dla mnie maskara. Spędziłam tam zaledwie 2-3 dni po pierwszym porodzie i tyleż też mam zamiar spędzić tym razem. Zobaczymy.

Trzymam kciuki, żebyś jednak nie musiała tam być.

Butter - napisałam, że podziwiam, ze względu na zaawansowaną ciążę. Obrona to już pikuś, ale jednak silne emocje. Obyś szybko się z tym uporała.

U nasz dzisiaj pochmurna pogoda i zimniej, ale fajnie. Wieczorem była ulewa. Obudziłam się ok. 3 w nocy i nie mogłam zasnąć przez godzinę, na szczęscie udało się i teraz wyspana popijam kawkę.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:07   #4897
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz od usg powiedzial, ze generalnie nie jest zle, ale najpierw powiedzial, ze troche maly ten dzidzius, pozniej powiedzial, ze posprawdzal jeszcze raz pomiary i nie jest zle, ale zasial ziarnko niepokoju u mnie...

ASPAT- 139 (norma 30)
Bilirubina w normie...
No to mam dola.....we wtorek mam wizyte u prowadzacego.. wiec od srody moge wyladowac do rozwiazania w szpitalu...

Gdyby lekarz coś podejrzewał, to myślę, ze wysłałby Cię na jakiejś dodatkowe badanie.

W pierwszej ciąży w skończonym 37tc, mój synek ważył 2500g. Ginkę to zaniepokoiło, bo powiedziała, że ma podejrzenie hipotrofii. Za 5 dni kazała mi przyjść na kolejne badanie usg aby skontrolować wagę i sprawdzić przepływy. Z tym, że u mnie niska waga była spowodowana moją zakrzepicą.

Ja bym skonsultowała te wyniki z lekarzem już dziś, bo sporo masz przekroczone normy.

Cytat:
zaczarowana ciezko wytlumaczyc 4,5- letniemu dziecku, bo ona za 5 minut pyta sie o to samo i zaczyna plakac, ze mamy nie odda...
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
moja Zosia reaguje tak samo, tłumaczymy jej cały czas, że muszę iść, a ona i tak ma świeczki w oczach. Wczoraj jechałam tylko na badanie do szpitala to nie chciała mnie puścić.
Ja też obawiam się rozstania z synkiem na czas porodu. Mam nadzieję, że dzięki atrakcjom u dziadków nie odczuje mojego zniknięcia .
Stary 2014-07-11, 10:09   #4898
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
To chyba co szpital to inne metody, mi powiedzieli, że przy cc GBS jest bez sensu.

ja bede miec cc i gin powiedzial ze musze zrobic, w szpitalu jak dzwonilam potwierdzili
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:26   #4899
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
B]ButterBear[/B] daj czadu!

Sara masz dziś urodziny?

Zaczarowana, to sobie wyprosiłaś wcześniejszą akcję

Mnie zaczęły puchnąć stopy, a w sobotę idę na wesele... i w czym pójdę? w japonkach? TŻ mi kazał leżeć cały dzień i zbierać siły. Tak też zrobię Nawet gotować dziś nie muszę, bo przyjeżdża mama i ma dla mnie gar gołąbków
Gołąbki dzisiaj muszę w końcu zrobić obiad, córa nie poszła do przedszkola, mam mobilizację.

Cytat:
dziekuje

kurde to ja miałam tak samo

STARA- wszystkiego dobrego spełnienia marzeń, łatwego porodu i wszelkiej pomyślności

Co do paczek C@A widzę, że obie lubimy robić tam zakupy, ja czeka na 3 paczki ;-) To dlatego, że jak coś zamówię to zaraz pojawia się kolejna partia nowych ciuszków i nie mogę powstrzymać. A teraz były mega obniżki i śliczne rzeczy można było kupić za małe pieniądz.

Cytat:
mam nadzieje ze to jednorazowa akcja
za tydzien mam GBS i usg zeby podejrzec ile mala warzy wiec nie planuje rodzic jeszcze.

w ogole dziewczyny czy u was tez to badanie nie jest obowiazkowe ?
Mi ginka wczoraj powiedziala ze zacheca do zrobienia jego ale obowiazkowe nie jest i ze ubezpieczenie go nie pokrywa bo jest za malo przypadkow zarazenia dziecka i uwaza sie je za 'zbedne'.
My oczywiscie robimy te 25 euro to nic za zdrowie malej ale bylam w szoku bo mowila ze jak juz dojdzie do zarazenia to skutki sa smiertelne to niby czemu nie jest obowiazkowe nie rozumiem
W PL jest obowiązkowe, nie wiem czy zarażeń jest dużo, ale skro grozi to smiercią malucha to koniecznie. Poczytałam o tragedii ludzi, któzy stracili swoje dzieci w pierwszych dobach życia, przez to, że nie podano na czas antybiotyk lub zaniechano tego badania. Lepiej dmuchać na zimne, nawet jakby % zachorowań wynosił tylko 1.

Cytat:
Witam się w 37 tc

Zagłosowałam na nowy tytuł. Z Krychą śmieszny, ale jednak
"W sierpniu brzuszki pożegnamy, z ciężarówek będą Mamy."
W ogóle dziewczyny jesteście zdolne z tymi tytułami

Wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch.. nie wiem czy to skurcze, bo nie odpuszczało (chyba) . Coś mi się wydaje, że ja to mogę po prostu ich nie wyczuć . Wczoraj leżąc w wannie zastanawiałam się czy mi wody właśnie nie odchodzą .. także sezon schizowy u mnie rozpoczęty

Wczoraj przyszła do mnie przesyłka od asplaneta_pl. Duuuża paka i kurier się nieźle zmachał .

Czy wszystkie macie już wybrane imiona dla swoich pociech? Ja zaczynam się już męczyć tym ciągłym zastanawianiem jak będzie miał nasz Synuś na imię .
Tak Krycha jest zabawna, ale ten tytuł wydaje mi się fajniejszy"
"W sierpniu brzuszki pożegnamy, z ciężarówek będą Mamy.

Cytat:

ASPAT- 139 (norma 30)
Bilirubina w normie...
Justa nie jestem zaskoczona tymi wynikami, ale bardzo współczuję. Wygląda na to, że wcześniej zobaczysz swojego synka, ale ciąża już donoszona, więc głowa do góry. Zdrowie Was obojga najważniejsze.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja też obawiam się rozstania z synkiem na czas porodu. Mam nadzieję, że dzięki atrakcjom u dziadków nie odczuje mojego zniknięcia .
Twin, aco się dzieję, przepraszam, chyba mi coś umknęło, że obawiasz się pozostania w szpitalu?
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:29   #4900
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

Miłosz
Seweryn
Bruno

milosz bardzo ladnie

sara wszystkiego najlepszego:r oza:

butterza obrone
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:33   #4901
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ide spac jestem wykonczona przez te noc

Pranie wstawilam, w razie co wypralam nasza posciel w proszku dzidziusiowym i moja poduszke ciazowa tak wiec jak cos to Tz zmieni przed naszym powrotem bedzie mial przygotowane

I jakby co nie rodze tylko ide spac
Zeby mi znowu Halinka porodu nie zyczyla
Bo mi sie nie spieszy

Nasze szczescie
Stary 2014-07-11, 10:35   #4902
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
za 34tc

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Twin, aco się dzieję, przepraszam, chyba mi coś umknęło, że obawiasz się pozostania w szpitalu?

Póki co (odpukać) nic się nie dzieje. Mówię o czasie porodu i po. Z synkiem spędziłam w szpitalu tydzień więc nie nastawiam się teraz, że wyjdę po 2 dniach.
Stary 2014-07-11, 10:40   #4903
angelika__2014
Raczkowanie

BUTTERBEAR POWODZENIA

SARA wszystkiego najlepszego. Łatwego porodu i szybkiego dojścia do siebie w okresie połogu. Pociechy z rodzinki i prezentów dwie skrzynki

Cytat:
brzuch boli Cię tak jak na okres?
Mnie też pół nocy bolał właśnie jak na okres, do tego jeszcze plecy. Wystraszyłam się, że zaraz zacznę rodzić

Angelika zdrówka dla taty i dziadka, a dla Ciebie żebyś jednak nie musiała zostać w szpitalu.

Zosia po 7 przyszła do mnie z prezentem, dostałam bransoletkę mój tż miał dzisiaj wcześniej wrócić z pracy, ale chyba jednak nie da rady. Trudno odbijemy sobie jutro
No witajcie w klubie !! Bolący brzuch jak na miesiączkę plus skurcze od góry brzucha. Ale nie regularne. Po przekręceniu na bok, ból w lewej stronie przeszywający

Dziękuję

Cytat:

tak i do tego mialam skurcze
No łądnie, ładnie to teraz ciekawe którą z nas pierwszą zbierze i będzie meldowała się z porodówki.

Cytat:
Witam się w 37 tc
.

za 37 !!

Cytat:
ASPAT- 139 (norma 30)
Bilirubina w normie...
Ja czekam na tatę bo pojechał mi do przychodni po wyniki .... Jak będę mieć je w ręku to mam zadzwonić do gina TRZĘSĘ SIĘ OKROPNIE. Nie chcę do szpitala.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 10:51   #4904
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Ja czekam na tatę bo pojechał mi do przychodni po wyniki .... Jak będę mieć je w ręku to mam zadzwonić do gina TRZĘSĘ SIĘ OKROPNIE. Nie chcę do szpitala.
Daj od razu nam tu znać, jak ci wyszły! Ale jestem jakoś przekonana, że wszystko ok będzie
Stary 2014-07-11, 11:10   #4905
UmiZumi
Rozeznanie

SARA stówki i szczęśliwego rozwiązania!
BUTTERBEAR powodzenia!

u mnie też pojawiają się bóle brzucha, jak na okres, czasem brzuch twardnieje...
Stary 2014-07-11, 11:11   #4906
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

ASPAT- 139 (norma 30)
Bilirubina w normie...
Wyniki zdecydowanie za wysokie,chociaż jak ja mialam ALAT prawie 130 i kwasy kilka razt wyższe to zalecili odrazu monitoring a nie szpital. Chociaż wien ze w PL kładą do szpitala.
Mi wczoraj wyniki z 16czerwca wyszły ok,ale nie wiem jak to się ma do swędzenia,bo dla mnie logiczne jest że skoro wyniki w normie to nie powinnam się drapać,a dzisiejsza noc była okropna. Tz się obudził i złapał mnie za ręce bo przez sen się strasznie drapalam. A kostki to mnie mega pieką,

Sara wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Wczoraj kupiliśmy samochód,ile zjadłam przy tym nerwów! Masakraaaa,jakoś w ciąży wszystko bardziej przezywam i się bałam zdecydować na cokolwiek,wszędzie szukam wad,wmawiam sobie ze ktoś nas oszuka itd:-D Tz jechał po samochód i tyle razy się z nim przed poklocilan ze aż mi go żal..nawet jak już nim wracał to była przez telefon mega kłótnia ze do mnie nie zadzwonił przy sprawdzaniu samochodu (tak jak ja bym się na tym znala) Oczywiście wiem ze i tak jak coś z nim nie hallo to wyjdzie w praniu ale moja ciąża pod koniec odbija się na Tz konie okropnie. Ze on to wytrzymuje
Stary 2014-07-11, 11:23   #4907
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Wyniki zdecydowanie za wysokie,chociaż jak ja mialam ALAT prawie 130 i kwasy kilka razt wyższe to zalecili odrazu monitoring a nie szpital. Chociaż wien ze w PL kładą do szpitala.
Mi wczoraj wyniki z 16czerwca wyszły ok,ale nie wiem jak to się ma do swędzenia,bo dla mnie logiczne jest że skoro wyniki w normie to nie powinnam się drapać,a dzisiejsza noc była okropna. Tz się obudził i złapał mnie za ręce bo przez sen się strasznie drapalam. A kostki to mnie mega pieką,

Wczoraj kupiliśmy samochód,ile zjadłam przy tym nerwów! Masakraaaa,jakoś w ciąży wszystko bardziej przezywam i się bałam zdecydować na cokolwiek,wszędzie szukam wad,wmawiam sobie ze ktoś nas oszuka itd:-D Tz jechał po samochód i tyle razy się z nim przed poklocilan ze aż mi go żal..nawet jak już nim wracał to była przez telefon mega kłótnia ze do mnie nie zadzwonił przy sprawdzaniu samochodu (tak jak ja bym się na tym znala) Oczywiście wiem ze i tak jak coś z nim nie hallo to wyjdzie w praniu ale moja ciąża pod koniec odbija się na Tz konie okropnie. Ze on to wytrzymuje

Ty kupiłaś, a my z kolei sprzedajemy ten poprzedni - jakoś się musi zwrócić inwestycja w wózek i mąż narzeka, że tak mu ciężko, że nie myślał że się przywiąże do kawałka blachy i że wie co czułam jak sprzedawaliśmy mój pierwszy samochód a dziś mi się śniło że w tym nowym nam wybili wszystkie szyby ale zawsze to jakaś odmiana, bo ostatnio ciągle śni mi się poród
A jakie auto w końcu wybraliście?
Stary 2014-07-11, 11:25   #4908
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Miłosz! Ale piękne imię! Love!!!

Oj, to niestety miałaś rację do do cholestazy... współczuję. Myślisz, że szpital i wcześniejsze rozwiązanie, czy szpital i obserwacja? Współczuję. Córeczka jest za mała, żeby zrozumieć "w przód" co się będzie działo i dlatego płacze, oczywiście nie znam twojego dziecka, ale wiem, że w tym wieku mają one naprawdę fajne zdolności adaptacyjne już i mam nadzieję, że jak znajdzie się w tej sytuacji, to odnajdzie się szybko i w miarę bezproblemowo.

ButterBear powodzenia na obronie!

Sara z okazji urodzin życzę ci spełnienia marzeń, samych powodów do radości i uśmiechu, pociechy z dzieciaków, cierpliwości i siły na czas nieprzespanych nocy

Cytat:
Witam się w nowym dniu

Fem - nie dziwię się Twoim obawom co do wagi, ale Maluszek mieści się jeszcze na siatkach i wcale nie musi mieć hiopotrofii.

Moja w 30 tc ważyła 2 kg, teraz kończę 26 tc i zastanwiam się ile wazy, bo usg mam mieć pod koniec lipca

W każdym razie jednoczę się w bólu i strachu o Dzidzię. A jak Twoje cukry po insulinie?

Zaczarowana - nie mogę się napatrzeć, tak ślicznie wyglądasz, obstawiam -10 kg mniej po porodzie. Mi waga spada, no ale wyjściową miałam większą wiec się nie porównuję.

Justa wcale się nie dziwię, że nie chcesz iść do szpitala. Moja córa jest rok starsza i pewnie dobrze by to zniosła, ale pobyt w szpitlau to dla mnie maskara. Spędziłam tam zaledwie 2-3 dni po pierwszym porodzie i tyleż też mam zamiar spędzić tym razem. Zobaczymy.

Trzymam kciuki, żebyś jednak nie musiała tam być.

Butter - napisałam, że podziwiam, ze względu na zaawansowaną ciążę. Obrona to już pikuś, ale jednak silne emocje. Obyś szybko się z tym uporała.

U nasz dzisiaj pochmurna pogoda i zimniej, ale fajnie. Wieczorem była ulewa. Obudziłam się ok. 3 w nocy i nie mogłam zasnąć przez godzinę, na szczęscie udało się i teraz wyspana popijam kawkę.
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Gdyby lekarz coś podejrzewał, to myślę, ze wysłałby Cię na jakiejś dodatkowe badanie.

W pierwszej ciąży w skończonym 37tc, mój synek ważył 2500g. Ginkę to zaniepokoiło, bo powiedziała, że ma podejrzenie hipotrofii. Za 5 dni kazała mi przyjść na kolejne badanie usg aby skontrolować wagę i sprawdzić przepływy. Z tym, że u mnie niska waga była spowodowana moją zakrzepicą.

Ja bym skonsultowała te wyniki z lekarzem już dziś, bo sporo masz przekroczone normy.

Cytat:
Gołąbki dzisiaj muszę w końcu zrobić obiad, córa nie poszła do przedszkola, mam mobilizację.

STARA- wszystkiego dobrego spełnienia marzeń, łatwego porodu i wszelkiej pomyślności

Co do paczek C@A widzę, że obie lubimy robić tam zakupy, ja czeka na 3 paczki ;-) To dlatego, że jak coś zamówię to zaraz pojawia się kolejna partia nowych ciuszków i nie mogę powstrzymać. A teraz były mega obniżki i śliczne rzeczy można było kupić za małe pieniądz.

W PL jest obowiązkowe, nie wiem czy zarażeń jest dużo, ale skro grozi to smiercią malucha to koniecznie. Poczytałam o tragedii ludzi, któzy stracili swoje dzieci w pierwszych dobach życia, przez to, że nie podano na czas antybiotyk lub zaniechano tego badania. Lepiej dmuchać na zimne, nawet jakby % zachorowań wynosił tylko 1.

Tak Krycha jest zabawna, ale ten tytuł wydaje mi się fajniejszy"
"W sierpniu brzuszki pożegnamy, z ciężarówek będą Mamy.

Justa nie jestem zaskoczona tymi wynikami, ale bardzo współczuję. Wygląda na to, że wcześniej zobaczysz swojego synka, ale ciąża już donoszona, więc głowa do góry. Zdrowie Was obojga najważniejsze.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

Dzieki za wsparcie Dziewczyny! Udalo mi sie zlapac mojego ginekologa i ide do niego dzisiaj na 16 zeby ustalic plan dzialania! W najgorszym ukladzie od poniedzialku bede w szpitalu.... do tego czasu musze w domu ogarnac balagan, poprac , posprzatac, zeby ze spokojem lezec w szpitalnym lozku... Dzisiaj zaczynam 37 tc... , wiec jesli wyniki badan nie ulegna poprawie, to byc moze lekarz zdecyduje wykonac u mnie cc, jak tylko skoncze ten 37 tc.... Jakos mnie to wszystko przybilo...
A jeszcze tydzien temu, gdy robilam te alaty i aspaty mialam je w normie (aspat byl na granicy, bo wynosil 30)....
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:25   #4909
mysia111
Zadomowienie

ButterBear -powodzenia. Bez 5 nie wracaj
Sara - wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Mi sie poci. Zwlaszcza w nocy! Ale teraz juz spie bez koldry no i gatek oczywista sprawa i jak koldry nie ma to sie tak nie poci. Za to poce sie mega nad cyckami. Pod nie za bardzo ale nad?! Rano allb w nocy sie budze i musze koszule zmieniac.
A ja kurcze muszę mieć jakies spodenki lub majtki na noc bo rano mi córa czasami wchodzi do sypialni jak wstanie szybciej i nie chciałabym jej gołą Krychą świecić

Cytat:
O kurcze, to jestes coraz blizej porodu! Mnie jak lekarz na usg powiedzial, ze jeszcze dzis moze mnie przyjac do szpitala, na badana w kierunku cholestazy, to sie przestraszylam i powiedzialam, ze wole najpierw wykonac badania prywatnie i pokazac je prowadzacemu...Patrzac na sytuacje obiektywnie, to poloza mnie na oddzial i bede tam swirowac przez 2 tygodnie, a w domu, coreczka bedzie plakac bez mamy (a mama bez coreczki), do tego dojdzie jeszcze tydzien po urodzeniu malego i wyjdzie na to ze bede 3 tygodnie poza domem... Najbardziej szkoda mi mojej malej!
Dacie radę Kochana - musicie. Też bym mega teskniła za dzieckiem, ale odwiedzać Cię bedzie mogła codziennie?

Cytat:

Zosia po 7 przyszła do mnie z prezentem, dostałam bransoletkę mój tż miał dzisiaj wcześniej wrócić z pracy, ale chyba jednak nie da rady. Trudno odbijemy sobie jutro
dla córy.

Cytat:
B]ButterBear[/B] daj czadu!

Mnie zaczęły puchnąć stopy, a w sobotę idę na wesele... i w czym pójdę? w japonkach? TŻ mi kazał leżeć cały dzień i zbierać siły. Tak też zrobię Nawet gotować dziś nie muszę, bo przyjeżdża mama i ma dla mnie gar gołąbków
Ja jutro bede miała gołąbki od mamy
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:27   #4910
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ty kupiłaś, a my z kolei sprzedajemy ten poprzedni - jakoś się musi zwrócić inwestycja w wózek i mąż narzeka, że tak mu ciężko, że nie myślał że się przywiąże do kawałka blachy i że wie co czułam jak sprzedawaliśmy mój pierwszy samochód a dziś mi się śniło że w tym nowym nam wybili wszystkie szyby ale zawsze to jakaś odmiana, bo ostatnio ciągle śni mi się poród
A jakie auto w końcu wybraliście?
Jak ja płakałam, jak się z moimi samochodami żegnałam!!! Jak głupia... A teraz planujemy zmianę tego naszego pierwszego wspólnego, smutno mi na samą myśl, bo to taki fajny, szczęśliwy dla nas samochód.
Stary 2014-07-11, 11:31   #4911
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za wsparcie Dziewczyny! Udalo mi sie zlapac mojego ginekologa i ide do niego dzisiaj na 16 zeby ustalic plan dzialania! W najgorszym ukladzie od poniedzialku bede w szpitalu.... do tego czasu musze w domu ogarnac balagan, poprac , posprzatac, zeby ze spokojem lezec w szpitalnym lozku... Dzisiaj zaczynam 37 tc... , wiec jesli wyniki badan nie ulegna poprawie, to byc moze lekarz zdecyduje wykonac u mnie cc, jak tylko skoncze ten 37 tc.... Jakos mnie to wszystko przybilo...
A jeszcze tydzien temu, gdy robilam te alaty i aspaty mialam je w normie (aspat byl na granicy, bo wynosil 30)....
zebys jednak nie musiala do szpitala
glowka do gory wszystko bedzie dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-07-11, 11:34   #4912
malutka100
Zakorzenienie

Butter- powodzenia

Sara- wszystkiego dobrego w dniu Twojego święta

Cytat:
NOWOWĄTKOWA SONDA http://sonda.hanzo.pl/sondy,229051,esL9.html

Przepraszam, jeśli pominęłam czyjeś tytuły, przejrzałam kilkanaście stron i mam nadzieję, że to wszystkie. Wątek postawię jak dobijecie do 4950 więc albo dzisiaj albo jutro rano.

Dodam też, że nie wiem jak jest z ograniczeniem znaków w tytule wątku więc jeśli mi gdzieś zabraknie literki albo dwóch to możliwe, że użyję krótsze słowo albo inny zamiennik, wybaczcie.

Powiem jeszcze, że pierwszy raz zrobiłam taką sondę i nawet nie wiem jak działa i czy i kiedy będzie widać wyniki.

GŁOSUJEMY!!
świetna zagłosowałam

Cytat:

ja też mam dzisiaj gołąbki na obiad- ale od teściowej

Cytat:
Witam się w 37 tc

Zagłosowałam na nowy tytuł. Z Krychą śmieszny, ale jednak
"W sierpniu brzuszki pożegnamy, z ciężarówek będą Mamy."
W ogóle dziewczyny jesteście zdolne z tymi tytułami
ja też sie wahałam między tymi dwoma, jednak drugi zwyciężył

Cytat:

Miłosz
Seweryn
Bruno

my też jeszcze ostatecznie nie zdecydowaliśmy Ale teraz przynajmniej mamy dwa typy: Bartek lub Wojtek
Nie wiem dziewczyny, nie mogę się zdecydować
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:37   #4913
UmiZumi
Rozeznanie

zagłosowałam na nowy tytuł zdolne jesteście
Stary 2014-07-11, 11:39   #4914
fem
Raczkowanie

Cytat:

wiem, że waga z usg nie jest w 100% wiarygodna, jednakże w wymiarach długościowych też jet większa o te 2 tygodnie. juz ostatnim razem stwierdzono hypertrofię, czyli, że dziecko jest za duże, a ty napisałaś o hipotrofii, czyli że za małe.

a cukry po insulinie nie są najlepsze, już sama nie wiem co mam jeść, bo dieta nie pomaga, a insulinę chyba będzie musiała mi zwiększyć dawkę, bo ta którą biorę niewiele zmniejsza cukry po posiłku
--------------------------------------------
a tak wogóle gdzie tą sondę odnośnie tytułu mogę znaleźć?

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2014-07-11 o 11:48
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:43   #4915
UmiZumi
Rozeznanie

my jedliśmy gołąbki w środę

dzisiaj zrobię kalafior w jajku i bułce tartej, ziemniaki i mizerię

a teraz idę zrobić sobie mrożoną kawę zbożową pyyyycha!!
Stary 2014-07-11, 11:45   #4916
mysia111
Zadomowienie

Jak przytyć 0,8kg w 1 dzień?
Zjeść pół kubełka Hot Wingsów z KFC przed spaniem

Dziś juz postaram się jeść bardziej dietetycznie.

A to wszystko wina mojego TŻ. Kupuje tyle jedzenia jakby 3 wojna światowa miała wybuchnąć. Wysyłam mu sms-em co ma kupić a przynosi 2 razy tyle. Wczoraj wieczorem pojechał z córą po rolki do centrum handlowego to przywiózł cały zestaw z KFC - kurczaki, frytki, surówki mimo że lodówka pełna
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:49   #4917
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
my jedliśmy gołąbki w środę

dzisiaj zrobię kalafior w jajku i bułce tartej, ziemniaki i mizerię
zaproś mnie na obiad. Jeju ale to musi być dobre.

Tż zabrał się za ten nieszczęsny korytarz, od wczoraj mam cały dom w kurzu i gipsie, dzisiaj czeka mnie odkurzanie i mycie wszystkich podłóg na kolanach bo mopem nie dam rady zebrać tyle syfu. A jeszcze koty łażą i roznoszą ten kurz, wszystkie kanapy są w białe łapki.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:50   #4918
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
haha
ja ostatnio mogłabym się żywić wyłącznie porzeczkami, szczególnie jak te upały były
Stary 2014-07-11, 11:51   #4919
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

Dziś juz postaram się jeść bardziej dietetycznie.

A to wszystko wina mojego TŻ. Kupuje tyle jedzenia jakby 3 wojna światowa miała wybuchnąć. Wysyłam mu sms-em co ma kupić a przynosi 2 razy tyle. Wczoraj wieczorem pojechał z córą po rolki do centrum handlowego to przywiózł cały zestaw z KFC - kurczaki, frytki, surówki mimo że lodówka pełna
U mnie to samo... mąż codziennie robi zakupy, moja mama też przynosi coś za każdym razem, jak do mnie zagląda... nie pomagają prośby i tłumaczenia, też mamy przez to zawaloną lodówkę i niestety dużo wywalamy, bo nie da się zjeść takich ilości... ostatnio moja mama ma jakąś fazę na to, że nie powinnam gotować, bo to taki wysiłek i ciągle coś nam przynosi: klopsy, mielone, kapustę młodą... Wkurzam się na nią, bo przez to marnuje się u nas dużo jedzenia (my zwykle robimy zakupy na tydzień do przodu, więc obiadowe rzeczy i tak leżą w lodówce) i ciągle jej mówię, że nie potrzebuję, a z nią jak grochem o ścianę...
Stary 2014-07-11, 11:53   #4920
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
haha
ja ostatnio mogłabym się żywić wyłącznie porzeczkami, szczególnie jak te upały były
Porzeczki
Ja dzisiaj wrzucam agrest do zamrażalnika, kupię sobie jogurt i zrobię lody agrestowe. W ten upał jem tylko lody, płatki z jogurtem i owoce. Wczoraj zjadłam na obiad parówki i tylko się bez sensu od nich spociłam.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości