Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 23:57   #4861
kro0pka
Raczkowanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość

Wszyscy już śpią Ja wstałam o 12.00 więc tak łatwo nie zasnę
ja teraz mam tak ze w nocy nie spie a w dzien spie po troszke.. podobno psychika sie przestawia do nocnego czuwania nad dzieckiem po porodzie ;p jeszcze tak barzo mnie tam boli jakby maluszek juz chcial wychodzic ;o
Stary 2014-07-10, 23:58   #4862
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A wiec szyjka z 2.69 na 0.18 zmalała
Od poprzedniej wizyty schudłam 0.5 kg
na ktg wyszło dużo skurczy rozwarcie 0.5 cm glowka nisko powiedziała ze to bardzo dobrze ze poród będzie latwiejszy
Wizyta kolejna za tydzień
O kurcze, to jestes coraz blizej porodu! Mnie jak lekarz na usg powiedzial, ze jeszcze dzis moze mnie przyjac do szpitala, na badana w kierunku cholestazy, to sie przestraszylam i powiedzialam, ze wole najpierw wykonac badania prywatnie i pokazac je prowadzacemu...Patrzac na sytuacje obiektywnie, to poloza mnie na oddzial i bede tam swirowac przez 2 tygodnie, a w domu, coreczka bedzie plakac bez mamy (a mama bez coreczki), do tego dojdzie jeszcze tydzien po urodzeniu malego i wyjdzie na to ze bede 3 tygodnie poza domem... Najbardziej szkoda mi mojej malej!

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja też jestem na Krychą.

Czyli właśnie przyznałam się, że tylko mi poci się krocze?
Jak Cie to uspokoi to u mnie i Krycha (mycha) i piersi! Generalnie w miejscu intymnym mam wrazenie jakbym... spuchla...

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-07-11 o 00:00
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 01:02   #4863
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Od dzis do 20.07 z karta Rossne sa Pampersy Newborn -Premium Care 78szt za 43,99zl.
Zel Hipp do ciala i wlosow 400ml za 16,79zl
za info

Cytat:
Co tu tak cicho się zrobiło? Pół godziny bez posta? Niewiarygodne. Największa gaduła poszła do lekarza to od razu forum umarło.
Zarządziłaś ciszę to się mamuśki grzecznie posłuchały i zwolniły tempo i

Cytat:
na ktg wyszło dużo skurczy rozwarcie 0.5 cm glowka nisko powiedziała ze to bardzo dobrze ze poród będzie latwiejszy

ulalalalalala to się poskracałaś i skurcze ?! No ładnie. A jak jest ułożona? chodzi mi o to w którą str jest zwrócona oczkami?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ojejku dziś jakiś okropny dzień
Tato we wtorek ma iść na TK do szpitala i nie wiadomo czy tam nie zostanie na kilka dni bo neurolog tak mu już zapowiedział

Dziadek też we wtorek idzie do szpitala

A Ja w poniedziałek i mam nadzieję, że jednak nie zostanę i tylko zrobią mi usg i ktg.

Jakaś plaga szpitalna nad moją rodzinką

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 05:35   #4864
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
zabrzmiało jak ostatnia wieczerza

Ja nie mam gotowych rzeczy, nie mam spakowanej torby. Matko jedyna, jestem lekkoduchem, a już Hania u krychy pewnie!

O kurcze, ale sie porobiło. Co ginka na to? Masz się jakoś specjalnie oszczędzać? Masz jakieś leki? Ile Ci wróży, że wytrzymasz?

Mojemu odnośnie porodu powiedziałam to samo. Bo on chce być. Ale jak zacznie wymiękać, ma spadać, a nie panikować, czy udawać chojraka, a potem gdzieś przyłoi głową w kaloryfer...

Mnie też kłuje w szyjce... oczywiście schizę mam, że się skraca i pójdę do gina i wyjdzie, że moja szyjka ma 0,0000....

I też mam jazdę, że sączą się wody! Ale gin mi mówił ostatnio, że mam dużo wód, że nawet mierzyć nie trzeba...nie dziwne, bebech mam jak bęben

Ałłłłaaaaaaa

Jezusie święty - rozdarcie!!!!

Mam czekoladę i notatki...i mam już dość - rzygać mi się chce i jednym i drugim
Yyy... tak się kończy pisanie z telefonu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 07:12   #4865
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Pół nocy nie spałam bo brzuch mnie bolal
Idę spać może w końcu zasne

Butter mocno trzymamy z Olivka
!!!

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-07-11 o 07:57
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 08:09   #4866
gosia3103
Zakorzenienie

No właśnie, Butter powodzenia!
Stary 2014-07-11, 08:20   #4867
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
O kurcze, to jestes coraz blizej porodu! Mnie jak lekarz na usg powiedzial, ze jeszcze dzis moze mnie przyjac do szpitala, na badana w kierunku cholestazy, to sie przestraszylam i powiedzialam, ze wole najpierw wykonac badania prywatnie i pokazac je prowadzacemu...Patrzac na sytuacje obiektywnie, to poloza mnie na oddzial i bede tam swirowac przez 2 tygodnie, a w domu, coreczka bedzie plakac bez mamy (a mama bez coreczki), do tego dojdzie jeszcze tydzien po urodzeniu malego i wyjdzie na to ze bede 3 tygodnie poza domem... Najbardziej szkoda mi mojej malej!
No tak rozumiem, rownie dobrze mozesz czekac na wyniki w domu, chociaz wiadomo ze w szpitalu bylabys caly czas pod obserwacja.
3 tygodnie to juz duzo, a mala pewnie jakby sie jej wytlumaczylo i by odwiedzala mamusie czesto to nie byloby tak zle

Nasze szczescie
Stary 2014-07-11, 08:21   #4868
White Cafe
Rozeznanie

Butter Powodzenia!
zaczarowana, nie martw się. Przeciez mozesz dotrzymac do terminu
Stary 2014-07-11, 08:29   #4869
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
ulalalalalala to się poskracałaś i skurcze ?! No ładnie. A jak jest ułożona? chodzi mi o to w którą str jest zwrócona oczkami?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ojejku dziś jakiś okropny dzień
Tato we wtorek ma iść na TK do szpitala i nie wiadomo czy tam nie zostanie na kilka dni bo neurolog tak mu już zapowiedział

A Ja w poniedziałek i mam nadzieję, że jednak nie zostanę i tylko zrobią mi usg i ktg.

A tego to ja nie wiem, ale wczoraj na KTG dala popis
Jak tylko przypieli mi te kolka z ktg to mala sie tak wypiela ze pani szukala przez 10 minut zeby dobrze zlapac serduszko ale tak sie wypiela ze hohohohoh po mamusi to ma

zeby szpital Cie ominal
i duzo zdrowka dla rodziny

Nasze szczescie
Stary 2014-07-11, 08:37   #4870
sara 85
Zakorzenienie

Butter powodzenia

Cytat:

!!!
brzuch boli Cię tak jak na okres?
Mnie też pół nocy bolał właśnie jak na okres, do tego jeszcze plecy. Wystraszyłam się, że zaraz zacznę rodzić

Angelika zdrówka dla taty i dziadka, a dla Ciebie żebyś jednak nie musiała zostać w szpitalu.

Zosia po 7 przyszła do mnie z prezentem, dostałam bransoletkę mój tż miał dzisiaj wcześniej wrócić z pracy, ale chyba jednak nie da rady. Trudno odbijemy sobie jutro

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 08:42   #4871
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Mnie też pół nocy bolał właśnie jak na okres, do tego jeszcze plecy. Wystraszyłam się, że zaraz zacznę rodzić

Zosia po 7 przyszła do mnie z prezentem, dostałam bransoletkę mój tż miał dzisiaj wcześniej wrócić z pracy, ale chyba jednak nie da rady. Trudno odbijemy sobie jutro
Wszystkiego najlepszego, spelnienia wszystkich marzen

tak i do tego mialam skurcze

Nasze szczescie
Stary 2014-07-11, 08:45   #4872
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego, spelnienia wszystkich marzen

tak i do tego mialam skurcze
dziekuje

kurde to ja miałam tak samo

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-11, 08:54   #4873
lilka_vanilka
Zakorzenienie

ButterBear daj czadu!

Sara masz dziś urodziny?

Zaczarowana, to sobie wyprosiłaś wcześniejszą akcję

Mnie zaczęły puchnąć stopy, a w sobotę idę na wesele... i w czym pójdę? w japonkach? TŻ mi kazał leżeć cały dzień i zbierać siły. Tak też zrobię Nawet gotować dziś nie muszę, bo przyjeżdża mama i ma dla mnie gar gołąbków

Edytowane przez lilka_vanilka
Czas edycji: 2014-07-11 o 11:28
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 08:57   #4874
Mamamarta2010
Raczkowanie

Czesc Mamuski! czekajcie czekajcie,bo ja nadrabiam, jeszcze kilkanstron ale ze ostatnio mi nie cytuje duzo to po kolei

Cytat:
zżarłabym!
Właśnie w ramach drugiego śniadania zjadłam lody.

Czytałam wczoraj trochę o kp w książkach i internetach i przeraziła mnie jedna rzecz, dziewczyny, które chodzą na sr może zweryfikujecie. Pierwszą rzecz o którą pytałam w ciąży to czy można pić normalną kawę bo niestety nie dam rady żyć bez wiadra kofeiny z rana. W książkach pisze, że kofeina przechodzi do mleka i przez cały okres kp jest zakaz kawy. Prawda to? Błagam powiedzcie, że nie...
Narobilam Ci smaka i sobie a wyszedl taki...jakis zajezdzajacy... Czy serek mascarpone zawsze tak zajezdza? Nigdy go nie kupowalam bo drogi, ale wczoraj zaszalalam i...nastepnym razem wleje galaretke do danio i bedzie lepsze ...

H4linka ja nie dam rady bez kawy, od razu glowa mnie boli, wrecz mam nakaz picia kawy.. Po 1 porodzie wytrzymalam 2 tyg bez kawy a potem juz pilam filizanke z plaskiej lyzeczki a potem to juz 2 filizanki, inaczej nie dalabym rade karmic
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
No powiem ci że ciężko jest z tym snem. Przez te lampy jestem wykonczona.:'(

Mają sposoby przyklejaja plasterkiem ale te okularki są wykonane z takiego durnego materiału który się rozciąga:'(
Dupa dupa dupa .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kurcze... to Twoja Malpeczka musi byc strasznym wiercioszkiem Ile godzin jeszcze przewiduja ze musi sie naswietlac? Bardzo Ci wspolczuje,bo to wykanczajace musi byc..
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ja już się nauczyłam pić inkę. W głowie sobie wmawiałam za pierwszym razem, że to Nescafe Gold

Dziewczyny, poruszyłyście temat "Bożenki", i w związku z tym mam pytanie jak będziecie mówić na "Bożenkę" swoich córeczek.
Tydzien temu właśnie mówiłam TŻ, że dobrze, że mamy synka, bo nie będzie problemu z wymyślaniem. (Siusiak będzie w użyciu. )
Bo ja np. nie mogę nic ładnego wymyślić.. a TŻ zażartował, że mówiłby "pisia" pierwszy raz słyszałam z jego ust takie określenie no i od tego momentu pisia na stale zagości w naszym słowniku
Pisia...nawet niezle to brzmi ja slyszalam Pisiorka, ale Pisia ladniej heheh dyskusja w ogole jak na temat imienia dla dziecka
Dziwne to jest ze siusiak jest ok a dla dziewczynek nie ma normalnego okreslenia, chociaz podobno cipka nie jest wcale przeklenstwem ale mi by przez usta nie przeszlo mowic tak do dziecka
Cytat:
A tak przy okazji, dawno nie robiłam zdjęć i się nie pokazywałam.
Oto ja i moje 12 kilo.
Gdzie gdzie bo nie widze? Jezu! Ja taki brzuszek mialam w 6 m-cu, ale zgrabniutko wygladasz!
Cytat:
Papryczka za małą

U nas w każdej pieluszce była kupka

to jest taka zalewa, później napiszę przepis gdybym zapomniała to upominaj się

Ja po wizycie, rozwarcie 2 cm, szyjki prawie nie ma, a na ktg wyszły pojedyncze skurcze. 24 będę miała cc, jeżeli wcześniej będzie się coś działo to mam dzwonić do lekarza. Ewentualnie jest jeszcze opcja że 20, ale jak będzie wszystko dobrze to 24 mały będzie z nami

21 kolejna wizyta, a 22 idę na ktg
Od urodzenia byla kupa od razu? Dobra dokladam 10 pieluszek
O przepis sie upomne na pewno!
Co do wizyty to widze ze juz tuz tuz, pewnie szybciej bedziesz miec bo Cie samo wezmie...Myslisz ze wytrzymasz chocby 10 dni?
Cytat:
Prosze trzymac mocno kciuki za dzisiejsza wizyte bo sie boje
Trzymym mocno!!!!
Cytat:
Ubralam sie , umalowalam , wyprostowalam wlosy i wreszcie wygladam jak czlowiek
A zadko mi sie ostatnio zdarza tak wygladac bo ostatnio preferuje bokserki Tz i koszulke
Uhuhu no to dawaj i pokaz sie nam1
Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
żyjecie w trójkącie?
Ja dałam szwagrowi ten pojemniczek z posiewem, żeby zaniósł do laboratorium (blisko pracuje) i on do mnie dzwoni jak byłam w sklepie i pyta: panie w laboratorium pytają co to za posiew?
i musiałam to nazwać przy ludziach

Byłam dziś na brwiach i wyglądam jak clown. Pani powiedziała, ze to celowe i że na dłużej mi wystarczy. No dzięki. Już dzwoniłam do tż żeby powiedzieć mu że ma tego nie komentować
A moj tż miał dziś stłuczkę... ale na szczęście nic nikomu nie stało. Dobrze, że z nim nie jechałam bo bym narobiła ambarasu nie potrzebnie.
hahaha posiew z pochwy, niby normalne a jednak spalilabym zapewne cegle od razu

Mi moja kosmetyczka tez zawsze robi za mocne i sie wkurzam, pozniej tre to w domu mydlem ale malo to daje, dlatego od roku sama sobie robie.. Podobno popiolem schodzi ale juz wole odczekac niz walic jak pet..

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Uuuu to na bogoato. jeszcze miesiąc temu sie czułam bardzo dobrze jak sie ogarnelam a teraz to juz chyba mi nic nie pomoże
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają dzieciaczki.
Jak wyglądąło u Was z seksem po połogu?
Łatwo Wam to przyszło? Jak libido i wogóle?
Czytalam różne opinię ale czasami to chyba tylko zeby nastraszyć.
Przepraszam, że pytam o takie sprawy ale kurcze... usycham
YYY to bylo okropne niestety, my probowalismy te 6 tyg po, to w ogole bylo bardzo nieprzyjemne i w sumie podczas calego karmienia bylo beznadziejnie u nas, sucho jak na pustyni, zele nie pomagaly a przede wszytskim moje libido bylo minusowe! Mi sie najbardziej chce...w ciazy wiec chyba po prostu nadrabiamy
Cytat:
A prosze bardzo

nie no, zaczarowana ale Ty jestes atrakcyjna! W ktorym miesiacu jestes?

Czuje sie przy Was jak wieloryb, bez kitu, ODCHODZE!

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

AAAA ButterBear POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:02   #4875
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje

kurde to ja miałam tak samo

mam nadzieje ze to jednorazowa akcja
za tydzien mam GBS i usg zeby podejrzec ile mala warzy wiec nie planuje rodzic jeszcze.

w ogole dziewczyny czy u was tez to badanie nie jest obowiazkowe ?
Mi ginka wczoraj powiedziala ze zacheca do zrobienia jego ale obowiazkowe nie jest i ze ubezpieczenie go nie pokrywa bo jest za malo przypadkow zarazenia dziecka i uwaza sie je za 'zbedne'.
My oczywiscie robimy te 25 euro to nic za zdrowie malej ale bylam w szoku bo mowila ze jak juz dojdzie do zarazenia to skutki sa smiertelne to niby czemu nie jest obowiazkowe nie rozumiem

Nasze szczescie
Stary 2014-07-11, 09:14   #4876
asix86
Wtajemniczenie

Witam się w 37 tc

Zagłosowałam na nowy tytuł. Z Krychą śmieszny, ale jednak
"W sierpniu brzuszki pożegnamy, z ciężarówek będą Mamy."
W ogóle dziewczyny jesteście zdolne z tymi tytułami

Wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch.. nie wiem czy to skurcze, bo nie odpuszczało (chyba) . Coś mi się wydaje, że ja to mogę po prostu ich nie wyczuć . Wczoraj leżąc w wannie zastanawiałam się czy mi wody właśnie nie odchodzą .. także sezon schizowy u mnie rozpoczęty

Wczoraj przyszła do mnie przesyłka od asplaneta_pl. Duuuża paka i kurier się nieźle zmachał .

Czy wszystkie macie już wybrane imiona dla swoich pociech? Ja zaczynam się już męczyć tym ciągłym zastanawianiem jak będzie miał nasz Synuś na imię .
Stary 2014-07-11, 09:15   #4877
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
za tydzien mam GBS i usg zeby podejrzec ile mala warzy wiec nie planuje rodzic jeszcze.

Mi ginka wczoraj powiedziala ze zacheca do zrobienia jego ale obowiazkowe nie jest i ze ubezpieczenie go nie pokrywa bo jest za malo przypadkow zarazenia dziecka i uwaza sie je za 'zbedne'.
My oczywiscie robimy te 25 euro to nic za zdrowie malej ale bylam w szoku bo mowila ze jak juz dojdzie do zarazenia to skutki sa smiertelne to niby czemu nie jest obowiazkowe nie rozumiem
Przy planowym cc się nie robi GBS, w innych przypadkach z tego co wiem to tak.

Sara sto lat! sto lat!

Zdejmuję zakaz gadania, wykończcie ten wątek już.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:17   #4878
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Zaczarowana te twoje zegareczki z odliczaniem dni mnie przerażaja
a ja je lubię patrząc na nie wiem, że już coraz bliżej i mojego tp

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
ja też chcę karmić piersią ale większosc z Was mowi, że coś pocieka, mi nic nie pocieka, to nie znaczy ze nie bede miała mleka prawda?
Brak siary w ciąży nie oznacza kłopotów z karmieniem. W pierwszej ciąży nic mi nie wyciekało przed porodem a po porodzie od razu pokarm się pojawił.

Cytat:
Wrocilam z usg i mam mieszane uczucia ... najpierw czekalam w dlugiej kolejce, ktora szla zaskakujaco szybko, ale dziewczyny, ktore wychodzily z gabinetu byly mocno zdenerwowane, bo lekarz byl milczacy... Jak przyszla na mnie pora dziad- lekarz wyszedl z gabinetu i powiedzial, ze idze robic cesarke i moge jutro przyjechac... dobre sobie!
Na cale szczescie dziewczyny z sekretariatu mi pomogly i przyszedl do mnie inny lekarz, ktory wykonal pomiary... i wydaje mi sie, ze synus jest jakis maly... , bo jak na 36 tc, to on wazy ok niecale 2500 , woc plodowych mam 108..../ cokolwiek to znaczy....poza tym jest o jakis tydzien mniejszy.... no i zaczynam sie martwic....
Co lekarz powiedział na wagę synka?

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Mam pytanie:
Czy wszystkie będziecie rodzić ze swoimi tż?
Bo ja niestety ale na 95% sama będę musiała, ktoś musi z córką zostać.
Miał to być mój brat ale wraca do Polski a w ogóle trochę się na nim zawiodłam i już nie chce żeby został z Olivią gdybym urodziła przed terminem.
A wraca do PL 2 dni przed moim terminem, no ale nie udało mi się go uprosić na dłużej. Teraz w ogóle żałuję że go prosiłam.. ale to inna historia..
Ja mam nadzieję, ze będę rodzić z TŻ ale przygotowuje się psychicznie, ze może byc i tak, że będę sama, bo mama nie zdąży albo nie będzie mogła dojechać aby zając się moim synkiem.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Moj Tz jesli zdazy dojechac 1800km to bedzie na kawalku porodu w fazach poczatkowych ale na parcie ma wyjsc.jak nie zdazy to bede sama bo mama za bardzo sie bedzie stresowala ze mnie boli
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
1800 km? Nie dałaś czasem jednego zera za dużo? ;-)
Też się nad tym zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Zdrówka dla całej Twojej rodzinki

Cytat:

Cytat:
Sara, wszystkiego najlepszego!

Cytat:

Ja dziś mam mieć pobierany GBS i dowiem się ile wazy Hania.

W necie wyczytałam, że w PL badanie na GBS jest zalecane a nie obowiązkowe.

Butter, trzymaj się dzisiaj! Powodzenia!

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Zaczarowana, zapomniałam napisać, że ślicznie wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Witam się w 37 tc
za 37tc
Stary 2014-07-11, 09:17   #4879
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

YYY to bylo okropne niestety, my probowalismy te 6 tyg po, to w ogole bylo bardzo nieprzyjemne i w sumie podczas calego karmienia bylo beznadziejnie u nas, sucho jak na pustyni, zele nie pomagaly a przede wszytskim moje libido bylo minusowe! Mi sie najbardziej chce...w ciazy wiec chyba po prostu nadrabiamy

nie no, zaczarowana ale Ty jestes atrakcyjna! W ktorym miesiacu jestes?

[COLOR="Silver"]
Moj Tz teraz by poszalal bo widze ze go juz nosi ale jak wczoraj musialam podlozyc rece pod tylek zeby pani mogla sprawdzic szyjke bo juz czula glowke malej to Tz powiedzial ze juz mu sie odwidzialo a moje libido od dawna jest zerowe

Ja tez sie czuuje jak wieloryb juz
ale sobie wmawiam ze w ciazy wszystkie kobiety sa piekne

brzuszek moze na zdjeciach nie jest widoczny ale jest, ginka powiedziala ze jest spory i widac ze mala rosnie, tylko powiedziala ze po wadze nie widac i znowu mowila ze widzi po mnie ze mi ta ciaza tak dala w kosc i ze mam dosc, pytala sie co jem itd. a Tz po wyjsciu od lekarza sie smial ze ona pewnie sobie mysli ze nie daje mi jedzenia

Nasze szczescie
Stary 2014-07-11, 09:19   #4880
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w 37 tc

Czy wszystkie macie już wybrane imiona dla swoich pociech? Ja zaczynam się już męczyć tym ciągłym zastanawianiem jak będzie miał nasz Synuś na imię .
za 37tc

Większość dziewczyn ma już wybrane, na pierwszym poście masz wypisane wszystkie A masz już jakieś typy czy zupełnie nie wiesz jakie imię byś chciała?

Wiedziałam, że mogę na Was polegać i że powiecie, że można pić kawę przy cycu
Stary 2014-07-11, 09:21   #4881
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Sara masz dziś urodziny?

Mnie zaczęły puchnąć stopy, a w sobotę idę na wesele... i w czym pójdę? w japonkach? TŻ mi kazał leżeć cały dzień i zbierać siły. Tak też zrobię Nawet gotować dziś nie muszę, bo przyjeżdża mama i ma dla mnie gar gołąbków
tak

ale masz dobrze z mamą, zjadłabym gołąbki

mnie od kilku dni też bardzo stopy puchną ale butyna szczescie wszystkie jeszcze mogę założyć

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

Od urodzenia byla kupa od razu? Dobra dokladam 10 pieluszek
O przepis sie upomne na pewno!
Co do wizyty to widze ze juz tuz tuz, pewnie szybciej bedziesz miec bo Cie samo wezmie...Myslisz ze wytrzymasz chocby 10 dni?

[COLOR="Silver"]
w sumie po 12 h dopiero małą przebierałam, wcześniej to położne, a ja leżałam plackiem po cc, ale kupa była dosłownie w każdej pieluszce

ja też czuję się jak wieloryb, a jak patrzę na zaczarowaną to już w ogóle

Cytat:

nie wiem właśnie czy jest obowiązkowe, ale chyba tak skoro w szpitalu robią wszystkim ciężarnym

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-11, 09:21   #4882
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 37 tc

Wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch.. nie wiem czy to skurcze, bo nie odpuszczało (chyba) . Coś mi się wydaje, że ja to mogę po prostu ich nie wyczuć . Wczoraj leżąc w wannie zastanawiałam się czy mi wody właśnie nie odchodzą .. także sezon schizowy u mnie rozpoczęty

na tym etapie to takie bole sa normalne

A Ty jeszcze nie masz ? : o
Macie jakies typy ?

Nasze szczescie
Stary 2014-07-11, 09:28   #4883
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

my mamy

macie jakieś typy czy kompletnie nie wiecie jakie wybrać?

Cytat:
Przy planowym cc się nie robi GBS, w innych przypadkach z tego co wiem to tak.

Sara sto lat! sto lat!

Zdejmuję zakaz gadania, wykończcie ten wątek już.
dziękuje
ja mam planowane cc, a gbs wczoraj miałam robione

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
dziękuje

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-11, 09:33   #4884
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
ja mam planowane cc, a gbs wczoraj miałam robione
To chyba co szpital to inne metody, mi powiedzieli, że przy cc GBS jest bez sensu.
Stary 2014-07-11, 09:35   #4885
asix86
Wtajemniczenie

Sara, wszystkiego najlepszego

W sumie to teraz zostały nam typy:
Miłosz
Seweryn
Bruno

raczej odrzuciliśmy wcześniejsze opcje: Norbert, Oliwier

ale nie wykluczam zupełnie innego imienia.. no nie wiem dziewczyny , nie mogę się zdecydować. Mąż mówi, żeby był Miłosz, ew. Seweryn. Chciałabym w końcu mówić do brzuszka po imieniu
Stary 2014-07-11, 09:37   #4886
gosia3103
Zakorzenienie

Sara wszystkiego najlepszego
Stary 2014-07-11, 09:40   #4887
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Miłosz
Seweryn
Bruno
Powiedz sobie wszystkie na głos razem z nazwiskiem i zobacz, które najładniej brzmi. Zresztą mów głośno sobie wszystkie imiona, które Ci się podobają, wtedy na pewno jakieś wybierzesz.
Stary 2014-07-11, 09:42   #4888
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
zaczarowanadlaniego gratuluję i trzymam kciuki za jutro

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
mój syn pytając się z zainteresowaniem czy ja też mam siusiaka, to mu tłumaczyłam, że nie mam i najbardziej przypadła mu do gustu nazwa "SIUŚKA" i teraz jak ktoś nazwie inaczej to się oburza i prostuje, że to właśnie "siuśka"
ooo tak siuska moze byc
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja libido miałam duże (jak zawsze) i pamietam ze wyczekiwałam tych 6 tyg a jak minęły to od razu zarzuciłam sexy haleczkę i był atak na męża

Ślicznie wygladasz. Trza się starać - ja przynajmniej tak uważam i maluję się codziennie i staram sie ładnie wyglądać. Wyjatkiem są ekstremalne sytuacje gdy np jestem chora i z łózka nie wychodzę. I nie robię tego tylko dla TŻ ale przede wszystkim dla siebie - od razu mam lepsze samopoczucie gdy wygladam jak człowiek.
zazdroszcze ja bez ciazy nie mam prawie w ogole ochoty
Cytat:
o cholerka, to Cie H4linka zalatwila
Znowu schudlas????? to ja nadrabiam za Ciebie, mi tam waga nadal rosnie...
Cytat:
Ja od mojego zażądałam wręcz, że ma być czy tego chce czy nie. Niech widzi co mi zrobił i co z tego wyszło. Na początku mocno się wypierał i bronił rękami i nogami. Pomogli mi trochę dzieciaci znajomi, którzy mu tłumaczyli, że to ważne i że to zbliża ludzi no i gdyby tfu tfu coś się stało to ktoś musi być itp itd. Myślę, że on sobie teraz to tłumaczy w ten sposób, że skoro chodzi ze mną na wszystkie wizyty i jest tak mocno zaangażowany we wszystko, to po prostu nie może go tam nie być. Ale jest przerażony nie mniej niż ja.
Ej no nie rozumiem tego, ja tez wolalabym wyjsc sobie z sali na porod, ale jakos nie moge, przeciez to nie tylko moje dziecko i sama sobie go nie zrobilam.. wkurza mnie ze faceci nie czuja sie na silach...ja tez sie nie czuje nie mowie tu o Twoim TZ tylko ogolnie mam agresje na niuektorych...
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Nie tylko tobie! Ja jak wychodzę z domu, to po powrocie od razu zmieniem bieliznę. Dziewczyny, wody jakby się wam sączyły, to by się to rozkręcało, w sensie, że byłoby ich coraz więcej i więcej aż do potopu. A jak to upławy, to jest ich tyle samo mniej więcej. Poza tym wody sączą się jak się leży, jak się wstaje główka działa jak korek. Jak nie obserwujecie u siebie takiej prawidłowości, to nie wody. Zwiększona ilość wydzieliny to norma na tym etapie, każda na to narzeka.
Mi jak odhcodzily wody to dziecko jak korek nie dzialalo tak samo levialy na lezaco jak i na stojaco wiec chyba to tez nie zasada...
Cytat:

!!!
chyba nie rodzisz??
Cytat:
Butter powodzenia

Angelika zdrówka dla taty i dziadka, a dla Ciebie żebyś jednak nie musiała zostać w szpitalu.

no nastepna....ej nie pchac sie, ja nie chce ostatnia a teraz z kolei nie jestem jeszcze gotowa wiec stopujcie sie troche!
Cytat:

Szkoda ze od razu Ci nie pobrala skoro juz mozesz rodzic
Cytat:
Moj Tz teraz by poszalal bo widze ze go juz nosi ale jak wczoraj musialam podlozyc rece pod tylek zeby pani mogla sprawdzic szyjke bo juz czula glowke malej to Tz powiedzial ze juz mu sie odwidzialo a moje libido od dawna jest zerowe

Ja tez sie czuuje jak wieloryb juz
ale sobie wmawiam ze w ciazy wszystkie kobiety sa piekne

brzuszek moze na zdjeciach nie jest widoczny ale jest, ginka powiedziala ze jest spory i widac ze mala rosnie, tylko powiedziala ze po wadze nie widac i znowu mowila ze widzi po mnie ze mi ta ciaza tak dala w kosc i ze mam dosc, pytala sie co jem itd. a Tz po wyjsciu od lekarza sie smial ze ona pewnie sobie mysli ze nie daje mi jedzenia
hehehehheh dobre! co za typ glodzic tak ciezarna zone niedlugo bedziecie miec kontrol w domu czy lodowka nie jest pusta

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:42   #4889
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
No tak rozumiem, rownie dobrze mozesz czekac na wyniki w domu, chociaz wiadomo ze w szpitalu bylabys caly czas pod obserwacja.
3 tygodnie to juz duzo, a mala pewnie jakby sie jej wytlumaczylo i by odwiedzala mamusie czesto to nie byloby tak zle
zaczarowana ciezko wytlumaczyc 4,5- letniemu dziecku, bo ona za 5 minut pyta sie o to samo i zaczyna plakac, ze mamy nie odda...

Sara sto lat!!! Szczesliwego rozwiazania, zdrowego dzidziusia!!!!

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
a ja je lubię patrząc na nie wiem, że już coraz bliżej i mojego tp

Brak siary w ciąży nie oznacza kłopotów z karmieniem. W pierwszej ciąży nic mi nie wyciekało przed porodem a po porodzie od razu pokarm się pojawił.

Co lekarz powiedział na wagę synka?

Ja mam nadzieję, ze będę rodzić z TŻ ale przygotowuje się psychicznie, ze może byc i tak, że będę sama, bo mama nie zdąży albo nie będzie mogła dojechać aby zając się moim synkiem.

Też się nad tym zastanawiałam

Zdrówka dla całej Twojej rodzinki

Ja dziś mam mieć pobierany GBS i dowiem się ile wazy Hania.

W necie wyczytałam, że w PL badanie na GBS jest zalecane a nie obowiązkowe.

Butter, trzymaj się dzisiaj! Powodzenia!

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Zaczarowana, zapomniałam napisać, że ślicznie wyglądasz!

za 37tc
Lekarz od usg powiedzial, ze generalnie nie jest zle, ale najpierw powiedzial, ze troche maly ten dzidzius, pozniej powiedzial, ze posprawdzal jeszcze raz pomiary i nie jest zle, ale zasial ziarnko niepokoju u mnie...

Dzwonilam do kolezanek z laboratorium i wyniki mam takie :
ALAT- 156 (norma w tym lab 30)
ASPAT- 139 (norma 30)
Kwasy zolciowe-37, 73 (norma 10)
Bilirubina w normie...
No to mam dola.....we wtorek mam wizyte u prowadzacego.. wiec od srody moge wyladowac do rozwiazania w szpitalu...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 09:46   #4890
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba co szpital to inne metody, mi powiedzieli, że przy cc GBS jest bez sensu.
pewnie tak

Cytat:
Sara, wszystkiego najlepszego

Miłosz
Seweryn
Bruno

raczej odrzuciliśmy wcześniejsze opcje: Norbert, Oliwier

ale nie wykluczam zupełnie innego imienia.. no nie wiem dziewczyny , nie mogę się zdecydować. Mąż mówi, żeby był Miłosz, ew. Seweryn. Chciałabym w końcu mówić do brzuszka po imieniu
dziękuje

dla mnie Miłosz albo Seweryn

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Sara wszystkiego najlepszego
dziękuje

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
zaczarowana ciezko wytlumaczyc 4,5- letniemu dziecku, bo ona za 5 minut pyta sie o to samo i zaczyna plakac, ze mamy nie odda...

Sara sto lat!!! Szczesliwego rozwiazania, zdrowego dzidziusia!!!!

Lekarz od usg powiedzial, ze generalnie nie jest zle, ale najpierw powiedzial, ze troche maly ten dzidzius, pozniej powiedzial, ze posprawdzal jeszcze raz pomiary i nie jest zle, ale zasial ziarnko niepokoju u mnie...

Dzwonilam do kolezanek z laboratorium i wyniki mam takie :
ALAT- 156 (norma w tym lab 30)
ASPAT- 139 (norma 30)
Kwasy zolciowe-37, 73 (norma 10)
Bilirubina w normie...
No to mam dola.....we wtorek mam wizyte u prowadzacego.. wiec od srody moge wyladowac do rozwiazania w szpitalu...
dziękuje

moja Zosia reaguje tak samo, tłumaczymy jej cały czas, że muszę iść, a ona i tak ma świeczki w oczach. Wczoraj jechałam tylko na badanie do szpitala to nie chciała mnie puścić.

Co do wyników to nie pomogę

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości