Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 11:51   #4681
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Może Ty to tak tylko przedstawiasz, ale dla mnie to Ty tutaj wprowdzasz nerwową atmosferę i zaczynasz kłótnie i prowokujesz. Bo kłótnie o świadka (nagle Ci zaczyna przeszkadzać, że ma tylko 18 lat?) "bo TRADYCJA, że musi pić". Nic nie musi, olać tradycję. Niech TŻ ma za świadka kogo chce. Matka wyjazdu nie ma jak przełożyć, bo to sanatorium i raczej się nie wybiera turnusów jak się komu podoba. A potem prowokujesz, że ma Ci powiedzieć, że Ty jesteś ważniejsza a nie mamusia. W trakcie kłótni. No to jest oczywiste co Ci powie. Chociaż jak ochłonął to powiedział Ci co innego.
A na koniec zarzucasz fochem, że Ty nie pojedziesz na spotkanie, bo nie będziesz udawać, że jest dobrze.

Po pierwsze, nie umiecie się kłócić. Po drugie-prowokujesz, bo chcesz, żeby coś powiedział, a on jest już podkurzony i powie cokolwiek, co Cię zdenerwuje. Co wynika z pierwszego i drugiego-kontroluj co mówisz w trakcie kłótni, bo od słowa do słowa możecie dojść do etapu, że zranicie się tak mocno, że ciężko będzie to odwrócić. I po trzecie nie patrz co ludzie powiedzą, bo to ślub Twój i TŻ i nie kłóć się, że ma być tak jak Ty chcesz.

PS. Jak ktoś ma swoją firmę to zawsze jest uwiązany w przypadku losowych sytuacji i trzeba było wziąć to pod uwagę.
to samo pomyślałam! zgadzam się w 100% według mnie pretensje o wiek świadka są nieuzasadnione. lepiej mieć zaufanego, bliskiego świadka, czy po prostu osobę, która według narzeczonej będzie odpowiednia i będzie dobrze wyglądać, czyli nie za młodo i dodatkowo bęzie pić na bramie?

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-07-11 o 11:54
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:53   #4682
201803090921
Konto usunięte

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
nie napisałam, ale bardzo go kocham, serce bym za niego oddała nie wyobrażam sobie życia bez niego.. boję się, że po ślubie może być gorzej, skoro już tak jest.. on w ciągu tych 3 dni nie wyciągnął ręki żeby porozmawiać, nic dosłownie, też siedzi nadąsany i ogląda cos na kompie, a rano z hukiem wychodzi do pracy, cały dzień cisza potem
A Ty? Sorry, że tak piszę, ale z Twego opisu wynika, że to Ty zaczęłaś kłótnię o brata (nie wiem, wcześniej nie wiedziałaś, że to małolat?), a jednocześnie oczekujesz, że to facet wyciągnie rękę?

Cytat:
nie pozwolę, żeby on o wszystkim decydował, że ja się nie liczę, bo problem typu ze moje zdanie nie jest ważne nie pojawił się teraz tylko bardzo dawno temu, było kilka rozmów na ten temat ale bezskutecznych
I prawidłowo, ale to wymaga poważnych rozmów na spokojnie, kłócąc się do niczego nie dojdziecie poza tym, że każda ze stron może powiedzieć coś, czego nie da się już cofnąć.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:55   #4683
jumapili
Raczkowanie

karolinuuusia nie chce nic oceniac, bo przeciez nie znam ani Ciebie ani calej Waszej sytuacji i przebiegu zwiazku , ale mi sie tez tak troszke wydaje ze szukasz dziury w calym.

Mysle ze dopadl Cie stres przesdslubny. Mysle tez ze to nie fair pytanie kto jest wazniejszy Ty czy matka... bo rodzice sa dla wiekszosci z nas jednak najwazniejsi. Wiadomo ze malzenstwo to jest umowa miedzy Toba i mezem, ale rodzice beda zawsze odgrywac w Waszym zyciu wieksza lub mniejsza role (to juz zalezy jake macie stosunki) co oczywiscie nie oznacza ze popieram nadgorliwe mamuski lub tatusiow co probuja ukladac zycie mlodych. Ale mysle ze wchodzac w zwiazek z druga osoba, wchodzimy w zwiazek z jego przeszloscia , jego wadami i zaletami i z jego cala rodzina. I trzeby byc tego zawsze swiadomym.

Nie podejmuj zadnych pochopnych decyzji, tylko porozmawiaj na spokojnie z Twoim TZ. Trzymam kciuki.

Edytowane przez jumapili
Czas edycji: 2014-07-11 o 11:57
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:56   #4684
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
nie napisałam, ale bardzo go kocham, serce bym za niego oddała nie wyobrażam sobie życia bez niego.. boję się, że po ślubie może być gorzej, skoro już tak jest.. on w ciągu tych 3 dni nie wyciągnął ręki żeby porozmawiać, nic dosłownie, też siedzi nadąsany i ogląda cos na kompie, a rano z hukiem wychodzi do pracy, cały dzień cisza potem

nie pozwolę, żeby on o wszystkim decydował, że ja się nie liczę, bo problem typu ze moje zdanie nie jest ważne nie pojawił się teraz tylko bardzo dawno temu, było kilka rozmów na ten temat ale bezskutecznych
On się dąsa, bo według niego Ty stwarzasz problemy. Któreś z Was powinno wyciągnąć rękę, bo to się samo nie rozwiąże...

No a trzy posty temu było "bo on się zmienia przed ślubem".

Karolina, MUSICIE siąść, pogadać bez żalu, łez, kłótni i prowokacji. Bo to Wy wiecie najlepiej jak jest, jak było i jak może być...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:57   #4685
Dotka90
Zakorzenienie

Karolinusia, to juz nie pierwsza Wasza kłótnia o bzdury, rozpętana przez Ciebie i sorry, ale uważam za problem z tyłka, że świadek ma 18 lat i nie będzie pił,no błagaaam...
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:58   #4686
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
A Ty? Sorry, że tak piszę, ale z Twego opisu wynika, że to Ty zaczęłaś kłótnię o brata (nie wiem, wcześniej nie wiedziałaś, że to małolat?), a jednocześnie oczekujesz, że to facet wyciągnie rękę?

.
on wiedział o tym, ze ja nie chcę żeby jego brat był świadkiem, ten temat jest krążony od kilku miesięcy, wiele osób mi mówi, że wygląda jak 15 latek i będzie to bardzo brzydko wyglądało, z czym zgadzam się, TŻ również był przekonany do tego, aż do momentu gdy jego matka nie wkroczyła do akcji, ze ma brata i ma wziąć brata..! i to kolejny dowód że matki zdanie bardziej się liczy niż moje.. albo ona ostatnio z tekstem do mnie, ze zaniesie reszte dokumentów do księdza..

przez 4 lata naszego związku, z czego 3 mieszkamy razem, nigdy nie doszło do tak poważnych kłotni jak w ostatnim miesiacu dwóch

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2014-07-11 o 12:01
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:02   #4687
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
on wiedział o tym, ze ja nie chcę żeby jego brat był świadkiem, ten temat jest krążony od kilku miesięcy, wiele osób mi mówi, że wygląda jak 15 latek i będzie to bardzo brzydko wyglądało, z czym zgadzam się, TŻ również był przekonany do tego, aż do momentu gdy jego matka nie wkroczyła do akcji, ze ma brata i ma wziąć brata..! i to kolejny dowód że matki zdanie bardziej się liczy niż moje.. albo ona ostatnio z tekstem do mnie, ze zaniesie reszte dokumentów do księdza..
Eee no to pozdro
Dziwne masz postrzeganie ludzi. Będzie BRZYDKO WYGLĄDAŁO?!

Spoko, dobrze że mój TŻ mi nie powiedział, że 'sorry mała, nie wezmę z Tobą ślubu, bo gruba jesteś i będzie to BRZYDKO WYGLĄDAŁO na zdjęciach'.

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-07-11 o 12:03
Stary 2014-07-11, 12:04   #4688
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Eee no to pozdro

Spoko, dobrze że mój TŻ mi nie powiedział, że 'sorry mała, nie wezmę z Tobą ślubu, bo gruba jesteś i będzie to BRZYDKO WYGLĄDAŁO na zdjęciach'.
chodzi o to ze jakby był jego ojcem.. ale spoko każdy rozumie jak chce

Alicja

Stary 2014-07-11, 12:05   #4689
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

mimi mam te same buty :P tylko czerwone z weluru
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:09   #4690
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Dotką. Nie ogarniam. Staram się, ale nie ogarniam.
No to co, że będzie WYGLĄDAŁ jak jego ojciec? A co Wy obcych zapraszacie, że będą myśleli, że bierzesz ślub z rozwodnikiem z dorosłym synem?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-07-11, 12:10   #4691
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
No ale poważnie, co z tego?
W życiu bym się czymś takim nie przejmowała.
Serio goście (którzy jednak zakładam, że znają Was), pomyślą, że to jego syn?

Naprawdę nie masz większych zmartwień?
Stary 2014-07-11, 12:10   #4692
karolinuuusia
Zakorzenienie

to jest mój ślub i niekt nie powinien mi narzucać co ma być, kto kim, a tym bardziej tesciowa

nikt mnie na ten temat nie przegada, mi się nie podoba, ze tak będzie i już, inny temat był tego postu, ale dzięki za pomoc, nie chce dalej spamować wątku

Alicja

Czas edycji: 2014-07-11 o 12:12
Stary 2014-07-11, 12:14   #4693
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Może Ty to tak tylko przedstawiasz, ale dla mnie to...
Bardzo mądrze piszesz zgadzam się z Tobą w 100%
My jak się kłócimy to prawie na noże idzie, a potem 3 dni milczenia ale pani w poradni nawet potwierdziła, że nasza metoda jest OK, bo złe emocje opadną i można na spokojnie pogadać, co u nas często kończy się tez kłótnią, ale już mamy dość "osobności" i szybko to kończymy
Stary 2014-07-11, 12:15   #4694
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
to jest mój ślub i niekt nie powinien mi narzucać co ma być, kto kim, a tym bardziej tesciowa

nikt mnie na ten temat nie przegada, mi się nie podoba, ze tak będzie i już, inny temat był tego postu, ale dzięki za pomoc, nie chce dalej spamować wątku
WASZ ślub. TŻ też może podejmować jakieś decyzje.
Stary 2014-07-11, 12:17   #4695
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
WASZ ślub. TŻ też może podejmować jakieś decyzje.
ok TZ - ale nie jego matka

Alicja

Stary 2014-07-11, 12:18   #4696
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:

A może brat jest dla niego kimś ważnym? Nie uważasz, że w ciągu tych 18 lat mógł się do niego przywiązać i o dziwo pokochać? A idąc dalej skoro brat nie jest mu obojętny to może chciałby go uhonorować pełnieniem roli świadka na swoim własnym ślubie. Kochana nie bądź egoistką!

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:20   #4697
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
mimi mam te same buty :P tylko czerwone z weluru
piona

Wydaje mi się, że każda nasza rada w sprawie Karolinusi bedzie zła, ponieważ nie znamy ich, nie znamy związku a sprawa opisana przez Karoline może być tylko częścią tego co się działo. Ja od siebie napiszę tylko ostatnią rzecz (jak ja bym zrobiła) - jak będzie siedział nadąsany na kompie to podejdź do niego, przytul i posiedźcie tak bez słów. To działa lepiej niż Ci się wydaje. Ja zawsze tak robie - też lubię wyolbrzymiać, wyciągać. TŻ za to spokojnie ale bardzo stanowczo i z humorem sprowadza mnie na ziemię , że nasze klótnie kończa się salwą śmiechu. Jesli jest jednak ostrzej i z mojej winy , a w dodatku mam opory żeby się przyznac i powiedzieć przepraszam to wtedy wlasnie tak robie. Podchodze, tule sie , on mnie też i po chwili milczenia zaczyna się spokojna rozmowa i wyjaśnianie. Zrób tak.

Trzymam kciuki

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:24   #4698
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
piona

Wydaje mi się, że każda nasza rada w sprawie Karolinusi bedzie zła, ponieważ nie znamy ich, nie znamy związku a sprawa opisana przez Karoline może być tylko częścią tego co się działo. Ja od siebie napiszę tylko ostatnią rzecz (jak ja bym zrobiła) - jak będzie siedział nadąsany na kompie to podejdź do niego, przytul i posiedźcie tak bez słów. To działa lepiej niż Ci się wydaje. Ja zawsze tak robie - też lubię wyolbrzymiać, wyciągać. TŻ za to spokojnie ale bardzo stanowczo i z humorem sprowadza mnie na ziemię , że nasze klótnie kończa się salwą śmiechu. Jesli jest jednak ostrzej i z mojej winy , a w dodatku mam opory żeby się przyznac i powiedzieć przepraszam to wtedy wlasnie tak robie. Podchodze, tule sie , on mnie też i po chwili milczenia zaczyna się spokojna rozmowa i wyjaśnianie. Zrób tak.

Trzymam kciuki
też tak robimy

Stary 2014-07-11, 12:25   #4699
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
ok TZ - ale nie jego matka
Decyzję ostatecznie podjął TŻ=miał takie prawo. A Tobie to nie pasuje, bo chłopak wygląda na 15 lat, nie pije i nie będzie się targował. Nie to, że jest gburem i próbował rozwalić Wasz związek, nie to, że go nie lubisz, nie to, że próbował Cie odbić TŻtowi... Tylko, że nie pasuje do Twojej wizji.
To zrezgynuj ze świadkowej i weź idealnego świadka dla siebie.

Dostałaś też inne odpowiedzi, ale najbardziej Cię boli ten świadek jak widać.
Stary 2014-07-11, 12:30   #4700
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Decyzję ostatecznie podjął TŻ=miał takie prawo. A Tobie to nie pasuje, bo chłopak wygląda na 15 lat, nie pije i nie będzie się targował. Nie to, że jest gburem i próbował rozwalić Wasz związek, nie to, że go nie lubisz, nie to, że próbował Cie odbić TŻtowi... Tylko, że nie pasuje do Twojej wizji.

Mój TŻ będzie miał na świadka swoją młodszą - 19 letnią siostrę. Ja jakoś w tym problemu nie widzę :bezradny:

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:33   #4701
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, ja ustąpiłam mu w końcu z tym świadkiem, bierze go na siłę tak na prawdę, nie ma kogo, bo jego koledzy są już żonaci, a jeśli jego matka wyraziłaby zgodę to miałby kogo wziąć z mojej rodziny, chciał mojego brata, a on by wziął świadkową od siebie, ale niech ma kogo chce, mi jednak w tej rozmowie chodzi o naszą kłótnię, a nie o świadka, którego tak sie uczepiłyście i o nieliczącym się moim zdaniu w naszym związku, a ostatnio po części jest to wina teściowej. Tyle w tym temacie.

Jednak był to zły pomysł, żeby tu napisac.. jednak nie umiem przedstawić jak sprawa wygląda, kończę temat. Dziękuję za odpowiedzi

Alicja

Czas edycji: 2014-07-11 o 12:49
Stary 2014-07-11, 12:33   #4702
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Mój TŻ będzie miał na świadka swoją młodszą - 19 letnią siostrę. Ja jakoś w tym problemu nie widzę :bezradny:
my mamy dwóch facetów i nikt nie mówi że będą wyglądać jak geje

Stary 2014-07-11, 12:36   #4703
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję wszystkich załatwień, zakupów oraz rozdanych zaproszeń!

Moje zdjęcie przedtem pozostało bez echa, więc pozwolę sobie wrzucić raz jeszcze prosząc o opinie Czy moje paznokcie są znośne (muszę popracować nad skórkami), czy iść do kosmetyczki przed ślubem? Nie znam się tak bardzo na pielęgnacji paznokci, ograniczałam się tylko do ich malowania (w sumie bardzo rzadko), później stosowałam tą odżywkę 8w1, teraz przestałam (po tych wszystkich wizażowych negatywnych opiniach - wolę dmuchać na zimne, przynajmniej do ślubu ), a teraz nakładam tylko bezbarwny lakier, żeby mi się płytka nie przebarwiła... Anyone?

KLIK!
Piękne paznokcie. wyglądają na zdrowe i zadbane.
Chociaż połowa moich klientelę mogłaby takie mieć ale z drugiej strony wtedy nie miałabym klientel

Cytat:
dziewczyny u Was faceci też zmieniają się przed ślubem?

został miesiąc, a ja zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię.. powiedziałam mu, że nie chce ślubu..

najpierw pokłóciliśmy się w niedziele o świadka, którym jest jego brat (18lat), a mój TŻ będzie miał w październiki 28lat i mówie mu, że on jest za młody, że wyglądać będzie jak jego syn i że na bramie wódki nie wypije, on nie pije, głupio bedzie wygladac bo to taki zwyczaj u nas, targowac sie nie będzie itp, no i że nie da rady, ale dobra odpuściłam i kłótnia się skończyła..

we wtorek powtórka z rozrywki, mamy problem z ustaleniem podróży poślubnej bo nie jego matka miała siedzieć za niego w jego firmie, a wyjeżdża do sanatorium na 3 tyg i 2 dni nie ma komu zostać w pracy wtedy gdy my bylibyśmy w Bułgarii, bo wyjazdy sie nakładają.., poszła kłótnia o to że ona wcześniej nie mówiła że wyjezdza i jest teraz problem, a zgodziła się, wyjazd planowany ponad rok.. ja zaczęłam te kłótnie, w końcu tak doszło, że spytałam go kto jest ważniejszy matka czy ja? On powiedział, że mama... ręce mi opadły dosłownie, w☠☠☠☠**** się niesamowicie, a potem już po negocjacjach, że jednak ja i dzieci ktore bedziemy mieli są najważniejsze, ja mu zarzucam, ze nie liczy się z moim zdanie i że nie jestem dla niego najważniejsza, bo skoro byłabym to umiałby zaradzić coś żeby nie było tej kłótni, a on że wiecznie słuchać moich żali i pretensji nie będzie i ze nie da obrażać swojej rodziny..że się bardzo zmieniłam, boli go że przez wycieczkę chcę odwołać ślub, a to już nie o wycieczkę mi chodzi, w chol*** z nią!
w niedziele rodzice moi mają spotkanie z jego
rodzicami w naszych stronach i dziś mnie zapytał czy jadę z nim do domu, a ja mówię że zależy jak on będzie się zachowywał i zaczęłam mu wypominać o co mi chodzi, a on że tylko zadał pytanie i oczekuje odpowiedzi to mu powiedziałam, ze pojadę sama i że nie wiem czy w ogóle pójdę na te spotkanie bo udawać nie będę.. to powiedział mi że mogłam wcześniej powiedzieć to by odwołał..

mieliśmy jutro rozwieść resztę zaproszeń, osobom które już były telefonicznie zaproszone, a zostało wręczyć zaproszenia, ale w takiej nie wiem co robić, udawać nie będę że jest dobrze

mama powiedziała żeby sie zastanowiła, że lepiej rozstać się teraz niż męczyć sie całe życie i żałować..

trwa to już 3 dzień i nie zapowiada się na koniec, poradźcie mi co mam zrobić..

nawet nie mam komu się wygadać, płakać mi się chcę, bo z jednej strony czuje do niego wstręt, a z drugiej szkoda mi tych 4 lat...

po 1 nie ogarniam twojego toku rozumowania.t O też jego dzień i świadka on sobie wybiera nic ci do tego. Nie bądź apodyktyczna
Po 2 nigdy nie powinnas dawać swojej ukochanej osobie ultimatum bo się możesz zdziwić no i się zdziwiłas
Dobrze ci powiedział. Dobrze że wybrał matkę, wiesz dlaczego? Bo ona mu takiego ultimatum nigdy by nie postawiła
A jeśli by to zrobiła to powiedział by jej że wybiera ciebie. I też dobrze by zrobił.
Po 3 czujesz wstręt do faceta z którym masz wziąć ślub ??????
I wychodzi na to że bierzesz ślub z. Tego powodu że szkoda ci tych 4 lat ? To mnie zszokowalo najbardziej

Wiem że na pewno masz trochę racji, bo wina zawsze jest po dwóch stronach . Odwróc sytuację postaw się na jego miejscu. Przystópuj usiadz pomyśl zrelaksuj się
Nie zawsze dobrze jest tak jak my kobiety tego chcemy. I pamiętaj że małżeństwo to sztuka kompromisu
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
to samo pomyślałam! zgadzam się w 100% według mnie pretensje o wiek świadka są nieuzasadnione. lepiej mieć zaufanego, bliskiego świadka, czy po prostu osobę, która według narzeczonej będzie odpowiednia i będzie dobrze wyglądać, czyli nie za młodo i dodatkowo bęzie pić na bramie?

dla mnie to czepianie się o byle gówno albo myślenie typu 'co ludzie pomyślą'

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Eee no to pozdro

Haha to ją też podam przykład
'Sory, nie ozenie się z tobą bo masz krosty na ramionach i będzie to brzydko wyglądało na zdjęciach'

!!!! Karolinusia nasze ironiczne przykłady powinny dac ci coś do myślenia i nie wku rwiaj się na nas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:39   #4704
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Witam kochane po mojej prawie 2 tyg nieobecności

Gratuluję wszystkim załatwionych spraw niestety nie jestem w stanie Was nadrobić

U mnie z nowości to tylko chyba tyle że zastój w sprawach ze ślubem no może oprócz rozdawanych zaproszeń - u mnie zostało już tylko 3 a u TŻ 4 więc nie jest źle

Najbardziej wkurzyła mnie jedna odmowa mojej psełdo-przyjaciółki (która to sama bardziej się za nią uważała niż nią tak naprawdę była, zresztą ja raczej sceptycznie podchodzę do wyborów ludzi z etykietką "przyjaciel"....) zresztą już tutaj o niej wspominałam jak już to miała kupować kieckę, była jedna z pierwszych osób które w ogóle dowiedziały się o ślubie, a nawet miała mi za złe że nie będzie moją świadkową tylko moja siostra a najlepsze że jak w zeszłym roku miała swój ślub gdzie o mały włos nie zostałam jej świadkową (ale jej to wyperswadowałam ponieważ wiedziałam jakie wały robi z innym kolesiem na boku i nie chciałam brać udział w tym "cyrku" zresztą nadal swojego już męża robi po rogach ale starają się o dzidzie i w ogole temat rzeka i głęboka patologia...) to musieliśmy z TŻ kombinować z czasem aby w ogóle przyjść na ich wesele.. tak czy siak od kilku tygodni zaczęła ględzić że ona mało ludzi będzie znała na weselu, że dostali prezent od rodziców na rocznicę ślubu w postaci wyjazdu na wakacje i że chyba to będzie akurat w tym terminie jak my mamy ślub .... poczekałam cierpliwie i w minioną sobotę otrzymałam sms'a że tak jak przypuszczała lecą do Egiptu (po raz drugi bo w zeszłym roku też tam byli i z tą samą parką gejów) o6-20.09 i tym samym nie przyjdą na wesele, żebyśmy się nie gniewali ale prezent i tak Nam dadzą....
W tym momencie wywołała we mnie emocje które nie korzystnie podziałały na mój układ nerwowy więc jej napisałam że dziękujemy za odpowiedź a prezentem niech sobie głowy nie zawracają i pieniążki dołożą sobie do wakacji- aby bawili się dobrze.... i tak skończyła się Nasza "przyjaźń" z czego najbardziej zadowolony jest mój TŻ ponieważ stwierdził że ona do normalnych nie należała eh... to się wygadałam

Aaa właśnie już jest lipiec a do mnie z salonu nawet nikt nie dzwoni w sprawie przymiarki- myślicie żeby tam zadzwonić i zapytać???

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-07-11 o 12:42
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:54   #4705
21klaudyna
Zadomowienie

Karolinusia z tym wyglądamze brats Tż ze będzie źle wyglądał to już pojechałaś po całości :P ja mam 26 lat ale wyglądam na około 18 idąc tym tropem myślenia będę wyglądać śmiesznie jako panna młoda;P

Szukasz sobie dziury w całym na prawdę. Czy to az takie istotne kto będzie świadkiem ?? Widzę że Twoim celem jest aby wszystko było tylko i wyłącznie po Twojej myśli , nie słuchasz Tż , każesz mu wybierać miedzy sobą a mamą a każda rada na wizażu tóra nie pokrywa się z Twoim myśleniem jest zła i Ty wiesz lepiej . Z takim podejściem do związku nigdy nie będzie dobrze.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:58   #4706
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ja ustąpiłam mu w końcu z tym świadkiem, bierze go na siłę tak na prawdę, nie ma kogo, bo jego koledzy są już żonaci, a jeśli jego matka wyraziłaby zgodę to miałby kogo wziąć z mojej rodziny, chciał mojego brata, a on by wziął świadkową od siebie, ale niech ma kogo chce, mi jednak w tej rozmowie chodzi o naszą kłótnię, a nie o świadka, którego tak sie uczepiłyście i o nieliczącym się moim zdaniu w naszym związku, a ostatnio po części jest to wina teściowej. Tyle w tym temacie.

Jednak był to zły pomysł, żeby tu napisac.. jednak nie umiem przedstawić jak sprawa wygląda, kończę temat. Dziękuję za odpowiedzi
Twoja teściowa to potwór, a TŻ wstrętny manipulator i w ogóle nie liczy się z Tobą. Odwołaj to wszystko, z jego winy.

Rozumiem, że ta odpowiedź, w przeciwieństwie do innych Cię satysfakcjonuje.

EOT z mojej strony również.
Stary 2014-07-11, 12:59   #4707
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dziewczyny plis o radę

Z siostrą TŻ (ślubuje dwa miesiące przed nami czyl za dwa tygodnie) ustaliliśmy, że zamiast wymieniać się kasą w kopercie damy sobie prezenty bardziej od serca powiedzmy do 200zł i ....

MAMY TOTALNĄ PUSTKĘ W GŁOWIE CO IM DAĆ!
Wielka prośba o pomoc

Odpada wszelkie agd itp. myślałam nad czymś ekstremalnym skokiem na bungee, rajdem albo coś w tym guście, ale nie wiem czy to wypali, pomóżcie !
A coś innego do domu np. z dekoracji mogłoby być? Albo może jakieś kolekcjonerskie zestawy dvd z filmami czy serialami albo muzyką, którą lubią.

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
na szczęście ostatnio troszkę wyhamowało z postami

u nas w końcu coś się ruszyło

-odebraliśmy wczoraj obrączki ,
-zaprojektowałam zaproszenia i zleciłam do druku
- byliśmy dzisiaj u księdza i zamówiliśmy godzinę w kościele więc już oficjalnie można powiedzieć, że 25.10.2014 godz. 15

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

a i jeszcze jedno dzisiaj mieliśmy z TŻ 1000 dnień jak jesteśmy razem
Super, gratulacje

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny, które maja okragłe stoliki: czy Wasi rodzice (tzn rodzice i tescie) siedzą razem, czy rozdzielacie ich?

I powiedzcie mi, co sadzicie o takim makijazu? wiadomo ten nie jest super dopracowany (a stan cery i brwi daje wiele do życzenia), ale gdyby był wykonany perfect mógłby byc jako slubny? oczywiście pociągłabym jeszcze usta taka pomadka w naturalnym różu, no i ja mam grzywkę (tzn będe mieć)

sama nie wiem jak mnie kilka razy malowały wizazystki i tak poprawiałam sobie po swojemu, (bo jam tapeciara jest ), więc nie wiem czy sens ma wizazystka w dniu slubu
U mnie będą okrągłe stoliki i rodzice będą siedzieli z rodzinami swoimi, będą rozdzieleni.
Makijaż ładny, faktycznie wymaga trochę poprawek, no i podkreślić jeszcze usta i będzie super.

My też ślubujemy o 15. I właśnie już słyszałam, że to późno, ale naprawdę wolałabym nie zrywać się o 6, bo wtedy żaden makijaż mi nie pomoże.

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję wszystkich załatwień, zakupów oraz rozdanych zaproszeń!

Moje zdjęcie przedtem pozostało bez echa, więc pozwolę sobie wrzucić raz jeszcze prosząc o opinie Czy moje paznokcie są znośne (muszę popracować nad skórkami), czy iść do kosmetyczki przed ślubem? Nie znam się tak bardzo na pielęgnacji paznokci, ograniczałam się tylko do ich malowania (w sumie bardzo rzadko), później stosowałam tą odżywkę 8w1, teraz przestałam (po tych wszystkich wizażowych negatywnych opiniach - wolę dmuchać na zimne, przynajmniej do ślubu ), a teraz nakładam tylko bezbarwny lakier, żeby mi się płytka nie przebarwiła... Anyone?

KLIK!
Masz prześliczne paznokcie! Bardzo bym chciała mieć takie, ja mam szerokie i brzydkie. Jeśli chcesz zrobić dla nich coś jeszcze, to polecam olejowanie (jest o tym wątek na wizażu), nie mówię że tego potrzebujesz, bo nie wygląda, ale jest to bardzo przyjemny zabieg, no i przy regularnym stosowaniu paznokcie będą na pewno bardziej odporne na ewentualne złamanie przed wielkim dniem. Oleje super też działają na skórki.

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wreszcie mogę pokazać suknię
Zdjęcie z przedostatniej przymiarki, więc jeszcze nie jest skończona. 17 lipca będę odbierać już skończoną

Domykamy już większość spraw Na razie żadnego strachu nie stwierdziłam :P Czekam, aż mnie złapie... :P

A jutro... panieński Już się doczekać nie mogę :P
Śliczna suknia. Dobrej zabawy na panieńskim.
Stary 2014-07-11, 13:15   #4708
marlenqa22
Zadomowienie

Wpadłam do Was na chwilkę, zaraz lecę z Tż kupować garnitur!
Wieczorem zdam relację!

Mamy wszystkie potwierdzenia (niektóre zdobyte siłą

I tak:

ode mnie ze 120 zaproszonych będzie 89 osób
od Tż ze 83 zaproszonych będą 73 osoby

łącznie 162 osoby.

Trochę osób się wysypało. Przyczyny:

- brak urlopu
- wcześniej wykupione wczasy (wrr..)
- że będzie gorąco i źle znoszą upały (to najlepsze!)
- ciąża
- małe dziecko (noworodek)

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:26   #4709
mimi_77
Zakorzenienie

W ogóle to dopiero zauwazyłam -

dziewczyy z 9 sierpnia!

zmiana kodu 2 z przodu!!

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:29   #4710
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
W ogóle to dopiero zauwazyłam -

dziewczyy z 9 sierpnia!

zmiana kodu 2 z przodu!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości