|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Dziewczyny jakby się Wam rzucił w oczy gdzieś termometr pokojowy z jakimś wzorem pasującym do napisu w takich kolorkach to podeślijcie linka
http://a.bsdbox.pl/mwl/0101.jpgSzukam czegoś podobnego, ale coś nie mogę znaleźć... Jak się nie uda to coś będę sama kombinowała
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Asia śliczne zakupki
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi
nie zauważyłam, żeby cały brzuch twardnial tylko to jedno miejsce. Ale będę obserwować. Noc miałam straszną. Po prostu tak bolały te pachwiny plus spojenie, że nie dało się przekręcić bez przebudzenia. Ale to znów dlatego, że wczoraj chodziłam, kręgosłup sztywny mam od kilku dni, naciągam mięśnie. Dziś jestem sama to poleże.. Musi być lepiej ![]() Mój wczoraj też odstawial. W domu totalna rozpierducha a moje szczęście zalozylo dwie rolety i siedzi przed tv. A miał wynieść śmieci, odkurzyc, kurze zetrzeć. Wyszłam spod prysznica stanęłam przed nim stwierdzając, że mnie osłabia i mówię że nie wiem jak możesz sobie spokojnie siedzieć jak w domu taki syf. Jakimś nowym tonem to powiedziałam bo wstał i zaczął sprzątać. A godzina 23 ach te nasze chłopaki dużo przed nimi nauki hihi
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raz myślałam,że to dziecko płacze a Tż mówi,że to piła.. :/ Chłop mi chałupę posprzątał a ja tylko podłogi umyłam i ciuchy swoje poukładałam w końcu wziął się do roboty,bo aż lśni i w końcu jakoś to mieszkanie wygląda
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3995 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo mi sie podobają te Avent i one tez do kąpieli sie nadają i ten różowy kwiatek by pasował do motylków zrobiłam zrzut ekranu bo korzystam z aplikacji Allegro to nie wiem czy link by sie otworzył ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1405069606.708395.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Do porodu nasi panowie staną się perfekcyjnymi panami domu
![]() Ja wczoraj też pokłóciłam się z Tż za rozpierdziel, który zrobił po powrocie z pracy. Tu buty, tam kapcie, tu portfel, tu koszulka, prawie go zabiłam ![]() Ale przywiózł lody, więc się uspokoiłam
|
|
#3997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tezx uzywam tych kosmetryków z babydream sa super ostatnio skonczyl mi sie lioton i przez pomylke kupilam oliwke ale tez wykorzystam![]() Cytat:
![]() my juz po badaniach nawet nie byla tak zle troszke miasta zwiedzialam i teraz trzeba jakiegos plauszka upiec i bedzie oki tesciowa obiad ugotowala wiec luzik tz dzis bedzie szybko po pracy wiec jak nie bedzie mial nic do roboty to trzeba go zaciagnac do porzadkow domowych
|
|
#3998 |
|
Konto usunięte
|
Hehe widzę od wczoraj temat porządków domowych na topie
![]() Ja dzisiaj odpuszczam mojemu samej mi się nie chce ruszyć, ale jutro działamy ![]() Co dziś serwujemy na obiadki? Ja chyba zrobie pierwszy raz w życiu kotleciki z ziemniaków do tego kalafior i sos czosnkowy ![]() A, i zapisałam się na szkołę rodzenia, zaczynam od 24 lipca ![]() Właśnie sie dowiedziałam, że nasza położna środowiskowa odradza stosowanie płynów do płukania przez pierwsze 3 miesiące życia maluszka Co osoba to inna opinia...
|
|
|
|
#3999 |
|
Konto usunięte
|
Tz zadzwonił, ze moze by tak zaprosić jego siostrę i szwagra na grilla w weekend...siostra pod 40 podchodzi a szwagier ponad 50 i oboje za nim nie przebadamy a on chce ich zaprosić z musu zeby sie nie gniewali
nienawidzę tego!!! Musze zagryźć zeby i to jakos przeżyć bo to w końcu rodzina tz...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka a nie możesz powiedzieć, że nie czujesz się na siłach na takie spotkania? Bo czasami rodzina nie potrafi uszanować tego, że jest ciężarna obok
Nie chodzi o to, że jesteśmy chore, absolutnie, ale ja np. nie mogłabym siedzieć u kogoś kto jest w ciąży do 2 w nocy i balować, masakra A niestety jakiś czas temu odwiedzili nas kuzyn Tż z żoną i tak było, porażka, nigdy więcej, a bynajmniej do porodu.
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=aisa84;47257191]A musi wisieć czy nie?
bo mi sie podobają te Avent i one tez do kąpieli sie nadają i ten różowy kwiatek by pasował do motylków zrobiłam zrzut ekranu bo korzystam z aplikacji Allegro to nie wiem czy link by sie otworzył ![]() Załącznik 5733864 Dziękuję a ten jest bardzo ładny A grilla jakoś przeżyjesz Ja już powiedziałam mojemu, że ma mi kupić koszulkę z napisem "NIE DOTYKAĆ" na brzuchu, bo też mnie to wkurza, jak obcy ludzie mnie macają A jeżeli mowa o porządkach domowych, to z moim chłopem jest bardzo podobnie jak z Waszymi, jak mu się nie powie, to rzadko zrobi coś sam z siebie. Ale wybaczam mu to, bo bardzo dużo pracuje, a oprócz tego wiecznie robi coś koło domu... Wkurza mnie tylko to jego rozrzucanie ubrań gdzie popadnie. Jak wchodzi się do nas do salonu, to najpierw w oczy rzuca się kącik biurowy tżta, gdzie oczywiście na krześle leży sterta jego ubrań, bo przecież krzesło jest wygodniejsze niż szafa. W sypialni wiesza koszulki na grzejniku chociaż do szafy ma dwa kroki. A wczoraj przeszedł samego siebie, stwierdzając po zamontowaniu łóżeczka, że doszedł mu właśnie kolejny wieszak na ubrania. No i rano wstaję a co wisi na łóżeczku? Jego gacie i koszulka Oj chyba zacznę mu chować te ciuchy, których nie potrafi włożyć do szafy, to może w końcu nauczy się sprzątać po sobie |
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A za co się gniewaja? Czy może się będą gniewac jak ich nie zaprosicie? Nie wiem Asiu co Ci powiedziec ja unikam jak mogę takich sytuacji, chociaż wiadomo ze to siostra tż.. I sytuacja trudna. Ale tak myślę, że grill to może trochę potrwać plus alkohol ? Nie lepiej na kawę po obiedzie ?
|
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47257594]Hehe widzę od wczoraj temat porządków domowych na topie
![]() Ja dzisiaj odpuszczam mojemu samej mi się nie chce ruszyć, ale jutro działamy ![]() Co dziś serwujemy na obiadki? Ja chyba zrobie pierwszy raz w życiu kotleciki z ziemniaków do tego kalafior i sos czosnkowy ![]() A, i zapisałam się na szkołę rodzenia, zaczynam od 24 lipca ![]() Właśnie sie dowiedziałam, że nasza położna środowiskowa odradza stosowanie płynów do płukania przez pierwsze 3 miesiące życia maluszka Co osoba to inna opinia...[/QUOTE]Kochana rób tak jak podpowiada ci TWÓJ instynkt, bo naprawdę jest tyle opinii i teorii, że można zwariować ![]() Nam np. położna w szkole rodzenia powiedziała, że mamy wykluczyć ze swojej diety wszelkie sery pleśniowe i koniec. A mój ginekolog prowadzący (pytałam się dla pewności 3 razy ) powiedział, że mogę je jeść ale mają być z mleka pasteryzowanego i tyle. Powiedziałam to jej, no to się zmieszała i powiedziała, że opinii jest wiele, ale ona osobiście woli chuchać na zimne ![]() Także ja już tak nie biore sobie do serca tego wszystkiego co każdy mówi, bo naprawdę głowę bym miała jak 3 stodoły hehehe ![]() A na obiadek dzisiaj naleśniki z serkiem wanilowym, bananem i rodzynkami ![]() Ale najpierw sprzątanie Dziewczyny śniła mi się wata cukrowa ![]() Dajcie miiiiiiiiiiiiii Mateczko jak bym sobie wszamała wate cukrową hehe
|
#4006 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś może się przydać. I w jakim czasie pojawiają się zakupy? zamawia się na stronie internetowej sklepu?ja własnie też sklaniam się ku gemini bo wychodzi chyba najtaniej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() śliczne ubranka pewnie h&m :PCytat:
--- Doriss weź kobieto nie strasz;p bo ja też mam więcej śluzu od jakiegoś tygodnia... też mi do głowy przyszedł czop, wody ![]() --- Wczoraj miałam kiepski dzień i sobie poryczałam... tak od wieczora mam twardy brzuch ;/ dzisiaj też... chyba od tego ryczenia ![]() tylko że to raczej nie są skurcze bo brzuch jest twardy, ciężki cały czas... nie ma przerw ani nasilania. |
|||||||
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu
Mój też twardy jak skała, jak leże jest okej, ale jak wstaje, chodzę jak kaczka po domu, bujam się na boki i trzymam go bo tak mi ciężko ![]() Tż wczoraj do mnie tak: - A będziemy mieli drugie dziecko? Mówię aby poczekał, bo jeszcze jedno sie nie urodziło, a On: -Pewnie nie będziesz chciała, bo mała tak Cię męczy teraz? To mówię, że nie męczy, a On oczy jak 5 zł i się cieszy Co mam powiedzieć, że męczy? Mimo wszystko, mimo tych bóli, leżenia, płaczu i strachu cieszę się, że jestem w ciąży i kocham mój brzuch i to maleństwo ![]() Dziś w końcu zrobię porządny make-up ![]() Jedziemy na usg nerki dzisiaj.
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy zrobię błąd używając płynu do płukania Silan Sensitive dla dzidzi? Bo Tż napalony chce już jutro prac,prasowac i układac rzeczy dla malucha a wczoraj kupiłam ten Silan i myślę czy by przypadkiem go nie wrzucic do prania rzeczy dzieciowych? Proszek dziecięcy dam tak czy inaczej ale chyba dzieciak od razu nie zareaguje alergią jak dam zwykły Silan? on tak fajnie delikatnie pachnie aż miło
Ja nie wyobrażam sobie swoich ciuchów nie prac w tym,bo one mi potem śmierdzą nawet po najlepszym proszku a chcę żeby dzieciowe ciuszki przyjemnie pachniały... Asia,ja już jestem zdania,że będę miec jedynaka,bo nienawidzę tego stresu w ciąży,tych bóli po których się martwię i złego samopoczucia ale wiem,że to takie gadanie a za te 5 lat(bo tak planujemy,jak już do końca się ustatkujemy,póki co antykoncepcja ) i tak będę chciała Chociaż Tż mówi,że po tym jak on się stresuje razem ze mną i jak go wkurzają moje hormony to nie chce i woli dac wszystko jednemu dziecku. Ale jak będzie nam się dobrze wiodło i będziemy mieli trochę więcej pieniążków,ja pewną pracę,własne mieszkanie nawet na kredyt to wtedy się staramy
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-07-11 o 12:00 |
|
|
|
#4009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja właśnie wróciłam z tego badanka. Myślałam, że dostanę gotowe już w kubku, przechylę i już. Jak zobaczyłam ile mi pani w miarce rozbełtała tej cieczy do wypicia to się przeraziłam. Kazała mi usiąść sobie na kozetce przy oknie, gdzie na parapecie piciu na mnie czekało.Za radą bratowej męża wzięłam ze sobą cytrynę i nożyk (bo może nie mają) . Przelałam z tej miarki do jednorazowego kubeczka, posmakowałam i faktycznie słodkie, wiec otworzyłam torebkę ciachnęłam cytrynkę na pół i pytam tej babeczki ile wcisnąć. A ona: ile pani chce, tylko żeby może potem za kwaśne nie było. To lekko wcisnęłam, a że od wczoraj na głodzie i z rana nic nie piłam to chciało mi się pić, ze hej i powiem Wam że z cytryną takie orzeźwiające było i znośne nawet. Ogólnie miałam do wypicia dwa kubeczki i trochę. Czas oczekiwania w miarę szybko minął, bo zadzwoniłam poplotkować z mamą trochę, a potem w tel nadrabiałam Was, ale widzę, ze jeszcze mam 2 strony do tyłu. Przy drugim pobraniu pani pytała jak się czuję itp, to jej mówię, że wszystko w porządku. To się ucieszyła i mówi, że czasem kobietkom się słabo robi, wymiotują itp. Także cieszę się, że mam już to za sobą. Miminek, pani mgr... brzmi dumnie ![]() Wszystkim przeziębionym, przebywającym w szpitalach lub domowych łóżeczkach z powodu wszelakich bóli i dolegliwości życzę duuuużo zdróweńka. Mnie 2 razy tak coś ciągnęło w boku, ale krótko. Myślę, ze to może być już to. Miałam tez operację na wyrostek i w miejscu tego szwu tak nieprzyjemnie czuć, bo takie to miejsce sztywne, nieelastyczne. Brzuch kilka razy tez mi twardniał, ale w większości to jak dzidzia się kulała, tak jak piszecie, jakby się wypinała z jednej strony na chwileczkę. A ogólnie czasem jak idę na zakupy to po drodze coś się napina na krótko, ale mówię parę razy. Ogólnie to staram się już nie robić takich długich dystansów po mieście i nosić mniej zakupów, nie tyle, że nie daję rady, co ze świadomości,żeby niczego nie schrzanić. Z rodzicami też mam fajny kontakt, bo jestem wyczekiwaną córcią po 3 synach, która pojawiła się po 8 latach, także tatusiowe oczko w głowie, a z mamą jak z koleżanką, przyjaciółką, siostrą, bo rodzonej nie mam. Tylko o tyle lichutko, że mam ich daleko od siebie ponad 200 km, więc codziennie wiszę na telefonie, jednak wiem, że to nie to samo. W przyszłym tygodniu jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to jedziemy do męża bratanka na chrzest, to będzie imprezka u niego w rodzinie, ale już obmyślam, żeby i u rodziców pobyć jak najdłużej. Może z piątku na sobotę, a wtedy u teściów z soboty na niedzielę i w niedzielę pojedziemy do brata na chrzciny. Chyba Mandragorrka polecała tę aptekę gemini...? Nie chce zapeszając, dziękować, bo też czekam na przesyłkę, ale mam nadzieję, że dojdzie i wszystko będzie OK. Ceny naprawdę rewelacja. Moje witaminy prawie 20zł różnicy, ten krem Bephanten w rossmanie 42,99, a tu 25,99 to już kolejne złotówki w kieszeni. Już podałam cynk dalej, także reklama poszła w świat ![]() Co do pomocy domowej męża to bywa różnie, kwadratowo i podłużnie Choć teraz mnie bardziej gani i oszczędzać się każe, a też ma swoje wybryki, żeby gdzieś po sobie coś zostawić, ale to jak mówicie, jak ogólnie nie jest źle to nie ma się zbytnio co czepiać. Zawsze mogłoby być gorzej. Człowiek codziennie się poznaje na nowo, sprawdza w różnych sytuacjach, uczy się siebie nawzajem, a nikt nie jest bezbłędny.Aha, mojej bratowej pielęgniarka jak była w domu na wizycie to do pielęgnacji pępuszka polecała też takie bibułki Leko. Kazała z tej bibułki wycisnąć płyn(z kilka kropelek poleci)tam na to miejsce gdzie się przemywa, żeby też osuszać to miejsce. Mówiła, żeby własnie zwracać uwagę na pielęgnację pępuszka, bo teraz ciepło i się słabiej może goić. Bratowa zaoferowała mi też jakieś kombinezony i cieplejsze ciuszki po starszym synku, bo ten ich nowo narodzony syncio na zimę już będzie 3 m-ce starszy od naszej niuni. W domach u rodziców tez już na nas czekają jakieś rzeczy, więc jak wrócimy z chrzcin to będę miała rewolucje przeglądanie, segregowanie, pranie... W sumie to wreszcie, bo stoję w miejscu Nie mamy teraz kiedy jechać do domu i to wszystko mnie blokuje, bo nie wiem, co mam, co dostanę, co dokupić.Aaa i w Stokrotce dziewczyna ode mnie z bloku pracuje,koło 40stki,nasi mężowi razem pracują,znamy się tylko na "dzień dobry". Stoję w kolejce, a ta na głos: panią w ciąży zapraszam tu do przodu, pani ma pierwszeństwo zakupów. Jak mi było dziwnie, no wiadomo nie wstyd, ale czułam wzrok tych wszystkich osób. Jednocześnie cieszyłam się, że są jeszcze uprzejmi i wyrozumiali ludzie, tym bardziej, że nie miałam wiele rzeczy w koszyku. Oczywiście na koniec podziękowałam i uśmiechając się odeszłam. Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne Idę zaraz pizzę zagniatać i w międzyczasie może uda mi się Was nadrobić. Miłego dnia wrześnióweczki |
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47257594]Hehe widzę od wczoraj temat porządków domowych na topie
![]() Ja dzisiaj odpuszczam mojemu samej mi się nie chce ruszyć, ale jutro działamy ![]() Co dziś serwujemy na obiadki? Ja chyba zrobie pierwszy raz w życiu kotleciki z ziemniaków do tego kalafior i sos czosnkowy ![]() A, i zapisałam się na szkołę rodzenia, zaczynam od 24 lipca ![]() Właśnie sie dowiedziałam, że nasza położna środowiskowa odradza stosowanie płynów do płukania przez pierwsze 3 miesiące życia maluszka Co osoba to inna opinia...[/QUOTE]Na obiad mam naleśniki ruskie i barszczyk domowej roboty. Na sr chodzisz do szpitala gdzie będziesz rodzic? Cytat:
gdybamy sobie ![]() Następne foteliki na pewno sa z isofixem, te z przedziału 0-13 to nie mam pojęcia. My mamy mc cabrio fix montowany na pasy i zmieniać na pewno nie będziemy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o brzuchach. Ja na ogół mam miękki. Czasami zaczyna twardniec jak dużo chodzę, ale myślę że to nic grozego bo nie często się zdarza i nie boli.
A ubranka... Ech spakowalam i leżą. Będę prac pod koniec sierpnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czas pokaże, jedno dziecko to ogromny wydatek, a dwójka... No, ale zobaczymy![]() Ja się boję, że wpadniemy po porodzie Nie wiem czemu heh, może po takim czasie nie kochania się euforia nas poniesie i ooo....Nie no, żartuje, na pewno będziemy bardzo uważać
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta ciecz to aż gęsta jest mój ojciec pije sobie wodę i dosypuje łyżeczkę glukozy i jak dowiedzieli się,że ja całe 75 gram mam wypic to nie wierzyli Ja też biorę ze sobą cytrynę,zawsze to lepszy posmak bo na czczo bym pawia puściła...I wcisnęłam całą. Mi się słabo zrobiło jak już chyba cukier gwałtownie spadał,bo piłam o 7.30 poprzednim razem a o 12 zaczęło mi byc raz zimno raz gorąco,ręce się trzęsły i miałam duszności,ale trwało to z pół godziny i przeszło Wczoraj w ogóle się wściekłam w sklepie... Tż wybiera ziemniaki a ja stoję przy wózku,nie tamując aż tak ruchu i jakaś baba wzięła mnie za ramię,odsunęła i mówi"JA DO BROKUŁÓW" i ja walnęłam się dołem pleców o wózek,dosyc mocno i mam siniaka przez to... Co za wieśniaki chodzą do sklepów to brak słów... Czasem komuś chyba język wypali jak wypowie magiczne słowo "przepraszam" albo"czy może się pani przesunąc" ogółem to stałam trochę dalej od stoiska i mogłaby wejśc tam spokojnie... Jak zawsze w takich chwilach zapominam języka w gębie i dopiero potem myślę co mogłam powiedziec... A ona dosłownie mnie przesunęła jak jakąś lalkę,chyba to mnie tak zdezorientowało..
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4016 |
|
Konto usunięte
|
Chwile mnie nie było a tu tyle naskrobałyście, ze mój multi cytat chyba nie ogarnie więc...
Jeśli chodzi o grilla to odbędzie sie w godzinach obiadowych czyli 14-15 alkoholu nie bedzie bo ja zabronilam takich imprez u nas kiedy jestem w ciazy poza tym jazdy kto by chciał wypić jest kierowca i myszą wracać do domów a tz sam nie wypije niedawno siostra tz z mężem chcieli wypić i zostać u nas na noc...tak sobie podgadywali a ja przy najbliższej okazji powiedziałam teściowej o ich planach i ze nie mam zamiaru na pijaków sie denerwować i ona im wybiła z głowy takie rzeczy bo ona alkoholu tez nie lubi A pogniewali sie i komentowali, ze ich unikamy bo przyjechali do teściów i dzwonią zeby przyjechać bo sa a my mieliśmy swoje plany i to olalismy to wielki bulwers, ze ich unikamy A ich wizyta mnie nie cieszy bo sam tz wizytę nazywa "wątpliwa przyjemnością" a ja ich po prostu nie lubię nie moja bajka, nie moje tematy i za dużo sztucznosci i falszywosci ![]() Martyna-no mi sie podoba bardzo ten termometr ale potrzebuje jakiś do salonu a tutaj mi ten kwiatek chyba nie podpasuje szkoda, ze do kąpieli juz mam bo bym kupiła ten ale w sumie...moze go kupie jeszcze bo przecież do sypialni tez potrzebuje tam gdzie malutka bedzie ![]() Ana-a nieee h&m c&a tym razem i TkMaxx ![]() Nie wiem co i kto jeszcze ale uciekam teraz bo tz juz po pracy wiec zaczynam męczenie go o wyjazd w miasto w celu zakupienia wyprawki do szpitala dla mnie ![]() Aaa...no i pomimo tego, ze sprząta ostatnio jak wściekły to nie oduczył sie porzucania ciuchów w sypialni (czytajcie jako szukania szaf zewnętrznych) i jeszcze sie upiera, ze do urodzenia jak powiesi jedne spodnie to sie nic nie stanie ale zagryzlam zęby bo chociaż sprząta cały dom wiec zachowuje spokój ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio jak poszłam do tego od nerek, przede mną było 10 osób i tylko się gapili na mnie dziwnie aż babka jedna mówi "Dlaczego Pani tak czeka? Proszę wejść, jest pani w ciąży pzrecież". Jakas staruszka się oburzyła i mówi, że jak to to tak ja mam wejść teraz, a ta babka do niej "Nie widzi Pani, ze dziewczyna jest z brzuszkiem? Ciężarne mają pierszeństwo". Podziękowałam ładnie i weszłam, miło tak
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-07-11 o 12:33 |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Konto usunięte
|
Ircha właśnie dzisiaj myślałam, gdzie się podziewasz
![]() Fajnie, że glukoza tak bezproblemowo "weszła", ja też to miło wspominam ![]() Cytat:
![]() Coś czuję, że na tej Sr to dopiero mi w głowie namieszają
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Asia oszczędzając się kochana i będzie dobrze
.Ekatarina pochwał się zakupami jak juz je zrobisz .Ja wczoraj dokupiłam jeszcze linomag, ten różowy,który polecałyście i majtki poporodowej. A miałam zobaczyć jeszcze tem f18, no,ale trudno już mamy ten. Aisa wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Cudne zakupki! A jakie nosidła kupiłaś dla małej? Ja jak zaczną prać to też się ciuszkami pochwałę dla syneczka .---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Czyli jednak skuteczny, skoro wyszły tam gdzie nie smarowałas. Faktycznie to duża cena i można sporo zaoszczędzić kupując w necie. No to chyba wczoraj był dzień kłótni z tż-tami, bo u nas to samo, z tym,ze przez Neta,bo mąż wraca dopiero jtr.wieczorem. Ach przetłumaczył osobnikowi z Marsa,ze nie ma racji;p ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47257594]Hehe widzę od wczoraj temat porządków domowych na topie ![]() Ja dzisiaj odpuszczam mojemu samej mi się nie chce ruszyć, ale jutro działamy ![]() Co dziś serwujemy na obiadki? Ja chyba zrobie pierwszy raz w życiu kotleciki z ziemniaków do tego kalafior i sos czosnkowy ![]() A, i zapisałam się na szkołę rodzenia, zaczynam od 24 lipca ![]() Właśnie sie dowiedziałam, że nasza położna środowiskowa odradza stosowanie płynów do płukania przez pierwsze 3 miesiące życia maluszka Co osoba to inna opinia...[/QUOTE]Dlatego jak zrobisz (odnośnie płynu i proszku) będzie dobrze. Ka mam jednego 'dzidziusia' i jak się skończy tło w naszym będę prawa. My na obiad grochówka mamy,a mała pomidorówkę, bo grochówki jej jeszcze nie daję. Twój obiadek brzmi pysznie! Jejku no niech ktoś mnie w dupsko kopanie,żebym i ja się w końcu na SR zapisała. |
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zostawia je zawsze na łóżku, a jak mu zwracam uwagę że mógłby je schować, to odpowiada że przecież zaraz zakłada je z powrotem.Pomijam fakt że od łóżka do szafy jest dosłownie pół metra i równie dobrze mógłby je wrzucić do szafy. No ale czasem naprawdę się spieszy i robi wszystko w biegu więc widocznie otwarcie drzwi do szafy zajmuje za dużo czasu Na porozrzucane na podłodze w łazience brudne ciuchy nie zwracam już nawet uwagi.Meta baba od brokułów po prostu brak słów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

nie zauważyłam, żeby cały brzuch twardnial tylko to jedno miejsce. Ale będę obserwować.
ach te nasze chłopaki dużo przed nimi nauki hihi

Ja raz myślałam,że to dziecko płacze a Tż mówi,że to piła.. :/
zrobiłam zrzut ekranu bo korzystam z aplikacji Allegro to nie wiem czy link by sie otworzył 

Co osoba to inna opinia...
A niestety jakiś czas temu odwiedzili nas kuzyn Tż z żoną i tak było, porażka, nigdy więcej, a bynajmniej do porodu.

. A za co się gniewaja? Czy może się będą gniewac jak ich nie zaprosicie?