III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 10:59   #3991
nmartyna
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Dziewczyny jakby się Wam rzucił w oczy gdzieś termometr pokojowy z jakimś wzorem pasującym do napisu w takich kolorkach to podeślijcie linka http://a.bsdbox.pl/mwl/0101.jpg
Szukam czegoś podobnego, ale coś nie mogę znaleźć... Jak się nie uda to coś będę sama kombinowała
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:00   #3992
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Asia śliczne zakupki

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:04   #3993
Latte88
Zakorzenienie

Dziękuję Wam za odpowiedzi nie zauważyłam, żeby cały brzuch twardnial tylko to jedno miejsce. Ale będę obserwować.
Noc miałam straszną. Po prostu tak bolały te pachwiny plus spojenie, że nie dało się przekręcić bez przebudzenia. Ale to znów dlatego, że wczoraj chodziłam, kręgosłup sztywny mam od kilku dni, naciągam mięśnie. Dziś jestem sama to poleże.. Musi być lepiej
Mój wczoraj też odstawial.
W domu totalna rozpierducha a moje szczęście zalozylo dwie rolety i siedzi przed tv. A miał wynieść śmieci, odkurzyc, kurze zetrzeć. Wyszłam spod prysznica stanęłam przed nim stwierdzając, że mnie osłabia i mówię że nie wiem jak możesz sobie spokojnie siedzieć jak w domu taki syf. Jakimś nowym tonem to powiedziałam bo wstał i zaczął sprzątać. A godzina 23 ach te nasze chłopaki dużo przed nimi nauki hihi
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:05   #3994
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja oszaleje z tym ich koszeniem trawy dzien w dzien ani pospac ani normalnie oddychac. Aktualnie panowie z kosiarkami sa wprost pod moim balkonem i niech juz spadaja
U nas jest cichutko normalnie jakbyśmy sami tu mieszkali ale dzień w dzień od miesiąca jakiś facet.który ma domek obok naszych bloków używa namiętnie piły ! I to jest taki dźwięk jak syrena jakaś normalnie i tak od 16 do 22 czasem... Ja raz myślałam,że to dziecko płacze a Tż mówi,że to piła.. :/

Chłop mi chałupę posprzątał a ja tylko podłogi umyłam i ciuchy swoje poukładałam w końcu wziął się do roboty,bo aż lśni i w końcu jakoś to mieszkanie wygląda

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:06   #3995
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakby się Wam rzucił w oczy gdzieś termometr pokojowy z jakimś wzorem pasującym do napisu w takich kolorkach to podeślijcie linka http://a.bsdbox.pl/mwl/0101.jpg

Szukam czegoś podobnego, ale coś nie mogę znaleźć... Jak się nie uda to coś będę sama kombinowała
A musi wisieć czy nie? bo mi sie podobają te Avent i one tez do kąpieli sie nadają i ten różowy kwiatek by pasował do motylków zrobiłam zrzut ekranu bo korzystam z aplikacji Allegro to nie wiem czy link by sie otworzył

ImageUploadedByWizaz Forum1405069606.708395.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:08   #3996
Asia19x
Zakorzenienie

Do porodu nasi panowie staną się perfekcyjnymi panami domu

Ja wczoraj też pokłóciłam się z Tż za rozpierdziel, który zrobił po powrocie z pracy. Tu buty, tam kapcie, tu portfel, tu koszulka, prawie go zabiłam
Ale przywiózł lody, więc się uspokoiłam

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-11, 11:20   #3997
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ale drogo kupujesz faktycznie, ja kupuje baby dream oliwkę i lotion każdy za 12 zł. Też wyszły mi dwa rozstępy - jeden nas pępkiem, drugi pod,ale takie tyci i ledwo widoczne są póki co. Oby na tym się skończyło.

Z Majcia stosowałam Aa mama coś takiego,za ok.40 zł i wyszły mi dostępu na piersi,wiec stwierdziłam,ze nie warto przepłacać.
A z zdaniami masz rację,masakra ile się za nie płaci, teraz chodzę na NFZ,wiec na szczęście te obowiązkowe badania mam za darmo.

Idę zrobić młodej mleczko.
on i tak nie jest drogi przez net bo w aptece kosztuje 200zł ja tezx uzywam tych kosmetryków z babydream sa super ostatnio skonczyl mi sie lioton i przez pomylke kupilam oliwke ale tez wykorzystam

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
t

Zamawiaj i sie smaruj! Ja nie mialam ani jednego i wyszly wczoraj. Bo to raczej nie odgniecenie od poscieli jak zawsze .
tam gdzie sie samruje nic nie wychodzi jak na razie a pod kolanami sie nie samrowalam i wylazly

my juz po badaniach nawet nie byla tak zle troszke miasta zwiedzialam i teraz trzeba jakiegos plauszka upiec i bedzie okitesciowa obiad ugotowala wiec luzik tz dzis bedzie szybko po pracy wiec jak nie bedzie mial nic do roboty to trzeba go zaciagnac do porzadkow domowych

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:28   #3998
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Hehe widzę od wczoraj temat porządków domowych na topie

Ja dzisiaj odpuszczam mojemu samej mi się nie chce ruszyć, ale jutro działamy

Co dziś serwujemy na obiadki?

Ja chyba zrobie pierwszy raz w życiu kotleciki z ziemniaków do tego kalafior i sos czosnkowy

A, i zapisałam się na szkołę rodzenia, zaczynam od 24 lipca

Właśnie sie dowiedziałam, że nasza położna środowiskowa odradza stosowanie płynów do płukania przez pierwsze 3 miesiące życia maluszka Co osoba to inna opinia...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:30   #3999
201610121609
Konto usunięte

Tz zadzwonił, ze moze by tak zaprosić jego siostrę i szwagra na grilla w weekend...siostra pod 40 podchodzi a szwagier ponad 50 i oboje za nim nie przebadamy a on chce ich zaprosić z musu zeby sie nie gniewali no i do tego teściowie i moja chrzesnica 6letnia rozpuszczona niesamowicie...dobijcie mnie... jak siostra jego dotknie kolejny raz mojego brzucha to chyba juz jej odwinę normalnie nienawidzę tego!!! Musze zagryźć zeby i to jakos przeżyć bo to w końcu rodzina tz...

Stary 2014-07-11, 11:35   #4000
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.dadum.pl/termometr-do-pok...-titoutam.html może trochę za mocny róż ale będę szukać dalej
Stary 2014-07-11, 11:38   #4001
Asia19x
Zakorzenienie

Asiulka a nie możesz powiedzieć, że nie czujesz się na siłach na takie spotkania? Bo czasami rodzina nie potrafi uszanować tego, że jest ciężarna obok
Nie chodzi o to, że jesteśmy chore, absolutnie, ale ja np. nie mogłabym siedzieć u kogoś kto jest w ciąży do 2 w nocy i balować, masakra A niestety jakiś czas temu odwiedzili nas kuzyn Tż z żoną i tak było, porażka, nigdy więcej, a bynajmniej do porodu.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-11, 11:42   #4002
nmartyna
Zadomowienie

[QUOTE=aisa84;47257191]A musi wisieć czy nie? bo mi sie podobają te Avent i one tez do kąpieli sie nadają i ten różowy kwiatek by pasował do motylków zrobiłam zrzut ekranu bo korzystam z aplikacji Allegro to nie wiem czy link by sie otworzył

Załącznik 5733864

Dziękuję nie wpadłam na pomysł, że termometr może stać a ten jest bardzo ładny

A grilla jakoś przeżyjesz Ja już powiedziałam mojemu, że ma mi kupić koszulkę z napisem "NIE DOTYKAĆ" na brzuchu, bo też mnie to wkurza, jak obcy ludzie mnie macają

A jeżeli mowa o porządkach domowych, to z moim chłopem jest bardzo podobnie jak z Waszymi, jak mu się nie powie, to rzadko zrobi coś sam z siebie. Ale wybaczam mu to, bo bardzo dużo pracuje, a oprócz tego wiecznie robi coś koło domu... Wkurza mnie tylko to jego rozrzucanie ubrań gdzie popadnie. Jak wchodzi się do nas do salonu, to najpierw w oczy rzuca się kącik biurowy tżta, gdzie oczywiście na krześle leży sterta jego ubrań, bo przecież krzesło jest wygodniejsze niż szafa. W sypialni wiesza koszulki na grzejniku chociaż do szafy ma dwa kroki. A wczoraj przeszedł samego siebie, stwierdzając po zamontowaniu łóżeczka, że doszedł mu właśnie kolejny wieszak na ubrania. No i rano wstaję a co wisi na łóżeczku? Jego gacie i koszulka Oj chyba zacznę mu chować te ciuchy, których nie potrafi włożyć do szafy, to może w końcu nauczy się sprzątać po sobie
Stary 2014-07-11, 11:43   #4003
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Tz zadzwonił, ze moze by tak zaprosić jego siostrę i szwagra na grilla w weekend...siostra pod 40 podchodzi a szwagier ponad 50 i oboje za nim nie przebadamy a on chce ich zaprosić z musu zeby sie nie gniewali no i do tego teściowie i moja chrzesnica 6letnia rozpuszczona niesamowicie...dobijcie mnie... jak siostra jego dotknie kolejny raz mojego brzucha to chyba juz jej odwinę normalnie nienawidzę tego!!! Musze zagryźć zeby i to jakos przeżyć bo to w końcu rodzina tz...

Jejku jak ja nie lubię takich akcji : zaprosimy bo trzeba. Całe życie mój.ojciec to uskutecznial i jak tylko to mówił krew mieszala mi się z zolcia . A za co się gniewaja? Czy może się będą gniewac jak ich nie zaprosicie?
Nie wiem Asiu co Ci powiedziec ja unikam jak mogę takich sytuacji, chociaż wiadomo ze to siostra tż.. I sytuacja trudna. Ale tak myślę, że grill to może trochę potrwać plus alkohol ? Nie lepiej na kawę po obiedzie ?
Stary 2014-07-11, 11:44   #4004
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
http://www.dadum.pl/termometr-do-pok...-titoutam.html może trochę za mocny róż ale będę szukać dalej
Latte dziękuję Ten jest śliczny!
Stary 2014-07-11, 11:44   #4005
Misstic
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47257594]Hehe widzę od wczoraj temat porządków domowych na topie

Ja chyba zrobie pierwszy raz w życiu kotleciki z ziemniaków do tego kalafior i sos czosnkowy

Właśnie sie dowiedziałam, że nasza położna środowiskowa odradza stosowanie płynów do płukania przez pierwsze 3 miesiące życia maluszka Co osoba to inna opinia...[/QUOTE]

Kochana rób tak jak podpowiada ci TWÓJ instynkt, bo naprawdę jest tyle opinii i teorii, że można zwariować
Nam np. położna w szkole rodzenia powiedziała, że mamy wykluczyć ze swojej diety wszelkie sery pleśniowe i koniec. A mój ginekolog prowadzący (pytałam się dla pewności 3 razy ) powiedział, że mogę je jeść ale mają być z mleka pasteryzowanego i tyle. Powiedziałam to jej, no to się zmieszała i powiedziała, że opinii jest wiele, ale ona osobiście woli chuchać na zimne
Także ja już tak nie biore sobie do serca tego wszystkiego co każdy mówi, bo naprawdę głowę bym miała jak 3 stodoły hehehe

A na obiadek dzisiaj naleśniki z serkiem wanilowym, bananem i rodzynkami

Ale najpierw sprzątanie

Dziewczyny śniła mi się wata cukrowa
Dajcie miiiiiiiiiiiiii Mateczko jak bym sobie wszamała wate cukrową hehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:48   #4006
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Ana***, u mnie w mieście są 3 sklepy, w których mogę zamawiać przez internet i dostarczą mi pod drzwi, sa to Piotr i Paweł (najbardziej lubię), Alma (najdroższa moim zdaniem) no i Tesco. W pierwszej ciaży, jak musiałam dużo leżeć i się oszczędzać to zaczęłam robić tak zakupy co jakiś czas (takie większe zakupy, mniejszych się nie opłaca) i spodobało mi się. Piotr i Pwaeł mają fajną obsługe, to np potrafia zadzwonić do mnie i powiedzieć, że jogurty, których zamówiłam kilka sztuk mają krótki okres przydatności do spożycia (np 2 dni) i czy nadal je chce czy nie. Albo że jakieś warzywo kiepsko dziś wygląda i nie radzą kupować. Tym podejściem do klienta mnie urzekli a co tydzień w srodę mają różne promocje, często fajne, na owoce, warzywa, serki itp.
Ooo w sumie to nie wiedziałam, że tak można kiedyś może się przydać. I w jakim czasie pojawiają się zakupy? zamawia się na stronie internetowej sklepu?

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość

Ja robiłam zakupy w Gemini,właśnie czekam na przesyłkę
ja własnie też sklaniam się ku gemini bo wychodzi chyba najtaniej

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość

Tak, myslalam ze wypina plecki i pupke a to macica sie stawi- skurcze. Do tego czasami tak ciagnelo jak probowalam sie polozyc na lewy bok albo w ogole na bok.
u mnie to chyba malutka bo jak pojawia się taka kula po prawej stronie brzucha to dosłownie za chwilę boli mnie żebro... myślę, że to ona, a brzuch po lewej jest wtedy miękki.

Cytat:
My po wizycie. Mala sie sfochowala i buzki pokazac nie chciala. Wszystko jest ok z wyjatkiem tego ze ma raz obwinieta pepowine wokol szyjki... lekarz uspokoil ze moze sie jeszcze odwinac. Powoli wyrownuje mi sie termin z Om i z USG tak wiec Mala rosnie... ogolnie brak mi sily na cokolwiek dzisiaj... moze jutro bedzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Biedna głodowałam tylko po to,żeby miec glukozę w poniedziałek Babka powiedziała,że dzisiaj do 9 czynne a o 9.30 powinnam miec ostatnie pobranie,więc do widzenia do poniedziałku.. Za to napadłam się w Netto na jedzenie jak dzik i w sumie się cieszę,że dzisiaj nic z tego...
ale Cię zrobili :P

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Potem to już nie wiem
Zastanawiałysmy się czy sa foteliki w tym przedziale wagowym od razu montowane na isofix bez konieczności posiadania bazy.
My mamy mc cabrio fix, montowany pasami bo bazy nie posiadamy.
Nie wiedziałam że takie są:P myślałam że pod isofix to zawsze baza jest potrzebna.

Cytat:

No i w piątek za tydz o 11.30 zostanę żona tz dziwnie tak po prawie 10 latach bycia razem dlatego idziemy sami bez nikogo...skoro moja mama ani nikt ode mnie nie przyjedzie bo mamy nic nie organizować to rodziny tz, która jest tu na miejscu tez nie chce bo bede sie zle z tym czuła

Rozpisałam sie ale musze jeszcze Wam pokazać co kupiłam wczoraj najlepsze jest to, ze nic z tych rzeczy nie było na liście do kupienia :p
Kupiłam śpiworek do wózka, nosidełka dla malutkiej, kombinezonik z misia, dresiki i kocyk z jednej strony różowy z sówką a z drugiej biały w rożne wzorki
powodzenia panno młoda

śliczne ubranka pewnie h&m :P

Cytat:
A na poczatku sie upieralam, ze różu bedzie mało no ale jakos tak wyszło, ze w komodzie przewaga różu aleee...wózek przyjdzie szaro biały, pościel tez a wanienka kawa z mlekiem no i w ciuszkach też cos tam w innych kolorach odgrzebie...na upartego
u nas też tak było :P:P

---

Doriss weź kobieto nie strasz;p bo ja też mam więcej śluzu od jakiegoś tygodnia... też mi do głowy przyszedł czop, wody

---

Wczoraj miałam kiepski dzień i sobie poryczałam... tak od wieczora mam twardy brzuch ;/ dzisiaj też... chyba od tego ryczenia

tylko że to raczej nie są skurcze bo brzuch jest twardy, ciężki cały czas... nie ma przerw ani nasilania.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 11:56   #4007
Asia19x
Zakorzenienie

Aniu
Mój też twardy jak skała, jak leże jest okej, ale jak wstaje, chodzę jak kaczka po domu, bujam się na boki i trzymam go bo tak mi ciężko

Tż wczoraj do mnie tak:
- A będziemy mieli drugie dziecko?
Mówię aby poczekał, bo jeszcze jedno sie nie urodziło, a On:
-Pewnie nie będziesz chciała, bo mała tak Cię męczy teraz?
To mówię, że nie męczy, a On oczy jak 5 zł i się cieszy
Co mam powiedzieć, że męczy? Mimo wszystko, mimo tych bóli, leżenia, płaczu i strachu cieszę się, że jestem w ciąży i kocham mój brzuch i to maleństwo

Dziś w końcu zrobię porządny make-up
Jedziemy na usg nerki dzisiaj.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-11, 11:58   #4008
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Powiedzcie mi czy zrobię błąd używając płynu do płukania Silan Sensitive dla dzidzi? Bo Tż napalony chce już jutro prac,prasowac i układac rzeczy dla malucha a wczoraj kupiłam ten Silan i myślę czy by przypadkiem go nie wrzucic do prania rzeczy dzieciowych? Proszek dziecięcy dam tak czy inaczej ale chyba dzieciak od razu nie zareaguje alergią jak dam zwykły Silan? on tak fajnie delikatnie pachnie aż miło
Ja nie wyobrażam sobie swoich ciuchów nie prac w tym,bo one mi potem śmierdzą nawet po najlepszym proszku a chcę żeby dzieciowe ciuszki przyjemnie pachniały...

Asia,ja już jestem zdania,że będę miec jedynaka,bo nienawidzę tego stresu w ciąży,tych bóli po których się martwię i złego samopoczucia ale wiem,że to takie gadanie a za te 5 lat(bo tak planujemy,jak już do końca się ustatkujemy,póki co antykoncepcja ) i tak będę chciała Chociaż Tż mówi,że po tym jak on się stresuje razem ze mną i jak go wkurzają moje hormony to nie chce i woli dac wszystko jednemu dziecku. Ale jak będzie nam się dobrze wiodło i będziemy mieli trochę więcej pieniążków,ja pewną pracę,własne mieszkanie nawet na kredyt to wtedy się staramy

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-07-11 o 12:00
Stary 2014-07-11, 11:58   #4009
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Biedna głodowałam tylko po to,żeby miec glukozę w poniedziałek Babka powiedziała,że dzisiaj do 9 czynne a o 9.30 powinnam miec ostatnie pobranie,więc do widzenia do poniedziałku.. Za to napadłam się w Netto na jedzenie jak dzik i w sumie się cieszę,że dzisiaj nic z tego...

No ja właśnie wróciłam z tego badanka. Myślałam, że dostanę gotowe już w kubku, przechylę i już. Jak zobaczyłam ile mi pani w miarce rozbełtała tej cieczy do wypicia to się przeraziłam. Kazała mi usiąść sobie na kozetce przy oknie, gdzie na parapecie piciu na mnie czekało.Za radą bratowej męża wzięłam ze sobą cytrynę i nożyk (bo może nie mają) . Przelałam z tej miarki do jednorazowego kubeczka, posmakowałam i faktycznie słodkie, wiec otworzyłam torebkę ciachnęłam cytrynkę na pół i pytam tej babeczki ile wcisnąć. A ona: ile pani chce, tylko żeby może potem za kwaśne nie było. To lekko wcisnęłam, a że od wczoraj na głodzie i z rana nic nie piłam to chciało mi się pić, ze hej i powiem Wam że z cytryną takie orzeźwiające było i znośne nawet. Ogólnie miałam do wypicia dwa kubeczki i trochę. Czas oczekiwania w miarę szybko minął, bo zadzwoniłam poplotkować z mamą trochę, a potem w tel nadrabiałam Was, ale widzę, ze jeszcze mam 2 strony do tyłu. Przy drugim pobraniu pani pytała jak się czuję itp, to jej mówię, że wszystko w porządku. To się ucieszyła i mówi, że czasem kobietkom się słabo robi, wymiotują itp. Także cieszę się, że mam już to za sobą.

Miminek, pani mgr... brzmi dumnie

Wszystkim przeziębionym, przebywającym w szpitalach lub domowych łóżeczkach z powodu wszelakich bóli i dolegliwości życzę duuuużo zdróweńka. Mnie 2 razy tak coś ciągnęło w boku, ale krótko. Myślę, ze to może być już to. Miałam tez operację na wyrostek i w miejscu tego szwu tak nieprzyjemnie czuć, bo takie to miejsce sztywne, nieelastyczne. Brzuch kilka razy tez mi twardniał, ale w większości to jak dzidzia się kulała, tak jak piszecie, jakby się wypinała z jednej strony na chwileczkę. A ogólnie czasem jak idę na zakupy to po drodze coś się napina na krótko, ale mówię parę razy. Ogólnie to staram się już nie robić takich długich dystansów po mieście i nosić mniej zakupów, nie tyle, że nie daję rady, co ze świadomości,żeby niczego nie schrzanić.

Z rodzicami też mam fajny kontakt, bo jestem wyczekiwaną córcią po 3 synach, która pojawiła się po 8 latach, także tatusiowe oczko w głowie, a z mamą jak z koleżanką, przyjaciółką, siostrą, bo rodzonej nie mam. Tylko o tyle lichutko, że mam ich daleko od siebie ponad 200 km, więc codziennie wiszę na telefonie, jednak wiem, że to nie to samo. W przyszłym tygodniu jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to jedziemy do męża bratanka na chrzest, to będzie imprezka u niego w rodzinie, ale już obmyślam, żeby i u rodziców pobyć jak najdłużej. Może z piątku na sobotę, a wtedy u teściów z soboty na niedzielę i w niedzielę pojedziemy do brata na chrzciny.

Chyba Mandragorrka polecała tę aptekę gemini...? Nie chce zapeszając, dziękować, bo też czekam na przesyłkę, ale mam nadzieję, że dojdzie i wszystko będzie OK. Ceny naprawdę rewelacja. Moje witaminy prawie 20zł różnicy, ten krem Bephanten w rossmanie 42,99, a tu 25,99 to już kolejne złotówki w kieszeni. Już podałam cynk dalej, także reklama poszła w świat

Co do pomocy domowej męża to bywa różnie, kwadratowo i podłużnie Choć teraz mnie bardziej gani i oszczędzać się każe, a też ma swoje wybryki, żeby gdzieś po sobie coś zostawić, ale to jak mówicie, jak ogólnie nie jest źle to nie ma się zbytnio co czepiać. Zawsze mogłoby być gorzej. Człowiek codziennie się poznaje na nowo, sprawdza w różnych sytuacjach, uczy się siebie nawzajem, a nikt nie jest bezbłędny.

Aha, mojej bratowej pielęgniarka jak była w domu na wizycie to do pielęgnacji pępuszka polecała też takie bibułki Leko. Kazała z tej bibułki wycisnąć płyn(z kilka kropelek poleci)tam na to miejsce gdzie się przemywa, żeby też osuszać to miejsce. Mówiła, żeby własnie zwracać uwagę na pielęgnację pępuszka, bo teraz ciepło i się słabiej może goić.
Bratowa zaoferowała mi też jakieś kombinezony i cieplejsze ciuszki po starszym synku, bo ten ich nowo narodzony syncio na zimę już będzie 3 m-ce starszy od naszej niuni. W domach u rodziców tez już na nas czekają jakieś rzeczy, więc jak wrócimy z chrzcin to będę miała rewolucje przeglądanie, segregowanie, pranie... W sumie to wreszcie, bo stoję w miejscu Nie mamy teraz kiedy jechać do domu i to wszystko mnie blokuje, bo nie wiem, co mam, co dostanę, co dokupić.

Aaa i w Stokrotce dziewczyna ode mnie z bloku pracuje,koło 40stki,nasi mężowi razem pracują,znamy się tylko na "dzień dobry". Stoję w kolejce, a ta na głos: panią w ciąży zapraszam tu do przodu, pani ma pierwszeństwo zakupów. Jak mi było dziwnie, no wiadomo nie wstyd, ale czułam wzrok tych wszystkich osób. Jednocześnie cieszyłam się, że są jeszcze uprzejmi i wyrozumiali ludzie, tym bardziej, że nie miałam wiele rzeczy w koszyku. Oczywiście na koniec podziękowałam i uśmiechając się odeszłam.

Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne Powodzenia w przemeblowaniach i przy przeprowadzkach, oczywiście siłowo z głową proszę wszystko robić.

Idę zaraz pizzę zagniatać i w międzyczasie może uda mi się Was nadrobić.

Miłego dnia wrześnióweczki
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:03   #4010
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47257594]Hehe widzę od wczoraj temat porządków domowych na topie

Właśnie sie dowiedziałam, że nasza położna środowiskowa odradza stosowanie płynów do płukania przez pierwsze 3 miesiące życia maluszka Co osoba to inna opinia...[/QUOTE]

Na obiad mam naleśniki ruskie i barszczyk domowej roboty.
Na sr chodzisz do szpitala gdzie będziesz rodzic?

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam że takie są:P myślałam że pod isofix to zawsze baza jest potrzebna.
No właśnie nie wiemy czy takie sa gdybamy sobie
Następne foteliki na pewno sa z isofixem, te z przedziału 0-13 to nie mam pojęcia.
My mamy mc cabrio fix montowany na pasy i zmieniać na pewno nie będziemy.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:03   #4011
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Powiedzcie mi czy zrobię błąd używając płynu do płukania Silan Sensitive dla dzidzi? Bo Tż napalony chce już jutro prac,prasowac i układac rzeczy dla malucha a wczoraj kupiłam ten Silan i myślę czy by przypadkiem go nie wrzucic do prania rzeczy dzieciowych? Proszek dziecięcy dam tak czy inaczej ale chyba dzieciak od razu nie zareaguje alergią jak dam zwykły Silan? on tak fajnie delikatnie pachnie aż miło
Ja nie wyobrażam sobie swoich ciuchów nie prac w tym,bo one mi potem śmierdzą nawet po najlepszym proszku a chcę żeby dzieciowe ciuszki przyjemnie pachniały...

Asia,ja już jestem zdania,że będę miec jedynaka,bo nienawidzę tego stresu w ciąży,tych bóli po których się martwię i złego samopoczucia ale wiem,że to takie gadanie a za te 5 lat(bo tak planujemy,jak już do końca się ustatkujemy,póki co antykoncepcja ) i tak będę chciała Chociaż Tż mówi,że po tym jak on się stresuje razem ze mną i jak go wkurzają moje hormony to nie chce i woli dac wszystko jednemu dziecku. Ale jak będzie nam się dobrze wiodło i będziemy mieli trochę więcej pieniążków,ja pewną pracę,własne mieszkanie nawet na kredyt to wtedy się staramy
Ja 99 % ubranek wyprałam w persilu i wypłukałam w tym silanie.Ładnie pachną i myślę że jest ok ☺

Stary 2014-07-11, 12:05   #4012
Mandragorrka
Zakorzenienie

Piszecie o brzuchach. Ja na ogół mam miękki. Czasami zaczyna twardniec jak dużo chodzę, ale myślę że to nic grozego bo nie często się zdarza i nie boli.

A ubranka... Ech spakowalam i leżą. Będę prac pod koniec sierpnia.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:07   #4013
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
No ja właśnie wróciłam z tego badanka. Myślałam, że dostanę gotowe już w kubku, przechylę i już. Jak zobaczyłam ile mi pani w miarce rozbełtała tej cieczy do wypicia to się przeraziłam. Kazała mi usiąść sobie na kozetce przy oknie, gdzie na parapecie piciu na mnie czekało.Za radą bratowej męża wzięłam ze sobą cytrynę i nożyk (bo może nie mają) . Przelałam z tej miarki do jednorazowego kubeczka, posmakowałam i faktycznie słodkie, wiec otworzyłam torebkę ciachnęłam cytrynkę na pół i pytam tej babeczki ile wcisnąć. A ona: ile pani chce, tylko żeby może potem za kwaśne nie było. To lekko wcisnęłam, a że od wczoraj na głodzie i z rana nic nie piłam to chciało mi się pić, ze hej i powiem Wam że z cytryną takie orzeźwiające było i znośne nawet. Ogólnie miałam do wypicia dwa kubeczki i trochę. Czas oczekiwania w miarę szybko minął, bo zadzwoniłam poplotkować z mamą trochę, a potem w tel nadrabiałam Was, ale widzę, ze jeszcze mam 2 strony do tyłu. Przy drugim pobraniu pani pytała jak się czuję itp, to jej mówię, że wszystko w porządku. To się ucieszyła i mówi, że czasem kobietkom się słabo robi, wymiotują itp. Także cieszę się, że mam już to za sobą.

Miminek, pani mgr... brzmi dumnie

Wszystkim przeziębionym, przebywającym w szpitalach lub domowych łóżeczkach z powodu wszelakich bóli i dolegliwości życzę duuuużo zdróweńka. Mnie 2 razy tak coś ciągnęło w boku, ale krótko. Myślę, ze to może być już to. Miałam tez operację na wyrostek i w miejscu tego szwu tak nieprzyjemnie czuć, bo takie to miejsce sztywne, nieelastyczne. Brzuch kilka razy tez mi twardniał, ale w większości to jak dzidzia się kulała, tak jak piszecie, jakby się wypinała z jednej strony na chwileczkę. A ogólnie czasem jak idę na zakupy to po drodze coś się napina na krótko, ale mówię parę razy. Ogólnie to staram się już nie robić takich długich dystansów po mieście i nosić mniej zakupów, nie tyle, że nie daję rady, co ze świadomości,żeby niczego nie schrzanić.

Z rodzicami też mam fajny kontakt, bo jestem wyczekiwaną córcią po 3 synach, która pojawiła się po 8 latach, także tatusiowe oczko w głowie, a z mamą jak z koleżanką, przyjaciółką, siostrą, bo rodzonej nie mam. Tylko o tyle lichutko, że mam ich daleko od siebie ponad 200 km, więc codziennie wiszę na telefonie, jednak wiem, że to nie to samo. W przyszłym tygodniu jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to jedziemy do męża bratanka na chrzest, to będzie imprezka u niego w rodzinie, ale już obmyślam, żeby i u rodziców pobyć jak najdłużej. Może z piątku na sobotę, a wtedy u teściów z soboty na niedzielę i w niedzielę pojedziemy do brata na chrzciny.

Chyba Mandragorrka polecała tę aptekę gemini...? Nie chce zapeszając, dziękować, bo też czekam na przesyłkę, ale mam nadzieję, że dojdzie i wszystko będzie OK. Ceny naprawdę rewelacja. Moje witaminy prawie 20zł różnicy, ten krem Bephanten w rossmanie 42,99, a tu 25,99 to już kolejne złotówki w kieszeni. Już podałam cynk dalej, także reklama poszła w świat

Co do pomocy domowej męża to bywa różnie, kwadratowo i podłużnie Choć teraz mnie bardziej gani i oszczędzać się każe, a też ma swoje wybryki, żeby gdzieś po sobie coś zostawić, ale to jak mówicie, jak ogólnie nie jest źle to nie ma się zbytnio co czepiać. Zawsze mogłoby być gorzej. Człowiek codziennie się poznaje na nowo, sprawdza w różnych sytuacjach, uczy się siebie nawzajem, a nikt nie jest bezbłędny.

Aha, mojej bratowej pielęgniarka jak była w domu na wizycie to do pielęgnacji pępuszka polecała też takie bibułki Leko. Kazała z tej bibułki wycisnąć płyn(z kilka kropelek poleci)tam na to miejsce gdzie się przemywa, żeby też osuszać to miejsce. Mówiła, żeby własnie zwracać uwagę na pielęgnację pępuszka, bo teraz ciepło i się słabiej może goić.
Bratowa zaoferowała mi też jakieś kombinezony i cieplejsze ciuszki po starszym synku, bo ten ich nowo narodzony syncio na zimę już będzie 3 m-ce starszy od naszej niuni. W domach u rodziców tez już na nas czekają jakieś rzeczy, więc jak wrócimy z chrzcin to będę miała rewolucje przeglądanie, segregowanie, pranie... W sumie to wreszcie, bo stoję w miejscu Nie mamy teraz kiedy jechać do domu i to wszystko mnie blokuje, bo nie wiem, co mam, co dostanę, co dokupić.

Aaa i w Stokrotce dziewczyna ode mnie z bloku pracuje,koło 40stki,nasi mężowi razem pracują,znamy się tylko na "dzień dobry". Stoję w kolejce, a ta na głos: panią w ciąży zapraszam tu do przodu, pani ma pierwszeństwo zakupów. Jak mi było dziwnie, no wiadomo nie wstyd, ale czułam wzrok tych wszystkich osób. Jednocześnie cieszyłam się, że są jeszcze uprzejmi i wyrozumiali ludzie, tym bardziej, że nie miałam wiele rzeczy w koszyku. Oczywiście na koniec podziękowałam i uśmiechając się odeszłam.

Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne Powodzenia w przemeblowaniach i przy przeprowadzkach, oczywiście siłowo z głową proszę wszystko robić.

Idę zaraz pizzę zagniatać i w międzyczasie może uda mi się Was nadrobić.

Miłego dnia wrześnióweczki
To miło z jej strony, że Cię poprosiła pierwszą, tak powinno być w każdym sklepie. A co do pępuszka to ja właśnie będę Używać leko
Stary 2014-07-11, 12:14   #4014
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie chciała, aby moje dziecko było samo, bo jak nas zabraknie kiedyś nie będzie miało na kogo liczyć. A to przykre Ale czas pokaże, jedno dziecko to ogromny wydatek, a dwójka... No, ale zobaczymy

Ja się boję, że wpadniemy po porodzie Nie wiem czemu heh, może po takim czasie nie kochania się euforia nas poniesie i ooo....

Nie no, żartuje, na pewno będziemy bardzo uważać

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-11, 12:18   #4015
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
No to jest straszne ta ciecz to aż gęsta jest mój ojciec pije sobie wodę i dosypuje łyżeczkę glukozy i jak dowiedzieli się,że ja całe 75 gram mam wypic to nie wierzyli Ja też biorę ze sobą cytrynę,zawsze to lepszy posmak bo na czczo bym pawia puściła...I wcisnęłam całą. Mi się słabo zrobiło jak już chyba cukier gwałtownie spadał,bo piłam o 7.30 poprzednim razem a o 12 zaczęło mi byc raz zimno raz gorąco,ręce się trzęsły i miałam duszności,ale trwało to z pół godziny i przeszło

Wczoraj w ogóle się wściekłam w sklepie... Tż wybiera ziemniaki a ja stoję przy wózku,nie tamując aż tak ruchu i jakaś baba wzięła mnie za ramię,odsunęła i mówi"JA DO BROKUŁÓW" i ja walnęłam się dołem pleców o wózek,dosyc mocno i mam siniaka przez to... Co za wieśniaki chodzą do sklepów to brak słów... Czasem komuś chyba język wypali jak wypowie magiczne słowo "przepraszam" albo"czy może się pani przesunąc" ogółem to stałam trochę dalej od stoiska i mogłaby wejśc tam spokojnie... Jak zawsze w takich chwilach zapominam języka w gębie i dopiero potem myślę co mogłam powiedziec... A ona dosłownie mnie przesunęła jak jakąś lalkę,chyba to mnie tak zdezorientowało..

Stary 2014-07-11, 12:29   #4016
201610121609
Konto usunięte

Chwile mnie nie było a tu tyle naskrobałyście, ze mój multi cytat chyba nie ogarnie więc...

Jeśli chodzi o grilla to odbędzie sie w godzinach obiadowych czyli 14-15 alkoholu nie bedzie bo ja zabronilam takich imprez u nas kiedy jestem w ciazy poza tym jazdy kto by chciał wypić jest kierowca i myszą wracać do domów a tz sam nie wypije niedawno siostra tz z mężem chcieli wypić i zostać u nas na noc...tak sobie podgadywali a ja przy najbliższej okazji powiedziałam teściowej o ich planach i ze nie mam zamiaru na pijaków sie denerwować i ona im wybiła z głowy takie rzeczy bo ona alkoholu tez nie lubi
A pogniewali sie i komentowali, ze ich unikamy bo przyjechali do teściów i dzwonią zeby przyjechać bo sa a my mieliśmy swoje plany i to olalismy to wielki bulwers, ze ich unikamy
A ich wizyta mnie nie cieszy bo sam tz wizytę nazywa "wątpliwa przyjemnością" a ja ich po prostu nie lubię nie moja bajka, nie moje tematy i za dużo sztucznosci i falszywosci

Martyna-no mi sie podoba bardzo ten termometr ale potrzebuje jakiś do salonu a tutaj mi ten kwiatek chyba nie podpasuje szkoda, ze do kąpieli juz mam bo bym kupiła ten ale w sumie...moze go kupie jeszcze bo przecież do sypialni tez potrzebuje tam gdzie malutka bedzie

Ana-a nieee h&m c&a tym razem i TkMaxx

Nie wiem co i kto jeszcze ale uciekam teraz bo tz juz po pracy wiec zaczynam męczenie go o wyjazd w miasto w celu zakupienia wyprawki do szpitala dla mnie

Aaa...no i pomimo tego, ze sprząta ostatnio jak wściekły to nie oduczył sie porzucania ciuchów w sypialni (czytajcie jako szukania szaf zewnętrznych) ale widze, ze to nie tylko u nas...jak lozeczko było w kartonie to sobie na nim wieszak ciuchy...mówiłam,ze na łóżeczku to nie przejdzie...no i co? Powiesił spodnie i koszulkę i jeszcze sie upiera, ze do urodzenia jak powiesi jedne spodnie to sie nic nie stanie ale zagryzlam zęby bo chociaż sprząta cały dom wiec zachowuje spokój

Stary 2014-07-11, 12:30   #4017
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj w ogóle się wściekłam w sklepie... Tż wybiera ziemniaki a ja stoję przy wózku,nie tamując aż tak ruchu i jakaś baba wzięła mnie za ramię,odsunęła i mówi"JA DO BROKUŁÓW" i ja walnęłam się dołem pleców o wózek,dosyc mocno i mam siniaka przez to... Co za wieśniaki chodzą do sklepów to brak słów... Czasem komuś chyba język wypali jak wypowie magiczne słowo "przepraszam" albo"czy może się pani przesunąc" ogółem to stałam trochę dalej od stoiska i mogłaby wejśc tam spokojnie... Jak zawsze w takich chwilach zapominam języka w gębie i dopiero potem myślę co mogłam powiedziec... A ona dosłownie mnie przesunęła jak jakąś lalkę,chyba to mnie tak zdezorientowało..
Ale sucz Masakra jakaś totalna. szkoda, że jej nic nie odpowiedziałaś, ale pewnie w szoku bylaś. No nie mogę

Ja ostatnio jak poszłam do tego od nerek, przede mną było 10 osób i tylko się gapili na mnie dziwnie aż babka jedna mówi "Dlaczego Pani tak czeka? Proszę wejść, jest pani w ciąży pzrecież". Jakas staruszka się oburzyła i mówi, że jak to to tak ja mam wejść teraz, a ta babka do niej "Nie widzi Pani, ze dziewczyna jest z brzuszkiem? Ciężarne mają pierszeństwo". Podziękowałam ładnie i weszłam, miło tak

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-11 o 12:33
Stary 2014-07-11, 12:31   #4018
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ircha właśnie dzisiaj myślałam, gdzie się podziewasz
Fajnie, że glukoza tak bezproblemowo "weszła", ja też to miło wspominam

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Na obiad mam naleśniki ruskie i barszczyk domowej roboty.
Na sr chodzisz do szpitala gdzie będziesz rodzic?
Si Pierwsze spotkanie organizacyjne, a potem co tydzień, przez 5 tygodni, godziny do ustalenia, albo 17:00 albo 19:00. Za każde spotkanie się płaci 20zł, nie jest źle, nie wiem czy w tym kraju się za coś nie płaci?
Coś czuję, że na tej Sr to dopiero mi w głowie namieszają
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:48   #4019
anesh_
Zakorzenienie

Asia oszczędzając się kochana i będzie dobrze.

Ekatarina pochwał się zakupami jak juz je zrobisz.

Ja wczoraj dokupiłam jeszcze linomag, ten różowy,który polecałyście i majtki poporodowej. A miałam zobaczyć jeszcze tem f18, no,ale trudno już mamy ten.

Aisa wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Cudne zakupki! A jakie nosidła kupiłaś dla małej?
Ja jak zaczną prać to też się ciuszkami pochwałę dla syneczka.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
on i tak nie jest drogi przez net bo w aptece kosztuje 200zł ja tezx uzywam tych kosmetryków z babydream sa super ostatnio skonczyl mi sie lioton i przez pomylke kupilam oliwke ale tez wykorzystam

tam gdzie sie samruje nic nie wychodzi jak na razie a pod kolanami sie nie samrowalam i wylazly

my juz po badaniach nawet nie byla tak zle troszke miasta zwiedzialam i teraz trzeba jakiegos plauszka upiec i bedzie okitesciowa obiad ugotowala wiec luzik tz dzis bedzie szybko po pracy wiec jak nie bedzie mial nic do roboty to trzeba go zaciagnac do porzadkow domowych

Czyli jednak skuteczny, skoro wyszły tam gdzie nie smarowałas.
Faktycznie to duża cena i można sporo zaoszczędzić kupując w necie.

No to chyba wczoraj był dzień kłótni z tż-tami, bo u nas to samo, z tym,ze przez Neta,bo mąż wraca dopiero jtr.wieczorem.
Ach przetłumaczył osobnikowi z Marsa,ze nie ma racji;p

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Dlatego jak zrobisz (odnośnie płynu i proszku) będzie dobrze. Ka mam jednego 'dzidziusia' i jak się skończy tło w naszym będę prawa.

My na obiad grochówka mamy,a mała pomidorówkę, bo grochówki jej jeszcze nie daję.

Twój obiadek brzmi pysznie!

Jejku no niech ktoś mnie w dupsko kopanie,żebym i ja się w końcu na SR zapisała.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:49   #4020
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:

A jeżeli mowa o porządkach domowych, to z moim chłopem jest bardzo podobnie jak z Waszymi, jak mu się nie powie, to rzadko zrobi coś sam z siebie. Ale wybaczam mu to, bo bardzo dużo pracuje, a oprócz tego wiecznie robi coś koło domu... Wkurza mnie tylko to jego rozrzucanie ubrań gdzie popadnie. Jak wchodzi się do nas do salonu, to najpierw w oczy rzuca się kącik biurowy tżta, gdzie oczywiście na krześle leży sterta jego ubrań, bo przecież krzesło jest wygodniejsze niż szafa. W sypialni wiesza koszulki na grzejniku chociaż do szafy ma dwa kroki. A wczoraj przeszedł samego siebie, stwierdzając po zamontowaniu łóżeczka, że doszedł mu właśnie kolejny wieszak na ubrania. No i rano wstaję a co wisi na łóżeczku? Jego gacie i koszulka Oj chyba zacznę mu chować te ciuchy, których nie potrafi włożyć do szafy, to może w końcu nauczy się sprzątać po sobie
O, u nas najgorzej jest właśnie z ubraniamiZostawia je zawsze na łóżku, a jak mu zwracam uwagę że mógłby je schować, to odpowiada że przecież zaraz zakłada je z powrotem.Pomijam fakt że od łóżka do szafy jest dosłownie pół metra i równie dobrze mógłby je wrzucić do szafy. No ale czasem naprawdę się spieszy i robi wszystko w biegu więc widocznie otwarcie drzwi do szafy zajmuje za dużo czasuNa porozrzucane na podłodze w łazience brudne ciuchy nie zwracam już nawet uwagi.
Meta baba od brokułów po prostu brak słów
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości