|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
BAN stały
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Cytat:
a to macica sie stawi- skurcze. Do tego czasami tak ciagnelo jak probowalam sie polozyc na lewy bok albo w ogole na bok.Ps. Jestem zalamana. Ps2.Wlasnie zauwazylam pierwsze rozstepy
|
||
|
|
|
#3963 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Jeszcze będzie lepiej! Wytrzymaj! Zawsze się możesz tu wyżalić. Możesz się też pośmiać z niektórych głupotek żarcików tu zamieszczanych. No... głowa do góry! I wyśpij się dobrze!
___ Ślub: 6 września 2008 ___ Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-07-10 o 23:18 |
||||
|
|
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze u Ciebie też to tylko chwilowe zwiększenie ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
może będzie ich malutko i płytkie? A jak mi np po jednej stronie tylko się robi takie wybrzuszenie i jak położę dłoń to za chwile się uspokaja to może też być macica czy dupka? Bo mam tak to prawej stronie na wysokości pępka kilka razy dziennie i teraz całkiem nie wiem co to
|
||
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
My po wizycie. Mala sie sfochowala i buzki pokazac nie chciala. Wszystko jest ok z wyjatkiem tego ze ma raz obwinieta pepowine wokol szyjki... lekarz uspokoil ze moze sie jeszcze odwinac. Powoli wyrownuje mi sie termin z Om i z USG tak wiec Mala rosnie... ogolnie brak mi sily na cokolwiek dzisiaj... moze jutro bedzie lepiej.
Dobrej nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Bryyyy.
Jakby kto chciał nowy wpis na blogu <3. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Pewnie Was nie nadrobie, bo stron jest straszliwie dużo, a w ciągu dnia nie miałam czasu za długo posiedzieć, ale przeczytałam pasta Latte odnośnie sprzątania facetów po sobie. Kochana moja mimo, iż mąż w miarę sprząta, myje okna odkurza itp, ale i tak często zostawia butelki, puszki po piwie, kubki po kawie przy komputerze, puste opakowanie w lodówce... To chyba taki gatunek jest po prostu.... |
|
|
|
#3967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Miminek gratki.
Caroluska oby dobrze było. idę do łóżka i zaraz bede czytac co u Was słychać na kolejnych stronach .---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
O kurcze.... Nie namawiam, bo rozumiem. Chociaż bardzo, bardzo, bardzo mi szkoda. Mogłoby to być bardzo pouczające i pewnie dałoby do myślenia niektórym. I przede wszystkim - bardzo dziękuję .
|
|
|
|
|
#3969 |
|
Rozeznanie
|
Dawaj śmiało znać o wpisach, a jeszcze się zainspiruję i skomentuję.
Tymczasem ja mówię dobranoc!
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dobranoc. Mi się w sumie spać nie chce...;p. ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Miminku wspolczuje choroby taty .Coroluska śniadania...'miodzio' dosłownie, znam ten ból, a właściwie znałam jak byłam w szpitalu, ale damy radę, bo kto jak nie my.. Odnośnie ręki i wkłuć - co za baby... Szkoda gadać- najmądrzejsze. Odnośnie TŻ, ja to wszystko znam...aż za dobrze. Naczynia,które poprawiam po myciu tata, odkurzony tylko dywan (ale pod ławą już nie) itp. Z tym,że mój nie pali (już od miesiąca), jednak im tak się z nim pokłóciłam, no przecież jak nie urok to sraczka... ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Gratuluję udanych wizyt. Jestem na 130 str. Ale czy się uda to nie wiem, boi właśnie oczy mi się kleic zaczynają. ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Gratuluję udanych wizyt. Jestem na 130 str. Ale czy się uda to nie wiem, boi właśnie oczy mi się kleic zaczynają. |
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie,
gartuluje udanych wizyt ui zakupów ![]() mi rozstepy wyszly tylko moze za 2 pod kolanami ale ciagle sie smaruje i musze juz zamowic 3 opakowanie elancylu bo idzie jak woda i znow 100zł nie moje ale lepiej zapobiegac a teraz mykam na badania dzis mocz morfoligia hiv i jakies tam testy za prawie 150zł a potem moze male zakupki jak tylko brzyuszek nie bedzie twardniał
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My czekamy na sniadanko po zelazie a potem na 9:30 wizyta Mam nadzieję ze wszystko jest w porządku. A jak będzie to jedziemy na zakupowe szaleństwo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3974 | ||
|
Konto usunięte
|
Witam się z rana
Mogłabym spać i spać... Gratuluję udanych wizyt i zakupów i 3mam kciuki za dzisiejsze Trzymaj się dzielnie, nie smutaj. Jesteś pod dobrą opieką Cytat:
![]() Cytat:
i mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej ![]() Mi też jakoś brak sił... |
||
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry! Ale drogo kupujesz faktycznie, ja kupuje baby dream oliwkę i lotion każdy za 12 zł. Też wyszły mi dwa rozstępy - jeden nas pępkiem, drugi pod,ale takie tyci i ledwo widoczne są póki co. Oby na tym się skończyło. Z Majcia stosowałam Aa mama coś takiego,za ok.40 zł i wyszły mi dostępu na piersi,wiec stwierdziłam,ze nie warto przepłacać. A z zdaniami masz rację,masakra ile się za nie płaci, teraz chodzę na NFZ,wiec na szczęście te obowiązkowe badania mam za darmo. Idę zrobić młodej mleczko. |
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna głodowałam tylko po to,żeby miec glukozę w poniedziałek
Babka powiedziała,że dzisiaj do 9 czynne a o 9.30 powinnam miec ostatnie pobranie,więc do widzenia do poniedziałku.. Za to napadłam się w Netto na jedzenie jak dzik i w sumie się cieszę,że dzisiaj nic z tego...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3977 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie smaruje sie ostatnio, bo nie mam nic ze soba, moj S musial sluzbowo wyjechac wczoraj rano , ale dzis wraca. Biedny strasznie przejety, jak na IP powiedzialam mu, ze musze zostac to mial lzy w oczach. Juz nawet dzwonil do swojego wujka, znanego neonatologa po rade, tyle ze wujek z Krakowa. Swietny czlowiek. Mamy dzwonic gdyby sie cos dzialo.Co do tej kulki Twojej to ciezko powiedziec, mi sie wlasnie robila taka po prawej i lewej stronie pepka. Dosc bolesna czasami, ale trwala krotko. Czasami bolesna. Cytat:
juz im nie dam do uklucia lewej reki! Chocby tupaly nogami ![]() Cytat:
Co kupujesz mamuska? Oczywiscie, ze bedzie dobrze!! |
|||
|
|
|
#3978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Zastanawiałysmy się czy sa foteliki w tym przedziale wagowym od razu montowane na isofix bez konieczności posiadania bazy. My mamy mc cabrio fix, montowany pasami bo bazy nie posiadamy. Cytat:
u mnie byl przezroczysty śluz podbarwony krwią. Jak zaczął odchodzić krew była lekko różowa, a później żywa, czerwona.Wieć u Ciebie to nie to zresztą szyjka ok wieć nie ma co panikowac.Zdrówka ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W hm coś dla siebie leggi, może staniki, tunike na SR , a w ca ubrania dla malenstwa jak się ujawni dokładnie No i przewijak na lozeczko szukam ![]() Dobra wychodzimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3980 |
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry
Wczoraj podczytalam wieczorki co pisałyście ale byłam tak padnięta, ze nic nie napisałam... Latte-mi tez wychodzi ta górka i mi sie wydaje, ze to mała bo reszta brzucha wtedy jest bardziej miękka niz to miejsce i "to miejsce" odpowiada ruchem jak pogłaszcze chociaż wczoraj jak sie trochę przeforsowalam to czułam taki inny brzuch niz do tej pory wiec wczoraj chyba akurat to była macica (chyba pierwszy raz) bo brzuch twardy i naciągnięty cały na sztywno...A jak tłumacze teściowej, ze nie pójdę z nia na długie zakupy bo nie chce sie forsować (wystarcza mi moje :p ) to mi robi wykład, ze trzeba sie ruszać ![]() Katerina-trzymam kciuki za cała wizytę i za to żebyś juz wiedziała czy kupić przysłowiowe niebieskie czy różowe Niestabilna-no ja wole gadać zeby sie dogadać a nie sie czaić czy dobrze użyłam końcówki słowa jakiegoś :p w końcu "oddaj fartucha" Michela z masterchefa było kultowym powiedzeniem takze gadam jak sie da no a ile zapłacę za magnez okaże sie dzisiaj bo wczoraj zapomniałam recepty Dziewczyny z De...kończy mi sie Lactacyd z Pl...jest on gdzieś tutaj? A jak nie to jaki płyn do higieny intymnej jest tutaj dobry? No i w piątek za tydz o 11.30 zostanę żona tz dziwnie tak po prawie 10 latach bycia razem dlatego idziemy sami bez nikogo...skoro moja mama ani nikt ode mnie nie przyjedzie bo mamy nic nie organizować to rodziny tz, która jest tu na miejscu tez nie chce bo bede sie zle z tym czuła Rozpisałam sie ale musze jeszcze Wam pokazać co kupiłam wczoraj najlepsze jest to, ze nic z tych rzeczy nie było na liście do kupienia :p Kupiłam śpiworek do wózka, nosidełka dla malutkiej, kombinezonik z misia, dresiki i kocyk z jednej strony różowy z sówką a z drugiej biały w rożne wzorki ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1405062784.612115.jpgImageUploadedByWizaz Forum1405062795.786213.jpgImageUploadedByWizaz Forum1405062813.484700.jpgImageUploadedByWizaz Forum1405062825.458159.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3981 |
|
Konto usunięte
|
Aisa kolejne piękne zakupki
Masz już kreację na ślubowanie? Pochwal się
Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-07-11 o 09:41 |
|
|
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
nmartyna wazne ze z malutka okej
![]() aisa miłego ślubowania ![]() fajne to ubranko,kombinezon czy cos takiego hehe widze wszystko pod róż![]() Tak was czytam i nie wiem jak odroznic stawianie sie macicy od tego ze malenstwo sie tak uklada... ja np wczoraj tez po lewej stronie brzucha mialam miękko a po prawej twardo i mysle ze dzidzius sie tak ulozyl...
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
88Ekaterina88 Powodzenia na wizycie
![]() Latte mi już dawno brzuch się nie stawiał... No ale oczywiście odkąd wyszłam od lekarza, to brzuch twardy kilka razy dziennie... aisa84 To już gratuluję ) Też było mi dziwnie, bo ślubowaliśmy w naszą 9 rocznicę, tak więc niedługo stuknie nam 10 lat razem i rok po ślubie A zakupy piękne carolciuska trzymam za Was mocno kciuki Wszystko będzie dobrze i niedługo wypuszczą Was do domu na porządne śniadanko Odpoczywaj póki możesz Witam się dzisiaj w lepszym chyba humorze ![]() Wczoraj małż chciał dobrze, a jak zwykle się pokłóciliśmy... Wstawiliśmy to łóżeczko i już mogę urządzać kącik dla Malutkiej w sypialni Wczoraj też był troszkę zdenerwowany nie wiem czym, mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej, bo nie lubię się z nim kłócić Dba o mnie i nie pozwala nic mi robić ciężkiego, a wczoraj nie wiem co mu się stało...
|
|
|
|
#3984 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Ja oszaleje z tym ich koszeniem trawy dzien w dzien ![]() Czeka mnie dzisiaj duuuuzo sprzatania i ukladania, no ale mam nadzieje ze powoli dom zacznie wygladac Dziewczynki stawiania/twardnienia/napinania (czy jak to tam jeszcze nazywamy) sa normalna reakcja fizjologiczna, ktora przygotowuje macice do porodu. Wszystko jest ok dopoki nie towarzyszy temu bol i nie jest to jedno za drugim ![]() Friks pisalam juz 3 razy ![]() Na czczo 88, po godz 107, po dwoch 92 (wczesniej pisalam ze 97, ale mi sie pomylilo) Carola musisz byc dzielna i sie nie zalamywac. Dacie z malenstwem rade, a lepiej jak cie przetrzymaja w szpitalu, bo jestes pod stala opieka i kontrola
|
#3986 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47255636]Aisa kolejne piękne zakupki
Dziękuje ![]() Cytat:
A na poczatku sie upieralam, ze różu bedzie mało no ale jakos tak wyszło, ze w komodzie przewaga różu aleee...wózek przyjdzie szaro biały, pościel tez a wanienka kawa z mlekiem no i w ciuszkach też cos tam w innych kolorach odgrzebie...na upartego ![]() No i tez nie wiem czy czy nam to stawianie sie macicy czy nie ale chyba jednak nie bo skoro dziewczyny potrafią to zauważyć to chyba mi tez by sie udało ![]() Cytat:
![]() A fochy tz...hmm...skad ja to znam...mój wczoraj tez mnie tak denerwował, ze pózniej musiał przepraszać bo przeszedł sam siebie rozumiem, ze wczoraj był zmęczony bo zalatwialismy dużo i on od rana w pracy a po pracy nawet na tyłku w domu nie usiadł ale kurde...i on mi tłumaczy, ze przecież te jego wcześniejsze nerwy mnie nie dotyczyły i w ogole no ale ile ja moge słuchać jak on wyklina pod nosem bez powodu albo patrzeć jak rzuca rzodkiewka bo mu sie zaplątała w resztę zakupów ] Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3987 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
),to i tak części nie zauważy,a jak zauważy to często niedomyje Coś co nie jest włożone do zlewu, nie jest brudne i tym sposobem zostawia brudny garnek na kuchence i inne rzeczy,które są na blatach Wytrzeć blatów do sucha po zmywaniu też nie uważa za stosowne-wrrrrCytat:
Jeśli chodzi o sprzątanie, to tak naprawdę nie robi nic oprócz zmycia dosłownie kilku talerzy od czasu do czasu.Nie pamiętam kiedy ostatnio odkurzał,mył toaletę, czy nawet ścierał kurze.Czasem myślę,że może za dużo na siebie wzięłam,ale z drugiej strony on pracuje długo i w domu jest często ok 19,choć weekendy ma wolne i wtedy mógłby coś zrobić Wiele razy go prosiłam by czasem coś sam ogarnął,wrzucał ubrania do brudownika,przecierał blaty, czasem choć kibelek umył ,ale on chyba po prostu nie zauważa brudu Jak już się wkurzę i trochę się uniosę,to w końcu zrobi co trzeba![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Carolcia trzymam kciuki za Was, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. A te zastrzyki to jest norma, w razie porodu dziecko jest przygotowane oddychać samodzielnie, też miałam i zawsze tak jest. Potrzymają się i wypuszczą do domku, nie martw się, bo wszystko będzie dobrze ![]() Latte ta górka z jednej strony to właśnie skurcz macicy. Ja też myślałam, że to dziecko, ale lakrz wytłumaczył mi, że to jednak nie mała, nawet u niego na badaniu też mi się zdarzyło ją mieć ostatnio. Do 1o takich skurczów to norma, jeżeli nic nie boli jest okej, macica jest mięśniem który żyje jak to gin mówi i to normalne, ćwiczy sobie przed porodem. Także nie panikujmy, jeżeli coś boli jechać do lekarza ale mnie brzuch ciągnął w nocy jak wstawałam siku Nie bolało, ale było takie nieprzyjemne po prostu, ukłucia jakby w jajnikach też poczułam. Zostało 10 dni do wizyty Nie mogę się doczekać, choć pewnie będę umierać ze strachu,
|
|
#3989 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jak kopie to na pewno dzidzia, myślę, że da się to rozróżnić, teraz jak lekarz mi wytłumaczył już wiem co i jak
![]() Wzięłam no-spę, bo mnie coś ciągnie po bokach
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Ciśnienie 108/58 czyli niskie, ale odkąd jestem w ciąży nie mam innego 

do kiedy będziesz leżec? 
a to macica sie stawi- skurcze. Do tego czasami tak ciagnelo jak probowalam sie polozyc na lewy bok albo w ogole na bok.
Ślub: 6 września 2008 ___ 

a potem moze male zakupki jak tylko brzyuszek nie bedzie twardniał
za dzisiejsze

Nie mogę się doczekać, choć pewnie będę umierać ze strachu,