III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 12:55   #4021
201610121609
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Asia oszczędzając się kochana i będzie dobrze.

Ekatarina pochwał się zakupami jak juz je zrobisz.

Ja wczoraj dokupiłam jeszcze linomag, ten różowy,który polecałyście i majtki poporodowej. A miałam zobaczyć jeszcze tem f18, no,ale trudno już mamy ten.

Aisa wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Cudne zakupki! A jakie nosidła kupiłaś dla małej?

Ja jak zaczną prać to też się ciuszkami pochwałę dla syneczka.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Czyli jednak skuteczny, skoro wyszły tam gdzie nie smarowałas.

Faktycznie to duża cena i można sporo zaoszczędzić kupując w necie.

No to chyba wczoraj był dzień kłótni z tż-tami, bo u nas to samo, z tym,ze przez Neta,bo mąż wraca dopiero jtr.wieczorem.

Ach przetłumaczył osobnikowi z Marsa,ze nie ma racji;p

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Dlatego jak zrobisz (odnośnie płynu i proszku) będzie dobrze. Ka mam jednego 'dzidziusia' i jak się skończy tło w naszym będę prawa.

My na obiad grochówka mamy,a mała pomidorówkę, bo grochówki jej jeszcze nie daję.

Twój obiadek brzmi pysznie!

Jejku no niech ktoś mnie w dupsko kopanie,żebym i ja się w końcu na SR zapisała.

Nie kupiłam nosidła ale faktycznie tak to napisałam chodziło mi o to, ze ten śpiworek bede używać i do wózka i do nosidła co jest przy wózku

Meta- ja piorę w persil sensitive i płuczę tez w płynie sensitive nie ma innych w De takze jest ok bo wszystkie dzieci tutaj tak prane poza tym nawet nie wszystko piorę

A co do baby to dobrze, ze mi sie taka nie trafiła bo by była biedna ja w ciazy zrobiłam sie bardziej wyszczekana niz byłam chyba jakiś instynkt mi sie obudził

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:56   #4022
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Dziewczyny których męczy zgaga Wiem, że macie swoje sposoby i jak Was ratują to super, ale jak coś to podam co mi ginka poleciła do stosowania kiedy to migdały i inne już nie zadziałają:
Tabletki do gryzienia Gaviscon, są dla kobiet w ciąży, tutaj opinia o nich
https://mamotoja.pl/gaviscon-przelom...8429,r1p1.html

A i sie pochwalę co kupiłam małej w Smyku

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-07-11 o 12:59
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 12:59   #4023
Mandragorrka
Zakorzenienie

Ircha już kilka razy zamawiałam w tej aptece zawsze było ok.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47258739]Si Pierwsze spotkanie organizacyjne, a potem co tydzień, przez 5 tygodni, godziny do ustalenia, albo 17:00 albo 19:00. Za każde spotkanie się płaci 20zł, nie jest źle, nie wiem czy w tym kraju się za coś nie płaci?
Coś czuję, że na tej Sr to dopiero mi w głowie namieszają [/QUOTE]

No tak, za przeproszeniem w.pier.dol można dostać za darmo. Chociaż i to nie zawsze
A sr w dobrej cenie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:00   #4024
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy zrobię błąd używając płynu do płukania Silan Sensitive dla dzidzi? Bo Tż napalony chce już jutro prac,prasowac i układac rzeczy dla malucha a wczoraj kupiłam ten Silan i myślę czy by przypadkiem go nie wrzucic do prania rzeczy dzieciowych? Proszek dziecięcy dam tak czy inaczej ale chyba dzieciak od razu nie zareaguje alergią jak dam zwykły Silan? on tak fajnie delikatnie pachnie aż miło
Ja nie wyobrażam sobie swoich ciuchów nie prac w tym,bo one mi potem śmierdzą nawet po najlepszym proszku a chcę żeby dzieciowe ciuszki przyjemnie pachniały...

Asia,ja już jestem zdania,że będę miec jedynaka,bo nienawidzę tego stresu w ciąży,tych bóli po których się martwię i złego samopoczucia ale wiem,że to takie gadanie a za te 5 lat(bo tak planujemy,jak już do końca się ustatkujemy,póki co antykoncepcja ) i tak będę chciała Chociaż Tż mówi,że po tym jak on się stresuje razem ze mną i jak go wkurzają moje hormony to nie chce i woli dac wszystko jednemu dziecku. Ale jak będzie nam się dobrze wiodło i będziemy mieli trochę więcej pieniążków,ja pewną pracę,własne mieszkanie nawet na kredyt to wtedy się staramy

Ja właśnie przy Majci używałam Loveli + Silna sensitive.

Też z jednej strony chciałabym mieć jedno dziecko,zęby moc dac mu wszystko,ale z drugiej.... Bardzo się cieszę, nie wyobrazam sobie,ze kiedy nas zabraknie to dziecko zostałoby całkiem same na świecie,a tak będzie miało brata/siostrę.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:00   #4025
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
O, u nas najgorzej jest właśnie z ubraniamiZostawia je zawsze na łóżku, a jak mu zwracam uwagę że mógłby je schować, to odpowiada że przecież zaraz zakłada je z powrotem.Pomijam fakt że od łóżka do szafy jest dosłownie pół metra i równie dobrze mógłby je wrzucić do szafy. No ale czasem naprawdę się spieszy i robi wszystko w biegu więc widocznie otwarcie drzwi do szafy zajmuje za dużo czasu
Jakbym czytała o mym ukochanym
Dziś ma myć podłogi, zobaczymy jak mu pójdzie

Boże, w domu jest tyle rzeczy do zrobienia
Łazienkę przydałoby się wypucować od a do z, ale Tż twierdzi, że przecież jest czysto

Ech, moje leżenie ważniejsze niż bałagan, trudno, choć jak leżę to patrzę tylko po kątach i zawsze coś dojrzę nie tak
A meble w kuchni takie upaćkane, Tż tymi paluchami zawsze musi dotykać, a mamy meble z połyskiem i to najgorsze co moze być, nie polecam nikomu Piękne, ale wszystko widać.

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:01   #4026
anesh_
Zakorzenienie

A tak w ogóle chciałam Wam napisać, ze tak jak w poprzednim wątku napisałam gdzieś ok. 10 wiadomości, tak w tym, odkąd mój maz wyjechał naspamowałam ponad 115...
Stary 2014-07-11, 13:01   #4027
Asia19x
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47259217]

[/QUOTE]

Ojej Słodkie, ile zapłaciłaś?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-11, 13:02   #4028
201610121609
Konto usunięte

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47259217]Dziewczyny których męczy zgaga Wiem, że macie swoje sposoby i jak Was ratują to super, ale jak coś to podam co mi ginka poleciła do stosowania kiedy to migdały i inne już nie zadziałają:

[/QUOTE]

Śliczne chyba w ogole bym chciała wszystkie ze smyka

Kurde mam ciagnąć tz na zakupy a sama sie ruszyć do szykowania nie moge

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:06   #4029
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Ale sucz Masakra jakaś totalna. szkoda, że jej nic nie odpowiedziałaś, ale pewnie w szoku bylaś. No nie mogę

Ja ostatnio jak poszłam do tego od nerek, przede mną było 10 osób i tylko się gapili na mnie dziwnie aż babka jedna mówi "Dlaczego Pani tak czeka? Proszę wejść, jest pani w ciąży pzrecież". Jakas staruszka się oburzyła i mówi, że jak to to tak ja mam wejść teraz, a ta babka do niej "Nie widzi Pani, ze dziewczyna jest z brzuszkiem? Ciężarne mają pierszeństwo". Podziękowałam ładnie i weszłam, miło tak
Ja zazwyczaj tak mam,że wiązankę ułożę sobie jak już jest po wszystkim Chociaż czasem jak odszczeknę to jest masakra. Jeszcze Tż mi powiedziałam to już jej nie było a on by zrobił aferę na pół sklepu...
Mi też ostatnio babka u ginka mówiła,żebym weszła przed nią,bo ja w ciąży,bo widziała,że ja ledwo idę i zwijam się z bólu ale ona była pierwsza w kolejce a ja druga i w sumie te 10 min. mnie nie zbawiło ale tylko raz taka miła sytuacja się zdarzyła,bo na ogół to każdy ma gdzieś,że ja jestem ciężarna i co tam,mogę sobie postac

[/QUOTE]

Cytat:
Ja właśnie przy Majci używałam Loveli + Silna sensitive.

Też z jednej strony chciałabym mieć jedno dziecko,zęby moc dac mu wszystko,ale z drugiej.... Bardzo się cieszę, nie wyobrazam sobie,ze kiedy nas zabraknie to dziecko zostałoby całkiem same na świecie,a tak będzie miało brata/siostrę.
No to fakt,w sumie dzieci jak wychowuja się razem to mają moim zdaniem lepiej i się lepiej wychowują jak mają rodzeństwo A zresztą syn się ze mną pokłóci to z kim będzie na mnie psioczyc jak nie z rodzeństwem

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:08   #4030
Konto usunięte

Cytat:
Ojej Słodkie, ile zapłaciłaś?
29,49zł
Fajne promocje są, zerknijcie sobie na stronę smyka.

Mandragorka a Ty powinnaś się zgłosić do gemini po dodatkowy rabat za nagonienie nowych Klientów Już tutaj parę osób się zdecydowało na zakupy w tej aptece, jeszcze wiadomość poszła dalej to będą mieć teraz niezły obrót Ja tez tam będę zamawiać, ale poczekam na tą sr, co mi tak nagadają ciekawego i jak zburzą to co sobie już poukładałam w głowie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:19   #4031
Asia19x
Zakorzenienie

Sporo fajnych rzeczy, u mnie najbliższy smyk 3okm, ale jak kiedyś będę to zajdę poszperać. Niektóre ceny są przesadzone, 3 pajace za 70zł

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-11, 13:27   #4032
anesh_
Zakorzenienie

Meta ta baba pd brokułów- masakra dosłownie.

Ircha, pewnie pisałas, ale ja mogłam pominąć- Twoja mama, ta która Cie wychowywała jest mamą adopcyjną?
A glukoza- w pierwszej ciąży lepiej ją zniosłam. Chyba sami wcisnęli mi cytrynę tam, a teraz trochę mni muliło.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Nie kupiłam nosidła ale faktycznie tak to napisałam chodziło mi o to, ze ten śpiworek bede używać i do wózka i do nosidła co jest przy wózku

Meta- ja piorę w persil sensitive i płuczę tez w płynie sensitive nie ma innych w De takze jest ok bo wszystkie dzieci tutaj tak prane poza tym nawet nie wszystko piorę

A co do baby to dobrze, ze mi sie taka nie trafiła bo by była biedna ja w ciazy zrobiłam sie bardziej wyszczekana niz byłam chyba jakiś instynkt mi sie obudził

AAA juz rozumiem.

Dzanet sliczne spioszki i bodziaki
Stary 2014-07-11, 13:31   #4033
Simran86
Raczkowanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47257594]Co dziś serwujemy na obiadki?
[/QUOTE]
u nas dzisiaj łosoś, młode ziemniaczki z koperkiem i surówka

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Tz zadzwonił, ze moze by tak zaprosić jego siostrę i szwagra na grilla w weekend...siostra pod 40 podchodzi a szwagier ponad 50 i oboje za nim nie przebadamy a on chce ich zaprosić z musu zeby sie nie gniewali no i do tego teściowie i moja chrzesnica 6letnia rozpuszczona niesamowicie...dobijcie mnie... jak siostra jego dotknie kolejny raz mojego brzucha to chyba juz jej odwinę normalnie nienawidzę tego!!! Musze zagryźć zeby i to jakos przeżyć bo to w końcu rodzina tz...
Kochana policz do 10 bojowo nastawiona jesteś i jak dotknie Twojego brzuszka to jej odwiń już na pewno więcej tego nie zrobi :P

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Dziewczyny śniła mi się wata cukrowa
Dajcie miiiiiiiiiiiiii Mateczko jak bym sobie wszamała wate cukrową hehe
hihi wata cukrowa ja po wypiciu glukozy chyba watę cukrową mam na jakiś czas z głowy :P smak tego drina przypominał mi roztopioną watę cukrową :P

Cytat:
Tż wczoraj do mnie tak:
- A będziemy mieli drugie dziecko?
Mówię aby poczekał, bo jeszcze jedno sie nie urodziło, a On:
-Pewnie nie będziesz chciała, bo mała tak Cię męczy teraz?
To mówię, że nie męczy, a On oczy jak 5 zł i się cieszy
Co mam powiedzieć, że męczy? Mimo wszystko, mimo tych bóli, leżenia, płaczu i strachu cieszę się, że jestem w ciąży i kocham mój brzuch i to maleństwo
Dziś w końcu zrobię porządny make-up
Jedziemy na usg nerki dzisiaj.
Ksiądz u nas na ślubie życzył nam 12 ale tak szaleć to my na pewno nie będziemy i bardzo byśmy chcieli mieć trójeczkę

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Aaa i w Stokrotce dziewczyna ode mnie z bloku pracuje,koło 40stki,nasi mężowi razem pracują,znamy się tylko na "dzień dobry". Stoję w kolejce, a ta na głos: panią w ciąży zapraszam tu do przodu, pani ma pierwszeństwo zakupów. Jak mi było dziwnie, no wiadomo nie wstyd, ale czułam wzrok tych wszystkich osób. Jednocześnie cieszyłam się, że są jeszcze uprzejmi i wyrozumiali ludzie, tym bardziej, że nie miałam wiele rzeczy w koszyku. Oczywiście na koniec podziękowałam i uśmiechając się odeszłam.
a mi wczoraj też się miło w Rossmanie zrobiło bardzo miły Pan przepuścił mnie w kolejce

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47259217]Dziewczyny których męczy zgaga Wiem, że macie swoje sposoby i jak Was ratują to super, ale jak coś to podam co mi ginka poleciła do stosowania kiedy to migdały i inne już nie zadziałają:
[/QUOTE]
Mnie od paru dni wieczorami tak męczy zgaga, że normalnie mam wrażenie, że zacznę ziać ogniem... może trzeba wypróbować te tabletki bo mleko i migdały nie pomagają już
a rzeczy ze smyka cudowne!!!

Witamy się dziewczynki
udało mi się dzisiaj a aptece kupić Magne B6 za niecałe 12 zł kupiłam od razu 2 opakowania i do końca ciąży mi starczą
Ja zaraz zabieram się za obiad, a Małż pojechał na garaż szykować łóżeczko do malowania
Dzisiaj udało mi się poczynić zakupy na allegro koszule do szpitala, pojemniki na mleko i jakieś tam inne rzeczy jak przyjdą to pokażę
Pranie nastawiłam - znowu:P tym razem pieluszki tetrowe, rożki i kocyki
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:50   #4034
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Kochana rób tak jak podpowiada ci TWÓJ instynkt, bo naprawdę jest tyle opinii i teorii, że można zwariować
Nam np. położna w szkole rodzenia powiedziała, że mamy wykluczyć ze swojej diety wszelkie sery pleśniowe i koniec. A mój ginekolog prowadzący (pytałam się dla pewności 3 razy ) powiedział, że mogę je jeść ale mają być z mleka pasteryzowanego i tyle. Powiedziałam to jej, no to się zmieszała i powiedziała, że opinii jest wiele, ale ona osobiście woli chuchać na zimne
Także ja już tak nie biore sobie do serca tego wszystkiego co każdy mówi, bo naprawdę głowę bym miała jak 3 stodoły hehehe

A na obiadek dzisiaj naleśniki z serkiem wanilowym, bananem i rodzynkami

Ale najpierw sprzątanie

Dziewczyny śniła mi się wata cukrowa
Dajcie miiiiiiiiiiiiii Mateczko jak bym sobie wszamała wate cukrową hehe

Misia prosze moze byc?
Kiedys na zakazie sie zatrzymalam na awaryjnych bo rozdawali za darmo w zwiazku z promocja matrasa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (89,9 KB, 45 załadowań)
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:59   #4035
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Misia prosze moze byc?
Kiedys na zakazie sie zatrzymalam na awaryjnych bo rozdawali za darmo w zwiazku z promocja matrasa
Ożeż ty! Sama bym taką wciągnęła
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:04   #4036
ircha06
Raczkowanie

Cytat:

Ircha, pewnie pisałas, ale ja mogłam pominąć- Twoja mama, ta która Cie wychowywała jest mamą adopcyjną?
Nie anesh, to moja najprawdziwsza na świecie mamitka Może źle się wyraziłam, pisząc, że "ja z nią jak koleżanka, przyjaciółka, siostra, bo rodzonej nie mam" - ale chodziło mi, że siostry nie mam rodzonej.Mam za to 3 fajnych braci i po ośmiu latach pojawiłąm się ja. Rodzyneczek, jedyna córunia i ulubiona siostrzyczka Natomiast mama umie się wgrać w sytuację i poradzić jak mama, wysłuchać jak przyjaciółka i w ogóle jest super - oby jej zdrówko jak najdłużej dopisywało Tak czekała na dzidziusia u nas i mi kibicowała. W czwartek jeszcze raz rzucę okiem czy to aby na pewno dziewczynka, bo obie mamuśki już sikają z radości i płaczą. Śmiałam się, że jak urodzi się dziewuszka to się obie muszą spotkać i porządnie opić pierwszą wnusię No to już masz teraz wszystko jasne

aisa84, piękne zakupki i wszystkiego NAJ... na Nową Drogę Życia

dzanet, również śliczne ciuszki i dziękuję za pamięć, że się o mnie zamartwiłaś, gdzie się podziewam Otóż zaglądam tu prawie codziennie, ale ciężko było mi nadrobić, a co dopiero odpisać. Dziś jednak w poczekalni, w oczekiwaniu na kolejne kuj-kuj, nadrobiłam Was na tel i jestem chyba na bieżąco w miarę

simran, mi jak Manragorrka poleciła w necie aptekę to też zamówiłam od razu 2 opakowania swoim witaminek, bo prawie 20zł na każdym opakowaniu wyszło mniej ! Nawet jakbym zamówiła 1op + przesyłka to wyszłoby mnie taniej niż płacę tu na miejscu w aptece.
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:10   #4037
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Misia prosze moze byc?
Ale Ty masz uroczy brzuszek

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:23   #4038
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Ożeż ty! Sama bym taką wciągnęła
Ja teraz tez na sama mysl mam slinke

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ale Ty masz uroczy brzuszek
Dziekuje Meta

Chcecie cos poczytac?
A wrzuce, co mi tam tylko nie moge z telefonu dodac kilka zdjec na raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (158,0 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-07-11, 14:24   #4039
carolciuska
Zadomowienie

Cz2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (215,6 KB, 17 załadowań)
Stary 2014-07-11, 14:25   #4040
carolciuska
Zadomowienie

Cz3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (233,7 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-07-11, 14:26   #4041
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47259431]29,49zł
Fajne promocje są, zerknijcie sobie na stronę smyka.

Mandragorka a Ty powinnaś się zgłosić do gemini po dodatkowy rabat za nagonienie nowych Klientów Już tutaj parę osób się zdecydowało na zakupy w tej aptece, jeszcze wiadomość poszła dalej to będą mieć teraz niezły obrót Ja tez tam będę zamawiać, ale poczekam na tą sr, co mi tak nagadają ciekawego i jak zburzą to co sobie już poukładałam w głowie [/QUOTE]

W smyku zamówiłam komplecik dla malego z krabem - body z krótkim rękawem, czapeczka i spodenki za 20 zł i dla corci dresik z koszulka za 40 zł. Cenowo super, ale niestety rozmiary już przebrane.
Wątpię żeby to uwzględnili

Cytat:

A glukoza- w pierwszej ciąży lepiej ją zniosłam. Chyba sami wcisnęli mi cytrynę tam, a teraz trochę mni muliło.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

AAA juz rozumiem.

Dzanet sliczne spioszki i bodziaki
W pierwszej ciąży też lepiej zniosłam glukoze, ale pewnie przez to że poprzednio bylo 50mg a teraz 75.

Stary 2014-07-11, 14:28   #4042
Asia19x
Zakorzenienie

A gdzie ten Magne B6? Ja płaciłam 18zł, a już mi się zaraz skończy

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-11, 14:29   #4043
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Sporo fajnych rzeczy, u mnie najbliższy smyk 3okm, ale jak kiedyś będę to zajdę poszperać. Niektóre ceny są przesadzone, 3 pajace za 70zł
Może empik masz bliżej? Zamówienie ze smyka można u nich odebrać

Stary 2014-07-11, 14:31   #4044
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Może empik masz bliżej? Zamówienie ze smyka można u nich odebrać

Niestety też nie

Jadę na usg nerki, trzymajcie kciuki by żadnego dziadostwa tam nie było

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-11, 14:38   #4045
Latte88
Zakorzenienie

Asiu trzymam kciuki mocno
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:39   #4046
Konto usunięte

Cytat:
A gdzie ten Magne B6? Ja płaciłam 18zł, a już mi się zaraz skończy
Ja kupowałam w aptece doz za 13,50
Stary 2014-07-11, 14:46   #4047
agnes 20
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47261157]Ja kupowałam w aptece doz za 13,50 [/QUOTE]
Na Gemini. pl po 11 zł ale trzeba by większe zamówienie zrobić żeby przesyłka się zwróciła.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:51   #4048
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ooo w sumie to nie wiedziałam, że tak można kiedyś może się przydać. I w jakim czasie pojawiają się zakupy? zamawia się na stronie internetowej sklepu?
jak zamawiam wieczorem to następnego dnia przychodzą. Wybieram przedział czasowy dla mnie dogodny (czasem popularne godziny mogą być już zajęte), przedziały się od 8-10, od 10 do 12 i tak do 22.

[/QUOTE]

jakie słodkie

Cytat:
Niestety też nie

Jadę na usg nerki, trzymajcie kciuki by żadnego dziadostwa tam nie było
trzymam kciuki

przeczytałam Was ale nie mam sił pisac, od 9 do 14 nie było mnie w domu, z młodą w przedszkolu byłam, na placu zabaw i niedawno w domu wylądowałyśmy. Idę się trochę położyć i odpocząć

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:57   #4049
nmartyna
Zadomowienie

Asia, Metka mój Małż też bardzo chce mieć drugie dziecko, ale ja wcześniej niż za 3-4 lata się nie zdecyduję. Już mu zapowiedziałam, że po porodzie nie zbliża się do mnie Wolę nie ryzykować

Ircha pani w sklepie bardzo miła, oby więcej takich osób

Mandragorrka a tak z ciekawości zapytam... Jakie to są naleśniki ruskie? Brzmi pysznie

Metka babę w sklepie to bym chyba rozniosła No kurde! Wystarczy grzecznie poprosić, a nie od razu pchać się z łapskami. Ja nienawidzę jak ktoś obcy mnie dotyka (taka nie tykalska jestem trochę )

Dzanet śliczne te ubranka W ogóle w Smyku są fajne ciuszki, ale te ceny czasami mnie przerażają... Dobrze, że są jeszcze promocje i wyprzedaże

Simran to jak sam ksiądz życzył 12, to brać się do roboty

carolciuska jej, jaka wata!!! A tak na marginesie, to laska z Ciebie Zazdroszczę! Też chcę tak wyglądać w ciąży!!!

Mandragorrka pochwal się zakupami smykowymi, jak już dotrą

Asia kciuki zaciśnięte Na pewno z nerką będzie wszystko oki

My już po obiedzie (dorsz, ziemniaczki z koperkiem i na życzenie Małża fasolka szparagowa z bułką tartą) Zdziwiłam się, bo Tż sam z siebie zaczął mi pomagać przy obiedzie, a nawet wygonił do leżenia! Za to przy zmywaniu zaczął marudzić, że za chwilę zamawia zmywarkę
Teraz też kazał mi odpoczywać, a sam dalej porządkuje wszystkie graciarnie w domu i wywala niepotrzebne rzeczy. Chce zrobić miejsce na rzeczy dla Malutkiej...
Jeszcze dzisiaj moi rodzice mu powiedzieli, że ma na mnie uważać i że jak się męczę to mam rzucić wszystko i iść się położyć, więc chyba się przejął gadką teściów i dba o mnie bardziej

Co Wy za apteki macie, że Magne B6 jest taki tani??? Ja u mnie kupuję to za ponad 20 zł

Edytowane przez nmartyna
Czas edycji: 2014-07-11 o 15:00
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 15:11   #4050
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu
Mój też twardy jak skała, jak leże jest okej, ale jak wstaje, chodzę jak kaczka po domu, bujam się na boki i trzymam go bo tak mi ciężko

Tż wczoraj do mnie tak:
- A będziemy mieli drugie dziecko?
Mówię aby poczekał, bo jeszcze jedno sie nie urodziło, a On:
-Pewnie nie będziesz chciała, bo mała tak Cię męczy teraz?
To mówię, że nie męczy, a On oczy jak 5 zł i się cieszy
Co mam powiedzieć, że męczy? Mimo wszystko, mimo tych bóli, leżenia, płaczu i strachu cieszę się, że jestem w ciąży i kocham mój brzuch i to maleństwo

Dziś w końcu zrobię porządny make-up
Jedziemy na usg nerki dzisiaj.
ehh z żeby to człowiek wiedział które napinanie, twardość jest w normie a który wołaniem o pomoc

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

No właśnie nie wiemy czy takie sa gdybamy sobie
Następne foteliki na pewno sa z isofixem, te z przedziału 0-13 to nie mam pojęcia.
My mamy mc cabrio fix montowany na pasy i zmieniać na pewno nie będziemy.
aaa
to nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
No ja właśnie wróciłam z tego badanka. Myślałam, że dostanę gotowe już w kubku, przechylę i już. Jak zobaczyłam ile mi pani w miarce rozbełtała tej cieczy do wypicia to się przeraziłam. Kazała mi usiąść sobie na kozetce przy oknie, gdzie na parapecie piciu na mnie czekało.Za radą bratowej męża wzięłam ze sobą cytrynę i nożyk (bo może nie mają) . Przelałam z tej miarki do jednorazowego kubeczka, posmakowałam i faktycznie słodkie, wiec otworzyłam torebkę ciachnęłam cytrynkę na pół i pytam tej babeczki ile wcisnąć. A ona: ile pani chce, tylko żeby może potem za kwaśne nie było. To lekko wcisnęłam, a że od wczoraj na głodzie i z rana nic nie piłam to chciało mi się pić, ze hej i powiem Wam że z cytryną takie orzeźwiające było i znośne nawet. Ogólnie miałam do wypicia dwa kubeczki i trochę. Czas oczekiwania w miarę szybko minął, bo zadzwoniłam poplotkować z mamą trochę, a potem w tel nadrabiałam Was, ale widzę, ze jeszcze mam 2 strony do tyłu. Przy drugim pobraniu pani pytała jak się czuję itp, to jej mówię, że wszystko w porządku. To się ucieszyła i mówi, że czasem kobietkom się słabo robi, wymiotują itp. Także cieszę się, że mam już to za sobą.
dobrze, że przeżyłaś

Cytat:
Ja ostatnio jak poszłam do tego od nerek, przede mną było 10 osób i tylko się gapili na mnie dziwnie aż babka jedna mówi "Dlaczego Pani tak czeka? Proszę wejść, jest pani w ciąży pzrecież". Jakas staruszka się oburzyła i mówi, że jak to to tak ja mam wejść teraz, a ta babka do niej "Nie widzi Pani, ze dziewczyna jest z brzuszkiem? Ciężarne mają pierszeństwo". Podziękowałam ładnie i weszłam, miło tak
jak miło

[/QUOTE]

piękne
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości