|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Eirene, dojdziesz do wprawy
ja też się szybko zawsze męczyłam przy wszystkim teraz to chyba bym padła pod wodę a nie trzymała się na niejAlb, to mówisz że już 5 lat? ![]() sporo czasu już
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga: akurat w tym wypadku jesli to praca przez znajoma to moze powiedzieć tej znajomej o sytuacji (wcześniej rodzicom ) i moze sama jakos zaradzi?
nalewanie paliwa albo gazu to chyba nie jest cos co kobieta w ciazy powinna robic..ale oczywiscie rozumiem ze kazdy grosz sie liczy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Alb chyba pisaliśmy w tym samym czasie ;d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim chodzi o to, że tą pracę załatwiała znajoma, po prostu wiem, że cokolwiek zrobię to będzie źle odbierane
i ta znajoma może się źle poczuć, potem w pracy może mieć jakieś nieprzyjemności to nie jest tak, że chcę być jakimś pasożytem, szybko podpisać umowę i sobie od razu pójść po zaświadczenie od gina... kobiety mają jednak przesrane. dusiolka, alb najlepsze jest to, że ja tej kobiety nie znam, bo to znajoma rodziców mam 2 dni, żeby podjąć jakąś decyzję, przede wszystkim pogadam z Tżtem jak on to widzi Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-07-11 o 14:39 |
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry pomysł Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W żadnym miejscu niestarałam się Ciebie Dusiolka przekonać, bo zauważyłam już, że to niemożliwe. Ja wyraziłam swoje zdanie i tylko dlatego, że jest inne niż Wasze nie będę siedzieć cicho i udawać, że jest inaczej
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
co do zatrudnienia się i pójścia na zwolnienie - działanie w granicach prawa/ustawy nie jest oszustwem/wyłudzeniem
bajlaga po 30 dniach od zatrudnienia ma prawo iść na płatne l4, prawo to gwarantuje jej obowiązujący system kwestie moralne zostawmy jej ale jak dla mnie jedynym zgrzytem może być tylko to, że ktoś kto nie wiedział, że jest w ciąży ją polecił, pracodawca który przez miesiąc zapłaci l4 moim zdaniem nie zbiednieje także tego.....alb - bry ziom! to jesteśmy 3 z Kraka - ja Ty i smerfetkaSmefetka - ja tez mam lekarza z Rydygiera i tez nie chciałabym innego przywiązuję się do ludzi
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie koncerny paliwowe nie zatrudniają pracowników, zatrudniają je prywatni przedsiębiorcy, którzy są ajentami stacji i to z ich pieniedzy i zysków są opłacani pracownicy, taki Orlen np kompletniezgrzewa czy osoba najmujaca stacje ma pracownikow czy np 4 z 6 osob na l4 i sam musi pracowac na 24h zmiany. Takie sa realia dla pracodawcow, a koncerny umywaja rece bo nikomu poza wynajmujacyn stacje nie placa
![]() A jeszcze jedno slowo tylko napisze, ja np cale studia musialam pracowac, zeby sie utrzymac, zeby je skonczyc. Nikt mi nie pomagal, bo moj tata sam potrzebowal pomocy a mam jeszcze 3 rodzenstwa. Duzo wyrzeczen, ale nie zaluje teraz
gonię kreski po ekranie... Edytowane przez teja1 Czas edycji: 2014-07-11 o 15:02 |
|
|
|
#160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że nie zawsze się ze wszytskimi da zgodzić to ludzka rzecz.Cytat:
Cytat:
a gdzie chodzisz bo się jeszcze okaże że ten sam lekarz
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Teja: nikt nikogo nie chciał przekonać do swoich racji, kazdy wyraził zdanie, podał argumentację i wsio. Pisałam ogólnej ze warto dyskutować
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#162 | |
|
Buc
|
Cytat:
daj znać co Ci powiedział radca bo dla mnie sytuacja jest kosmiczna. co do usg gen - a nie masz na opisie usg nic na temat przeziernosci? dziewczyny, a która z Was robiłam/robi test Pappa? Miałam zrobić ale sama juz nie wiem.
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Suszarka ja miałam robiona krew i ryzyko jeszcze bardziej sie zmniejszyło
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Było robione PAPP-a i wolne beta hcg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jednoczęściowy bo jakoś nieswojo bym się czuła z brzuchem na wierzchu że tak powiem. i to coraz większym. Cytat:
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Suszarka też miałam robione dokladnie to co dusiolka. No i jestem spokojniejsza. Na poczatku myslalam ze odpuszczę tą krew jak usg gen. wyjdzie ok. Lekarz twierdzi że to dwa różne badania i pozytywny wynik pierwszego nie wyklucza złego drugiego. No i się zdecydowałam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#166 | ||
|
Buc
|
Cytat:
Cytat:
kurcze, ja własnie nie wiem co mam zrobić. lekarze mi powiedzieli, że jak chcę to mogę zrobić, niemniej zdarzają się też ponoć fałszywe pozytywne a wtedy zostaje tylko aminopunkcja, która już jest inwazyjna. aaa. nie wiem. ![]() btw, a jak moga być dwa różne jak test pappa opiera się również na zmiennych z usg genetycznego? oszaleć można.
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-07-11 o 15:52 |
||
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
Smerfetko, posłałam Ci pw
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym różne to chodziło o to, że jeden może być ok a drugi już nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie. Z tego co wiem liczy sie to tak ze dzis zaczynam 12 czyli dzis mam 11t1d a wczoraj miałam 11t0d. Źle mowię?
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz sie wlasnie kiedys wypytywalam na innym forum i tak mi powiedziano. Bo jestem w 11 tak naprawde ale zaczęłam 12, ktory sie ciągnie i nadal sie nie skończył. Rozne sa metody. Nawet moj gin potwierdził to ostatnio jak byłam ze tak sie liczy. Ale np w uk mowi sie tydzien bieżący. Z tego co wiem to w pl mowi sie troche w przód, a ze chce zeby sie 1 trymestr szybko skończył to taki sobie wybrałam sposob. Ale tak jak pisze nie wymyśliłam go sobie.
|
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak jest 1t1d to już pierwszy skończyłam i jestem w drugim zgodnie z tym teraz jestem w 15-tym tygodniu (14t2d).
|
|
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
od rana tu ie zaglądałam, a tu tyle stron do nadrobienia
U mnie oczywiście dzień bez zmajstrowania czegoś dniem straconym. Wyobraźcie sobie, że poparzylam się na szyji Chyba przez alkohol w perfumach, wygląda to koszmarnie, pomarszczona czerwona skóra.Położyłam na to krem na problemy skorne, typu AZS i modlę się, żeby pomoglo. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- mój lekarz tak samo liczy |
|
|
|
#175 | |
|
Buc
|
Cytat:
![]() w innym wypadku jeżeli bym chciała zrobić test pappa i nie robić usg to muszę zapłacić 400 zł. do środy mam czas na decyzję, nie mniej waham się przeokrutnie.
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Co to jest test pappa? W ogóle oprócz tego usg prenatalnego to na co robia badania krwii?
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
No to zastanów się co zrobisz jeżeli z testu wyjdzie Ci jakieś tam prawdopodobieństwo wystąpienia zespołu Downa - usuniesz ciażę? Ja rozumiem szczegółowe badania w zakresie wad wrodzonych, niektóre można leczyć już w ciąży, ale test PAPPA dla mnie nic nie wnosi. I tak bym nie usunęła a jedynie miałabym świadomość, że choroba MOŻE chociaż nie musi wystąpić. Nigdy nie masz gwarancji - niski wynik nie oznacza, że dziecko będzie zdrowe a wysoki nie oznacza, że dziecko będzie chore.
|
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
suszarka - ale z Ciebie detektyw genetyczny
odpuść już temu swojemu bejbikowi, zdrów jest jak rybka 2 usg genetyczne to aż za dość
|
#179 | |||
|
Buc
|
Cytat:
na białko bodajże papp i beta hcg robią. Cytat:
Cytat:
wspominałam wcześniej, że jestem lekko walnięta.
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-07-11 o 17:21 |
|||
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Leseratte spryskaj panthenolem moze, a potem natłuścić na noc
no i chować przed słońcem bo mieszanka słońce plus perfum dobrze sie nie kończy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

ja też się szybko zawsze męczyłam przy wszystkim teraz to chyba bym padła pod wodę a nie trzymała się na niej

i ta znajoma może się źle poczuć, potem w pracy może mieć jakieś nieprzyjemności

to jesteśmy 3 z Kraka - ja Ty i smerfetka