|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Internetowo też prowadzą http://www.droptima.pl/product-pol-5...-50-tabl-.html ![]() Wiem, że temat termometrów już był, ale czy któraś z Was ma taki o: http://www.ceneo.pl/4551354#tab=spec? bo się zastanawiamy. Ma bardzo dobre opinie i naprawdę fajną cenę właśnie w tej aptece :P Edytowane przez Simran86 Czas edycji: 2014-07-11 o 15:30 |
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() My się powoli zbieramy do wyjazdu. Dzisiaj jedziemy za Wroclaw, a jutro robimy sobie wycieczkę tylko jesczce nie wiem gdzie. Może Karpacz, może Jelenia... Się okaże. Milego weekendu, Kobietki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też uwielbiam pierogi ruskie, ale jeść- nie robić ![]() Czekamy na fotorelacje z wyjazdów ![]() Miłego ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6348-Magn...krajowe_50_szt Trochę drożej niz w gemini, ale tu zeby dostawa byla za free trzeba złożyć zamówienie za 30zl, a nie za 300 ![]() I dostawa jest do wybranej z listy apteki, sprawdź sobie czy masz jakąś w okolicy ![]() --- Edit: http://www.d o z.pl/apteka/p6348-Magne-B6_tabletki_powlekane_kra jowe_50_szt Usuń spacje Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-07-11 o 15:38 |
||
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
-- Wiecie co... ja zwariuje:P u nas to dopiero dom wariatów... Wszystkim w domu coś jest... Ja w ciąży, czuję się jak się się czuję. Mąż mój był na nastawianiu kręgosłupa i nie może nic dźwigać. Mama ma mieć operację na dniach, a potem przez pół roku nie może nosić. Tatę boli noga chodzić nie może, do tego dzisiaj porządnie pizgnął się w drugą w kolano i był lekarza i w razie co ma dzisiaj jechać na ip a bratu wyszły złe wyniki moczu mało tego ostatnio nasz kot jeszcze antybiotyki brał, bo go pogryzł inny kot.... oszaleje...i to w jednym domu!!! |
||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się po wizycie i ...
Będzie Marika Ale od początku ![]() Ktg wyszło chyba dobrze bo nic nie komentowali tylko ile żeśmy się naszukali to nasze, lewa strona nic , na prawą się przekrecic nie mogę to na plecach i słychać tylko moje tetno aż w końcu jest ! W moich majtkach od tego lezenia na plecach wszystko mnie bolało aż musiała mi pielęgniarka pomoc wstać ![]() Potem usg. Wszystko w normie, mała główką w dół już ![]() Według pomiarów wszystko o tydzien większe. Dziś mam 29 tc 2 dn i mała waży 1690 gram ![]() Teraz o mnie ![]() Białko w moczu i cukier ![]() Na plusie już 20 kg i lekarz będzie mnie obserwował i kolejna wizyta za tydzień mnie też to niepokoi bo jem na prawdę 3 posiłki dziennie normalne porcję i między obiadem a kolacja jabłko i banana. No ale niech lekarz obserwuje i coś zaleca a nie ![]() No i kupiłam dla małej kilka różowych ciuszków a sobie legginsy w hm ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4056 |
|
Konto usunięte
|
Ekaterina ciuszki pooglądam potem Ale super ze płeć w końcu potwierdzona
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47262518]Ekaterina ciuszki pooglądam potem Ale super ze płeć w końcu potwierdzona
Widzę mamy ten sam problem z fotkami ![]() No wydaje się być duza ale ja już sama.nie wiem ![]() I już wiem dlaczego żebra mnie bolą bo kopie po nich jak oszalala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale biedulki z Was, prosze sie oszczedzac, bo jak bedzie maly berbec to dopiero moze dac wszystkim w kosc![]() Powrotu/ow do zdrowia dla kazdego! ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
Kawal dziewczynki ![]() Ja tu w szpitalu mam ktg 3x dziennie po godzinie. Pod koniec juz mi sie chce plakac. Bol plecow jesg nie do zniesienia! |
||
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() A na plecach lezysz ? Ja lezalam i nogi zgiete w kolanach, ale tak nie wygodnie akurat a jak już znalazła małą to nie chciałam się wiercic no i cierpialam ![]() Teraz mnie w prawym pół dupku boli coś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
caro Ty się nie śmiej :P jakaś kumulacja u nas... nie wiem jak to się ogarnie wszystko. Mama w pn ma jechać do szpitala i teraz to nawet nie ma jej kto zawieźć
tż w pracy, ja w takie odległości w ciąży się nie wybieram, zresztą miasta nie znam, a jeszcze brakuje aby tacie nogę w szynę włożyli - chyba tak mnie to wszystko zestresowało że od wczoraj ten brzuszek mam ciężki, twardy, dziwny a do tego chyba przed chwilą miałam 2 skurcze, bo się napiął i za chwilę znów był w miarę miękki ![]() nospę wzięłam i malutką dziś słabo czuję eh
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-07-11 o 16:23 |
|
|
|
#4061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ana***, no to ładnie, całą familię coś trapi. Zdrówka dla wszystkich!!! Ekaterina, super, że już wreszcie znasz płeć, długo mała ci kazała czekać Ja jeszcze nie dowierzam trochę, że u mnie też ma być dziewczynka, ale w czwartek to sprawdzimy u doktorka. Jeśli o wagę chodzi to moja bratowa co teraz rodziła dobiła do 24kg i w poprzedniej ciąży 10 lat temu miała dokładnie tyle samo, a na ogół szczupła zawsze była, tylko szersze biodra ma. |
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale skoro wizyty będę mieć teraz co tydzien to co tydzien będę potwierdzać ![]() A i zapomniałam Kupiliśmy przewijak na lozeczko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4064 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To zaszalałaś z ciuszkami, wszystkie śliczneCytat:
|
||
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Już po wizycie, kolejne 100zl
Ale nie ważne, mam kamyka dalej w nerce, który utrudnia odpływ moczu z nerki dlatego tak strasznie bolało. Ból może wrócić, ale to już wiem Najważniejsze, że posiew moczu dobry, nie ma żadnego zakażenia, więc jest pod tym względem dobrze. Muszę pić do oporu, brać magnez, raz w tygodniu badać mocz, za dwa tygodnie muszę znowu do niego jechać na kontrol. Niestety cały cały czas prywatnie, ale zdrowie najważniejsze. Ogólnie nerki to poważny problem i cały czas muszę być pod kontrolą. Rzeczowy lekarz, z 40min mnie trzymał, wszystko wyjaśniał, ponoć jeden z lepszych nefrologów. Powiedział, że po ciąży powinno minąć, więc jestem dobrej myśli ![]() Mam straszne skurcze dziś, dużo i często. Stresowałam się mocno przed wizytą, może stąd? Wzięłam no-spę i leżymy. Ekaterina cudowne ubrania, z hm?
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ciuszki z c&a ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu zdrówka dla wszystkich
|
|
#4068 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba sobie takie zaserwuję w przyszłym tygodniu No i Wam również mile spędzonego weekendu [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47262073] tu jest po 13,50zł. http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6348-Magn...krajowe_50_szt Trochę drożej niz w gemini, ale tu zeby dostawa byla za free trzeba złożyć zamówienie za 30zl, a nie za 300 ![]() I dostawa jest do wybranej z listy apteki, sprawdź sobie czy masz jakąś w okolicy ![]() --- Edit: http://www.d o z.pl/apteka/p6348-Magne-B6_tabletki_powlekane_kra jowe_50_szt Usuń spacje[/QUOTE] Dziękuję Cytat:
Powrotu do zdrowia dla wszystkich Cytat:
Imię piękne No i duża dziewczynka ![]() Ciuszki śliczne!!!! Cytat:
Na pewno wszystko jest w porządku. Poleż odpocznij i pomyśl o czymś miłym Cytat:
Nadrobiłam to idę prasować i trochę ogarnąć mieszkanko
|
|||||
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Martynko
Kurde zaczynam się martwić, bo zbyt często mam skurcze
|
|
#4070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Asia19x, dobrze, że wszystko pod kontrolą. Teraz tylko pozostaje uważać na siebie Obserwuj co się dzieje i w razie coś nie zwlekaj, już wiesz czym to pachnie. Trzymam kciuki, by to nie przerodziło się w coś grubszego. Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-11 o 18:47 |
|
|
|
|
#4071 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za watę ![]() I śliczny brzusio ![]() Artykuł ciekawy ![]() Cytat:
![]() Nie źle masz już do przodu z kilogramami ![]() Zdrowia życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I oby po porodzie wszystko wróciło do normy Cytat:
![]() A tak na poważnie to zdrowia dla wszystkich Wstałam z krótkiej popołudniowej drzemki Wcześniej cały czas na obrotach, sporo udało mi się już posegregować i poukładać. Komoda się zapełnia w większości ciuszkami Roksanki ![]() Król zus przesłał pieniążki i będę w poniedziałek robiła zamówienie z apteki gemini, a co ![]() W każdym razie zamierzam kupić linomag, witaminki dla mnie (bo dużo tańsze niż w stacjonarnej aptece), bobotic, octenisept oraz te gaziki LEKO do dezynfekcji. Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam, bo szkoda by było. Zostaje mi tylko do kupienia krem na brodawki avent i nosefrida spray do noska dla malucha ale to już kupie na allegro bo widziałam w bardzo fajnej cenie te rzeczy ![]() Wszystkie dziewczynki piękne zakupki porobiłyście Słodkie te rzeczy dla maluszków ![]() A teraz gotuje wielki garnek bobu mniaaaaam I znowu kołderka będzie fruwać
|
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia gratuluję dziwczynki
![]() Asia tzrymaj sie i nie denerwuj u mnie tez dzisiaj bole sie nasilają mam nadzieje ze to ic powaznego
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
no ale damy rade
|
|
|
#4074 |
|
Konto usunięte
|
Katerina-no to teraz możesz na 100% wyżyć sie zakupowo dla małej
imie bedzie miała piękne no a lekarz ma Cię obserwować z powodu wagi czy masz robić mocz często przez to białko? zakupy słodkie tez dzisiaj znowu byłam w c&a ale dzisiaj buszowalam w przecenie na pizamkach i wygrzebalam taki cienki szlafrok frotte na zamek, koszule w której chyba bede rodzic i spodnie do spania takie do kolan dla małej znowu widziałam dużo rzeczy ale wczoraj jej kilka kupiłam wiec sie opamietałam a no i przedtem zadałam ogólne pytanie do dziewczyn z De czy jest tu gdzieś Lactacyd i Ciebie nie było i Niestabilnej dzisiaj chyba tez nie wiec pytam ponownie chyba, ze jakiś inny fajny do higieny intymnej? Ana-no to ładnie...z każdym cos...trzymam kciuki żebyście po kolei dochodzili do siebie a i przepraszam ale rozwaliło mnie to, ze nawet kot ![]() Kupiłam jakies ręczniki nowe do szpitala,bluzę, piżamy, kosmetyczki i powoli jestem gotowa na poród no dzisiaj zaczynamy 33tydz Byliśmy tez na moment u teściów...moment bo tz sie kłócił z ojcem nie wiem od czego sie zaczęło w sumie ale dotyczyło mnie w ciazy...teść nie moze przeżyć, ze jestem od poczatku ciazy na l4...8 miesięcy mu tłumacze, ze w kodeksie jest nawet taki zapis, ze w ciazy nie można peacowac w delegacjach ale nie dociera...chyba mu wydrukuje z internetu...no i nerwowo uniesiony, ze moje zwolnienie to oszustwo i w ogole nawet nie wiem od czego sie zaczęło bo ani nic nie mówiliśmy ani na nic nie marudzilam, ze mi zle czy cos...a jak mu powiedziałam, ze niech to powie dziewczynom co musza leżeć i ładują w szpitalach to stwierdził, ze teraz każdy sie ze sobą pieści w tych czasach teściowa tez sie darla na teścia No i powiedzcie same...no czy byście sie cieszyły z rodzinnych spotkań i jutrzejszego grilla skoro bez powodu jakies takie dyskusje wychodzą? powiem Wam, ze on potrafi być tak bezczelny, ze głowa mała...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki dziewczyny
|
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
Katerina gratki za córę
z wagą nieźle![]() Asia wszystko bedzie dobrze ![]() A mi sie śnilo w nocy ze bylam w drugiej ciazy oszaleć idzie
|
#4077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale raczej się nic nie stanie przez to. Poza tym w sobotę kurier mi raczej nie przywiezie.Na bób ostatnio tez już patrzyłam w warzywniaku, ale już ciężko miałam. A wata cukrowa też za mną chodzi... Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-11 o 20:14 |
|
|
|
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może z moczem poleciały mi upławy i sta to białko ? nie wiem ![]() Co do lactacydu to nie wiem, poszukaj w mullerze, dm, kauflandzie, itd. moze w aptece ? ja to mydełkiem ale musze cos kupić na po porodzie ![]() A gdzie widziałaś te dwu paki po 5 eu ? bo ja same po 10 eu widziałam - chyba ze to o te chodzi A i staniki były po normalnej cenie wiec na razie odpuściłam, kupie cos we wrzesniu taniego ![]() Piżamy a raczej koszule nocne patrzałam w hm ale lipa straszna, koszulki białe przeźroczyste prawie wyglądają jak tuniki a nie koszule nocne wiec tez zostawiłam. Siebie jeszcze zdarze obkupić ![]() No i w realu ten przewijaczek kupiłam ![]() Z ciuszkami teraz koniec, we wrzesniu tylko kombinezonik, wkład do wózka i jakiś sweterek moze, tesciowa ma kupić pół śpiochy i kawtaniki i moja mama cos kupi takze ja luzuje, niech one sie wyżywają zakupowo ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Dzięki
|
|
#4079 |
|
Konto usunięte
|
Katerina-no w mullerze nie było ale popatrze gdzieś jeszcze przy okazji a jak nie to kupie cos innego
ja tez zawsze mydłem jechałam ale ginekolog mi marudził na samym poczatku ciazy, ze nam specjalnym jakimś fajniejszym (podał kilka przykładów) zeby infekcji nie było no i sie wtedy przejęłam A co do Twojej wagi to wysoka jestes i pewnie sie to jakos rozlozylo normalnie...czy nie? Niech ten dyżur tz w pracy sie skończy bo ledwo wróciliśmy do domu i go wezwali jeszcze dwa dni i po wezwaniach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
Aisa co za gbur z tego tescia
sam nigdy nie byl i nie bedzie w ciazy a swoimi madrosciami wali przepraszam ze to powiem, ale niech spada na bambusIrcha napewno nic sie kochana nie stanie ja tak naprawde w ogole nie biore zadnych witamin, zuzylam az jedno opakowanie tych witamin, troche tab. DHA bo mialam z warsztatow i 2 listki magne b6 i to wszystko przez cala ciaze. Gin moj mowi ze poki sie dobrze odzywiam i mam dobre wyniki (a mam wzorowe) to nie musze suplementowac wit. A zamowie teraz to opakowanie, bo chce troche sie wspomoc juz przed porodem ![]() A bobik wysylam do ciebie kurierem Paulinka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

Wolę nie ryzykować 

Na pewno z nerką będzie wszystko oki
nie zauważyłam, żeby cały brzuch twardnial tylko to jedno miejsce. Ale będę obserwować. 
a bratu wyszły złe wyniki moczu 

To zaszalałaś z ciuszkami, wszystkie śliczne

sam nigdy nie byl i nie bedzie w ciazy a swoimi madrosciami wali