Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 13:43   #4711
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

patrica_pati Piękna sukienka, nie wiem, skąd wzięła się myśl, że Cię pogrubia. Wersja długa jest obłędna, ja bym w niej została nawet na całe wesele

zły jeż Na jakim wybielaniu byłaś? Pochwal się obrączkami

mojakaren Czemu taki prezent miałby nie wypalić? Widziałam podobne vouchery na sporty ekstremalne. W wersji bardziej łagodnej - może planszówka?

TysiaBB1989 Gratuluję

pysia Poczatkowo rodzice i teściowie mieli siedzieć razem, ale na skutek różnych dziwnych odmów, musimy usadzić ich w rodzinnym gronie (np. z mojej rodziny jest starsza ciotka i nikogo nie zna poza rodzicami; podobnie u teściów).

Z makijażem jestem na tak - niesamowicie podkreśla Ci oczy

Konkardia Bardzo ładne, zadbane paznokcie

Sunrise28 Świetna sukienka, pasuje do Ciebie Z trenem wygląda niesamowcie

Karolinuuusia Mój się nie zmienił przed ślubem (no może czasem za bardzo wsiąka w przygotowania i jest Groom-datorem ). Czasami mamy więcej sprzeczek przez nadmiar przygotowań, ale pilnujemy się.

Szczerze - nie rozumiem, skąd te uprzedzenia do brata jako świadka. Moja świadkowa ma lat 19 (jestem w wieku Twojego TŻ-ta), ufam jej, bo wiem, że sobie poradzi. Troszkę więcej zrozumienia z Twojej strony, a będzie mniej kłótni.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
on wiedział o tym, ze ja nie chcę żeby jego brat był świadkiem, ten temat jest krążony od kilku miesięcy, wiele osób mi mówi, że wygląda jak 15 latek i będzie to bardzo brzydko wyglądało, z czym zgadzam się.
Nie wiem, co powiedzieć. Nawet jak TŻ będzie wyglądał jak jego ojciec - co z tego, przecież większość osób dowie się, że są braćmi.

Cytat:
Nie, ja ustąpiłam mu w końcu z tym świadkiem, bierze go na siłę tak na prawdę, nie ma kogo, bo jego koledzy są już żonaci.
Przecież nie ma przeszkód, żeby żonaty był świadkiem, wiele razy się z tym spotkałam. U nas nikogo to nie szokuje.

iliy O, gratuluję końca rozdawania zaproszeń Z pseudokoleżanką naprawdę Cię rozumiem - lepiej dla Was, no i też dla Ciebie - będziecie zdrowsi
A sukienka jest z wieszaka, czy szyta? Jeśli to drugie, to warto jednak zadzwonić i zapytać kontrolnie

U nas bardzo szalony weekend - dziś jedziemy dogadywać się w sprawie dekoracji kościoła. To może być ciężka przeprawa, bo mamy samozwańczą panią dyktaror lubującą się w pluszowych dywanach, błyszczących i połyskliwych tkaninach, arkadkach - wszystko w wesji na bogato (i nawet bogaciej), ale za jak najmniejszą kwotę i u jak najtańszych wykonawców, nie do końca z gustem. Potem dopięcie spraw w kancelarii, rozmowa z proboszczem, kościelnym. A sobotę - mój panieński i kawalerski TŻ-ta. Nie wiem, czego mogę się spodziewać - wszystko jest owiane tajemnicą, ponoć dziewczyny mają mnie w coś ubrać

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:19   #4712
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
lista
Rewelacyjna lista!

Oluska wyglądasz bajecznie... bosko

patricia_pati zostań w długiej całą noc, wyglądasz cudownie!

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Może Ty to tak tylko przedstawiasz, ale dla mnie to Ty tutaj wprowdzasz nerwową atmosferę i zaczynasz kłótnie i prowokujesz. Bo kłótnie o świadka (nagle Ci zaczyna przeszkadzać, że ma tylko 18 lat?) "bo TRADYCJA, że musi pić". Nic nie musi, olać tradycję. Niech TŻ ma za świadka kogo chce. Matka wyjazdu nie ma jak przełożyć, bo to sanatorium i raczej się nie wybiera turnusów jak się komu podoba. A potem prowokujesz, że ma Ci powiedzieć, że Ty jesteś ważniejsza a nie mamusia. W trakcie kłótni. No to jest oczywiste co Ci powie. Chociaż jak ochłonął to powiedział Ci co innego.
A na koniec zarzucasz fochem, że Ty nie pojedziesz na spotkanie, bo nie będziesz udawać, że jest dobrze.

Po pierwsze, nie umiecie się kłócić. Po drugie-prowokujesz, bo chcesz, żeby coś powiedział, a on jest już podkurzony i powie cokolwiek, co Cię zdenerwuje. Co wynika z pierwszego i drugiego-kontroluj co mówisz w trakcie kłótni, bo od słowa do słowa możecie dojść do etapu, że zranicie się tak mocno, że ciężko będzie to odwrócić. I po trzecie nie patrz co ludzie powiedzą, bo to ślub Twój i TŻ i nie kłóć się, że ma być tak jak Ty chcesz.

Nie płacz i nie odwołuj ślubu z powodu kilku kłótni, tylko realnie spójrz na te sytuacje, poszukajcie rozwiązania i porozmawiajcie na spokojnie.

My też mieliśmy na początku kilka ciężkich spięć. Ale chcąc unikać błędów rodziców, które widzieliśmy, zaczęliśmy panować nad kłótniami. Jak się zaczynamy unosić za bardzo to się rozdzielamy, każde idzie ochłonąć w swoim kącie. I nigdy nie zostawiamy nie rozwiązanych problemów, bo to potem po chwili spokoju wraca ze zdwojoną siłą. Choćbyśmy mieli pójść spać o 4 w nocy a wstać o 5, to pewne problemy trzeba obgadać i tyle.
Szkoda, że u Was pojawił się ten problem na chwilę przed ślubem, ale odwołać zawsze zdążycie, a może jednak uda Wam się wypracować kompromis.

PS. Jak ktoś ma swoją firmę to zawsze jest uwiązany w przypadku losowych sytuacji i trzeba było wziąć to pod uwagę.
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
On się dąsa, bo według niego Ty stwarzasz problemy. Któreś z Was powinno wyciągnąć rękę, bo to się samo nie rozwiąże...

No a trzy posty temu było "bo on się zmienia przed ślubem".

Karolina, MUSICIE siąść, pogadać bez żalu, łez, kłótni i prowokacji. Bo to Wy wiecie najlepiej jak jest, jak było i jak może być...
Myślę podobnie, on pewnie czeka na Twój gest, na Twoje przepraszam i myślę, że to dobry pomysł, abyście pogadali i od serca sobie wyjaśnili co kogo boli. To klucz do wyjaśnienia.

karolinuuusia powiedz mu, że nie chcesz aby jego mama była w Waszym życiu przy każdej decyzji, chcesz abyście byli Wy, jako jedno, a nie Ty, on i mama.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:43   #4713
Krychulec89
Zadomowienie

Hej
Mam do Was pytanie. Czy jest tu ktoś kto bierze ślub w grudniu? Mam problem... mam zamówioną bajeczną suknie... elegancką. I nie wiem co włożyć na ramiona. Żal mi jej zakrywać ale zamarznę :P Macie jakieś pomysły? Myślałam o kożuchu krótkim białym. Szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć.
Stary 2014-07-11, 14:44   #4714
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Buty zamówiłam 8 czerwca, dostałam wczoraj. To model Natalie, kolor ecru, satyna angielska, obcas 6 cm . Są przewygodne, idealnie dopasowane, nie czuć wysokości. W porównaniu z tymi z Ryłko to jest 10 do 2 Juz wiem, że ryłko sprzedam bo wytrzymuje w nich 15 minut a rozchadzam je juz od dnia zakupu. W tych z akces pójde chyba od razu do koscioła. Chyba w nich wytrzymam co? Boje sie , że w Ryłko spuchną mi stopy od ciasnoty i ciezko bedzie mi w tych drugich. Jak myslicie?
Ja w butach z akces2 byłam od początku do jakiejś 4 nad ranem, dopiero potem zmieniłam Spisały się na medal!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 15:11   #4715
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Moje zdjęcie przedtem pozostało bez echa, więc pozwolę sobie wrzucić raz jeszcze prosząc o opinie
Masz bardzo ładne, zdrowe pazurki Moje wygladaja tak jak robie zelowe

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
oluska227887 Przykro mi ale będę pisać petycje o usunięcie Cię z grona PMek Bo i moje kompleksy wzrosły
Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z Waszego ślubu
Podpisuje się!

Cytat:
nawet nie mam komu się wygadać, płakać mi się chcę, bo z jednej strony czuje do niego wstręt, a z drugiej szkoda mi tych 4 lat...
my też przez stres się kłócimy ale Twoje ostatnie zdanie mówi samo za siebie.

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Aaa właśnie już jest lipiec a do mnie z salonu nawet nikt nie dzwoni w sprawie przymiarki- myślicie żeby tam zadzwonić i zapytać???
Do mnie dziś zadzwoniła, mam przymiarkę 26lipca, a 30sierpnia ślub
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 15:17   #4716
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Hej
Mam do Was pytanie. Czy jest tu ktoś kto bierze ślub w grudniu? Mam problem... mam zamówioną bajeczną suknie... elegancką. I nie wiem co włożyć na ramiona. Żal mi jej zakrywać ale zamarznę :P Macie jakieś pomysły? Myślałam o kożuchu krótkim białym. Szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć.
Mam dwie propozycje które mi się najbardziej podobają. Do sezonu zimowego troszkę czasu jeszcze zostało więc pewnie na jesień pokaże się coś w salonach sukien ślubnych albo na internecie
https://www.youtube.com/watch?v=N_wBcjRIPAg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 635172591435027293.jpg (62,0 KB, 104 załadowań)
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 15:37   #4717
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dziewczyny z 30 sierpnia - zostało tylko 50 dni !!!

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
ją nie będę miała z tym problemu nie mogę się już doczekać dzisiaj ćwiczyłam autograf nowym nazwiskiem ha
ha

ją się doczekać nie mogę. to tylko nazwisko a jednak aż tyle

wstyd !!! Fo pa ! :P
No właśnie, ja się tego jednego nie chcę doczekać
Kuzynka tż też dała nam zaproszenie i jestem tam osobą towarzyszącą, ślub mają tydzień przed nami. W "odwecie" daliśmy takie samo

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Ja tam lubie gotować i piec ciasta- tylko nie cierpie myć naczyń

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja uwielbiam prasować ostatnio kupilismy nowe żelazko ;P nie jakies wypaśne ale Philips Azur i prasuje super

za to nienawidze myć garów i robi to TŻ :P zmywarki brak

muszę kupić poszetkę.. a w ogóle sie na tym nie znam
Dziewczyny, u mnie jest tak samo i też tż zmywa, ale mam nadzieję, że w domu wspólnym zaszalejemy kiedyś ze zmywarką

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
moim zdaniem to brak profesjonalizmu, bo to on powinien ten wieczór poprowadzić tak żeby goście się dobrze bawili, przecież nie zawsze to co się podoba Wam spodoba się gościom. mój dj ma dwie złote jak dla mnie zasady:
Wybacz, ale ja to bym mogła nazwać brakiem profesjonalizmu To ja płacę dj, nie goście i to moje wesele. Jeśli np. uwielbiam disco polo, to chcę go mieć jak najwięcej, bez względu na gusta gości. Nasz dj ma robić to, co mu karzemy. Nie będziemy puszczać dużo muzyki dla starszych osób, bo wiemy, że i tak mało tańczą, więc tych piosenek będzie niewiele. Nie lubi disco polo puszczać, ale dla nas puści. Z tym, że rodzina tż bawi się TYLKO przy disco polo, a moja TYLKO przy latach 80. Jak pogodziłby to Twój dj?
Więc może każdy niech ma takiego profesjonalistę, jakiego sobie wybrał, i nie stosujmy określeń w stylu "to brak profesjonalizmu" itd.
Od razu podkreślam, że nikogo nie miałam zamiaru urazić. Dla każdej z nas jej usługodawca jest na tyle profesjonalny, na ile tego wymagamy, i tyle.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
ja mam bibułki z inglota

a z ta Ameryką, to u nas właśnie tak jest na śląsku prowadzenie przez Tatę jest mało poplularne, ja nigdy nie byłam na takim ślubie

no i godz 15:00 na śląsk to już późno
Ja też mam z Inglota i polecam!
Ja byłam raz na takim ślubie, ale chciałam tak u siebie nie dlatego, że to modne i z Ameryki, tylko dlatego, że to dla mnie ważne, dla mojego taty też. Poza tym, widziałam ten "zwyczaj" w jakimś starym, POLSKIM filmie

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Hej
Moja ciocia brała, miała bolerko-futerko białe, wyglądała mega i wydaje mi się, że nie będzie problemu z kupnem w salonach z sukniami

Mnie znów wkurzyła siostra tż. Wczoraj zapraszaliśmy cioteczną siostrę tż i ona nas pyta, czy będziemy w sobotę u siostry tż na oblewaniu jej obrony mgr. A my... nic nie wiemy na ten temat. Co prawda mamy zaplanowany wyjazd w weekend zapraszać moją rodzinę, ale mogła nas poinformować, zawsze plany można zmienić. I mogła zrobić oblewanie mgr w następny weekend, bo wtedy jedziemy w tamte strony na weekend. Miło (a potem mówi, że co robią domówkę, to nas nie ma). Dodam, że pokłóceni nie jesteśmy.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 16:01   #4718
hihihi
Zakorzenienie

myślę, że kłótnie to stres przedślubny trzeba rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać
a na koniec mądrość mojej babci, którą dziś mi powiedziała, jak opowiadała o małżeństwie w rodzinie, gdzie teściowa wchodzi na głowę synowej i jest wszędzie, nawet z lodówki wyskakuje (), a syn-jedynak, od mamy się nie umie odciąć.
"Dla męża żona powinna być zawsze na pierwszym miejscu, dopiero na drugim mama"

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 17:01   #4719
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
myślę, że kłótnie to stres przedślubny trzeba rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać
a na koniec mądrość mojej babci, którą dziś mi powiedziała, jak opowiadała o małżeństwie w rodzinie, gdzie teściowa wchodzi na głowę synowej i jest wszędzie, nawet z lodówki wyskakuje (), a syn-jedynak, od mamy się nie umie odciąć.
"Dla męża żona powinna być zawsze na pierwszym miejscu, dopiero na drugim mama"
moja mama też to powtarza

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 17:09   #4720
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja Wam powiem, że nawet moja teściowa to powtarza, że dla męża żona powinna być najważniejsza i na odwrót, a nie rodzice Zdarza się kobiecie coś mądrego powiedzieć
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 17:27   #4721
TysiaBB1989
Rozeznanie

takie zaproszenia udało mi się stworzyć co myślicie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg okładka.jpg (74,9 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wnetrze.jpg (87,8 KB, 90 załadowań)

Edytowane przez TysiaBB1989
Czas edycji: 2014-07-11 o 18:08
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 17:54   #4722
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Kurcze bombaaa

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 30 sierpnia - zostało tylko 50 dni !!!
A ja dziś zmiana kodu 49ddś
U nas wszyscy byli wpisani z imienia i nazwiska i kobiety wpisywaliśmy jako pierwsze nawet jeśli chłop to rodzina. Tylko od cioci Tż partnera wpisaliśmy jako osoba towarzysząca, bo oni w celach towarzyskich się spotykają więc nie wiadomo czy z nim przyjdzie

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2014-07-11 o 17:58
Stary 2014-07-11, 17:57   #4723
TysiaBB1989
Rozeznanie

obrączki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0445.jpg (177,7 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0446.jpg (67,1 KB, 92 załadowań)
Stary 2014-07-11, 18:01   #4724
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja w butach z akces2 byłam od początku do jakiejś 4 nad ranem, dopiero potem zmieniłam Spisały się na medal!
Super! W takim razie nie mam już zadnych watpliwości

Cytat:
Piękne!

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 18:06   #4725
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja Wam powiem, że nawet moja teściowa to powtarza, że dla męża żona powinna być najważniejsza i na odwrót, a nie rodzice Zdarza się kobiecie coś mądrego powiedzieć
Moja teściowa też tak mówi ale zapomina dopowiedzieć, że do czasu slubu nie masz nic do gadana, bo na pierwszym miejscu jest mamusia
Moja mam też mi zawsze powtarzała, że dla żony to mąż jest najbliższą rodziną i na odwrót. Rodzice na drugim planie mają być.

TysiaBB1989 Gratulejszyn A jaka waga? Wyglądają na dosyć ciężkie, chyba że tak tylko na zdjęciu

:
Stary 2014-07-11, 18:13   #4726
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Moja teściowa też tak mówi ale zapomina dopowiedzieć, że do czasu slubu nie masz nic do gadana, bo na pierwszym miejscu jest mamusia
Moja mam też mi zawsze powtarzała, że dla żony to mąż jest najbliższą rodziną i na odwrót. Rodzice na drugim planie mają być.

TysiaBB1989 Gratulejszyn A jaka waga? Wyglądają na dosyć ciężkie, chyba że tak tylko na zdjęciu
one są tytanowe i są bardzo leciutkie mają po 7 mm szerokości ale wagi nie pisze ....
Stary 2014-07-11, 18:24   #4727
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
superowe, my tez robilismy sami :P

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 18:40   #4728
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
[SIZE=4]
Kochana najpierw na spokojnie się zastanów czy się kochacie na tyle, żeby storzyć rodzinę, być dla siebie wsparciem, razem przejść przez wszystkie problemy które Was w życiu spotkają? Może to dziecinne ale drzewko decyzyjne w tej sytuacji będzie dobrą metodą. Wypisz sobie te wszystkie jego pozytywne cechy i negatywne ale nie patrz na całość przez pryzmat tej kłótni. Pomyśl czy mogłaś liczyć na niego przez 4 lata, czy przez ten czas dał Ci odczuć, że to jednak mama jest na pierwszym miejscu? Często się w nerwach mówi coś czego się nie uważa. Był zły o to, że poruszyłaś temat mamy, a każdy człowiek odruchowo broni swoich bliskich. Tobie pewnie też by było ciężko jakby zadał Ci pytanie kto dla Ciebie jest ważniejszy. Bo rodzice i mąż są równie ważny, tylko inny sposób. Jeśli jednak stwierdzisz, że więcej jest tych negatywnych chwil i jego cech, to ja staje murem za słowami Twojej mamy. Napięcie przed weselem też powoduje spięcia. Ja ostatnio awanturę zrobiłam tż o florystkę tak, że aż płakałam mówiąc do niego a poszło o to, że Tż był zamówić termin u florystki i powiedział, że kwiaty na samochód mają być białe a ja chce biało- żółte. I teraz sobie myślę,że zachowałam się jak debilka, co za problem tam podjechać i powiedzieć co dokładnie ma być.On tylko termin rezerwował. A ja zachowałam się tak jakby jutro było wesele. Sama się nie poznaje jak mogłam wpaść w taki szał z powodu takiej pierdoły. Nie stawiaj wszystkiego na ostrzu noża, bo złość nie jest dobrym doradcą. Pisałaś, że mógł to ogarnąć wcześniej. Otóż nie... to jest facet, nie bez przyczyny ktoś kiedyś rzekł, że głową jest mężczyzna a szyją kobieta i jak kręci tą szyją tak głowa chodzi. Trzymam mocno kciuki za Was Żebyście doszli do porozumienia. Napisz do jakich wniosków doszłaś. Ważne żeby mu też zależało na tym żeby sie z Tobą pogodzić.

:
Stary 2014-07-11, 18:44   #4729
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
one są tytanowe i są bardzo leciutkie mają po 7 mm szerokości ale wagi nie pisze ....
Mój TŻ chciał tytanowe, ale już w ogóle oszalał za nimi jak dowiedział się jaka ich cena Ale jednak stanęło na tradycyjnym złocie.
A wasze są bardzo szerokie. Chociaż na tym zdjęciu na palcu tego nie widać

Jutro jedziemy odebrać zapowiedzi ode mnie i zawieźć je do TŻ'ta, a w następną sobotę ze wszystkimi już dokumentami do kościoła w którym będziemy brać ślub

Teraz przez tę ciążę stresuję się jeszcze bardziej, że się w kieckę nie zmieszczę Ale widzę, że TŻ jest przeszczęśliwy. Wizytę u lekarza mam dopiero na 25.07

Rozmawiałam z moja siostrą-świadkową o panieńskim, skubana nie chciała nic zdradzić. Ustaliłyśmy w końcu datę na 26 lipca, kawalerski też wtedy prawdopodobnie będzie.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-07-11 o 18:45
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 18:46   #4730
Dotka90
Zakorzenienie

Asiulek, przegapiłam coś?
Gratki!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 18:51   #4731
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
.
Ja jak zwykle po tyłach Nie wiedziałam, że jesteś przy nadziei Gratulacje Ale Ci zazdroszczę, nawet nie wiesz jak ale tak pozytywnie No to zdrówko Wasze, mlekiem oczywiście

:
Stary 2014-07-11, 18:51   #4732
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Asiulek, przegapiłam coś?
Gratki!
Kilka dni temu informowałam dziękuję

Była szybka akcja, mieliśmy jeden cykl żeby się udało no i się udało. A potem byśmy musieli ze względów na leczenie TŻta czekać baaaardzo długo.

A właśnie, zamawiacie torty jak macie już wszystkie potwierdzenia? Bo ja jak na razie na 170 zaproszonych mam koło 80 osób dopiero potwierdzonych. A jak dzwonię do cukierni to już każą mi zamawiać. A skąd ja mogę wiedzieć na ile osób zamówić A w ciemno nie będę celować.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 18:56   #4733
madziara889
Zakorzenienie

Czy według Was taka sukienka pasuje dla świadkowej? Chodzi o kolory.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

A właśnie, dzisiaj dostaliśmy pierwsze potwierdzenie od kuzynki Tż. Najpierw zadzwoniła do niego, a potem do mnie przedstawić się, podziękować za zaproszenie i potwierdzić. Nawet nie wiecie jak mi się miło zrobiło
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 19:08   #4734
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
W ogóle to dopiero zauwazyłam -

dziewczyy z 9 sierpnia!

zmiana kodu 2 z przodu!!
Wiem! !!!!!!Jeszcze trochę

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 33 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 19:16   #4735
say-hello
Zakorzenienie

Asiulek gratulacje !!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 19:21   #4736
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Czy moje paznokcie są znośne (muszę popracować nad skórkami), czy iść do kosmetyczki przed ślubem?
Masz bardzo ładne pazurki, wystarczy je pomalować i będzie super

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Wreszcie mogę pokazać suknię
Wyglądasz ślicznie Udanej zabawy na panieńskim!

Cytat:
obrączki
Świetne zaproszenia i bardzo ładne obrączki.

Asiulek
Gratuluję i zazdroszczę!

Mam już wszystkie dokumenty na nowe nazwisko - prawko, dowód, paszport, zgłosiłam w funduszu emerytalnym, banku, złożyłam wniosek na nową kartę bankomatową.
Kupiłam wizę do Turcji i za 13 dni wyruszamy na 15 dni w podróż poślubną do Turcji. Nie mogę się doczekać

Ponadto dzisiaj udało nam się sprzedać pozostałą wódkę weselną! Kupiliśmy 200 butelek (na 80 osób), na wesele dwudniowe, na odchodne jeszcze każdej parze dawaliśmy butelkę wódki i wino + ciasto i jeszcze nam zostały 72 sztuki wódki!
72 butelki (o,5 l) Pana Tadeusza sprzedaliśmy za 1400 zł. Dzisiaj przyjechali rodzice przyszłej pary młodej i kupili

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-07-11 o 19:37
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 19:23   #4737
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

Teraz przez tę ciążę stresuję się jeszcze bardziej, że się w kieckę nie zmieszczę Ale widzę, że TŻ jest przeszczęśliwy. Wizytę u lekarza mam dopiero na 25.07
ja tez nic nie wiedzialam!!!
Gratulacje i duizo zdrowia i szczescia
klask i:kla ski:

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 19:26   #4738
Lemon_Drop
Zadomowienie

Asiulek moje gratulacje!

Magdalenka super że udało wam się sprzedać wódkę
Stary 2014-07-11, 19:42   #4739
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
świetne! urocze są te serduszka!
Cytat:
Kilka dni temu informowałam

A właśnie, zamawiacie torty jak macie już wszystkie potwierdzenia? Bo ja jak na razie na 170 zaproszonych mam koło 80 osób dopiero potwierdzonych. A jak dzwonię do cukierni to już każą mi zamawiać. A skąd ja mogę wiedzieć na ile osób zamówić A w ciemno nie będę celować.
gratulacje!!! mi też jakoś musiało to umknąć
ja zamawiałam tort z 3 miesiące temu i wtedy musiałam podać orientacyjną liczbę gości, ale dopiero kilka dni temu wybrałam smak, wygląd i pani się pytała jaka ostateczna liczba gości moim zdaniem to za wcześnie jak nie wiesz ile ludzi przyjdzie
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Czy według Was taka sukienka pasuje dla świadkowej? Chodzi o kolory.
mi się jakoś średni widzi
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Ponadto dzisiaj udało nam się sprzedać pozostałą wódkę weselną! Kupiliśmy 200 butelek (na 80 osób), na wesele dwudniowe, na odchodne jeszcze każdej parze dawaliśmy butelkę wódki i wino + ciasto i jeszcze nam zostały 72 sztuki wódki!
72 butelki (o,5 l) Pana Tadeusza sprzedaliśmy za 1400 zł. Dzisiaj przyjechali rodzice przyszłej pary młodej i kupili
super, że się z tą wódką tak udało!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 20:12   #4740
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Bardzo fajne

Cytat:
obrączki
gratulacje! wygladaja na szerokie

Cytat:
Kilka dni temu informowałam dziękuję

To jeszcze raz gratulacje!

A co do tortu, my musimy zamowic 3 tyg przed a wtedy juz lista gosci powinna byc

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Czy według Was taka sukienka pasuje dla świadkowej? Chodzi o kolory.)
Mi się podoba a to że czarna, to co.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości