|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
miewacie uczucie niedokrwienia głowy?tak jakby wam drętwiała? nie wskazuje na aure do utraty przytomności ale jakoś słabo się czuje.
mały strasznie się wierci i ewidentnie uwidział sobie lewą stronę.fitnessy jakieś tam odstawia a ja aż mroczki przed oczami mam.... |
|
|
|
#1442 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja troche pytanie z innej beczki,dziewczyny ogolnie cale zycie spalam na brzuchu albo na prawym boku... No brzuch odpada i prawy bok tez,staram sie trzymac lewego ale podczas snu automatycznie przewracam sie na prawy... to rzeczywiscie takie nie wskazane ?
|
#1443 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem też mnie to ciekawi. Ja lubię spać na boku, nie ważne, którym, ale teraz leżąc na lewym gapie się na ścianę i wolę spać na prawym. Która zna odpowiedź?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
sasia-to idac twoim mysleniem moze zabijmy wszystkei dzieci z biednych rodzin?
zeby czasem nikt nie musial im pomagac,prosze cie.Dzieci sie rodza, tak sie zdarza ze nieplanowane i skoro nie mam tyle kasy co ty to mam zabic dziecko zeby czasem tescie nie msuieli mu nic dac? Odmawiac sobie odmawialam ale jezeli jest potzrebna kurtka to co...?umialabys jechac na wakacje za 10k? i sie tym chwalic, zastanow sie troche. a to nie jest oczekiwanie tylko rodzinie sie pomaga chyba... tak?czy nie wynioslas tego z domu? my ich po imprezach w nocy tez wozilismy i kota pilnowalismy i 30km jezdzilismy zeby kota karmic 2tyg to by wypadalo cos kupic dziecku i tu zdania nie zmienie.
|
|
|
|
#1445 |
|
Rozeznanie
|
Linka, Ty też wyjeżdżasz, ale Wam fajnie
ja jutro może na piknik się wybiorę z mężem i ze znajomymi. Bedzie tez dzidzius 4 miesięczny i zawsze tak fajnie mi się robi wiedząc, że w brzuchu tez mam takie cudo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już chyba się domyślam skąd czasem mroczki mam przed oczami. |
|
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
no a jak sie siedzi?tak jak ja przed chwilą myślałam że zwyczajnie zemdleje...dodatkowo kołatanie serca i drętwienie lewej strony. typowy objaw udaru...zgłupiałam i nie wiem czy to skontrolować...dodatkowo że bobas fikał mocno a teraz jak ręką odjął...
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziś mam kiepski dzień. Od rana głowa mnie boli, w sumie pogoda niekorzystna, przeziębienie dalej trzyma i ogółem dziś nie mam nastroju Co do spania to ja na lewym boku śpię bo mi tak najwygodniej jest, dopiero później dowiedziałam się, że taka pozycja jest wskazana. Dziewczyny udanych wyjazdów i oby pogoda Wam dopisała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha i idąc Twoim tokiem myślenia, pewnie moje bratowe mają pretensje do mojej mamy, że sobie wybudowała dom zamiast dać kase na ich dzieci Pewnie, najlepiej mieć pretensje do innych o własne niepowodzenia. I nei wiem dlaczego piszesz o tym zabijaniu może trzeba więcej pracować, inwestować, cokolwiek, zamiast psioczyć na innych
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-07-11 o 20:17 |
|
|
|
|
#1451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczynam dzisiaj 5 miesiąc |
|
|
|
|
#1452 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciazowe hormony daja o sobie znac
Spokojnie dziewczyny kazda ma prawo do wlasnego zdania,a po co tu taka krytyka ?Yanca gratulacje 5 miesiaca
|
#1453 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hello
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Linka, niestety nie tylko w necie piszą takie bzdury, moja kolezanka dostała calkowity zakaz spozywania pietruszki od lekarza, by nie bylo skurczy. Az mnie zabolalo jak powiedziala ze dostala sporo od rodziny z wlasnego ogórdka i wywalila ![]() Cytat:
Ale ile w tym prawdy to nie wiem![]() Cytat:
Ja do swojej mówie per Pani i sporo osób sie dziwi Ona mi odkad sie poznalismy gada ze juz dla dzieci żyła, teraz dla siebie, a dzieci maja same sobie radzić, no i ze zawsze bedzie po stronie mojego meza, bo to jej syn ( i ją rozumiem ). Na co zawsze jak sie pojawia pytanie o starość opieke itd, to jej mowie, ze niech sobie się zwraca do swoich dzieci- ja bede mysleć i sie opiekowac moimi rodzicami![]() A tak w ogóle jak sie pojawiło pytanie czy tesciowe powinni kupować wnukom czy nie, by pomoc dzieciom itd.- to jakos mi sie przypomnial temat sprzed niedawna, jak to czytalam, ze najlepiej dzieci jaknajwcześniej wychować, a potem korzystać z życia... Sorry, nie wiem czemu te tematy mi się powiązały ![]() A jeszcze a propos koktajli- wczoraj zauwazyłam fajny z botwinką ![]() https://www.facebook.com/PoweredByFr...533903/?type=1 ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Hehe, chyba moja tesciowa wyczula ze o niej pisze, bo wlasnie zadzwonila zeby zapytać ile przytylam Powidziałam ze nie tak duzo, ale pewnie pod koniec min 10-12kg bede miala na plusie, bo przeciez to normalne. Na co ulyszalam, że to bzduza, bo ona w zadnej ciazy nie przytyla wiecej niz 8kg
|
|||||
|
|
|
#1454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak, lepiej by dziecko się urodziło w 7 miesiącu a nie 8 Cytat:
o matko... objadłam się znów bobem :/
|
|
#1455 |
|
Rozeznanie
|
A mi moja mama - jak się okazało, że jestem w ciąży - stanowczo zapowiedziała, że będzie babcią z doskoku, wpadać będzie na chwilkę z moją siostrą, tiu tiu tiu jakie śliczne, i do domu.
Co prawda jak się okazało, że to bliźnięta to stwierdziła, że udupiłam ją na maksa i teraz nie może się wypiąć ![]() Żadna z tych opcji nie stanowiła i nie stanowi dla mnie mnie najmniejszego problemu. |
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Oh Karo89 uwielbiam bób!! Moja babcia zawsze miała i jadło się kilogramami
U mnie teściowa dużo wcześniej zaoferowała się ze kupi wózek jak jeszcze w ciąży nie byłam. W sumie jej to zależy na tym by wnuk a bardziej wnuczka się pojawiła na świecie i będzie szczęśliwa. W rodzinie męża w grudniu oprócz naszej pociechy ma pokazać się jeszcze dwójka także wesole święta się zapowiadają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1457 | |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie wg niej "ciezarne żrą za dużo i później wymyslają takie bzdury ile to powinno się przytyc"...
Cytat:
Ja w sumie sie ciesze, że mieszkam daleko Mama chciałaby dużo pomoc, ale jednoczesnie bałabym sie o nia przez jej stan zdrowia. A teściowa im dalej tym lepiej
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A słowa o prezentach od rodziców i teściów nie bez przyczyny zacytowałam - zgadzam się z nimi całkowicie
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Antosia no właśnie koleżanki pytały czy coś przytyłam, powiedziałam że raczej nie, ale że w poprzedniej ciąży dopiero zaczęłam porządnie tyć jakoś w okolicy 17 tygodnia,i że pewnie też tak będzie. w tedy przytyłam w miesiącu 4kg, no to jedna mi powiedziała, że przecież to nie tragedia przytyć 4 kg.
no nie, nie tragedia, ale w tedy moja lekarka powiedziała, że jest ok tylko dlatego, że startowałam z niską wagą, tak to na mój wzrost i postawę taka waga to bardzo dużo, i jakbym miała tyć przez całą ciążę 4 kg to by było nieodpowiednie. Ale jedne tyją więcej, drugie mniej, jednak warto mieć nad tym kontrolę. Owszem, są takie właśnie, że ciąża równa się z tym, że trzeba żreć, upaść się jak świnia i nic z tym nie zrobić, a potem narzekać, albo i nie narzekać, bo taki żywot kobiety jest, która decyduje się na ciążę. ![]()
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się
Cytat:
za każdym razem jak odwiedzaliśmy siostrę tż jak była w ciąży albo ona nas odwiedzała to nas informowała że bardzo dużo je i wręcz się tym szczyciła że znowu przytyła ileś tam kilo chyba nigdy z nimi się nie dogadam
|
|
#1461 |
|
Rozeznanie
|
karo to ja czytałam że od bodajże 13 tyg (nie jest pewna) "powinno" się tyć o pół kg tygodniowo, czyli co? miesięcznie 2 kg?!? to tez sporo...
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę tyć można od drugiego trymestru czyli 4 miesiąca, wcześniej jest to wręcz niewskazane.
Czasem podejście niektórych osób mnie przeraża, nie to że nie wiedzą czy coś, bo różnie jest i nie każdy musi być w każdej dziedzinie alfą i omegą, ale usilnie narzucanie swojego zdania, które właśnie często nie jest poprawne jest mega irytujące Paulinkus dlatego współczuję, ja już bym chyba im coś powiedziała, żeby pilnowały siebie i swojej wagi :P Mysza nie wiem dokładnie jak to jest, ale to indywidualnie trzeba patrzyć, ja mam wzrostu 158 cm, czyli jakbym faktycznie miała tyć 4 kg miesięcznie, to bym przytyła prawie połowę siebie Bratowa mojej mamy w drugiej i trzeciej ciąży przytyła po 4 kilo z groszami, dzieci rodziła 3 kilo z hakiem, zdrowe. nie wiele wyższa ode mnie, może ma ze 165 cm wzrostu.
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
To jak Wasze tesciowe tak mówią to mnie by zlinczowaly bo ja jestem z wagą na minusie...
Moja to mi ciągle mówi, że na koniec jak KAŻDA będę gruba. Ciśnienie mi podnosi tym niesamowicie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja mam cudowna tesciowa, traktuje mnie jak corke ( ma dwoch synow). Czesto dzwoni i pyta jak sie czujemy, kiedy badania itp. Jak bylam w szpitalu to codziennie mnie odwiedzala. Dla niej i dla miuch rodzicow to pierwszy wnuk, wiec maja ogromna radoche. Niczgo od nich nir oczekujemy. Ale moi rodzice sporo kupujs ciuszkow i chca nsm kupic wozek. Tesciowa kupila nam mate i rozne zabawki. Wiem, ze jeszcze sporo kupia, bo po prostu chcs. Zreszta.w rodzinie duzo osob juz cos kupilo dla Malucha. Dawno dzieci nie bylo to kazdy sie cieszy
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
A ja z teściową mieszkam
o i żyję a tak apropo kupowania przez teściową czy rodziców to owszem teściowa prędzej coś kupi jak moja mama, ale moja mama ma problemy finansowe i dlatego. Owszem nie raz słyszałam od teściowej, że mama mogła by mi coś kupić. Ja nigdy nie prosiłam ani teściowej ani mamy, żeby mi kupiły cokolwiek. Miło owszem jak dzieci dostaną prezent czy coś, ale nie wymagam tego ani nie oczekują. Chcą to dobrze, nie chcą to drugie dobrze. Rodzicielstwo jest od tego by zapewnić swoim dzieciom ile można, ale nie powinno się tego oczekiwać od dziadków. Dziadkowie przecież swoje dzieci odchowali. Nie można mieć pretensji do nich, że sobie remontują dom czy wakacje robią, a nie dla wnuka, bo to ich sprawa i pieniądze. Jednak gdyby teściowa ( 4 dzieci ma) kupowała dla innych wnuczków, a moje olewała to bym trochę zła była, że faworyzuje innych, bo takie sytuacje miewają miejsce. Na szczęście wszystkie traktuje tak samo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa powiedziała kiedyś, że Ona tylko we wnuki inwestuje. Faktycznie na jedynego jak na razie kasie to nie szczędzi Ale On jest też od córki więc to inaczej. Będzie chciała to coś kupi, nie to nie. No cóż to moje dziecko będzie i na mnie spoczywa obowiązek utrzymania. Moja mama za to już jak się tylko dowiedziała to chciała coś kupić ale wiadomo zdrowy rozsądek
Wracając do wagi. Nie rozumiem takich złośliwych docinek, że będziesz gruba, przytyjesz 20 kg itp. Nie wiem co takie docinki mają na celu. W sumie to jak ktoś zje bardziej kaloryczny posiłek też powinno się czepiać, że będzie grube od tego i jeszcze cellulit się pojawi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona patrzy po sobie. Sama się przyznała, że w pierwszej ciąży w 3 miesiącu była już gruba. Widocznie uważa że ja też taka powinnam być. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

zeby czasem nikt nie musial im pomagac,prosze cie.
to by wypadalo cos kupic dziecku i tu zdania nie zmienie.

może trzeba więcej pracować, inwestować, cokolwiek, zamiast psioczyć na innych

Spokojnie dziewczyny kazda ma prawo do wlasnego zdania,a po co tu taka krytyka ?
ja bym chciała poznać jakąś metodę na utuczenie takich dzieci, bardzo bym chciała, żeby w 32tc miały już po 2kg
Ale ile w tym prawdy to nie wiem