Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 20:28   #4741
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Już wszystko dobrze jest

odkąd TŻ wrócił z pracy zaczął rozmawiać i w końcu powiedział, że przeprasza, ze liczy się z moim zdaniem i to ja jestem najważniejsza dla niego, a mówił mi te głupoty dlatego żebym była zła, że nie potrafi udawać, że się na mnie gniewa teraz chodzi i przymila się, przytula itp

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 20:36   #4742
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

cornflower_girl dzięki kochana a ex-koleżanką to ja naprawdę już nie przejmuje, na początku jakoś było troszkę przykro no ale .... tacy są ludzie
Kiecka jest szyta, w sumie mówiła babeczka że jakoś lipiec/sierpień będą dzwonić więc jeszcze cierpliwie poczekam

Powodzenia z ustaleniami dekoracji w kościele i porozumienia z dekoratorką nooo i udanego panieńskiego - ojjj czuję że będzie się działo

Konkardia śliczne paznokietki

mysza93 dzięki za odpowiedź, uspokoiłaś mnie z terminem Twojej przymiarki

TysiaBB1989 masz talent dziewczyno, bardzo mi się podobają te zaproszenia i obrączki super

docik10 gratki zmiany kodu

asiulek8 najszczersze gratulacje

magdalenka_w_86 gratulacje podróży poślubnej też myślimy nad Turcją i super że udało się ze sprzedażą wódeczki
Stary 2014-07-11, 20:44   #4743
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
zły jeż Na jakim wybielaniu byłaś? Pochwal się obrączkami

U nas bardzo szalony weekend - dziś jedziemy dogadywać się w sprawie dekoracji kościoła. To może być ciężka przeprawa, bo mamy samozwańczą panią dyktaror lubującą się w pluszowych dywanach, błyszczących i połyskliwych tkaninach, arkadkach - wszystko w wesji na bogato (i nawet bogaciej), ale za jak najmniejszą kwotę i u jak najtańszych wykonawców, nie do końca z gustem. Potem dopięcie spraw w kancelarii, rozmowa z proboszczem, kościelnym. A sobotę - mój panieński i kawalerski TŻ-ta. Nie wiem, czego mogę się spodziewać - wszystko jest owiane tajemnicą, ponoć dziewczyny mają mnie w coś ubrać
Powodzenia z ustalaniem dekoracji, oby się udało przeforsować gustowne rozwiązania. Dobrej zabawy na panieńskim.

Zęby wybielałam metodą beaming white, w sumie jestem zadowolona, ale moje zęby z natury były w kolorze ivory :P i do takiego wróciły po zabiegu, więc jeszcze idę dalej, stosuję pastę Blanx, może coś z tego będzie jeszcze.

Obrączek nie sfotografowałam, zagapiłam się. Przeplatane złoto - żółte błyszczące, białe matowe, żółte błyszczące, a obrączki półokrągłe. I taki sam rozmiar dla mnie i dla TŻ. Grawer niezbędny dla rozróżnienia.

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Hej
Mam do Was pytanie. Czy jest tu ktoś kto bierze ślub w grudniu? Mam problem... mam zamówioną bajeczną suknie... elegancką. I nie wiem co włożyć na ramiona. Żal mi jej zakrywać ale zamarznę :P Macie jakieś pomysły? Myślałam o kożuchu krótkim białym. Szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć.
Chyba etola, ja widziałam jedną sztukę w salonie, gdzie oglądałam suknie. Może faktycznie się więcej jesienią pojawi. Super macie datę.

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
takie zaproszenia udało mi się stworzyć co myślicie ?
Świetne.

Cytat:
obrączki
Obrączki też świetne.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kilka dni temu informowałam dziękuję
Ja również gratuluję.

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Czy według Was taka sukienka pasuje dla świadkowej? Chodzi o kolory.

Moim zdaniem pasuje, ale na pewno ktoś tam zakręci nosem, że czarna, więc może lepiej coś innego.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Już wszystko dobrze jest

odkąd TŻ wrócił z pracy zaczął rozmawiać i w końcu powiedział, że przeprasza, ze liczy się z moim zdaniem i to ja jestem najważniejsza dla niego, a mówił mi te głupoty dlatego żebym była zła, że nie potrafi udawać, że się na mnie gniewa teraz chodzi i przymila się, przytula itp
Cieszę się, że spór zażegnany.

Dziewczyny, czy Wam ksiądz dał jakieś kartki do spowiedzi? Nic takiego nie dostałam, nie zapytaliśmy też o to. Po wczorajszym protokole planuję iść do spowiedzi, a przy okazji bym chętnie papierek podbiła. Oczywiście pójdę też przed samym ślubem. Zastanawiam się czy ksiądz będzie domagał się potwierdzeń, że rzeczywiście byliśmy u spowiedzi przed ślubem, czy to jednak nasza sprawa?
Stary 2014-07-11, 20:48   #4744
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy Wam ksiądz dał jakieś kartki do spowiedzi? Nic takiego nie dostałam, nie zapytaliśmy też o to. Po wczorajszym protokole planuję iść do spowiedzi, a przy okazji bym chętnie papierek podbiła. Oczywiście pójdę też przed samym ślubem. Zastanawiam się czy ksiądz będzie domagał się potwierdzeń, że rzeczywiście byliśmy u spowiedzi przed ślubem, czy to jednak nasza sprawa?
tak dostaliśmy, dwie spowiedzi trzeba mieć, w tym jedna przed ślubem i tam też jest miejsce na nauki i poradnie na tej karteczce

Alicja

Stary 2014-07-11, 20:57   #4745
cude
Zadomowienie

Konkardia, masz świetne paznokcie! Też bym takie chciała. Może pójdź tylko o kosmetyczki, aby nałożyć ?żelowe? - na wypadek, gdyby jakiś miał połamać się przed ślubem.

Sunrise, ładnie Ja swoją mam odebrać w przyszłym tygodniu

KaMilka, jak dla mnie piosenka spoko

karolinuuusia, wstręt, aż tak? Ochłoń trochę i pomyśl na trzeźwo. On też niech pomyśli. Pojedź gdzieś na weekend, jeśli masz dokąd i zastanówcie się oboje. Wcześniej oczywiście porozmawiajcie, bo może i jego dopadł przedślubny stres?

mimi, mam nadzieję, że wygodne

corn, jakoś to będzie Na spotkanie z parką wybieram się w niedzielę, od razu też do księdza.

Tysiu, mnie się podobają. Dałabym tylko jakiś kolorowy akcent, ale to już indywidualna sprawa Gratuluję obrączek!

asiulek, a jaką masz suknię? Z długim gorsetem? Przez pierwszy miesiąc chyba brzuszek za bardzo nie urośnie

zły jeż, dopytaj o to księdza, jedni dają kartki, inni nie.

U mnie dziś dosyć ślubnie. Byłam na pierwszej przymiarce, w następnym tygodniu odbiór

Zrobiłam chorągiewki na tort, pomysł zapożyczony od Elrosy. Pierwsza wyszła gorzej, ale teraz czuję, że mogę robić je zawodowo

Przyszedł welon! Chciałam mieć warstwę na twarz, ale jakoś nie za ładnie to wygląda. Nie mam pojęcia jak ładnie go ułożyć
I jak się go prasowało???

Zrobiłam też spinki dla TŻ Jutro poprawię napis, spokojnie mogłam zrobić większy

Obeszłam całe miasto i nie znalazłam styropianowych kul, ani wstążki pasującej do butów. Była, ale za cienka
Uzupełniłam ślubną kosmetyczkę.

Kupiłam TŻowi koszulę Swoją wczoraj zgubił...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jjjj.jpg (98,0 KB, 151 załadowań)
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:11   #4746
frankusiowa
Przyczajenie

Cude

welon chyba sie spryskuje mgiełką z wody i wiesza na prosto. Powinien sam się rozprostować. Czytałam gdzieś, że można jeszcze gorącą parą.

Edytowane przez frankusiowa
Czas edycji: 2014-07-11 o 21:12
frankusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:13   #4747
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cude zdjęcie strasznie niewyraźne ale z konturów widzę że prezentujesz się pięknie!
Stary 2014-07-11, 21:30   #4748
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
U mnie dziś dosyć ślubnie. Byłam na pierwszej przymiarce, w następnym tygodniu odbiór
niewyrazne ale

Wszytskie tak łądnie wyglądacie w sukniach, ze czuje sie jakbym ja w swojej wygladała jak napuszona kura

dzisiaj mialam mialam dziewcyzne, ktorej p[aznokcie wymagaly generalnego remontu. niestety zapomnialam zrobic zdjecia przed eh, ale dziewcyzna miala poobgryzane skórki, dosłownie dookola paznokcia i opuszek, paznokcie miala dlugie ale rozdwajające się i takie oto cuda na jej jutrzejszy ślub udalo mi sie zrobić załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01463-1.jpg (78,8 KB, 128 załadowań)

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:46   #4749
Dotka90
Zakorzenienie

Cude, rewelacja!!!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:48   #4750
Glodomorek
Zakorzenienie

patricia_pati, zdecydowanie długa wersja
Konkardia, moim zdaniem paznokcie są w porządku, ja pewnie nigdy takich nie zapuszczę
Sunrise28, ładna suknia
asiulek8 , gratulacje
cude, kiepskie zdjęcie, ale wygląda na ładną

karolinuuusia
Nie znam was, waszego związku ale wiesz jak to wygląda z boku? Chcesz odwołać ślub, bo brat narzeczonego jest młody i będzie brzydko wyglądał bierzesz ślub z narzeczonym czy ze świadkiem?
To nie jest twój ślub tylko wasz... O ile teściowa nie decyduje, to tż może. I wybrał brata, być może przekonały go argumenty mamy bardziej niż twoje. Miał takie prawo. Rozumiem, że kłótnie to nic przyjemnego, ale wasza forma jest raniąca was nawzajem. Kłótnia może być burzliwa, ale nie powinnaś mówić nic czego możesz później żałować. Postarajcie się na spokojnie pogadać, wyjaśnić sytuację. Może odpuść trochę, bo stres dodatkowo was nakręca.

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Hej
Mam do Was pytanie. Czy jest tu ktoś kto bierze ślub w grudniu? Mam problem... mam zamówioną bajeczną suknie... elegancką. I nie wiem co włożyć na ramiona. Żal mi jej zakrywać ale zamarznę :P Macie jakieś pomysły? Myślałam o kożuchu krótkim białym. Szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć.
Ja biorę 27 grudnia. Myślę o bolerku-futerku, ale jeszcze nie wybrałam konkretnego:
http://img12.allegroimg.pl/photos/or.../68/4326346867
http://img16.allegroimg.pl/photos/or.../50/4395565061
http://img12.allegroimg.pl/photos/or.../88/4367868864
w krótkim czy etoli na pewno zamarznę

Widziałam, że piszecie o godzinach ślubów. My robimy tylko obiad+tort w restauracji i zastanawiam się o której ślub brać, żeby było sensownie?
Myślę nad godzinami 14-16 i nie wiem, którą wybrać.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:51   #4751
marlenqa22
Zadomowienie

Melduję że mamy gajerek! Uffff

Kupiony w Bytomiu, granatowy (cena wyjściowa 1299 zł przeceniony na 999 zł).
Do tego koszula, muszka, pasek, skarpetki, spinki do koszuli.

Buty zaś kupione w Wojasie, za 260 zł. Piękne!

Tż zadowolony tylko spodnie za długie i w poniedziałek będą skracane.

Karolusia- dobrze że kryzys zażegnany

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 22:08   #4752
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
oluska227887 Przykro mi ale będę pisać petycje o usunięcie Cię z grona PMek Bo i moje kompleksy wzrosły
Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z Waszego ślubu
Haha Ale wiesz, że jeśli złożysz taką petycję i zostanie ona uznana, to nie zobaczysz zdjęć z naszego ślubu?
Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Wreszcie mogę pokazać suknię
Piękna suknia!
Cytat:
dziewczyny u Was faceci też zmieniają się przed ślubem?

nawet nie mam komu się wygadać, płakać mi się chcę, bo z jednej strony czuje do niego wstręt, a z drugiej szkoda mi tych 4 lat...
Rany, przepraszam, ale to brzmi strasznie... Za miesiąc ślub, a Ty czujesz wstręt do swojego przyszłego męża? Z tego, co piszesz wnioskuję, że po prostu zawodzi u Was komunikacja. Rozmawiacie ze sobą w nerwach, złości, a wtedy często nie mówi się tego, co naprawdę się myśli, a tylko to, co drugą osobę może zaboleć. Czasami trzeba odpuścić
Cytat:
on wiedział o tym, ze ja nie chcę żeby jego brat był świadkiem, ten temat jest krążony od kilku miesięcy, wiele osób mi mówi, że wygląda jak 15 latek i będzie to bardzo brzydko wyglądało, z czym zgadzam się, TŻ również był przekonany do tego, aż do momentu gdy jego matka nie wkroczyła do akcji, ze ma brata i ma wziąć brata..! i to kolejny dowód że matki zdanie bardziej się liczy niż moje.. albo ona ostatnio z tekstem do mnie, ze zaniesie reszte dokumentów do księdza..
Gdyby moja teściowa chciała dokumenty do księdza zanieść, to jeszcze bym jej podziękowała, bo już mnie męczy ta papierologia

Kochana, to też ślub Twojego TŻta i może on chciał wziąć swojego brata jako świadka, tylko widział, że Ty nie jesteś z tego powodu szczęśliwa i po prostu nie chciał robić czegoś wbrew Tobie?

A co do tego, że będzie to "brzydko wyglądało": my po 24 lata, świadek mojego TŻ- jego brat, lat 21; moja świadkowa- kuzynka, którą kocham jak siostrę, lat 42. Ona też mówiła, że "jak to będzie wyglądać", że "ona taka stara, a my tacy młodzi", że "a może to nie wypada"... I wiecie co? Powiedziałam jej, że mam to w czterech literach, nie obchodzi mnie, co ludzie powiedzą, chcę tylko, żeby była w tym dniu blisko mnie. Popłakała się ze szczęścia, a ja razem z nią
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że każda nasza rada w sprawie Karolinusi bedzie zła, ponieważ nie znamy ich, nie znamy związku a sprawa opisana przez Karoline może być tylko częścią tego co się działo. Ja od siebie napiszę tylko ostatnią rzecz (jak ja bym zrobiła) - jak będzie siedział nadąsany na kompie to podejdź do niego, przytul i posiedźcie tak bez słów. To działa lepiej niż Ci się wydaje. Ja zawsze tak robie - też lubię wyolbrzymiać, wyciągać. TŻ za to spokojnie ale bardzo stanowczo i z humorem sprowadza mnie na ziemię , że nasze klótnie kończa się salwą śmiechu. Jesli jest jednak ostrzej i z mojej winy , a w dodatku mam opory żeby się przyznac i powiedzieć przepraszam to wtedy wlasnie tak robie. Podchodze, tule sie , on mnie też i po chwili milczenia zaczyna się spokojna rozmowa i wyjaśnianie. Zrób tak.
U nas jest tak samo!
Cytat:
Nie, ja ustąpiłam mu w końcu z tym świadkiem, bierze go na siłę tak na prawdę, nie ma kogo, bo jego koledzy są już żonaci, a jeśli jego matka wyraziłaby zgodę to miałby kogo wziąć z mojej rodziny, chciał mojego brata, a on by wziął świadkową od siebie, ale niech ma kogo chce, mi jednak w tej rozmowie chodzi o naszą kłótnię, a nie o świadka, którego tak sie uczepiłyście i o nieliczącym się moim zdaniu w naszym związku, a ostatnio po części jest to wina teściowej. Tyle w tym temacie.
A to w czymś przeszkadza?
Cytat:
Piękne!
Cytat:
obrączki
Łoooo, super! A jakie szerokie!
Cytat:
Dostaliśmy kartki. Może weź sobie jakąś karteczkę i poproś księdza po spowiedzi o podpisanie jej. Wyjaśnij, że nie dostaliście kartki od spisującego protokół. Powinno być ok
Cytat:
Zdjęcie niezbyt wyraźne, ale suknia zapowiada się pięknie

U nas dziś bardzo pracowity dzień- od rana malowaliśmy sypialnię, później pojechaliśmy wybrać kamień na ścianę, a kiedy wróciliśmy, okazało się, że z jednej ściany farba nam odłazi i trzeba było całą ścianę zdzierać Ubawiliśmy się jak dzieci przy tym Przećwiczyliśmy pierwszy taniec i nie jest źle (chociaż walc w lewo to nie jest moja mocna strona ). Umówiliśmy się na ustalanie menu na poniedziałek. We wtorek idziemy spisać drugą część protokołu. Zamówiłam świeczniki i papier na winietki. Nadrobiłam 4 strony forum Jestem padnięta.
Dobranoc Kochane!
Stary 2014-07-11, 22:26   #4753
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Karolinuuusia dobrze, ze juz wszystko ok ja cie troche rozumiem...sama jestem wybuchowa i potrafie z igły zrobic widły

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
myślę, że kłótnie to stres przedślubny trzeba rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać
a na koniec mądrość mojej babci, którą dziś mi powiedziała, jak opowiadała o małżeństwie w rodzinie, gdzie teściowa wchodzi na głowę synowej i jest wszędzie, nawet z lodówki wyskakuje (), a syn-jedynak, od mamy się nie umie odciąć.
"Dla męża żona powinna być zawsze na pierwszym miejscu, dopiero na drugim mama" :ehem:
Święte slowa dobrze, ze Tz mowi, ze ja jestem najwazniejsza

Cytat:
Suuuuper bardzo w moim stylu a w ogole to bierzecie w dniu slubu moich rodziców

Cytat:
obrączki
Swietne my tez myslimy nad tytanowymi

Cytat:

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

A właśnie, dzisiaj dostaliśmy pierwsze potwierdzenie od kuzynki Tż. Najpierw zadzwoniła do niego, a potem do mnie przedstawić się, podziękować za zaproszenie i potwierdzić. Nawet nie wiecie jak mi się miło zrobiło

Wg mnie pasuje jak najbardziej, boska jest

Cytat:
tak dostaliśmy, dwie spowiedzi trzeba mieć, w tym jedna przed ślubem i tam też jest miejsce na nauki i poradnie na tej karteczce
A mieszkacie ze soba? Nam ksiadz na naukach powiedzial, ze jak sie ze soba mieszka to jedna spowiedz obowiazuje i mamy se nie dac wciskać kitu

Cytat:
Konkardia, masz świetne paznokcie! Też bym takie chciała. Może pójdź tylko o kosmetyczki, aby nałożyć ?żelowe? - na wypadek, gdyby jakiś miał połamać się przed ślubem.

Sunrise, ładnie Ja swoją mam odebrać w przyszłym tygodniu

KaMilka, jak dla mnie piosenka spoko

karolinuuusia, wstręt, aż tak? Ochłoń trochę i pomyśl na trzeźwo. On też niech pomyśli. Pojedź gdzieś na weekend, jeśli masz dokąd i zastanówcie się oboje. Wcześniej oczywiście porozmawiajcie, bo może i jego dopadł przedślubny stres?

mimi, mam nadzieję, że wygodne

corn, jakoś to będzie Na spotkanie z parką wybieram się w niedzielę, od razu też do księdza.

Tysiu, mnie się podobają. Dałabym tylko jakiś kolorowy akcent, ale to już indywidualna sprawa Gratuluję obrączek!

asiulek, a jaką masz suknię? Z długim gorsetem? Przez pierwszy miesiąc chyba brzuszek za bardzo nie urośnie

zły jeż, dopytaj o to księdza, jedni dają kartki, inni nie.

Zrobiłam chorągiewki na tort, pomysł zapożyczony od Elrosy. Pierwsza wyszła gorzej, ale teraz czuję, że mogę robić je zawodowo

Przyszedł welon! Chciałam mieć warstwę na twarz, ale jakoś nie za ładnie to wygląda. Nie mam pojęcia jak ładnie go ułożyć
I jak się go prasowało???

Zrobiłam też spinki dla TŻ Jutro poprawię napis, spokojnie mogłam zrobić większy

Obeszłam całe miasto i nie znalazłam styropianowych kul, ani wstążki pasującej do butów. Była, ale za cienka
Uzupełniłam ślubną kosmetyczkę.

Kupiłam TŻowi koszulę Swoją wczoraj zgubił...

Super wyglądasz
Jakim cudem Tż mógł zgubić koszulę?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 22:26   #4754
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

ha!, wiedziałam, że coś mi wcięło przy poprzednim cytowaniu!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
I powiedzcie mi, co sadzicie o takim makijazu? wiadomo ten nie jest super dopracowany (a stan cery i brwi daje wiele do życzenia), ale gdyby był wykonany perfect mógłby byc jako slubny? oczywiście pociągłabym jeszcze usta taka pomadka w naturalnym różu, no i ja mam grzywkę (tzn będe mieć)
Jest ok, ale ja bym rozświetliła wewnętrzne kąciki oczu i roztarła lekko kreskę, żeby była bardziej "miękka". A na usta błyszczyk, bo oczy są już bardzo wyraziste i pomadka mogłaby ten makijaż "obciążyć"

No. To dobranoc
Stary 2014-07-11, 22:48   #4755
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
A jutro... panieński Już się doczekać nie mogę :P
suuper! jakie plany na panieński?
p.s świetnie wyglądasz w sukni!

iliy gratki za zaproszonka dobrze, że zakończyliście tą toksyczną znajomość

corn
powodzenia z ugadaniem dekoracji kościoła, walcz jak lwica niech Cię dekoracja na bogato niekoniecznie z gustem zbytnio nie kusi
magdalenka turcjaaa bawcie się dobrze!

zły jeż
tak my dostaliśmy karteczki, na których są dwie rubryki odnośnie spowiedzi

bardorja
faktycznie, bardzo ładne!
Stary 2014-07-11, 22:50   #4756
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
"Dla męża żona powinna być zawsze na pierwszym miejscu, dopiero na drugim mama"
Moja mama co prawda tak nie mówi, ale uważam, że to 100% prawdy

Cytat:

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

A właśnie, dzisiaj dostaliśmy pierwsze potwierdzenie od kuzynki Tż. Najpierw zadzwoniła do niego, a potem do mnie przedstawić się, podziękować za zaproszenie i potwierdzić. Nawet nie wiecie jak mi się miło zrobiło
Absolutnie nie! Moja chciała taką założyć tylko mini. Czarny to żałobny i nie pasuje w ogóle druhnie tym bardziej, a biel powinna być Twoja. Ja jestem zdania że biel plus inny kolor mógłby być, ale nie czarny.

Cytat:
Oczywiście, że dostaje się kartki. Może zapomniał... Najlepiej go zapytajcie, żebyście nie musieli się spowiadać 3 razy

A ja dzisiaj dostałam odmowę - chłopak koleżanki ma żałobę, zmarł mu tata... I pewnie druga koleżanka też przez to nie przyjdzie.

I wkurzyłam się - znowu - ale tym razem na teściową. Mamy zasadę, że do 18 r.ż nie zapraszamy z os. tow. Wyjątek zrobiliśmy dla rodzonej siostry tż, która ma dłuższy czas chłopaka.Jedna kuzynka tż się przez to obraziła, chociaż u siostry tż też była z rodzicami. I mama tż z własnej inicjatywy zaprosiła ją sama, powiedziała, że może przyjść z jakimś kolegą jak chce. A prosiliśmy, żeby tego nie robiła. No i niestety, nie posłuchała.

Jutro dalszy ciąg zaproszeń. Życzcie powodzenia

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 23:06   #4757
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
I wkurzyłam się - znowu - ale tym razem na teściową. Mamy zasadę, że do 18 r.ż nie zapraszamy z os. tow. Wyjątek zrobiliśmy dla rodzonej siostry tż, która ma dłuższy czas chłopaka.Jedna kuzynka tż się przez to obraziła, chociaż u siostry tż też była z rodzicami. I mama tż z własnej inicjatywy zaprosiła ją sama, powiedziała, że może przyjść z jakimś kolegą jak chce. A prosiliśmy, żeby tego nie robiła. No i niestety, nie posłuchała.
jak ja niecierpie jak ktoś nie szanuje naszego zdania co za tesciowa

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-11, 23:07   #4758
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dzięki za wszystkie rady odnośnie makijażu

Zadzwoniłam dzis do Teściowej bo wrócili z wakacji, z grzecznosci jak bylo (choc jak dla mńie mogłaby zostać w tej Czarnogórze na zawsze ), a ona mi mówi, ze teskni za naszymi kotami, ale nie chce nas nachodzi w domu bo Teściowa jest fajna, ale na odleglośc dobrze, ze zdaje sobie z tego sprawę przez grzecznosć nie zaprzeczyłam

Tż poszedł do garażu jakiegoś kumpla i chyba w coś tam grają, a ja mam wolny wieczór

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 23:24   #4759
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
my mamy dwóch facetów i nikt nie mówi że będą wyglądać jak geje
a skąd wiesz czy nikt nie mówi
Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
i tak skończyła się Nasza "przyjaźń" z czego najbardziej zadowolony jest mój TŻ ponieważ stwierdził że ona do normalnych nie należała eh... to się wygadałam

Aaa właśnie już jest lipiec a do mnie z salonu nawet nikt nie dzwoni w sprawie przymiarki- myślicie żeby tam zadzwonić i zapytać???
ja też szczerze mówiąc liczę na rozluźnienie pewnych znajomości po ślubie bo nie spodziewałam się, że moje koleżanki zamiast dojrzewać zaczną dziecinnieć na stare lata

a co do sukni to śmiało dzwoń do salonu
Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Wpadłam do Was na chwilkę, zaraz lecę z Tż kupować garnitur!
Wieczorem zdam relację!

Mamy wszystkie potwierdzenia (niektóre zdobyte siłą

I tak:

ode mnie ze 120 zaproszonych będzie 89 osób
od Tż ze 83 zaproszonych będą 73 osoby

łącznie 162 osoby.

Trochę osób się wysypało. Przyczyny:

- brak urlopu
- wcześniej wykupione wczasy (wrr..)
- że będzie gorąco i źle znoszą upały (to najlepsze!)
- ciąża
- małe dziecko (noworodek)
łoo mamo!!! :szok: 162 osoby!!! a mi mówią, że ja duże robię wesele

Cytat:
Świetne
Cytat:
obrączki
śliczne
Cytat:

Myślę, że jak najbardziej ta sukienka się nadaje dla świadkowej
Super kuzynka to się nazywa wychowanie i kultura

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Mam już wszystkie dokumenty na nowe nazwisko - prawko, dowód, paszport, zgłosiłam w funduszu emerytalnym, banku, złożyłam wniosek na nową kartę bankomatową.
Kupiłam wizę do Turcji i za 13 dni wyruszamy na 15 dni w podróż poślubną do Turcji. Nie mogę się doczekać

Ponadto dzisiaj udało nam się sprzedać pozostałą wódkę weselną! Kupiliśmy 200 butelek (na 80 osób), na wesele dwudniowe, na odchodne jeszcze każdej parze dawaliśmy butelkę wódki i wino + ciasto i jeszcze nam zostały 72 sztuki wódki!
72 butelki (o,5 l) Pana Tadeusza sprzedaliśmy za 1400 zł. Dzisiaj przyjechali rodzice przyszłej pary młodej i kupili
O to mnie pocieszyłaś z tą wódką, bo my mamy 120 + kolorowe (ok. 20 litrów), a ja chciałam dokupić jeszcze jeden karton wódeczki

Cytat:
My dostaliśmy karteczkę, na niej do podpisu 3 poradnie i 3 spotkania z księdzem
Cytat:
jak duże te kule potrzebujesz?? Bo ja mam 10 cm i chyba 12, no i ile, mogę oddać/sprzedać

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
niewyrazne ale

Wszytskie tak łądnie wyglądacie w sukniach, ze czuje sie jakbym ja w swojej wygladała jak napuszona kura

dzisiaj mialam mialam dziewcyzne, ktorej p[aznokcie wymagaly generalnego remontu. niestety zapomnialam zrobic zdjecia przed eh, ale dziewcyzna miala poobgryzane skórki, dosłownie dookola paznokcia i opuszek, paznokcie miala dlugie ale rozdwajające się i takie oto cuda na jej jutrzejszy ślub udalo mi sie zrobić załącznik
ja też jak patrzę na Wasze suknie i Was w nich to aż w kompleksy coraz większe popadam
a paznokcie piękne
Stary 2014-07-11, 23:43   #4760
KaMilka4891
Zadomowienie

HICIOR DNIA DZISIEJSZEGO!!!
Dzwoni do mnie mama z informacją, że jej siostra, czyli moja ciocia, zadzwoniła do niej i powiedziała, że dostała zaproszenie, że tak to, skoro jakiś czas temu mama mówiła jej, że ja nikogo z rodziny nie zapraszam, a tu nagle zapro, i ona teraz nie wie, że kasy nie ma (co moja mama oczywiście skwitowała szyderczym zaśmiechem) i w ogóle to przez wakacje jest zajęta i raczej nie przyjedzie, ale za to czy mógłby jeden z jej synów przyjechać mama próbowała jej to wybić z głowy, ale generalnie powiedziała, że ma dzwonić do mnie... na nic byly tłumaczenia, że "starszyzna" jest tylko zaproszona, że kuzynostwa nie zapraszamy ciotka się zbulwersowała, że jakim cudem moja mama nie ma wpływu na listę gości to jej powiedziała, że to moje i TŻ wesele, ona dostała tak samo zaproszenie jak ciotka i tylko do sukni mi dołożyła...
ja zwariuje z tą moją rodzinką
jak czytałam Wasze opowieści na temat wymówek albo szalonych ciotek czy teściowych to myślałam sobie, Bogu dzięki, że ja nie mam takich problemów...

a do tego wszystkiego dostałam jakiejś alergii, nie wiem na co, ale pachy, okolice bikini, brzuch, szyję mam pokrytą czerwoną pokrzywą swędzi jak cholera, a najgorsze jest to, że nie wiem na co mogłam się uczulić, wczoraj też to miałam, ale nie aż tak nasilone
Stary 2014-07-12, 00:55   #4761
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cude
Zdjęcie niewyraźne, ale ja i tak widzę, że śliczna sukienka i rewelacyjna figura!

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Melduję że mamy gajerek! Uffff
Kupiony w Bytomiu, granatowy (cena wyjściowa 1299 zł przeceniony na 999 zł).
Do tego koszula, muszka, pasek, skarpetki, spinki do koszuli.
Buty zaś kupione w Wojasie, za 260 zł. Piękne!
Gratuluję udanych zakupów

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 01:44   #4762
Konkardia
Wtajemniczenie

Ale się dziś rozkręciłyście! Od mniej więcej 12 dziś aż 4 strony!

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
ja mam 26 lat ale wyglądam na około 18 idąc tym tropem myślenia będę wyglądać śmiesznie jako panna młoda;P
No to piona! Mam tyle samo i wciąż o dowód pytają...

Cytat:
A coś innego do domu np. z dekoracji mogłoby być? Albo może jakieś kolekcjonerskie zestawy dvd z filmami czy serialami albo muzyką, którą lubią.
To jest super pomysł, jak dla mnie!

Cytat:
Masz prześliczne paznokcie! Bardzo bym chciała mieć takie, ja mam szerokie i brzydkie. Jeśli chcesz zrobić dla nich coś jeszcze, to polecam olejowanie (jest o tym wątek na wizażu), nie mówię że tego potrzebujesz, bo nie wygląda, ale jest to bardzo przyjemny zabieg, no i przy regularnym stosowaniu paznokcie będą na pewno bardziej odporne na ewentualne złamanie przed wielkim dniem. Oleje super też działają na skórki.
Świetne rady, dziękuję za nie Już szukam wątku o olejowaniu!

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
W ogóle to dopiero zauwazyłam -
dziewczyy z 9 sierpnia!
zmiana kodu 2 z przodu!!
Ja już od rana michę cieszę, że mamy zmianę

Cytat:
Napisane przez Pysia1987
Boskie masz paznokcie
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891
super masz pazurki ja z długością mam podobnie i używam cały czas odżywkiz eveline, ale diamentowej i to wtedy kiedy mi się przypomni albo poczuję, że odłazi już ta jedna warstwa
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Konkardia Bardzo ładne, zadbane paznokcie
Cytat:
Napisane przez Glodomorek
Konkardia, moim zdaniem paznokcie są w porządku, ja pewnie nigdy takich nie zapuszczę
Cytat:
Napisane przez Magdalenka_w_86
Masz bardzo ładne pazurki, wystarczy je pomalować i będzie super
Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Konkardia śliczne paznokietki
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Masz bardzo ładne, zdrowe pazurki Moje wygladaja tak jak robie zelowe
Dziękuję Wam dziewczyny za opinię i tak wielki odzew! Bardzo mnie pocieszyłyście, kochane jesteście!!! Czyli jednak oszczędzę na kosmetyczce!

Cytat:
Napisane przez mimi_77
Masz bardzo ładne paznokcie! Własnie spojrzałam na swoje.... Wpadłam w kompleksy..

Cytat:
Chyba pójdę dopiero w tygodniu przed, jak się coś złamie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop
Konkardia masz bardzo ładne paznokcie, widać że zdrowe Co do skórek to ja też mam z nimi problem - koleżanka używa takiego preparatu do usuwania skórek i super działa, ja też muszę wypróbować. Jeśli chcesz się wybrać do kosmetyczki to ew. tylko żeby nadała ładny kształt. A co planujesz na ślub: hybrydę czy samo malowanie?
Chciałam chyba samo malowanie... najchętniej wybrałabym jakiś albo bardzo zdecydowany kolor, albo taki przeźroczysty A szczerze mówiąc, to nie wiem nawet na czym ta cała hybryda polega

Cytat:
No mi się nie podoba...

Cytat:
To się nazywa kobieta z klasą!

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kilka dni temu informowałam dziękuję
Informowałaś, że chyba ale jeszcze nie na 100% Ale super, gratuluję, bo rozumiem, że to już pewne!!!

Cytat:
Ale Ci super wyszły! Wróżka z Ciebie - potrafisz wyczarować coś z niczego

Cytat:
Śliczne zaproszenia! Ale mam kilka uwag, mogę?
1. Czcionka wydaje mi się (na pierwszej stronie) trochę niezbyt czytelna, co prawda goście raczej znają Wasze imiona, ale może coś mniej fikuśnego będzie lepiej wyglądało?
2. Jak cytujesz, zacznij proszę nawiasem dolnym
3. Potwierdzenie przybycia do dnia 30.09.2014(spacja) r(oku)

Tak będzie ładniej wyglądało. Przepraszam, że tak się czepiam ale jestem edytorem

Mój TŻ ma gajerek!!! Pytanie do Was dziewczęta! Czy jeśli mamy garnitur, to wielkim FO PA będzie założenie do niego koszuli smokingowej? Takiej do muszki? Bo TŻ super w takiej wygląda i każda pani w sklepie nam inaczej mówi, jesteśmy lekko skołowani...? Dodaję w załączniku o jaką nam chodzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg diuk_koszula_plisy.jpg (31,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 54568277_1_644x461_koszula-smokingowa-kastor-rozm-39-170-elk.jpg (17,8 KB, 26 załadowań)
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 05:28   #4763
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
A mieszkacie ze soba? Nam ksiadz na naukach powiedzial, ze jak sie ze soba mieszka to jedna spowiedz obowiazuje i mamy se nie dac wciskać kitu
mieszkamy, ale nie pytał nas ksiądz o to poza tym jestem na wakacjach u rodziców i widywać będziemy się tylko w weekendy, gdy bedzie TŻ przyjezdzal do mnie 150km z Warszawy, weic wyspowiadamy sie teraz z wszystkiego, możne to zabrzmiało głupio, ale po co robić problemy sobie, skoro to nic nie zmieni, a tylko ksiądz będzie krzywo patrzeć

Alicja

Stary 2014-07-12, 07:49   #4764
TysiaBB1989
Rozeznanie

ślub coraz bliżej więc zaczęłam szukać i kupować wszelkiego rodzaju dodatków.

Na początku byłam nastawiona, że kupie sobie welon 3 m ale jak zaczęłam oglądać to bardzo podoba mi się 5 m, tylko czy to nie będzie za długi ? czy któraś z Was ma / zamierza mieć taki welon ?
Od razu powiem, że zamierzam mieć welon tylko i wyłącznie do kościoła, a na sale zamierzam mieć grzebień z perłami

taki czy taki

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość

Śliczne zaproszenia! Ale mam kilka uwag, mogę?
1. Czcionka wydaje mi się (na pierwszej stronie) trochę niezbyt czytelna, co prawda goście raczej znają Wasze imiona, ale może coś mniej fikuśnego będzie lepiej wyglądało?
2. Jak cytujesz, zacznij proszę nawiasem dolnym
3. Potwierdzenie przybycia do dnia 30.09.2014(spacja) r(oku)

Tak będzie ładniej wyglądało. Przepraszam, że tak się czepiam ale jestem edytorem

Mój TŻ ma gajerek!!! Pytanie do Was dziewczęta! Czy jeśli mamy garnitur, to wielkim FO PA będzie założenie do niego koszuli smokingowej? Takiej do muszki? Bo TŻ super w takiej wygląda i każda pani w sklepie nam inaczej mówi, jesteśmy lekko skołowani...? Dodaję w załączniku o jaką nam chodzi.
Dziękuje zaczęłam nad tym myśleć i chyba troszkę to jeszcze pozmieniam.

Co do koszuli to ja zamierzam tak samo zrobić więc uważam że tak jest ok
Stary 2014-07-12, 07:55   #4765
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Już wszystko dobrze jest

No widzisz!! Wszystko się wyjaśniło Jeszcze nie jedna kłótnia przed Wami.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

cude
Wszystkie tak cudnie w sukniach wyglądacie, że teraz ja już mam obawy czy w mojej równie pięknie wyglądam

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:

Hihi nie czytałam tego co napisałaś, tylko napisałam co myślę o waszych sukniach a teraz patrzę, że podobne zdanie ułożyłaś Ps. Nie zgapiłam, mamy w tej kwestii podobne myśli.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 08:08   #4766
TysiaBB1989
Rozeznanie

nam grzebykiem się jeszcze zastanawiam
1. ten mi się najbardziej podoba
2
3
4

pomocy
Stary 2014-07-12, 08:15   #4767
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
1. A szczerze mówiąc, to nie wiem nawet na czym ta cała hybryda polega

2.
Ale Ci super wyszły! Wróżka z Ciebie - potrafisz wyczarować coś z niczego

3. Czcionka wydaje mi się (na pierwszej stronie) trochę niezbyt czytelna, co prawda goście raczej znają Wasze imiona, ale może coś mniej fikuśnego będzie lepiej wyglądało?

1.jakieś hybrydowy to lakier utwardzany pod lampa UV. Utrzymuje się do 2 tyg czasem nawet dłużej. bardzo wygodna metoda malowania paznokci, ma dużo zalet: nie matowi się, nie odpryskuje i nie sciera się. Jedyną przeszkodą są szybko rosnące paznokcie lub zmienna klientka przy ,szybkich' paznokciach szybciej widać odrost i takie klientki już po tygodniu chcą je zmienić. Zmienne klientki to np Ją, nie wyobrażam sobie mieć jeden kolor na paznokciach przez dwa tygodnie! Maks 5dni.
Lakieru hybrydowego się nie uzupełnia. Zdejmuje się go za pomocą acetonu i nakłada na nowo. Procedura jest prosta. muszą być dobrze zmatowione paznokcie i dobrze odtluszczone a następnie baza, dwa razy kolor i top. Wszystkie warstwy są bardzo cienkie.
Osobiście polecam jakieś hybrydowy firmy CND Shellac. Bezkonkurencyjny na rynku. Łatwo się nakłada, posiada bogata paletę kolorów i przed wszystkim łatwo i szybko się go zdejmuje
2.dziękuję musiałam się pochwalić
3. Ew zwracam na to uwagę. Kiedyś dostaliśmy zaproszenia i pytam się czemu na zaproszeniu jest napisane M2 a oni zdziwieni i mówią że jest
M i Ł. .. tak nie wyraźne litery były

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość

Hihi nie czytałam tego co napisałaś, tylko napisałam co myślę o waszych sukniach a teraz patrzę, że podobne zdanie ułożyłaś Ps. Nie zgapiłam, mamy w tej kwestii podobne myśli.
.

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-12, 09:08   #4768
fascinata
Raczkowanie

Przyszły naklejki na pudełka z ciastami i księga gości Piękne

Dziś jedziemy dogadywać szczegóły z panią, która będzie piekła nam ciasta.

W tygodniu spotkałam się ponadto z drugą parą która bierze ślub po nas i z dekoratorką kościoła. Powiedzieliśmy na czym nam zależy i do środy mamy mailem otrzymać kosztorys. Ciekawe ile policzy......

Dalej mam problem z tym, co kupić rodzicom na podziękowania Puścimy im teledysk z podziękowaniami, i wreczymy albumy z jakąś ładną adnotacją typu "niedługo wypełnimy je wspomnieniami na całe życie" No ale nie mam pojęcia co jeszcze .....
Stary 2014-07-12, 09:15   #4769
cude
Zadomowienie

frankusiowa, Dotka, Glodomorek, oluska, magdalenka,

Lemon, następnym razem postaram się wziąć lepszy aparat

bardorja dziwnie świeci sie skóra wokół paznokci, ale to ze względu na skórki. Ładnie Przypomniałaś mi, że ja też koniecznie muszę wybrać się na manicure.
A w swojej sukni, z tego co pamiętam, wyglądasz ślicznie!

marlenqa22

pysiu, odebrał, poszedł na przystanek i tam zostawił. Bardzo się tym zdenerwował, bo była już dopasowana i trochę kosztowała.
Fajny makijaz, masz takie duże oczy!

Panna Izabela, życze powodzenia

KaMilka, napisałam na priv

madziara, jest bardzo ładna, ale może dół inny niż czarny.

Tysiu, jeśli taki długi welon, to będzie wygodniej zmienić go na sali na grzebyk 1 i 2, wszystkie są piękne!

docik, pokażesz się? Nie pamiętam jaką masz suknię

mysza, w jakiej odległości jest wasza remiza od sali?

Kochane panienki, 2 tygodnie!!!
Nie wiem jak u Was, ale mnie ściska w żołądku

W poniedziałek pewnie przyjdzie księga gości.
Plan na dziś:
- uzupełnić winietki
- pójść do remizy, zobaczyć co i jak
- spróbuję zrobić pompony
- poprawić spinki dla TŻ
- przygotować tekst dla Rodziców
- pomyśleć nad piosenkami na wejście, tort, itp.

Kochane
:
- ile kupujecie wody na osobę?
- ile kupujecie piwa na osobę?
- pomyslałam o winietkach następująco: na każdej widnieje nr stołu, wszystkie są na stoliku przy wejściu. Każdy bierze swoją i goście sami usadzają się przy danym stole. Co myślicie?
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 09:47   #4770
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
bardorja dziwnie świeci sie skóra wokół paznokci, ale to ze względu na skórki. Ładnie Przypomniałaś mi, że ja też koniecznie muszę wybrać się na manicure.
A w swojej sukni, z tego co pamiętam, wyglądasz ślicznie!

Kochane[/B]:
- ile kupujecie wody na osobę?
- ile kupujecie piwa na osobę?
- pomyslałam o winietkach następująco: na każdej widnieje nr stołu, wszystkie są na stoliku przy wejściu. Każdy bierze swoją i goście sami usadzają się przy danym stole. Co myślicie?
skórki świecą się bo musiłam je porządnie wypolerwować i naoliwić, bo tak to byłoby widac rany wokoło panzokcia

Wody czy wódy ?
jak wódy to 0,5 na łeb, jak wody to mam nielimit i nie zajmuje sie tym
piwa nie kupuje, bo niektorzy ludzie nie umieja pic i mieszaja alkohole i potem koloruja sale i nie tylko
Bedzie wino, po 2 butelki wina na stół: czerwone i białe (różowe beda schowane ) głównie z myślą o kobietach ktore nie tolerują wódki.
co do winietek:
jestem zwolneniczką ustawiania gości, bez tego nie obejdzie sie bez chaosu
biore winietkę z nr1, od razu wezme 6 bo chce zeby znajomi siedzieli obok, gdy masz stoly okragle 10osobowe, 4 miesca sa puste, inna paczka sie nie dosiądzie bo znjadzie inny stolik, pary beda widzialy ze smiatnaka bawi sie ze soba, ludzie beda stac i nie wiedziec o co kaman, przy prostokatnych stolach moze byc tak ze akurat cala lewa strona jest zajeta i jedna osoba musi siedziec na przeciwko obok cioci kloci.. lub beda musieli sie wszyscy przesuwac o jedno/dwa mjiejsca bo ktos doszedl do stolu i sie okazalo ze ma ten sam nr winietki. kiepsko t widze
Ja robię plan stołów, staram sie ich ułożyć tak zeby wszyscy pasowali do siebie, mega pijących z pijącymi a tych z dystansu ze zdystansowanymi haha masło maślane, rodzina starszyzny z rodziną, my mamy stoły okragle, nie wiem jak u was, ale u mnie rodzice obydwojga młodych siedzą razem przy jednym stole znajomi ze znajomymi, mamy kilka par ktorzy sa młodziaki przedzial 19-22 lat i oni tez siedza razem
przy stole rodziców siedza wiadomo rodzice, dziadkowie, i chrzetsni.
Ludzie lubią wiedziec z góry co maja robic gdzie siedziec, niz sie zastanawiac i wybierac z tymi a moze usiąść jednak z tymi
takie oto moje zdanie

Daję z siebie 200%
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości