|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
patrica_pati Piękna sukienka, nie wiem, skąd wzięła się myśl, że Cię pogrubia. Wersja długa jest obłędna, ja bym w niej została nawet na całe wesele
![]() zły jeż Na jakim wybielaniu byłaś? Pochwal się obrączkami ![]() mojakaren Czemu taki prezent miałby nie wypalić? Widziałam podobne vouchery na sporty ekstremalne. W wersji bardziej łagodnej - może planszówka? TysiaBB1989 Gratuluję ![]() pysia Poczatkowo rodzice i teściowie mieli siedzieć razem, ale na skutek różnych dziwnych odmów, musimy usadzić ich w rodzinnym gronie (np. z mojej rodziny jest starsza ciotka i nikogo nie zna poza rodzicami; podobnie u teściów). Z makijażem jestem na tak - niesamowicie podkreśla Ci oczy Konkardia Bardzo ładne, zadbane paznokcie Sunrise28 Świetna sukienka, pasuje do Ciebie Z trenem wygląda niesamowcie ![]() Karolinuuusia Mój się nie zmienił przed ślubem (no może czasem za bardzo wsiąka w przygotowania i jest Groom-datorem ). Czasami mamy więcej sprzeczek przez nadmiar przygotowań, ale pilnujemy się.Szczerze - nie rozumiem, skąd te uprzedzenia do brata jako świadka. Moja świadkowa ma lat 19 (jestem w wieku Twojego TŻ-ta), ufam jej, bo wiem, że sobie poradzi. Troszkę więcej zrozumienia z Twojej strony, a będzie mniej kłótni. Cytat:
Cytat:
iliy O, gratuluję końca rozdawania zaproszeń Z pseudokoleżanką naprawdę Cię rozumiem - lepiej dla Was, no i też dla Ciebie - będziecie zdrowsi ![]() A sukienka jest z wieszaka, czy szyta? Jeśli to drugie, to warto jednak zadzwonić i zapytać kontrolnie ![]() U nas bardzo szalony weekend - dziś jedziemy dogadywać się w sprawie dekoracji kościoła. To może być ciężka przeprawa, bo mamy samozwańczą panią dyktaror lubującą się w pluszowych dywanach, błyszczących i połyskliwych tkaninach, arkadkach - wszystko w wesji na bogato (i nawet bogaciej), ale za jak najmniejszą kwotę i u jak najtańszych wykonawców, nie do końca z gustem. Potem dopięcie spraw w kancelarii, rozmowa z proboszczem, kościelnym. A sobotę - mój panieński i kawalerski TŻ-ta. Nie wiem, czego mogę się spodziewać - wszystko jest owiane tajemnicą, ponoć dziewczyny mają mnie w coś ubrać
|
|
#4712 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Rewelacyjna lista!
![]() Oluska wyglądasz bajecznie... bosko patricia_pati zostań w długiej całą noc, wyglądasz cudownie! Cytat:
Cytat:
karolinuuusia powiedz mu, że nie chcesz aby jego mama była w Waszym życiu przy każdej decyzji, chcesz abyście byli Wy, jako jedno, a nie Ty, on i mama.
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mam do Was pytanie. Czy jest tu ktoś kto bierze ślub w grudniu? Mam problem... mam zamówioną bajeczną suknie... elegancką. I nie wiem co włożyć na ramiona. Żal mi jej zakrywać ale zamarznę :P Macie jakieś pomysły? Myślałam o kożuchu krótkim białym. Szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć.
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4715 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=N_wBcjRIPAg
|
|
#4717 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z 30 sierpnia - zostało tylko 50 dni !!!
Cytat:
Kuzynka tż też dała nam zaproszenie i jestem tam osobą towarzyszącą, ślub mają tydzień przed nami. W "odwecie" daliśmy takie samo ![]() Cytat:
Cytat:
i też tż zmywa, ale mam nadzieję, że w domu wspólnym zaszalejemy kiedyś ze zmywarką ![]() Cytat:
To ja płacę dj, nie goście i to moje wesele. Jeśli np. uwielbiam disco polo, to chcę go mieć jak najwięcej, bez względu na gusta gości. Nasz dj ma robić to, co mu karzemy. Nie będziemy puszczać dużo muzyki dla starszych osób, bo wiemy, że i tak mało tańczą, więc tych piosenek będzie niewiele. Nie lubi disco polo puszczać, ale dla nas puści. Z tym, że rodzina tż bawi się TYLKO przy disco polo, a moja TYLKO przy latach 80. Jak pogodziłby to Twój dj?Więc może każdy niech ma takiego profesjonalistę, jakiego sobie wybrał, i nie stosujmy określeń w stylu "to brak profesjonalizmu" itd. Od razu podkreślam, że nikogo nie miałam zamiaru urazić. Dla każdej z nas jej usługodawca jest na tyle profesjonalny, na ile tego wymagamy, i tyle. Cytat:
Ja byłam raz na takim ślubie, ale chciałam tak u siebie nie dlatego, że to modne i z Ameryki, tylko dlatego, że to dla mnie ważne, dla mojego taty też. Poza tym, widziałam ten "zwyczaj" w jakimś starym, POLSKIM filmie ![]() Cytat:
Mnie znów wkurzyła siostra tż. Wczoraj zapraszaliśmy cioteczną siostrę tż i ona nas pyta, czy będziemy w sobotę u siostry tż na oblewaniu jej obrony mgr. A my... nic nie wiemy na ten temat. Co prawda mamy zaplanowany wyjazd w weekend zapraszać moją rodzinę, ale mogła nas poinformować, zawsze plany można zmienić. I mogła zrobić oblewanie mgr w następny weekend, bo wtedy jedziemy w tamte strony na weekend. Miło (a potem mówi, że co robią domówkę, to nas nie ma). Dodam, że pokłóceni nie jesteśmy.
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że kłótnie to stres przedślubny
trzeba rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać a na koniec mądrość mojej babci, którą dziś mi powiedziała, jak opowiadała o małżeństwie w rodzinie, gdzie teściowa wchodzi na głowę synowej i jest wszędzie, nawet z lodówki wyskakuje ( ), a syn-jedynak, od mamy się nie umie odciąć."Dla męża żona powinna być zawsze na pierwszym miejscu, dopiero na drugim mama"
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Wam powiem, że nawet moja teściowa to powtarza, że dla męża żona powinna być najważniejsza i na odwrót, a nie rodzice
Zdarza się kobiecie coś mądrego powiedzieć
|
|
|
|
#4721 |
|
Rozeznanie
|
takie zaproszenia udało mi się stworzyć
co myślicie ?
Edytowane przez TysiaBB1989 Czas edycji: 2014-07-11 o 18:08 |
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze bombaaa
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- A ja dziś zmiana kodu U nas wszyscy byli wpisani z imienia i nazwiska i kobiety wpisywaliśmy jako pierwsze nawet jeśli chłop to rodzina. Tylko od cioci Tż partnera wpisaliśmy jako osoba towarzysząca, bo oni w celach towarzyskich się spotykają więc nie wiadomo czy z nim przyjdzie
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-07-11 o 17:58 |
|
|
|
#4723 |
|
Rozeznanie
|
obrączki
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękne!
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mam też mi zawsze powtarzała, że dla żony to mąż jest najbliższą rodziną i na odwrót. Rodzice na drugim planie mają być. TysiaBB1989 Gratulejszyn A jaka waga? Wyglądają na dosyć ciężkie, chyba że tak tylko na zdjęciu
|
|
#4726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mają po 7 mm szerokości ale wagi nie pisze ....
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
superowe, my tez robilismy sami :P
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana najpierw na spokojnie się zastanów czy się kochacie na tyle, żeby storzyć rodzinę, być dla siebie wsparciem, razem przejść przez wszystkie problemy które Was w życiu spotkają? Może to dziecinne ale drzewko decyzyjne w tej sytuacji będzie dobrą metodą. Wypisz sobie te wszystkie jego pozytywne cechy i negatywne ale nie patrz na całość przez pryzmat tej kłótni. Pomyśl czy mogłaś liczyć na niego przez 4 lata, czy przez ten czas dał Ci odczuć, że to jednak mama jest na pierwszym miejscu? Często się w nerwach mówi coś czego się nie uważa. Był zły o to, że poruszyłaś temat mamy, a każdy człowiek odruchowo broni swoich bliskich. Tobie pewnie też by było ciężko jakby zadał Ci pytanie kto dla Ciebie jest ważniejszy. Bo rodzice i mąż są równie ważny, tylko inny sposób. Jeśli jednak stwierdzisz, że więcej jest tych negatywnych chwil i jego cech, to ja staje murem za słowami Twojej mamy. Napięcie przed weselem też powoduje spięcia. Ja ostatnio awanturę zrobiłam tż o florystkę tak, że aż płakałam mówiąc do niego a poszło o to, że Tż był zamówić termin u florystki i powiedział, że kwiaty na samochód mają być białe a ja chce biało- żółte. I teraz sobie myślę,że zachowałam się jak debilka, co za problem tam podjechać i powiedzieć co dokładnie ma być.On tylko termin rezerwował. A ja zachowałam się tak jakby jutro było wesele. Sama się nie poznaje
jak mogłam wpaść w taki szał z powodu takiej pierdoły. Nie stawiaj wszystkiego na ostrzu noża, bo złość nie jest dobrym doradcą. Pisałaś, że mógł to ogarnąć wcześniej. Otóż nie... to jest facet, nie bez przyczyny ktoś kiedyś rzekł, że głową jest mężczyzna a szyją kobieta i jak kręci tą szyją tak głowa chodzi. Trzymam mocno kciuki za Was Żebyście doszli do porozumienia. Napisz do jakich wniosków doszłaś. Ważne żeby mu też zależało na tym żeby sie z Tobą pogodzić.
|
#4729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jednak stanęło na tradycyjnym złocie.A wasze są bardzo szerokie. Chociaż na tym zdjęciu na palcu tego nie widać Jutro jedziemy odebrać zapowiedzi ode mnie i zawieźć je do TŻ'ta, a w następną sobotę ze wszystkimi już dokumentami do kościoła w którym będziemy brać ślub Teraz przez tę ciążę stresuję się jeszcze bardziej, że się w kieckę nie zmieszczę Ale widzę, że TŻ jest przeszczęśliwy. Wizytę u lekarza mam dopiero na 25.07 Rozmawiałam z moja siostrą-świadkową o panieńskim, skubana nie chciała nic zdradzić. Ustaliłyśmy w końcu datę na 26 lipca, kawalerski też wtedy prawdopodobnie będzie.
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-07-11 o 18:45 |
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek, przegapiłam coś?
![]() Gratki! |
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zwykle po tyłach
No to zdrówko Wasze, mlekiem oczywiście
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
Kilka dni temu informowałam
dziękuję ![]() Była szybka akcja, mieliśmy jeden cykl żeby się udało no i się udało. A potem byśmy musieli ze względów na leczenie TŻta czekać baaaardzo długo. A właśnie, zamawiacie torty jak macie już wszystkie potwierdzenia? Bo ja jak na razie na 170 zaproszonych mam koło 80 osób dopiero potwierdzonych. A jak dzwonię do cukierni to już każą mi zamawiać. A skąd ja mogę wiedzieć na ile osób zamówić A w ciemno nie będę celować.
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Czy według Was taka sukienka pasuje dla świadkowej? Chodzi o kolory.
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- A właśnie, dzisiaj dostaliśmy pierwsze potwierdzenie od kuzynki Tż. Najpierw zadzwoniła do niego, a potem do mnie przedstawić się, podziękować za zaproszenie i potwierdzić. Nawet nie wiecie jak mi się miło zrobiło
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 33 dni.
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek gratulacje !!
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyglądasz ślicznie Udanej zabawy na panieńskim!Świetne zaproszenia i bardzo ładne obrączki. Asiulek Gratuluję i zazdroszczę! Mam już wszystkie dokumenty na nowe nazwisko - prawko, dowód, paszport, zgłosiłam w funduszu emerytalnym, banku, złożyłam wniosek na nową kartę bankomatową. Kupiłam wizę do Turcji i za 13 dni wyruszamy na 15 dni w podróż poślubną do Turcji. Nie mogę się doczekać ![]() Ponadto dzisiaj udało nam się sprzedać pozostałą wódkę weselną! 72 butelki (o,5 l) Pana Tadeusza sprzedaliśmy za 1400 zł. Dzisiaj przyjechali rodzice przyszłej pary młodej i kupili
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-07-11 o 19:37 |
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje i duizo zdrowia i szczescia ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
Asiulek moje gratulacje!
![]() Magdalenka super że udało wam się sprzedać wódkę
|
#4739 | |||
|
Zakorzenienie
|
świetne! urocze są te serduszka!
Cytat:
ja zamawiałam tort z 3 miesiące temu i wtedy musiałam podać orientacyjną liczbę gości, ale dopiero kilka dni temu wybrałam smak, wygląd i pani się pytała jaka ostateczna liczba gości Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4740 | ||
|
Konto usunięte
|
Bardzo fajne
gratulacje! wygladaja na szerokie Cytat:
![]() A co do tortu, my musimy zamowic 3 tyg przed a wtedy juz lista gosci powinna byc Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

Juz wiem, że ryłko sprzedam bo wytrzymuje w nich 15 minut a rozchadzam je juz od dnia zakupu. W tych z akces pójde chyba od razu do koscioła. Chyba w nich wytrzymam co? Boje sie , że w Ryłko spuchną mi stopy od ciasnoty i ciezko bedzie mi w tych drugich. Jak myslicie?
Bo i moje kompleksy wzrosły 

Żebyście doszli do porozumienia. Napisz do jakich wniosków doszłaś. Ważne żeby mu też zależało na tym żeby sie z Tobą pogodzić.

klask i: