Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-12, 09:59   #3361
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny do chabrowej sukienki bedą pasowac czarne buty? czy lepiej nude?? moze potem dodam zdjecie do k. bo nie wiem co bedzie bardziej pasowac na wesele
doradzam od nowa, wczoraj moja znajoma była u mnie w takiej jakby chaberkowej sukience i miała beżowe, nude -coś takiego -buty, nie wyglądało to najgorzej, ale przymierzyła moje czarne szpilki ,( bo akurta stały w przedpokoju-nówki) i zdecydowanie lepsze wydały mi się do sukienki w takim kolorze, więc doradzam czarne
lepiej jest coś ocenić, jak się zobaczy jednak
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 09:59   #3362
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
aga- dzięki
dziewczyny dajecie swoim dzieciom zieleninę do obiadków tj. koperek, natkę pietruszki , ja zaczęłam dodawać troszeczkę koperku bo mam na działce świeży mały jest zachwycony, uwielbia, tylko się zastanawiam czy można?

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

no dobra mój chłopiec śpi, lecę malować włosy, bo wczoraj nie zdążyłam

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

aaaale pada u mnie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

aga , może głupie pytanie, ale płatki śniadaniowe corn-flakes będą ok- pytam bo pierwszy raz mam do czynienia z takim zestawem, mięso, płatki + cola
Ja daję

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:05   #3363
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
hej mamusie

piszę szybciutko, że u nas w porząsiu

u młodej z badań wyszło, że to jakiś stan zapalny dostała antybiotyk i do niedzieli się musimy kisić w domu

ale postanowiliśmy to z mężem wykorzystać i odświeżyć mieszkanie (ściany pomalować i lekkie przemeblowanie w salonie ) i tak mieliśmy się za to zabrać, ale dopiero w przyszłym tygodniu. A z racji tego że młoda chora to ją zawiozłam do dziadków, śpimy tam obie, a mąż działa na mieszkanku ja tylko dojeżdżam jak już moi rodzice z pracy wrócą i mogą się małą zająć

namalowałam dmuchawce na ścianie w salonie

a dzisiaj będę chyba u małej w pokoju malować Kubusia Puchatka

no dlatego teraz tez nie wizażuję bo czasu brak, ah no i smuteczek mnie ogarnia bo chciałam być na zlocie w Krk, a tu kupa bo antybiotyk do niedzieli no cóż, może innym razem

uciekam bo do 12 jestem jeszcze z młodą, a poźniej lecę już powoli kończyć ten remont

poza tym Alicja ma dzisiaj dzień marudy, także uwielbiam takie dni
kropla jak skończycie remont wrzuć foto twoich malowideł, chętnie pooglądamy
zdolna musisz być
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:15   #3364
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
tak czytam ile wasze dzieci k. robia po 3-4 dziennie, a moja gora dwie...
Miłek też dwie, ja i tak myślę że dużo

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Bylam u fryzjera no i
Siedzę na fotelu i robi mi ten fryz i siostra dzwoni ze miala stłuczke. Jechała z Leosiem moim samochodem. Na czas mojej wizyty miala isc na spacer wózkiem ale umyślila ze pojedzie na działkę. Dałam jej moj samochód bo byl w nim juz fotelik. Leos ani nie zaplakał bo jechała bardzo wolno ale oczywiście z jej winy. W tym roku to juz chyba z 4raz. I jak ja mam komuś powierzyć opiekę nad Leosiem całe szczęście nic mu sie nie stało. Tylko w samochodzie cały przód do wymiany.

Dodam ze wieczorem mialam jechac do domu 200km bo jutro mam gości, przyjeżdżają kuzyni jeden z krakowa z dziewczyna a drugi z londynu. Malo sie widzimy bo trudno sie tak zgrać. I nie wiem czy ich odwolać czy jak mam dojechać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
najważniejsze, że nic się nie stało Leosiowi i siostrze, jasne że auta szkoda, ale wyklepie się
a siostra co na to, że jej się tak często "przydarzają" wypadki?

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej życzenia dla wszystkich solenizantów i zdrowia dla potrzebujących.Grarulacje nowych umiejętności i ząbków. U nas minął trzeci tydzień mojej pracy,jak to zleciało.Jeszcze tydzień i wakacje.Aa i Helka pełza i to jak szybko,zwłaszcza,żeby dopaść kabelki

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
dla Helenki

Cytat:
heja kobietki
jestem wściekła
ale miałam poranek pobudka oczywiście grubo przed szóstą, dzień pochmurny wczoraj lało w nocy lało, ale co tam postanowiłam zabrać małego do sklepu po pieczywo zapakowaliśmy sie do samochodu i pojechaliśmy już przed 8. i wszystko było by ok , ale jak wychodziliśmy ze sklepu i chciałam przejść do kolejnego to nadjechał jakiś idiota, tak idiota bo inaczej nazwać się takiego gamonia nie da , i z dużą prędkością wjechał w kałużę i cała woda na mnie, zdążyłam się tylko odwrócić tyłem żeby małego nie zmoczyło bo niosłam go na rękach, Piotrusiowi nic, ale ja cała mokra aż po szyję , wróciłam do samochodu podłożyłam sobie reklamówkę na siedzenie i wróciłam do domu, ot takie powitanie dnia zafundowała nam jakiś uprzejmy gnojek,
a to burak

Cytat:
aga- dzięki
dziewczyny dajecie swoim dzieciom zieleninę do obiadków tj. koperek, natkę pietruszki , ja zaczęłam dodawać troszeczkę koperku bo mam na działce świeży mały jest zachwycony, uwielbia, tylko się zastanawiam czy można?
dodawałam, ale mój nie zje jak mu jakieś zielsko pływa w obiedzie

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:19   #3365
logoasia
Zakorzenienie

ciężka noc za nami
jak małż przyjedzie po pracy będę leżała do góry brzuchem :P

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

kasiunia jaki brzuch ? co ty opowiadasz
ja za miesiąc mam wesele, mój bebzol to dopiero trzeba będzie ukryć :P
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:22   #3366
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

aga , może głupie pytanie, ale płatki śniadaniowe corn-flakes będą ok- pytam bo pierwszy raz mam do czynienia z takim zestawem, mięso, płatki + cola
No ja daję corn flakes

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ej! ale czadowe muszę spróbować chociaż nie potrafię sobie tego połączenia wyobrazić
Jest mega! Moje ulubione mięcho w ulubionej panierce i jeszcze jakie mięciutkie i słodziutkie Jutro będzie na obiad!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:26   #3367
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
kasiunia jaki brzuch ? co ty opowiadasz
ja za miesiąc mam wesele, mój bebzol to dopiero trzeba będzie ukryć :P
Asia wiem, że chcesz ukryć, ale u ciebie akurat brzuszek jest całkiem normalny a ja mam taki jakbym była w bardziej zaawansowanej ciąży niż Ty, po prostu cały dzień już chodzę na wciagniętym, ale w takie sukience jak planowałam na wesele to jednak wszystko widac czarno na bialym i muszę zmienić koncepcję

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 10:33   #3368
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Moja siostra szła dziś na wesele w turkusowej sukience z malutką kokardą w z boku talii, do tego miała sandały na koturnie (czarne, słomkowy obcas) i wyglądała jak milion dolarów!

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Asia wiem, że chcesz ukryć, ale u ciebie akurat brzuszek jest całkiem normalny a ja mam taki jakbym była w bardziej zaawansowanej ciąży niż Ty, po prostu cały dzień już chodzę na wciagniętym, ale w takie sukience jak planowałam na wesele to jednak wszystko widac czarno na bialym i muszę zmienić koncepcję
Ja bym chciała iść w czymś takim http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=25 , ale przy mojej obecnej figurze wyglądałabym jak szynka w siatce Jak nie wyćwiczę ciała do wesela przyjaciela TŻ, to postawię chyba na coś bardziej rozkloszowanego, byle ukryć brzuch i uda

Mama foka
Stary 2014-07-12, 10:53   #3369
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama mówi, że ja byłam szogun, ale Miki mnie pokonał na koncie ma już jeden rozbity talerz, który wyjął z szafki niby zabezpieczone, ale sznureczkami bo nie chcę mebli niszczyć tymi zamknięciami bo to trzeba przykręcać
to musisz mieć oczy do okoła głowy

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
No toMiki chyba jest w jednym klubie z Lilą wczoraj jak mnie zobaczyła na balkonie przez okno to z sofy wspięła się na parapet w sekundę, tż ledwo zdążył z asekuracją plus zbity półmisek, no ale to z mojej winy, nie potrzebnie na stoliku się znalazł, myślałam, że nie dosięgnie-myliłam się
ale spryciula

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moj tak robi praktycznie dzień w dzień i już ze 3 razy leciał z piekarnikiem ale upadał na tyłek. Najgorsze to to wchodzenie do pralki i lizanie bębna on mnie do zawału doprowadzi kiedyś.
haha, mój nie ma do czynienia z pralka, bo ta w pralni stoi, ale wczoraj mój brat patrzył jak nasz deszczownica działa i wyszliśmy z łazienki, ale Hubi się zawrócił i skorzystał z faktu że kabina była otwarta, zmoczył łapki i zaczął lizać brodzik...

Cytat:
Hej
U nas leje drugi dzień, dzieciaki dostają głupawki, Miłosz spać nie chce, bo się przyzwyczaił do spania w wózku na dworze. Ja też już mam humor z pupy, pije kawe za kawą i udaje, że mnie wszyscy w koło nie wnerwiają.
Odebrałam wczoraj od krawcowej sukienkę, którą mi trochę przerabiała na najbliższe wesele. I zrobiła ją ok, tylko kurcze i tak w niej nie pójdę, bo mam brzuch jak balon, a w obcisłej sukience to w ogóle wygląda koszmarnie ja nie wiem, 2 miesiące diety, miesiąc ćwiczeń, 6kg mniej a na brzuchu żadnej różnicy
ja w brzuchu różnicy nie widzę, bo nie ćwiczę to fakt... ale ważę 50 kg a oponka jest piękna... ech chyba trzeba się wziąc za cwiczenia
Stary 2014-07-12, 11:02   #3370
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Wow,jestem na bieżąco

Cytat:
Katarzyna
Miki w zeszłym tygodniu "powiesił" się na piekarniku i się otworzył z nim....upadł mocno na ziemię strasznie płakał
to jest właśnie mój najgorszy koszmar, Tusia od kilku tygodni podciąga się na piekarniku i kupiłam w końcu zabezpieczenie na piekarnik i trochę jestem spokojniejsza. Bo ona na seria na łapkach się podciąga i wisi...

Cytat:
Moja mama mówi, że ja byłam szogun, ale Miki mnie pokonał na koncie ma już jeden rozbity talerz, który wyjął z szafki niby zabezpieczone, ale sznureczkami bo nie chcę mebli niszczyć tymi zamknięciami bo to trzeba przykręcać
a te zzamknięcia na taśmie samoprzylepnej?nie chciałoby mi się bawić ze sznureczkami. A taśmę można potem zmyć.
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W kwestii zębów - u nas masakra. Albo ta lewa dwójka tak ją boli, albo druga, co wychodzi, albo czwórki idą
No i Encia coraz więcej umie Cały zestaw nowych umiejętności, już widzę, że się od niani nauczyła kilku rzeczy
Ale męczymy się też z lękiem separacyjnym, oj, ciężko będzie nam obu w poniedziałek. Dziś się poryczałam, że idę do pracy

Poza tym byłam u fryzjera (obciąć szopę przed pracą, bo już taką miotłę miałam, że masakra, nawet moja fryzjerka to przyznała, że w ciągu 4 lat tak źle z moimi włosami nie było), ZUS załatwiony, umowa podpisana, dokumenty na poniedziałek gotowe. Ufff. Tylko z moim nastawieniem kiepsko
napisz co umie elenka

jesteś dzielna, ja na myśl o powrocie do pracy dostaję spazmów:/

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
MATAL no co Ty dobrze będzie dasz radę azie wpyswszystko oki!

A my w czwartek były u pediatry mój klocus wazy 8500 wszystko ogólnie ok stwierdziła że jest silna no niech jej będzie chociaż ja uważam inaczej. Na szczęście wysypka całkowicie zniknęła choć dalej nie wiadomo od czego to było bede obserwować czy coś się pojawia czy nie Lena zabójczo robi hopa hopa jak jest na rękach i muzyka leci w tle no mały czort z niej do tego uśmiecha się do wszystkich takie moje cygańskie dziecko

Uciekam spać bo późno a pewnie pobudka będzie za niedługo dobranoc.
brawo,wcale nie klocuszek

Cytat:
aga- dzięki

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

no dobra mój chłopiec śpi, lecę malować włosy, bo wczoraj nie zdążyłam

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

aaaale pada u mnie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

współczuzję porannej sytuacji:/ podobno jakbyś zapamiętała numery to można z tym iść na policję, ale to raczej trzeba mieć świadków

Oczywiście. Koperek, pietruszkę, lubczyk, bazylię

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Moja siostra szła dziś na wesele w turkusowej sukience z malutką kokardą w z boku talii, do tego miała sandały na koturnie (czarne, słomkowy obcas) i wyglądała jak milion dolarów!

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Ja bym chciała iść w czymś takim http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=25 , ale przy mojej obecnej figurze wyglądałabym jak szynka w siatce Jak nie wyćwiczę ciała do wesela przyjaciela TŻ, to postawię chyba na coś bardziej rozkloszowanego, byle ukryć brzuch i uda

jak dla mnie slomkowe obcasy/koturny nadają się na co dzień, ale do eleganckiej kreacji wyglądają dziwnie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:03   #3371
bajka1807
Zakorzenienie

musze sie kopsnac do paczkomatu odebrac buty a taaaak mi sie nie chce bo pada
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 11:08   #3372
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Jest mega! Moje ulubione mięcho w ulubionej panierce i jeszcze jakie mięciutkie i słodziutkie Jutro będzie na obiad!
ja w poniedziałek zrobię

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a te zzamknięcia na taśmie samoprzylepnej?nie chciałoby mi się bawić ze sznureczkami. A taśmę można potem zmyć.
ooo nie znam, proszę o link

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:09   #3373
MsLullaby
Zakorzenienie

Motyl jakie to jest zabezpieczenie na piekarnik?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-12, 11:24   #3374
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
jak dla mnie slomkowe obcasy/koturny nadają się na co dzień, ale do eleganckiej kreacji wyglądają dziwnie
Byłam tego samego zdania do póki nie zobaczyłam całości. Pasowało idealnie!

Mama foka
Stary 2014-07-12, 11:34   #3375
papalinka83
Zakorzenienie

dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice i trochę ich wykorzystamy, żeby pojeździć po sklepach, do ikei musimy wpaść, do brw i jeszcze paru A moja mama zostanie cały tydzień, bo ma wakacje, także się trochę zajmie moim kwiczołkiem małym

Cytat:
Dzięki odp dziewczyny

Mojej kosmetyczki córce też wyszedł pierwszy przed roczkiem i wychodzą jej wolno i prawie bezobjawowo, więc to już jakaś nadzieja,że nie musi być masakry
No to jest nadzieja
Cytat:
Katarzyna
Miki w zeszłym tygodniu "powiesił" się na piekarniku i się otworzył z nim....upadł mocno na ziemię strasznie płakał
Ola się wiesza na zmywarce, któa się otwiera wtedy, a na piekarniku już dawno, ale on jakoś trzyma mocno i jeszcze noe otworzyła. A ostatnio się wiesza na brodziku (wysoki mamy) i próbuje się przechylić, żeby wpaść do środka
Cytat:
W kwestii zębów - u nas masakra. Albo ta lewa dwójka tak ją boli, albo druga, co wychodzi, albo czwórki idą
No i Encia coraz więcej umie Cały zestaw nowych umiejętności, już widzę, że się od niani nauczyła kilku rzeczy
Ale męczymy się też z lękiem separacyjnym, oj, ciężko będzie nam obu w poniedziałek. Dziś się poryczałam, że idę do pracy

Poza tym byłam u fryzjera (obciąć szopę przed pracą, bo już taką miotłę miałam, że masakra, nawet moja fryzjerka to przyznała, że w ciągu 4 lat tak źle z moimi włosami nie było), ZUS załatwiony, umowa podpisana, dokumenty na poniedziałek gotowe. Ufff. Tylko z moim nastawieniem kiepsko
Nastawienie przyjdzie jak już będziesz w pracy Oby Encia dobrze zniosła twoją nieobecność. Jaką macie nianię?
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
masakra zawsze tak jest...
ja wczoraj siedzialam z kuzynka do 1 to Alek pobudke zronil o 5.50....

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Ja mam wrażenie, że Ola im później chodzi spać, tym wcześniej wstaje

Cytat:
Poziomkowa zapomnialam Ci napisac ze ja tez bym sciela na twoim miejscu, wydaje mi sie ze ladnieb bys wygladala w bobie

sama sie bronilam a jak bede miala kase to zieniam kolor i scinam
doprowadza mnie do szalu jak Alek mnie ciagnie za wlosy lapie na karku przy skorze idzie sie pochlastac
a nie możesz jakoś związać?
Cytat:
aga- dzięki

no dobra mój chłopiec śpi, lecę malować włosy, bo wczoraj nie zdążyłam [COLOR="Silver"]

ja koperek
Cytat:
hehehe właśnie dla jaj to napisałam i nie sądziłam, że ktoś będzie rozkminiać
ja mam siostrę
siostra ma narzeczonego
narzeczony ma siostrę
ta jego siostra ma męża
ten mąż ma brata
i właśnie tego brata syn waży ile waży
urodził się coś ponad 4kg, no ale w 2 miesiące podwoił wagę, więc szacun
Nadal brzmi skomplikowanie Kiedy wracacie?
Cytat:

:
O której to wesele, że już szła?
Cytat:
Cześć

jak dla mnie koturny w ogóle dziwnie wyglądają, wiele razy próbowałam się do nich przekonać i jakoś nie lubię

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:37   #3376
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ola się wiesza na zmywarce, któa się otwiera wtedy, a na piekarniku już dawno, ale on jakoś trzyma mocno i jeszcze noe otworzyła. A ostatnio się wiesza na brodziku (wysoki mamy) i próbuje się przechylić, żeby wpaść do środka
szalona Ola

Stary 2014-07-12, 12:00   #3377
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
O której to wesele, że już szła?

jak dla mnie koturny w ogóle dziwnie wyglądają, wiele razy próbowałam się do nich przekonać i jakoś nie lubię
Ja tam lubię koturny i wygląd łydek w nich Ale nie mogę nosić, bo jesteśmy z TŻ tego samego wzrostu, także...

A ślub na 11:00, ale oni już o 8:45 wyjeżdżali (jechali ze szwagrem i partnerem jego mamy do nich do domu, żeby faceci się ogarnęli) , przy okazji podrzucili mnie do pracy

Mama foka
Stary 2014-07-12, 12:14   #3378
bajka1807
Zakorzenienie

Macie porownanie 5 foteli RWF odnosnie miejsca na nogi, hmmm ciesze sie ze wzielam axkida https://www.facebook.com/media/set/?...7212840&type=1
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-07-12, 12:15   #3379
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ja się pytam gdzie ten kurier?! Za 45min kończę pracę i zamykam ten biznes Pocałuje klamkę jak przyjedzie o 13

Mama foka
Stary 2014-07-12, 12:16   #3380
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Macie porownanie 5 foteli RWF odnosnie miejsca na nogi, hmmm ciesze sie ze wzielam axkida https://www.facebook.com/media/set/?...7212840&type=1
właśnie to oglądałam i masakra- miałam rację, że nie jest to zbyt wygodne... ja myślę, że my któregoś axkida weźmiemy

Miki śpi już ponad godzinę sprawdzałam czy wszystko ok... ale to chyba skok skoro tak długo posypia- musi odpocząć

Stary 2014-07-12, 12:28   #3381
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie to oglądałam i masakra- miałam rację, że nie jest to zbyt wygodne... ja myślę, że my któregoś axkida weźmiemy

Miki śpi już ponad godzinę sprawdzałam czy wszystko ok... ale to chyba skok skoro tak długo posypia- musi odpocząć
Blanka nie narzeka

Amela tez kima i oby jak najdluzej, no ale pogoda pod psem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg axkid.jpg (73,4 KB, 62 załadowań)
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-07-12, 12:32   #3382
ja-ika
Zakorzenienie

Witam już nie z rana, ale po południu
Miałam urwanie głowy, bo Emilka nie spała dobrze w nocy i rano była jazda. Potem fitnes i nie mogłam wyrobić na zakręcie, w efekcie czego spóźniłam się na zajęcia

Życzenia dla dzisiejszych solenizantów:

Sebula kończy dziś 10 miesięcy
Marcinek kończy 9 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego chłopaki
Stary 2014-07-12, 12:35   #3383
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Pewnie tak Wyczuwa weekendzik
Mnie obudził dziś budzik o 5:50, wstaję i patrzę a pszczoła już nie śpi i mnie obserwuje Nie wiem jak długo nie spała... Do siostry o 6 rano przyszła koleżanka jej fryzurę robić, więc pszczoła do 8:30 dzielnie obserwowała co się dzieje, a potem padła ze zmęczenia

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Blanka nie narzeka

Amela tez kima i oby jak najdluzej, no ale pogoda pod psem.
Blanka jaka pannica

Mama foka
Stary 2014-07-12, 12:47   #3384
logoasia
Zakorzenienie

ja-ika myślałam ze się pomyliłam jak przeczytalam ze mój marcin kończy 9 mc
rzeczywiście spojrzałam na datę... boszeee jak ten czas leci
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:39   #3385
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
co tam nasza spryciula umie nowego?
i niania jak tam? dodałaś ogłoszenie, przyszło pare i wybraliście jedną tak? teraz przychodzi jak Wy jesteście w domu i pewnie dzieci i ona się zapoznają?
fajnie że uczy Elenkę nowych rzeczy

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Natala, kahunia właśnie zobaczyłam na promobaby że jest promocja na NAN w Polo Markecie za 59,99zł 2 opakowania! cena mega ale czy jeszcze jutro będą te mleka skoro promocja od 9 lipca... że dopiero teraz zobaczyłam
Kilka razy biła brawo, papa robi już zupełnie świadomie, mówi: tak kiwajac głową, nie, daj, Edi - wcześniej mówiła Eda, robi 1-2 kroczki i stoi nawet minutę bez trzymania

Niania w piątek była już z nia 4 h sama i nawet płaczu nie było, tylko mnie Encia szukała.

Ja pisałam do kilku i dałam ogłoszenie. Spotkałam się z 9 i ostatecznie wybrałam ta, do której sama pisałam i od początku najbardziej mi się podobała, intuicja mi mówiła, że to odpowiednia osoba
Środa - cały dzień razem, czwartek - wyszłam na godzinę, piątek - wyszłam na 4 h, w poniedziałek już normalnie koło 9 h. Lekam się!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 13:46   #3386
Larysa88
Zakorzenienie

agusia, a żadnych przypraw już na tego fileta nie dodajesz? spróbuję kiedyś

kupiłam 4 pudełka NAN po 30zł i w rossmannie zdrowy brzuszek x3 zaoszczędziłam ale nie przelałam tego na konto ing
ale jutro jeszcze chyba pojadę i z 2 pudełka tego nanu kupię jeszcze '2' bo dzisiaj wzięłam '2'x2 i '3' x2 na przyszłość , już 3 ! jak ten czas leci....

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Kilka razy biła brawo, papa robi już zupełnie świadomie, mówi: tak kiwajac głową, nie, daj, Edi - wcześniej mówiła Eda, robi 1-2 kroczki i stoi nawet minutę bez trzymania

Niania w piątek była już z nia 4 h sama i nawet płaczu nie było, tylko mnie Encia szukała.

Ja pisałam do kilku i dałam ogłoszenie. Spotkałam się z 9 i ostatecznie wybrałam ta, do której sama pisałam i od początku najbardziej mi się podobała, intuicja mi mówiła, że to odpowiednia osoba
Środa - cały dzień razem, czwartek - wyszłam na godzinę, piątek - wyszłam na 4 h, w poniedziałek już normalnie koło 9 h. Lekam się!
super brawa dla Elenki
fajnie że niania się sprawdza, nie masz się co martwić o poniedziałek Elenka sobie da radę świetnie, pewnie gorzej z Tobą jak to zwykle bywa, mamy się przejmują a dzieci świetnie radzą
Stary 2014-07-12, 14:04   #3387
Poziomkowa89
Zakorzenienie

U nas upał ale dobrze bo dzis mamy gości i planuje gardenparty

Cytat:
Poziomkowa zapomnialam Ci napisac ze ja tez bym sciela na twoim miejscu, wydaje mi sie ze ladnieb bys wygladala w bobie

sama sie bronilam a jak bede miala kase to zieniam kolor i scinam
doprowadza mnie do szalu jak Alek mnie ciagnie za wlosy lapie na karku przy skorze idzie sie pochlastac
Oj takiej odwagi to ja nie mam. Ściełam o 20cm i wreszcie siejakos układaja. Takie lekkie sa. Jestem bardzo zadowolona.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ojej biedny Leo! jak się dziś czuje, przezył mocno ten wypadek?

wszystko ok. Siostra jechała 20na godzinę bo dopiero ruszała także nie bylo to na szczęście mocne uderzenie. No jednak spory stres to dla mnie byl i dla niej tez.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 14:20   #3388
Larysa88
Zakorzenienie

czy któraś ogarniała temat na co zwrócić uwagę przy wyborze niani elektronicznej? jakieś częstotliwości, kanały, zasięg? będzie potrzeba to poczytam w necie, tyle że z czasem kiepsko, a może akurat ktoś podzieli się ze mną swoją wiedzą
Stary 2014-07-12, 15:00   #3389
MsLullaby
Zakorzenienie

Jadły już wasze dzieci fasolke szparagowa?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-12, 15:10   #3390
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
czy któraś ogarniała temat na co zwrócić uwagę przy wyborze niani elektronicznej? jakieś częstotliwości, kanały, zasięg? będzie potrzeba to poczytam w necie, tyle że z czasem kiepsko, a może akurat ktoś podzieli się ze mną swoją wiedzą
My mamy zwykłą z philipsa. Popatrz jaki ma zasięg, i gdybym jeszcze raz kupowała, to szukałabym taką żeby było widać, a nie tylko słychać, że dziecko się rusza (mrugające diody)
Moja siostra ma jeszcze z funkcją, że można do dziecka mówić. Więc jak będzie większe to wydaje mi się, że funkcja fajna.
Ja kupiłam używaną na allegro za 50 zł.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości