Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 20:36   #751
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Bylam odebrac zakupy smykowe- wszystkie ciuszki piekne a kombinezonik to sie ciesze ze wzielam 62 bo duzy jest , porownalam z tym co mam na 68 i jedynie w kroczku ze 3 cm krotszy takze spokojnie starczy na zimę. Dla siebie tez nakupilam ciuchow, najbardziej ciesze sie ze spodni kupilam w mohito!! sa przeceny i zaplacilam 59zł , beda w sam raz na jesien. Kupilam tez bluzki w reserved z dlugimi rekawami , a w camaeiu topy sa za 19zl

jeszcze musze na jesien jakis sweter grubszy kupic, bo zadnej kurtki nie zapne , myslalam o takim z all, co myslicie?
http://allegro.pl/kardigan-sweter-po...413651858.html
Świetny ten swetr i jaka cena może sama sie skusze póki co dziś zrobiłam zakupy bo już sie w nic nie mieszczę, a jedziemy w środę do Świnoujścia i trzeba jakoś wyglądać, są jeszcze koleżanka przyniosła mi kilka ciuchów takich większych bo ona lubi takie luźne a na mnie sa ok

A co do tego kombinezoniku to naprawdę większe wychodzą jak miałam w rękach ten 68 to jakis strasznie duży sie wydawał chyba wyszedlby na lato
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:26   #752
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
dziewczyny z wiekszym doswiadczeniem a te rozki/beciki to jakie?? czy to jest niezbedne? i czy takie sztywne?czy miekkie? czy sie czymś rózni becik od rożka?? cos takiego to służy do spania czy do czego?
http://allegro.pl/becik-rozek-niemow...386276121.html
ja używałam i dla mnie był super
na początku to w nim spał, bo maluszki lubią być ciasno otulane jak w brzuchu, nosiłam go też w tym, jak gdzieś tam szłam do kogoś to kładłam go na nim, potem jako kołderka
miałam też ten z usztywnieniem, ale jak położna zobaczyła to kazała od razu mi to wyjąć, bo jak lekarz zobaczy to ochrzani... nie zagłębiałam się wtedy tylko posłusznie wyjęłam, pewno może coś o kręgosłup chodzi? albo o to, że nie czuć wtedy tak dobrze dziecka i może się wysunąć. W każdym razie nie włożyłam już tego i nie brakowało mi...

teraz na pewno też beciki kupię, ale tylko dwa, żeby mieć na zmianę

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Wszystko ok, zdrowa dziewczynka 560g

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
superancko

ja dziś popełniłam pierwsze zakupy w SH były po 2,5 dziecięce ciuszki i kupiłam 13 sztuk Pani pytała czy przesądna nie jestem

a poza tym to Jaś mi dziś zarzygał cały przedpokój po południu..... bidulek mój......
ja we wtorek on dziś.... czym my się tak załatwiliśmy....

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

myślę o tym kombinezonie.... i nie wiem....
w sumie ostatnio wielkiej zimy nie było
nie lubię tych ortalionów na takich maluchach, sztywne toto....
może jakiś misiakowy kupię, włochaty... i tak na dworze to tylko w wózku na leżąco, albo w foteliku do samochodu.... można kocem nakryć...

Stary 2014-07-11, 21:44   #753
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

[/COLOR]czekoladka - pokazuj co tam nakupiłaś !
mam wyladowany aparat

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Świetny ten swetr i jaka cena może sama sie skusze póki co dziś zrobiłam zakupy bo już sie w nic nie mieszczę, a jedziemy w środę do Świnoujścia i trzeba jakoś wyglądać, są jeszcze koleżanka przyniosła mi kilka ciuchów takich większych bo ona lubi takie luźne a na mnie sa ok

A co do tego kombinezoniku to naprawdę większe wychodzą jak miałam w rękach ten 68 to jakis strasznie duży sie wydawał chyba wyszedlby na lato
no wlasnie fajny a rekawki mozna podginac, wyglada na dosc cieply , jakis komin do tego i powinno styknac na wrzesien, pazdziernik, no chyba go wezme a moze jeszcze w jakims sh znajde jakas kurtke
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

a poza tym to Jaś mi dziś zarzygał cały przedpokój po południu..... bidulek mój......
ja we wtorek on dziś.... czym my się tak załatwiliśmy....

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

myślę o tym kombinezonie.... i nie wiem....
w sumie ostatnio wielkiej zimy nie było
nie lubię tych ortalionów na takich maluchach, sztywne toto....
może jakiś misiakowy kupię, włochaty... i tak na dworze to tylko w wózku na leżąco, albo w foteliku do samochodu.... można kocem nakryć...

a moze jakas jelitowka? tylko raz wymiotowal?

moze wez ten smykowy naprawde jest cieplutki, jak bedzie mrozno to przeciez i tak kolderka czy spiworek do wozka dodatkowo, a w foteliku tez mozna kocem przykryc dodatkowo i te oslonki jeszcze sa

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:54   #754
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
mam wyladowany aparat

no wlasnie fajny a rekawki mozna podginac, wyglada na dosc cieply , jakis komin do tego i powinno styknac na wrzesien, pazdziernik, no chyba go wezme a moze jeszcze w jakims sh znajde jakas kurtke
a moze jakas jelitowka? tylko raz wymiotowal?

moze wez ten smykowy naprawde jest cieplutki, jak bedzie mrozno to przeciez i tak kolderka czy spiworek do wozka dodatkowo, a w foteliku tez mozna kocem przykryc dodatkowo i te oslonki jeszcze sa
o jelitówce pomyślałam, ale już sama nie wiem.... raz wymiotował, ale tak porządnie, ze 3 takie porządne obfite chlusty..... sorry za szczegóły

ten smykowy już niedostępny
Stary 2014-07-11, 22:23   #755
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kupowala ktoras z was leginsy ciazowe 3/4 na all ? ktore polecacie?
tez chyba kupie bo moje zwykle mnie cisna, a lubie nosic leginsy bo wygodne

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-11, 22:33   #756
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ja u lekarza też mam masakrycznie wysoki, a w domu niskie. Śmiejemy się z lekarzem, że to jest syndrom białego fartucha i mierzę sobie sama przed wizytą
Dobre ja tez zawsze sama mierze przed wejsciem do gabinetu, ale mimo to mam wyzsze heh
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 22:39   #757
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
A że przy aptece jest SH to tam poszłam dzisiaj wszystko -25% i kupiłam pajacyki i śpioszki powiedziałam sobie, że teraz będę starać się kupować rzeczy takie po urodzeniu, na zimę, takie odleglejsze na razie sobie daruję i też staram się już nie tylko różowe
śpiochy są pluszowe. wyszło po 4,50 zł za sztukę
swietne
tyle tych ciuszków już wszystkie mamy, ze ho ho ho

Cytat:
ja bralam aqua femina- na mnie nie dzialaly

spotkalam kolezanke w sklepie z polroczna coreczka(ur. 8 stycznia) i pytalam jaki rozmiar teraz nosi ,powiedziala ze 74 przewaznie ale 68 tez jeszcze dobre, ona urodzila sie dluga miala 61cm i mowi ze ciuszkow na 56 wogole nie zakladala tylko odrazu 62

wlasnie, to może być problem z 56 rozmiarem.
a mam kolezanke, co kupuje na 50, bo twierdzi, ze skoro sama była malym noworodkiem, to tez takiego urodzi. ja bym nie ryzykowala, bo lepiej chyba ciut większe zalozyc, a nie bujac się z rozmiarem 50.

chyba, ze z sh, ale ona nowe kupuje, wiec trochę mi jej szkoda, ze tyle wydaje

Cytat:
Ja u lekarza też mam masakrycznie wysoki, a w domu niskie. Śmiejemy się z lekarzem, że to jest syndrom białego fartucha i mierzę sobie sama przed wizytą

Kiara trzymaj się oby Ci przeszło.
tez kiedyś miałam wrazenie, ze cierpie na ten syndrom, co do lekarza, to ciśnienie 145/90... a teraz tak nie mam, może dlatego, ze lubie chodzic na wizyty do mojej gin i się nie stresuje tak bardzo

Cytat:
ja ostatnio jedna pare dorwałam w lidlu, to moje jedyne 3/4 spodnie, reszte mam długich leginsów ale mnie tez zdecydowanie najlepiej w leginsach czuje się wygodnie, mimo ze nie mam szczuplcych nog, a ud to już w ogole....

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 22:40   #758
fiorella22
Zadomowienie

Indra, w końcu się doczekalas życzę Ci spokojnego i udanego L4

Silesiana, byłam kiedyś na Metallice jak grali na Bemowie. Tego nie da się opisać, trzeba to przeżyć ja pod koniec kwietnia byłam na Within Temptation to umeczylam się bardzo! Było mi gorąco, duszno (ale to na hali było) i nogi w mega wysokich szpilkach mnie bolaly. Nie miałam siły po 2 godz stania

Cudne te Wasze zakupy ciuszkowe. Ja póki co kupilam 3 pary skarpetek i laktator

Jutro z tz jedziemy do Polski. Trzymajcie kciuki bo to 1500 km

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 22:49   #759
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupowalam i 3\4 i dlugie u sprzedajacego wmoichprogach. Tanie sa a fajne. Tylko ja mam rozm M bo kupilam z 2 miechy temu, juz przydalyby sie L .
Ja kupowalam czarne i z panelem na brzuszek

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

Silesiana, byłam kiedyś na Metallice jak grali na Bemowie. Tego nie da się opisać, trzeba to przeżyć ja pod koniec kwietnia byłam na Within Temptation to umeczylam się bardzo! Było mi gorąco, duszno (ale to na hali było) i nogi w mega wysokich szpilkach mnie bolaly. Nie miałam siły po 2 godz stania

Jedzcie bezpiecznie, szerokiej drogi odezwij sie jak bedziesz w Pl

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Dzis zauwazylam, ze nie widac mi kostek w nogach heh, chyba zaczelo mi sie puchniecie nog heh zobacze jak bedzie rano po nocy jak wstane...

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-07-11 o 22:43
Stary 2014-07-11, 23:01   #760
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

szerokiej drogi i spokojnej przede wszystkim i często się zatrzmujcie w miare możliwości

a ja chyba znow jakas infekcje podlapalam grrrrrr... jutro do apteki ide po provag i nie wiem co jeszcze

Stary 2014-07-11, 23:13   #761
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
szerokiej drogi i spokojnej przede wszystkim i często się zatrzmujcie w miare możliwości

a ja chyba znow jakas infekcje podlapalam grrrrrr... jutro do apteki ide po provag i nie wiem co jeszcze
Ja biore lactovaginal i lacibios femina
Ale jesli masz infekcje to lepiej do lekarza idz, niech przepisze cos konkretnego...
Ja srednio co 3 tygodnie lecze jakies ustrojstwo
Stary 2014-07-11, 23:23   #762
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jesli masz infekcje to lepiej do lekarza idz, niech przepisze cos konkretnego...
nie jestem oewna czy infekcja... ehhh , ja w ubiegłym miesiącu miałam candidie i gynazolem leczyłam i wlasnie provagiem.
moja gin teraz na urlopie wlasnie, przepisala mi pro forma receptę jakas z micromirorem<?> nie pamiętam nazwy i może to wykupie.

nie chce dopochwowych, wiec lactovaignal odpada, ale przejde się jutro do apteki. kurcze,a we wtorek wyjazd i chciałam na termy iśc i nawet kostium kupiłam (żeby wielki brzuch odslonic i pokazywać )

Stary 2014-07-11, 23:37   #763
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Strasznie niefajna sytuacja. Ja też się nie upominam - nie lubię i nie potrafię. Szczególnie, że kiedyś widziałam jak dziewczyna w zaawansowanej ciąży poprosiła o ustąpienie miejsca w autobusie, a jakiś dziadek z tyłu się odezwał: "jakby nóg nie rozkładała, to by siadać nie musiała"

Ostatnim razem doczepiłam się do faceta w markecie, bo stał w kolejce dla ciężarnych, ale totalnie mnie zlał. Uważam, że w takiej sytuacji kasjerka powinna obsłużyć mnie w pierwszej kolejności, albo chociaż zwrócić gościowi uwagę, że to nie jest kasa dla niego przeznaczona.
ja z M w ciąży takiej zaawansowanej grzecznie zapytałam w NFZ czy mogę wejść, bo kartka jak byk, że ciężarne bez kolejki (byłam w 7 msc) to jak na mnie wsiedli, wyszłam cała roztrzęsiona...

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
ja właśnie wczoraj byłam w smyku i nie dość, że droższej niż pokazują na stronie (np. kupiłam komplet 2 czapeczek przecenionych z 19,90 na 15zł a na stronie mają za 9,90 :/), to jeszcze mało tego, wybrane mocno i 80% dla dziewczynek a dla chłopców nic poza czapeczkami nie zrobiło na mnie wrażenia szczerze mówiąc... takie zwykłe szmatki.
Też mamy ten zestaw ze smoczkiem za 3,99zł kupiłam już tydzień czy półtora temu w takiej cenie mam 2 komplety - zielony i niebieski, jestem zadowolona, łącznie mam już 3 smoczki i myślę, że na początek nam to starszy Do tego zdobyłam skarpetki 3 pary za 3,99zł i rajstopki też w promocji za 3,99zł i jeszcze 3 pary bodziaków przecenione na 9,99zł

Aleaa - zdrówka dla Was

tiera - ojj biedny i Ty razem z nim, bo nie możesz spać... oby szybko mu to przeszło, pamiętam jak j się drapałam, mam zresztą zdjęcie jak miałam ospę - strasznie to wygląda

Lola - powodzenia z tym świństwem

Frau
- niezłe zakupy zrobiłaś!
a jeszcze większa przyjemność jak sie pomyśli, że za te 36zł to w sieciówce co najwyżej mogłabyś dorwać 1 sukienkę na wyprzedaży, a nie aż tyle

czekoladko
- też uważam, że yglądam jak słonica z tymi moim dziwnym brzuchem Widziałam koleżankę (3 tyg. ciązy mniej) i ma taką ładną piłeczkę właśnie a ja wyglądam jakbym gruba była. Chociaż ludzie ustępują mi miejsca, więc może nie jest tak źle

Ja dziś przywitałam 20tc silnymi mdłościami
Za to mały dał rano popis kopniaków, który chyba miał znaczyć matkaaa koniec spania! Pochodź, pobujaj mnie!

Cytat:
ludzie to mają nasr....ne w głowach....
to tez nie jest tak, że każda ciężarna oczekuje zwolnienia miejsca, ale kultura tego wymaga, by chociaż zapytać czy chciałaby sobie usiąść...

ja, pomimo że widać już brzuszek ani razu jeszcze nie zaznałam takiej kultury... ani w autobusie, ani w sklepie, nigdzie...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

u mnie pochmurno i ponuro....baw się dobrze i uważaj na siebie

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

ale śliczne

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

a ja wczoraj położyłam się do łóżka jakoś po północy i mała tak zaczęła szaleć że zaczęłam się zastanawiać czy to normalne....heh
dobre 25 minut skakała, cuda tam w brzuszku wyprawiała brzuch latał na prawo i lewo, nigdy tak mocno wcześniej nie czułam

czy też macie tak, że czasami tak długo czujecie ruchy? to normalne ?
mnie też młoda atakuje i to jest taaaaaka radość

Cytat:
Kostka - niee, zakupy wszystkie ze zdjęć Biedronkowe za grosze

Zanet - bosko maluchy baraszkują

a i w ogóle to robi mi się linea negra - na razie biegnie od pępka w dół
Cytat:
A zjedz sobie, jak cie to uspokoi Ja czasem chłopakom podbiorę, jak coś chrupią, choć raczej jakieś prażynki albo Cheetosy preferują od czasu do czasu

Właśnie i jakoś większość z nas na normalnych ludzi wyrosła (chyba)

Masz jakieś informacje kiedy cię wypuszczą?
Moja sąsiadka paliła do ostatniego dnia ciąży, nic sobie nie robiła z naszych komentarzy i wcale się nie chowała.
Miała cesarke i bardzo szybko wstała po znieczuleniu.
Moja lekarka, która akurat robiła jej tą cesarkę, mówi, że palaczki, to szybciutko z łóżka wstają, bo tak je ciągnie na faję, a moja sąsiadka, to jedna z rekordzistek w szybkości wstania.

Tiera, współczuję ospy, zwłaszca w lecie. A czym smarujesz krosty? Ja miałam maść przeciwświądową Variderm i syn mówił, że bardzo mu pomaga iprawie wcale nie swędzi, choć jest biała i trochę brudzi wszystko i piankę chłodząco-antybakteryjną PoxClin.

Frau Gizela, 5latek to już moze spokojnie postać, to nie dzidziuś. ja wiem, że dzieci są ważne, a już NASZE najważniejsze, ale niektórzy to już małych królów i królewny wychowują, zero kultury i empatii. Trzeba dziecko uczyć, ze każdy z nas moze być chory, wszyscy będziemy starzy, mama i tata też, że pewne osoby należy jednak ze szczególną troską traktować. A tekst o tym, ze jak się kur...ła to niech teraz się martwi, to już też gdzieś na forum wyczytałam.

Ja wczoraj byłam z synem nad jeziorem, mamy prawie pod blokiem, musiałam się z nim kąpać, bo w rękawkach nic się nie boi i wypływa daleko, to ja z nim, potem szalał w wodzie i na brzegu, pełno dzieci było, maluszków koło 6miesięcy też. Woda cieplutka, wróciliśmy głodni i zmęczeni, na obiad miałam wcześniej kanapkę, więc jak się rzuciłam na lodówę, to sporo wsunęłam.
Dziś jestem ostatni dzień w pracy, a o 11.45 mam usg u doktorka w poradni obok pracy
jak szłam rodzić M. to położne przez okno wołały: pani z papierosem, zapraszamy na cesarkę

powiem Wam, że mnie to przeraża, przecież to dziecko ma na starcie gorzej tylko dlatego, że matka o nie nie dbała. Przecież odmówić sobie tych fajek na trochę ponad pół roku to nie jest aż takie wyrzeczenie... choć nie wiem, nie znam się, nigdy nie paliłam.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
dziewczyny z wiekszym doswiadczeniem a te rozki/beciki to jakie?? czy to jest niezbedne? i czy takie sztywne?czy miekkie? czy sie czymś rózni becik od rożka?? cos takiego to służy do spania czy do czego?
http://allegro.pl/becik-rozek-niemow...386276121.html
mogą się przydać. Ja na początku M. betowałam, bo lubiła być pozawijana, ale że był lipiec to częściej jednak w pieluszkę. Potem ją już wiązałam w chustę i też miała ciasno, miło i blisko mamy

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
strasznie mi wolno idzie dziś nadrabianie...
idziemy dziś z TZ-em na Sonisphere, to w sumie już zaraz (muszę się wykąpać! ) ciekawe jak zniosę taką masówke metallica to klasyk, a ja nigdy nie byłam na ich koncercie (wstyd! :P), za to Alice in Chains to moja przeogromna miłość od daaaaawna, jak sie dowiedziałąm że znów zagrają w PL to nie było bata po prostu żeby nie iść; z kolei Anthrax to jeden z ulubionych zespołów Michała - i to wszystko się zbiegło na jednym Sonispherze, szok także od dawna nie mogę sie doczekać, mam tylko nadzieję ze fizycznie wytrzymam

w ciąży z malwiśką mi wyszło koło 6tys, tylko my jeszcze meble kupowaliśmy (komoda, regał mały) i chyba coś jeszcze, w każdym razie było podobnie.
teraz mi wyszło że 2500 potrzebuję, ale to dlatego że stwierdziłam, że skoro wiele mam, to teraz chcę poszaleć i kupić takie rzeczy, na które w pierwszej ciąży "nie było mnie stać a były zbędne", ogólnie to pierdoły w stylu "mojewidzimisię", typu wypasiona torba do wózka , kosz na pieluchy i takie tam gdybym sobie te widzimisię odpuściła to by mi wyszło pewnie z 1000mniej. ale to najprawdopodobniej moja ostatnia ciąża w życiu, to czemu mam nie poszaleć?

mam materac GPK i melduję, że nic nam się nie zalęgło
chyba wszystko zależy od tego jak sie trafi / jak materace były przechowywane w magazynach etc. czyli wypadki losowe.
moja koleżanka kupiła kiedyś prześliczny dywan do pokoju dziecięcego, no był drogi, piękny i w ogóle bajka, tylko co z tego, skoro się okazało, że siedziały w nim pluskwy?

ja z kolei (na etapie mojej poprzedniej ciaży) słyszałam wyłącznie opinie, że to bardzo zła rzecz, bo od tego ucisku mięśnie brzucha nie pracują, osłabiają się, i wszystko jest pięknie jak jesteś w tym pasie, ale jak go zdejmujesz to bęc! i chodzi nie tylko o mięśnie brzucha, ale też pleców. na chłopski rozum jest w tym racja, jak się ma np. kołnierz ortopedyczny na kark po urazie, to mięśnie w nim nie pracują, nie muszą trzymać głowy i się okazuje po zdjęciu kołnierza, że ludzie nie są wstanie samo głowy utrzymać.
teraz też zerknęłam w opisy, że pas jest ok, ale trzeba przy nim ćwiczyć koniecznie, bo inaczej lipa mięśniowa. no i na moje oko to ma ręce i nogi.
sama przemyślę teraz w takim razie, tylko nie wiem jak będzie z moją motywacją do ćwiczeń

w Gdańsku wynajmowaliśmy mieszkanie od tej firmy: http://www.booking.com/hotel/pl/apar...w-aura.pl.html
nie wiem, czy takie ceny Cię interesują (ja zazwyczaj szukam mieszkań, ew.hoteli) ale komfort był ekstra, lokalizacja wg mnie bardzo fajna, blok rewelacyjny
a ja jestem jednak zwolenniczką starych metod. Babcia powiedziała mi: dziołcha, musisz się ściągać, no i się ściągałam. Dość szybko mój brzuch się zmniejszył, a jak zaczęłam ćwiczyć to już w ogóle wyglądał chyba lepiej niż przed ciążą

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
U mnie dziś pomidorowa zrobiona na dużej ilości świeżych pomidorów I filet z kurczaka w sosie kurkowym na drugie
u mnie też dziś pomidorowa była
Cytat:

jedźcie bezpiecznie!

Cytat:
ja chyba też zacznę lacibios brać, bo choć nic nie swędzi, nie cieknie, ani nie pachnie nieciekawie, są momenty, że bożena mnie piecze. Mam nadzieję, że to pomoże...

Ja dziś z M. na wsi cały dzień. Pogoda mega zmienna, ale przynajmniej się dzieć na trampolinie wyszalał padam już na twarz i znów zdjęć nie zrobię moim łupom, ale obiecuję, że jutro już się poprawię. Wasze zdobycze też super! Też mi się czasem wydaje, że u mnie nie ma takich fajnych rzeczy, ale to chyba zależy od dnia i dostaw. Czasem jest mnóstwo super fajnych ciuszków, a czasem nie ma na czym oka zawiesić

Dobrej nocy Dziewczynki!
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 06:48   #764
justynaw1982
Zadomowienie

Witam z rana!!!Ja znowu nie mogę spać...kurcze a myślałam że przy sobocie sobie poleniuchuję Ale zacznę się pakować bo jedziemy z małżem do domku nad jeziorko wracam w pon mam nadzieję że będę miała co czytać Miłego weekendu życzę buziaki!!!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 07:25   #765
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Witam z rana!!!Ja znowu nie mogę spać...kurcze a myślałam że przy sobocie sobie poleniuchuję Ale zacznę się pakować bo jedziemy z małżem do domku nad jeziorko wracam w pon mam nadzieję że będę miała co czytać Miłego weekendu życzę buziaki!!!!!!!
Ja już też wstałam, bo jadę niedługo na WGO w Poznaniu może sobie coś kupię chociaż się nie nastawiam. Jak mnie mąż zobaczy z nową torebką to masakra, ale przecież kobiety w ciąży z domu nie wyrzuci

Bawcie się dobrze zazdroszczę jeziorka, bo my w tym roku tylko remont, wyprawka itp. Od wtorku teście wyjeżdżają na 3 tygodnie więc, będziemy mieszkać u nich i podciągać nasz remont, bo nie wiem czy do porodu się wyrobimy.

Miłego weekendu dziewczyny

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-12, 07:40   #766
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
To już koniec 23 tygodnia, więc już kawał ciałka jest Tak centylowo, to doktor powiedział, że średnia wychodzi.

Za chwilę wychodzę z pracy i woooolne (oczywiście będę musiała jeszcze tu zajechać, parę rzeczy doszlifować, ale na spokojnie, w jakiś chłodniejszy dzień mozej)
za duza dziewczynke i milego odpoczywania na l4

Cytat:
Ja juz od 7 tez nie spie a poszlam spac po 24 bo gosci mielismy a dzisiaj nastepni wczoraj kregoslup mi niezle nawalal, niby czlowiek ma sily robic itp. a potem wszystko go boli
Milego wypoczywamia nad jeziorkiem

U mnie pogoda ponura od wczoraj i nie zanosi sie na lepiej, musze ogarnac po wczorajszym i zabrac sie za dzisiejsza impreze, tzeta wyslac na zakupy, upiec ciasto i moze skocze gdzies do sh na chwile

Ciuszki cudne wklejacie
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 08:29   #767
Kasia427
Wtajemniczenie

Hello!

U nas dziś pada i w zwiazku z tym tescie jada juz po obiedzie juppi! Ale jestem wredna co...
Justyna fajnie Ci z tym jeziorkiem, zazdroszczę

Frau Gizela ja tez lubie te stare babcine metody moja babcia jak nie raz opowiadala co sie robilo w okreslonych sytuacjach to az sie wierzyc nie chce...

Ide robic sniadanko...
Miłej soboty!

Stary 2014-07-12, 08:34   #768
manieczka1
Zakorzenienie

Hej
U nas też szaro, buro i ponuro dzisiaj
Fiorella szerokiej drogi
Justyna miłego odpoczynku
A ja wczoraj soę trochę przeforsowałam, bo ogarnęłam miekszanie, a potem z mężem piwnicę i na wieczór strasznie rozbolał mnie kręgosłup w dolnym odcinku...dziś na szczęście trochę lepiej. Mam nauczkę

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Kasia! Niech żyje wolność

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 08:48   #769
anuszka21
Zakorzenienie

Frau Gizela, ja paliłam. Dwa miesiace przed ciąża fajki odstawiłam. W pierwszej ciazy tez nie paliłam, po prostu sumienie by mi na to nie pozwoliło więc również nie rozumiem matek, które dzieci trują ;/ Tez po porodzie leżałam z typiarą na sali, która latała na fajke i dziecko bardzo małe urodziła.
Moja siostra rowniez palila, ale na okres ciąży rzuciła wiec mozna, to tylko kwestia ruszenia mózgiem.
Zycie jest dość długie, zdążą się jeszcze napalić. Ja pewnie tez bede palila, ale na pewno mniej, a moze i wcale

Frau Gizela, ściągać się, tzn. co? xDD

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-07-12 o 08:51
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 08:57   #770
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć
Fiorella, bezpiecznej drogi

Znam kobiety, które paliły i na wieść o ciąży rzuciły, trochę ciężko było, ale miały motywację. Ja już bardziej zaakceptuje odrobinę alkoholu niż palenie.

Moja dziewczynka znajduje się 50centylu, więc może wielka nie urośnie. Mam taką nadzieję
Bardzo się cieszę, że już wolne. Muszę odgruzować mieszkanie i może znajdę trochę czasu na latanie po sh i na rynek wyskocze i filmy zaległe czekają. Mam co robić.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Kasiu, nie jesteś wredna jak goście są fajni to się ich nie chce wypuścić, szkoda, że to akurat rodzina taka niewychowana

U mnie dziś pada, zły TŻ poszedł do pracy a ja ze Stasiem idę na 12 na teatrzyk dla dzieci

Stary 2014-07-12, 10:42   #771
anuszka21
Zakorzenienie

A co najdziwniejsze, zawsze te palące w ciąży mówią, ze lekarz zabronił im rzucić, tylko kazał ograniczyć ;/ często to słysze, ciekawe ile w tym prawdy...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 10:52   #772
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Ja miałam 10.9 i myślałam, że lekarz będzie kazał coś brać, ale póki co podobno ok. Za to od wtorku jestem na euthyroxie 50, TSH mi podskoczyło a FT4 spadło.
ja mam 12.7 więc nie ma tragedii ale z tsh dalej praktycznie masakra;/ 0,006 jedną tysięczna się poprawiło po prawie dwóch meisiącach brania tabletek, a FT4 wcześniej miałam powyżej normy teraz mam poniżej ale na wynikach ejst napisane, że dla II trymestru norma 0,8-1,3 a wynik mam 0, 79 więc może nie jest źle we wtorek idę do endo więc się dowiem szczegółów

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Co do kolorów to te różowe to głównie wybierała moja mamcia hehe, ja tam nie mam oporów i błękity też kupuje dziewczynce
i słusznie ja nawet wózek chyba kupię niebieski, nawet jak będzie dziewczyna

Cytat:

ja na l4 jeśli zdrowie pozwoli to będę chciała iść jak najpóźniej, dostałam jeszcze podwyżkę mimo ciąży więc bardzo się ucieszyłam w wyrównaniem od stycznia stwierdziłam więc że z wózkiem mogę zaszaleć a jeszcze potem koło października zmieniamy auto i męż chce kupić jakieś "młodziutkie" więc kasiorka się przyda)

Fiorella jedzcie ostrożnie i róbcie częste przystanki!!! Szczęśliwej drogi!
ps. czy Twój nick ma związek z serialem?

Cytat:
udanego wypoczynku życzę

Cytat:
J
Bawcie się dobrze zazdroszczę jeziorka, bo my w tym roku tylko remont, wyprawka itp. Od wtorku teście wyjeżdżają na 3 tygodnie więc, będziemy mieszkać u nich i podciągać nasz remont, bo nie wiem czy do porodu się wyrobimy.
hehe mam podobne obawy, jeden pokój został a zabrac się za niego ciężko;/

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Frau Gizela, ja paliłam. Dwa miesiace przed ciąża fajki odstawiłam. W pierwszej ciazy tez nie paliłam, po prostu sumienie by mi na to nie pozwoliło więc również nie rozumiem matek, które dzieci trują ;/ Tez po porodzie leżałam z typiarą na sali, która latała na fajke i dziecko bardzo małe urodziła.
Moja siostra rowniez palila, ale na okres ciąży rzuciła wiec mozna, to tylko kwestia ruszenia mózgiem.
Zycie jest dość długie, zdążą się jeszcze napalić. Ja pewnie tez bede palila, ale na pewno mniej, a moze i wcale
ja jestem w tej kwestii dumna z mojego męża, kiedyś obiecał mi, że jak będziemy się starać o dziecko to rzuci palenie. Wyobraźcie sobie, że słowa dotrzymał, nie pali już półtorej roku (rzucił jakoś pół roku przed ślubem)
mam nadzieję, że nigdy już do tego nie wróci)

przepraszam, że nie odniosłam sie do wszystkiego ale dwa dni nieobecności i tak ciężko Was nadrobić
teraz mam bardzo zabiegany okres w pracy i nie ma czasu wejść tutaj do Was;/
ciuszki kupujecie śliczne, ja ostatnio dostałam od koleżanki z pracy takie nosidełko i z reklamówę ciuszków, wczoraj przejrzałam co tam w ogóle jest coś na pewno się wybierze ale już normalnie zazdroszczę Wam tych łowów u mnie w lumpkach nie ma chyba takich rarytasów
sprawdzę jak dowiem się płci wtedy to zaszaleję

dzisiaj dniówka w pracy ale jeszcze tylko chwilę i chyba wybiorę się na Lato Agatowe dzisiaj ma byc chyba Video a jutro Sylwia Grzeszczak
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:07   #773
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki?

Cytat:
ja kupiłam w końcu biedronkowych więcej i je skróciłam

martha - ojj rozmiar 50 to faktycznie malutki, raczej na wcześniaka
Ja mam ten provag, ale żel i sobie chwalę używałam przed ciążą i teraz też zdarza mi się używać - jeszcze ani razu nic mi się nie przyplątało jak go stosuję, a wcześniej zdarzało się.

Frau - dokładnie. Dla mnie do idiotyzm i egoizm palić w ciąży. Jak mamuśka nie potrafi z fajek zrezygnować, to mogła o tym myśleć zanim się bzyknęła bez zabezpieczenia i w ogóle sobie dziecka nie robić Ojj jestem uczulona na takie panienki.

Wczoraj było już lepiej na noc, ale w nocy a raczej nad ranem znowu mnie nerka zaczęła bolec I do tej pory boli, normalnie czekam aż mnie znowu ostro sieknie Nie chcę szpitala znowu ale chyba się spakuję w razie czego, ogarnę i pojadę Pojadę do takiego w którym nie byłam jeszcze, bo widzę na stronie, że mają i urologów i ginekologów, a tak to jak gdzieś jeżdżę to nie ma albo jednych albo drugich i jest zamieszanie, bo muszą się konsultować przez tel. co mogą ze mną robić żeby nie zaszkodzić.

Jakbym już się nie odezwała to wiecie gdzie jestem.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:13   #774
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
A co najdziwniejsze, zawsze te palące w ciąży mówią, ze lekarz zabronił im rzucić, tylko kazał ograniczyć ;/ często to słysze, ciekawe ile w tym prawdy...
No ja też to słyszałam :/ moim zdaniem głupota totalna :/ ....

Justana
- ja mam akurat błękitny wózek dla dziewczynki

Jakoś mnie dzisiaj mdli...ide sobie mięte zaparzyć, ogarnąć kuchnie i za obiod się brać

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 11:19   #775
Indra83
Wtajemniczenie

Kiara, trzymaj się

Justana, jak dobrze się czujesz to pracuj ja pracę mam dość lekką, ale długi i dość uciążliwy dojazd, teraz na zwolnieniu niestety pozbawiam się części dochodów że zleceń, ale nie chcę przegiać

Anuszka, to nieprawda z tym nagłym odstawieniem fajek, dla dziecka to wyłącznie korzystne, matka może mieć syndrom odstawienia, ale trudno

Idziemy na teatrzyk, a potem z moimi rodzicami na basen, Staś uwielbia spędzać czas z dziadkiem

Stary 2014-07-12, 11:29   #776
Kasia427
Wtajemniczenie

Kurcze mam awarię neostrady i nie wiadomo kiedy mi włączą internet ;( musze pisac z tel tylko ;(

Ja nie pale od 8 lat... w gimnazjum i Lo kopcilysmy z kumpelami , a po maturze od razu rzucilam moj maz pali, ale wychodzi na dwor albo na taras, w domu nigdy sie nie zgodze na palenie..

Co do laktatora to ja mialam, ale niestety nic tak nie oproznilo cycka jak dziecko... a pozniej sobie sama reka rozmasowywalam i sciagalam bo po laktatorze jednak guzy mleka mi zostawaly... reka szlo jak po masle...

Stary 2014-07-12, 13:36   #777
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Kobietki... Dzisiaj znowu zrobiłam dla małej zakupy wieczorem się pochwalę miałam się już ograniczyć.... No ale....

...na dole buciki, które wcześniejsza dorwałam to juz na przyszła wiosnę/lato.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (169,8 KB, 19 załadowań)

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 16:16   #778
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
udanego weekendu

Cytat:
tez to gdzies slyszalam
Cytat:

Wczoraj było już lepiej na noc, ale w nocy a raczej nad ranem znowu mnie nerka zaczęła bolec I do tej pory boli, normalnie czekam aż mnie znowu ostro sieknie Nie chcę szpitala znowu ale chyba się spakuję w razie czego, ogarnę i pojadę Pojadę do takiego w którym nie byłam jeszcze, bo widzę na stronie, że mają i urologów i ginekologów, a tak to jak gdzieś jeżdżę to nie ma albo jednych albo drugich i jest zamieszanie, bo muszą się konsultować przez tel. co mogą ze mną robić żeby nie zaszkodzić.

Jakbym już się nie odezwała to wiecie gdzie jestem.
mam nadzieje ze nie bedziesz musiala w szpitalu lezec

Bylam z mama na zakupach jako doradca, ale skusilam sie i kupilam sobie sweterek na guziczki ,dlugiii w sinsay za 19zl i balerinki bo mi sie rozeszly

Posprzatalam i odpoczywam ale czuje ze glowa zaczyna mnie bolec, a maja znajomi przyjechac po mnie i corke bo jedziemy do nowo otwartej knajpy gdzie malz pracuje(prowadzi restauracje)

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-12, 16:57   #779
mgds
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe, podobnie jak i ja, mamusie Wczoraj przypadkiem trafiłam na wątek, pobieżnie przeczytałam praktycznie cały, bardzo fajnie piszecie mam nadzieję zagoscić wśród Was na dłużej Termin mam na 11 listopada i prawdopodobnie będzie dziewczynka. Pozdrawiam

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-12, 17:10   #780
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe, podobnie jak i ja, mamusie Wczoraj przypadkiem trafiłam na wątek, pobieżnie przeczytałam praktycznie cały, bardzo fajnie piszecie mam nadzieję zagoscić wśród Was na dłużej Termin mam na 11 listopada i prawdopodobnie będzie dziewczynka. Pozdrawiam
Witaj

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości