|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() W kalendarzyki się nie bawie, bo tam nawet zmiana klimatu może wpłynąć na przesunięcie się dni płodnych. Poza tym trzeba mieć mega regularne okresy a ja nie mam hehe ![]() Mój mąż zaproponował taki układ, że on się będzie pilnował, a ja się zgodziłam. Jednak wiesz, wtedy wychodziliśmy z założenia, że nawet jak się wtrafi nam "wpadka" to ok. Bo i tak planowaliśmy dzieckow niedalekiej przyszłości wiec nie było by tragedii tylko radość, a teraz to już strach. Bo ja naprawdę nie chce ciąży zaraz po ciąży. Chciałabym odczekać ze 3 lata i wtedy się starać jak będą do tego warunki. Więc już nie ma tego lajtu, że co będzie to będzie hehe
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-07-12 o 13:47 |
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Hej
Agnes trzymajcie się kochana, oby wszystko bylo dobrze, nie martw się kciuki: Dżanet dla mnie Millenium to jedne z lepszych książek jakie przeczytałam w życiu. Film się nie umywa Latte super brzuszek ![]() mam coś dla Was ![]() http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...-skurczow.aspx Strasznie się denerwuje od wczoraj, czsto mam skurcze i po prostu chyba zaczynam panikować. Non stop jestem zestresowana, ale nie potrafię inaczej, mam takie rzeczy w głowie, wiem, że stres wpływa też na te skurcze, ale to jest silniejsze ode mnie ![]() Obiad zjedzony i leżymy. Wczoraj przyszły ciuszki, które wylicytowałam i butelki wraz z podkładami. Nie są takie straszne, taka podwójna podpaska a z ciuszków jestem zadowolona, 12 sztuk za 20zł
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-07-12 o 14:02 |
|
|
|
#4173 |
|
Raczkowanie
|
Misstic - My o drugie dziecko zaczęliśmy się starać jakiś czas po 2 urodzinach syna. I tak sobie myślę, że 4 lata różnicy które u nas będą są takie akurat. Ciąża po ciąży to faktycznie hardcorowe rozwiązanie, aczkolwiek słyszałam też dużo pozytywnych opinii o takim rozwiązaniu
![]() Asia19x - a może to napinanie brzucha właśnie o tych nerwów jest? Co do ciuszków - mi szwagierka wczoraj cały wielgachny karton przywiozła + wielką siatę ze śpiworkami i innymi szpargałami. Cześć ciuszków które przywiozła są jeszcze po naszym pierwszym synku (jak była jeszcze w ciąży to obdarowaliśmy ją ciuchami po młodym), część jest dołożona po ich córce. Fajnie Tylko teraz to wszystko przejrzeć i zrobić spis inwentarza
Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2014-07-12 o 14:21 |
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Miminku też tak sądzę, za dużo się martwię i nakręcam.
Super z tymi ciuszkami, na pewno się przydadzą 'Ale mi mała uciska chyba na przeponę, ledwo oddycham
|
|
#4175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ja też będę chciała mniej wiecej taką różnice wieku. Mam kilka znajomych rodzeństw co są rok po roku, ale myślę, że to decyzja każdej pary indywidualna. Niektórzy sami chcą odrazu się starać o kolejne dziecko. Ja jednak należe do tej drugiej grupy hehe ![]() Cytat:
Chyba robi mi się zimno w kąciku ust
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-07-12 o 14:40 |
||
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy projekt za nami
jeszcze nie skończone i pościel zastępcza właściwą założymy przed urodzeniem małej padam na twarz
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do antykoncepcji... Mój Tż mi mówi,żebym sobie wzięła spiralkę ale mnie ona też jakoś przeraża i się boję,że mogłaby mnie tam w środku uszkodzic,mimo,że to niby niemożliwe ale jednak nie chcę... Chyba znowu wrócę do tabsów,choc mam stracha,bo przy Cileście wpadłam w tamtym roku i może byc,że zaszłam biorąc je i dlatego się dzidziuś nie rozwijał,bo cała gospodarka hormonalna była przez to zaburzona j,tak mi w szpitalu gin tłumaczył,że taką możliwośc można brac pod uwagę... Ale teraz jak będę za kilka lat się starac to jakiś czas przed rzucę tabletki i stresu nie będzie. Poryczałam się... Robiłam na obiad sos koperkowy z jajkiem i zważyła mi się śmietana,choc nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało i rzuciłam wszystkim,poryczałam się i jedliśmy na obiad pulpety ze słoika,bo kupiłam dzisiaj w Netto tak o żeby były... Jeszcze piorę pościel dla małego i wlałam półtora nakrętki dzidziusia do prania i cała pralka w pianie i zaraz włączam dodatkowe płukanie,bo coś czuje,że będzie masakra
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4178 |
|
Konto usunięte
|
Lette ładnie to wygląda
![]() ja w sumie mogłabym mieć jedno dziecko po drugim. Nie chce długo czekać z racji wieku już nie za młodego Może to chore że decyzję o dziecku uzależniam od umowy w pracy ;p ale nie chciałabym zostać z dwójką dzieci na jednej wypłacie męża... |
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się wzruszę, bo już sobie wyobraziłam nasze łóżeczko i maleńki skarbeczek nasz w środku ![]() Poprawił mi sie nastrój jak na koncie zobaczyłam przypływ gotówki Zus wypłacił smętne grosze, ale założyłam konto na aptekagemini.pl i wiecie co to oznacza ? Mały szoping Mistic tak myślałam, ale biorę dużo leków na co dzień i boję się tych ziół Ja wiem, że sobie tym wyrządzam krzywdę Ale takie mam usposobienie, zawsze wszystko przeżywam i się przejmuję, choć tłumaczę sobie, że głupia jestem i mam myśleć dobrze![]() Zelazo, mg, Femibion i no-spę biorę ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- A co do antykoncepcji - ja się strasznie boję ciąży po ciąży Nie stać nas na to, bo najpierw jednemu chcemy dać wszystko i poważnie rozważam tabletki. Nigdy nie brałam, never, zawsze aż wstyd się przyznać stosunek przerywany i gumka na finał dopiero Mozecie nie wierzyć, ale przez tyle lat Tż nigdy nie doszedł we mnie bez gumki, nigdy, nawet jak zdarzyło się kochać po %, wiecie jak to czasem jest Zawsze bardzo uważaliśmy, ale jakoś po ciąży ta druga ciąża mnie przeraża...Chciałabym drugie dziecko, ale za 5 lat przynajmniej ![]() Tabletki można chyba po karmieniu zażywać dopiero? Jak to jest?
|
|
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Mecia a jak bralas te tabletki to nie zdazylo ci sie miec opoznienia w czasie, biegunki, wymiotow czy branie antybiotykow? Bo wtedy rzeczywiscie jest jakas tam szansa na ciaze jak sie dodatkowo nie zabezpiecza. Pisze tez o tym w ulotce. Szczerze ci powiem, ze ja nie wierze w mozliwosc ciazy przy braniu tabletek oczywiscie stosujac sie do zasad ich brania
![]() Dzanet to nie jest glupie, my z mezem nawet ta ciaze uzaleznilismy troche od mojej umowy o prace.. niestety ale z jednej renty mojdmgo meza ciezko by bylo nam sie utrzymac we dwoje a co dopiero dziecko albo dwa ![]() Takie mamy czasy ze panstwo nie pomoze, a uwazam za rozsadne kiedy rodzice brzydko mowiac przekalkuluja czy ich stac na dzieci. Asiu my z mezem mielismy tak samo tylko ze nawet na finisz nie bylo gumki
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-07-12 o 16:56 |
|
|
|
#4181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bardzo bym chciala drugie dziecko tak za 2-3 lata jak wroce do pracy i mi umowe przedluza chociaz maz roznie sie zapatruje na to no ale zobaczymy mysle ze czas i kwestia finansowa pokaza. A po porodzie to pewnie zostana nam gumki, ja nie chce brac tabsów bralam ok roku nic mi nie bylo ale nie chce pchac sie w to gowno. Moja kolezanka z pracy brala przez lata tabsy(miala tez przerwy) i prawodopodobnie przez to ma teraz cala macice wycieta to miala stany rakowe.
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy słyszałyście o proszkach Concertino Baby Świetnie pachną a ja miałam akurat 2 próbki i normalnie zakochałam się w tym zapachu ciekawe czy gdzieś znajdę te proszki w sklepach,bo widzę,że i płyny do płukania i proszki z tej serii na allegro są tanie i czytałam opinie to piszą,że jak za taką cenę to dobry produkt. Widziałyście je gdzieś na półkach?
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Mecia
Tak czasem się zdarza,, że jedzonko nie wychodzi, nie przejmuj się ![]() Zamówione Dla małej oliwka i kremik, smoczki, żel dla Tż, mgB6, odżywki i szampony dla mnie 160zł ale trochę tego wzięłam i wzięłabym jeszcze raz tyle gdybym mogła ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
O ciekawe, nie słyszałam o nich
|
|
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
Agnes trzymajcie się i dobrze, że mają cały czas na Ciebie oko
![]() Witajcie:-* Łożeczko w połowie pomalowane jutro Małż będzie kończył i nakładał drugą warstwę u nas dzisiaj trochę leniwy dzień-rano pojechaliśmy na giełdę, później zakupy, obiad i teraz odpoczywamy Małż idzie jeszcze dzisiaj na 3 zmianę i zostajemy same :-(Wczoraj przyszły na konto pieniądze za pobyt w szpitalu:-D poszalałam i 3 paczki na allegro zamówione:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bankowo na tabletkacj anty bede. Teraz jak nam sie naturalnie udalo zajsc to juz w ogole musimy uwazac,bo trzecie dziecko to nie przelewki;-)a chce wrocic tez do pracy,troszke rozwinac sie zawodowo. Dlatego ciesze sie,ze teraz bede miec dwojke dzieci i nie bede myslec kiedy to zrobic sobie drugie dziecko;-) bo nie czarujmy sie,w naszym kraju nigdy nie ma dobrego czasu na ciaze. Dlatego dla mnie to rozsadne podejscie,ktore ktoras tu napisala, ze uzaleznia druga ciaze od umowy o prace.
Pozdrawiam z ogrodka moich rodzicow,dzis pelen relaks:-D
|
#4186 |
|
Wtajemniczenie
|
Meta a to dlatego moja kolezanka byla zdziwiona i troche zla jak poszla po kolejne opakowania cilestu a ginka jej musiala zmienic bo wycofali czy cos. Moze rzeczywiscie oni cos pochrzanili i przez to sie tak porobilo
![]() A o tych plynach nie slyszalam, moga byc fajne ![]() Asia brawo za zakupki ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Simran dla ciebie rowniez pochwal sie potem co tam kupilas
|
#4187 |
|
Konto usunięte
|
Ale mam znowu parcie na słodkie
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Mistic
![]() Simran pochwal się coś kupiła ![]() Ja też mam parcie na słodkie, ale nic w domu nie ma, zjadłam dwa jabłka
|
|
#4189 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
A my po sesji zdjeciowej
Tż szybko się zniechęcił więc musiałam ściągnąć biustonisz ![]() Jak obrobie to coś dla was wybiorę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
No to czekamy z niecierpliwością
![]() słuchajcie, macie takie uczucia g0rąca? Jak leże i pojawia się skurcz od razu cały pyszczek mnie piecze i nawet zdarza się to od kilku dni kilka razy dziennie Leże i buuuuu, jakby mi twarz się miała spalić
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
My juz po wizycie. Wszystkie parametry sa w normie. Dzidzia jest bardzo duza na 34tc. Waga rowne 2kg ( 32tc).
Mam tez fajne zdjecia i film 4d. Dzisiaj szalelismy na zakupach. Kupilismy nowa lawe,komode dla Mikiego, poleczki i lozeczko Wkoncu tz kupil mi nowa lodowke i zelazko ![]() W poniedzialek jade po tapete dla malego. Noo i reszta wyprawki
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa Aniu, cudne 2kg
![]() i za zakupki też
|
|
#4194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie też dziś coś słodkie ciągnie... Była już czekolada - oczywiście na spółę z mężem, co by nie było, że tylko ja grzeszę Ania, za wizytę i zakupy. Prześlij trochę tych zakupowych fluidów, bo ja nie mogę się zebrać do kupna mebli. Niby nie ma to być nic szczególnego, ale jakaś ostatnio nie zorganizowana jestem ![]() Ekaterina, to teraz masz zabawę z przerabianiem foteczek, ale wierzę w twoje umiejętności i że będzie niezły efekt |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla dzieciaczka i za zakupy
|
|
#4196 |
|
Raczkowanie
|
Latte - oooo jak fajnie
Dzanet - mleczko w tubce ![]() Ekaterina - my na sesję wybieramy się w piątek, ale raczej taką ubrana będzie bo kuzynka tż jest fotografką i głupio będzie się przed nią rozbierać :P a poza tym chciałabym zrobić tak zdjęcie że jesteśmy we trójkę a potem po porodzie już we czwórkę. Asia19x - czasem tak mam. A na obronie to czułam że dosłownie cała płonę. W przeciągu minuty byłam mokra jakby mnie ktoś polał wodą. A czasem i bez stresu siedzę sobie spokojnie i ni z gruchy ni z pietruchy robi mi się gorąco i zaczynam się pocić. Ania - a czy aż taka duża to nie wiem :P nasz w 30tc3d ważył 1700g i w siatkach centylowych był po środku. Pewnie będzie ważył podobnie do Waszego malucha ![]() Wy już takie wyszykowane z wyprawkami a ja nie mam praktycznie nic zrobione a dopiero pod koniec lipca zaczynamy remont i dopiero po remoncie będę prała itd.Tak pisałyście o tych twardnieniach brzucha i zaczęłam schizować na tym punkcie. Już na wszelki wypadek zamówiłam dodatkowe 2 koszule nocne i jak tylko przyjdą to pakuję torbę do szpitala. |
|
|
|
#4197 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To moja jakaś malutka jest, bo w 32 tyg. 1559g... Ale liczę na to, że dobije tak do 2800 g i szybciutko wyskoczy bez problemów A i gratuluję zakupów Cytat:
ale co z tego, jak u mnie na wiosce żadnej pizzeri nie ma, bo zamknęli, a do najbliższej mam z 15 km... Chyba wyślę Małża ![]() Dziewczyny a mi się chyba włączył syndrom wicia gniazda i nie tylko... Od kilku dni chodzę wszystko sprzątam, układam, ba! nawet wzięłam się za robienie przetworów na zimę, czego nigdy wcześniej nie robiłam A dzisiaj na życzenia mojego kochanego mężulka zrobiłam kompot z jabłek i mięty Niby to takie proste, ale był to mój pierwszy raz Oby Tżtowi smakowało, bo jak nie to... |
||||
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś obudziłam się cała zalana potem i wstawałam wentylator włączać, bo nie mogłam aż oddychać. Zjadłam talerz bigosu, pączka z czekoladą i zaraz zjem jeszcze jagodziankę, więc zaspokoję apetyt na słodkie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Martynka ja mam tak z tym, że chyba przez to, że leżę mam ochotę wszystko prać, sprzątać, układać a nie mogę
|
|
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nasz w 30 tc wazyl 1800 jak to pan gin dzisiaj powiedzial ze to dzidzia wyzszej wagi raczej dobije 4 kg
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Moja drobinka w 30 tc wazyla wg usg 1100
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

zresztą mój tż pewnie i tak by się na to nie zgodził i ja też bym się bała. Z kolei kalendarzy wymaga mega samodyscypliny której mi brakuje
Słyszałam o takich urządzeniach które działają na zasadzie kalendarzyka - Lady comp czy jakoś tak. Ponoć rewelacja, ale nie wiem czy można ślepo wierzyć w jakieś urządzonko. A poza tym ja mam tak (zresztą chyba większość kobiet tak ma), że największą ochotę na seks mam właśnie w okresie okołoowulacyjnym czyli wtedy kiedy nie można 

Zawsze bardzo uważaliśmy, ale jakoś po ciąży ta druga ciąża mnie przeraża...
Tak czasem się zdarza,, że jedzonko nie wychodzi, nie przejmuj się

ale co z tego, jak u mnie na wiosce żadnej pizzeri nie ma, bo zamknęli, a do najbliższej mam z 15 km... Chyba wyślę Małża