|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Zeberko Już 31 tc
|
|
|
|
#3272 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Artur cwaniak, jak mu mówię nie, to się nie śmieje, ale wraca do zabronionej czynności i bacznie mnie obserwuje
Zwykle druga próba kończy się zgarnięciem gościa przeze mnie :P
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47281330]Artur cwaniak, jak mu mówię nie, to się nie śmieje, ale wraca do zabronionej czynności i bacznie mnie obserwuje
Zwykle druga próba kończy się zgarnięciem gościa przeze mnie :P[/QUOTE]też tak zagarniałam , wkładałam do lóżeczka nie zważając na łzy, zabierałam z łóżeczka zabawki i zostawiałam ją tam na chwilę pokazując na miejsce "przestępstwa" i tłumacząc, że tak nie wolnoteraz trudno mi "zagarnąć" bo mimo, ze to tyko 10 kg to jednak więcej niż dozwolone 5kg, w dodatku kopiące i próbujące mnie i drugiemu dziecku zrobić krzywdę...(chociaż ostatnio ciągle ją podnoszę.....)
|
#3274 |
|
Konto usunięte
|
Ja zwykle wtedy staram się zainteresować czymś innym.
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
OMy tez na viburcolnie. Bez nich to chyba by wogole nie spal.. Lekarka dala receptę ale widzę ze w dozie i w Gemini są bez.
Monika współczuję takiego zachowania przy ząbkowaniu.. ![]() Już się boję jak pomyślę o naszym jak będzie ząbkował ![]() Wczoraj pojechaliśmy z małym na steka. Przespał cały obiad na szczęście. Jeszcze tak szybko nie jadłam i odrazu przy zamawianiu poprosiliśmy rachunek Wróciliśmy około 16:30, obudził się i nie spal do 22:15... Potem pobudka o północy, potem spał do 3 i koniec... Dalej ma zatwardzenia.. Przeszukałam internet i okazuje się że nutramigen ma dwa razy tyle żelaza co inne mm... Czyli tu może być pies pogrzebany. No i laktoza (która po części zmienia się w przewodzie pokarmowym w laktuloze) sprawia że układ pokarmowy lepiej pracuje i lepsza jest pretystaltyka jelit. Więc jak mały laktozy wcale nie dostaje to może mieć zaparcia. A czy ma nietolerancje laktozy czy alergie na białko mleka, to nikt nie stwierdził... Mam ochotę spróbować z hipp comfort który ma mniej laktozy niż bebilon pepti.. Ale jednak trochę ma więc może by kupa lepiej szła. Jak znowu się śluz i krew pojawią to więcej nie kombinuje.. Zebra, Fiol Wy zaraz rodzicie Ale ten czas zapitala Wadera gdzie jesteś? Pachy lepsze Berbie zazdroszczę cycusiowych chwil.. Narazie kosza nie kupuje.. Zamiast tego chyba kupie platformę dream mover.. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-07-13 o 08:23 |
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() U mnie niewiele lepiej,chce mi sie ryczeć
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka - ja pozwalam "programowac" pralke ale juz jak jest wlaczona to nie wolno. Za kazdym razem jak razem wlaczamy tlumacze ze pralka bedzie prala, odsuwamy sie, wlaczam i patrzymy. J. wyciaga reke, tlumacze od nowa. Potem idzie wzdluz szafek z wyciagnieta reka i powtarza sobie e e e a ja od nowa, tak, nie wolno bla bla bla. Ostatecznie i tak go odciagam bo nie wytrzymuje stojac obok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Kucyk - nie mysl jeszcze o zabkowaniu, moze nie bedzie zle. Nie wiem gdzie sprawiedliwosc w tym wszystkim, niektore dzieci nie maja kolek, bezbolesnie zabkuja a u nas ciagle cos, jak nie kolki to zabkowanie i J. ciagle marudny, placzacy.. W nocy mimo viburcolu wybudzil sie z placzem, ziewal, tarl buzia o moje ramie, jeczal, w koncu padl. Rano wstal z rekami w buzi i zaczynamy od nowa.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3278 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ważenie też profeska ![]() ![]() T. u babci wyjął mi widelec z ręki i jakby nigdy nic zjadł nim obiad. Kopara mi opadła poniżej kolan ![]() mnie też ![]() a! lubię takie regionalizmy dla mnie kitka to fryzura Cytat:
Cytat:
Cytat:
znam 1 (słownie: jedno), które tak nie robiło ![]() Cytat:
![]() Kasia nie chce? ![]() druga strona medalu jest trudna ogromnie. wyznaczanie granic - heh... ![]() Cytat:
Cytat:
we wczorajszych WO jest wywiad z tatą chłopca z zespołem Downa. Rodzice mega zaangażowani, starający się, walczący ze stereotypem i barierami i nagle pytanie: "- Ze wszystkich waszych poszukiwań co najbardziej usprawnia Jonatana? - To było zaskakujące odkrycie - kontakt z innymi dziećmi. Miłość rodziców jest ważna, podobnie jak stymulacja, suplementy i rehabilitacja, ale dziecko najszybciej rozwija się w relacji z rówieśnikami". dało mi po pysku i jeszcze jedno zdanie: "dzieci sązafascynowane światem i żadne wiedzy. A dorośli robią wszystko, żeby tę fascynację stłumić i zanudzić dziecko w imię poprawności i wymogu bycia grzecznym".wciąż Czereśniowa. jeśli macie tylko Lato, to dokupić inną porę roku i patrzeć - z podziwem - na reakcję Kasi ![]() T. bardzo lubi książeczki z okienkami. Ostatnio dostał taką: http://aros.pl/ksiazka/na-wsi-co-sie...ki-w-okienkach hehe, jak chodzimy z T. do knajpy, to też zawsze tak robimy ![]() a ja robię ostatnio to czego NIGDY miałam nie robić. spełniam wszystkie zachcianki syna głupie to strasznie, bo trudno mówić o "zachciankach" u roczniaka dziś przez 15 minut (!!!!!wow!) sznurował trampki konkubenta, więc Panika już szuka przeszywanek... hollllaaa, stop! niech mnie ktoś palnie w łeb
|
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty też jesteś ze Szczecina? Ja z okolic
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa! najważniejszego mi nie zacytowało....
Kocurrrr, jak to???????? Marcel bez-włosy???? fotaaaa!!!!!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-07-13 o 10:06 |
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
ale jak to? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47280534]A nie możesz dostać za ten tydzień na lewo?:/ Szkoda by było...[/QUOTE] takiej opcji nie ma na pewno, Gryzia podsunęła mi jeszcze pomysł z umową zleceniem za ten tydzień ale obawiam się, że szanse niewielkie. Liczę za to na kilkukrotne pójście mi na rękę jak będę potrzebować wyjść coś załatwić. ![]() Cytat:
przykro mi bardzo, mam nadzieję, że jednak odczujesz poprawę jak najszybciej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
foty!
zeberko ja miałam taką http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...418725184.html dla mnie rewelacyjna, wygodna i przyjemny materiał. żałuję, że nie zamówiłam od razu dwóch, bo jeszcze w niej czuję się jako tako atrakcyjnie. filusiek Twoja ciąża to jak dla mnie najszybciej mijająca ciąża. jeju, przecież ty zaraz będziesz mieć Franka przy sobie. dziewczyny możecie polecić jakąś kamerę w rozsądnej cenie?
|
#3283 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ją do witamin ciężko namówić, jak kupię i przywiozę, postraszę, że będę sprawdzać jako ojca czy leków ubywa z pudełka to zażywa wygoniłam ją do gina nie tak dawno - lekarz nic nie zalecił.... Cytat:
![]() jak urodzę to mam w planach w jednej ręce dziecko przywieźć ze szpitala a w drugiej czereśniową noc ona się niesamowicie cieszy tymi książeczkami ale widzę, że tam tyle szczegółów i postaci, że nie chcę jej wszystkiego na raz dawkować- I tak szokuje mnie jak pokazuje "wspólne" wątki dla obu części- albo w realu odnajduje coś co kojarzy z książeczki (ostatnio zepsutym wężem od prysznica tankowała motor) za przeszywankę nie palnę Cię (fajan sprawa- muszę oczaić ) ale podam Ci linka jak znajdę na lalkę jaką ma Kasia do nauki zapinania guzików, zamków i sznurowania butów![]() kitka- to tez u nas fryzura, ale równie dobrze udko z kurczaka (co na obiad? Kitki )BERBIE- dzięki za namiary na koszulę
|
|
#3285 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie spód nazywa się mech leśny - przepis biorę stąd: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepis-lesny-mech,106116.html heh, na interii po prawej stronie jest smaker i tam trzeba wpisać"mech leśny" albo wygoglować gdziekolwiek "ciasto mech leśny" grzybki robi siostra - ciasto półfrancuskie na śmietanie z niewielką ilością cukru. Rozwalkowuje i część daje na foremki do babeczek od zewnetrznej strony - tak się pieką kapelusiki. Częśc wycina szklanką i w środku robi dziurkę - to będą zatyczki do kapelusików od spodu. A z części łapkami formuje się ogonki. Do środka ogonka daje się jakąś słodką marmoladę, bo samo ciasto jest mało słodkie. końcówkę ogonka moczymy w maku. I tak się wszystko piecze. Po upieczeniu kapelusik wypełnia się tym, co się lubi (jakaś masa budyniowa, czekoladowa itp. My dajemy orzechową, bo jednoczesnie robimy jeszcze "orzeszki"), zatykamy okrągłym ciasteczkiem, wbijamy do dziurki korzonek - trzyma się dobrze - i polewamy kapelusik czekoladą. No i ustawimy na mchu. Na mech daje się też suszoną żurawinę, czy ziarenka granatu. Dzieciom smakują grzybki, bo ładnie wyglądają i dość dobrze smakują. Mech to tak sobie szpinaku nie czućCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
słodka mimo wszystko ![]() ja tak patrzę na tę moją bratanicę i powiem Ci, ze wiele bym dała, by trochę nabałaganiła czy podokuczała. Rano zdjęła pizamkę i złozyła w kosteczkę (moje siostrzenice rano rzucają piżamki w podskoku na co popadnie, albo robią sobie z nich lasso aż siostra zapalenia gardła dostaje), zeszła na śniadanie i usiadła grzecznie przy stole, czekając aż się babcia pojawi (siostrzenice krzyczą, dlaczego jeszcze nie ma nic do jedzenia), ubiera buciki, więc patrzę, ze są jakieś małe i słyszę: "nie szkodzi, trochę paluszki podkurczę". Normalnie ryczeć mi się chce. Cytat:
![]() Iza, z zapaleniem ucha to niestety, może się trochę ciągnąć. Ja średnio raz na pół roku miałam i leczenie trwało tygodniami czasem szpitalem się kończyło. Jak się dzisiaj czujesz? Jaki antybiotyk dostajesz?---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-07-13 o 13:22 |
||||||||
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Pani będę zamawiać książki otwórz i odkryj. Coś jeszcze polecasz? Czereśniowa mamy w pełnym zestawie
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
wika- - takie to ciasto pracochłonne i takie ładne, że szkoda jeść....
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Wika a mogłabyś mi podać dokładny przepis na te grzybki? Bo kiedyś robiłam, nawet specjalnie foremki małe do babeczek kupiłam ale wszystko mi się kruszylo i pękalo. Za drugim razem też nie wyszło. A ja uwielbiam takie ciasta
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Siostry dziewczyny siekają ciasto, wałkują i kleją korzonki ![]() Cytat:
1/2 kg. mąki kostka margaryny szklanka kwaśnej śmietany wszystko zagnieść, posiekać i na godzinę do lodówki. Po godzinie wałkujemy, wycinamy i pieczemy - nic się nie powinno kruszyć ![]() a i mak na korzonek dopiero po upieczeniu - korzonek się moczy w białku jajka i mak się fajnie klei
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Wika dziękuje bardzo
|
#3291 |
|
Konto usunięte
|
Wika a jak smakuje to ciasto ze szpinakiem ? Przypomina coś ?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Jojla, a moze niech ci to policza jako nadgodziny? I zaplaca albo zapisza jako do odebrania na urlop
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było lepiej,teraz znowu gorączka i jest gorzej.Jutro wizyta u laryngologa. Domiś od rana nie chce cyca,płacze na sam widok.Czy antybiotyki mogą zmienic smak mleka?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dewczyny..
Nie cytuje, ale jestem na biezaco.. Czytam Was codziennie.. ![]() U mnie problem, bo wrocila nadczynnosc tarczycy i troche sie boje, bo jak ostatnio poronilam, to tez mialam kiepskie wyniki trczycowe.. teraz czekam na wizyte u endo, ale boje sie potwornie i zastanawiam codziennie, czy moje dziecko jest cale i zdrowe.. czy ja sie kiedys pozbede tego strachu o nie?.. ![]() Mam do Was pytanie... Od ktorego tygodnia najlepiej uzywac detektora tetna?.. I jaki polecacie?.. Wiem,ze sto razy sie to przewijalo, ale ja nie planowalam zakupu i teraz nie pamietam... Ale jednak chyba nie dam psychicznie rady.. Musze wiedziec, jak moja dzidzia sie ma... ![]() Sciskam Was mocno wszystkie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż synka ![]() Cytat:
Jojla może zapłacą jakoś premię albo coś - koniecznie pogadaj! Zeberko - dobrze pamiętasz, to mój pierwszy zabieg... ========================= ====================== jeszcze raz dziękuję za wsparcie!!! dziś trochę boli mnie brzuch choć praktycznie nie krwawię... ale to pewnie normalne... nie pisałam wcześniej, ale kiedy do wiedziałam sie, że jestem w ciąży, to zaraz o tym samym poinformowali nas brat i bratowa tżta...termin - jakieś 2 tyg. szybciej niż my...ucieszyliśmy się oczywiście i nie mogłyśmy się nagadać, jak to fajnie będzie w lutym...oni są jeszcze w Anglii, ale wracają wiosną...dziś nas odwiedzili, bo musieli przylecieć do Polski na weekend...bardzo ich lubię i życzę jak najlepiej oczywiście...ale tak mi strasznie ciężko...jak przyjechali, to mnie K. przytuliła a ja się poryczałam... wczoraj też pod prysznicem się poryczałam...nie mogę tego wytrzymać...ciągle się pytam dlaczego Bóg nas tak doświadcza...daje nadzieję i ją zabiera...dlaczego tyle razy...co chce nam przekazać i jaki jest Jego cel...nie umiem tego wszystkiego pojąć i odczytać...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-07-13 o 14:50 |
||
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Rena... Az mi lzy poplynely... Tak mi przykro strasznie, ze znow to musialas przezyc... Przytulam Cie mocno, bo tylko tyle moge..
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kundzia dzięki za info co jadłaś
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
Renia jestem z Toba calym sercem... :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest mi tak strasznie przykro że znowu przez to przechodzicie
|
|
|
|
#3300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dziwię się, że brat nie wytrzymał... tylko dzieci tak bardzo szkoda, jakie to okrutne, że ktoś swoim zachowaniem, wpływem potrafi zgotować taki straszny los najbliższym... Cytat:
płakać mi się chce...Cytat:
pogadam jutro w finansach, może uda się coś załatwić Cytat:
![]() Tego strachu się nie da niestety pozbyć... ![]() Cytat:
Boże, Renia co ja bym dała, żeby móc coś dla Was zrobić, żebyście nie musieli znów przez to przechodzić... To wszystko jest takie trudne... Kochana płacz, musisz jakoś sobie poradzić z tymi wszystkimi emocjami. I pisz przytulam mocno
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

Zwykle druga próba kończy się zgarnięciem gościa przeze mnie :P
, wkładałam do lóżeczka nie zważając na łzy, zabierałam z łóżeczka zabawki i zostawiałam ją tam na chwilę pokazując na miejsce "przestępstwa" i tłumacząc, że tak nie wolno

normalnie zatkalo mnie

paranoja... 

nie dziwię się, że brat nie wytrzymał... tylko dzieci tak bardzo szkoda, jakie to okrutne, że ktoś swoim zachowaniem, wpływem potrafi zgotować taki straszny los najbliższym...