|
|
#1171 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 23 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znudzi jej się może
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie!
|
|
#1175 | ||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47279918]Witam się z rodzinnego domu! Dosyć intensywnie mam i nie mam szans nadrabiać, bo mój telefon z tapatalkiem w serwisie ![]() No więc jem, jem i jem. Ale.... Załatwiliśmy noclegi dla gości ![]() Właśnie jednym okiem podglądam płytę z wesela, na którym byłam z kolegą zamiast TŻ... I kurdę - pierwszy raz mogę na siebie na filmie patrzeć... I znów mam zagwozdkę z tym video ![]() W ogóle byłam dzisiaj właśnie u tej "Pary Młodej" z filmu obejrzeć ich córeczkę, która nie ma jeszcze tygodnia. Normalnie to takich małych dzieci nie nachodzę, ale byłam przy okazji u Babci. No i TŻ zachwycony, ja mniej. Przeszedł wersji "wiesz, pasuje tak dwa lata po ślubie myśleć o dziecku" na "pasowało by rok po ślubie mieć dziecko" Ja wymiękam...Fajnie tak, zrobiliśmy prażone, siedzimy przy piwku. Fajnie, że u mnie w domu też może być fajnie [/QUOTE]fajnie, że fajnie ) i gratuluję owocnych negocjacji co do dziecka, niech się takim maluchem pozajmuje chociaż dzień. ba! niech raz pieluchę z kupką zmieni to mu się odwidzi u mnie jeszcze terminów na wrzesień nie ma. chociaż we wrześniu to my się nie wyrobimy, bo TŻ 27 dopiero przylatuje na urlop. więc pewnie zostanie nam pierwszy weekend października. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nam się kazał w II połowie roku przypomnieć, żeby nas przepisał. pójdziemy na przełomie września i października. Cytat:
ona już taka jest. chociaż kiedyś zupełnie inaczej się zachowywała. robi się z niej maruda straszna... spróbuję |
||||||
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo remontyyyy...ja na wakacjach skoro nie moglam gadac o slubie to omowilismy wizje domu...i chyba bedize dol(salon, kuchnia) bialo niebieskie.
) ja z moja mama o slubie nie rozmawiam bo mam mnostwo czasu..dla swietego spokoju temat zaczne we wrzesniu ale wspolczuje takiego starcia![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny współczuję Wam - ja z moją mamą konsultuję wszystkie decyzje, jest moim największym wsparciem ale też potrafi krytycznie spojrzeć i doradzić. Ale przez całe czas podejście jest jedno: pomaga nam jeśli tylko o to zapytamy podczas gdy wszystkie decyzje są nasze i tylko nasze
). Więc nie dość, że rodzice płacą niemal za calutki ślub i wesele (pierwotnie chcieliśmy organizować sami ale nie było nawet takiej opcji ) to zostawiają nam w zupełności wolną rękę jak chcemy, żeby wszystko wyglądało. A jeśli tylko potrzebujemy porady (czyli dość często ) to zawsze mogę na nie liczyć
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z moją matulą nie mam takich problemów
Rozmawiam z nią o ślubie bardzo często, pytam, ona mi doradza, ale mam wolną rękę Czasem tylko mnie wkurza, bo ona słucha innych i zdarza jej się przekładać czyjeś zdanie nad moje. Ostatnio mnie zdenerwowała, bo już ustaliłyśmy, że kartacze i babka ziemniaczana nie będą w podgrzewaczu, a goście dostaną je na stoły, a tu ciotka się wtrąciła, że tak nie może być, bo zimne będzie i niedobre I matula już zmieniła zdanie, że nie można ich postawić na stół. Ale dobitnie jej powiedziałam, że ja nie lubię na weselach stać w kolejkach do stołów i podgrzewaczy, dlatego albo będzie na stole albo w ogóle, a i zimne ja z chęcią zjem. I chyba zrozumiała, że zimna babka też jest bardzo dobra, bo przyznała rację
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam na ten moment kiedy bede mogla na nią liczyć.. poki co "mnostwo czasu....5razyCi sie dziecko odmieni..." i to troche prawda... ot takich dyskusji czy zielony czy niebieski pasuja do srebrnego mam Was
![]() co do mebli z olchy to ja ekspertem nie jestem(bo musialam wygooglowac jaki kolor to olcha ) ale jak juz wiem.. to ten szary watpie.. ja mam szary (kolor; poranek jakis tam niby jasno grafitowy) i mam jasne meble.. ciemniejszych tu nie widze...do olchy jak juz wpisalam w google i szukam czegos pod szary pasuje mi to.. .takie szare wchodzące w sine/niebieskie ;-) cos cieplejszego niz moj szary
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tak samo Cały czas rozmawiamy o czymś związanym ze ślubem Tylko my mamy jeszcze ciotkę, co niedawno wyprawiła wesele dla swojej córki i 'ona wie najlepiej' co trzeba, a czego nie
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mamuśka, to sama do mnie dzwoni, bo wpadła na jakąś inspirację
Generalnie, to już Wam pisałam, że ja pępowiny odcietej nie mam, więc moja mama to dla mnie najważniejsza osoba, w każdej sprawie, ze ślubem także jej rady są strasznie cenne, mam to szczęście, że niczego nie narzuca.
|
#1182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lipstick, a tak w temacie, mozesz to podrzucić mamie.
11.04.2015 Edytowane przez misiaa91 Czas edycji: 2014-07-13 o 10:59 |
|
|
|
|
#1184 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w drodze do pracy. Co prawda mam na 14 ale autobusy na tym letnim rozkładzie są przy dobrym układzie co półtorej godziny
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
cześć wam
spałam do 11 dzisiaj, jak nigdy Jarson dziś już wygląda ładnie... już się tak nie drapię mocno na jego widok
|
#1189 |
|
... choć nie Westwood
|
Dzień dobryyyyyy
![]() Ja niedawno wstałam, zrobilismy wczoraj parapetówkę, opijalismy nasze mieszkanie do rana. cały dzien wczoraj siedziałam w kuchni, potem impreza i dziś się czuję jak cień człowieka ale przynajmniej będę miała czas na ogarnięcie wizazu, nadrobienie wątku i czytanie książek. Czemu weekendy są takie krótkie?
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 23 :)
Misia myslisz z ta olcha i szarym?
Ex i czesciowo Squarra wlasnie w tym fakt, ze ja chce osiagnac efekt jasnego, przejrzystego pokoju, wiec kolory ścian musza byc dosc jasne... plus na ścianach nie widze ani niebieskiego ani fioletowego ani brązów. A szaro niebieski to juz w ogole. Ewentualnie szary wpadający w bez moze by przeszedł.... I ciemne ciemne ściany na pewno odpadają, ten szary myslalam, ze byłby najciemniejszy, a i tak wyobrażałam go sobie jako średni odcień, bardziej jasny .Lipstick nas w czwartek czeka droga jakies 21-24h autem tyłki to nam chyba poodpadaja .A z tymi dziećmi, jak moj młodszy bratanek sie urodził, byłam u brata zeby mu pomoc ze starszym. Brat pechowo dostał grypę i całymi dniami, strasznie słaby albo spał albo prawie przysypiał. Ja sie starszym bratankiem zajmowałam, ktory pechowo miał jakies problemy i non stop śmierdzący pampers. Nie ukrywam, zmiana tego była dla mnie traumatycznym przeżyciem, ale mimo to i tak kocham moich bratanków nad zycie .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2014-07-13 o 13:16 |
|
|
|
#1191 |
|
... choć nie Westwood
|
Magda, widziałam twoje pytanie na wątku o kolororze ścian i powiem Cu szczerze, że sama nie wiem co z tym połączeniem. Mi szary i limonka widzi się z jasnymi kolorami drewna lub z białymi (sama tak mam w salonie). Mam wrażenie, ze olcha jest trochę za ciepła do tych kolorów.
Aleeee z drugiej strony jak tak probuję sobie wyobrazić sobie mój pokój u rodziców z tymi kolorami (też zostały tam meble z nieśmiertelna olcha ) to nie wyglądałoby to źle. Ale może jakiś jasny krem z limonka byłby lepszy niż szary?
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
o to jak nie takie ciemne to Magda stawiałabym na jasne.. pochodne żółtego czyli te beze, limonki, cytrynke... cos nawiazujacego do koloru olchy...tego miodowego ;-)
szary mam przy jasnych meblach... i jakos u Ciebie go nie widze O_o
|
#1193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się głównie ta biel i szary uwidziały. Jakoś tak od ponad roku taka wizja mi się trzyma, inne kolory tak mnie nie kuszą, żebym czuła potrzebę przemalowania pokoju..... Cytat:
aktualnie mam pastelowy żółto-zielony pokój, już całkiem mi się znudził. I jest taki delikatny, chcę coś konkretnego. Stąd właśnie biały/szary/elementy soczystej zieleni .Poniżej zdjęcia. I tak, wg mnie na 1 pasują takie meble, ale dla mnie pokój za ciemny- brakuje mi tutaj zdecydowanie tego białego i szary z zielonym mogłby być jaśniejsze :P. 2 zdjęcie- no ewentualnie taki kolor może bym przebolała- beżowo/szary. 3 zdjęcie tutaj nie wiem w sumie czy ściany są całkiem białe czy minimalnie szare, ale pokój jest dość jasny, więc jest ok. I na 4 zdjęciu- taki kolor szary by mi się podobał .
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2014-07-13 o 14:10 |
||
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
jak rok juz Cie to kusi to nie pytaj tylko maluj!
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Tez szukam inspiracji na odcień beżu. Przynioslam katalogi i muszę cos wybrać co będzie padowalo do ciemnych mebli.
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Ale leniwy dzien... Caly dzien bede czekac na mecz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
No, ale te meble mi nie dają spokoju. Kwestia jest taka- moje meble są w idealnym stanie, kupno nowych to jednak spory wydatek, a ja w domu jestem łącznie jak dobrze pójdzie miesiąc w ciągu roku, więc trochę bez sensu. Szczerze- szkoda mi kasy :P, bo i tak będę musiała zmienić łóżko, lampę, dywan....a cały pokój od podstaw zmieniać? skoro i tak mnie tam prawie nie ma? trochę bez sensu. A i tak panele i drzwi do pokoju oraz drzwi do garderoby są w kolorze olchy, więc wciąż ten kolor, nawet po zmianie mebli, będzie w pokoju.
A ten z ostatniej fotki, co w ostatnim poście wkleiłam, widzi Ci się?
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Lipstick współczuję przeżyć z matką..Moja jest podobna, dlatego co do ślubu to zostanie postawiona przed faktem dokonanym-czyli dowie się jakieś pół roku przed nie zamierzam słuchać przez najbliższy rok, że głupia jestem, że po co mi to, że życie sobie marnuje itp (bo pamiętacie jak Wam mówiłam że ona M. nie lubi i byłaby najszczęśliwsza gdybyśmy się rozeszli)Magda z tych inspiracji pokoi co wrzuciłaś, to jakoś najbardziej przemawia do mnie zdjęcie nr 3 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ten dzień: 18.07. 2015r. ![]() "Elegancja polega na zapomnieniu, co się na sobie ma." Yves Saint Laurent ![]() Góra 26.08.14 Dół 14.04.15 http://czarnakretka.blogspot.com/ Edytowane przez kreciorek85 Czas edycji: 2014-07-13 o 14:52 |
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

znudzi jej się może

Ja wymiękam...
a teraz spacccc!!! Na brzuszku bo mi tylek od siedzenia zaraz odpadnie..
) to zostawiają nam w zupełności wolną rękę jak chcemy, żeby wszystko wyglądało. A jeśli tylko potrzebujemy porady (czyli dość często