|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47284871]
To masz tak samo jak ja. Czuję się bardziej rozkojarzona. Podejrzewam, że jest to związane z tym, że od lutego nie pracuje i jednak koncentracja nie ta Na mnie brak pracy bardzo źle wpływa. Nie pracuję od 2 tygodni i jak przez 1 tydzień miałam pełno energii i co chwilę cos sprzatałam, przestawiałam to ten tydzień chodzę cały czas rozleniwiona i nic mi się nie chce. Wprawdzie pracuje po 2-3 godziny w domu przed komp ale to nie to samo. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej rozleniwiona ![]() Jeszcze mąż z córą co chwilę coś robią tzn wychodzą na rower, na rolki, basen a mi z rozrywek zostaje tylko powolny spacer albo kawka z kolezanką. |
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47284871]Ja też ostatnimi dniami śpię dosyć długo, a i tak czuję się zmęczona. Właśnie siedzę i jedyne co mam zrobić to obrać ziemniaki i zrobić schabowe i nie mam siły
![]() Nie przesadzasz z takimi określeniami? Wiadomo, że jesteśmy tylko w ciąży, ale ja na przykład czuję, że pogorszyła mi się koncentracja i czuję się lepiej w czyimś towarzystwie. Mogę nawet wtedy prowadzić, ale jak mam pasażera to czuję się trochę raźniej Ale na pewno bezpieczniej jeździć autem, niż komunikacją miejską...Ja na KTG mogę leżeć na dowolnym boku, o ile czujniki odbierają tętno dziecka. A i tak za każdym razem ledwie wstaje cała obolała ![]() To masz tak samo jak ja. Czuję się bardziej rozkojarzona. Podejrzewam, że jest to związane z tym, że od lutego nie pracuje i jednak koncentracja nie ta Yyy... z racji, że napisałam, że nie jestesmy, to chyba raczej nie przesadzam... ale może nie umiem czytać ze zrozumieniem tego, co sama napisałam... ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Zbieram się na imprezkę rodzinną, podwójna okazja, urodziny siostrzenicy i imieniny siostrzeńca. Szukanie ciucha odpowiedniego do pogody, w którym nie wygląda się jak namiot to duże wyzwanie. Ale cieszę się, bo dużo smakołyków będzie z myślą o mnie robionych (tort bez surowych jajek- z gotowanym kremem, serniczki i itp ciekawe, czy tak mi nogi spuchną jak ostatnio, ledwo po schodach u nich zeszłam.
|
|
|
|
#393 |
|
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47284871] To masz tak samo jak ja. Czuję się bardziej rozkojarzona. Podejrzewam, że jest to związane z tym, że od lutego nie pracuje i jednak koncentracja nie ta
no to nie jestem sama jeszcze troszkę i wszystko nam wróci do normy ![]() no i to jest właśnie takie słodkie wózek super ! pies jeszcze lepszy, taki wariat pozytywny
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu zapowiada sie smakowicie ![]() Na poprawe humoru zamowilismy z Tz dwie duze pizze, mniam ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Angelika slodziak z tego uciekiniera
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
pizza
![]()
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Udanej imprezki Kasiu!
Pizza! Po tym weselu chyba sobie rozepchalam żołądek, bo cały czas jestem glodna :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
Witam się w nowym wątku Nie było mnie przez ostatni tydzień, bo w poniedziałek trafiłam do szpitala i wyszłam dopiero wczoraj. W poniedziałek miałam wizytę u gin i okazało się, że mam cholestazę, choć mnie nic nie swędziało tylko wyniki wyszły źle, więc cały tydzień kroplówki i jestem napompowana jak balon. Nadrobiłam tylko ten nowy wątek, a w wolnej chwili zerknę do starego. Dużo się u Was dzieję, więc wszystkim życzę powodzenia w rozstrzygnięciu spraw i zdrówka dla rodzin. Papryczka ogromne ![]() ![]() za to żebyście w końcu wyszły, bo sama wiem jak to jest tam siedzieć i tylko patrzeć jak codziennie ktoś wychodzi, a Ty nadal zostajesz. Dużo zdrówka dla AnastazjiSwoją drogą fajny tytuł wątka, kto jest autorką?? Moja dzidzi w środę, czyli w 37 tygodniu 0 dni już ważyła 3250g, troszkę za szybko jak dla mnie przybiera, ale ogólnie wszystko dobrze. U mnie ktg wygląda tak, że leżę zawsze na lewym boku raz 15 min raz 30 nie wiem od czego to zależy ale w szpitalu przez ten tydzień miałam robione codziennie i trzy razy się zdarzyło, że fasolka miała czkawkę raz zaznaczałam, bo nie wiedziałam co mam robić a położna wyszła, później już nie zaznaczałam. a i oczywiście na usg się dzidzia wysiusiała, to już jej rytuał
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka 3250 to juz nie taka fasolka :-P siusianie musiało fajnie wyglądać
dobrze, ze juz jesteś w domu! Podziwiam te dziewczyny, które leżą w szpitalu i nie zwariowały. Papryczko i jakie wieści? Justa dały coś leki? Jak się czujesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lepiej, że dzidzia waży więcej niż jakby ważyła za mało tym się akurat nie musisz martwić fajna taka kluseczka z niej
|
|
#400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A ogólnie jest ok poza opuchlizną, po tych kroplówkach mam palce i kostki jak balony pomimo, że cały czas leżałam. Wczoraj wzięłam się za ogarnianie, bo wiecie jak chłop sam w domu to później sajgon, to wieczorem brzusio się strasznie stawiał i "krycha" bolała, ale rano było już ok, w końcu się wyspałam, bo w szpitalu to kiepsko. Leżałam z dziewczyną, która jest dopiero w 8 tygodniu i ciągle zamykała okno, bo się bała, że się przeziębi a taki upał, że ja leżałam i cała mokra byłam. Co tylko przyszła położna to otwierała, ale to walka z wiatrakami
|
|
|
|
|
#401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masakra ! 8 tydzień aa opuchlizna to przez te kroplówki, bo woda musiała gdzieś pójść chyba ;p;p ale dobrze że się dobrze czujesz ja po wysiłku mam tak samo jeszcze nogi jak balony mi się robią ;p masakra
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
hej, chcialam sie przywitać w nowym watku juz wcześniej ale z reguly jak nadrabiam wieczorem to zasypiam...
wczoraj robilam gbs, czy was tez tak bolalo to pobranie czy ja trafilam na jakas poczatkujaca laske?? 21.07 mam ostatnia wizyte u mojego gin a potem już w szpitalu, ciekawa jestem terminu cc, boje sie tylko żeby nie byl to 01.08 bo wtedy urodziny ma tesciowa... milej niedzieli |
|
|
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwile, robie wlasnie obiad
![]() Wczoraj urodzila moja znajoma z bylej pracy syna 4800g, CIĄŻA Z ZASKOCZENIA. Nie wiedziała, ze jest w ciązy.. W pracy mi wszyscy gratulowali, cieszyli się a tu się okazało, ze ona w tym czasie również mamuśka. Jest mega gruba wiec nikt nie zauważyl. Nic wiecej na chwile obecna nie wiem ! A dwa dni temu była jeszcze na imprezie urodzinowej u kolezanki i drinkowała.
|
#404 | |
|
Zadomowienie
|
dziekujemy, zjadlam i od razu jak misio zapadlam w sen zimowy
W nocy pewnie nie usne ![]() Pizza byla super, a dziecko po niej szalalo lepiej niz po lodach ![]() Cytat:
siusianie?niezle....Dobrze, ze mialas dobra opieke i juz wyszlas ze szpitala. |
|
|
|
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmykam zaraz na lody - zaprosilismy rodziców do knajpki i o 17 mamy być na miejscu. W co by się ubrać - mam aż 3 zestawy na taka pogodę |
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja szok! Tez nie mogę uwierzyć :O
Koleżanka mówiła, ze jej tata ważył 5600! Porod sn. Tez ciężko uwierzyć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nigdy nie wierzyłam w to Ze można nie wiedzieć,ale ona na serio nie wiedziała. Tak jak mowie jest mega gruba, jak ja rozmawiałam z nią w pracy ze planuje to ona mowila ze jej ciężko zajsc bo ma nie regularny okres. Ma juz córkę 4letnia wiec powinna znac objawy a jednak nie wiedziała. Kazdy jest w mega szoku.
A na pewno nie wiedziała bo ostatnio zwalniala się z pracy bo nie miała opieki dla małej,a juz wtedy mogłaby iść na macierzyński a nie się zwalniać i nie dostawać ani grosza.
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
A jak ze zdrowiem dziecka?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś nie mam aż tak dużo skurczybyków, wczoraj to miałam nawet ok 20 na h, ale nie cały czas, dziś miałam ok 20 ale przez cały dzień.. Właśnie leże na łóżku bo mnie tak strasznie pod żebrami coś boli aż piecze(dzidziuś musi na coś uciskać) Tytuł naszego wątku jak najbardziej trafiony, bo Krycha mnie dziś boli i czuję jakby bardzo spuchła.. |
||
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wcześniej. Papryczka, dobrze że piszesz o tych sokach, bo ja się zastanawiałam czy mogę Kubusia wpakować do torby ;-)
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiuulad a co teściowa planuje na urodziny, że nie chcesz przegapic?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#413 |
|
Konto usunięte
|
Moja teściowa ma urodziny 20 sierpnia, ale nie planuje przechodzić do tego terminu
|
|
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj, ale juz wszystko dobrze mam nadzieje autorka jest Butter ![]() Loooo no to sporo juuz |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Zaje...cie. 12go września mamy wesele u męża w rodzinie. Ustaliliśmy najpierw ze oczywiście nie idziemy, ewentualnie na sam ślub... A dziś mąż zaczął ze przecież na godzinę możemy pójść - no możemy. I przyjechali z zaproszeniem i powiedział im ze oczywiście będziemy bo mu się szkoda zrobiło ze więcej osób będzie z rodziny panny młodej ;-) ehh musze kupić kiecke, a właśnie do mnie dotarło że że mnie się jeszcze będzie lało! Można w połogu potem używać tamponów czy wcale wcale?
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Angielka? Mam tylko nadzieję, że z dzieckiem wszystko Ok. |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak ona dala radee urodzic
|
|
|
|
|
#419 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super wozek i slodki piesek ![]() Cytat:
To tak jak ja..mam wrazenie ze moglabym przespac caly dzien.. Cytat:
Pizza!!! Ale mam ochote! Cytat:
Witajcie ![]() Dzisiaj mamy dzien lenia! Siedzimy sami w domu i odpoczywamy od wszystkich i wszystkiego. Tz robi dzisiaj pyszna kolacje z deserem- juz sie nie moge doczekac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
I przez Was też bym zjadła pizze :-P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Ale na pewno bezpieczniej jeździć autem, niż komunikacją miejską...
ciekawe, czy tak mi nogi spuchną jak ostatnio, ledwo po schodach u nich zeszłam.

. A ogólnie jest ok poza opuchlizną, po tych kroplówkach mam palce i kostki jak balony pomimo, że cały czas leżałam. Wczoraj wzięłam się za ogarnianie, bo wiecie jak chłop sam w domu to później sajgon, to wieczorem brzusio się strasznie stawiał i "krycha"
masakra ! 8 tydzień