|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
nie ma wyjścia ![]() Nasze serduszka nam wszystko wynagrodza! |
|
|
|
|
#512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
hejka
ja dzisiaj przeżyłam "chwile grozy", szłam z psem na spacer, gdy nagle zaatakował nas pies ugryzł mojego, na szczęście nie głęboko, z tyłu grzbietu, chyba go właściwie tylko drasnął ale co się nerwów najadłam to mojemój pies szedł na smyczy, a tamten pojawił się nie wiadomo skąd i biegł prosto na nas, dobrze że tylko tak to się skończyło Cytat:
ja o mojej też dowiedziałam się od szwagierki, która usilnie kazała wycierać mi twarz, twierdząc że się ubrudziłam ostuda ma postać takich brązowych plam, najczęściej są one ułożone równomiernie na twarzy, np na policzkach, na grzebiecie nosa i na czole albo właśnie nad wargą tworzą taką smugę, która z daleka wygląda jak wąsik Cytat:
![]() ![]() to musiało być pyszne ![]() dobrze że skurcze ustały, ja nie lubię jak choć trochę boli mnie brzuch, bo zaraz mi się wydaję że to już
|
|
|
#513 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
|
|
#514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, nawet w tym ataku paniki przyszyłam kotki do pomocnika na łóżeczko.. Obawiam się tego, że jak coś się zacznie, to ja nie mam ani GBSa, ani konsultacji anestezjologa, ani zweryfikowanej szczepionki, jaką mają w szpitalu... Eh. |
||
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci że wszystko działo się tak szybko, że nie zdążyłam nawet o tym pomyśleć, jak odganiałam tamtego psa
na szczęście nie rzucił się na mnie dodatkowo okazało się że ten pies był z jakimś pijakiem, który nawet nie był w stanie go złapać i jakoś nad nim zapanować teraz kurczę będę się bała sama wychodzić z moim psem, bo to było prawie pod samym moim blokiem, nie wiem czy ten facet gdzieś nie mieszka w pobliżu mam nadzieje że już ich nie spotkam
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Zaczarowanadlaniego - no to teraz się zacznie u ciebie za oknami...
|
|
|
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie po ciąży to zejdzie? Za mało mi plam na twarzy? Mi kiedyś pies złapał mojego małego,kudtatego w pysk i szarpał jak szmatę na kazda stronę,tamten był na smyczy a mój podbiegł bo głupi i młody. Nie szło wyjąć jej mu z pyska,wkoncu puścił.. Cale szczęście złapał ja za jej dluga sierść a nie kark bo było by po psie. Wiem co musiałaś przeżyć,wspolczyje. Hha Halinka nie wie chyba,ze kto się śmieje ten się śmieje ostatni,:-D zeby jej czasem pierwszej niespodziewanie nie zlapalo:-D:-D
|
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#519 | |
|
Raczkowanie
|
hahaha też oglądałam!! tyle radości
Cytat:
|
|
#520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczarowanadlaniego - wstrzymaj sie z porodem na dzień, dwa bo jutro pewnie wszyscy skacowani będą w pracy (szpitalu)
|
|
|
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
Patrycja
A nie depilowałaś sobie wąsika ostatnio? Ja przez problemy z przebarwieniami swojego nie ruszam bo taka depilacja może sprowokować powstanie plam. Malutka Ja zadzwoniłabym na policję. Może jakby pijaczek dostał mandat to psa trzymałby na smyczy. Mam problem z sąsiadem (nawiasem mówiąc to ten sam co pali plastyki) który wyprowadza psy na spacer. Jeden jest na smyczy a drugi chodzi luzem (podobno łagodny...amstaf) Kilka lat temu jego psy zagryzły jamnika za co facet ma wyrok, pogryzły też dziewczynę i jej psa ale rodzice dali się przekupić i nie wnieśli oskarżenia. Tamte psy mu zabrali lecz teraz nie pilnuje kolejnych. Mam niepotwierdzone informacje że w zeszłym tygodniu została zaatakowana kobieta z psem. Pisała na Facebooku żeby ludzie uważali w tej okolicy na gościa z psami które są niebezpieczne. Napisałam do niej żeby opowiedziała mi szczegóły i aktualne czekam na odpowiedź. Mam zamiar zrobić z tym porządek. Facet czuje się tu bezkarny bo to małe miasto i ludzie boją się odezwać tylko nie wziął pod uwagę że ma nową sąsiadkę która ma duzo czasu i energii żeby zmienić jego głupie przyzwyczajenia |
|
|
|
#522 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Patrycjo pytalas mnie jakie biore leki- Proursan, po ktorym przeszlo mi swedzenie!!! Mialam przypisany Ursopol, ale objechalam kilka aptek i nie mieli na stanie... musialabym czekac do nastepnego dnia, wiec skonsultowalam sie z lekarzem i wzielam zamiennik!!! Najwazniejsze, ze dziala!!!! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#523 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
A jak nie moga wstawac ? To jest jakis kolejny polski absurd
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#526 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
inna sprawa, czy ma kto to zrobić za Ciebie, bo jak nie to nie za ciekawie..Cytat:
![]() Cytat:
). Ale jak mieszkaliśmy w bloku i trzeba go było wyprowadzać w osiedlu to na smyczy i do tego w kagańcu, mimo tego że jest niegroźny. Po co mi mają ludzie panikować i jeszcze jakieś problemy robić? A zdarza mu się polecieć np do innego psa bo chce się bawić (pod warunkiem, że ten drugi pies też chce się bawić, bo jak warczy to mój ucieka w podskokach ).Cytat:
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lal! Gratuluję! Dotrwalas! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Zbieram się na KTG do szpitala, mam zamiar jeszcze raz udac się do szoacownych Pan w sprawie cukrów, 3 dzien mam przekroczone na czczo mimo i że nie grzeszę, cukry też wysokie po posiłkach. TO nie ejst normalne. W nocy źle się czułam, ale to może spadek formy psychicznej, zaczełam bac się, że zaraz urodzę, czuję słabe ruchy małej. Może to ktg mnie uspokoi. Justa kciukasy za CIebie, żeby wszystko było dobrze. Co do pobytu w szpitalu to ciekawe rzeczy piszecie, byłam tam tylko 2 dni, ale prawie nic nie jadłam. Nie miałam swoich talerzy ani szczuców. Papir toaletowy był. Jedzenie wyglądało tak pasudnie, że tylko piłam tą rurowatą herbatę. Nie wiem czy teściwej nie poprosić, żeby mi chociaż jakąś zupę ugotowała, znając życie nikt na to sam nie wpadnie. Twin Maid - Ty miałaś w szpitalu swoje naczynia? Lęcę...miłego dnia. ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Papryczko kcukasy za dzisiejsze wyjście, już Wam wystarczy tego pobytu. |
|
|
|
#530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Papryczko,
abyście dziś mogły wyjść do domuKroopka, za 38tcCytat:
czop może odejść na parę tygodni przed porodem. Nie miałaś go podbarwionego krwią więc spokojnie.Cytat:
Cytat:
zdziwiłam się jak dziewczyny pisały, że pobranie GBS boli.Cytat:
za ktgMiałam w szpitalu swój kubek i sztućce
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-07-14 o 08:32 |
||||
|
|
|
#531 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oddychamy Cytat:
Cytat:
Ale ci zazdroszczę że masz już kruszynkę przy sobie. Już bym mogła rodzić! Cytat:
Współczuję ataku kolki. Wiem co to znaczy. Ale jeżeli bóle te są podobne do porodowych to przynajmniej wiem co może mnie czekać. Tak sobie o tym myślę. Trzeba pić wodę strumieniami .... najlepiej Jana. Mnie to dużo pomogło. No ale co nie chcą cię podleczyć ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też uważam, że powinnaś to zgłosić lub zleć to TŻ żebyś się denerwować nie musiała. To przecież paranoja, żeby bać się wyjść na spacer z psem bo za rogiem może czaić się ten agresyw. Cytat:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` Jestem po wizycie w szpitalu. Łożysko mi się podniosło. UF! Mała dalej pozycji nie zmieniła, oczkami wypatruje mamusi przez brzuszek. jak zapytałam o cc przy takim ułożeniu to powiedział, że ostatnie USG zdecyduje o formie porodu. Wg USG jeszcze mi parę dni brakuje do donoszenia całkowitego ciazy ale mam odstawić luteinę i oczekiwać co się będzie działo. W środę znowu mam podjechać do szpitala do niego na dyżur i będziemy robić USG. Także jeszcze trzy dni oszczędzania się.
|
|
#532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może dzidzia do 4kg dobije ale pewnie nie więcej poza tym pomiary zawsze trzeba traktowac z rezerwą Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w 37 tc
Po takiej dlugiej przerwie nieobecnosci na wizazu pierwsze co trzeba sprawdzic-to czy ktoras nieurodzila- uffff nic takiego nie mialo miejsca wiec najciekawsze przede mna ![]() Ale czy ja dobrze slysze? 2 czopy odeszly....no to pieknie, ciekawe czy Dziewczyny beda nastepne do porodu ![]() A moze jednak H4linka? Powiedz nam kochana czarownico-jaka widzisz przyszlosc dla siebie? ![]() Ale mielismy niespodzianke ostatnio... W weekend sprzatam sobie szuflade (nadal po remoncie sprzatamy kazdy kat) i znalazlam...500 Euro ![]() Tez dzisiaj zaczynam cotygodniowe ktg wiec uciekam zeby cos zrobic jeszcze przed wyjsciem.. MILEGO DNIA!!!!!!!!!!!
|
#534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Cytat:
co do tych oczu, to ostatnio połozna o tym mówiła i z tego co zakumałam chodził o to, że jak się zamyka oczy to się tak jakby źle prze, tzn przec trzeba tak jak na kupę a nie spinać się już od glowy a jak sie zamyka oczy z cąłej siły to się właśnie podnosi ciśnienie w czaszce a nie w d...i wtedy bardziej pękają naczynka w oczach...a potem się ma całe oczy czerwone przez 2 miechy |
||||
|
|
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
I jak Papryczka? Wychodzicie dzisiaj do domu?
|
#537 | ||
|
Zadomowienie
|
Ani trochę, ale musiałam to napisać, kolejny temat musi być z czopem.
Nie gniewaj się Cytat:
![]() Cytat:
Trzymajcie za mnie kciuki bo dzisiaj mam wizytę u lekarki po zaświadczenie do cc. Ubaw po same pachy.
|
||
|
|
|
#538 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
21 lipca dopiero sie bedziecie umawiac na termin? A to nie za pozno?Tak to mozna wrozyc, chociaz chociaz Dzidzia moze zechciec wyjsc wczesniej na przyklad ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno mała ułoży się tak jak trzeba...to jest takie naturalne, u jednych wczesniej u innych później ale w większości przypadków dziciol wie jak ma sie urodzić i tak się uklada! na pewno donosisz i wszystko bedzie super ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

ugryzł mojego, na szczęście nie głęboko, z tyłu grzbietu, chyba go właściwie tylko drasnął ale co się nerwów najadłam to moje
A ja, że przeciez nie jadłam czekolady. Ide do lustra, a tam wzdłuż górnej wargi ciemna krecha, jakbym sobie kontur zrobiła brązową kredką
. Mimo, że ledwo chodzę, jakoś dałam radę, miałam straszną ochotę
.

abyście dziś mogły wyjść do domu