III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-13, 23:52   #4441
aa2
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

hejj wieczornie
pojechaismy na mecz do znajomych a do domu wrócilismy na dogrywkę
mały poszalał z kolezanka-rok starsza, ael zabawę maja przednia nawet sie razem kąpali

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę narzekać na teściów, bo naprawdę są w porządku To mój Małż częściej na nich narzeka, ja do narzekania nie mam powodów
Ale powiem Wam, że już nie długo będzie rok po ślubie, a ja jakoś nie mogę się przełamać i nie mówię do nich "mamo", "tato" ale normalnie Pan/Pani (a mieszkamy razem Może jak Mała się urodzi to będzie łatwiej powiedzieć babcia/dziadek
spoko ja juz troche po subie a i tak bardzo bezoosobowo sie zwracam, odkąd jest młody t babcia, dziadek, czasme powiem daj mamie/tacie itd

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Dokładnie

Dziękuję
a co do ruchów, to dokładnie uważam to samo (tak jak napisałam )
Kochana napiszesz co to za karuzelkę miałaś dla swojego synka?

Dziękuję
widziałam wpis o ruchahch i sie również zgadzam
co do karuzeli kurcze no wybacz widziałam ze pytasz i potem z gowy mi wyleciało zeby napisac ze to fisher price
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...411520287.html
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 23:53   #4442
agness2011
Raczkowanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Witajcie Wpadłam tylko się przywitać, bo jestem w trakcie nadrabiania - dokończę pewnie jutro U mnie intensywny weekend był - w rozjazdach cały, ale fajnie było

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile,jestem przerazona,skurcze wrocily a lekarz jakos srednio sie przejmuje,dostaje tylko nospe i magnez.nie wiem co mnie czeka jutro jak tak dalej bedzie.skurcze co 4 minuty
agnes 20 trzymaj się cieplutko i nie stresuj, bo to pewnie dodatkowo pogarsza sytuację - najważniejsze, że pod fachową opieką jesteś trzymam kciuki, żeby wszystko u Was było dobrze

Jutro skończę nadrabiać, bo teraz już ledwo żyję... Dobrej nocy
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-13, 23:54   #4443
aa2
Zakorzenienie

jejaaa własnei zapomniała pisać
Agnes20 trzymaj sie tam i mam nadzijeej ze skurcze sie wycisza, no kurde ale co to za ekarz ze z toba nie rozmawia i nei mówi co i jak , mocno mocno trzymam kciuki aby sie uspokoiło
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 00:02   #4444
201610121609
Konto usunięte

Agnes-ale zmiany lekarzy sa prawda? Wypytaj jakiegoś innego albo powiedz twardo, ze chcesz wiedziec co sie z Tobą dokładnie dzieje i niech Ci wszystko jasno wyłoży a nie robi swoje bez informowania bo kurde nerwy i niepewność na bank nie pomagają... bedzie dobrze ale rozumiem, ze sie denerwujesz i nie rozumiem dlaczego lekarze nie moga zaskoczyć, ze normalna rozmowa by Ci bardzo pomogła...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 00:05   #4445
Latte88
Zakorzenienie

Chyba znalazłam lekarstwo na ból pachwin i spojenia. Spróbowałam podnieść nogę jakby w marszu w miejscu i tak 4 razy zrobiłam i chodzę normalnie bez bólu krok bociana w miejscu
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 06:10   #4446
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość

Mecia a bierzesz coś na to, może maść? Współczuję [COLOR="Silver"]

:
Już w życiu tego się nabrałam tyle i jedynie co to ulga na 5 minut Wiedziałam,że w ciąży się pogorszy ale nie aż tak,żebym spać nie mogła z bólu... Coś czuję,że jakiś zabieg po ciąży się szykuje,bo przed już mi trochę wylatywało a teraz chyba już całkiem
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile,jestem przerazona,skurcze wrocily a lekarz jakos srednio sie przejmuje,dostaje tylko nospe i magnez.nie wiem co mnie czeka jutro jak tak dalej bedzie.skurcze co 4 minuty
Trzymaj się tam !!! Mam nadzieję,że wyjdziecie z tego bez szwanku i doczekasz jeszcze te parę tygodni do terminu !

Zbieram tyłeczek i zaraz wychodzę na glukozę tyle iść,ja chyba oszaleję...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 07:44   #4447
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hejj wieczornie
pojechaismy na mecz do znajomych a do domu wrócilismy na dogrywkę
mały poszalał z kolezanka-rok starsza, ael zabawę maja przednia nawet sie razem kąpali

spoko ja juz troche po subie a i tak bardzo bezoosobowo sie zwracam, odkąd jest młody t babcia, dziadek, czasme powiem daj mamie/tacie itd

widziałam wpis o ruchahch i sie również zgadzam
co do karuzeli kurcze no wybacz widziałam ze pytasz i potem z gowy mi wyleciało zeby napisac ze to fisher price
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...411520287.html
A ja tesciowa mam super!
Mowie do niej mamo,chociaż wiadomo,ze mamę mam jedna i kocham ja najbardziej.
Z tym,ze tesciowa jest taka super i sama kazała.do siebie mówić mamo, a jakbym nie mówiła to dziwnie- mogłabym jej sprawić przykrość. To mama mojego męża,a ze traktuje mnie jak swoje dziecko to nie mam nic przeciwko.
My nie miałyśmy nigdy żadnych sprzeczek. Naprawdę!

Aisa Twoja to się w zoo powinno zamknąć... Tylko szkoda tych zwierzątek, ale moze do lwow...

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Maz właśnie śniadanko robi,a mloda się nocnikuje.
Cudnie, zaraz wstene na jedzonko.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Agnes trzymaj się kochana!
Kurcze powinni Ci coś bardziej rozkurczowego dać.
Daj znać!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 08:01   #4448
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam

I dojczlandy wygrały

Wam też się teraz tak chce spać ? Nie mogę się rano dobudzic a i po obiedzie drzemka obowiązkowa

Wiecie na co mam ochotę ?
Na leczo i chyba zrobię je dla siebie, bo tż nie je pomidorów ale najpierw pierogi jutro dziś szybki kotlet

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 08:23   #4449
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Co za noc.... Od początku ciąży mam suchy zapchany nos...ale jest coraz gorzej. Całą noc się meczylam, usta wysychaly, gardło mnie teraz boli...zresztą usta spuchniete jakoś dziwnie. W dzień nic mi neo jest tylko w nocy
Już dzisiaj modliłam się żeby już było rano
Jestem nie wyspana czyli dzień do
Mały w nocy dawał taki popis że mój brzuch wyglądał jak potrzasana galareta

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 08:25   #4450
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Witam się z rana
Pobiegłam po 7 do piekarni po świeżutką chałkę i wcinam ze świeżym dżemem z jagód i truskawek
Już mi się ta chałka śniła dzisiaj

Szykuje się super pogoda! Znowu słonko od rana samego, już ponad 20st, fajnie

Też się nie mogę ostatnio wyspać i też mam popołudniowe leżakowania
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 08:32   #4451
elffirka
Rozeznanie

Witam się i ja...
Ja potrafię ostatnio spać do 11 bo nie mogę się rano obudzić i na chwilę jeszcze zamykam oczy a ta chwila trwa do 11... Ale dzisiaj się niestety musiałam zwlec... Idę na miasto... Do później... Miłego dnia...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 08:37   #4452
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A ja tesciowa mam super!
Mowie do niej mamo,chociaż wiadomo,ze mamę mam jedna i kocham ja najbardziej.
Z tym,ze tesciowa jest taka super i sama kazała.do siebie mówić mamo, a jakbym nie mówiła to dziwnie- mogłabym jej sprawić przykrość. To mama mojego męża,a ze traktuje mnie jak swoje dziecko to nie mam nic przeciwko.
My nie miałyśmy nigdy żadnych sprzeczek. Naprawdę!

Aisa Twoja to się w zoo powinno zamknąć... Tylko szkoda tych zwierzątek, ale moze do lwow...

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Maz właśnie śniadanko robi,a mloda się nocnikuje.
Cudnie, zaraz wstene na jedzonko.

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Agnes trzymaj się kochana!
Kurcze powinni Ci coś bardziej rozkurczowego dać.
Daj znać!

Nooo to mąż od poniedziałku plusy łapie i brawa dla niuni za nocniczek!

Witam

agnes20, trzymaj się twardo kochana, pozdrowionka dla Ciebie od Nas Czekamy na wieści.

Mecia, my dałyśmy radę i ty też dasz i tam pomalutku idź

Mój odpuścił dogrywkę i poszedł spać, bo rano do pracy, ale dziś rano zerkał na wynik.

Słonko wygląda zza chmur, pewno upału nie będzie, ale pranko białe mi się kończy kręcić to przeschnie trochę.
Obiad mam z wczoraj to dziś z tym luz, chyba nawet nie wychodzę nigdzie, a zajmę się zamówionymi kartkami, bo terminy mnie gonią, a ja w lesie z robotą
Mam nadzieję, że ten tydzień będzie intensywniejszy od poprzedniego i będę miała więcej werwy oraz chęci do załatwiania spraw.
Aaa no i dziś chyba wreszcie dotrze do mnie zamówienie z gemini.

Oho, chyba się pomyliłam co do pogody. Właśnie wieszałam całą suszarkę białego na balkonie i tak wali słońce po oczach, aż mnie oślepiło, jak weszłam z powrotem do mieszkania to nie mogłam się odnaleźć hehe. Znaczy się może i będzie jeszcze upalnie. Ogólnie to przydałoby mi się opalić nogi, bo na te chrzciny w niedzielę założyłabym sukienkę, a nogi jakby wór mąki na nie wytrzepał, bo jak nie spodnie to leginsy i kurna tylko paski po sandałach mi się opalą jak tak będę robiła

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-07-14 o 09:04
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 09:33   #4453
201610121609
Konto usunięte

Dzień dobry
Nie chce mi sie nic i na szczęście musze tylko troszkę ogarnąć mieszkanie i poskładać pranie z suszarki a na obiad grill na balkonie takze z głowy

Sprawdziłam i do porodu mam 53 dni...chyba zleci szybko jak tak czuje jak mała sie rozpycha to mi sie wydaje, ze rodzę na dniach juz mi sie wydaje taka duża i ze chce wyjść i jeszcze ten taki bol spojenia wieczorem to juz całkiem jakbym sie "otwierała"

Stary 2014-07-14, 09:35   #4454
małaPaulina
Wtajemniczenie

Witam się u mnie tez jest pogoda i piekne sloneczko i mam taką ochote na rower ze masakra
W ogole musze sie pochwalic ze mam swietna kondycje jestem w 8 miesiącu, ćwicze raczej w domu z braku laku ale robie treningi wcale nie takie lajtowe i czuje sie super nawet bym sobie pobiegała ale mam nadzieje ze to nie są oznaki zblizającego sie porodu

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 09:39   #4455
nmartyna
Zadomowienie

Dzień dobry
U nas w słoneczną, piękną pogodę zaczął się dzisiaj 33 tydzień
Jeszcze chwila i Malutka będzie z nami

Psinka już nakarmiona i wyprowadzona na dworek (jeszcze troszkę posiedzi sama, pewnie będzie spała ), pranie wstawione, za chwilę biorę się za robienie ciasteczek z jabłkami
Małż wróci z pracy i jedziemy przywieźć pieska do nas

Coś mi się wydaje, że to będzie dobry dzień

Miłego dnia Kochane
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:08   #4456
carolciuska
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Nie pisze, nie czytam , przepraszam jestem troche podlamana. Co prawda dzis wychodze, ale szyjka sie skrocila, malutka jest przyparta glowa. Mam do konca 35 tc lezec. Luteina, magnez, nospa. Boje sie czemu jej sie tak spieszy?
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:10   #4457
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie pisze, nie czytam , przepraszam jestem troche podlamana. Co prawda dzis wychodze, ale szyjka sie skrocila, malutka jest przyparta glowa. Mam do konca 35 tc lezec. Luteina, magnez, nospa. Boje sie czemu jej sie tak spieszy?
oj no ale nic na to nie poradzisz,leż sobie,poczytaj,poogladaj filmy,zleci ci jakos ten czas trzymaj sie i nie martw,bedzie dobrze

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:21   #4458
201610121609
Konto usunięte

Cytat:

Wiem, ze łatwo mowić ale postaraj sie nie martwić...fakt, ze musisz teraz uważać ale wypuścili Cię do domu takze nie jest bardzo zle i tylko musisz sie bardzo oszczędzać...a w którym tygodniu teraz jestes?

Stary 2014-07-14, 10:26   #4459
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
oj no ale nic na to nie poradzisz,leż sobie,poczytaj,poogladaj filmy,zleci ci jakos ten czas trzymaj sie i nie martw,bedzie dobrze
Postaram sie, masz racje, poza lezeniem nic na to nie poradze

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Wiem, ze łatwo mowić ale postaraj sie nie martwić...fakt, ze musisz teraz uważać ale wypuścili Cię do domu takze nie jest bardzo zle i tylko musisz sie bardzo oszczędzać...a w którym tygodniu teraz jestes?

Czekam na wypis, ok 14 wyjde, termin z om na 5.9
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:29   #4460
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ... Tez bym się bała, ale Twój stres Twoja Antosia czuje i tez się martwi, że mama smutna. Mimo wszystko bądź dobrej myśli, często jest tak, że kobietki,które Muszą leżeć jeszcze pp terminie rodzą. Najważniejsze, że jest zdrowa, i teraz każdy dzień sprawia, że jak pączek różyczki w końcu się rozwinie w 100%. Calujemy i ściskamy z moją małą
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:33   #4461
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Postaram sie, masz racje, poza lezeniem nic na to nie poradze

Czekam na wypis, ok 14 wyjde, termin z om na 5.9

Masz termin identyczny jak ja...wiec 35 tydz bedzie skończony za 2,5 tyg tak? Spokojnie idź do domku i odpoczywaj to nie jest aż tak długo i naprawdę minie dosc szybko

Stary 2014-07-14, 10:35   #4462
agness2011
Raczkowanie

Witam się z rana tym razem Udało mi się już nawet dokończyć nadrabianie Waszych weekendowych rozmów, ale co komu miałach ochotę odpisać, to już nie ogarniam...

Cytat:
carolciuska trzymaj się kochana - tak jak aisa pisała, skoro Cię wypuszczają, to znaczy, że nie jest tak źle i musisz się po prostu oszczędzać, a czy będziesz leżeć w szpitalu czy w domu to i tak na jedno wychodzi. Postaraj się myśleć pozytywnie no i odpoczywać trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:36   #4463
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Witam sie z rana u mnie ładna pogoda sie kroi brat juz wyciąga mnie nad jeziorko obym tylko doszła na miejsce
Carolciuska:: nie smutaj sie kochana łez odpoczywaj czytaj książki oglądaj tv byle dla dzidzi i wierze ze będzie dobrze
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:44   #4464
Asia19x
Zakorzenienie

Hej

U nas ciężki poranek, na czczo wzięłam żelazo, zapiłam wodą, a po chwili szklankę kompotu z wiśni wypiłam. Wymiotowałam jak kot, do łazienki nie zdążyłam dojść...
Już lepiej na szczęście

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:

Słońce
Doskonale wiem co czujesz, z tym, że ja leżę od 29 tygodnia, więc jeśli Cię pocieszy miałam gorzej, jedynie co szyjka się nie skróciła. 3mam mocno kciuki, leż dużo, nie rób nic, a wszystko będzie dobrze. Ja też bardzo to przeżywam, bo mam cały czas skurcze, ale leże i jestem dobrej myśli. Ty też musisz, niestety nie mamy na to wpływu Wierzę, że nasze dzieciaczki jeszcze poczekają, choć ja dopiero dzisiaj 31 tydz zaczynam

No to się witamy w 31 tygodniu, dwa tygodnie leżenia za nami, za tydzień wizyta i modlę się do Boga by szyjka się nie skróciła

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:48   #4465
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Nie przepraszaj, my tu wszystkie wiemy, że Twoja uwaga jest gdzie indziej skupiona niż na forum. Uważaj na siebie, jak każą to leż i się oszczędzaj. Tak jak dziewczyny piszą, że taka leżąca pod koniec jeszcze i po terminie czasem urodzi, także bądź dobrej myśli, a my całą paczką Cię wspieramy Trochę poleżysz, obejrzysz tv, poczytasz książkę, gazetę czy nas, pośpisz i jakoś dni będą zlatywały. Wiem, że może w domku chciałoby się jeszcze zrobić to i owo, ale nie wolno to trudno, musi to poczekać, najwyżej będzie się robiło w wolniejszym tempie.
Ja czuję się póki co w miarę,ale planujemy pomalować duży pokój, przemeblować, za tydzień zwieziemy pewnie większość rzeczy dla dziecka i jak sobie pomyślałam ile jeszcze przede mną to poryczałam się myjąc gary w sobotę. No bo jak mi zacznie powoli dupka przysiadać i będę mogła zrobić już coraz mniej to samo się nie zrobi i tak jakoś mnie puściło...ale już jest w miarę OK. Nie poddaję się, wierzę, że ten tydzień da mi trochę kopa i ruszę wreszcie z robotą.
Przesyłam swoją pozytywną energię
Na poprzedniej wizycie też miałam skróconą szyjkę, ale póki co czuję się dobrze i nie czuję by się coś działo, w czwartek będzie chwila prawdy, bo sam tam sobie nie zajrzę, a raczej nic mnie nie boli.
Na razie nic szczególnego mi nie dolega i na pewno lepiej rozumieją Cię dziewczyny, które też muszą już uważać, leżeć, bo coś się dzieje. Mimo to trzymam kciuki, byśmy wszystkie urodziły szczęśliwie.

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-07-14 o 10:55
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 11:01   #4466
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Nie przepraszaj, my tu wszystkie wiemy, że Twoja uwaga jest gdzie indziej skupiona niż na forum. Uważaj na siebie, jak każą to leż i się oszczędzaj. Tak jak dziewczyny piszą, że taka leżąca pod koniec jeszcze i po terminie czasem urodzi, także bądź dobrej myśli, a my całą paczką Cię wspieramy Trochę poleżysz, obejrzysz tv, poczytasz książkę, gazetę czy nas, pośpisz i jakoś dni będą zlatywały. Wiem, że może w domku chciałoby się jeszcze zrobić to i owo, ale nie wolno to trudno, musi to poczekać, najwyżej będzie się robiło w wolniejszym tempie.
Ja czuję się póki co w miarę,ale planujemy pomalować duży pokój, przemeblować, za tydzień zwieziemy pewnie większość rzeczy dla dziecka i jak sobie pomyślałam ile jeszcze przede mną to poryczałam się myjąc gary w sobotę. No bo jak mi zacznie powoli dupka przysiadać i będę mogła zrobić już coraz mniej to samo się nie zrobi i tak jakoś mnie puściło...ale już jest w miarę OK. Nie poddaję się, wierzę, że ten tydzień da mi trochę kopa i ruszę wreszcie z robotą.
Tobie też przesyłam swoją pozytywną energię

No to ja mam dzisiaj cos takiego jak Ty miałaś w sobotę...naprawdę nie mam dużo roboty bo tz sprząta i w ogole ale jak otwieram nasza szafę, jak zobaczę, ze trzeba tam zrobić porządek konkretny, jak pomyśle ze musze małej rzeczy porozdzielać na dwie komody zeby zapanował większy porządek i przejrzystość i ze jeszcze musze sie wybrać po kilka rzeczy na zakupy w tym tygodniu a do tego większość dnia siedzę sama bo tz pracy a moja rodzina 700km stad to mnie wlasnie puszcza...poza tym ja zawsze byłam otoczona ludźmi i buzia mi sie nigdy nie zamykała i pracowałam od 20 roku życia wiec non stop ludzie i zajęcie...teraz wariuje powoli...musze znalezc tutaj w De jakies mamusie jak urodzę zeby mieć sie z kim spotykać zreszta bede miała moja Wiki i ona mi wszystko wynagrodzi i pochłonie 100% mojej doby takze czekam... chociaz czuje sie chwilami depresyjnie...nawet jak mam cos zrobić i sie rozpedze i nagle zaczyna mnie ciagnąć brzuch i musze usiąść i odpocząć to sie wkurzam

Stary 2014-07-14, 11:11   #4467
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, my tu wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciuki
Twoja Malutka chyba bardzo chce się już przywitać z Mamusią i Tatusiem po drugiej stronie... Ale leż, odpoczywaj, stosuj się do zaleceń lekarzy a do 35 tygodnia czas szybko minie
I tak jak dziewczyny piszą, pewnie jeszcze Małej tak się spodoba w brzuszku, zmieni zdanie i nie będzie chciała wyjść w terminie.

Trzymaj się dzielnie Carolcia

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Hej

U nas ciężki poranek, na czczo wzięłam żelazo, zapiłam wodą, a po chwili szklankę kompotu z wiśni wypiłam. Wymiotowałam jak kot, do łazienki nie zdążyłam dojść...
Już lepiej na szczęście

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Słońce
Doskonale wiem co czujesz, z tym, że ja leżę od 29 tygodnia, więc jeśli Cię pocieszy miałam gorzej, jedynie co szyjka się nie skróciła. 3mam mocno kciuki, leż dużo, nie rób nic, a wszystko będzie dobrze. Ja też bardzo to przeżywam, bo mam cały czas skurcze, ale leże i jestem dobrej myśli. Ty też musisz, niestety nie mamy na to wpływu Wierzę, że nasze dzieciaczki jeszcze poczekają, choć ja dopiero dzisiaj 31 tydz zaczynam

No to się witamy w 31 tygodniu, dwa tygodnie leżenia za nami, za tydzień wizyta i modlę się do Boga by szyjka się nie skróciła
Asiu już przeszło??? Trzymam kciuki, żeby reszta dnia była spokojna i bez takich niespodzianek
Gratuluję 31 tygodnia

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Przesyłam swoją pozytywną energię
Na poprzedniej wizycie też miałam skróconą szyjkę, ale póki co czuję się dobrze i nie czuję by się coś działo, w czwartek będzie chwila prawdy, bo sam tam sobie nie zajrzę, a raczej nic mnie nie boli.
Na razie nic szczególnego mi nie dolega i na pewno lepiej rozumieją Cię dziewczyny, które też muszą już uważać, leżeć, bo coś się dzieje. Mimo to trzymam kciuki, byśmy wszystkie urodziły szczęśliwie.
Ircha właśnie mi uświadomiłaś, że mam jeszcze kupę rzeczy do zrobienia, a czas ucieka
Kurcze, dzisiaj pogonię męża, żeby w końcu przygotował mi szafę dla Malutkiej, to zacznę prać i prasować, bo jak później nie będę się mogła ruszyć to kto to zrobi?
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 11:29   #4468
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość

Asiu już przeszło??? Trzymam kciuki, żeby reszta dnia była spokojna i bez takich niespodzianek
Gratuluję 31 tygodnia

:
Dziękuję
Już lepiej, zjadłam śniadanie i jest okej. To ten kompot mi zaszkodził, może za kwaśny i wszedł w reakcję z żelazem, które trudno się przyswaja Nie wiem, ale aż się trzęsłam, nienawidzę wymiotować

Kurde uświadamiacie mi ile ja mam roboty w domu, maaaaaaaasakra
Ale nie marudzę, muszę leżeć to leżę, trudno, jakoś Tz będzie powoli ogarniał wszystko, trudno...

Tak myślę czego nie mam dla małej jeszcze. Wózka nie mamy, ale maja kupić moi rodzice. A tak to parę kosmetyków, pampersy, termometr i chyba wszystko
Czyli nie jest tak źle

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 12:08   #4469
Simran86
Raczkowanie

Witajciepóźniej Was nadrobie bo mam teraz trochę rzeczy do zrobienia;-) a na kom. 10 stron do tylu jestem:-P
Przyszła dzisiaj pierwsza paczka;-) wszystko super! Czekam na kolejne:-D do później:-*

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1405336123896.jpg (99,6 KB, 42 załadowań)
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 12:19   #4470
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Witajciepóźniej Was nadrobie bo mam teraz trochę rzeczy do zrobienia;-) a na kom. 10 stron do tylu jestem:-P
Przyszła dzisiaj pierwsza paczka;-) wszystko super! Czekam na kolejne:-D do później:-*

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app

super zakupki

ja dzis mam jakis dzien bojowy lepiej zeby tesciowa do mnie nie podchodzila bo bedzie wojna a chodzi za mna caly dzien i smeci
troszke wzielam sie za prace ogarnelam moje kwiatki na balkonie a teraz lekkie sprzatanie a pzoniej sie zobaczy tz wraca dzis wczesie bo o 18

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości