|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
hejj wieczornie
![]() pojechaismy na mecz do znajomych a do domu wrócilismy na dogrywkę ![]() mały poszalał z kolezanka-rok starsza, ael zabawę maja przednia nawet sie razem kąpali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do karuzeli kurcze no wybacz widziałam ze pytasz i potem z gowy mi wyleciało zeby napisac ze to fisher price ![]() http://allegro.pl/fisher-price-karuz...411520287.html |
||
|
|
|
#4442 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Witajcie
Wpadłam tylko się przywitać, bo jestem w trakcie nadrabiania - dokończę pewnie jutro U mnie intensywny weekend był - w rozjazdach cały, ale fajnie było ![]() Cytat:
![]() Jutro skończę nadrabiać, bo teraz już ledwo żyję... Dobrej nocy |
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
jejaaa własnei zapomniała pisać
Agnes20 trzymaj sie tam i mam nadzijeej ze skurcze sie wycisza, no kurde ale co to za ekarz ze z toba nie rozmawia i nei mówi co i jak , mocno mocno trzymam kciuki aby sie uspokoiło |
|
|
|
#4444 |
|
Konto usunięte
|
Agnes-ale zmiany lekarzy sa prawda? Wypytaj jakiegoś innego albo powiedz twardo, ze chcesz wiedziec co sie z Tobą dokładnie dzieje i niech Ci wszystko jasno wyłoży a nie robi swoje bez informowania
bo kurde nerwy i niepewność na bank nie pomagają... bedzie dobrze ale rozumiem, ze sie denerwujesz i nie rozumiem dlaczego lekarze nie moga zaskoczyć, ze normalna rozmowa by Ci bardzo pomogła...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba znalazłam lekarstwo na ból pachwin i spojenia. Spróbowałam podnieść nogę jakby w marszu w miejscu i tak 4 razy zrobiłam i chodzę normalnie bez bólu
krok bociana w miejscu
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Już w życiu tego się nabrałam tyle i jedynie co to ulga na 5 minut
Wiedziałam,że w ciąży się pogorszy ale nie aż tak,żebym spać nie mogła z bólu... Coś czuję,że jakiś zabieg po ciąży się szykuje,bo przed już mi trochę wylatywało a teraz chyba już całkiem Cytat:
Zbieram tyłeczek i zaraz wychodzę na glukozę tyle iść,ja chyba oszaleję...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowie do niej mamo,chociaż wiadomo,ze mamę mam jedna i kocham ja najbardziej. Z tym,ze tesciowa jest taka super i sama kazała.do siebie mówić mamo, a jakbym nie mówiła to dziwnie- mogłabym jej sprawić przykrość. To mama mojego męża,a ze traktuje mnie jak swoje dziecko to nie mam nic przeciwko. My nie miałyśmy nigdy żadnych sprzeczek. Naprawdę! Aisa Twoja to się w zoo powinno zamknąć... Tylko szkoda tych zwierzątek, ale moze do lwow... ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Maz właśnie śniadanko robi,a mloda się nocnikuje. Cudnie, zaraz wstene na jedzonko. ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Agnes trzymaj się kochana! Kurcze powinni Ci coś bardziej rozkurczowego dać. Daj znać! |
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() I dojczlandy wygrały ![]() Wam też się teraz tak chce spać ? Nie mogę się rano dobudzic a i po obiedzie drzemka obowiązkowa ![]() Wiecie na co mam ochotę ? Na leczo i chyba zrobię je dla siebie, bo tż nie je pomidorów ale najpierw pierogi jutro dziś szybki kotlet ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4449 |
|
Rozeznanie
|
Co za noc.... Od początku ciąży mam suchy zapchany nos...ale jest coraz gorzej. Całą noc się meczylam, usta wysychaly, gardło mnie teraz boli...zresztą usta spuchniete jakoś dziwnie. W dzień nic mi neo jest tylko w nocy
![]() Już dzisiaj modliłam się żeby już było rano Jestem nie wyspana czyli dzień do Mały w nocy dawał taki popis że mój brzuch wyglądał jak potrzasana galareta Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4450 |
|
Konto usunięte
|
Witam się z rana
Pobiegłam po 7 do piekarni po świeżutką chałkę i wcinam ze świeżym dżemem z jagód i truskawek ![]() Już mi się ta chałka śniła dzisiaj ![]() Szykuje się super pogoda! Znowu słonko od rana samego, już ponad 20st, fajnie ![]() Też się nie mogę ostatnio wyspać i też mam popołudniowe leżakowania
|
|
|
|
#4451 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja...
Ja potrafię ostatnio spać do 11 bo nie mogę się rano obudzić i na chwilę jeszcze zamykam oczy a ta chwila trwa do 11... Ale dzisiaj się niestety musiałam zwlec... Idę na miasto... Do później... Miłego dnia... |
|
|
|
#4452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nooo to mąż od poniedziałku plusy łapie i brawa dla niuni za nocniczek!Witam agnes20, trzymaj się twardo kochana, pozdrowionka dla Ciebie od Nas Mecia, my dałyśmy radę i ty też dasz i tam pomalutku idź Mój odpuścił dogrywkę i poszedł spać, bo rano do pracy, ale dziś rano zerkał na wynik. Słonko wygląda zza chmur, pewno upału nie będzie, ale pranko białe mi się kończy kręcić to przeschnie trochę. Obiad mam z wczoraj to dziś z tym luz, chyba nawet nie wychodzę nigdzie, a zajmę się zamówionymi kartkami, bo terminy mnie gonią, a ja w lesie z robotą ![]() Mam nadzieję, że ten tydzień będzie intensywniejszy od poprzedniego i będę miała więcej werwy oraz chęci do załatwiania spraw. Aaa no i dziś chyba wreszcie dotrze do mnie zamówienie z gemini. Oho, chyba się pomyliłam co do pogody. Właśnie wieszałam całą suszarkę białego na balkonie i tak wali słońce po oczach, aż mnie oślepiło, jak weszłam z powrotem do mieszkania to nie mogłam się odnaleźć hehe. Znaczy się może i będzie jeszcze upalnie. Ogólnie to przydałoby mi się opalić nogi, bo na te chrzciny w niedzielę założyłabym sukienkę, a nogi jakby wór mąki na nie wytrzepał, bo jak nie spodnie to leginsy i kurna tylko paski po sandałach mi się opalą jak tak będę robiła
Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-14 o 09:04 |
|
|
|
|
#4453 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Nie chce mi sie nic i na szczęście musze tylko troszkę ogarnąć mieszkanie i poskładać pranie z suszarki a na obiad grill na balkonie takze z głowy ![]() Sprawdziłam i do porodu mam 53 dni...chyba zleci szybko jak tak czuje jak mała sie rozpycha to mi sie wydaje, ze rodzę na dniach juz mi sie wydaje taka duża i ze chce wyjść i jeszcze ten taki bol spojenia wieczorem to juz całkiem jakbym sie "otwierała" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4454 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
u mnie tez jest pogoda i piekne sloneczko i mam taką ochote na rower ze masakra W ogole musze sie pochwalic ze mam swietna kondycje jestem w 8 miesiącu, ćwicze raczej w domu z braku laku ale robie treningi wcale nie takie lajtowe i czuje sie super
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas w słoneczną, piękną pogodę zaczął się dzisiaj 33 tydzień Jeszcze chwila i Malutka będzie z nami Psinka już nakarmiona i wyprowadzona na dworek (jeszcze troszkę posiedzi sama, pewnie będzie spała ), pranie wstawione, za chwilę biorę się za robienie ciasteczek z jabłkami Małż wróci z pracy i jedziemy przywieźć pieska do nas Coś mi się wydaje, że to będzie dobry dzień Miłego dnia Kochane
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Nie pisze, nie czytam , przepraszam
jestem troche podlamana. Co prawda dzis wychodze, ale szyjka sie skrocila, malutka jest przyparta glowa. Mam do konca 35 tc lezec. Luteina, magnez, nospa. Boje sie czemu jej sie tak spieszy?
|
|
|
|
#4457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale nic na to nie poradzisz,leż sobie,poczytaj,poogladaj filmy,zleci ci jakos ten czas trzymaj sie i nie martw,bedzie dobrze
|
|
#4458 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem, ze łatwo mowić ale postaraj sie nie martwić...fakt, ze musisz teraz uważać ale wypuścili Cię do domu takze nie jest bardzo zle i tylko musisz sie bardzo oszczędzać...a w którym tygodniu teraz jestes? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekam na wypis, ok 14 wyjde, termin z om na 5.9 |
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Tez bym się bała, ale Twój stres Twoja Antosia czuje i tez się martwi, że mama smutna. Mimo wszystko bądź dobrej myśli, często jest tak, że kobietki,które Muszą leżeć jeszcze pp terminie rodzą. Najważniejsze, że jest zdrowa, i teraz każdy dzień sprawia, że jak pączek różyczki w końcu się rozwinie w 100%. Calujemy i ściskamy z moją małą
|
|
|
|
|
#4461 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz termin identyczny jak ja...wiec 35 tydz bedzie skończony za 2,5 tyg tak? Spokojnie idź do domku i odpoczywaj to nie jest aż tak długo i naprawdę minie dosc szybko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4462 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana tym razem
Udało mi się już nawet dokończyć nadrabianie Waszych weekendowych rozmów, ale co komu miałach ochotę odpisać, to już nie ogarniam... ![]() Cytat:
- tak jak aisa pisała, skoro Cię wypuszczają, to znaczy, że nie jest tak źle i musisz się po prostu oszczędzać, a czy będziesz leżeć w szpitalu czy w domu to i tak na jedno wychodzi. Postaraj się myśleć pozytywnie no i odpoczywać
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Witam sie z rana
u mnie ładna pogoda sie kroi brat juz wyciąga mnie nad jeziorko obym tylko doszła na miejsce![]() Carolciuska:: nie smutaj sie kochana łez odpoczywaj czytaj książki oglądaj tv byle dla dzidzi i wierze ze będzie dobrze
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas ciężki poranek, na czczo wzięłam żelazo, zapiłam wodą, a po chwili szklankę kompotu z wiśni wypiłam. Wymiotowałam jak kot, do łazienki nie zdążyłam dojść... Już lepiej na szczęście ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Słońce Doskonale wiem co czujesz, z tym, że ja leżę od 29 tygodnia, więc jeśli Cię pocieszy miałam gorzej, jedynie co szyjka się nie skróciła. 3mam mocno kciuki, leż dużo, nie rób nic, a wszystko będzie dobrze. Ja też bardzo to przeżywam, bo mam cały czas skurcze, ale leże i jestem dobrej myśli. Ty też musisz, niestety nie mamy na to wpływu ![]() No to się witamy w 31 tygodniu, dwa tygodnie leżenia za nami, za tydzień wizyta i modlę się do Boga by szyjka się nie skróciła
|
|
|
#4465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czuję się póki co w miarę,ale planujemy pomalować duży pokój, przemeblować, za tydzień zwieziemy pewnie większość rzeczy dla dziecka i jak sobie pomyślałam ile jeszcze przede mną to poryczałam się myjąc gary w sobotę. No bo jak mi zacznie powoli dupka przysiadać i będę mogła zrobić już coraz mniej to samo się nie zrobi i tak jakoś mnie puściło...ale już jest w miarę OK. Nie poddaję się, wierzę, że ten tydzień da mi trochę kopa i ruszę wreszcie z robotą. Przesyłam swoją pozytywną energię ![]() Na poprzedniej wizycie też miałam skróconą szyjkę, ale póki co czuję się dobrze i nie czuję by się coś działo, w czwartek będzie chwila prawdy, bo sam tam sobie nie zajrzę, a raczej nic mnie nie boli. Na razie nic szczególnego mi nie dolega i na pewno lepiej rozumieją Cię dziewczyny, które też muszą już uważać, leżeć, bo coś się dzieje. Mimo to trzymam kciuki, byśmy wszystkie urodziły szczęśliwie. Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-14 o 10:55 |
|
|
|
|
#4466 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to ja mam dzisiaj cos takiego jak Ty miałaś w sobotę...naprawdę nie mam dużo roboty bo tz sprząta i w ogole ale jak otwieram nasza szafę, jak zobaczę, ze trzeba tam zrobić porządek konkretny, jak pomyśle ze musze małej rzeczy porozdzielać na dwie komody zeby zapanował większy porządek i przejrzystość i ze jeszcze musze sie wybrać po kilka rzeczy na zakupy w tym tygodniu a do tego większość dnia siedzę sama bo tz pracy a moja rodzina 700km stad to mnie wlasnie puszcza...poza tym ja zawsze byłam otoczona ludźmi i buzia mi sie nigdy nie zamykała i pracowałam od 20 roku życia wiec non stop ludzie i zajęcie...teraz wariuje powoli...musze znalezc tutaj w De jakies mamusie jak urodzę zeby mieć sie z kim spotykać zreszta bede miała moja Wiki i ona mi wszystko wynagrodzi i pochłonie 100% mojej doby takze czekam... chociaz czuje sie chwilami depresyjnie...nawet jak mam cos zrobić i sie rozpedze i nagle zaczyna mnie ciagnąć brzuch i musze usiąść i odpocząć to sie wkurzam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4467 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoja Malutka chyba bardzo chce się już przywitać z Mamusią i Tatusiem po drugiej stronie... Ale leż, odpoczywaj, stosuj się do zaleceń lekarzy a do 35 tygodnia czas szybko minie I tak jak dziewczyny piszą, pewnie jeszcze Małej tak się spodoba w brzuszku, zmieni zdanie i nie będzie chciała wyjść w terminie. Trzymaj się dzielnie Carolcia ![]() Cytat:
już przeszło??? Trzymam kciuki, żeby reszta dnia była spokojna i bez takich niespodzianek Gratuluję 31 tygodnia Cytat:
Kurcze, dzisiaj pogonię męża, żeby w końcu przygotował mi szafę dla Malutkiej, to zacznę prać i prasować, bo jak później nie będę się mogła ruszyć to kto to zrobi?
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już lepiej, zjadłam śniadanie i jest okej. To ten kompot mi zaszkodził, może za kwaśny i wszedł w reakcję z żelazem, które trudno się przyswaja Nie wiem, ale aż się trzęsłam, nienawidzę wymiotować ![]() Kurde uświadamiacie mi ile ja mam roboty w domu, maaaaaaaasakra Ale nie marudzę, muszę leżeć to leżę, trudno, jakoś Tz będzie powoli ogarniał wszystko, trudno... Tak myślę czego nie mam dla małej jeszcze. Wózka nie mamy, ale maja kupić moi rodzice. A tak to parę kosmetyków, pampersy, termometr i chyba wszystko Czyli nie jest tak źle
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
później Was nadrobie bo mam teraz trochę rzeczy do zrobienia;-) a na kom. 10 stron do tylu jestem:-PPrzyszła dzisiaj pierwsza paczka;-) wszystko super! Czekam na kolejne:-D do później:-* Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super zakupki ![]() ja dzis mam jakis dzien bojowy lepiej zeby tesciowa do mnie nie podchodzila bo bedzie wojna a chodzi za mna caly dzien i smeci ![]() troszke wzielam sie za prace ogarnelam moje kwiatki na balkonie a teraz lekkie sprzatanie a pzoniej sie zobaczy tz wraca dzis wczesie bo o 18
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

U mnie intensywny weekend był - w rozjazdach cały, ale fajnie było 

bo kurde nerwy i niepewność na bank nie pomagają... bedzie dobrze

i chyba zrobię je dla siebie, bo tż nie je pomidorów 

już przeszło??? Trzymam kciuki, żeby reszta dnia była spokojna i bez takich niespodzianek