|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Suqub a co ćwiczysz ?
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za mecz Ja się pytam ?! :d i co to za sędzia ...
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Wpisalam ćwiczenia w II trymestrze i taka sympatyczna blondynka mi wyskoczyła
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1625 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak podejrzewalam Ale czemus nie sądziłam ze to jak woda będzie no i tak wcześniej![]() Cytat:
![]() Cytat:
A filmy romantyczne lubię![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale napewno nie miał pompowanych kól, tylko z jakiegos tam specjalnego materialu![]() Dziewczyny, muszę zniknąc na parę dni- mam w czwartek egzamin, a przez te moje cieżkie początki ciązowe ( i zwiększone leniwstwo ) mam ogrooooooooomne zaleglości |
|||||||
|
|
|
#1626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to poszperam za sympatyczną blondynką ![]() Cytat:
A za egzamin mocneeeeee kciukasy! dasz radę!
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
Piszę w nocy ze szpitalnej sali... Finału do końca nie obejrzałam, bo mnie kuł brzuch tak nisko pod pępkiem i pojechałam na pogotowie a potem do szpitala. Jestem po badaniu ginekolog. mam nadzieję, że jutro będę wiedziała więcej. To taki ból przy ruszaniu się, jak leżę jest ok. Nie wiem, może panikuje, ale naprawdę się przestraszyłam...
Najciekawsze jest to, że od tygodnia w tym szpitalu jest moja mama. Podczas odwiedzin dziś stwierdziłam, że może odwiedze oddział gin-poł, bo niedługo trzeba będzie wybrać miejsce porodu. No to mam okazję poznać oddział dokładnie...
|
#1628 |
|
Rozeznanie
|
Maczuma najważniejsze, se jesteś w dobrych rękach a na pewno wszystko się skończy dobrze. Mam też nadzieję, że Twoja mama szybko wróci do zdrowia. Informuj nas proszę na bierzaco. Zdrowka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Antosiu to kciuki za egzamin, na pewno zdasz śpiewająco Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Hej :|
Od wczoraj mam mdłości. Dziś to jeszcze zawroty głowy dochodzą. Niech ktoś mi powie, ze do 12 tygodnia tylko są to Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
maczuma spokojnie będzie ok
a propo tej sympatycznej blondynki do ćwiczeń to chyba ta którą ja wam wrzuciłam fittapy
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1632 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny z przygodami szpitalnymi - trzymam kciuki i wierzę, że będzie ok
Cytat:
w ogóle jestem brunetką i na niedobór owłosienia nigdy nie mogłam narzekać (niestety), i włoski na brzuchu miałam tak czy inaczej - ale dosłownie kilka na linii od pępka w dół. Zawsze usuwane. Teraz jest tego zdecydowanie więcej i na dobrą sprawę, musiałabym woskować cały brzuch ;/ pojawiła mi się też ta osławiona linea negra, chociaż na razie tak dość szczątkowo - ale się zaznacza pomalutku. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- dziewczyny, pytanie za milion punktów. zastanawiałam się i zastanawiałam i wyszło mi, że nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań i umówiłam się na depilację pastą cukrową do kosmetyczki. Jedna z moich koleżanek regularnie w ciąży chodziła na wosk (nawet mi opowiadała, że ostatni raz była 3 dni przed porodem ), więc założyłam, że skoro tak, to i z pastą (która mniej bolesna) problemu nie będzie.i głupia to zguglowałam. znajduję skrajne zalecenia - od kategorycznych zakazów po teksty w stylu "depilacja pastą cukrową jest wręcz stworzona dla kobiet w ciąży"…. WTF??... Edytowane przez PaprikaDzika Czas edycji: 2014-07-14 o 10:03 |
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiadomo że to jakiś stres dla organizmu i mięśnie się napinają ale może dasz rade? a wogóle to dzien dobry! niedawno wstanięta jestem bo i mecz wczoraj i spacerki i po tych przejściach szpitalnych mam wrażenie że jeszcze do siebie nie doszłam... szykuje się na wyprawę do zusu. prosić żeby mi tylko kawałek emerytury kradli.... aaaa!!! kupiłam namiot!! kąpielowy największy jakiś miękki tylko na fiszbinach w calzedonii za całe 15zł kolor jednolity brązowy okazał się idealnym odcieniem do mojego poprzedniego stroju więc połączę stare gatki z nową górą! witaj basenie!
|
|
|
|
|
#1634 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A po wczorajszym meczu - Niemcy wygrali i super , ale Argentyna też świetnie grała. Trochę mi się smutno zrobiło, jak zobaczyłam płaczących Argentyńczyków.
|
||
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać! Cytat:
![]() wiem, że wiele zabiegów nie stosuje się ze względu na to, że kobieta w ciąży jest bardziej wrażliwa na ból. dzień dobry. ja już w pracy, oddałam dwie fiolki krwi ale oczywiście chciałam sobie zrobić jeszcze badanie glukozy na czczo i zapomniałam powiedzieć ja kiedyś zapomnę głowy wziąć ze sobą/.
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
doloresd mnie rozczulił Messi. Nie jestem Jego fanką ale jak stał i powstrzymywał łzy a przy odbiorze nagrody tylko się chował aby nie było widać, że już rady nie daje to sama ze łzami w oczach siedziałam. Zresztą ja byłam za Argentyną i żal mi chłopaków. Za Niemcami nie byłam i nie będę.
Będąc na zakupach zaszłam do lumpeksu. Jeju jakie słodkie rzeczy były i to za 3 zł!! A ja oczywiście się twardo trzymam, że jeszcze nie czas kupować
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zdrowia dla wszystkich
![]() I gratuluje wszystkim ruchów ![]() Ja też mojego wiercipiętę czuję, i to bardzo. Miałam trochę jeżdżenia w weekend i zauważyłam że auto nie za bardzo mi służy, ani na miejscu pasażera ani na miejscu kierowcy... strasznie mnie gniecie, nogi mnie bolą, tyłek boli... no masakra jakś... Nie pamiętam w poprzedniej ciąży takich dolegliwości :/ Cytat:
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
hmmm dziewczyny a czy któraś z was miała twardniejący brzuch? bo mnie od wczoraj tak pobolewa i twardnieje, nie chcę siać zamętu i negatywnie się nakręcać tylko nie wiem czy to aby nic poważnego...
|
|
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
mysza a ten brzuch Ci twardnieje caly czas czy np. tylko rano? ja od jakiegos czasu mialam takie twardnienia ale tylko rano po przebudzeniu i bez bólu. okazało sie ze to pełny pęcherz mi naciska na macice i stąd takie wrażenie napięcia. Jeśli u Ciebie występuje tez ból albo jakies plamienia to skonsultuj sie ze swoim lekarzem bo to może być cos niepokojącego...
jeszcze mi sie przypomnialo co mowil moj lekarz, jak czujesz ze brzuch sie napina i wystepuja skurcze to nie powinno sie głaskać i uciskac brzucha bo to nasila i powoduje kolejne skurcze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie 19.12.2014 Edytowane przez Sweet Olcia Czas edycji: 2014-07-14 o 12:15 |
|
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Trochę się nie odzywałam ale tamten tydzień miałam cały zabiegany, praktycznie codziennie mieliśmy gości i zasypiałam o 1 w nocy a jeszcze na dodatek musiałam jechać do swojego gina bo źle się czułam, brzuch mi trochę twardniał i dostałam tabletki przeciw skurczą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję stroju kąpielowego =))) jeszcze w takiej cenie w calzedonii, jak to zrobiłaś? ![]() Mysza - co do brzucha, ja miałam tak przez jakieś dwa tygodnie, lekarz mówił, że to więzadła macicy plus zmęczenie, a także - być może - gazy… taki pociągający i kłujący ból minął, ale twardawy (o ile w moim przypadku można tak nazwać, bo mam pewnie ze 2 cm tłuszczyku na nim. ale uczucie napiętego brzucha - tak bym to nazwała) raz na jakiś czas się zdarzy. glównie wtedy, jak się trochę namęczę w ciągu dnia, albo zjem coś wzdęciogenne (tak bym to łączyła) |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
olcia no nie tylko rano, wczoraj miałam cały dzień strasznie twardy, dziś jest troche lepiej bo juz tak nie boli jak wczoraj ale twardawy jeszcze jest.
o dzięki dziewczyny za radę, może faktycznie kupię nospę bo nie brałam ani razu od początku ciąży. może przejdzie, na szczęście nie plamię to jakby jeszcze to to już bym nie czekała tylko na izbę... a może wziąć luteinę? brałam na początku bo plamiłam... ??? |
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
mysza mysle ze spróbuj z nospa powinno pomóc
a luteine moze skonsultuj z lekarzem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1645 |
|
Rozeznanie
|
racja
|
|
|
|
#1646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też byłam u lekarza bo się martwiłam czy wszystko jest ok i dostałam Aspargin przeciw skurczą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a strój kupiłam w outlecie natchnęłaś mnie i umówiłam się w piatek na wosk...do swojej stałej kosmetyczki. obiecała że będzie delikatna i będziemy robić przerwy....no zobaczymy!
Edytowane przez Basjenia Czas edycji: 2014-07-14 o 13:18 |
|
|
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
kasiulka poczekam, jeśli się nie zmieni a przybierze nawet na sile to z pewnością pojadę
podejrzewam że to może być zmęczenie jak paprika pisała, na weekend sporo chodziłam więc to pewnie przez to
|
|
|
|
#1649 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio jestem kompletnie bez życia
nawet nie mam natchnienia żeby tu pisać cokolwiek, cycki mi wariują i jak nacisnę to zaczyna mi lecieć taka przezroczysta ciecz, wczoraj tylko z prawego dziś i z lewego zaczęło i sama nie wiem czy to już ta siara czy co, aj jakoś nie mam humoru
|
|
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
chwilę mnie nie było (wyjechałam do rodziców) i nie wchodziłam na net. Ale już jestem... wybaczcie raczej nie nadrobię tych wszystkich stron, ale będę już na bieżąco ![]() Mała coraz więcej się rusza także jest wesoło, już nawet czasem widać jak brzuch mi skacze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

na tym etapie ciąży czasem zaczyna pojawiać się siara, często tylko w jednej piersi. Albo minie, albo juz do porodu będzie kapać.
Ale czemus nie sądziłam ze to jak woda będzie no i tak wcześniej

) mam ogrooooooooomne zaleglości