Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 07:27   #871
Frau Gizela
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Anuszka, ściągać, czyli dość ciasno opleść brzuch - kiedyś bandażem elastycznym na przykład to kobiety robiły, teraz tymi pasami elastycznymi z rzepami. Oczywiście na tyle, żeby dało się oddychać, no ale to też przyspiesza obkurczanie się macicy itd.

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
nie dość, że to były bajki dla dorosłych, to to były najczęściej bajki dla znudzonych żon możnych, oświeceniowych panów często z podtekstami seksualnymi
z tych co najlepiej zapamiętałam - śpiąca królewna albo królewna śnieżka - wcale nie kończą się w momencie uratowania przez księcia, to dopiero środek historii (nie pamiętam o którą bajkę dokładnie chodziło, ale to nie jest najistotniejsze);
w każdym razie jak już ksiażę uratował królewnę, to zabrał ją na zamek. ale ślubu wcale nei było, bo książę okazał sie królem, a król wiadomo, miał już żonę a królewnę se trzymał przy kuchni żeby ją "poprzytulać" od czasu do czasu. z tego przytulania królewna urodziła bliźniaki. królowa sie o tym dowiedziała oczywiście, i postanowiła w zemście na bliźniakach ugotować rosół. jednakże jak chciała dzieciaki wrzucić do kotła z wrzątkiem, to sama się poślizgnęła i do niego wpadła. morał z bajki był taki, że "żono, pozwól mężowi się wyszumieć, bo inaczej sprawy mogą się obrócić przeciwko tobie" - czy jakoś tak
to jest wersja, którą zapamiętałam z wykładów z historii literatury dla dzieci i młodzieży. w necie krążą inne - podejrzewam, że wszystkie były w tamtych czasach publikowane

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Aleaa, Kiara trzymajcie się

Co do bajek dla dzieci też przerabialiśmy to na studiach i babka pokazywała nam makabreski wydane w formie tekturowej książeczki dla 3, 4-latków kto wogóle do tego dopuścił? jest np to wydane http://www.agaludka.republika.pl/mak...zyniatka1.html

Dziewczyny jakie ja mam cyrki z Tżtem i budową... w piątek miały być zalewane fundamenty, przed samym przyjazdem gruszek z betonem popadało. Dzwonię do niego, a on, że samochody grzęzną w błocie, nie mogą dojechać przez działkę do fundamentów, bałam się że trzy gruszki betonu za ponad 6 tys. zł wrócą do betoniarni, a fakturę i tak będzie trzeba zapłacić, a po pół godzinie dzwoni i mówi, że już zalewają, bo zgodził się żeby przejechały naszą nowo zrobioną drogą, a nie nieutwardzonym gruntem a dzisiaj zabrał mnie na działkę na oglądanie szkód wyrządzonych przez ciężarówki, 2 obrzeża w kilku miejscach wykruszone delikatnie, a on klnie jak głupi

Potem wskoczył do fundamentów i zaczął je mierzyć, jakieś sznurki rozciągać... znowu wściekły, bo poziomy różnią się o 10cm nie znam się czy to dużo czy mało, ale żeby chodzić wściekłym cały dzień o te 10cm... Proszę go, tłumaczę, że szkoda zdrowia, że świat się nie zawali jak jakaś ściana będzie krzywa, ale ona swoje, nic do niego nie dociera. Chwilami mam ochotę pojechać na kilka dni do przyjaciółki, do mamy, albo do siostry, bo jak ja mam się nie denerwować jak on wściekły obok siedzi? Ale z drugiej strony nie chcę go zostawiać z tym samego.

Najśmieszniejsze jest to, że on się budownictwem zawodowo zajmuje i jak w pracy są tego typu techniczne problemy to się w ogóle nie przejmuje, a tutaj to jakaś masakra

Silesianna, Beata i jeszcze jedna dziewczyna, która też pisała o bajkach na studiach, FP?

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Wczoraj dostalam w koncu buscolizyne w tylek, to mi sie znacznie polepszylo, moglam zasnac. Mam nadzieje, ze lek nie szkodzi dziecku.
Do w pol do pierwszej biegali do mnie, slyszalam klotnie chirurga z ginem, gin mowi, ze to nie jego dzialka, bo nie klopot w ciazy, a chirurg, ze on wie ale jestem w ciazy, wiec to tez tego dotyczy... i tak stoja i krzycza na siebie na korytarzu. Chirurg mi powoedzial, zr jest zle, bo to duze zagrozenie dla ciazy i nie wiadomo nawet jak bedzie dalej... tego kamienia w tej postaci nie mam jak urodzic, bo po operacji mam zwezenie i nie przejdzie, a w szpitalu ktorym wczesniek bylam zle go zmierzyli, mysleli ze jest mniejszy i dlatego nic z nim nie zrobili przed ciaza.

Dziewczyny, co do "wielkiego malego" - pisalam, ze chodzi mi o wielkosc a nie o wage to byl 19t1d, dostalam taki wydruk gdzie jest wypisane wszystko i tam wymiary sa opisane jako "percentile =" i tu np.glowka na 21w2d, brzuszek na 20w5d, EFW czyli waga 20w1d itd. plus jeszcze kalkulacja procentowa jakas.
zdrowia Kochana!

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Kiara, trudna sytuacja, odzywaj się i mimo wszystko mysl pozytywnie, już tyle przeciwności pokonalas, ściskał mocno

Moim zdaniem nie ma co porównywać dzieci. Jedno zaczyna powoli, potem się rozpędza, a drugie odwrotnie. Ja patrzę czy moje dziecko się mieści w skali, ale nie chcę bić rekordów i mam nadzieję, że nie urośnie zbytnio, tak bym marzyła do 3700g max.

U mnie jest jeden szpital i mam przynajmniej tą pewność, że mnie nie odeślą. A nie narzekam na niego, tylko szkoda, że tego zzo nie ma, ale nie tracę nadziei, że jeszcze zalatwie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja mam pod domem praktycznie klinikę i drugi szpital, a jadę do oddalonego najbardziej od domu zakładam, że mnie nie odeślą, bo M. też tam rodziłam, tam pracuje mój gin i w ogóle, nie dałabym złego słowa powiedzieć na ten szpital, choć chmury gradowe nad nim roztoczone za sprawą Lilki, która się tam urodziła z głębokim niedotlenieniem. Rodzice nawet byli u Lisa. Bardzo współczuję tym ludziom tragedii, niemniej obserwując ich poczynania mam obawy, że teraz to już jedynie chcą zarobić na swojej tragedii. I niestety nie jestem odosobniona w tym myśleniu

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
A mi ostatnio sasiadka powiedziala prosto z mostu ze zbrzydlam i ze dziewczyna bedzie :O

ponoć dziewczynki 'odbierają' urodę ja tam po sobie chyba nie widzę, żebym była jakaś brzydsza, nawet mam lepsze włosy a i ciało mniejsze niż przy M. w tym czasie, ale te starsze panie zawsze coś tam więcej widzą i się znają, z kształtu brzucha też stwierdzają, jaka płeć - dla mnie to czarna magia

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
A ja mialam taki okres w tej ciazy, gdzie wrecz chcialam zeby byl 3 chlopczyk.. wszyscy mnie wkurzali tym gadaniem ze teraz to córcia musi byc :/ a pozniej jak sie dowiedzialam ze córa to fajnie, ale bardziej mnie interesowalo czy zdrowa i czy tego krwiaka juz nie ma... ale domyslam sie ze majac 4 syna w drodze mozna nie skakac z euforii

Keithlyn no dowaliła, jak wsiadłam do windy to sie bałam w lustro spojrzeć ))

Moi bardzo dobrzy znajomi przy czwartym dziecku też mieli nadzieję na chłopca (ona twierdziła, że to głównie dla męża byłaby 'atrakcja'), nawet wieczorami dziewczynki modliły się o braciszka (między najstarszą a najmłodszą jest 10 lat różnicy), a potem stwierdziły: mamoooo, ale jak to będzie chłopak, to przecież my go nie będziemy przewijać! jest czwarta dziewczynka i chyba z praktycznego punktu widzenia to lepiej

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
mój brzuch nadal zacofany, ledwo widoczny..... ja nie wiem z jakim ja do porodu będę szła.... przecież mnie wyśmieją na porodówce i zaproszą za pół roku

tym bardziej dziwnie się czuję jak mała kopie, albo już teraz mi brzuch gdzieś wypchnie pupą czy kolanem
w ogóle aktywna jest teraz kopie w laptopa
ta znajoma właśnie za każdym razem wyglądała, jakby nieco tylko przytyła a tu nagle szła z nosidełkiem ;-) na naszym weselu była z trzytygodniowym noworodkiem i nikt nie sądził, że dopiero co urodziła, gdyby nie dzieć stojący w nosidełku obok

Ja miałam szalony weekend. W sobotę rano pojechałam ze znajomym w świat i planowałam powrót dopiero ok. 19, tak też zapowiedziałam TŻowi, no to o się z M. spakował i pojechał do rodziców na działkę. Poskładało się wszystko tak, że byłam w domu kilka minut przed 17 (i to jeszcze z przystankiem na szybki zakup biustonosza (59,9 pln w trumphie ), bo te, które nosiłam teraz już mnie zaczęły uciskać i bałam się, żeby mi kanałów mlecznych nie pozatykały). Patrzę, rodziny nie ma, dzwonię do TŻta-poza zasięgiem. Dzwonię do teściowej - poza zasięgiem. dzwonię do teścia na szczęście odebrali ;-) no to ja nos w internet i patrzę jak jeżdżą pociągi. W ciągu dziesięciu minut spakowałam wszystkie rzeczy Tomka, Marii i moje i zdążyłam na pociąg, który jechał o 17:32, żeby nie marnować paliwa w drugim aucie, bo bez sensu jeździć dwoma po 70 km w jedną stronę. No i taką miałam radość, bo ja uwielbiam takie spontaniczne akcje, że aż przypomniałam sobie, jak tak właśnie funkcjonowałam wiele lat temu i dlaczego właśnie TŻ mnie kocha i ma ze mną dwoje dzieci. Bo jak coś jest niemożliwe, albo wymaga odrobiny szaleństwa, ja to zawsze zrobię .

W załączniku moje łupy, te obiecane z ubiegłego tygodnia, gacie i sukienka z SH, a bluzka z reserved, no i stanik też Wam pokażę ;-). Niestety nie zdążyłam ich wyprasować, bo pewnikiem będę prała je jeszcze raz w delikatniejszym proszku. Myślę, żeby się zaopatrzyć w szarego jelenia, bo tańszy a równie skuteczny no i nie niszczy tak ubrań jak lovela. Moja eko znajoma pierze w nim wszystko, dosypuje małą miarkę sody i jest szał czystości bez uczuleń

aha, ja dziś idę do dentysty. Musiałabym mieć zrobione kanałowe, ale bez prześwietlenia tak w ciemno to kiepsko więc chyba mi tam wstawi jakiś dłużej trzymający fleczer i jak już urodzę, zrobimy z tym zębem porządek, bo bez sensu ładować kasę jak mnie dalej będzie bolało... No ale zobaczymy, co powie pani doktor.
dobrego dnia Dziewczyny!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0195.jpg (85,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0196.jpg (90,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0197.jpg (94,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0199.jpg (101,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0200.jpg (83,4 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez Frau Gizela
Czas edycji: 2014-07-14 o 07:29
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 07:32   #872
tiera
Raczkowanie

Beata Marcina :0 jesteście dopiero przy fundamentach więc zapewniam cię, ze to dopiero początek . Potem dojdą krzywe ściany, różne fuszerki odwalane przez niby super fachowców, potem pewnie jakieś przeboje z dachem :P Oczywiście co fachowiec to zwala winę na poprzednika, krzywe tynki bo krzywe ściany, krzywe gładzie bo krzywe tynki... My już jesteśmy na etapie wykończeń i tyle stresu co ta budowa mi zafundowała to nikt mi przez całe życie nie zafundował. Trzeba czasem wrzucić na luz, krzywy fundament- wyrównają zaprawą:P albo gdzieś doleją i będzie ok...
Mój TZ też tak wszystkim się przejmuje, ale jak przychodzi następny etap to odpuszcza i przeżywa co innego... przez 3 miechy słyszałam że gładzie krzywe i trzeba równać - szlifował i szlifował dziury których nikt nie widział. Teraz zrobili nam schody w środku to je chodzi i ogląda z każdej strony i codziennie coś nowego wynajduje.

czekoladka21 również trzymam kciuki, bądźcie dobrej myśli...
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 09:11   #873
manieczka1
Zakorzenienie

Czekoladka zdrówka dla teścia!
Frau Gizela za łowy

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 09:16   #874
Kostka09
Zakorzenienie

Czekoladka trzymam kciuki..trzeba myslec pozytywnie

Kiara - jak sie trzymasz w szpitalu?wymyslili cos?mam nadzieje ze szybko zaradza Twoim klopotom, wogole podziwiam Cie jak walczysz z ta iloscia przypadlosci i jeszcze zdecydowalas sie na ciaze, trzymam kciuki za Ciebie i malenstwo!!

Ja czekam na wizyte u gina, dowiem sie co z ta glukoza i hemoglobina i chyba poprosze o troche l4 czuje sie obolala a jeszcze od dzisiaj podobno znowu wracaja upaly;(
Trzymam kciuki za wizytujace w tym tygodniu

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-07-14 o 09:17
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 09:22   #875
ela_86
Wtajemniczenie

Jasiek kaszle....
chyba się przejdę do lekarza dziś...
tak się zastanawiam, nie chcę wyjść na przewrażliwioną matkę, która z byle gilem lata do lekarza, ale trochę dziwny ten kaszel
już jakieś 3-4 dni i tylko rano był, ale to tak się aż dusił, a kaszel taki nie odrywający suchy.... dziś coś tam bardziej.....
nie wiem, dziwny, pójdę chyba, to morze gdzieś tam przed nami, chcę żeby był zdrowy...
Stary 2014-07-14, 09:30   #876
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Czekoladka trzymam kciuki i życzę wam dużo sił

Kostka kciuki za wizytę.

Ja mam dziś połówkowe i od wczoraj się stresuję. W 19 tyg na usg w szpitalu lekarka stwierdziła, że niby wszystko ok ale serce jeszcze małe i nie widzi dobrze więc żebym koniecznie powtórzyła jeszcze usg. I teraz się martwię czy z serduszkiem wszystko dobrze.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 09:31   #877
ela_86
Wtajemniczenie

dziewczynki kciuki za wizyty! wszystko będzie dobrze

aleksandretta 19 tc to wcześnie, więc spokojnie, serce na pewno w porzo
Stary 2014-07-14, 09:33   #878
magdula87
Rozeznanie

Kostka kciuki za wizytę
Aleksandrettaa kciuki za połówkowe
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 09:50   #879
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka i aleksandretta

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-14, 10:16   #880
Aleaa_
Wtajemniczenie

Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty!

Ja mam pytanie do kupujących legginsy na allegro, które kupowałyście bo nie mogę się dokopać na tym wolnym necie szpitalnym...
Wczoraj przebrałam się w moje stare legginsy i.... są za małe w tyłku
Za dużo tyje w tym szpitalu ot co, zresztą odkąd zaczęłam tyć czyli od 4 miesiąca jest mnie już 6kg więcej, masakra :O

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:17   #881
alekaz1
Zakorzenienie

Hej witam sie z nieciekawa pogoda za oknem

Kciuki za wizyty dzisiejsze ja od rana sprzatam bo troche zapuszczone mieszkanie bylo przez te piekna pogode.

Zastanawiam sie bo dzis jest 21t5d a ruchow takich jak u was nie ma. Jakies plywanie czy smyranie leciutkie ale nic wiecej.
Stary 2014-07-14, 10:19   #882
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Jasiek kaszle....
chyba się przejdę do lekarza dziś...
tak się zastanawiam, nie chcę wyjść na przewrażliwioną matkę, która z byle gilem lata do lekarza, ale trochę dziwny ten kaszel
już jakieś 3-4 dni i tylko rano był, ale to tak się aż dusił, a kaszel taki nie odrywający suchy.... dziś coś tam bardziej.....
nie wiem, dziwny, pójdę chyba, to morze gdzieś tam przed nami, chcę żeby był zdrowy...
lepiej idz, bo moja tez miala taki kaszel a sie okazalo ze zapalenie oskrzeli jest przewaznie ma mokry przy katarze a jak ma taki suchy, szczekajacy to zawsze ide do lekarza na osluchanie

Dzieki dziewczyny mam nadzieje ze teściu pożyje jeszcze dlugo, ja mam tp. na 2 listopad a on ma 4 listopada urodziny.....

Zbieram sie zaraz z mloda do tego laryngologa, poprzymierzalam wszystkie moje biustonosze i sa za male, ale jeden jeszcze na koncu mierzylam i pasuje- nigdzie mnie nie cisnie , mierzylam tez ten do karmienia to jeszcze za luzny ciutek ale jak potem mleczarnia ruszy to bedzie dobry

AAA stopa mnie nie boli tylko opuchnieta jeszcze jest i jak pochodze to bardziej puchnie ale nie boli

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:21   #883
Aleaa_
Wtajemniczenie

Za to u mnie pogoda się piękna zrobiła

Ja tylko przy przyjęciu usłyszałam pytanie czy ruchy wyczuwam i dostałam kartę ruchów, którą 3 razy dziennie muszę wypełniać. Co najlepsze maluch raz szaleje przez 30 min tak, że nawet 20 ruchów nalicze a raz, że ledwo 6-8. Notować kazano, a sprawdzać nikt nie sprawdza

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
lepiej idz, bo moja tez miala taki kaszel a sie okazalo ze zapalenie oskrzeli jest przewaznie ma mokry przy katarze a jak ma taki suchy, szczekajacy to zawsze ide do lekarza na osluchanie

Dzieki dziewczyny mam nadzieje ze teściu pożyje jeszcze dlugo, ja mam tp. na 2 listopad a on ma 4 listopada urodziny.....

Zbieram sie zaraz z mloda do tego laryngologa, poprzymierzalam wszystkie moje biustonosze i sa za male, ale jeden jeszcze na koncu mierzylam i pasuje- nigdzie mnie nie cisnie , mierzylam tez ten do karmienia to jeszcze za luzny ciutek ale jak potem mleczarnia ruszy to bedzie dobry

AAA stopa mnie nie boli tylko opuchnieta jeszcze jest i jak pochodze to bardziej puchnie ale nie boli

To może akurat teść dostanie prezent urodzinowy

Super, że już ze stopą dobrze! Grunt, że boleć przestała, opuchlizna jeszcze zdąży zejść

Stary 2014-07-14, 10:41   #884
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

dzięki
idę idę, chyba opinia przewrażliwionej matki i tak by mnie nie powstrzymała, nie podoba mi się ten kaszel i już, a mój też miał już przeboje z zapaleniami oskrzeli to wolę sprawdzić
ale dopiero od 12 przyjmuje

potem jedziemy do rodziców, ale trochę mina mi zrzedła, gadałam rano z mamą i widzę, że nie w humorze, coś tam się sprzeczali o rodzinne sprawy.... eh.... nie lubię jak między nimi takie sprzeczki, nie fajne to i udziela sie wszystkim..... ale mój ojciec taki ma charakter.... dużo z niego odziedziczyłam.......

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-07-14 o 10:43
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 10:42   #885
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć
Nie odpowiem wam wszystkim, tyle tego

Czekoladko, zdrowia dla tescia, młody chłop jeszcze

Aleksandretta, lekarz sam powiedział, że mogło być za wcześnie i ja też tak czytałam, że nie ma co się śpieszyć z połówkowym,,bo serce nie zdąży się w pełni rozwinąć i potem tylko niepotrzebne nerwy, wszystko będzie dobrze

Ela, idź z Jaśkiem do lekarza, niech go osłucha, ja bym chciała mieć mniejszy brzuch, jak pomyślę ile czasu jeszcze będę z nim chodzić, to się wściekam tylko

Aleaa, biodra ci się rozjeżdzają, to normalne, niech cię szybko wypuszczą

Kiara, jak się czujesz?

Ja pas po porodzie nosiłam, ale nie cały czas, po kilka godzin i luz.

Jak tylko rozmrozi się lodówka, to pędzę z synem na lody.
O 15.20 mam wizytę u mojej gin, idziemy całą rodziną Ciekawe co na mój mocz nieciekawy powie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-14, 10:45   #886
Keithlyn
Zadomowienie

Hejooooo

Ładnie u nas się zrobiło... Ja dziś zalatana... rano poszłam na badania, pozniej zakupy, zrobiłam gołąbki bo TŻ sobie zażyczył ale te "oszukane" później zaleje sosem.Teraz musze posprzątać sajgon w kuchni

Dziewczyny kciuki za wizyty

Kiara - odezwij się co u ciebie
Ja zmieniłam gina , jutro ide pierwszy raz na NFZ zobaczymy jak to będzie...

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

FrauGizela - super zakupy

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 11:29   #887
alekaz1
Zakorzenienie

Ja juz prawie wszystko posprzatalam
Niedlugo moze zrobie wypad na lumpy i do kolezanki podjade
Stary 2014-07-14, 11:31   #888
ela_86
Wtajemniczenie

ja kiedyś głowę zgubię....

wściekła jestem na siebie, bo porządny człowiek to wie gdzie co ma, odkłada rzeczy na miejsce, a przynajmniej dokumenty! a ja!
grrrrrr nie mogę znaleźć książeczki zdrowia małego, zwykle była w szufladzie, co prawda rzadko jest w niej porządek, ale zawsze ją wygrzebałam, a teraz nie ma..... nigdzie nie ma...... wcięło.... grrr......
Stary 2014-07-14, 11:38   #889
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedyś głowę zgubię....

wściekła jestem na siebie, bo porządny człowiek to wie gdzie co ma, odkłada rzeczy na miejsce, a przynajmniej dokumenty! a ja!
grrrrrr nie mogę znaleźć książeczki zdrowia małego, zwykle była w szufladzie, co prawda rzadko jest w niej porządek, ale zawsze ją wygrzebałam, a teraz nie ma..... nigdzie nie ma...... wcięło.... grrr......
Może w torebce swojej sprawdź. Moja to taka czarna dziura do której wrzucam różne rzeczy gdy są potrzebne a potem noszę tygodniami bo zapominam wyjąć.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 11:42   #890
sloneczko_1201
Zadomowienie

Czekoladka zdrówka dla teścia jeszcze wszystko pewnie się poukłada nie takie cudy w medycynie się widywało.

Aleksandretta powodzenia na wizycie z serduszkiem napewno ok u mnie serduszka nie było dobrze widać, bo się mały chyba do kręgosłupa przykleja i też będziemy patrzeć jeszcze na kolejnej wizycie.

Wstawię wam zaraz do klubu zdjęcie brzuszka, ale mam kompleksy przy waszych piłeczkach, bo gdyby nie mój tłuszczyk z przed ciąży to nie byłoby go wogóle widać. Mam wrażenie, że wszystko mi w uda idzie, a zawsze miałam takie zgrabne nogi. Chyba po porodzie to najczęściej oglądaną rzeczą wśród mam jest Chodakowska

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 11:52   #891
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

ponoć dziewczynki 'odbierają' urodę ja tam po sobie chyba nie widzę, żebym była jakaś brzydsza, nawet mam lepsze włosy a i ciało mniejsze niż przy M. w tym czasie, ale te starsze panie zawsze coś tam więcej widzą i się znają, z kształtu brzucha też stwierdzają, jaka płeć - dla mnie to czarna magia
ja też nie zauważyłam, by mała odebrała mi urodę niektórzy mi nawet mówili, że wyglądam na chłopca chyba, że to z grzeczności

ciuszki śliczne stanik fajny, ja nadal nie muszę większego kupować, chodzę w swoich normalnych heh
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 11:53   #892
Kostka09
Zakorzenienie

Wizyta ok, cukrzycy nie mam norma po 2h jest 153 (czekoladka chyba pisala tak samo) - kiedys byla do 140, ale mam nie jesc nic slodkiego i owocow i tylko razowy chleb, za to mam anemie choc zelazo w normie wiec mam brac kwas foliowy znowu, i wzielam 2 tyg.l4

Teraz kwitne u mechanika...
Stary 2014-07-14, 11:53   #893
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Czekoladka trzymam kciuki i życzę wam dużo sił

Kostka kciuki za wizytę.

Ja mam dziś połówkowe i od wczoraj się stresuję. W 19 tyg na usg w szpitalu lekarka stwierdziła, że niby wszystko ok ale serce jeszcze małe i nie widzi dobrze więc żebym koniecznie powtórzyła jeszcze usg. I teraz się martwię czy z serduszkiem wszystko dobrze.
Trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze
Stary 2014-07-14, 11:55   #894
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty!

Ja mam pytanie do kupujących legginsy na allegro, które kupowałyście bo nie mogę się dokopać na tym wolnym necie szpitalnym...
Wczoraj przebrałam się w moje stare legginsy i.... są za małe w tyłku
Za dużo tyje w tym szpitalu ot co, zresztą odkąd zaczęłam tyć czyli od 4 miesiąca jest mnie już 6kg więcej, masakra :O
Podaję linka, gdzie ja kupowałam 3/4 i długie
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9867281

Mam nadzieję czujesz się lepiej
Stary 2014-07-14, 11:56   #895
Kostka09
Zakorzenienie

I jeszcze upal sie zaczal znowu...
Stary 2014-07-14, 11:57   #896
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
O 15.20 mam wizytę u mojej gin, idziemy całą rodziną Ciekawe co na mój mocz nieciekawy powie.
Kciukasy za wizytę
Stary 2014-07-14, 12:00   #897
manieczka1
Zakorzenienie

Indra kciuki za wizytę
Kostka no to super, że nie masz cukrzycy
Alelaz spokojnie, maleństwo na dniach się rozrusza pewno

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-14, 12:18   #898
Kostka09
Zakorzenienie

Indra - kciuki za wizyte.
Alekaz - ja dopiero od 3 tygodni czuje wyrazne ruchy nie smyranie, a jestem w 25 tc, takze spokojnie
Stary 2014-07-14, 12:46   #899
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Podaję linka, gdzie ja kupowałam 3/4 i długie
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=9867281

Mam nadzieję czujesz się lepiej
O dzieki wielkie
Lepiej lepiej, jutro do domu juz, a w srode egzamin na prawko

Stary 2014-07-14, 12:57   #900
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Indra - kciuki za wizyte.
Alekaz - ja dopiero od 3 tygodni czuje wyrazne ruchy nie smyranie, a jestem w 25 tc, takze spokojnie
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Indra kciuki za wizytę
Kostka no to super, że nie masz cukrzycy
Alelaz spokojnie, maleństwo na dniach się rozrusza pewno

Mam nadzieje że się rozkręci. bo wiem ze mała rozwija sie dobrze tylko nie ma tych większych ruchów

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości