|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() może głupie pytanie, ale na serio nie wiem.
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
my po lekarzu. mały super przybiera. wg zaleceń lekarza i położnej mam go czasem dokarmić ściągniętym pokarmem.
w piątek mamy wizytę znowu, bo wyczuliśmy z tż guzek na łokciu Małego. zawsze coś ciężarówki do meldunku!
|
#3333 |
|
Konto usunięte
|
Berbie
No to mam nadzieję, że laktator idzie w kąt
|
|
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak tak czytam Wasze opowieści o dzieciach, to zdaję sobie sprawę, że ja prawie wcale nie byłam przygotowana na życie z maluchem tyle rzeczy nie wiedziałam..byłyście takie oczytane i wiedziałyście co robić z dzieckiem w różnych sytuacjach, czy to przychodziło z czasem i ta wiedza też? bo jestem przerażona swoją niewiedzą.
|
|
|
#3335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepszego dla Olka i dla Marcelka! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
i tak najważniejsza jest intuicja i ona najczęściej podpowiada najwięcej i najlepiej ja niby zaprawiona, bo moje dziecko ma ponad rok, a jak niedawno urodziła moja siostra to stanęłam nad tą małą i nie wiedziałam jak ją wziąć na ręce potrzebowałam chwili, żeby sobie "przypomnieć".
Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-07-14 o 12:05 |
|||
|
|
|
#3336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja nie miałam nigdy kontaktu z dzieckiem młodszym niż 3-4 lata. Wszystko wychodzi w praniu Tak BTW Artek pierwszy raz ma poważniejsze odparzenie :/ Posmarowałam Niveą na odparzenia, mam nadzieję, że pomoże, bo nie umiem patrzeć na tę czerwoną pupcię
|
|
|
|
|
#3337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mi się marzy maleństwo...
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296455]
Tak BTW Artek pierwszy raz ma poważniejsze odparzenie :/ Posmarowałam Niveą na odparzenia, mam nadzieję, że pomoże, bo nie umiem patrzeć na tę czerwoną pupcię [/QUOTE]u nas sprawdziła się maść linomag w bialozielonym opakowaniu mamusie czy ta ceratka jest wielorazowa? http://www.smyk.com/canpol-podklad-d...t-niemowlaka-p muszę coś kłaść na przewijak a jednorazowe podkłady szarpią portfel
|
#3339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ucho zdecydowanie lepiej.Zaczeło się odtykać.Nieprzyjeli mnie dziś do laryngologa bo było za dużo ludzi.Pielęgniarka zobaczyła jaki antybioyk biore powiedziała że dobry.Wizyte mam w środe. Dziewczyny mały nie chce wogóle pić mleka w dzień Tylko wode.Po kąpieli i w nocy cycusia łdnie jadł także nie chodzi o smak mleka.Nie wiem czy w tym wieku dziecko może jeść mleko tylko wieczorem,w nocy i rano?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3340 |
|
Konto usunięte
|
Berbie ja teraz kładę na przewijak pieluszkę tetrową.
Iza a je jakieś kaszki mleczne? Nie pamiętam już, ale chyba w wieku 10 miesięcy Artka lekarka nam mówiła, że powinien jeść 3 posiłki mleczne. Choć kp to wiadomo, na żądanie. Może mu się odwidzi i wróci do mleka
|
|
|
|
#3341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas wspominam niesamowite i przerażające - świadomość, że nie ma wyboru. MUSIAŁAM ogarnąć ![]() pociesza mnie zawsze nasza neonatolożka prowadząca - że przekarmiała córkę, że przegrzewała syna. Każdy się uczy ![]() Cytat:
![]() u nas wczoraj była kuzynka z miesięczną Kruszynką. z chłopem zamarliśmy i za żadne skarby świata nie wzielibyśmy na ręce (żeby nie zepsuć) a nasz był duuuuużo mniejszy ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296455] Tak BTW Artek pierwszy raz ma poważniejsze odparzenie :/ [/QUOTE]nic miłego zębowe?Cytat:
składałam takie jednorazowe na pół. albo obcinałam brudną część. kupiłam też taki wyjściowy przewijak na gąbce (coś koło 14 zł) - z jednej strony ceratka, z drugiej frote. w torbie też miałam na wyposażeniu przewijak.
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296904]Berbie ja teraz kładę na przewijak pieluszkę tetrową.
Iza a je jakieś kaszki mleczne? Nie pamiętam już, ale chyba w wieku 10 miesięcy Artka lekarka nam mówiła, że powinien jeść 3 posiłki mleczne. Choć kp to wiadomo, na żądanie. Może mu się odwidzi i wróci do mleka [/QUOTE]Na śniadanie je około 100 ml kaszki ma mm.Po kąpaniu i w nocy cycuś jest ukochany,w dzień za nic nie wezmie Tylko wode pije i oprócz tego je obiadek i deserek/owoc.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3343 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47296904]Berbie ja teraz kładę na przewijak pieluszkę tetrową. [/QUOTE]
Cytat:
dziewczyny może któraś zakładała konto oszczędnościowe dla dziecka i ma rozeznanie gdzie warto coś takiego założyć? i dziewczyny jak zmusić dziecko do jedzenia? mój jest głodny, possie chwilę, zasypia, budzi się po kilku minutach i znowu to samo. gilgotanie zaczepianie nie pomaga, śpi jak zabity.
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47297215]Raczej upałowe :/
A co poza tym? Obiadek i deserek?[/QUOTE] Tak,obiadek i deserek ze słoiczka.Zjada mały słoiczek choć nie zawsze.
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko fajne te lalki do nauki. Na innych aukcjach są też chłopcy z wiązaniem
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
========================= ==================== dziewczyny co można zrobić kiedy strasznie boli podbrzusze a nospa nie działa...??? zwijam się z bólu
|
|
#3348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie ja kupuje podkłady z Babydream w rossmanie . 10 sztuk chyba 6zl.czasem jeden starczy na dwa dni a czasem pójdą 3 jednego dnia. Obcinanie nie wchodzi w grę bo Mały sobie czasem ulewa jak go przewijam,.
Mój mały tez zasypia czasem przy karmieniu. Wtedy biorę chusteczkę nawilżaną i go przecieram po buzi lub szyi ![]() U nas raczej problem jest to że ból brzucha nie pozwala mu jeść.., ![]() Perse też polecam Linomag zielony no i clotrimazol.. :p Pachy super Królewna ja pierwszy raz trzymałam noworodka na rękach - mojego syna... Pieluche zmieniałam dwa razy w życiu (dwu latce która mnie instruowała ) To wszystko przychodzi automatycznie przy swoim dziecku... Ja miałam utrudnione zadanie z przebieraniem bo Mały miał wenflony.. Więc gimnastyka żeby ich nie zachaczyć. Uwaga byłam na spacerze dwie godziny i siedziałam w trakcie dwa razy na ławce po 30 minut!!! ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się unormuje, zobaczysz. później nie będzie robić takich numerów (lub dużo rzadziej )może ma takie potrzeby??? Ciepło jest... Moja mała cioteczna siostrzenica je co godzinę ![]() Cytat:
póki co mam detox zakupowy. niech się Młody uczy na trampkach taty. Hope ma rację... nie powinno aż tak boleć...
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmierz temp i ciśnienie Cytat:
Kucyk wypróbuje Twój sposób. dziewczyny zakładałyście lokaty lub konta oszczędnościowe dla maluchów? macie rozeznanie gdzie warto założyć?
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Rena jak no-spa nie pomga to może ciepłe okłady?
|
|
|
#3353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47288865]
Dzisiaj byliśmy na imprezie przy lokalnym klubie piłkarskim... Ja się cackam z Artkiem, zastanawiam się, jak do niego mówić, jak wychować, a obok nas rodzinka, matka do dziecka: ty debilu, ty histeryku... :/[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47288865]A swoją drogą Artek łaził po trawce Z małą pomocą mamy, ale tylko małą [/QUOTE]![]() jaki przystojniak a taki torcik - mniami ![]() Alfa sto lat dla Wiktorka Magda wszystkiego naj dla Olka Cytat:
![]() oby już było coraz lepiej. To kiedy Cię przyjmie laryngolog? Cytat:
![]() ja się melduję chociaż zawsze jak wzywa się tu ciężarne to mija chwila zanim się zorientuję, że ja też powinnam się odmeldować ![]() Dziś tak sobie, pochodziłam trochę i brzuch mi stwardniał ale już grzecznie siedzę w biurze i przeszło.Cytat:
Cytat:
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kurczeeeeeeę. nawliły cytaty a skleroza nie boli.... Zebra - Kasia mały bystrzak! za auta!
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
Rena.. Mnie tez po zabiegu nie bolalo..
![]() Berbie, ja mam tylko polise zapisana na Zuze.. Ale to nie moge tego ruszyc przez conajmniej 10 lat, zeby cos na tym zyskac.. a Tobie pewnie chodzi o bardziej staly dostep do pieniazkow?.. Moze spotkalabys sie z jakims doradca finansowym?.. Moze cos by Ci doradzil.. Ja zawsze sie konsultuje z takim "naszym", ktory czuwa nad naszymi finansami.. ![]() Ja tez sie melduje.. mi sie tarczyca daje we znaki i nie czuje sie najlepiej.. Serce mi kolacze, rece drza, poce sie sie, jak wieprz, wypadaja wlosy garsciami... Ehhh... Byle do srody, w koncu pojde do endo.. Za tydzien mam badanie genetyczne.. Ehhh.. Mam nadzieje, zw bedzie dobrze... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
Rena, a cos p/bolowego bierzesz?
Kucyk, brawo za ławkę ![]() Tymek dzisiaj konczy 8 miesiecy! ![]() Zapraszamy na drozdzowe pyszne ciasto z morelami, śliwkami i jagodami- genialny smak mimo ze bezmleczne i bezjajeczne )
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
W środe popołudniu.
Cytat:
Z maluszkiem na pewno jest wszystko dobrze Cytat:
dla Tymusia Jaki już duży
||
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cisto wygląda przepysznie Cytat:
|
|
#3360 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A czy to może obkurczać macica ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie biorę nic... ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- No właśnie ja też...dopiero dziś zaczęło bolec tak mocno...3 nospy łyknęłam i leżę pod kocem...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-07-14 o 15:39 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

. Jak widzi "malucha" to krzyczy "Tata" i pokazuje ręką na samochód. Na początku wypatrywała identyczne samochody jak te od znajomych sobie osób czyli marka+kolor. Od kilku tygodni już nie sugeruje się kolorem tylko jak jedziemy i widzi znajomą markę to krzyczy kto ma taki samochód. Potrafi siedząc z tyłu wypatrzyć, że przejeżdża z naprzeciwka lub jedzie przed nami jakiś znajomy jej wóz

tyle rzeczy nie wiedziałam..byłyście takie oczytane i wiedziałyście co robić z dzieckiem w różnych sytuacjach, czy to przychodziło z czasem i ta wiedza też? bo jestem przerażona swoją niewiedzą.

ale zleciało

)