|
|
#301 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Cytat:
2ś: nektarynka+ brzoskwina+kawałek arbuza w miedzy czasie dwa ogórki małosolne o: zupa barszcz czerwony z buraków z działeczki ^^ + ziemniaki (z 5) ile to tak około kalorii? nektarynki/brzoskiwinie są bardzo kaloryczne? można je jesc na redukcji?
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
śn: serek wiejski z kukurydzą
kawa z mlekiem 3 kostki czekolady IIsń: activia orzechy laskowe (cala garść ) obiad: dorsz smazony salatka z jogurtem kukurydza z fasola 1 soku pomidorowego No i jak do tej pory, ujdzie? dodam ze na utrzymaniu jestem potem bedzie napewno jakis owoc no i kolacja |
|
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Niekoniecznie...
Jeśli trenujesz intensywnie - od razu po proste, później ok. 30min-1h po... pełny posiłek: białko + węgle złożone - unikasz tłuszczu Jeśli trenujesz mniej intensywnie - tylko ww złożone i białko. ![]() Nowość dla mnie... napisz coś więcej o tym jeśli możesz...
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pani hematolog mi tak powiedziała
chodzi o ogórek zielony i pomidor,kiszone mogą już być![]() Z tego co wiem,ogórek niszczy wit.C znjadujacą się w pomidorze
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
też kiedyś słyszałam o ogórkach i pomidorach
że ogórek ogranicza przyswajalność witamin w pomidorze albo coś w te klimaty Jak się dowiedziałam o tym to mała byłam i dokładnie nie pamiętam
|
|
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
chce się do was przyłączyć
![]() jestem na redukcji i zapewne bardzo źle jem ( bo nie chudne w ogole) postaram się sumiennie pisać co jem.. i mam nadzieje ze pomożecie mi znaleźć co robię żle. na początek pytanie - czy kolacja jest konieczna? zawsze wszędzie pisano ze po 18 nie jeść... a tutaj znajduje ciągle opinie ze na godzine przed snem jednak jeść. czy jak bede przed snem jeść jogurt lub serek wiejsko ( lub np owoc - choc nie wiem czy on moze byc) to moja waga nie pójdzie od tego do góry? moj jadłospis dziś - wiem ze bardzo kiepski bo wczoraj imprezowałam a dzis od rana do pracy na kacu ![]() Ś - kawa zbożowa z mlekie, dwie kromki Wasy z Almette naturalnym O - kotlet schabowy i sałatka z pomidorów i cebuli P jabłko K - ? na razie brak pomysłów |
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Italianka
O tych wytrącających się witaminach to ja tez słyszałam
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
pomocy od pon sie odchudzam..i mój jadłospis wyglada tak
PONIEDZIAŁEK: ś:KAWA Z MLEKIEM O:kasza jeczmienna 0,5woreczka marchewki 3gotowane i piers gotowana K:jogurt mała miseczka z musli WTOREK:TO SAMO SRODA: ŚNIAD:2KROMKI CHLEBA SŁONECZNIKOWEGO CIEMNEGO JAJKO NA TWARDO 2PL POMIDORA Obiad:kasza marchew piers kolacja:jogurt z musli czwartek: ś:jogurt z nestle fitnes mała m,iseczka o:ryz brazowy piers marchew k:kanapka z pom piatek:to samo dobrze to czy nie bardzo a dzis jadłam ryz z ryba i kalafiorem na obiad rano kanapka z wedlina kawa
yoo Edytowane przez yooniga Czas edycji: 2007-07-07 o 18:58 Powód: Post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" |
|
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
rogal z camembert'em
leczo z ryżem jabłko gruszka jogobella wisniowa
|
|
#310 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny
|
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze. Bardzo proszę o ocenę-jest lepiej niż wczoraj?
![]() Redukcja śniadanie: puszka tuńczyka, łyżka oliwy z oliwek, 2 kromki Wasy, sałatka z 2 ogórków małosolnych, polowy pomidora, oliwek i cebuli. Czerwona herbata, jabłko. II śniadanie(po 45minutowych ćwiczeniach) 2 plastry polędwicy, garść pestek słonecznika. Obiad: Niezaprawiana zupa z botwiny, 2 pulpety drobiowe(z zupy). 3 łyżki duszonych kurek, mała kromka pełnoziarnistego chleba. Podwieczorek(po ok. 90 minutach jazdy na rowerze) plaster białego sera, kilka migdałów. Kolacja(w planach): serek wiejski z fitupem.
|
#312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- za mało posiłków, kcal - za mało warzyw - mało białka - brak nnkt - jabłko nie jest posiłkiem W FAQ masz o posiłku nocnym dokadnie, po co i dlaczego - zapraszam. Wiejski może być. Jogurt, owoc - odpadają. Ja przepraszam, jaki jest sens wklejania takiego jadłospisu? To nie wyścigi, kto zje mniej... ![]() Cytat:
Może Pingwinek napisze coś więcej ![]() Obiadu nie jestem w stanie ocenić
|
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
italiaanka-żeby ktoś mnie op... skrzyczał
nie no dziś z powodów technicznych nie miałam jak zdjeść np. drugiego śniadania ![]() ale tak na serio to w ogóle przydałoby mi się żeby ktoś mną potrząsnął
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem ze dzis to nie był najlepszy jadłospis.. ale był tak przez odpowiedniego zaplecza i niestety na kacu ![]() mam kilka pytań - co to jest nnkt? jakie jeść najlepiej warzywa? gotowane czy surowe? ogólnie niestety za warzywami nie przepadam.. dlatego do wszytskiego w ramach rekompensaty zjadam pomidory i ogórki od poniedziału więc mam zamiar zacząć poządniej jeść, podam teraz jadłospis jaki chciałabym na poniedziałek wprowadzic... i jesli mozecie zerknijcie i powiedźce co jest źle i co zmienic Ś: jajecznica, 2 pomidorki, kawa z mlekiem, plaster szynki 2Ś jogurt naturalny, jabłko ( to w pracy nie mam tam zabyt dużego wyboru i możliwości jedzenia) O: mięsko ( jeszcze nie wiem jakie) plus pomidorek, ewentualnie jakieś warzywko np surowka z kapusty P: jabłko K: serek wiejski czy to nadal za mało? co jeszcze dodac? i wazne pytanie kiedy ćwiczenia? pomiędzy jakimi posiłkami? |
|
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#316 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo, Italiaanko
z rowerem mam problem, bo jak włączę sobie muzykę to jadę, jadę, jaaadęęęe.....i się robi poltorej godziny Rano robię trening siłowy. Rzeczywiście spróbuję rozłożyć ćwiczenia rozsądniej, zaraz zajrzę na forum fitness.Na to białko to nie mam już pomysłu, myślałam że jest go sporo w mięsie i ziarnach, a tu się okazuje że niekoniecznie Czy warzywa strączkowe nadałyby się na posiłek potreningowy, czy trzeba coś "konkretniejszego"?Właśnie wyliczyłam, że mój dzisiejszy bilans to ok. 1300 kcal. Czyli jeszcze z 300 mogłabym spokojnie dołożyć. Problem w tym, że odkąd jestem na diecie, bardzo szybko i na długo się najadam i ciężko mi jeszcze coś wcisnąć-ciekawe że z białymi bułeczkami, czekoladą i chipsami tak nie było
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
pomocy od pon sie odchudzam..i mój jadłospis wyglada tak
PONIEDZIAŁEK: ś:KAWA Z MLEKIEM O:kasza jeczmienna 0,5woreczka marchewki 3gotowane i piers gotowana K:jogurt mała miseczka z musli WTOREK:TO SAMO SRODA: ŚNIAD:2KROMKI CHLEBA SŁONECZNIKOWEGO CIEMNEGO JAJKO NA TWARDO 2PL POMIDORA Obiad:kasza marchew piers kolacja:jogurt z musli czwartek: ś:jogurt z nestle fitnes mała m,iseczka o:ryz brazowy piers marchew k:kanapka z pom piatek:to samo dobrze to czy nie bardzo a dzis jadłam ryz z ryba i kalafiorem na obiad rano kanapka z wedlina kawa __________________
|
#318 |
|
Rozeznanie
|
yooniga, nie spamuj
Jeśli chcesz błyskawicznej odpowiedzi, to poproś ładnie kogoś na pw.
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam po lekturze kilka wątków i artykułów.. i potrzebuje jednak pomocy w dopracowaniu jadłospisu, bo widzę, ze wciąż za mało jem...( choć mnie w pokrętny sposób moj umysł podpowiada ze za duzo ;( )
Italianko czy mogłabyś mi pomóc ułożyć prawidłowy jadłospi na tydzien? z cwiczen chce codziennie jeżdzić przez godzine rowerem ( wiecej nie dam rady ze względu na brak czasu) Nie wiem czy tutaj czy na PW ale proszę cie bardzo o pomoc... |
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
sorki ale tak mi zalezy zeby ktos to ocenił bo nie wiem czy warto dalej to ciagnac
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejanie takich jadłospisów robi się żałosne
![]() Jogurt albo jabłko w formie posiłku ![]() Albo kawa z mlekiem na śniadanie ![]() Dziewczyny,opanujcie się! Ciekawe co zrobicie,kiedy wypadną Wam wszystkie włosy,połamią się paznokcie i zaniknie okres!!
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Śniadanie1
Wodzionka w wersji bardzo bogatej,no i w bochenku chleba,który zjadłam praktycznie cały .Później 2nektarynki![]() Śniadanie2:Mlekovita truskawkowa(to taki napój 'mlekowaty' ) i rogalika z masełkiem (byłam u mamy w sklepie )Obiad:Udko z kurczaka smażone,ziemniaczki i surówka z kapusty,marchewki i cebulki polana oliwą z oliwek (tatuś robił obiad ![]() )Podwieczorek;tuńczyk w sosie własnym,a później rożek śmietankowy Kolacja;2grachamki z serem żółtym i ketchupem ![]() Między 2śniadaniem i obiadem,było jeszcze pół paczki słonecznika tak to jest jak się siedzi w parku cały dzień i nic nie robi![]()
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis tak (R):
Sn.salatka warzywna wdlina drobiowa kawa z mlekiem 2:Jogobella z musli 2 jablka o:2 ziemniaki 4 zoladki(mama mi kazala!!!)caly kalafior p:brak(bylam na randce) k.serek wiejski pomidor ogorek malosolny |
|
|
|
#324 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
--- Aj... ja chyba coś o 10PŻ podwieszę chociaż... czy ktoś to czyta w ogóle tak czy siak... na dniach mam nadzieję, że mi się uda to zrobić... przetłumaczę jesze kilka artów... może dadzą do myślenia Nadzieję można mieć ![]() Nikita - na PW poproszę Anulciak - ode mnie to samo, jadłospis także na nie. Cytat:
i czekamy na piękne zmiany Cytat:
![]() Strączkowe - nie polecane i nie tylko jeśli chodzi o potreningowy. Po siłowym, np. ryż + pierś z kurczaka. Jedz mniejsze porcje, ale częściej... 5-6 posiłków, co 2-3h. bułeczki, czekolada itd. - nie było tak bo po tym szybko skacze cukier, szybko także spada... a co za tym idzie jesteśmy szybciej głodni. WW złożone sycą na dłużej...
|
|
|
#325 |
|
Rozeznanie
|
1)owsianka z rodzynkami,orzechami,miod em+2banany
2)twarozek wiejski z siemieniem+bulka owsiana z maslem sezamowym 3)kasza gryczana+kuskus+gryczana z sosem chrzanowym i filetem z kurczaka+buraczki4)2kawalki sernika i 1 pleśniaka 5)jajecznica z kielkami soczewcy i rzodkiewki+bulka owsiana z maslem,szynka i pomidorem 6)serek wiejski z miodem+bulka owsiana z maslem sezamowym Po drodze byl soczek z czarnej porzeczki
The greatest glory in living lies not in never failing, but rising every time we fall! Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia... Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych Wytrwać w dążeniu do celu |
|
|
|
#326 |
|
Rozeznanie
|
Śn.: drożdżówka z makiem (gigantyczna, ehem) i kawa z mlekiem.
II śn.: nektarynka, marchewka i ogórek małosolny z wędliną. Obiad: dwa gołąbki i trzy ziemniaki. Podwieczorek: kilka garści popcornu i pół litra bulionu z kostki. Kolacja (przed 22...): grahamka z drobiową wędliną, kiełkami, cykorią, rzodkiewkami, ogórkiem małosolnym i pomidorem, gryz chudej kiełbasy ;-) Szczerze podziwiam te z was, które mają siłę obliczać swoje zapotrzebowanie na poszczególne składniki. I popieram - orientacyjnie! Żeby nie zamienić sobie życia codziennego w codzienność z kalkulatorem. Jadłospis beznadziejny, wiem, ale i tak nadziejniej niż kiedyś ;-)
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
italiaanka-> podwieszaj, podwieszaj, ja chętnie poczytam
Edytowane przez olik04 Czas edycji: 2007-07-08 o 19:57 Powód: \ |
|
|
|
#328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jogobella z musli ma duzo weglowodanow
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
italianko ja czytam to co podwieszasz
![]() Mój jadłospis dzisiaj(U): (zaznaczam, ze wstałam o 11.00 )11.30 2 kromeczki chlebka razowego z serkiem wiejskim i szczypiorkiem 15.00(obiad) kotlet mielony, 2 ziemniaczki, pomidor z cebulką wymieszane z połową jogurtu naturalnego 18.00 4 średnie pierogi z mięsem i kapustą 22.00 pół jogurtu naturalnego, 4 łyżeczki serka wiejskiego, łyżeczka dżemu truskawkowego - wszystko wymieszane na taką papkę ![]() no i jak?? bardzo proszę o jakąś ocenę |
|
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() sorry ale nie moglam sie powstrzymac
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

chodzi o ogórek zielony i pomidor,kiszone mogą już być
że ogórek ogranicza przyswajalność witamin w pomidorze
Jak się dowiedziałam o tym to mała byłam i dokładnie nie pamiętam