|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-07-14 o 14:33 |
|
|
|
|
#693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Już go spuściłam
Poszedł z ruramiCytat:
Ale pierwszy raz mi się zdarzyło, że po skorzystaniu z wc coś tam pływało![]() Cytat:
Trzeba myśleć, że nas to nie spotka i wszystko będzie okBaaardzoooo dużą wartość ma podświadomość, zwłaszcza w ciąży, same nie raz się o tym przekonałyśmy ![]() Tak samo jeśli chodzi o nastawienie do kp ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/neju-literki-3d-20...410546540.html
imię Franio- połączenie wzoru 5 i 20, czekam teraz na projekt dzisiaj nawet dobrze się czuje, brzuch od czasu do czasu twardy się robi, ale ogólnie nie jest źle ![]() a Ty jak się czujesz? mogę się już rozpakowywać, chociaż wolałabym poczekać jeszcze tydzień
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w sumie dzisiaj nic sie nie dzieje takiego za to wczoraj byla masakra bo brzuch mi sie stawial i skurcze mnie meczyly wiec dzis w porownaniu do wczoraj jest luzik ![]() ja jeszcze nie moge sie rozpakowac bo w czwartek dopiero GBS robie no i bede wiedziala ile mala bedzie warzyc wiec w sumie jak bede miala wynik badania to niech sie dzieje co chce
|
|
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
Papryczka cieszę się, że idziecie do domu
wczoraj po południu miałam jakiś słabszy moment - było mi słabo, duszno i w ogóle tak jakoś źle. Po prawie 3 godzinach leżenia an huśtawce w ogrodzie, wypiciu 1,5 l wody poczułam się jak nowo narodzona. Może Córcia i się o coś oparła i mnie zacisnęło w środku... Wieczorem jeszcze raz zrobiło mi się tak źle, ale czułam wtedy ucisk pod mostkiem i na szczęście szybko przeszło. Wczoraj nam auto padło TŻ myślał, że bezpieczniki, bo odpalić nie chciał, ale okazało się, że to nie to. Udało się go odpalić "na popych" i pojechać do mechanika - TŻ z moim tatą i bratem doszli do wniosku, że najprawdopodobniej padł rozrusznik. A w zeszły tygodniu nie działała nam klimatyzacja - na szczęście starczyło "dobić gazu" i działa. Mamy nadzieję, że nas ta naprawa nie pożre finansowo... A na 19:00 mam jeszcze umówioną wizytę u dentysty - mam nadzieję, że skończy się na przeglądzie. I wyszło na to, że musiałam poprosić mamę o zawiezienie, bo inaczej nie da rady. Ale powiedziała, że nie ma problemu i ze mną pojedzie Ps. Umyłam i wygotowałam wszystko dla Małej, co tego wymagało ![]() Dzień mi miną szybko - rano sąsiadka z córami wpadła na kawę i nagle zrobiło się po 13! Potem obiad na szybko i teraz sobie leżę, i się pasę po obiedzie Czy któraś rodzi? Nie jestem w stanie nadrobić Waszych wiadomości ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- miałam Wam jeszcze powiedzieć, że mnie też pobieranie wymazu na GBS bolało, a o ostatnim badaniu szyjki nawet wolę nie przypominać - pierwszy raz tak bolało... Ale myślałam, że to ja jestem taka wrażliwa...
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroscisz czopa !!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
o czopach mi przemknęło przed oczami, ale to może być jeszcze sporo czasu.
Ja swojemu Dziecku mówię, że musi poczekać przynajmniej do 38 tygodnia z wypychaniem na świat :P już wiele nie zostało, więc damy radę Powtarzam jej też, że będę rodzic dopiero jak zobaczę na brzuchu całą stópkę z paluszkami Ale marze o zobaczeniu tego w ciąży Któraś wie, w którym tygodniu można podziewać się takiego widoku?
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-07-14 o 14:57 |
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przynajmniej mój czop w kibelku jeszcze nie pływał anie nie leżakował na majtkach i dobrze mi z tym
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-07-14 o 14:58 |
|
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby do 32tc wytrzmać, potem do 34 potem do 36 a teraz lajcik 38tc trwa a Ty nadal w dwupaku!! jeszcze wytrzymasz a szyjkę masz jeszcze czy już nie?
|
|||
|
|
|
#705 | ||||||
|
Raczkowanie
|
heheh jak sie nie ma ochoty to proste, ze nie ma mowy, ale jak sie ja ma glownie w ciazy to jak tu nie skorzystac
![]() Cytat:
Wiecie co ja nawet nie pomyslalabym zeby mowic o tym dziecku bo to jest dla mnie malo wazne jak dziecko zostalo poczete.. Inna sprawa gdyby np ojcem dziecka byl ktos inny, lub dziecko bylo adoptowane, a czy to bylo in vitro czy nie to drugorzedna sprawa.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i ja....a w grudniu cholerka byl ujemny ![]() Cytat:
za determinacjeno nastepna! kurde ja sobie daje tydzien na sprzatnie i przygotowanie a potem bede juz sie wysilac zeby jak najszybciej urodzic... Cytat:
Gorzej jest potem, jak instynkt troche popuszcza a matka wyrabana jak 150...tak wtedy depresja murowana, dodatkowo nam przypadnie okres zimy wtedy wiec...ehhh mam dokladnie te same obawy...Bylam na ktg, zapisal sie -uwaga!- 1 skurcz przepowiadajacy Jutro wizyta u gina, ale watpie zeby cos mi sie otworzylo czy zmiekloChcialabym zeby COS zaczelo sie juz dziac, no-cokolwiek...
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do stopy, teoretycznie jakoś już można wypatrywać chyba... Ale to też zależy jak dziecko ułożone. Moje wypycha tylko dupsko.
|
|
|
|
|
#707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wkręcaj się Dziewczyno!! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba, że w photoshopie
|
||||
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba rzadko się udaje niestety...
|
|
|
|
|
#709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wynik gbs będę miała w środę ![]() Cytat:
![]() kurde a ja nie pamiętam czy wygotowałam butelki co do badania szyjki to mnie też bolało, ale masaż szyjki dopiero boli ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() A szyjki już prawie nie ma
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
I tak prawie nie śpię. Dzisiaj jestem na nogach od 6. Takie standardowe pobudki na siku są o 2 i 4. W międzyczasie mam super cudowne sny i budzę się jeszcze ze trzy razy. Dzisiaj śniło mi się, że rodziłam w lesie oparta o drzewo i trawa pokrywała się śmierdzącą bardzo ciemną krwią a ja zamiast zająć się dzieckiem patrzałam dookoła czy nas jakiś dzik nie zeżre...
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
Jem sobie obiad, mysle zobacze co tam na wizazu. Wchodze a tu same czopy, gluty, grudki
no normalnie od razu lepiej smakuje zyc nie umierac A tak na marginesie to ja czekam jeszcze na tego czopa
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak jakiś czas temu jadłam obiad, włączyłam jakiś program medyczny, a tam tekst 'Żuchwa Johna dosłownie zgniła i odpadła od szczęki' i kamera na Johna
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do spania to wierz mi że wole nawet 4 razy wstawac na siku co zajmuje mi 2-3 minuty i wracac do łózka i spac dalej niz 2 razy w nocy wstawać, przebrać, karmic, czekac az się odbije, i spać niespokojnie nasłuchujac kazdego jękniecia. Mój mąż po 2 tyg stwierdził że wolałby spac nieprzerwanie tylko 5 godzin dziennie niz 8 godzin z takimi przerwami na odbijanie itp. |
|
|
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie takie, przy których funkcjonuje internat, nie ważne czy dziecko tam mieszka czy nie.A co do gina no to cóż.. prędzej bym zmieniła lekarza ![]() Cytat:
moja wypina nogi, tzn od wczoraj mam świadomość że są to nogi i faktycznie czuję gdzie pupka, gdzie kolanko a gdzie stópka. Ale kształtu brak ![]() Kurde, segreguję ubranka w szafie i wściekam się jak nie wiem. Każde inne! Na metce jedno, długość drugie, szerokość trzecie i nijak się nie da tego logicznie poukładać I mama mi odebrała mebelki Idę dalej walczyć z ciuszkami
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
ja tam w nocy wstaje co godzinę - półtora. potrafię też w nocy wypić butelkę 1,5 wody, to potem sikam jak głupia. ciągle chce mi się pić i siku...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Poszedł z rurami

TŻ myślał, że bezpieczniki, bo odpalić nie chciał, ale okazało się, że to nie to. Udało się go odpalić "na popych" i pojechać do mechanika - TŻ z moim tatą i bratem doszli do wniosku, że najprawdopodobniej padł rozrusznik. A w zeszły tygodniu nie działała nam klimatyzacja - na szczęście starczyło "dobić gazu" i działa. Mamy nadzieję, że nas ta naprawa nie pożre finansowo... A na 19:00 mam jeszcze umówioną wizytę u dentysty - mam nadzieję, że skończy się na przeglądzie. I wyszło na to, że musiałam poprosić mamę o zawiezienie, bo inaczej nie da rady. Ale powiedziała, że nie ma problemu i ze mną pojedzie 

przynajmniej mój czop w kibelku jeszcze nie pływał anie nie leżakował na majtkach