|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Mój mąż przewija syna częściej niż ja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2192 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-07-14 o 17:06 |
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzac kolo obcej osoby nie przebrala bym dziecka Chodz wiem z doswiadczenia ze w tych malych samolotach jest tragedja, lazienki sa bardzo male. Jesli chodzi o woreczki to tez nie zawsze mam, ale w samolocie maja worki na smieci |
|
|
|
|
#2195 |
|
Konto usunięte
|
dwa razy miałam ochotę przewinąć w restauracji:
1. zamówiłam obiad na 13.30, zaraz po chrzście na ten zamówiony obiad czekałam z gośćmi godzinę, byłam tak wk..a że gdybym musiała dziecko przewinąć przewinęłabym na stole obok 2. w restauracji przy trasie Częstochowa - Katowice, rzadko tam jeżdżę, lokali nie znam, jakaś karczma z drewnianych bali reklamuje się jako przyzna rodzinie (czy rodzinna, z menu dla dzieci -nie pamiętam) rosół wstrętny, żeberka ohydne (już ja gotuję lepiej), obsługa niemiła, i całkowite zdziwienie gdy pytam o toaletę z przewijakiem - jakiś facet, też rozczarowany klient poradził przewinąć na stole |
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
jak rozkladasz kocyk to niby jak te zarazki z pampersa zostaja na stoliku?
|
|
|
|
#2197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a czasami mam lot z Polski do Szwajcarii z dwoma przesiadkami (3 ok 1 godzinne loty) i też za każdym razem jedzą i piją (zwłaszcza jak alkohole są bezpłatne )akurat embraery są bardzo fajne - mają najwygodniejsze fotele ze wszystkich samolotów klas ekonomicznych jakimi latałam (z regulowanymi modułowymi zagłówkami i naprawdę dużymi stolikami) no i toaletę której nie trzeba zamykać (jest oddzielona zasłonką od kabiny pasażerskiej) tym samym samolotem leciał znany polski aktor z bardzo małym dzieckiem - dwa razy wychodził je przewinąć i nie było żadnych problemów ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;47300947]dwa razy miałam ochotę przewinąć w restauracji: [/QUOTE] przewijanie odwetowe się nie liczy jako OZM |
|
|
|
|
#2198 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem, ze rodzicow jest dwoje itd., ale przewijak miedzy pisuarami ![]() Nie wiem, gdzie powinien pojsc facet z mala dziewczynka, ale na pewno nie chcialabym, zeby moje dziecko ogladalo meskie penisy (pisuary sa zawsze z przodu). Ewentualnie na jego miejscu zrobilabym wywiad - sprawdzilabym, czy ktos sika Swoja droga, nie rozumiem dwoch rzeczy: czemu pisuary nie sa w kabinach i czemu toalety sa oddzielne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
?
|
|
#2202 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47291849]Szczerze to nigdy w życiu nie przewinęłabym dziecka na podłodze w kiblu. U nas jest duże CH (jak ktoś jest ze Śląska, to zna - SCC), ludzie chodzący po nim wyglądają jak milion dolarów, a w kiblach i tak śmierdzi jak na dworcu, są brudne, obsikane i gorzej. Podłoga nie lepsza, czasami wala się papier, mokre ręczniki. Tam to już wolę klaustrofobiczny pokój matki z dzieckiem, a jak nie ma takiego miejsca - to owszem, na wolnym powietrzu przewinę na kocyku na trawie (o ile jest ciepło), w ostateczności w wózku.[/QUOTE]
Dokładnie. Żeby wierzyć w czystość pulbicznych toalet trzeba mieć chyba 5 lat ![]() I faktycznie, jest się czym chwalić i z czego być dumnym,że naraża się własne dziecko na syf i brud,żeby tylko innym było dobrze.Ach,jakie to wzniosłe i chwalebne ![]() Moi znajomi też nie mają jakichś wielkich łazienek,żebym mogła tam przewijać dziecko,więc zawsze korzystałam z kanapy lub łóżka.Chyba sie nie obrazili, bo teraz też mamy kontakt. Ja, jako bezdzietna, też pozwalałam przyjaciółce przewijać swoją córkę na łóżku małżeńskim-OMG ![]() Szczerze, to nawet nie przyszłoby mi do głowy wysyłać kogoś z dzieckiem na podłogę czy do kibla... Edytowane przez golgie Czas edycji: 2014-07-14 o 18:41 |
|
|
|
#2204 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygrałaś internet. "Żeby sobie zrpbić dobrze", bosze jedyny.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najgorzej jest na basenach. Wchodzi ci do przebieralni facet z małą córeczką, bo on z nią do męskiej nie pójdzie ( i w sumie racja) Na basenach to powinien być przymus że szatnie mają być damskie, męskie i dziecięce.
|
|
|
|
|
#2207 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Moim zdaniem to jest po prostu lenistwo.Tak jak tamta pani z samolotu: nie będzie latać w tą i tą z dzieckiem. No jak to nazwiesz?
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-07-14 o 18:58 |
|
|
|
|
#2208 |
|
Konto usunięte
|
Tinkerbell, jeśli chodzi o te szatnie na basenach... to ja kompletnie nie rozumiem jak tam się można w ogóle rozbierać, ja zawsze się dyskretnie myję pod strojem, jak pod prysznic wkracza jakaś roznegliżowana pani to czmycham, bo dla mnie zarówno takie rozbieranie się, jak i oglądanie nagości, jest niekomfortowe. Jak jestem w szatni w ręczniku, czy w stroju, bieliźnie, to mi oczywiście obecność 2-3 letniego chłopca nie przeszkadza, takiego dziecka samego przecież do szatni nie odstawisz, ale gdybym się nago kąpała no to już... słabo.
|
|
|
|
#2209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a co do embraerów - te większe 195 bardzo lubię w 175 mam klaustrofobię. ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47302194]Tinkerbell, jeśli chodzi o te szatnie na basenach... to ja kompletnie nie rozumiem jak tam się można w ogóle rozbierać, ja zawsze się dyskretnie myję pod strojem, jak pod prysznic wkracza jakaś roznegliżowana pani to czmycham, bo dla mnie zarówno takie rozbieranie się, jak i oglądanie nagości, jest niekomfortowe. Jak jestem w szatni w ręczniku, czy w stroju, bieliźnie, to mi oczywiście obecność 2-3 letniego chłopca nie przeszkadza, takiego dziecka samego przecież do szatni nie odstawisz, ale gdybym się nago kąpała no to już... słabo.[/QUOTE] mnie to generalnie nie przeszkadza - ale jak już się rozbieram i myje to staram się to zrobić szybko i dyskretnie - żeby nie paradowac tam i z powrotem nago. i zdażyło mi się widzieć matkę z golutkim 4-5 letnim chłopcem pod takim prysznicem. ale i tak nic nie przebije gołej niczym nieskrępowanej zapuszczonej (owłosienie ciała + obrzydliwe stopy) Niemki, która przechadzała się w szatniach i pod prysznicami z dyndającym sznurkiem od tamponu między nogami. w tym momencie wolę nawet obsrane pieluchy
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież ci co krzyczą, że matka z dzieckiem won do kibla na podłogę, to komu chcą zrobić dobrze? matce? dziecku? nie, SOBIE przecież. Dlatego więc proszę tu nie rzucac foszka, że ktoś chce sobie czy też własnemu dziecku zrobić dobrze, jesli tutaj panie i panienki każda jak jeden mąż chcą, by to matki i dzieci IM robili dobrze
|
|
#2212 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i nie - dzieci i ich matki nie maja mi robić dobrze, bo od tego mam faceta i parę gadżetów. Mają nie utrudniać życia bo uwaga, nie do wiary - ale świat nie kręci się wokół żadnego didka i jego mamuśki - niezależnie od tego jak bardzo są o tym przekonani
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym czytając te dwa wątki o których piszesz widzę, że ludzie nie mają pojęcia o rozwoju dziecka, tym fizycznym ale i tym psychicznym, emocjonalnym. I nawet jeśli pisanie o tym i tłumaczenie jak rozwija się mały człowiek jest jak "grochem o ścianę" to wierzę, że może czasem ktoś coś pojmie, cos do niego dotrze, czasem pomysli
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-07-14 o 20:16 |
|
|
|
|
#2215 |
|
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47302194]Tinkerbell, jeśli chodzi o te szatnie na basenach... to ja kompletnie nie rozumiem jak tam się można w ogóle rozbierać, ja zawsze się dyskretnie myję pod strojem, jak pod prysznic wkracza jakaś roznegliżowana pani to czmycham, bo dla mnie zarówno takie rozbieranie się, jak i oglądanie nagości, jest niekomfortowe. Jak jestem w szatni w ręczniku, czy w stroju, bieliźnie, to mi oczywiście obecność 2-3 letniego chłopca nie przeszkadza, takiego dziecka samego przecież do szatni nie odstawisz, ale gdybym się nago kąpała no to już... słabo.[/QUOTE]
abstrahując, ja zawsze po basenie brałam prysznic w stroju kąpielowym, bo tak zostałam nauczona już od małego. mój TŻ gdy się o tym dowiedział był wielce zdziwiony bo połowę życia trenował piłkę nożną i pływanie i w szatni męskiej wielu facetów chodzi normalnie nago.kobietom widocznie trudniej zaakceptować nagość innych ludzi (a przecież to jest całkowicie naturalna rzecz) i być może stąd biorą się te awantury o karmienie piersią bo ktoś cycek pokazał, albo obrzydzenie innymi ludźmi pod prysznicem na basenie i uważanie tego za dziwne... jakoś wątpię że facetów obrzydza karmienie piersią, pewnie nie zwracają na to nawet uwagi. |
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:PTeż mnie dziwi natężenie agresji tutaj. Trąci frustracją. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2217 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A macierzyństwo bynajmniej nie łagodzi obejścia co widać chociażby na wątkach mamusiowych,, gdzie matki potrafia brac się za łby udowadniając sobie wzajemnie wyższość pionizowania dzieci czy masakrowania ich uszu kolczykami ![]() I tak naprawdę chyba niewiele jest osób, którym dzieci przeszkadzają same w sobie - przeszkadza głównie bezmyślność ich rodziców. a podchodząc do tematu racjonalnie rodzice i ich dzieci i tak są zawsze hołubieni i uprzywilejowani bo są największą grupą konsumencką - w starciu rodzice vs osoby bezdzietne, te drugie są zawsze na straconej pozycji - rodzice z dziećmi zawsze i wszędzie mają ''priority line" i najwyraźniej tracą granicę pomiędzy byciem uprzywilejowanym a byciem ''jaśniepaństwem" |
|
|
|
|
#2218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę mnie dziwi to o czym piszecie, bo ja chodzę na baseny gdzie są szatnie męskie, damskie i rodzinne, lub zamykane dla dwóch lub więcej osób i nie ma problemu. Co do nagości to tutaj nie ma z tym problemu, większośc myje się na golasa i to przy otwartych drzwiach, dzieci nie wadzą. Cytat:
|
|
#2219 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Opisujesz typowe OZM. Swój komfort ponad komfort innych osób. Mam teraz pytanie do Ciebie, bo nie wiem, czy ta dyskusja ma sens: przewinęłabyś dziecko na stole w restauracji?
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-07-14 o 20:42 |
|
|
|
|
#2220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

Postawienie przewijaków tylko w damskiej toalecie pewnie by pomogło, bo lepiej chociaż tam niż nigdzie, ale co miałby zrobić chcący przewinąć dziecko tata?
Mój mąż przewija syna częściej niż ja. 
gdzie ja tak napisalam?
) - w każdym razie nie ruszyła się a jak stewardessa jej zwróciła uwagę, że parę kroków za nią jest toaleta a nawet przed toaletą jest miejsce gdzie może położyć dziecko, to kobieta na nią z fochem, że przeciez to tylko chwila i nic się nie stanie a ona nie będzie łazić w te i wewte a ma przecież dziecko i bagaż)
Haters Gonna Hate