Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 19:20   #811
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Gosia - na wypasie! I widze ze wykonczeniowka tez z gornej polki. super ze was na to stac i jeszcze poddasze bedzie do zagospodarowania
Mam tylko pytanie czemu akurat 2 lazienki na dole planujecie?
W życiu by nas nie było stać jakby mąż sam tego nie robił odchodzą koszty robocizny a to ogromne pieniądze, no i wiadomo ma jakieś rabaty jak zakupy robi itd.
A dwie łazienki mąż chciał, stwierdził że już teraz córka w drodze a jak potem się trafi kolejna dziewczyna, to jak on się biedny do łazienki dopcha poza tym ten korytarz duży był naprawdę bez sensu, marnował przestrzeń. No i jakby nie było fajnie mieć dwie łazienki
wejścia z sypialni do łazienki nie da się zrobić bo ściany w łazienkach są zastawione wszystkie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
no ale tam jest słupek (ma pierwotnym projekcie), ktory stanowił czesc sciany,
co do wymiarów-wystarcza mi te ktore były na projekci-jest opisane jako 140 cm do słupka, a na 140 nie maja sie prawa zmiescic 2 pary drzwi (do obu łazienek), wiec wnioskuje ze słupek został wyburzony

co do wiatrołapu-to na pierwotnym projekcie są przeciez drzwi-z sieni do holu, po przeróbce ich nie ma
chyba że to drzwi 60tki ja tam się nie znam, nie wtrącam, robi się i ma być dobrze.
A, dopiero teraz spojrzałam, że tam były drzwi przewidziane - ale to tylko w projekcie, bo w rzeczywistości to nie był otwór drzwiowy tylko kawalątek ściany z jednej i trochę większy z drugiej, ale nie zabudowany na górze (nad tymi drzwiami co być powinny niby). Dlatego nawet nie skojarzyłam..
Stary 2014-07-14, 19:27   #812
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
. Moj ideal to sypialnia z lazienka i garderoba, moze kiedys sie dorobimy tego
tez tak chce

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 19:34   #813
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
tez tak chce
Ja też bym chciała garderobę w sypialni, ale to chyba dopiero pomysł na domek. nie wiem jak młody by zareagował jakbym z jego pokoju zrobiła sobie garderobę
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 19:37   #814
patrycja19894
Wtajemniczenie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47301979]H4linka a kto mi wypominał, że chcę rodzić, a mamy ten sam termin Zaciskać nogi, bo ja też jeszcze mam czop na swoim miejscu

Pocieszę cię, że ja też mam pierwszy rozstęp i czuję się jak słoń. Dyszę jak leżę, dyszę jak chodzę i dyszę jak śpię

Ja po wizycie. Mały ma 3,2-3,5 kg - podobno zależy jakim wzorem to obliczyć. Głowka już naciska, szyjki jak nie było tak nie ma, rozwarcie jak było 1,5 cm tak jest. Wg lekarza ciąża już donoszona, teraz czekać na skurcze i nic tylko rodzić GBS pobrany i mam odstawić nospę i aspragin [/QUOTE]
dla synka, ze juz taki duży Zapraszamy go do nas

Zuken, Gosia zazdroszcze garderoby Zawsze marzylam o pomieszczeniu gdzie wszystko ma swoj ład, porządek. Wogole domy a mieszkania w płycie to inna bajka
Stary 2014-07-14, 19:38   #815
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47302624]Ja też bym chciała garderobę w sypialni, ale to chyba dopiero pomysł na domek. nie wiem jak młody by zareagował jakbym z jego pokoju zrobiła sobie garderobę [/QUOTE]

pewnie nie bylby zadowolony

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 19:38   #816
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

chyba że to drzwi 60tki ja tam się nie znam, nie wtrącam, robi się i ma być dobrze.
A, dopiero teraz spojrzałam, że tam były drzwi przewidziane - ale to tylko w projekcie, bo w rzeczywistości to nie był otwór drzwiowy tylko kawalątek ściany z jednej i trochę większy z drugiej, ale nie zabudowany na górze (nad tymi drzwiami co być powinny niby). Dlatego nawet nie skojarzyłam..

takie drzwi nie istnieja w swietle prawa
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 19:41   #817
patrycja19894
Wtajemniczenie

Byłam na nitkowaniu brwi, jeszcze lekką hennę musze zrobić i bede wygladac jak człowiek. Jak to mowi nasza Pani prorok " Nie znamy dnia ani godziny" Trzeba jakos wygladac w szpitalu

Emigrantki ! czy w UK robią to badanie na GBS??
Stary 2014-07-14, 19:41   #818
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
takie drzwi nie istnieja w swietle prawa
ale istnieją w sklepach?
Stary 2014-07-14, 19:42   #819
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Mamamarta - ale fart z tą kasą! I na co wydasz?
.
Juz poszlo na czesc rachunku za grzejniki i podgrzewacz do wody :/

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Pewnie! I tak większość czasu będę spędzać w salonie, a do spania okno jest niepotrzebne.

Dzwoniła do mnie właśnie koleżanka, że czeka na mnie bujaczek do odbioru nie będę musiała młodego w gondoli w domu nosić.

Jakie macie pomysły na prezenty dla dzieciaczków, jak się już zaczną pielgrzymki gości do naszych domów? Bo zaczęli mi już zadawać pytania a nie wiem, co oprócz metkowej zabawki byłoby okej dla takiego malca? Mówię o akcesoriach 0-3 miesiące.
Moze nie dla takiego malca ale na pewno przydatne sa:
Odciagacz do nosa katarek, mata do zabawy, mata taka bez palaka wieksza, podgrzewacz do butelek, zabawki, spiworek, suszarka do butelek, sterylizator np ten do mikrofali jest ok-chociaz ja wole gotowac w garnku,
pieluchy tetrowe jesli okaze sie ze dzeicko ulewa, hmmm co jeszcze... w wersji bogatszej niania elektroniczna ale to jest drogie..., fotelik do kapieli (to tak od 8 m-ca najwczesniej), smoczki, butelki, moskitiera na lozeczko liub wozek, kocyk jakis, wieksze ubranka, pampersy
Wiecej nie wymysle, ale sama sie zastanawialam ostatnio nad tym

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 19:46   #820
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ej, to nie jest śmieszne. Ja myślę, że mój mąż jest kochany, że robi dla mnie tyle

Teraz np. pojechał po czekoladę Milka Oreo
Bo nie jest. To jest urocze! Ja też uwielbiam, jak TŻ się mną opiekuje

Mąż dziś odebrał wyniki tomografii głowy i jestem w szoku, że po tak specjalistycznym badaniu jest tylko jedna linijka wyniku badania!
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Ja się Pandory jeszcze nie dorobiłam. Stworzyłam sobie kiedyś wirtualnie u nich na stronie wymarzoną bransoletkę i cena wyszła w okolicy 7tys więc sobie póki co odpuściłam.
Ale brałabym sztywną bo bałabym się ze te drugie sie ponaciagaja pod wpływem ciężaru tych charmsów.
a no tak! Już sobie przypominam Miałam tę historię z tyłu głowy jak ogladałam zawieszki u mnie aż tyle by nie wyszło, bo nie chcę jej przeładować.
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Mi się Pandora nie podoba ale jeśli miałabym wybierać to też wzięłabym sztywną bazę
Ta żmijkowata wydaje mi się, że by ciągła za kłaki na rękach i to by bolało
Też mi się nie podobała, ale te sztywne bransoletki mnie przekonały. Są mniej pandorowate

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Jakos nie mogę się z tym zgodzić...Oczywiście, prawo do złego samopoczucia mają wszyscy, ale to już raczej taki standard jest na porodówkach raczej niż wyjatek...Jednak fochy i niemiłe odzywki połoznych wpływają bardzo na samopoczucie rodzącej, więc cieżko jest się tym nie przejmować. No a szacunek i bycie miłym powinno oczywiście iść w obie strony.
Masz absolutną rację Ja to odebrałam raczej jako opis humorów personelu, które nie oznaczają domagania się łapówki, tylko po prostu takiego podejścia To w tym kontekscie była ta wypowiedź.
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
wiec szefostwo na prawde ma bardzo w porzadku to juz 2 podwyzka w ciagu pol roku
Łał! Gratuluję! Tylko nic nie mów rodzinie

Mojemu już nie dadzą, bo w ciągu 5 lat awansował 4 razy i zarabia lepiej niż ludzie z 30letnim stażem po 5 awansach.. A to "lepiej" oznacza ok. 2,5 tys. na rękę.. Zaczarowana, nie szukają tam u was prawnika i nauczycielki angielskiego?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 19:57   #821
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Mąż dziś odebrał wyniki tomografii głowy i jestem w szoku, że po tak specjalistycznym badaniu jest tylko jedna linijka wyniku badania!

moze nic tam nie ma?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 19:57   #822
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
no jak w sklepach, gdzie wchodzisz prosto z ulicy i w ziemi fufa cieple powietrze z góry, bo nad drzwiami jest własnie ta kurtyna
czaaaaaaje
Cytat:
W życiu by nas nie było stać jakby mąż sam tego nie robił odchodzą koszty robocizny a to ogromne pieniądze, no i wiadomo ma jakieś rabaty jak zakupy robi itd.
A dwie łazienki mąż chciał, stwierdził że już teraz córka w drodze a jak potem się trafi kolejna dziewczyna, to jak on się biedny do łazienki dopcha poza tym ten korytarz duży był naprawdę bez sensu, marnował przestrzeń. No i jakby nie było fajnie mieć dwie łazienki
wejścia z sypialni do łazienki nie da się zrobić bo ściany w łazienkach są zastawione wszystkie
przewidujacy ten Tz, wie czego kobietom potrzeba
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47302624]Ja też bym chciała garderobę w sypialni, ale to chyba dopiero pomysł na domek. nie wiem jak młody by zareagował jakbym z jego pokoju zrobiła sobie garderobę [/QUOTE]
100% zachwyt
Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Moze nie dla takiego malca ale na pewno przydatne sa:
Odciagacz do nosa katarek, mata do zabawy, mata taka bez palaka wieksza,
Czemu bez palaka? Mi te z palakami stojacymi wydawaly sie ciekawsze dla dziecka

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:05   #823
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Zuken podoba mi sie wasz projekt Jedyne nad czym bym sie zastanowila to polozenie drzwwi do lazienki - bo wchodzac do domu trzeba obejsc cala lazienke naokolo by zrobic siusiu. Wejscie do garderoby zrobilabym sobie z sypialni bo zawsze mi sie tak marzylo ze wstaje i "wchodze do szafy" zeby sie zdecydowac na jakis ubior I latwiej dobrac kolory bo w sypialni jest okno to ciuszki latwo w naturalnym swietle mozna zobaczyc. W ogole garderoba i pomieszczenie gospodarcze/techniczne to jest super sprawa.
Wiesz co te drzwi do łazienki są tam bo gdzie indziej byłoby trudno je wepchnąć
Wolę drzwi bliżej salonu i sypialni niż wejścia do domu
Ogólnie łazienka bez okna mi się nie widzi ale tak najlepiej nam wyszło... Gdzie indziej by mi nie pasowało, żeby była...

A z tą garderobą to jest też tak, że oprócz oczywiście ciuchów będzie tam deska do prasowania, brudniak i takie inne przydatne rzeczy... Raczej nie będzie to funkcjonowało jak na filmach, że wstajesz, idziesz zaspana do garderoby a tam mnóstwo ciuchów i 1000 par butów się do Ciebie uśmiecha hehe

ale pomyślę jeszcze nad tymi drzwiami tylko jak kiedyś byśmy chcieli zmienić przeznaczenie pokoi to może trochę skomplikować sprawę więc pewnie zostanie tak jak jest
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:08   #824
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny zobaaaaaaaczcie co się wreszcie dzieje w moim domu
Super ze juz podloga się robi. Cieszy oko

Cytat:
Gosiu zrobilabym wejscie z sypialni do jednej lazienki. Moj ideal to sypialnia z lazienka i garderoba, moze kiedys sie dorobimy tego
Macie super metraz.

Zuken, Gosia tak mnie zachecilyscie ze zaczne zaraz ogladac mieszkania
Haaa a ja właśnie bede miala sypialnie z lazienka i garderoba. W sumie to juz mam, tylko dachu i okna nie mam
Stary 2014-07-14, 20:08   #825
kasiuulad
Raczkowanie

Dziewczyny, piszecie o czopach a ja będę rodzic trzecie dziecko i jeszcze go nie widzialam...tak wiec są i takie przypadki ze czop nie wypadnie...
chorujemy sobie rodzinnie, tzn ja i chlopaki, i juz mam dość, kaszel mnie niestety meczy ale mam nadzieje ze szybko mii przejdzie i do terminu cc sie wykuruje...
a jeszcze jutro maz wyjeżdża na dwa dni (ok450 km)...mam nadzieje ze nic sie w tym czasie nie wydarzy...
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:09   #826
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie łazienka bez okna mi się nie widzi ale tak najlepiej nam wyszło... Gdzie indziej by mi nie pasowało, żeby była...

A z tą garderobą to jest też tak, że oprócz oczywiście ciuchów będzie tam deska do prasowania, brudniak i takie inne przydatne rzeczy... Raczej nie będzie to funkcjonowało jak na filmach, że wstajesz, idziesz zaspana do garderoby a tam mnóstwo ciuchów i 1000 par butów się do Ciebie uśmiecha hehe

ale pomyślę jeszcze nad tymi drzwiami tylko jak kiedyś byśmy chcieli zmienić przeznaczenie pokoi to może trochę skomplikować sprawę więc pewnie zostanie tak jak jest
Zaczeliscie juz cos robic?
Stary 2014-07-14, 20:17   #827
kasia_ruda
Zakorzenienie

Skończyłam dziś część teoretyczną sr, została mi tylko gimnastyka. I ponieważ prowadząca jedzie na urlop, dziś dostaliśmy paczki. Jestem w szoku, dostałam: pakę pieluch dady, kosmetyki nivea (normalne duże opakowania), kocyk polarowy, różne próbki dla mnie, bransoletkę (!!!) i fajną ulotkę o pierwszej pomocy do trzymania w widocznym miejscu. Nie spodziewałam się takiej ilości naprawdę fajnych rzeczy. Zwykle to pare próbek i koniec.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:24   #828
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
moze nic tam nie ma?
ahahahahaaa dobre Prawa półkula większa, czyli potwierdziło się moje założenie, że źle u niego z logicznym myśleniem
Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
chorujemy sobie rodzinnie, tzn ja i chlopaki, i juz mam dość, kaszel mnie niestety meczy ale mam nadzieje ze szybko mii przejdzie i do terminu cc sie wykuruje...
a jeszcze jutro maz wyjeżdża na dwa dni (ok450 km)...mam nadzieje ze nic sie w tym czasie nie wydarzy...
ojej, jak się załatwiliście? lody? Współczuję.. A jak męża nie będzie to ma się Tobą kto zająć w razie czego?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:24   #829
Konto usunięte

Cytat:

Własnie takie miejsce na deskę do prasowania, suszarkę i inne domowe niezbędniki jest bardzo ważne. Ja mam specjalne miejsce w szafie, a i tak już się nie mieszczę

Szkoda okna w łazience. Jednak okno to najlepsza opcja do wywietrzenia łazienki. O tej porze roku mamy cały czas otwarte

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Super ze juz podloga się robi. Cieszy oko

Haaa a ja właśnie bede miala sypialnie z lazienka i garderoba. W sumie to juz mam, tylko dachu i okna nie mam
Po co ci dach? Grunt, że garderoba jest

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Skończyłam dziś część teoretyczną sr, została mi tylko gimnastyka. I ponieważ prowadząca jedzie na urlop, dziś dostaliśmy paczki. Jestem w szoku, dostałam: pakę pieluch dady, kosmetyki nivea (normalne duże opakowania), kocyk polarowy, różne próbki dla mnie, bransoletkę (!!!) i fajną ulotkę o pierwszej pomocy do trzymania w widocznym miejscu. Nie spodziewałam się takiej ilości naprawdę fajnych rzeczy. Zwykle to pare próbek i koniec.
A ja nie chodziłam na sr i bardzo żałuję. Chętnie bym też wzięła udział w jakimś szkoleniu z pierwszej pomocy, ale u nas w okolicy o niczym takim nie słyszałam :/
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:30   #830
kasia_ruda
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47303314]Własnie takie miejsce na deskę do prasowania, suszarkę i inne domowe niezbędniki jest bardzo ważne. Ja mam specjalne miejsce w szafie, a i tak już się nie mieszczę

Szkoda okna w łazience. Jednak okno to najlepsza opcja do wywietrzenia łazienki. O tej porze roku mamy cały czas otwarte

Po co ci dach? Grunt, że garderoba jest

A ja nie chodziłam na sr i bardzo żałuję. Chętnie bym też wzięła udział w jakimś szkoleniu z pierwszej pomocy, ale u nas w okolicy o niczym takim nie słyszałam :/[/QUOTE]
A nie będzie u ciebie w okolicy bezpiecznego malucha? To fajne darmowe zajęcia, też z pierwszej pomocy.
Stary 2014-07-14, 20:30   #831
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Byłam na nitkowaniu brwi, jeszcze lekką hennę musze zrobić i bede wygladac jak człowiek. Jak to mowi nasza Pani prorok " Nie znamy dnia ani godziny" Trzeba jakos wygladac w szpitalu

Emigrantki ! czy w UK robią to badanie na GBS??
Też chcę sobie zrobić przed porodem hennę na brwi i rzęsy... Żebym wyglądała jak człowiek, jak mnie Hania zobaczy

Cytat:
Dziewczyny, piszecie o czopach a ja będę rodzic trzecie dziecko i jeszcze go nie widzialam...tak wiec są i takie przypadki ze czop nie wypadnie...
Ojej, to zdrówka dla Was i żeby nic się nie działo, jak męża nie będzie...

Cytat:
To fajnie
Jaką bransoletkę? Z wózeczkiem?

Mój mąż właśnie naprawia kanapę...bo ją połamał

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:30   #832
agatka553
Rozeznanie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47301979]

Pocieszę cię, że ja też mam pierwszy rozstęp i czuję się jak słoń. Dyszę jak leżę, dyszę jak chodzę i dyszę jak śpię

Ja po wizycie. Mały ma 3,2-3,5 kg - podobno zależy jakim wzorem to obliczyć. Głowka już naciska, szyjki jak nie było tak nie ma, rozwarcie jak było 1,5 cm tak jest. Wg lekarza ciąża już donoszona, teraz czekać na skurcze i nic tylko rodzić GBS pobrany i mam odstawić nospę i aspragin [/QUOTE]

Ooo widzę, że nie tylko ja mam dużego brzdąca w brzuchu
A siostra ze mnie się śmieje, że nawet gadanie mnie męczy, bo sapie jak zmęczony pies
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:33   #833
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Też chcę sobie zrobić przed porodem hennę na brwi i rzęsy... Żebym wyglądała jak człowiek, jak mnie Hania zobaczy

Ojej, to zdrówka dla Was i żeby nic się nie działo, jak męża nie będzie...

To fajnie
Jaką bransoletkę? Z wózeczkiem?

Mój mąż właśnie naprawia kanapę...bo ją połamał
Dokładnie. Z wózeczkiem
Stary 2014-07-14, 20:37   #834
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

Mysle ze wygodnie bedzie sie wam mieszkalo Ze zmiana przeznaczenia pokoi to faktycznie byloby trudniej.
Cytat:

jak postepuja prace nad domem?
Cytat:
Zdrowka dla ciebie i chlopakow. Trzymam by do powrotu Tz bylo spokojnie

Cytat:
o!to pieknie, pokaz bransoletke

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:39   #835
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Z wózeczkiem
Też taką dostałam
My dostalismy smoczek, butelkę i próbki kosmetyków... i przypinkę na wózek

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:43   #836
patrycja19894
Wtajemniczenie

Brzuch mnie pobolewa od tej dzisiejszej wędrówki a na dodatek dusi w klacie.
Tz polezal chwile ze mną i poszedł czytać o pomocy i zachowaniu podczas porodu jednak wziął sobie to do siebie.. Jeszcze wczoraj mówił ze ponad miesiąc czasu mamy a dziś przestraszony ze nie wie co zrobi jak mnie coś w nocy złapie.
Stary 2014-07-14, 20:45   #837
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Zaczeliscie juz cos robic?

Niestety jeszcze wszystko w polu, do końca tygodnia mamy dostać gotowy już projekt i spotkać się z firmą, która będzie nam wszystko budować, żeby nam mniej więcej wycenili co, jak i za ile

Później dopiero złożymy papiery do starostwa, jak już dostaniemy pozwolenie na budowę to trzeba będzie pozbierać wszystkie dokumenty i złożyć wniosek o kredyt

Także jeszcze trochę formalności przed nami a mieszkanie w bloku coraz bardziej daje nam w kość

Dzisiaj przyjechała babka co nam wynajmuje mieszkanie i sąsiedzi poszli do niej ze skargą, że nie zamiatamy chodnika przed blokiem i schodów do piwnicy
Jakby nikt nie mógł sam nam tego powiedzieć?? Nie mieszkamy tutaj miesiąca tylko ponad pół roku
A oni teraz nagle mają o to pretensje i jak ja jestem w 9 miesiącu ciąży to mam z miotłą latać... Ciekawe czy im się głupio nie zrobi jak w sobotę pójdę ogarnąć ten cholerny chodnik

Nienawidzę mieszkania w bloku
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:49   #838
Konto usunięte

Cytat:
A nie będzie u ciebie w okolicy bezpiecznego malucha? To fajne darmowe zajęcia, też z pierwszej pomocy.
Sprawdziłam w necie i najbliższe warsztaty w Poznaniu będą 4 października, więc będę się musiała zapisać O ile będę mogła się wyrwać z domu
Stary 2014-07-14, 20:55   #839
kro0pka
Raczkowanie

Kurcze fajne te szkoly rodzenia 😊

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Dzisiaj przyjechała babka co nam wynajmuje mieszkanie i sąsiedzi poszli do niej ze skargą, że nie zamiatamy chodnika przed blokiem i schodów do piwnicy
Jakby nikt nie mógł sam nam tego powiedzieć?? Nie mieszkamy tutaj miesiąca tylko ponad pół roku
A oni teraz nagle mają o to pretensje i jak ja jestem w 9 miesiącu ciąży to mam z miotłą latać... Ciekawe czy im się głupio nie zrobi jak w sobotę pójdę ogarnąć ten cholerny chodnik

Nienawidzę mieszkania w bloku
Niektorzy Ludzie To Cepy ja Bym Wziela Ta miotle i sie Z nia pokazala zeby im sie glupio Zrobilo
Stary 2014-07-14, 20:58   #840
h4linka
Zadomowienie

Wróciłam właśnie z romantycznej kolacji z mężem. Pojechaliśmy na jasne błonia, usiedliśmy na ławeczce. W jednej ręce bavarka brzoskwiniowa a w drugiej długi drobiowy kabanos. Takiego mam romantyka.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości