|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
odchodzą koszty robocizny a to ogromne pieniądze, no i wiadomo ma jakieś rabaty jak zakupy robi itd.A dwie łazienki mąż chciał, stwierdził że już teraz córka w drodze a jak potem się trafi kolejna dziewczyna, to jak on się biedny do łazienki dopcha poza tym ten korytarz duży był naprawdę bez sensu, marnował przestrzeń. No i jakby nie było fajnie mieć dwie łazienki ![]() wejścia z sypialni do łazienki nie da się zrobić bo ściany w łazienkach są zastawione wszystkie ![]() Cytat:
ja tam się nie znam, nie wtrącam, robi się i ma być dobrze.A, dopiero teraz spojrzałam, że tam były drzwi przewidziane - ale to tylko w projekcie, bo w rzeczywistości to nie był otwór drzwiowy tylko kawalątek ściany z jednej i trochę większy z drugiej, ale nie zabudowany na górze (nad tymi drzwiami co być powinny niby). Dlatego nawet nie skojarzyłam..
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#813 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47301979]H4linka a kto mi wypominał, że chcę rodzić, a mamy ten sam termin
![]() ![]() Zaciskać nogi, bo ja też jeszcze mam czop na swoim miejscu ![]() Ja po wizycie. Mały ma 3,2-3,5 kg - podobno zależy jakim wzorem to obliczyć. Głowka już naciska, szyjki jak nie było tak nie ma, rozwarcie jak było 1,5 cm tak jest. Wg lekarza ciąża już donoszona, teraz czekać na skurcze i nic tylko rodzić [/QUOTE] dla synka, ze juz taki duży Zapraszamy go do nas ![]() Zuken, Gosia zazdroszcze garderoby
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47302624]Ja też bym chciała garderobę w sypialni, ale to chyba dopiero pomysł na domek. nie wiem jak młody by zareagował jakbym z jego pokoju zrobiła sobie garderobę
![]() ![]() [/QUOTE]pewnie nie bylby zadowolony |
|
|
|
#816 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
takie drzwi nie istnieja w swietle prawa ![]()
|
|
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na nitkowaniu brwi, jeszcze lekką hennę musze zrobić i bede wygladac jak człowiek. Jak to mowi nasza Pani prorok " Nie znamy dnia ani godziny" Trzeba jakos wygladac w szpitalu
![]() Emigrantki ! czy w UK robią to badanie na GBS??
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
|
#819 | |
|
Raczkowanie
|
Juz poszlo na czesc rachunku za grzejniki i podgrzewacz do wody :/
Cytat:
Odciagacz do nosa katarek, mata do zabawy, mata taka bez palaka wieksza, podgrzewacz do butelek, zabawki, spiworek, suszarka do butelek, sterylizator np ten do mikrofali jest ok-chociaz ja wole gotowac w garnku, pieluchy tetrowe jesli okaze sie ze dzeicko ulewa, hmmm co jeszcze... w wersji bogatszej niania elektroniczna ale to jest drogie..., fotelik do kapieli (to tak od 8 m-ca najwczesniej), smoczki, butelki, moskitiera na lozeczko liub wozek, kocyk jakis, wieksze ubranka, pampersy Wiecej nie wymysle, ale sama sie zastanawialam ostatnio nad tym
|
|
#820 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż dziś odebrał wyniki tomografii głowy i jestem w szoku, że po tak specjalistycznym badaniu jest tylko jedna linijka wyniku badania! Cytat:
Miałam tę historię z tyłu głowy jak ogladałam zawieszki u mnie aż tyle by nie wyszło, bo nie chcę jej przeładować. Cytat:
![]() Cytat:
To w tym kontekscie była ta wypowiedź.Cytat:
![]() Mojemu już nie dadzą, bo w ciągu 5 lat awansował 4 razy i zarabia lepiej niż ludzie z 30letnim stażem po 5 awansach.. A to "lepiej" oznacza ok. 2,5 tys. na rękę..
|
|
#821 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
moze nic tam nie ma? ![]()
|
|
|
#822 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47302624]Ja też bym chciała garderobę w sypialni, ale to chyba dopiero pomysł na domek. nie wiem jak młody by zareagował jakbym z jego pokoju zrobiła sobie garderobę ![]() ![]() [/QUOTE]100% zachwyt ![]() Czemu bez palaka? Mi te z palakami stojacymi wydawaly sie ciekawsze dla dziecka |
||
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę drzwi bliżej salonu i sypialni niż wejścia do domu ![]() Ogólnie łazienka bez okna mi się nie widzi ale tak najlepiej nam wyszło... Gdzie indziej by mi nie pasowało, żeby była... A z tą garderobą to jest też tak, że oprócz oczywiście ciuchów będzie tam deska do prasowania, brudniak i takie inne przydatne rzeczy... Raczej nie będzie to funkcjonowało jak na filmach, że wstajesz, idziesz zaspana do garderoby a tam mnóstwo ciuchów i 1000 par butów się do Ciebie uśmiecha hehe ![]() ale pomyślę jeszcze nad tymi drzwiami
|
|
|
|
|
#824 | |
|
Rozeznanie
|
Super ze juz podloga się robi. Cieszy oko
![]() Cytat:
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piszecie o czopach a ja będę rodzic trzecie dziecko i jeszcze go nie widzialam...tak wiec są i takie przypadki ze czop nie wypadnie...
chorujemy sobie rodzinnie, tzn ja i chlopaki, i juz mam dość, kaszel mnie niestety meczy ale mam nadzieje ze szybko mii przejdzie i do terminu cc sie wykuruje... a jeszcze jutro maz wyjeżdża na dwa dni (ok450 km)...mam nadzieje ze nic sie w tym czasie nie wydarzy... |
|
|
|
#826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam dziś część teoretyczną sr, została mi tylko gimnastyka. I ponieważ prowadząca jedzie na urlop, dziś dostaliśmy paczki. Jestem w szoku, dostałam: pakę pieluch dady, kosmetyki nivea (normalne duże opakowania), kocyk polarowy, różne próbki dla mnie, bransoletkę (!!!) i fajną ulotkę o pierwszej pomocy do trzymania w widocznym miejscu. Nie spodziewałam się takiej ilości naprawdę fajnych rzeczy. Zwykle to pare próbek i koniec.
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Prawa półkula większa, czyli potwierdziło się moje założenie, że źle u niego z logicznym myśleniem ![]() ojej, jak się załatwiliście? lody? Współczuję.. A jak męża nie będzie to ma się Tobą kto zająć w razie czego?
|
#829 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Szkoda okna w łazience. Jednak okno to najlepsza opcja do wywietrzenia łazienki. O tej porze roku mamy cały czas otwarte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47303314]Własnie takie miejsce na deskę do prasowania, suszarkę i inne domowe niezbędniki jest bardzo ważne. Ja mam specjalne miejsce w szafie, a i tak już się nie mieszczę
![]() Szkoda okna w łazience. Jednak okno to najlepsza opcja do wywietrzenia łazienki. O tej porze roku mamy cały czas otwarte ![]() Po co ci dach? Grunt, że garderoba jest ![]() A ja nie chodziłam na sr i bardzo żałuję. Chętnie bym też wzięła udział w jakimś szkoleniu z pierwszej pomocy, ale u nas w okolicy o niczym takim nie słyszałam :/[/QUOTE] A nie będzie u ciebie w okolicy bezpiecznego malucha? To fajne darmowe zajęcia, też z pierwszej pomocy. |
|
|
|
#831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żebym wyglądała jak człowiek, jak mnie Hania zobaczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaką bransoletkę? Z wózeczkiem? Mój mąż właśnie naprawia kanapę...bo ją połamał
|
|||
|
|
|
#832 |
|
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47301979]
Ja po wizycie. Mały ma 3,2-3,5 kg - podobno zależy jakim wzorem to obliczyć. Głowka już naciska, szyjki jak nie było tak nie ma, rozwarcie jak było 1,5 cm tak jest. Wg lekarza ciąża już donoszona, teraz czekać na skurcze i nic tylko rodzić [/QUOTE]Ooo widzę, że nie tylko ja mam dużego brzdąca w brzuchu ![]() A siostra ze mnie się śmieje, że nawet gadanie mnie męczy, bo sapie jak zmęczony pies
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze zmiana przeznaczenia pokoi to faktycznie byloby trudniej.Cytat:
jak postepuja prace nad domem? Cytat:
by do powrotu Tz bylo spokojnieCytat:
|
||||
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Też taką dostałam
![]() My dostalismy smoczek, butelkę i próbki kosmetyków... i przypinkę na wózek
|
|
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
Brzuch mnie pobolewa od tej dzisiejszej wędrówki a na dodatek dusi w klacie.
Tz polezal chwile ze mną i poszedł czytać o pomocy i zachowaniu podczas porodu jednak wziął sobie to do siebie.. Jeszcze wczoraj mówił ze ponad miesiąc czasu mamy a dziś przestraszony ze nie wie co zrobi jak mnie coś w nocy złapie.
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety jeszcze wszystko w polu, do końca tygodnia mamy dostać gotowy już projekt i spotkać się z firmą, która będzie nam wszystko budować, żeby nam mniej więcej wycenili co, jak i za ile ![]() Później dopiero złożymy papiery do starostwa, jak już dostaniemy pozwolenie na budowę to trzeba będzie pozbierać wszystkie dokumenty i złożyć wniosek o kredyt ![]() Także jeszcze trochę formalności przed nami a mieszkanie w bloku coraz bardziej daje nam w kość Dzisiaj przyjechała babka co nam wynajmuje mieszkanie i sąsiedzi poszli do niej ze skargą, że nie zamiatamy chodnika przed blokiem i schodów do piwnicy ![]() Jakby nikt nie mógł sam nam tego powiedzieć?? Nie mieszkamy tutaj miesiąca tylko ponad pół roku ![]() A oni teraz nagle mają o to pretensje i jak ja jestem w 9 miesiącu ciąży to mam z miotłą latać... Ciekawe czy im się głupio nie zrobi jak w sobotę pójdę ogarnąć ten cholerny chodnik ![]() Nienawidzę mieszkania w bloku |
|
|
|
#838 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Raczkowanie
|
Kurcze fajne te szkoly rodzenia 😊
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() ja Bym Wziela Ta miotle i sie Z nia pokazala zeby im sie glupio Zrobilo
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam właśnie z romantycznej kolacji z mężem. Pojechaliśmy na jasne błonia, usiedliśmy na ławeczce. W jednej ręce bavarka brzoskwiniowa a w drugiej długi drobiowy kabanos. Takiego mam romantyka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

odchodzą koszty robocizny a to ogromne pieniądze, no i wiadomo ma jakieś rabaty jak zakupy robi itd.

dla synka, ze juz taki duży

by do powrotu Tz bylo spokojnie