Panny Młode 2015 cz. 23 :) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 23:29   #1711
magda_mjt
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 23 :)

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ogóle macie/rozglądacie się już za wódką? Na jaką stawiacie? My dopiero raczkujemy w temacie i rozważamy Wyborową lub Stocka
My już mamy Wyborową

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
to ja odwrotnie! znaczy no może zmywania nie kocham ale jakoś tak lubię jak mi znikają naczynia ze zlewu i lądują na suszarce a prasować nienawidzę żelazka mnie nie lubią
Mam tak samo . Prasować nienawidzę, a zmywać- no wiadomo, nie przepadam, ale zniosę, lubię widzieć, że ubywa .

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
sciaganie tapet... taaa... robilam remont swojego pokoju... 1 pokoj 20metrów.. z wymiana kabli przez elektryka.. facet wszedł... rozrył sobie scieżke na kable.. zaszpachlował.. ja mialam zerwac tapety i miala isc gladz na to i farba... mhm... w 1 miejscu jak pociagnelam tapete to razem z tynkiem...-_- i mialam dziure tak hm.. jak wysokosc pokoju to 2,40 to na 2m (po 20cm od gory i dolu byl tynk) a na szerokosc mniej wiecej na rozpietosc moich ramion
i z łatwego remontu dla Agatki stał sie armagedon taki ze moj tata po 3h był u mnie bo musialam cały pokoj plytami gipsowymi wykleic.. a plyta 2,50wysoka..120 szeroka, kupilam 12 i uslyszalam od pracowników ze nawet jak dam im 100zł(warte 300) to mi tego na 2 pietro nie wniosa..
no wnioslam z bratem jedną. na polpietrze wystawialismy czesc plyty przez okno a na pietrze jakos przerzucalismy nad poręczą... 1plyta 20min.. tata z ZG przyjechał szybciej niz wnieslibysmy pozostale 11 i miedzy poręczą sobie podawali na wysokosci bloku ;D tata trzymał mlody biegł wyzej.. przesuwali przesuwali..tata biegł jak młody trzymał..

NIKOmU NIE ZYCZE!!!

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Ex jak boiler albo piecyk? ja mieszkalam na studiach w 4 mieszkaniach - w tym moim i w lazience nie mam nic...
tak tez sie da.. ale to chyba mam wode ciepla w czynszu..
dlatego chce dom. na mieszkaniach sie nie znam..czynsze wspolnota, malowanie, remont dachu :/

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

yy ale ja bukietu absolutnie nie bede dopasowywac do koloru sali
bede go miala w kosciele.. na sali juz nikt nie bedzie pamietał jaki miałam bukiet
wiec bukiet bedzie biało-fioletowy a slub fuksjowy ;]
Squarra ale mnie pozytywnie nastawiasz na "remont" mojego pokoju hahahaha . Z tym, że ja żadnych elektryk zmieniać nie planuję . Nasz dom jest dość nowy, wybudowany po 2000 roku, więc kwestie rozwiązań są ok. Jedynie ten mój piękny kolor ścian (serio, dawniej strasznie mi się podobał) już mnie nudzi, męczy i mam wrażenie, że jest dziecinny . No i koniec sentymentów, wywalam wszystkie miśki, książki, duperele do kosza lub do piwnicy. Nie wiem czemu w sumie się utarło, że to u mnie ma leżeeć

Cytat:
Napisane przez lexis1306 Pokaż wiadomość
U nas większość gości będzie przyjezdnych, z tym, że z mojej strony to kwestia 40-60 km, więc nie biorę im pokoi hotelowych, taką odległość ja też przejeżdżam nieraz wracając z wesela, ostatnio w środku zimy, jak marzło jak cholera, a latarnie we wszystkich miejscowościach po drodze były wygaszone i ciemno, choć oko wykol, więc nie powinno być z tym problemu. Od strony M. prawie wszyscy przyjezdni, więc musimy mieć około 40 miejsc hotelowych. Pokoje są na górze nad restauracją, więc będzie wygodnie ale... troszkę to kosztuje, nawet po zniżce...
Cytat:
to u Nas jest zupełnie inaczej zawsze się gości sami zajmują swoim transportem i zazwyczaj są autami i nimi wracają i mnie sie to w sumie podoba o mnie się nigdy nikt na weselu nie martwił, jakoś tak już u Nas jest
Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość

U nas też część, która ma do 50km do domu, będzie wracała tym, czym przyjechała, bo my też zawsze tak robimy Ja nawet nie widzę innej opcji, żebym miała płacić za taki nocleg, skoro są osoby, które przyjadą ze sporo większej odległości.
No i u mnie dokładnie tak samo! U mnie w Rodzinie się nie praktykuje załatwiania noclegów przy takich odległościach, zawsze każdy sam się martwił jak, czym i kiedy dojedzie. Wielokrotnie sama byłam kierowcą z wesel i były to trasy od paru do 80km. I żyję, dobrze się bawiłam. Dlatego też byłam zaskoczona, jak teściowa wymyśliła, że ich rodzina (40/60km) MUSI mieć hotel zapewniony. Serio, jak oni mają mieć, to czemu moja Rodzina ma nie mieć? mojej i tak nie zaproponuję (hahaha), więc M rodzina też nie będzie miała i koniec .
Stary 2014-07-14, 23:30   #1712
Anabele23
Zakorzenienie

na chwilę obecną u mnie wyjdzie tak że tylko części rodziny tżta i moim znajomym będziemy musieli wynająć coś itu pojawia się kolejny problem bo w miejscach noclegowych lokalu się nie pomieszczą a w okolicy jakoś za bardzo nie ma hotelu (najbliższy 20 km) znaczy jest motel ale ja wiem czy to wypada ??
Anabele23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 23:45   #1713
magda_mjt
Zakorzenienie

A najgorsze w tym wszystkim jest to, że jak teściowa mówiła o tym, że ich rodzinie nocleg się należy, to... miałam wrażenie, że mówiła o jakimś weselu, które miało miejsce kilka lat temu, że ci goście mieli nocleg, więc teraz też muszą. I zaczęłam się zastanawiać, gdzie u nich w Rodzinie jakieś wesele, bo ja przez ostatnie 9 lat nic nie pamiętam...... pytam M, a ten mi na to "Mama miała chyba na myśli swoje wesele. 24 lata temu" no trzymajcie mnie!!!
Stary 2014-07-14, 23:56   #1714
Vivienne
... choć nie Westwood

Ale się dziś obkupiłam w Biedronce w gadżety do kuchni Silikonowe formy, lopatki, pudełka na żwyność, ścierki, noże, podjladki pod garnek, koszyk na chleb- wszytsko w limonce TZ tylko twierdzi, że przesadzilam kolorystycznie. Nie zna się

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
wiadomo, łazienka jest zazwyczaj w najgorszym stanie, jest też najczęściej najbardziej kosztowna, a zarazem niezbędna a będziecie mieć ten wanno-prysznic, o którym kiedyś pisałaś? nie wiem jak to się fachowo nazywa
Oj, chyba jdnak kuchnia najbardziej kosztowna jest, biorąc pod uwagę sprzęty. na lazience my więcej zaoszczędziliśmy, nie szalelismy bradzo.

Cytat:
no mnie ten remont na maksa przeraża ale już mam wrażenie, że każda mała rzecz będzie mnie cieszyć typu wywalenie starych brzydkich mebli, co da więcej przestrzeni, zerwanie wszystkich tapet i boazerii, a jak już będę mieć śliczne czyste okna to wgl jakoś pójdzie

a deszczownica to moje marzenieeee
Remonty sa okropnie męczące, ale teraz z erspektywy czasu uważam, że urządzanie daje duuużo radości Znajomi u nas byli w sobotę i bardzo chwalili, a ja pękalam z dumy nawet jeśli z grzeczności to mówili to nie przyjmuję do wiadomości

Deszczownica jest super Bardzo opierałam się przed prysznicem, bardzo chcialam wannę, ale deszczownica w kabinie mnie przekonala, że prysznic tez może byc fajny

Cytat:
daj spokoj w ogole..
moczyłam raz... zdarłam mowie O MATKO 2ga tapeta.. a to mi sie zdarła wierzchnia warstwa a ta z klejem zosała... zabezpieczyłam podłogi i jechałam po scianach szzczota jak do mycia auta...zerwałam tą warstwe i tam faktycznie była 2ga tapeta...zrywajac tą zerwałam tynk..

o tak o wyglądał mój remont
Zdalam sobie własnie sprawę, że nie robiłam fotoreportazu z remontu zdjęcia przed też miałam na telefonie, który mi padl A szkoda, bo róznica kolosalna, była wlaścicielka była w szoku jak zobaczyla zmiany Mina była tego warta

A tak w ogóle moja mama ma urlop, ja też planuję wolne i któregoś dnia planujemy trip po salonach w poszukiwaniu sukni. Nie mogę się doczekać .

Umawiałyście się wcześniej na takie mierzenie?

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 00:02   #1715
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexis1306 Pokaż wiadomość
W Krakowie na Uniwersytecie Ekonomicznym.
to tak jak ja
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
A najgorsze w tym wszystkim jest to, że jak teściowa mówiła o tym, że ich rodzinie nocleg się należy, to... miałam wrażenie, że mówiła o jakimś weselu, które miało miejsce kilka lat temu, że ci goście mieli nocleg, więc teraz też muszą. I zaczęłam się zastanawiać, gdzie u nich w Rodzinie jakieś wesele, bo ja przez ostatnie 9 lat nic nie pamiętam...... pytam M, a ten mi na to "Mama miała chyba na myśli swoje wesele. 24 lata temu" no trzymajcie mnie!!!
heheheh u mnie teściowa przyszła bardzo w porządku - znaczy do nas nie wtrąca się ale kto wie może mówi nam coś za plecami

Edytowane przez Anabele23
Czas edycji: 2014-07-15 o 00:39
Stary 2014-07-15, 00:15   #1716
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
heheheh u mnie teściowa przyszła bardzo w porządku - znaczy do nas nie wtrąca się ale kto wie może mówi nam coś za plecami

No, ale moja wlasnie jest w porzadku. Jedynie z tymi noclegami głupotę wypaliła . W sensie moze to była luźna sprawa, ale zabrzmiało conajmniej jak "MUSI TAK BYC" . No chyba nie . Sorry, ale 20kilka lat temu były inne zwyczaje, aut było przeciez mniej, wiecej sie na weselach pilo... teraz jest inaczej. Uważam, ze skoro moja Rodzina moze dojeżdżać i to z większych odległości, to tym bardziej Rodzina M moze .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-15, 00:34   #1717
MajsterkaANB
Zakorzenienie

boszzz , pół roku i 3 tygodnie do slubu!!! dacie wiarę?

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 00:36   #1718
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale moja wlasnie jest w porzadku. Jedynie z tymi noclegami głupotę wypaliła . W sensie moze to była luźna sprawa, ale zabrzmiało conajmniej jak "MUSI TAK BYC" . No chyba nie . Sorry, ale 20kilka lat temu były inne zwyczaje, aut było przeciez mniej, wiecej sie na weselach pilo... teraz jest inaczej. Uważam, ze skoro moja Rodzina moze dojeżdżać i to z większych odległości, to tym bardziej Rodzina M moze .

Nie no ja też nie mogę narzekać i bardzo ją lubie na prawdę miła kobieta i taka pomocna

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość

Ale super Ci
u mnie równy rok i miesiąc
Stary 2014-07-15, 00:39   #1719
seductivee
Zakorzenienie

Majster zazdroszczę Aczkolwiek mój wrzesień będzie pewnie tak samo uroczy, jak Twój luty, bo gdybym miała brać ślub w innym miesiącu, to zapewne byłby to luty

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 01:01   #1720
magda_mjt
Zakorzenienie

Wszystkim nam szybko czas do ślubu zleci . Swoja droga dzisiaj naszla mnie przykra myśl. Tyle przygotowań, tyle stresów, radości, nerwów zeby wszystko było idealne, az przyjdzie TEN dzien i w ciagu kilkunastu h bedzie juz po wszystkim :P. To troche przykre :P...

Stary 2014-07-15, 07:46   #1721
Kimitri
Zakorzenienie

Dzien dobry
Cytat:

Ani sie obejrzysz i bedziesz miala 3 dni do slubu

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:00   #1722
Ania2404
Raczkowanie

GG do Ania2404

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
u nas będzie chyba Ania i Dawid
Ja mam podobny problem:
Anna i Jan - brzmi jak nie my
Ania i Janek- nie za batrdzo tak hmm.. dziecinnie?

boshh.. ile problemów nawet z imionami

Nasz Dzień
Ania2404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:03   #1723
gr8ania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania2404 Pokaż wiadomość
Ja mam podobny problem:

u nas chyba zostanie Anna i Paweł, a już w notce z prośbą o potwierdzenie Ania i Paweł

a tak w ogóle to dzień doberek

Stary 2014-07-15, 08:12   #1724
_groooszek_
Zakorzenienie

U nas będzie Katarzyna i Rafał

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:12   #1725
Ania2404
Raczkowanie

GG do Ania2404

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ogóle macie/rozglądacie się już za wódką? Na jaką stawiacie? My dopiero raczkujemy w temacie i rozważamy Wyborową lub Stocka
Żubrówka biała jest chwalona u mnie w okolicy

Nasz Dzień
Stary 2014-07-15, 08:13   #1726
farbstiftka
Zadomowienie

Dziewczyny widziałyście gdzieś dziurkacz okrągły, ale z ozdobnymi brzegami? Uznałam, że jednak chcę zawieszki na wódkę i to będzie najprostsze do zrobienia: tekst w kole wyciętym z dziurkacza i wstążka kobaltowa.
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:23   #1727
Ania2404
Raczkowanie

GG do Ania2404

Cytat:
Napisane przez farbstiftka Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyście gdzieś dziurkacz okrągły, ale z ozdobnymi brzegami? Uznałam, że jednak chcę zawieszki na wódkę i to będzie najprostsze do zrobienia: tekst w kole wyciętym z dziurkacza i wstążka kobaltowa.
chyba w empiku takie widziałam, swego czasu były też w bierdonce z przeróżnymi wzorkami.

Uff.. wreszcie Was nadrobiłam ;0

Co do spraw mieszkalnych u nas to dopiero jest kosmos ;(

Powiedzcie mi, bom zielona, jak to robicie, że w jednym poście cytujecie kilka osób? oO

Nasz Dzień
Stary 2014-07-15, 08:27   #1728
existence
Zakorzenienie

Cytat:
tutaj np. nr 109 ale nie wiem czy o takie coś chodzi

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
chyba w empiku takie widziałam, swego czasu były też w bierdonce z przeróżnymi wzorkami.

Powiedzcie mi, bom zielona, jak to robicie, że w jednym poście cytujecie kilka osób? oO
jak nadrabiasz i coś Cię zainteresuje to przy tym poście klikasz tą "kartkę" między cytuj a odp i tak można kilka razy a na samym końcu naciskach "odpowiedz" i te cytaty się pojawiają
Stary 2014-07-15, 08:34   #1729
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

dzień dobry! obudził mnie listonosz z paczką z moją placentą. wczoraj wysłana, dzisiaj dostarczona! szok!

właśnie z samego rana rozwiązał się mój problem z zapraszaniem części rodziny, która jest na Wyspach (2 sztuki z rodzinami) i we Włoszech (1 sztuka z kochankiem, córką i jej kochankiem ). trochę to dziecinne, ale... zostałam przez nich usunięta z grona znajomych na fb (chrześnica jednej z nich również, co przeżyła bardzo). przez portal społecznościowy mieliśmy jedyny kontakt. zapytacie się więc czemu rozważałam zaproszenie ich: jedna sztuka to chrześniak mojej mamy, a poza tym mojemu wujkowi (ich ojciec, którego bardzo lubię i szanuję) będzie przykro i się obrazi, że ich nie zaprosiłam. no cóż... sami problem mój rozwiązali. wydawałoby się, że dorośli ludzie... a tu

ale ja jestem zadowolona, że tak się stało!!!

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

między znaczkami "cytuj" a "odpowiedz", jest taka mała kartka. klikasz na nią gdy chcesz cytować wiele osób. za każdym razem gdy chcesz dodać nowy post do cytowania klikasz na nią. gdy już skończysz wystarczy kliknąć "cytuj" przy ostatnim wybranym poście.

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:56   #1730
pati0090
Zakorzenienie

dzień dobry,
od dwóch dni umieram na silny ból brzucha i mnie strasznie mdli.,To już drugi raz w tym miesiącu tak mam i nie wiem od czego. Nawet no-spa nie pomaga chyba wykończę się dziś w pracy

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:56   #1731
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdro U mnie aż dwa miesiące więcej! :p

Cytat:
Ja mam podobny problem:

Mnie się druga opcja podoba. U nas na pewno będzie Dominika i Mateusz, bo zdrobnienia brzmialyby komicznie :p

Miłego dnia!
Stary 2014-07-15, 09:03   #1732
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Squarra ale mnie pozytywnie nastawiasz na "remont" mojego pokoju hahahaha . Z tym, że ja żadnych elektryk zmieniać nie planuję . Nasz dom jest dość nowy, wybudowany po 2000 roku, więc kwestie rozwiązań są ok. Jedynie ten mój piękny kolor ścian (serio, dawniej strasznie mi się podobał) już mnie nudzi, męczy i mam wrażenie, że jest dziecinny . No i koniec sentymentów, wywalam wszystkie miśki, książki, duperele do kosza lub do piwnicy. Nie wiem czemu w sumie się utarło, że to u mnie ma leżeeć
.
spoko u mnie to trwało tydzien łacznie ztym ze pracowałam po 8h a po pracy jezdziłam do praktikera i robiłam z siebie wariatke
uwaga na poczatek dnia chwila dla debila w roli głownej Agatka
brat mnie wysłał po
-klej w pistolecie
-puszki podtynkowe
-łopatke do zdzierania tapet
-kabel dla elektryka

Ruszyłam do praktikera.. wielkie bydle a ja 4małe rzeczy mam kupic.. uderzam do 1 osoby mówie ze szukam łopatek do tapet.. Pan usmiech na cała głupia jape i mnie prowadzi do innego tłumaczy mój problem.. ide.. są łopatki.. małe duże wąskie szerokie, z ząbkami gładkie.. mysle Cholercia bedzie ciezko.. wzielam te ktore byly wg mnie najlepsze i ide do pana nr 2 i mowie "ktora najlepsza do zdzierania tapet? Pan umarł ze smiechu.. a ja zdałam sobie sprawe ze jestem "pod krawatem" szpile i biegam z 2łopatkami i robie ankiete;D

Pozniej poszlam szukac kleju.. znalazłam cos i mowie no nie wiem nie wiem jak pistolet to ne wyglada.. n nie wiem nie wiem. a nie chcialam brac jak mialam placic i kupic zle i pewnie nigdy nie potrzebne.. i Pan stoi mowi NA BANK TO TO. a ja dzwonie do domu "czesc mlody..mam niby ten klej.. .ma wygladac jak lakier do włosów z dziubkiem jak do zdobienia ciasta?!" Pan dusił sie ostro zeby nie wybuchnąć smiechem...

Patrze dalej na kartke "puszka podtynkowa" mysle mysle.. niemozliwe.. zadzwoniłam do brata i pada "mlody ale puszka podtynkowa czego!?" no ale kupilam

a przy przewodzie elektrycznym 30m dzwoniłam i pytałam "czy przewód i kabel to to samo?!"

pozdrawiam remonty

Cytat:

ja mam taki problem ze tak mamy 3 miejsca
1.kosciol kolo mojego domu i w miescie moich gosci
2. sale slubna - 35km od kosciola
3. noclegi dla czesci gosci 5km od sali (40km) od kosciola

i nie wiem czy ludzi najpierw na nocleg pozniej ich tych busem do kosciola pozniej z kosciola na sale i z sali do hotelu.. a w miedzy czasie tych z zielonej tez transportowac z sali do Zg te 35km
czy moze wszystkich odesłac do kosciola autami..dac im czas na dojazd do hotelu po slubie i na dojazd z hotelu na sale tym busem.. a ludzi z zg busem na sale weselna?
no nie wiem niby 40km ale nie chce zeby ludizze byli do 2-3 bo nie pija i musza wracac samochodem...
u mnie noclegi zawsze były i ludzie raczej patologicznie pijacy..

Cytat:

za pol roku i 3tygodnie bede miala pol roku i 3tygodnie do swojego (tak na oko)

Cytat:
nie..
na DIY laski maja takie ładne koła.. a ja nie wiem skąd.. o takie.. wie ktos?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1404806163
Stary 2014-07-15, 09:06   #1733
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie
Squaara ale masz przygody
Ja mysle naiwnie ze wiekszosc materialow zalatwi ekipa ale moze sie myle
Dziewczyny a lepiej brzmi :Joanna i Michal czy Asia i Michal?
Co do noclegow dalyscie mi do myslenia, nie powiem ze nie tylko zastanawiam sie jakby bus wynajac -dokad mialby rozwiesc bo kazdy z innej miejscowosci z bliskiej rodziny hmmm

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2014-07-15 o 09:09
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 09:06   #1734
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Witajcie mam ograniczony dostęp do Internetu, ale jak tylko mogę to Was podczytuję
Stary 2014-07-15, 09:07   #1735
Kiciakowa
Zakorzenienie

Witam się z rana
Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość

właśnie z samego rana rozwiązał się mój problem z zapraszaniem części rodziny, która jest na Wyspach (2 sztuki z rodzinami) i we Włoszech (1 sztuka z kochankiem, córką i jej kochankiem ). trochę to dziecinne, ale... zostałam przez nich usunięta z grona znajomych na fb (chrześnica jednej z nich również, co przeżyła bardzo). przez portal społecznościowy mieliśmy jedyny kontakt. zapytacie się więc czemu rozważałam zaproszenie ich: jedna sztuka to chrześniak mojej mamy, a poza tym mojemu wujkowi (ich ojciec, którego bardzo lubię i szanuję) będzie przykro i się obrazi, że ich nie zaprosiłam. no cóż... sami problem mój rozwiązali. wydawałoby się, że dorośli ludzie... a tu

ale ja jestem zadowolona, że tak się stało!!!

w ogóle, czemu "z kochaniem" a nie partnerem?
Stary 2014-07-15, 09:13   #1736
zmotywowanaja
Zakorzenienie

ostanio Wam pisałam, że zapisałam nas na wrześniowy kurs małżeński, wcześniej oczywiście pytam tż czy ten ternim jest ok i mówi, że tak. No to zadowolona zapisałam nas, dostałam maila potwierdzającego i tż mnie zaprasza kilka dni później na jakiś turniej piłkarski w pracy i mówi mi, że to właśnie w jeden z tych weekednów to ja mu mówię, że wtedy jest kurs a on, że po kursie przyjadę no to ja mu, że to NASZ PRZEDMAŁZEŃSKI a on myślał, że ja w pracy mam jakiś jaki ten tż jest zakręcony to szok przepisaliśmy się już na termin listopadowo/grudniowy
Stary 2014-07-15, 09:17   #1737
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:
spoko u mnie to trwało tydzien łacznie ztym ze pracowałam po 8h a po pracy jezdziłam do praktikera i robiłam z siebie wariatke
uwaga na poczatek dnia chwila dla debila w roli głownej Agatka
brat mnie wysłał po
-klej w pistolecie
-puszki podtynkowe
-łopatke do zdzierania tapet
-kabel dla elektryka

Ruszyłam do praktikera.. wielkie bydle a ja 4małe rzeczy mam kupic.. uderzam do 1 osoby mówie ze szukam łopatek do tapet.. Pan usmiech na cała głupia jape i mnie prowadzi do innego tłumaczy mój problem.. ide.. są łopatki.. małe duże wąskie szerokie, z ząbkami gładkie.. mysle Cholercia bedzie ciezko.. wzielam te ktore byly wg mnie najlepsze i ide do pana nr 2 i mowie "ktora najlepsza do zdzierania tapet? Pan umarł ze smiechu.. a ja zdałam sobie sprawe ze jestem "pod krawatem" szpile i biegam z 2łopatkami i robie ankiete;D

Pozniej poszlam szukac kleju.. znalazłam cos i mowie no nie wiem nie wiem jak pistolet to ne wyglada.. n nie wiem nie wiem. a nie chcialam brac jak mialam placic i kupic zle i pewnie nigdy nie potrzebne.. i Pan stoi mowi NA BANK TO TO. a ja dzwonie do domu "czesc mlody..mam niby ten klej.. .ma wygladac jak lakier do włosów z dziubkiem jak do zdobienia ciasta?!" Pan dusił sie ostro zeby nie wybuchnąć smiechem...

Patrze dalej na kartke "puszka podtynkowa" mysle mysle.. niemozliwe.. zadzwoniłam do brata i pada "mlody ale puszka podtynkowa czego!?" no ale kupilam

a przy przewodzie elektrycznym 30m dzwoniłam i pytałam "czy przewód i kabel to to samo?!"

pozdrawiam remonty
przygodo, hej przygodo!

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
Witam się z rana

w ogóle, czemu "z kochaniem" a nie partnerem?
też się uśmiałam... no ale nic. skoro zamknęli jedyne drzwi umożliwiające kontakt, to ja się oknem pchać nie będę.

a co kochanków: obie mają mężów i przydupasów we Włoszech... z małżonkami są w separacji, z Włochami oprowadzają sie po rodzinnych imprezach. hmmm to ta bardziej patologiczna część mojej rodziny (). każdy ma jakiegoś trupa w szafie a ja mam całą gromadę ich matka to kleptomanka weselna. wynosi wszystko: zastawę, wódkę, papier toaletowy (!!)

2018
20/52

Edytowane przez lipstick89
Czas edycji: 2014-07-15 o 09:20
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 09:18   #1738
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Mam 296 dni do ślubu

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 09:23   #1739
magda_mjt
Zakorzenienie

Squarra to luzik ja mam Tate, ktory wszystko potrafi i wszystko ma, przeciez samej córeczki z tym nie zostawi juz wiem, ze mamy w domu wszystkie szpeje do malowania, łącznie z rzeczami do szpachlowania . Jedynie farbę i ew tapetę musze kupic .

Stary 2014-07-15, 09:23   #1740
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
przygodo, hej przygodo!

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

też się uśmiałam... no ale nic. skoro zamknęli jedyne drzwi umożliwiające kontakt, to ja się oknem pchać nie będę.

a co kochanków: obie mają mężów i przydupasów we Włoszech... z małżonkami są w separacji, z Włochami oprowadzają sie po rodzinnych imprezach. hmmm to ta bardziej patologiczna część mojej rodziny (). każdy ma jakiegoś trupa w szafie a ja mam całą gromadę ich matka to kleptomanka weselna. wynosi wszystko: zastawę, wódkę, papier toaletowy (!!)
ooo, nieźle

ale masz racje, jak Cie usunęli to nie zapraszaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości