|
|
#1711 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 23 :)
Cytat:
![]() Cytat:
. Prasować nienawidzę, a zmywać- no wiadomo, nie przepadam, ale zniosę, lubię widzieć, że ubywa .Cytat:
. Z tym, że ja żadnych elektryk zmieniać nie planuję . Nasz dom jest dość nowy, wybudowany po 2000 roku, więc kwestie rozwiązań są ok. Jedynie ten mój piękny kolor ścian (serio, dawniej strasznie mi się podobał) już mnie nudzi, męczy i mam wrażenie, że jest dziecinny . No i koniec sentymentów, wywalam wszystkie miśki, książki, duperele do kosza lub do piwnicy. Nie wiem czemu w sumie się utarło, że to u mnie ma leżeeć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
na chwilę obecną u mnie wyjdzie tak że tylko części rodziny tżta i moim znajomym będziemy musieli wynająć coś itu pojawia się kolejny problem bo w miejscach noclegowych lokalu się nie pomieszczą a w okolicy jakoś za bardzo nie ma hotelu (najbliższy 20 km) znaczy jest motel ale ja wiem czy to wypada ??
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
A najgorsze w tym wszystkim jest to, że jak teściowa mówiła o tym, że ich rodzinie nocleg się należy, to... miałam wrażenie, że mówiła o jakimś weselu, które miało miejsce kilka lat temu, że ci goście mieli nocleg, więc teraz też muszą. I zaczęłam się zastanawiać, gdzie u nich w Rodzinie jakieś wesele, bo ja przez ostatnie 9 lat nic nie pamiętam...... pytam M, a ten mi na to "Mama miała chyba na myśli swoje wesele. 24 lata temu"
|
|
#1714 | |||
|
... choć nie Westwood
|
Ale się dziś obkupiłam w Biedronce w gadżety do kuchni
![]() Cytat:
Cytat:
Znajomi u nas byli w sobotę i bardzo chwalili, a ja pękalam z dumy nawet jeśli z grzeczności to mówili to nie przyjmuję do wiadomości ![]() Deszczownica jest super Bardzo opierałam się przed prysznicem, bardzo chcialam wannę, ale deszczownica w kabinie mnie przekonala, że prysznic tez może byc fajny Cytat:
zdjęcia przed też miałam na telefonie, który mi padl A szkoda, bo róznica kolosalna, była wlaścicielka była w szoku jak zobaczyla zmiany Mina była tego warta ![]() A tak w ogóle moja mama ma urlop, ja też planuję wolne i któregoś dnia planujemy trip po salonach w poszukiwaniu sukni. Nie mogę się doczekać Umawiałyście się wcześniej na takie mierzenie?
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak ja
![]() Cytat:
Edytowane przez Anabele23 Czas edycji: 2014-07-15 o 00:39 |
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale moja wlasnie jest w porzadku. Jedynie z tymi noclegami głupotę wypaliła . W sensie moze to była luźna sprawa, ale zabrzmiało conajmniej jak "MUSI TAK BYC" . No chyba nie . Sorry, ale 20kilka lat temu były inne zwyczaje, aut było przeciez mniej, wiecej sie na weselach pilo... teraz jest inaczej. Uważam, ze skoro moja Rodzina moze dojeżdżać i to z większych odległości, to tym bardziej Rodzina M moze .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
boszzz , pół roku i 3 tygodnie do slubu!!! dacie wiarę?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
u mnie równy rok i miesiąc |
||
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Majster zazdroszczę
Aczkolwiek mój wrzesień będzie pewnie tak samo uroczy, jak Twój luty, bo gdybym miała brać ślub w innym miesiącu, to zapewne byłby to luty
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim nam szybko czas do ślubu zleci
. Swoja droga dzisiaj naszla mnie przykra myśl. Tyle przygotowań, tyle stresów, radości, nerwów zeby wszystko było idealne, az przyjdzie TEN dzien i w ciagu kilkunastu h bedzie juz po wszystkim :P. To troche przykre :P...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1722 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam podobny problem:
Anna i Jan - brzmi jak nie my Ania i Janek- nie za batrdzo tak hmm.. dziecinnie? boshh.. ile problemów nawet z imionami
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle to dzień doberek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
U nas będzie Katarzyna i Rafał
|
#1725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny widziałyście gdzieś dziurkacz okrągły, ale z ozdobnymi brzegami? Uznałam, że jednak chcę zawieszki na wódkę i to będzie najprostsze do zrobienia: tekst w kole wyciętym z dziurkacza i wstążka kobaltowa.
|
|
|
|
#1727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uff.. wreszcie Was nadrobiłam ;0 Co do spraw mieszkalnych u nas to dopiero jest kosmos ;( Powiedzcie mi, bom zielona, jak to robicie, że w jednym poście cytujecie kilka osób? oO |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- jak nadrabiasz i coś Cię zainteresuje to przy tym poście klikasz tą "kartkę" między cytuj a odp i tak można kilka razy a na samym końcu naciskach "odpowiedz" i te cytaty się pojawiają |
|
|
|
|
#1729 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
dzień dobry! obudził mnie listonosz z paczką z moją placentą. wczoraj wysłana, dzisiaj dostarczona! szok!
właśnie z samego rana rozwiązał się mój problem z zapraszaniem części rodziny, która jest na Wyspach (2 sztuki z rodzinami) i we Włoszech (1 sztuka z kochankiem, córką i jej kochankiem ). trochę to dziecinne, ale... zostałam przez nich usunięta z grona znajomych na fb (chrześnica jednej z nich również, co przeżyła bardzo). przez portal społecznościowy mieliśmy jedyny kontakt. zapytacie się więc czemu rozważałam zaproszenie ich: jedna sztuka to chrześniak mojej mamy, a poza tym mojemu wujkowi (ich ojciec, którego bardzo lubię i szanuję) będzie przykro i się obrazi, że ich nie zaprosiłam. no cóż... sami problem mój rozwiązali. wydawałoby się, że dorośli ludzie... a tu ale ja jestem zadowolona, że tak się stało!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- między znaczkami "cytuj" a "odpowiedz", jest taka mała kartka. klikasz na nią gdy chcesz cytować wiele osób. za każdym razem gdy chcesz dodać nowy post do cytowania klikasz na nią. gdy już skończysz wystarczy kliknąć "cytuj" przy ostatnim wybranym poście. |
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
od dwóch dni umieram na silny ból brzucha i mnie strasznie mdli.,To już drugi raz w tym miesiącu tak mam i nie wiem od czego. Nawet no-spa nie pomaga chyba wykończę się dziś w pracy
|
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie aż dwa miesiące więcej! :pCytat:
U nas na pewno będzie Dominika i Mateusz, bo zdrobnienia brzmialyby komicznie :pMiłego dnia!
|
|
#1732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łacznie ztym ze pracowałam po 8h a po pracy jezdziłam do praktikera i robiłam z siebie wariatke ![]() uwaga na poczatek dnia chwila dla debila w roli głownej Agatka ![]() brat mnie wysłał po -klej w pistolecie -puszki podtynkowe -łopatke do zdzierania tapet -kabel dla elektryka Ruszyłam do praktikera.. wielkie bydle a ja 4małe rzeczy mam kupic.. uderzam do 1 osoby mówie ze szukam łopatek do tapet.. Pan usmiech na cała głupia jape i mnie prowadzi do innego tłumaczy mój problem.. ide.. są łopatki.. małe duże wąskie szerokie, z ząbkami gładkie.. mysle Cholercia bedzie ciezko.. wzielam te ktore byly wg mnie najlepsze i ide do pana nr 2 i mowie "ktora najlepsza do zdzierania tapet? Pan umarł ze smiechu.. a ja zdałam sobie sprawe ze jestem "pod krawatem" szpile i biegam z 2łopatkami i robie ankiete;D Pozniej poszlam szukac kleju.. znalazłam cos i mowie no nie wiem nie wiem jak pistolet to ne wyglada.. n nie wiem nie wiem. a nie chcialam brac jak mialam placic i kupic zle i pewnie nigdy nie potrzebne.. i Pan stoi mowi NA BANK TO TO. a ja dzwonie do domu "czesc mlody..mam niby ten klej.. .ma wygladac jak lakier do włosów z dziubkiem jak do zdobienia ciasta?!" Pan dusił sie ostro zeby nie wybuchnąć smiechem... Patrze dalej na kartke "puszka podtynkowa" mysle mysle.. niemozliwe.. zadzwoniłam do brata i pada "mlody ale puszka podtynkowa czego!?" no ale kupilam![]() a przy przewodzie elektrycznym 30m dzwoniłam i pytałam "czy przewód i kabel to to samo?!" ![]() pozdrawiam remonty ![]() Cytat:
ja mam taki problem ze tak mamy 3 miejsca 1.kosciol kolo mojego domu i w miescie moich gosci 2. sale slubna - 35km od kosciola 3. noclegi dla czesci gosci 5km od sali (40km) od kosciola i nie wiem czy ludzi najpierw na nocleg pozniej ich tych busem do kosciola pozniej z kosciola na sale i z sali do hotelu.. a w miedzy czasie tych z zielonej tez transportowac z sali do Zg te 35km czy moze wszystkich odesłac do kosciola autami..dac im czas na dojazd do hotelu po slubie i na dojazd z hotelu na sale tym busem.. a ludzi z zg busem na sale weselna? no nie wiem niby 40km ale nie chce zeby ludizze byli do 2-3 bo nie pija i musza wracac samochodem... u mnie noclegi zawsze były i ludzie raczej patologicznie pijacy.. ![]() Cytat:
(tak na oko )Cytat:
![]() na DIY laski maja takie ładne koła.. a ja nie wiem skąd.. o takie.. wie ktos? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1404806163
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Squaara ale masz przygody Ja mysle naiwnie ze wiekszosc materialow zalatwi ekipa ale moze sie myle ![]() Dziewczyny a lepiej brzmi :Joanna i Michal czy Asia i Michal? ![]() Co do noclegow dalyscie mi do myslenia, nie powiem ze nie tylko zastanawiam sie jakby bus wynajac -dokad mialby rozwiesc bo kazdy z innej miejscowosci z bliskiej rodziny hmmm
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2014-07-15 o 09:09 |
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
mam ograniczony dostęp do Internetu, ale jak tylko mogę to Was podczytuję
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Cytat:
w ogóle, czemu "z kochaniem" a nie partnerem?
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
ostanio Wam pisałam, że zapisałam nas na wrześniowy kurs małżeński, wcześniej oczywiście pytam tż czy ten ternim jest ok i mówi, że tak. No to zadowolona zapisałam nas, dostałam maila potwierdzającego i tż mnie zaprasza kilka dni później na jakiś turniej piłkarski w pracy i mówi mi, że to właśnie w jeden z tych weekednów
to ja mu mówię, że wtedy jest kurs a on, że po kursie przyjadę a on myślał, że ja w pracy mam jakiś przepisaliśmy się już na termin listopadowo/grudniowy
|
|
#1737 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- też się uśmiałam... no ale nic. skoro zamknęli jedyne drzwi umożliwiające kontakt, to ja się oknem pchać nie będę. a co kochanków: obie mają mężów i przydupasów we Włoszech... z małżonkami są w separacji, z Włochami oprowadzają sie po rodzinnych imprezach. hmmm to ta bardziej patologiczna część mojej rodziny ( ). każdy ma jakiegoś trupa w szafie a ja mam całą gromadę ich matka to kleptomanka weselna. wynosi wszystko: zastawę, wódkę, papier toaletowy (!!) Edytowane przez lipstick89 Czas edycji: 2014-07-15 o 09:20 |
|
|
|
|
#1738 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Mam 296 dni do ślubu
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Squarra to luzik ja mam Tate, ktory wszystko potrafi i wszystko ma, przeciez samej córeczki z tym nie zostawi
juz wiem, ze mamy w domu wszystkie szpeje do malowania, łącznie z rzeczami do szpachlowania . Jedynie farbę i ew tapetę musze kupic .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz racje, jak Cie usunęli to nie zapraszaj
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

znaczy no może zmywania nie kocham ale jakoś tak lubię jak mi znikają naczynia ze zlewu i lądują na suszarce a prasować nienawidzę 
i miedzy poręczą sobie podawali na wysokosci bloku ;D tata trzymał mlody biegł wyzej.. przesuwali przesuwali..tata biegł jak młody trzymał..

.

chyba wykończę się dziś w pracy
przepisaliśmy się już na termin listopadowo/grudniowy