Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 20:41   #2221
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
ale to działa w dwie strony - i tak samo osoby nie lubiące dzieci są traktowane pogardliwie przez matki nie widzące świata poza swoim bezstresowo wychowanym dzieciaczkiem.
A macierzyństwo bynajmniej nie łagodzi obejścia co widać chociażby na wątkach mamusiowych,, gdzie matki potrafia brac się za łby udowadniając sobie wzajemnie wyższość pionizowania dzieci czy masakrowania ich uszu kolczykami
I tak naprawdę chyba niewiele jest osób, którym dzieci przeszkadzają same w sobie - przeszkadza głównie bezmyślność ich rodziców.
a podchodząc do tematu racjonalnie rodzice i ich dzieci i tak są zawsze hołubieni i uprzywilejowani bo są największą grupą konsumencką - w starciu rodzice vs osoby bezdzietne, te drugie są zawsze na straconej pozycji - rodzice z dziećmi zawsze i wszędzie mają ''priority line" i najwyraźniej tracą granicę pomiędzy byciem uprzywilejowanym a byciem ''jaśniepaństwem"
akurat na wizażu to działa tylko w jedną stronę. nie zauważyłam nigdzie wątku pt "bezdzietni to tacy i owacy", zawsze jednak tę rozgrywkę i napady zaczynają ci co dzieci nie lubią/nie chcą itd.

nigdzie nie stwierdzam, że macierzynstwo łagodzi obyczaje

Bezmyslni rodzice byli wcześniej bezmyślnymi bezdzietnymi, wraz z ciążą nie rozwija się w człeku glista, która mózg wyjada , po prostu głupi, wredni, bezmyślni ludzie też zostają rodzicami.

Aha, czyli jesli w realu bezdzietni sa na straconej pozycji, jak mówisz, to muszą to sobie "odbić" na wizażu, tak?
to mnie to się nie podoba jakoś.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:47   #2222
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Rzecz w tym, że to jest właśnie wygodnictwo matki(bo nie szuka właściwego miejsca do przebrania dziecka), goście oczekują tego minimum komfortu w restauracji - czyli żeby nie śmierdziało w niej gównem. To nie jest wygodnictwo.

Opisujesz typowe OZM. Swój komfort ponad komfort innych osób.

Mam teraz pytanie do Ciebie, bo nie wiem, czy ta dyskusja ma sens: przewinęłabyś dziecko na stole w restauracji?
akurat przebierajac dziecko na fotelu samolotu przedewszystkim kieruja sie faktem ze to jest wygodniejsze dla dziecka, niz np malutka twarda deska do przebierania w toalecie

jesli chodzi o pytanie o stol jak by nie bylo przewijaka w resteuracji, szukala bym kanapy/krzesla/fotela z dala od ludzi ktorzy jedza. Ale jak by nie bylo to wybrala bym krzesla w resteuracji, napewno nie polozyla bym dziecka na podlodze w toalecie.

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-07-14 o 20:50
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:48   #2223
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
ale to działa w dwie strony - i tak samo osoby nie lubiące dzieci są traktowane pogardliwie przez matki nie widzące świata poza swoim bezstresowo wychowanym dzieciaczkiem.
Ależ ja się nie wyrażam pogardliwie o dzieciach, bo na ogół je lubię. Pojedynczych egzemplarzy nie lubię oraz niektórych zachowań, ale dzieci są super, a bycie rodzicem jest super doświadczeniem. Jednak podtrzymuję swoje zdanie co do wszystkiego, co napisałam w tym wątku. Niektórzy rodzice są po prostu nieznośni dla otoczenia.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:51   #2224
invisible_01
Zakorzeniona

Brak przewijaków to kolejny dowód na to, że w wielu miejscach wielu rzeczy brakuje. Niepojęte jest na przykład dla mnie, że osoba niepełnosprawna nie pojedzie większością (nie wiem, czy nie wszystkimi) pociągów pospiesznych, ponieważ to maksymalnie wąskie przejście ze schodkami prowadzi do równie wąskiego korytarzyka, no i ciekawe, jak osoba na wózku miałaby siedzieć w przedziale? Zresztą, dla matki z dzieckiem dostanie się tam to też niezłe wyzwanie, bo o wózku nie ma mowy, a nosidełko to chyba trzeba w zębach trzymać, bo miejsca za mało, a trzeba przytrzymywać ręką te cudowne drzwi.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
akurat na wizażu to działa tylko w jedną stronę. nie zauważyłam nigdzie wątku pt "bezdzietni to tacy i owacy", zawsze jednak tę rozgrywkę i napady zaczynają ci co dzieci nie lubią/nie chcą itd.
Zapraszam do przeczytania jakiegokolwiek wątku z cyklu "nie chcę mieć dzieci", tam to dopiero jest popis wyższości rodziców nad bezdzietnymi
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:56   #2225
201712071518
Konto usunięte

Cytat:

nigdzie nie stwierdzam, że macierzynstwo łagodzi obyczaje

Bezmyslni rodzice byli wcześniej bezmyślnymi bezdzietnymi, wraz z ciążą nie rozwija się w człeku glista, która mózg wyjada , po prostu głupi, wredni, bezmyślni ludzie też zostają rodzicami.

Aha, czyli jesli w realu bezdzietni sa na straconej pozycji, jak mówisz, to muszą to sobie "odbić" na wizażu, tak?

to mnie to się nie podoba jakoś.
no, ale jest np wątek ''nie chcę mieć dzieci'' - jak sam tytuł wskazuje jest to rozmowa osob bezdzietnych i co jakiś czas wpada ktoś z misją pt: "ale jak to możecie nie chciec mieć dzieci? dzieci to sens życia"" i zaczyna się jazda. Nie wiem czy na mamuśkowe wątki wpadają bezdzietni, żeby powiedzieć, że dzieci to ohyda?
Miłośnicy kotów nie wpadają na wątki psie, żeby przekonywać, że koty sa najlepsze zawsze jakoś matki są najbardziej przewrażliwione.

no właśnie niekoniecznie - widzę w swoim otoczeniu (na szczęście już dalszym) sensowne i poukładane dziewczyny, które po porodzie nie widzą świata poza swoim dzieckiem, a brak entuzjazmu otoczenia i niewystarczające zachwyty nad swym dziecięciem odbierają jak obrazę majestatu

to wątek plotkowy - więc można poplotkowac o tym co nas wkurza - i chyba zasadniczo po to jest - żeby sobie pogadać - przynajmniej ja to tak traktuję i raczej nikt z tego wątku z maczetą w miasto nie pójdzie ścinać głowy dotknięte OZM

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Ależ ja się nie wyrażam pogardliwie o dzieciach, bo na ogół je lubię. Pojedynczych egzemplarzy nie lubię oraz niektórych zachowań, ale dzieci są super, a bycie rodzicem jest super doświadczeniem. Jednak podtrzymuję swoje zdanie co do wszystkiego, co napisałam w tym wątku. Niektórzy rodzice są po prostu nieznośni dla otoczenia.
zdecydowanie. bardziej niż dzieci

poza tym my bezdzietni musimy lubic dzieci bo to one będą pracować na nasze emerytury

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2014-07-14 o 20:58
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:59   #2226
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
to wątek plotkowy - więc można poplotkowac o tym co nas wkurza - i chyba zasadniczo po to jest - żeby sobie pogadać - przynajmniej ja to tak traktuję i raczej nikt z tego wątku z maczetą w miasto nie pójdzie ścinać głowy dotknięte OZM
Choć czasem miałoby się ochotę.

Stary 2014-07-14, 21:00   #2227
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Zapraszam do przeczytania jakiegokolwiek wątku z cyklu "nie chcę mieć dzieci", tam to dopiero jest popis wyższości rodziców nad bezdzietnymi
nie sadze. Na tych watkach to sie przewaznie dowiesz ze ludzi z dziecmi na nic nie stac, nic nie robia oprucz chodzenia do przedszkola i lekarza, kobiety sa zaniedbana i na nic nie maja czasu oprucz dzieci, calkowicie tarca swoje "ja"

Haters Gonna Hate
Stary 2014-07-14, 21:16   #2228
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Co to znaczy szatnie dziecięce?

Trochę mnie dziwi to o czym piszecie, bo ja chodzę na baseny gdzie są szatnie męskie, damskie i rodzinne, lub zamykane dla dwóch lub więcej osób i nie ma problemu.
Co do nagości to tutaj nie ma z tym problemu, większośc myje się na golasa i to przy otwartych drzwiach, dzieci nie wadzą.

Takie szatnie do których może wejśc mama z synem, ojciec z córką i dzieci będą się tam przebierać. Rodzinne jak kto woli. U mnie na basenie są szatnie damskie i męskie, a w nich 4 kabiny. Takich rodzinnych nie ma.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 21:18   #2229
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
nie sadze. Na tych watkach to sie przewaznie dowiesz ze ludzi z dziecmi na nic nie stac, nic nie robia oprucz chodzenia do przedszkola i lekarza, kobiety sa zaniedbana i na nic nie maja czasu oprucz dzieci, calkowicie tarca swoje "ja"
Jest to przykre, ale po co jako matka wchodzić na takie wątki i przekonywać bezdzietnych, że dużo tracą? Ja nie wchodzę na wątki na Poczekalni czy Odchowalni, żeby prowadzić propagandę pt. "jak można chcieć dzieci", a jak wchodzę na jakikolwiek wątek związany z macierzyństwem, to liczę się z tym, że przeczytam, że macierzyństwo to cudowny stan i bezdzietni nie wiedzą, co tracą. I spoko, wiedziałam, na jaki wątek wchodzę, więc się nie dziwię i nie oburzam.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 21:19   #2230
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
poza tym my bezdzietni musimy lubic dzieci bo to one będą pracować na nasze emerytury
A my na ich przedszkole, szkołę i place zabaw
Stary 2014-07-14, 21:27   #2231
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
A my na ich przedszkole, szkołę i place zabaw
ojtam - inwestujemy w przyszłość narodu
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 21:28   #2232
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Jest to przykre, ale po co jako matka wchodzić na takie wątki i przekonywać bezdzietnych, że dużo tracą? Ja nie wchodzę na wątki na Poczekalni czy Odchowalni, żeby prowadzić propagandę pt. "jak można chcieć dzieci", a jak wchodzę na jakikolwiek wątek związany z macierzyństwem, to liczę się z tym, że przeczytam, że macierzyństwo to cudowny stan i bezdzietni nie wiedzą, co tracą. I spoko, wiedziałam, na jaki wątek wchodzę, więc się nie dziwię i nie oburzam.
Ogolnie bardzo zadko wpada ktos z tekstem ze bardzo duzo traca czy dzieci to sens zycia. Matki wypowiadaja sie wtedy jak lece wypowiedzi typu jakie to "bachory" sa takie czy taki. Czy jak to matki nic innego nie robia tylko zajmuja sie dziecmi

Haters Gonna Hate
Stary 2014-07-14, 21:55   #2233
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Rzecz w tym, że to jest właśnie wygodnictwo matki(bo nie szuka właściwego miejsca do przebrania dziecka), goście oczekują tego minimum komfortu w restauracji - czyli żeby nie śmierdziało w niej gównem. To nie jest wygodnictwo.

Opisujesz typowe OZM. Swój komfort ponad komfort innych osób.

Mam teraz pytanie do Ciebie, bo nie wiem, czy ta dyskusja ma sens: przewinęłabyś dziecko na stole w restauracji?
Gdyby nie było absolutnie innej możliwości, to tak
Gdyby było chociaż jedno wolne krzesło,a dziecko by się na nim mieściło, to wybrałbym je zamiast stołu
Gdyby był kącik do przewijania to bym go wybrała

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Tak, mam OZM, bo komfort mojego dziecka jest dla mnie ważniejszy niż obcy ludzieJakie to dziwne

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Ogolnie bardzo zadko wpada ktos z tekstem ze bardzo duzo traca czy dzieci to sens zycia. Matki wypowiadaja sie wtedy jak lece wypowiedzi typu jakie to "bachory" sa takie czy taki. Czy jak to matki nic innego nie robia tylko zajmuja sie dziecmi
Dokładnie tak.
A dlaczego nie ma bezdzietnych na wątkach dla matek i rodziców?To chyba oczywiste?O czym mieliby rozmawiać?Wpaść i powiedzieć:,,ale to głupota mieć dzieci, lepiej ich nie mieć,bo są fee i w ogóle tragedyja"?No przecież zabito by ich śmiechem

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:01   #2234
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Ależ ja właśnie je czytam i nie widzę tam takich "kwiatków".
Za to widzę pogardliwe określenia w stosunku do dzieci i matek. W zdecydowanej większości postów. Widzę całkowity brak wiedzy o rozwoju dziecka. Widzę przechwałki typu "na co stac bezdzietnych i co mogą robić a jak biedni i uwiazani są dzietni". Itd itp

Cytat:
no, ale jest np wątek ''nie chcę mieć dzieci'' - jak sam tytuł wskazuje jest to rozmowa osob bezdzietnych i co jakiś czas wpada ktoś z misją pt: "ale jak to możecie nie chciec mieć dzieci? dzieci to sens życia"" i zaczyna się jazda. Nie wiem czy na mamuśkowe wątki wpadają bezdzietni, żeby powiedzieć, że dzieci to ohyda?
Miłośnicy kotów nie wpadają na wątki psie, żeby przekonywać, że koty sa najlepsze zawsze jakoś matki są najbardziej przewrażliwione.

no właśnie niekoniecznie - widzę w swoim otoczeniu (na szczęście już dalszym) sensowne i poukładane dziewczyny, które po porodzie nie widzą świata poza swoim dzieckiem, a brak entuzjazmu otoczenia i niewystarczające zachwyty nad swym dziecięciem odbierają jak obrazę majestatu

Jeśli na cały długaśny watek na 30+ trafiły się dwie takie matki, to góra. Za to trafiają się niezłe rozmówki pt te głupie matki z osranymi mózgami.

Co do tej maczety, to ja bym taka pewna nie była, niektórzy są bliscy

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:53   #2235
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście. bo my zazdrościmy, że nie mamy dzieciaczków, którymi moglibyśmy komuś podokuczać i stąd cała frustracja.
Skoro tak twierdzisz..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-14, 23:04   #2236
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Poważnie są takie wojny na wizażu? Mam za mało czasu widocznie na czytanie takich perełek

Nawiązując jeszcze do tego, co pisała Wika, ja przed urodzeniem swojego dziecka.. w ogóle nie myślałam o matkach w takich kategoriach. Miałam ważniejsze rzeczy na głowie niż hejtowanie cycków i kup nie moich dzieci na wizażu Dopiero jak się Młody urodził to widzę, jak to działa i że są osoby, którym normalnie ten dyskomfort spędza sen z powiek

Cytat:
przewijanie odwetowe się nie liczy jako OZM

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Nie mów, że "matki święte krowy, co nie chce im się dupy ruszyć" jest aż tak obraźliwe. :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 23:22   #2237
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
A to przypadkiem nie Ty przypuściłaś kiedyś atak na jeden z takich wątków? "nie chcę mieć dzieci - jak sobie radzić z presją społeczną" czy coś takiego. Na pewno któraś na "o" a tylko Ciebie i taką drugą kojarzę.

Także to bzdura, że matki bezdzietnych nie atakują na wizażu.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Gdyby było chociaż jedno wolne krzesło,a dziecko by się na nim mieściło, to wybrałbym je zamiast stołu
Aha, to nie mamy o czym rozmawiać.

Stary 2014-07-14, 23:26   #2238
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Tak, mam OZM, bo komfort mojego dziecka jest dla mnie ważniejszy niż obcy ludzieJakie to dziwne

A jak by twoje dziecko kopało komuś fotel w samolocie czy autobusie to byś zwróciła uwagę?
Stary 2014-07-15, 00:00   #2239
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

jak rozkladasz kocyk to niby jak te zarazki z pampersa zostaja na stoliku?
a jak zarazki, brud, bakterie przedostają się do dziecka, które leży na podłodze na kocyku?
Boże, u mnie nie położyłybyście dziecka nigdzie ; o ani na podłodze, ani na łóżku - wszędzie sierść

Cytat:
wiesz, że mogliby cię np. wywalić z restauracji i nooo nie wiem, zabronić wstępu? No przecież dla właściciela restauracji ważniejszy będzie komfort 20 innych osób, niż twojego dziecka. Albo gdybyś zaczęła przewijać w małym autobusiku, to mogli by cię wyprosić na najbliższym przystanku, przecież komfort ludzi jadących jest ważniejszy, niż komfort jakiegoś tam dziecka.
mam obrzydliwy i chory przykład - załóżmy, że komuś bardzo się chce kupę. bardzo. ale niestety kolejka do toalety bardzo duża. czy to go uprawnia do załatwienia się na stole/obok stołu? Czy jednak ma szukać toalety gdzie indziej?

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2014-07-15 o 00:03
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 00:02   #2240
BioIvO
Zakorzenienie

Wczoraj widziałam ciekawy przypadek w kościele. Przyszła pani z dzieckiem ok. 4 lat. I dziecko zaczęło się ładnie bawić samochodzikami na konfesjonale.
"Ładnie" to chyba tylko dla mamusi bo dziecię nie marudziło ani nie płakało z nudów, za to w ferworze zabawy udawało syreny, wydawało komendy, robiło pościgi i strzelaniny. Przekrzekiwał wszystko. Pół kościoła oglądało się na sprawcę zamieszania, licząc na interwencje matki i nic. Dopiero jak w połowie mszy ktoś zaczął dziecko uciszać, matka zorientowała się, ze wypada pouczyć pociechę o zachowaniu ciszy.
I o dziwo poskutkowało, bo jak się okazało dziecko potrafiło bawić się także bez efektów dźwiękowych. Tylko mamusia była wyjątkowo oporna.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 00:09   #2241
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Wczoraj widziałam ciekawy przypadek w kościele. Przyszła pani z dzieckiem ok. 4 lat. I dziecko zaczęło się ładnie bawić samochodzikami na konfesjonale.
"Ładnie" to chyba tylko dla mamusi bo dziecię nie marudziło ani nie płakało z nudów, za to w ferworze zabawy udawało syreny, wydawało komendy, robiło pościgi i strzelaniny. Przekrzekiwał wszystko. Pół kościoła oglądało się na sprawcę zamieszania, licząc na interwencje matki i nic. Dopiero jak w połowie mszy ktoś zaczął dziecko uciszać, matka zorientowała się, ze wypada pouczyć pociechę o zachowaniu ciszy.
I o dziwo poskutkowało, bo jak się okazało dziecko potrafiło bawić się także bez efektów dźwiękowych. Tylko mamusia była wyjątkowo oporna.
Galopujące OZM.
Stary 2014-07-15, 01:37   #2242
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
A to przypadkiem nie Ty przypuściłaś kiedyś atak na jeden z takich wątków? "nie chcę mieć dzieci - jak sobie radzić z presją społeczną" czy coś takiego. Na pewno któraś na "o" a tylko Ciebie i taką drugą kojarzę.
.
atak? ja nikogo nie atakuje i nikogo nie nawracam

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
a jak zarazki, brud, bakterie przedostają się do dziecka, które leży na podłodze na kocyku?
Boże, u mnie nie położyłybyście dziecka nigdzie ; o ani na podłodze, ani na łóżku - wszędzie sierść
Dziecko to nie zwierze ze mozna je polozyc gdziekolwiek, to tez czlowiek i nalezy mu sie szacunek. Jak twierdzisz ze to takie fajne miejsce do lezenia to prosze cie bardzo kocyk i baw sie dobrze

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-07-15 o 02:03
Stary 2014-07-15, 03:17   #2243
wika82
Zakorzenienie

_Tinkerbell, sierść to co innego. Mam dwa koty, sierść jest wszędzie, a alergolog zachwycony, bo dzięki temu prawdopodobnie dziecię będzie odporne na różne alergie.

Stary 2014-07-15, 07:39   #2244
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
atak? ja nikogo nie atakuje i nikogo nie nawracam

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Dziecko to nie zwierze ze mozna je polozyc gdziekolwiek, to tez czlowiek i nalezy mu sie szacunek. Jak twierdzisz ze to takie fajne miejsce do lezenia to prosze cie bardzo kocyk i baw sie dobrze
OYE, nie chodzi mi o sam fakt kładzenia, tylko o zależność między tym jak dziecko nie "rozdaje" zarazków, ale jak łatwo na nie wchodzą.
No bo piszesz - jak bakterie i zarazki mają przejść z dupy dziecka na stolik, skoro jest kocyk?
A ja odpowiadam - to jak mają przejść z podłogi na dziecko, skoro jest kocyk?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:01   #2245
Hikaru
Zakorzenienie

Mnie w tym sporze rejestracyjnym dziwi jedno- a to nie można zadzwonić do restauracji i zapytać czy jest dostępny przewijak lub miejsce, które się do tego nada bez przeszkadzania innym gościom, a jak nie to szukać dalej?
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:02   #2246
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
OYE, nie chodzi mi o sam fakt kładzenia, tylko o zależność między tym jak dziecko nie "rozdaje" zarazków, ale jak łatwo na nie wchodzą.
No bo piszesz - jak bakterie i zarazki mają przejść z dupy dziecka na stolik, skoro jest kocyk?
A ja odpowiadam - to jak mają przejść z podłogi na dziecko, skoro jest kocyk?
Nie tylko nie położyłabym na podłodze w publicznej toalecie dziecka, ale i kocyka. Musiałabym go potem wyprać chyba w domestosie. :P

Stary 2014-07-15, 08:20   #2247
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Na prawdę tę wojnę się ciężko czyta a mógł to być taki ciekawy wątek Przecież wątek jest o OZM i żeby sobie trochę ponarzekać na ludzi z taką przypadłością, a nie za każdym razem, gdy ktoś napisze jakąś historyjkę wpada matka broniąca wszystkie matki. Wrzućcie na luz, błagam. Nikt was tu nie wzywał do odpowiedzi, świata tym nie uratujecie, a tylko utrudniacie czytanie tego wątku.

Co do tematu, ja niestety znam tą przypadłość i nie dotyczy oczywiście każdego, ale niestety dla coraz większej liczy rodziców dziecko stało się jakby jedynym celem życia i z normalnych ludzi (na prawdę to nie jest tak, że ktoś był dziwny i jest potem dziwnym rodzicem) stają się przewrażliwionymi rodzicami.
Powiem szczerze, że najbardziej denerwują mnie dzieci na wakacjach. Nawet ostatnio szczerze mówiąc chciałam je już normalnie wysadzić w kosmos. Lecimy do ciepłych krajów, a samolot przepełniony maluchami w wieku od 3 miesięcy do lat 3 (bo chyba mają za darmo). Magia. Przez 10 godzin byłam kopana w fotel, szczypana, ciągnięta za włosy, oczywiście nie liczę wrzasków i płaczu, bo była to jedna wielka symfonia. Lot był nocny i nie zmrużyłam oka. Śmierdziało kupą, bo trzeba było zmienić na siedzeniu obok pieluchę. Tragedia. Same wakacje niestety również makabra. W hotelu było właśnie najwięcej dzieci niemieckich. Upał był niemiłosierny, a klima oczywiście niezdrowa dla dzieciaków, więc często wrzeszczały całą noc, wrzeszczały też na stołówce, a rodzice zachowywali się jak święte krowy. Dzieci srały i sikały gdzie się da (nawet widziałam w basenie z pełną pieluchą). Jak jechaliśmy na wycieczkę, to rodzice też wrzeszczeli w autokarze, żeby wyłączyć klimę, bo dziecko się pochoruje. Ogólnie to był jeden wielki koszmar. Do domu przyjechałam 100x bardziej zmęczona niż byłam. Nie były to oczywiście pierwsze takie dzieciate wakacje, ale na prawdę to co teraz się działo było przegięciem. Myślę, że to nie do końca OZM, ale po prostu głupota rodziców. Po co brać tak malutkie dzieciaki w ciepłe dalekie kraje...
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:30   #2248
wika82
Zakorzenienie

[1=b57b0c36aac5e3558a14a2d 0d269fc6e062f42ab_5d436f0 84516d;47307838]Na prawdę tę wojnę się ciężko czyta a mógł to być taki ciekawy wątek Przecież wątek jest o OZM i żeby sobie trochę ponarzekać na ludzi z taką przypadłością, a nie za każdym razem, gdy ktoś napisze jakąś historyjkę wpada matka broniąca wszystkie matki. Wrzućcie na luz, błagam. Nikt was tu nie wzywał do odpowiedzi, świata tym nie uratujecie, a tylko utrudniacie czytanie tego wątku.

Co do tematu, ja niestety znam tą przypadłość i nie dotyczy oczywiście każdego, ale niestety dla coraz większej liczy rodziców dziecko stało się jakby jedynym celem życia i z normalnych ludzi (na prawdę to nie jest tak, że ktoś był dziwny i jest potem dziwnym rodzicem) stają się przewrażliwionymi rodzicami.
Powiem szczerze, że najbardziej denerwują mnie dzieci na wakacjach. Nawet ostatnio szczerze mówiąc chciałam je już normalnie wysadzić w kosmos. Lecimy do ciepłych krajów, a samolot przepełniony maluchami w wieku od 3 miesięcy do lat 3 (bo chyba mają za darmo). Magia. Przez 10 godzin byłam kopana w fotel, szczypana, ciągnięta za włosy, oczywiście nie liczę wrzasków i płaczu, bo była to jedna wielka symfonia. Lot był nocny i nie zmrużyłam oka. Śmierdziało kupą, bo trzeba było zmienić na siedzeniu obok pieluchę. Tragedia. Same wakacje niestety również makabra. W hotelu było właśnie najwięcej dzieci niemieckich. Upał był niemiłosierny, a klima oczywiście niezdrowa dla dzieciaków, więc często wrzeszczały całą noc, wrzeszczały też na stołówce, a rodzice zachowywali się jak święte krowy. Dzieci srały i sikały gdzie się da (nawet widziałam w basenie z pełną pieluchą). Jak jechaliśmy na wycieczkę, to rodzice też wrzeszczeli w autokarze, żeby wyłączyć klimę, bo dziecko się pochoruje. Ogólnie to był jeden wielki koszmar. Do domu przyjechałam 100x bardziej zmęczona niż byłam. Nie były to oczywiście pierwsze takie dzieciate wakacje, ale na prawdę to co teraz się działo było przegięciem. Myślę, że to nie do końca OZM, ale po prostu głupota rodziców. Po co brać tak malutkie dzieciaki w ciepłe dalekie kraje...[/QUOTE]

Dlaczego nie wybrałaś hotelu, który nie przyjmuje małych dzieci?
Jak jechaliśmy w podróż poślubną mogliśmy wybrać hotel typowo rodzinny, albo typowo "dorosły". W tui takie cuda były. :P

Stary 2014-07-15, 08:49   #2249
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Dlaczego nie wybrałaś hotelu, który nie przyjmuje małych dzieci?
Jak jechaliśmy w podróż poślubną mogliśmy wybrać hotel typowo rodzinny, albo typowo "dorosły". W tui takie cuda były. :P

Tam gdzie lecieliśmy był tylko jeden +16 i nie podobał nam się. Zaznaczam, że nie jechaliśmy też do hotelu przyjaznego rodzinom z dziećmi. Ogólnie hotel na wysokim poziomie, ale ludzie gorzej niż zwierzęta...
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:58   #2250
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:

Aha, to nie mamy o czym rozmawiać.
Już wcześniej się tego domyśliłam
Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
A jak by twoje dziecko kopało komuś fotel w samolocie czy autobusie to byś zwróciła uwagę?
Oczywiście,że tak.

Cytat:

wiesz, że mogliby cię np. wywalić z restauracji i nooo nie wiem, zabronić wstępu? No przecież dla właściciela restauracji ważniejszy będzie komfort 20 innych osób, niż twojego dziecka. Albo gdybyś zaczęła przewijać w małym autobusiku, to mogli by cię wyprosić na najbliższym przystanku, przecież komfort ludzi jadących jest ważniejszy, niż komfort jakiegoś tam dziecka.
mam obrzydliwy i chory przykład - załóżmy, że komuś bardzo się chce kupę. bardzo. ale niestety kolejka do toalety bardzo duża. czy to go uprawnia do załatwienia się na stole/obok stołu? Czy jednak ma szukać toalety gdzie indziej?
Myślę,że nikt nie zaryzykowałby takiego posunięcia
Poza tym w restauracji na poziomie właściciel jest przygotowany na to ,że jej gościem może być też dzieckoBo ludzie jednak częściej mają dzieci niż ich nie mają
Dlaczego porównujesz dorosłego człowieka do dziecka,przecież to nieadekwatne

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości