|
|
#4381 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Wszystkich wymiotło
wraaacajcie! U mnie teraz wiadomo - otwieranie firmy i wszystko co z tym związane. Mam za sobą cudowny dzień który rozpoczął się od listonosza przynoszącego mi torebkę którą zamówiłam sobie na urodziny i zapomniałam o niej o taką: jest świetna dawno nie byłam tak zadowolona z zakupu. Później wybrałam się na zakupy z dotacji, mam już większość rzeczy a teraz wielkie testowanie jestem PRZEszczęśliwa. A od przyszłego tygodnia zabieram się ostro do pracy ![]() Cytat:
tak było ostatnio: 10 minut walczyłam o jeden kawałek nektarynki, ale kiedy już go spałaszował to zjadł dwie całe.1. Owszem, Oli co do odpieluchowania, nie wiem, jakoś.. nie spieszy mi się? Dziwna jestem? ![]() 2. W sumie nie wiem. Owsianki itp. robię już na normalnym mleku, ale Oli bardzo lubi pić mleczko, dużo u nas nie schodzi - jedna butelka, rzadko kiedy dwie. |
|
|
|
|
#4382 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Siostra mi poleciła, ale ona ma z natury piękne geste brwi i rzęsy. Chodzi właśnie o to, że ja nie lubię malować sobie brwi. Poczekam aż spokojnie odrosną, dwa lata temu już też zapuszczałam, i więcej nie dam się nikomu namówić tylko sama sobie wybiorę, bo pierwotnie miałam taki zamysł, ale siostra mnie przekabaciła. Po namyśle jedna brew jest nawe tsuper, ale druga ... W sumie nie wiem na ile to wina kosmetyczki a na aile tego, że ona yłą rzadsza? Po wypełnieniu kredką nie ma już takiej tragedii,. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() Złapałam się na tym, że zaczyna mnie to złościć, chodzę poirytowana cały czas. Na szczęście dzisiaj i wczoraj było znacznie lepiej, ale ... jak oglądam filmy BLW i te dzieci jak odkurzacz pochłaniają dosłownie wszytsko co im się pod nos podsunie a ja rano muszęna głowie stawać, żeby jak najwięcej łyzek mu przekabacić. I tak cały dzień. Dzisiaj już z bezsilności mu loda kupiłam, bo bardzo chciał .. KI ku mojemu zziwieniu zjadł później nawet połowę zupy pomidorowej, gdzie dwa dni temu nawet łyżki nie chciał. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
A co za firmę otwierasz? Bierzesz dofinansowanie z UP jak Black? aha, BLACK ![]() byłam dzisiaj w macu znowu, Pani pięknie mi dobrała odcieć face & body balm, do tego wróciłam właśnie po ten puder biały. Nie wiem po jaką cholerę tyle czasu eksperymentowałam z podkładami zamiast zapytać o radę kogoś kto się na tym zna. A tak BTW mogłabyś może coś polecić do makijażu brwi?
|
|
#4383 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jakie/ Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47304419]brawo za umiejętności
![]() jakie/ Dorka. No chyba, że stycznością można nazwać wykradanie nocnika z łazienki (a. dawno nie korzysta, no ale stoi bo nie ma gdzie dać), wchodzenie na niego, uciekanie po domu tudzież siadanie, bo przecież to taki fajny stołeczek ![]() i sama sobie odpowiedziałaś [/QUOTE]Wiesz co szaja, bo mi się już też wydaje, że wszyscy już "wysadzają" ![]() po czym poznać, że jest ten właściwy moment?
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i trafiłaś w sedno, bo dla mnie nie ma sensu sadzania i odwracania uwagi i cieszenia się, że się udało. Bo to nie jest czynność świadoma.
|
|
#4387 |
|
Konto usunięte
|
Blogerko, ja Agatkę pierwszy raz posadziłam (dla świętego spokoju, bo mi naokoło rodzina truła) po półtora roku na bank - zachowanie jak Dorotki
więc olałam, kilka takich podejść robiłam i do momentu, gdy po prostu zaczynała się bawić albo płakać (bo i tak było) olewałam, aż któregoś razu u teściowej kilka razy posadziłam (miałam 1,10 roku) i gdy nasikała to sama miała radochę no wiadomo, naokoło wszyscy wielkie wiwaty robili a lepiej chyba wysadzić na śpiocha niż na śpiocha przebierać mokre dziecko. Dziewczyny, aż wam linkę dam, bo dumna jestem z siebie http://dzieciologia.blogspot.com |
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestem głodna.... ide spac. !
|
|
|
#4389 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł, ale mi sie tydzien zaczął, jak mówi młodziez - masakracja
wstaje rano- cos ciezko mi oko lewe otworzyc, macam- spuchniete, przeglądam sie w lustrze- bania Teraz młody- w ciągu dnia: wpadł w kępe pokrzyw i wyparzył łydki, dwa razy przerwócił sie na równiusienkim chodniku, trzy razy na kamykach- pozdzierane kolana, przewrócił na siebie oparty o ogrodzenie rower i na koniec uderzył w głowe ![]() Dziekuje za wszystkie komplementy MARSI, ale czas zaiwania, juz 6 miesiac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wyutrwałosci w mieszkaniu z t. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zupy zje, ale jak Yellow pisała, wyrywa sie, szarpie- musze "na chama" wscinac pierwszą łyzezke, pomamle, potem sam pyszczka nadstawia z innych jedzen przez kilka ostatnich dni przechodzi mleko, poza tym mleko, jeszcze mleko i oprócz tego mleko jak widzi owoce to prezentuje mi odruch wymiotny co do pytan to: -1. nocnik jako zabawka ![]() - 2. nie zgłasza, ze bedzie robil qpe, a widmo zbierania jej z podłóg jakos mnie nie przekonuje ![]() - 3 . jak dalej bedzie jadł tak jak obecnie to jeszcze długooooooo ![]() Co do nocnikowania, to rozmawiałam kiedys ze znajomą, synka przwie dwuletniego chciała odpieluchowac, to tak sie zaciął, ze przestał sikac- przez cały dzien ze stresu nie sikał, qpki chyba ze trzy dni nie robił.... wrociła do pampersów, stwierdziła, ze nie jego czas. IFWKA, jak to dobrze, ze w pore małą złapalaś ![]() SZAJA, oby wszystko wyszło tak ja powiedzieli na IP. Swoją drogą, jak ona to dała rade wszamac? ![]() TRESELLEO, wiem dobrze o czym piszesz z tym wchodzeniem na krzesła, u nas przy stole stoi rzędem szesc, młody wchodzi i defiluje po nich jak kompania reprezentacyjna wojska polskiego a ja dostaje 15435487 zawałów na sekunde ![]() wdziałyscie Szajowy wpis na dzieciologi? Padłam, Szaja jestes moim guru ![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-07-14 o 22:15 |
|||||
|
|
|
#4390 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, z jedzeniem mniej więcej tak samo u nas, czyli obstawiam - taki etap
Mleko - u nas jak wiecie mm w ogóle nie przeszło (a nawet z miesiąc temu robiłam podejście w niekapku), kaszka mleczna obecnie rano zazwyczaj i tyle. Jak długo? a nie wiem, ile będzie chciała
|
|
|
|
#4391 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a mm będę podawac póki będzie chciała pić. tzn wiadomo, że nie do 18stki no ale tak jeszcze z rok? nie wiem ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47304757]Blogerko, ja Agatkę pierwszy raz posadziłam (dla świętego spokoju, bo mi naokoło rodzina truła) po półtora roku na bank - zachowanie jak Dorotki więc olałam, kilka takich podejść robiłam i do momentu, gdy po prostu zaczynała się bawić albo płakać (bo i tak było) olewałam, aż któregoś razu u teściowej kilka razy posadziłam (miałam 1,10 roku) i gdy nasikała to sama miała radochę no wiadomo, naokoło wszyscy wielkie wiwaty robili a lepiej chyba wysadzić na śpiocha niż na śpiocha przebierać mokre dziecko. Dziewczyny, aż wam linkę dam, bo dumna jestem z siebie http://dzieciologia.blogspot.com[/QUOTE] przeczytałam wpis i padłam ![]() Cytat:
![]() a co do jedzenia. pokłóciłam się dzisiaj nawet o to z mamą moja. stwierdziła, że kombinuje ze dużo z jakimiś smarantusami (amarantus ) zamiast dziecku normalny obiad ugotować. czytaj żurek. którego swoją drogą Hania dzisiaj zjadła 3 michy do tego 4 ogórki
|
|
#4392 |
|
Konto usunięte
|
Yellow, torebka cudowna! lubię takie
|
|
|
|
#4393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas butla nie przeszla wiec mm tez. narazie rano i wieczorem je kaszke mleczna i tyle. mysle ze do drugiero roku bede mu podawac a potem sie zobaczy Cytat:
u nas to samo mi tez sie nie spieszy, K. ewidentnie nie dorosl do nocnika. wsrod znajomych jeszcze nie slyszalam zeby jakies 1,5 roczne dziecko nie uzywalo pieluch. ludzie problemy maja z 3 latkami a co dopiero z takimi bobasami... i zgadzam sie z blogerka, dla mnie nocnikowanie ma byc swiadoma czynnoscia Cytat:
![]() u nas to samo szaja - brawa za rower! ![]()
|
|||
|
|
|
#4394 |
|
Lurker ;)
|
Yellow bardzo fajna torebeczka! Jak z 'tzem"?
Misia u nas ogory kiszone zawsze na propsie ![]() Szaja z tego co wyczytalam 175 funtow sam wniosek
|
#4395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tez z nektarynka ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47304757]Blogerko, ja Agatkę pierwszy raz posadziłam (dla świętego spokoju, bo mi naokoło rodzina truła) po półtora roku na bank - zachowanie jak Dorotki więc olałam, kilka takich podejść robiłam i do momentu, gdy po prostu zaczynała się bawić albo płakać (bo i tak było) olewałam, aż któregoś razu u teściowej kilka razy posadziłam (miałam 1,10 roku) i gdy nasikała to sama miała radochę no wiadomo, naokoło wszyscy wielkie wiwaty robili a lepiej chyba wysadzić na śpiocha niż na śpiocha przebierać mokre dziecko. Dziewczyny, aż wam linkę dam, bo dumna jestem z siebie http://dzieciologia.blogspot.com[/QUOTE] Boszzz, jak nie pobudki na mleko to na siku. Kiedy te matki sie wyspia? ![]() Cytat:
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi w sprawie pieluch Troche Was sztywniary rozruszalam, koniec z cisza ![]() I zeby nie bylo: my tez jeszcze nienocnikowi (zadnej proby nie bylo; jestem pewna, ze za wczesnie), tylko badam teren, czy aby sami nie zostalismy
|
||
|
|
|
#4396 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za imprezkę, i współćzuję pobudki.Cytat:
Ale od półtora miesiaca mamy regres nocnikowy, sika tylko po spaniu a tak to nie da sie posadzić więc odpuściłam trochę. Raczej tego lata nie odpieluchuje. MM będe podawać napewno do 2 lat a potem się zoabczy. Cytat:
Też tak mamy że pierwszy kąs musze prawie wcisnąc a potem sama dzioba otwiera ![]() Cytat:
![]() Szaja wpis super ![]() Kurde w mojej b iedrze był wczoraj ostatni ten stolik do zabawy za 30 zł i Tż baran go nie wziął Wczoraj skoczyliśmy na szybko do mojej mamy, poprzenosiliśy jej meble, kupę gratów udało się wyrzucić, chociaz jeszcze z 10 worów bym wywaliła jakbym miała czas. Najgorzej że już samym wieczorem, 19:40 Oliwka wpadła w róże, całe czoło i pół policzka pocharatane, koło nosa tak samo, takie grube kolce jej z czoła wyciągałam ze szok, dobrze tylko że w oko sobienie wbiła; tak się darła że sina była. Troje nas przy niej stało i tak się załatwiła.
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że poszalałyście z pisaniem - wreszcie Ja zaraz zmykam do pracy, a będę dopiero o 20.00 w domu ![]() Teraz 3 takie piękne dni mam ![]() Rzuciła mi się w oczy torebka Yellow ![]() Do wieczorka
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Ale tu wczoraj spokojnie?
YELLOW co do nocnika to wg mnie stanowczo za wcześnie . I myślę że najwcześniej w przyszłe lato się za to zabierzemy. Na razie Antonio siada na nocniku sam jak wlezie za mną do łazienki i go sam wyciągnie . DELI czyli tak jak myślałam z tym zamkiem-ja poluje trochę na inny.. O coś takiego tylko ta cena http://www.stiv.pl/p255,zamek-dmucha...-air-nowy.htmlCo do tego co pisalam odnośnie Antonia szaleństw i wariactw przed spaniem- wczoraj zauważyłam że jak leżałam z nim na trawce na kocu to miał identyczne zapędy do tych szaleństw. Tzn. Takie same zabawy, skakanie czy rzucanie się. Może więc to dlatego że zamiast położyć go do łóżeczka pozwalam na usypianie obok siebie na łóżku. Tak więc wczoraj już maruda ok 20 - a my siedzieliśmy na tarasie. Mały wszedł do domu i zaczyna mnie wołać i jeczec. Zapomniałam dodać że mleko dostał z godzinę wcześniej. Tz poszedł a mały upominal się smoka którego nie mógł dosięgnąć. Przebrał go , położył do łóżeczka i po 3 min spał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-07-15 o 08:29 |
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dzieci jeszcze śpią
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4400 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz co, A. odpieluchowana zimnym marcem fakt, na spacer dawałam pieluchę, ale wołała - no i zimno jak szlag było, to i spacery krótkie.Cytat:
moje obie uwielbiają makaron, obojętnie czy zimny, czy suchy, czy ciepły... ![]() Współczuję ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Czytalam w nocy podczas licznych pobudek i poza ponizszym wiecej nie pamietam. nawijko my jeszcze nawet nocnika nie kupilismy, ale chyba Yae zaczyna dawac znac, ze bedzie kupka: podnosi bluzke i dlubie w pepku |
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O matko, a u mnie pobudka o 5:30
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() Zapomnialam YELLOW - sliczna torebunia, lubie takie! IFWKA, 5:30? Podziwiam, ze dajesz rade oczy otworzyc! Moj Kuba usiadl na lozku o 6:30, ja przerazona, ze wstaje, przytulilam go do siebie i kimnal jeszcze do 8:30 Ale dopiero teraz sie z lozka podnosimy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4404 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
![]() I reszta dzieciaczków, które się poobijały ale to chyba taki czas, że tych sińców, skaleczeń będzie coraz więcej ![]() W niedziele zmarł synek mojej koleżanki, walczyli niespełna rok o jego życie, udało im się nawet uzbierać pieniądze na terapię w Niemczech i niestety, chwile przed wyjazdem dopadło go zapalenie płuc rodzice tak dzielnie walczyli o jego życie, a los zadecydował inaczej, nie umiem, nie chcę wyobrażać sobie ich bólu
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z delegacji w Nałęczowie, jeju jak tu pięknie
przesyłam Wam widok z mojego okna, cudo, szkoda,że dzieciaków tu nie ma ze mną (ale TZ jest )dzwoniłam do tesciowej, Leos w nocy zere pobudek ![]() temat nocnika- wczoraj przed moim wyjazdem Leoś sciągnął pampka i oficjalnie posikał się jak psiurek na dywan, powiedziałam,że siusui koniecznie na nocniczek, poleciał po nocniczek posiedział ale siusiu już nie zrobił, zrobił za to przymiarkę do naszego kibelka i spuścił wodę, myślę,że jeszcze troszkę i będzie gotowy, robimy tak jak u Blogerków, w ogrodzie na golasa i jak widzi,że robi siusiu to gadamy o tym co do mleka mm to tylko w nocy jak sie przebudzi dostaje mleczko a tak to wcina płatki czy owsiankę na krowim |
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na co chorowal?straszne co piszesz
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4408 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Upał dziś ![]() Namawiam tz, żeby wziął wolne na piątek, to zrobilibyśmy sobie przedłużony weekend na plaży. Obstawiam, że Młoda byłaby zachwycona ![]() Co do pytań, które wczoraj padły: - my mamy nocnik, ale Młoda nie gotowa ewidentnie. Siada na nim, owszem, ale nie ma pojęcia, o co chodzi. Nie naciskam. Poczekam. - co do mm - my jeszcze kp, więc mm nie planuję podawać. Yellow - bardzo ładna torebka Sylwietta - ale mieliście wczoraj przeżycia ![]() Ifwka - buziaki dla Oliwki. Współczuję kolców ![]() Wczoraj dowiedziałam się, że mój były mąż wziął ślub. Zawsze się zastanawiałam, co się czuje w takich sytuacjach. Teraz już wiem. Mówi się "aha", życzy (szczerze!) szczęścia i wraca do zajęć. Minęło już tyle czasu i tyle się wydarzyło, że chyba nie mogłam zareagować inaczej. Mycha była wczoraj absolutną ściemniarą przed snem: nagle od razu chciała jeść, pić, rozwieszać pranie, sprzątać, byle się tylko nie przytulić i nie zasnąć. Podejrzewam, ze gdybym jej wtedy podała obiad, to na pewno by zjadła, byle tylko nie iść spać Miłego! ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() Wyrazy współczucia
|
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

wraaacajcie!
o taką: 

tak było ostatnio: 10 minut walczyłam o jeden kawałek nektarynki, ale kiedy już go spałaszował to zjadł dwie całe.
co do odpieluchowania, nie wiem, jakoś.. nie spieszy mi się? Dziwna jestem? 

goście poszli po 2, sprzatałam do 3 a Hania wstała po 6
za imprezkę, i współćzuję pobudki.
14.08.2011