|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 23 :)
Cześć
![]() będę Was nadrabiać ![]() rzucił mi się w oczy temat wódki my mamy już kupioną Smirnoff. Trafiliśmy na promocję w hurtowni. Kupiliśmy coś koło 350 butelek nie pamiętam dokładnie ![]() wódka już przetestowana wszyscy znawcy mówią że ok
|
|
|
|
#1742 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
nie to, że poczułam się dotknięta. ale zapraszam ludzi na pewnym poziomie. a oni są grubo poniżej...
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie wiem ile ile i kiedy wódkę kupimy... a ile się kupuje wódek na osóbe/pare? Jak mam wesele w sumie 2 dniowe, bo z poprawinami... hmm
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
też bym chciała żeby mnie kilka osób usunęło
co do noclegów, mamy ok 50 miejsc przy sali i kilka u moich Rodziców w domu i u Siostry w mieszkaniu. rodzina P. ma min. 200 km więc nie wyobrażam sobie że mieliby wracać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale natrzaskałyście stron od wieczora
Dzień dobry wszystkim! Taki piękny dzień dziś. W sam raz by wsiąść w auto i jechać na wakacje... |
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny jak ja wanda zazdroszczę tych mieszkań i remontów.
Tydzień temu była u babci ciotka z Niemiec. I akurat zgadalo się o ślubie. Ja mówię, że za rok o tej porze to my musimy już coś wynająć itd. Na to moja ciotka że gdzie my się chcemy wyprowadzać. A babcia na to, że ' ona jest babcia i może nam dać jeden pokój' Wiecie ja doceniam tą propozycje, ale wiem że babcia sama na to nie wpadła. Poza tym nie wyobrażam sobie, że my tu sobie figlujemy a ona wchodzi do pokoju. Jeszcze fakt, że moja ciotka tylko się na nas patrzyła. Tata mój zaraz zaczął tłumaczyć, że to nie jest dobry pomysł a ona nic. Od śmierci dziadka tylko słyszę 'przeprowadz się do babci' - od innej ciotki. Która wzięła babcie w niedzielę i przywiozła w środę. A babcia miała u niej zostać do niedzieli. Taty siostra też miała przyjechać na dwa tygodnie a była tydzień. Ale nam to potrafi truc' rób to i to itd'. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Aż sprawdziłam i u nas dokładnie 270 dni!
![]() Ja w kwestiach remontowych mogłam się tylko uzewnętrznic, jak rodzice się przeprowadzali na początku roku i urzadzali wszystko od podstaw. Mama się śmiała, że wszystko pod mój ślub, żeby na kamerze i zdjęciach ładnie wyglądało, haha. A jak kupili wielką szafę z lustrem, to mówiła, że będę się mogła doskonale w sukni oglądać Żal mi jak nie wiem co, że na nasze mieszkanie będziemy musieli jeszcze poczekać... Niby każdy z nas pracuje, na pieniądze nie narzekamy, ale Londyn i mieszkanie to nie jest prosta wizja.
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą nie wiem jaką wódkę będziemy mieć... na pewno nie chce stocka, bo mi nie pasuje, nad Wyborową się zastanawiam. Trzeba pomyślec i już kupic niech stoi. P.S. Wczoraj z mamą poważnie o sukni ślubnej rozmawiałam, jest skłonna teraz juz ze mną jeździć i się rozgladać. |
|
|
|
|
#1749 |
|
Raczkowanie
|
my z wódką pewnie wstrzymamy się - chyba wolę poczekać aż będę wiedziała mniej-więcej ile pojawi mi się osób
|
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ twierdzi, żeby liczyć gdzieś litro na osobę. Będziemy mieli jeszcze wino i piwo.
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie TŻ rodzina przyjedzie ze śląska i najpierw była opcja, żeby im noclegi zafundować, ale TŻ ostatecznie podjął decyzję, że jedynie dla chrzestnej, reszcie się załatwi jakiegoś busa, który ich przywiezie a potem odwiezie![]() Cytat:
Cytat:
Tak w ogóle to dzień dobry
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się przekonać TŻ, żeby nie rozdawac gościom ciasta po weselu
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj praktycznie nic w nocy nie spałam i spóźniłam się do pracy jestę mistrzę
|
||
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() a ja miałam koszmarek związany z weselem...
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie to samo Cytat:
![]() Ja gwarantuje nocleg 6 osobom, które mają około 120 km - u mnie w domu sa wolne pokoje. |
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
jaki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
to w naszych przypadku byłoby trudne ze względów finansowych, bo wesele nie dość, że duże to jeszcze z poprawinami
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#1760 |
|
|
kupujemy 0,5l na osobę. nie mamy poprawin i nie dajemy na odejście wódki.
|
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
najpierw wszystko pieknie ładnie cztery bramy aż naglę ja sobie umyślałam iść do domu gdzie moja babcia mieszkała przed śmiercią i ona tam była gadała sobie z moją mamą i ja sobie tam siedziałam z nimi a potem po 4 godzinach stwierdziłam że trochę głupio że mnie tyle na weselu nie ma i postanowiłam wrócić poszłam ubrać sukienkę ślubną (swoją drogą okropna była, taka bufiasta) i w domu spotykam się z kuzynkami które mówią że jadą do domu bo lipa na tym weselu, a jak zajechałam na naszą salę to gości mało, TŻ mną się w ogóle nie interesował, a obsułga fatalna... masakra
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
my tez dajemy i wódkę i ciasto
oczywiście z wesela, a nie kupne na potrzeby wesela.Mamy 0,7 na głowę, na 2 dni. Drugi dzien będzie bez orkiestry itp, taka typowa posiadówa na spokojnie Muzyka będzie z lapka tak do tła:P.A najwazniejsze: juz za miesiąc rozpoczynamy z Tż wspolna przygodę - mieszkanie razem. Szybko zleci mam nadzieję I zaczniemy szukac. Mam nadzieję, że Tż znajdzie pracę.
|
|
|
|
#1763 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ohhh jakież to "dorosłe" Cytat:
![]() i też się zastanawiam, czy winietek sama nie zrobić skoro welon robie ;p Co do wódki to my jeszcze nie kupiliśmy ale mamy 2 dni wesele + poprawiny więc trzeba więcej. Na koniec wesela dajemy tylko ciasto (przyajmniej tak na razie myślimy ;p) Na 200 osób "proszonych" będzie gdzieś ok 170 więc 350 butelek wodki myslelismy zeby kupić, min 300. ale to pewnie mniej wiecej jak bedziemy wiecdiec ile osob dokladnie to sie kupi ![]() na szczescie mam kolezankę, która ma własny sklep i na jej kartę mozemy kupic w selgrosie albo w eurocash taniej. podobno ostatnio 0.5l Krupniku było po 14zł!! Kurde to działa! Dziewczyny jesteście wielkie! Ale czad ;D Edytowane przez Ania2404 Czas edycji: 2014-07-15 o 10:38 Powód: skleroza |
|||
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie ja potrzebna tylko kolega mojego brata który pracuje w centrali dla wyborowej, jacobs creek, pana tadeusza, ballanties ogolnie wszystko stad http://pernod-ricard-polska.com/pl/marki ![]() ![]() ![]() ale zapisy do niego na kupno tych wodek to sa juz na dwa lata do przodu (bo maja ze moga np kupic 150 butelek na 3 msc plus iles tam miesiecznie itp itd) |
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z muzyką robimy to samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bede miec tak samooo Ja z M. zamieszkam dopiero po ślubie i jeszcze nie wiemy gdzie. Pewnie u mnie /moich rodziców,a w tym czasie będziemy remontowac jego dom, albo budować nowy. Wolałabym nówkę sztukę mieć Poza tym M. ma pomysł by sprzedać wszystko i w drugi koniec Polski jechać, też fajna opcja
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczyny
od wczoraj jestem z Wami, ale ilość postów na dzień mnie przeraża hehe I przez Was zaczęłam się martwić, bo Wy już o bukietach, wódce, zawieszkach, a ja leżę do góry brzuchem i nie interesuję się jeszcze niczym. Jedna z Was pisała o kartkach z podziękowaniami... takie aby wysłać po weselu.. hmm świetny pomysł!
|
#1769 |
|
|
ja zmykam. umówiłam się z koleżanką na łażenie po SH. muszę się jakoś po wczorajszej informacji ogarnąć, bo mi to całkiem motywację zabrało...
|
|
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i od 2 lipca, zdążyłam wymyślić motyw przewodni, znaleźć kamerzystę i fotografa, podpisać z nimi umowy, sporządzić listę gości, znaleźć sklep, gdzie kupię buty. Zostało mi jeszcze: sukienka, zrobienie/kupno zaproszeń, zrobienie zawieszek na wódkę, poszukanie dekoratorki, dobrej kwiaciarni, makijażystki i pewnie jeszcze coś się znajdzie... Ale najważniejsze już z głowy. A no i do księdza musimy iść! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

TŻ twierdzi, żeby liczyć gdzieś litro na osobę. Będziemy mieli jeszcze wino i piwo.

jestę mistrzę