Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-15, 11:45   #3031
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość

Ech, jej syn mówi sam że teściowa jak zdarta płyta, więc wiem co będzie gadała. Jak wypije drinka na odwagę będzie próbowała zmusić mnie, żebym mówiła do niej na ty (co się nie wydarzy, już ją zgasiłam że wolę na pani), że nie mamy ślubu kościelnego, że brzydkie mieszkanie robimy, że nie chcemy iść na wesele do jakiegoś podciotka, że jesteśmy beznadziejni, a na deser że zrobiła nam wielką łaskę że przyjechała do warszawy, która jest najbrzydszym miastem na świecie
wspolczuje... Jedyna rada - chyba olewac

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
aż oplułam monitor no to proponuję zatyczki do uszu i po sprawie

no i dlaczego na litość boską nie mówisz do niej Mamo?
Moze od razu Mamuniu Kochana Najslodsza Zlotousta?

Albo tak jak ja czasem nazywam moja mame (na zarty zeby nie bylo): Ty Matko Psycholko
Stary 2014-07-15, 12:00   #3032
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
[
Temat lodowek Ja chce taka ze spora zamrazarka, taka robiaca kostki lodu i z kranikiem z woda Uzywalam takiej w Uk i byla suuuper
a ja taką!

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Moze od razu Mamuniu Kochana Najslodsza Zlotousta?

Albo tak jak ja czasem nazywam moja mame (na zarty zeby nie bylo): Ty Matko Psycholko
no można by, można nie wiem Rise niewdzięcznica taka! takiego męża jej na świat wydała i wychowała i zero wdzięczności

Moja Mama nie znosi jak mówię do niej "Matko" np. ona coś mówi a ja w żartach "o o o o Matko!" mówi, że jest moją Mamusią i mam tak "brzydko" do niej nie mówić
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:15   #3033
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Lucy, Dotka, powodzenia na rozmowie

Co do lodówek to mi się marzy taka dwudrzwiowa jak w USA się ma w kuchni Nienawidzę mieć pełną lodówkę i przestawiać pierdyliard rzeczy żeby dotrzeć do tej po którą otwieram drzwi Chciałabym mieć przestronnie
Mnie też to wkurza Ale obawiam się że jak lodówka bedzie wieksza to bedzie w niej więcej a nie przestronniej;p;p

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Ja mam zamrażarkę na dolę, 3 szuflady ale dla nas i tak za mało. Jedna szuflada to tylko owoce i warzywa druga to mięsiwo (lubię mieć zapas) a trzecia to różne rzeczy, w tym jakiś chleb itp. Przydałyby się jeszcze z dwie szuflady.
Też mam pełno mięsiwa a wcale nie lubię miec zapasu, bo wkurza mnie czekanie na rozmrożenie....
Stary 2014-07-15, 12:15   #3034
lucyohlucy
Wtajemniczenie

haha, taka na wino by sie przydala W moim przypadku na najrozniejsze herbaty, bo wina niecierpie
Stary 2014-07-15, 12:17   #3035
Miss Saeki
Zakorzenienie

jak mozna wina nie lubic?!?!
Stary 2014-07-15, 12:19   #3036
_agg_
Zakorzenienie

można, ja też nie lubię wina
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:20   #3037
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Mnie też to wkurza Ale obawiam się że jak lodówka bedzie wieksza to bedzie w niej więcej a nie przestronniej;p;p

Też mam pełno mięsiwa a wcale nie lubię miec zapasu, bo wkurza mnie czekanie na rozmrożenie....
Cos w tym jest jak jest za duzo miejsca latwo o nieporzadek i za duzo jedzenia.

Tez nienawidze rozmrazac miesa. Aczkolwiek lubie miec zapas bo ot niejako ulatwia mi planowanie posilkow - po prostu zuywam mieso i jest spokoj z codziennym wybieraniem i medytacjami w sklepie.

Pytalas kilka stron temu o melise - kurcze, nie wiem. Pytalam mamy, wielbicielki meliski, ale tez tylko do picia jej uzywa. Wiec nie wiem w internecie znalazlam jedynie:
Cytat:
Wykorzystanie MELISY w kosmetyce:
- składnik mieszanek ziołowych stosowanych do tonizujących kąpieli
- składnik kosmetyków przy problemach z przetłuszczaniem się włosów lub cery
i do dekorowania potraw.
Stary 2014-07-15, 12:20   #3038
Dagunia
Komplikatorka

JA jedynie czerwone słodkie i białego ciociosana
Stary 2014-07-15, 12:22   #3039
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
jak mozna wina nie lubic?!?!
po prostu mi nie smakuje I zwykle mam po nim wielki bol glowy... wiec rachunek jest prosty - po co pic dodatkowe puste kcal jak nawet mi to nie smakuje i zle sie po tym czuje Wole drnka, jezeli juz
Stary 2014-07-15, 12:23   #3040
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
haha, taka na wino by sie przydala W moim przypadku na najrozniejsze herbaty, bo wina niecierpie
spoko, dla każdego coś miłego ja niecierpię piwa choć moja Mama mówi, że jeszcze mi się odmieni i że do tego smaku trzeba dojrzeć
Stary 2014-07-15, 12:24   #3041
Malinowa_mamba13
Niepoprawna optymistka :)

Mam takie pytanko
prała któraś z Was może dywan z długim włosem ?? Jeśli tak to jaki środek polecacie ??

Nasz
Malinowa_mamba13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:39   #3042
kamisha
Zakorzenienie

My dzisiaj jechalismy po tablice rejestracyjne itp. Jeszcze dzisiaj jedziemy na zakupu bo w czwartek Bałtyk wita
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:40   #3043
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
My dzisiaj jechalismy po tablice rejestracyjne itp. Jeszcze dzisiaj jedziemy na zakupu bo w czwartek Bałtyk wita
super, chyba nawet traficie z pogodą a nas przywita za równy miesiąc
Stary 2014-07-15, 12:42   #3044
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
super, chyba nawet traficie z pogodą a nas przywita za równy miesiąc
Tak akurat ma byc cieplo

My dzisiaj wcinamy ryz z kurczakiem, kukurydza,marchewka ,cebulka i zapiekany ser + przyprawa curry
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:47   #3045
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Mama nie znosi jak mówię do niej "Matko" np. ona coś mówi a ja w żartach "o o o o Matko!" mówi, że jest moją Mamusią i mam tak "brzydko" do niej nie mówić
Moja czasem telefonując mówi do mnie "cześć córko" a ja "cześć Matko" i nie pasuje jej że tak odpowiadam do rymu

Ja mogę pić alkohol jeśli jest bardzo słodki i nie wyczuwa się w nim alkoholu Na finale w niedzielę wypiłam 5 lampek Liebfraumilch Jak się je schłodzi lub poda z lodem to jest boskie Dostępne w Lidlu, Aldim i Kauflandzie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:51   #3046
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu mi nie smakuje I zwykle mam po nim wielki bol glowy... wiec rachunek jest prosty - po co pic dodatkowe puste kcal jak nawet mi to nie smakuje i zle sie po tym czuje Wole drnka, jezeli juz
Ja z drinków to jedynie wódka żurawinowa ze spritem. Od biedy czysta ze spritem. Nic innego mi nie smakuje;p;p

Cytat:
spoko, dla każdego coś miłego ja niecierpię piwa choć moja Mama mówi, że jeszcze mi się odmieni i że do tego smaku trzeba dojrzeć
Ja lubie piwo, ale jak gdzies wyjde na miasto. W domu to ja wypiję kilka łyków i TŻ dopija.
Moja koleżanka też nie lubiła piwa do czasu kiedy po raz pierwszy wybrała się do klubu i zobaczyła, że piwo 0,5l jest tansze niż sok 0,2l;p Szybko jej przeszło to "nielubienie";p

Cytat:
Tak akurat ma byc cieplo

My dzisiaj wcinamy ryz z kurczakiem, kukurydza,marchewka ,cebulka i zapiekany ser + przyprawa curry
Jak na szybko to polecam w lidlu są takie słoiki z marchewką (całe małe marcheweczki) z groszkiem. Ja podsmażam kuraka, gotuję ryż, mieszam to wszystko z ta marchewa i grochem, przyprawiam i jest smaczne, szybkie jedzonko
Stary 2014-07-15, 12:57   #3047
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja lubie piwo, ale jak gdzies wyjde na miasto. W domu to ja wypiję kilka łyków i TŻ dopija.
Moja koleżanka też nie lubiła piwa do czasu kiedy po raz pierwszy wybrała się do klubu i zobaczyła, że piwo 0,5l jest tansze niż sok 0,2l;p Szybko jej przeszło to "nielubienie";p
Stary 2014-07-15, 12:57   #3048
deksterowa
Zakorzenienie

Hej hej dawno mnie nie było. Teraz mam wolniejsze dni i mam więcej czasu. Znaleźliśmy mieszkanko i niedługo się przeprowadzamy Niestety dalej wynajmowane.

Cytat:
Ja z drinków to jedynie wódka żurawinowa ze spritem. Od biedy czysta ze spritem. Nic innego mi nie smakuje;p;p
Przeczytałam czysta ze spirytem

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:00   #3049
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Hej hej dawno mnie nie było. Teraz mam wolniejsze dni i mam więcej czasu. Znaleźliśmy mieszkanko i niedługo się przeprowadzamy Niestety dalej wynajmowane.

Przeczytałam czysta ze spirytem
Witamy z powrotem gratuluje mieszkanka

hahah, zrobilas z Miss Saeki komplentnego hardcora Moze jeszcze denaturat na popitke
Stary 2014-07-15, 13:07   #3050
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Tak akurat ma byc cieplo

ale mi narobiłaś smaka miałam robić dziś gołąbki ale chyba się skuszę na jakąś zapiekankę z ryżem

Cytat:
Ja mogę pić alkohol jeśli jest bardzo słodki i nie wyczuwa się w nim alkoholu Na finale w niedzielę wypiłam 5 lampek Liebfraumilch Jak się je schłodzi lub poda z lodem to jest boskie Dostępne w Lidlu, Aldim i Kauflandzie
dostałam kiedyś to wino na gwiazdkę od jakiegoś klienta z pracy, smaczne ja też lubię rzeczy w których nie czuć alkoholu i które po prostu mają fajny smak

z "piwa" to sommersby, reddsy żurawina i ananas-grejfrut, poza tym cydr, wino różowe i białe półwytrawne lub półsłodkie (po czerwonym boli mnie żołądek, za ciężkie :/) no i kolorowe drineczki typu margarita truskawkowa mojito czy camapri z sokiem pomarańczowym kurde aż bym się czegoś napiła teraz
Stary 2014-07-15, 13:19   #3051
deksterowa
Zakorzenienie

Ja piwo kiedyś lubiłam, teraz tylko jakieś smakowe, najlepiej radlery, ale to też rzadko. Głównie piję białe półsłodkie wino. Ale ja ogólnie prawie nie piję alkoholu, więc to od okazji do okazji.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:31   #3052
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zaspałam dziś!!! Wstałam o 7, kiedy 7:15 musiałam wyjść z domu. Dałam radę, w pracy byłam 8:05 więc tragedii nie ma, ale tak czy siak jestem zła.

Budzim mi nie zadzwonił. Drań sam się przestawił. Tzn. ja wczoraj zmieniałam godzinę i przypadkiem kliknęłam "wyłącz alarm" ale potem włączyłam. A ten dziad sam się przestawia i jak normalnie "budzik do pracy" miałam ustawiony pon-piątek tak się przestawił sam tylko na sobotę. Już nie pierwszy raz tak się zrobił... grrr...
Też dzisiaj zaspałam.. 7 minut!

Cytat:
A jutro mam rozmowe o prace Jezeli ja dostane to akurat wypelnie sobie dnie, w ktorych nie pracuje w studio. Byloby super, bo praca zwiazana z drukowaniem... glownie zdjec Wiec idalnie by pasowalo. I bylabym czesciej w centrum
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Lucy, będę trzymać i też proszę o kciuki, bo też mam jutro rozmowę
Powodzenia dziewczyny. Będę kciukować.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Agg, matko, mały zamrażalnik to moja bolączka, mam lodówkę z tych, co mają zamrażalnik wewnątrz lodówki, na górze, nie oddzielnie na dole 2-3 szuflady.

I w tym zamrażalniku to ledwo co się mieści i mnie to tak denerwuje, że szok
Bo pomroziłabym sobie jagody, maliny, czy truskawki, żeby mieć na zimę, no ale nie ma szans, bo nic innego tam nie włożę potem
Znam ten ból. Też miałam kiedyś takie pudełko na buty - masakra.
Teraz jest dużo lepiej - trzy szuflady, chociaż.. praktycznie się nie zdarza, żeby chodź jedna była pusta.
Jakieś mięsko, trochę owoców (truskawki na knedle włożyłam), lody, jedna szuflada pełna dyni - uwielbiamy z TŻ jesienią i zimą zupę krem z pieczonej dyni. I zamrażarki nie ma.

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Ech, jej syn mówi sam że teściowa jak zdarta płyta, więc wiem co będzie gadała. Jak wypije drinka na odwagę będzie próbowała zmusić mnie, żebym mówiła do niej na ty (co się nie wydarzy, już ją zgasiłam że wolę na pani), że nie mamy ślubu kościelnego, że brzydkie mieszkanie robimy, że nie chcemy iść na wesele do jakiegoś podciotka, że jesteśmy beznadziejni, a na deser że zrobiła nam wielką łaskę że przyjechała do warszawy, która jest najbrzydszym miastem na świecie
Oooo rany. Po raz kolejny muszę przyznać, że moja teściowa to Anioł.

Cytat:
a ja taką!

Genialna.

Cytat:
Lubię wina (białe, różowe, najlepiej słodkie lub pół słodkie moooooocno schłodzone), więc musze wypróbować przy okazji.
Ja z lidla polecam to: http://www.der-weinsnob.de/spaetlese-rheinhessen-2011/ - pyszne jest właśnie mocno zimne, a ostatnio zrobiłam sobie na jego bazie 'drinka' z mango - coś cudownego.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-07-15 o 13:32
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:36   #3053
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy z powrotem gratuluje mieszkanka

hahah, zrobilas z Miss Saeki komplentnego hardcora Moze jeszcze denaturat na popitke
No ba

Cytat:
Moja czasem telefonując mówi do mnie "cześć córko" a ja "cześć Matko" i nie pasuje jej że tak odpowiadam do rymu

Jak słodkie to nie dobrze, bo alkohol wiąze się w organizmie z cukrem i od tego jest się pijanym i ma się kaca. Podobno w ogole najlepiej wódkę zapijać wodą lub wodą z cytryną. Wtedy przez człowieka wrecz przelatuje nie czyniąc takich zniszczeń.
Stary 2014-07-15, 13:46   #3054
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Jak słodkie to nie dobrze, bo alkohol wiąze się w organizmie z cukrem i od tego jest się pijanym i ma się kaca. Podobno w ogole najlepiej wódkę zapijać wodą lub wodą z cytryną. Wtedy przez człowieka wrecz przelatuje nie czyniąc takich zniszczeń.
Też o tym słyszałam, trzeba uważać Aczkolwiek zwykle na spotkaniach ze znajomymi piję 2 jednostki alkoholu (np. 2 lampki wina, 2 drinki) max więc wybieram tak żeby smakowało

Stary 2014-07-15, 13:49   #3055
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Zmywam sie spac dziewczyny, milego dnia
Stary 2014-07-15, 13:51   #3056
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Zmywam sie spac dziewczyny, milego dnia

Czarno-białych znów.

Cytat:
Też o tym słyszałam, trzeba uważać Aczkolwiek zwykle na spotkaniach ze znajomymi piję 2 jednostki alkoholu (np. 2 lampki wina, 2 drinki) max więc wybieram tak żeby smakowało
To wiadomo, od dwóch lampek wina czy 2 drinkow raczej nic nikomu nie będzie. Z tym słodkim to raczej, ze trzeba uważać czymś się kielona popija.
Ja na szczęście nie lubię wódki innej niz w jakimś drinku, więc mnie popijanie kielona nie dotyczy;p;p
Stary 2014-07-15, 13:54   #3057
Dotka90
Zakorzenienie

ijaa, pusta zamrażarka nie będzie, ale widzisz ile Ty rzeczy tam masz! A ja mam u siebie 1 woreczek lodu
500g mięsa mielonego
parę filetów z kurczaka

i to by było na tyle

Jeszcze cholerstwo tak obrasta lodem, że musiałabym ją raz w miesiącu rozmrażać, bo też mi to miejsce zajmuje (ten lód).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:57   #3058
Dagunia
Komplikatorka

Dobra, dzisiaj będę pierwszy raz w życiu robiła fasolkę z bułką tartą. Powiedzcie, że tego nie da się zepsuć
Stary 2014-07-15, 14:09   #3059
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Dobra, dzisiaj będę pierwszy raz w życiu robiła fasolkę z bułką tartą. Powiedzcie, że tego nie da się zepsuć
W sensie z zasmażką ? Nie da się zepsuć, mniam !

Stary 2014-07-15, 14:20   #3060
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Ja jak robiłam fasolkę pierwszy raz, to nie wiedziałam, że odcina się w niej te zdrewniałe końce i ugotowałam ją całą i tak podałam TŻtowi
Mówił, że pyszna, chociaż z każdej odgryzał końcówkę i musiał wypluwać
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości