Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-15, 12:51   #991
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Gram trochę w Heroes Might and Magic, w ZOO na tablecie, w Farmę na fejsie i raz na czas odpalam GTA. To chyba nie jest schizowe?

Koleżanka mi właśnie pisała o rzeczach do szpitala, cała torba do przepakowania.
Schizowe nie, ale też może wpływac na sny. Moj mąż czyta fantastykę i zdarza mu się krzyczeć przez sen. I muszę go pilnować, żeby na drugi dzień zrobił sobie przerwę i na dobranoc oglądamy bajkę

A dlaczego musisz się przepakować? co koleżanka radziła?

--------------
zapomniałabym...

Macie newsa

http://nocoty.pl/gid,16753570,kat,10...?ticaid=513164

Edytowane przez lilka_vanilka
Czas edycji: 2014-07-15 o 12:53
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:52   #992
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Pewnie leży w szpitalu, bez dostępu do neta. Myślę, że nie urodziła, ale trafila tam z ciśnieniem, potrwa, zanim ją ustawią na lekach, dopiero po tym, jak się ustabilizuje, puszczą ją do domu. No chyba, że jej bardzo skakało, to mogli jej zrobić cesarkę.
Juz ponad tydzień ja trzymają
oby wszystko było w porządku

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:54   #993
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Angelika rodzi! Ok. 6 pojechała na ip. Teraz skacze na pilce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Lojoj juz 2 Mamuska!! 3 mam kciuki!

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

Witam się w 38 tc

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Czyli u Ciebie na razie spokój?
To mógł być sluz, na tym etapie podobno jest bardziej wodnisty!

Dawaj, co Ci się śniło!!!

Wwwooooowwww.... ja też tak chcę!!!! Mi tylko rośnie waga

Hehehehe... to kąpanie psa się tez wlicza w wicie gniazda? Cholerka, z moim jest niezła walka, nie lubi się kąpać, a duże z niego bydle!

Dziewczyny, które mają zwierzęta w domu! Już teraz przypominam!!!! WAŻNE! Odrobaczcie zwierzynę, zanim pójdziecie rodzić!!!!

Ooooooo ale news!! Angelika!!! Mocne kciuki

Ej, no ale ona leżała, miała szyjkowe problemy! Nie ma co porównywać. Spokojnie!

Dzień dobry.
Dziś już przyszła komoda dla Hani - kurier mnie zlał i jej nie wniósł. Z wielką łachą postawił mi za furtkę. Mówię 'proszę mi wnieść ją tylko na schody, nie widzi pan, że jestem w ciąży?', a on mi na to 'ciężkie to, nie wniosę, poza tym nikt nie ukradnie, bo za ciężkie to jest'
Tata przyszedł, akurat miał przyjechać do niego kolega, więc wnieśli mi to...ale jakbym była sama, to bym z tym stała przy furtce, aż mąż by wrócił z pracy
Wózek też ma dziś przyjść, ale to do męża do pracy, więc nie będzie problemu...

Iiiii... zaczynam dziś 36. tydzień, znaczy 9. miesiąc!! Jasna , kiedy to zleciało!!!!!

Brawo za 36 tydz!!
Pochwal sie pozniej wozkiem i komoda
Co do czopa- oj tak przestraszylas mnie , a na Twoim miejscu to w ogole masakra;p gdyby teraz mi odszedl czop to chyba bym latala i krzyczala ze przeciez jeszxze nie jestem gotowa

Cytat:
piękna wiadomość z rana! Oby szybko i łatwo poszło! Czekamy na Kornelkę!

Zaczarowana

A zatem, śniło mi się, że byłam u koleżanki na jakiejś patologicznej dzielnicy i wracałam w środku nocy po domówce, oczywiście z wózkiem. Szłam zupełnie sama przez środek blokowiska, dookoła było zero ludzi, nie licząc jednego menela, który wyskoczył do mnie z nożem ale jak zobaczył małego w wózku, zaproponował, że odprowadzi mnie na autobus. I tak idąc zaczęłam się rozglądać na boki i wzdłuż wszystkich chodników leżało pełno zwłok meneli z powbijanymi nożami, menel wyjaśnił mi, że trafiłam na wojnę o terytorium. Jak doszliśmy na przystanek okazało się, że nocny uciekł a następny będzie za dwie godziny więc zadzwoniłam po taksówkę, w bagażniku nie było miejsca na wózek więc przypięliśmy go do dachu razem z młodym i tak dojechałam do domu. Jest happy end.

Ahaha jaki sen ;d

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
cała noc nie spałam z bólu biodra i niedowładu nogi

a wogole to za 10 dni bede miec mała przy sobie i jakos mnie to stresuje, nie czuje sie gotowa , chaupa tez nie gotowa
10 dni? Szok!

Hejo.

Wczoraj w koncu udalo nam sie zrobic to uznanie dziecka i jestem szczesliwa ze mamy to zalatwione

Odebralam dzisiaj 4 kurierow ale wszystkie z towarem do mieszkania..na szczescie wszyscy bardzo mili i pomocni! ale juz sie nie moge doxzekac az bd odbierac paczki z przyborami z wyprawki po malu konczymy remont gory i bd Mogla tam juz sobie ogarniac i ukladac dol sie bd robil zapewne do polowy sierpnia..

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:54   #994
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
chciałam Wam się pochwalić, że u mnie w rodzinie w lipcu tego roku urodziło się 2 chłopców
Adrian 07.07.2014 - 4200, 62 cm, ciąża przenoszona cc,
Dastin - 14.07.2014, planowana cc

są to wnuki kuzynostwa moich rodziców - jeden ze strony mamy i jeden ze strony taty

Nasze szczescie
Stary 2014-07-15, 12:56   #995
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Schizowe nie, ale też może wpływac na sny. Moj mąż czyta fantastykę i zdarza mu się krzyczeć przez sen. I muszę go pilnować, żeby na drugi dzień zrobił sobie przerwę i na dobranoc oglądamy bajkę

A dlaczego musisz się przepakować? co koleżanka radziła?

--------------
zapomniałabym...

Macie newsa

http://nocoty.pl/gid,16753570,kat,10...?ticaid=513164
Tż mi dziś mowił, ze Kate w ciązy jest. Mówili w angielskim radio wiec chyba raczej prawda.

Halinka to napisz co potrzebne, a co się nie przyda wogóle.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-07-15 o 12:57
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:04   #996
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Halinka to napisz co potrzebne, a co się nie przyda wogóle.
Zależy tak naprawdę od szpitala. Mi powiedziała, że obowiązkowo właśnie talerz, kubek i sztućce bo dostała te "bezdomne" o których była mowa wcześniej. Że nie muszę brać żadnych podkładów bo mają ich na pęczki, że lepiej jednak wziąć swoje ciuszki mimo, że niby nie trzeba, że srajtaśmę wziąć bo tam jest ale szary. Kazali wziąć becik ale w sumie nie trzeba bo i tak zawijają w swoje cały czas, chusteczki nawilżane trzeba, a mi nie powiedzieli. Kolacja jest o 16.30 (!!) więc trzeba pamiętać o swoim jedzeniu. Itp. itd.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:06   #997
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Moze zmien firme wkladek jak cie po nich swedzi? Jakie masz?
Mi się wydaje, że to od potu, nie mam wrażliwej skóry. A wkładki mam Bella.

Wczoraj Tż kupił zawieszkę na łóżko firmy SillyU. Bardzo fajna, nie chciałam kolorowej i takiej fikuśnej typowo dziecięcej. Ta ma bardzo ładną kołysankę a w tych misiach są grzechotki więc dzieciak jak podrośnie będzie sobie je łapkami trącał. No i są te kontrasty wychwalane pod niebiosa.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:09   #998
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Czekam na ktg. Dwie osoby przede mną i u mnie chyba się to robi pojedynczo :-/ zapomniałam wziąć jakiejś książki, dobrze że chociaż jest lte! To znaczy ze z porodówki jak coś tez będę mogła pisać ;-)
To ja tak wczoraj czekałam do położnej, przed wizytą u lekarza. W końcu jakaś recpecjonistka poradziła, żeby najpierw odhaczyć lekarza, bo w gabinecie pustki, a potem położną. I lekarz mi ostatecznie powiedział, że dzisiaj już nie mam robić KTG, bo jak nawet będą skurcze to mam rodzić i tyle

Cytat:
Loo podziwiam bez kredytu to rzadkość

mój tż może na dzień dzisiejszy dostać 400 tys euro kredytu na budowę domu ale jakoś kredyt na taką kwotę i w tym wieku gdzie tylko jedno z nas pracuje mnie przeraża. Tz twierdzi ze żaden problem dostać kredyt ale żeby potem go spłacać samodzielnie jest już trudniej.
jakoś nie wyobrażam sobie prosić się kogoś mamy czy teściowej gdzie oni maja swoje życie i problemy o pomoc w spłacenia bo nam brakuje
Ale za kilka lat na pewno się zdecydujemy i będziemy się budować
To się właśnie nazywa racjonalne myślenie Nie sztuka wziąć kredyt, ale sztuką jest oszacować swoje możliwości spłaty.
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:17   #999
chilanes
Zakorzenienie

Ale mam nerwa!!!!!! Przybył kurier ze wspomnianymi cyckonoszami. 2 tygodnie czekania, mierzę, a tu miseczki (michy!) za wielkie Do jasnej ciasnej..... I teraz odsyłać, bawić się kurde....
Stary 2014-07-15, 13:20   #1000
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ale mam nerwa!!!!!! Przybył kurier ze wspomnianymi cyckonoszami. 2 tygodnie czekania, mierzę, a tu miseczki (michy!) za wielkie Do jasnej ciasnej..... I teraz odsyłać, bawić się kurde....
Nie odsyłaj, jak w obwodzie ok. Wszędzie piszą, że po porodzie nam michy urosną no chyba, że o wiele za duże, to wtedy tak. ..
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:25   #1001
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo są za duże?
Bo jak o jeden rozmiar to nie odsylaj bo potem mogą być dobre bo po porodzie urosną

Nasze szczescie
Stary 2014-07-15, 13:27   #1002
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Wczoraj Tż kupił zawieszkę na łóżko firmy SillyU. Bardzo fajna, nie chciałam kolorowej i takiej fikuśnej typowo dziecięcej. Ta ma bardzo ładną kołysankę a w tych misiach są grzechotki więc dzieciak jak podrośnie będzie sobie je łapkami trącał. No i są te kontrasty wychwalane pod niebiosa.
ale fajna!
Jest nakręcana?
Te narzędziasą śmieszne

Ja kupuję tiny love magiczna karuzela (dobrze, że wam chciałam pokazać, bo jest nowa promocja! )
Cytat:
Może lepiej już nie wymieniaj. Niech Ci oddadzą kasę.

Polly
TYLKO 10 dni? Odliczanie jest najgorsze. Już wolę z zaskoczenia jak dziewczyny.

Ciekawe jak Angelika. Biedna już od rana się tam męczy..
Stary 2014-07-15, 13:28   #1003
Konto usunięte

Dziewuchy,
czy czop śluzowy może być brązowy??? Mogę niby zajrzeć do google, ale się boję a właśnie na majtkach zauważyłam taką ciemną wydzielinę, koloru kupy
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:30   #1004
kasia_ruda
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47312214]Dziewuchy,
czy czop śluzowy może być brązowy??? Mogę niby zajrzeć do google, ale się boję a właśnie na majtkach zauważyłam taką ciemną wydzielinę, koloru kupy [/QUOTE]
Chyba może. Chociaż nie wiem, czy to nie oznacza, że jest podbarwiony krwią (?).
Stary 2014-07-15, 13:31   #1005
Konto usunięte

Cytat:
Chyba może. Chociaż nie wiem, czy to nie oznacza, że jest podbarwiony krwią (?).

Teraz co 5 minut wizyta kontrolna w toalecie
Stary 2014-07-15, 13:34   #1006
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajna!
Jest nakręcana?
Te narzędziasą śmieszne

Ja kupuję tiny love magiczna karuzela (dobrze, że wam chciałam pokazać, bo jest nowa promocja! )

Polly

Ta z narzędziami jest super !!!
Kupiłabym jakbym miała synka

No mam nadzieje ze Angelika zbliża się do końca albo już jest po

Nasze szczescie
Stary 2014-07-15, 13:41   #1007
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odsyłaj, jak w obwodzie ok. Wszędzie piszą, że po porodzie nam michy urosną no chyba, że o wiele za duże, to wtedy tak. ..
Cycki nie rosną aż tyle (moja o moich )
Cytat:
Bardzo są za duże?
Bo jak o jeden rozmiar to nie odsylaj bo potem mogą być dobre bo po porodzie urosną
Bardzo, a co najlepsze niby to mój "normalny" rozmiar
Cytat:
ale fajna!
Jest nakręcana?
Te narzędziasą śmieszne

Polly

Muszę pomyśleć co lepsze

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-07-15 o 13:42
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:46   #1008
malutka100
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja muszę się wam pochwalić że temat wyprawki mam już prawie zakończony
Mam już wszystko co będzie potrzebne mi w szpitalu ( no poza wodą i przekąskami, ale to wiadomo można kupić na ostatnią chwilę), a dla synka brakuje mi jedynie wanienki i opcjonalnie organizera na łóżeczko.
Torba co prawda jeszcze nie spakowana, ale wszystkie rzeczy mam w komodzie zebrane koło siebie, więc jakbym musiała się nawet pakować na już, to wszystko jest w jednym miejscu Chociaż znając życie, pewnie jakby coś się zaczęło dziać to i tak byłoby gorączkowe latanie w poszukiwaniu wszystkich rzeczy.

Nie wiem czy wy też tak miałyście/macie- bo ja czuję jakiś wewnętrzny opór przed tym żeby spakować tę torbę i położyć ją w widocznym miejscu jakby do mnie nie docierało że przecież to mnie nie ominie i muszę urodzić może to dlatego że kończe właśnie 34 tydzień i wydaję mi się to jeszcze wcześnie w porównaniu do was. A wy w którym tak mniej więcej tyg.miałyście spakowaną już torbę?

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Malutka już się tak nie przejmuję, ile można Trzeba się cieszyć, że będziemy miały zdrowe dzieciaczki, to jest najważniejsze!!

Co do ostudy to współczuję... Znam 2 osoby, które się z tym męczą i to kilka lat po porodzie i niestety nic nie pomaga...

Masakra jakaś:/
Zuken masz całkowitą rację Ja już coraz częściej myślę o tym, że mam to w d.... ( ostudę oczywiście)
Nie mogę się doczekać jak nasz szkrab będzie z nami, ale z drugiej strony coraz bardziej obawiam się porodu... chciałabym już wyluzować, ale cóż

Cytat:
Zależy tak naprawdę od szpitala. Mi powiedziała, że obowiązkowo właśnie talerz, kubek i sztućce bo dostała te "bezdomne" o których była mowa wcześniej. Że nie muszę brać żadnych podkładów bo mają ich na pęczki, że lepiej jednak wziąć swoje ciuszki mimo, że niby nie trzeba, że srajtaśmę wziąć bo tam jest ale szary. Kazali wziąć becik ale w sumie nie trzeba bo i tak zawijają w swoje cały czas, chusteczki nawilżane trzeba, a mi nie powiedzieli. Kolacja jest o 16.30 (!!) więc trzeba pamiętać o swoim jedzeniu. Itp. itd.
Chyba najlepiej mieć takie informacje z pierwszej ręki od osoby, która rodziła w naszym szpitalu list wyprawkowych na necie jest rzeczywiście bardzo dużo i czasami się od siebie różnią. Ja w sumie też mam dobrze bo mogę zapytać siostry co jej się przydało a co nie

Cytat:
oj to współczuję...jeszcze tyle się naczekałaś, a tu taki zonk.
To są właśnie uroki zakupów w necie, nie zawsze uda się trafić...

h4linka- proszę o aktualizacje na pierwszej stronie W końcu się zdecydowaliśmy i nasz synek będzie miał na imię Bartek

Aha i jeszcze możesz dopisać na liście wózków- Bebetto Flavio, może ktoś będzie miał jakieś pytania, z góry dzięki
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:47   #1009
neska1412
Raczkowanie

Hej Nie cytuję bo czytam na raty i nie pamiętam co chcialam powiedzieć.
Wczoraj byłam na wizycie. Szyjka twarda zamknięta ale czy skrócona to nie sprawdzał. Bo jak by sie skróciła to by czuł. No i odstawiłam luteine, bo moiwl ze narazie nic sie nie zapowiada i lepiej jak sie samo zacznie niz bllokować na takim etapie. Także luz..... jeszcze troche sie pomęcze hahha

Miąłam wam napisać, że w niedzielę mi się śniło, że Zaczarowana urodziła Rzeczywistosc mi sie z forum miesza
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:49   #1010
chilanes
Zakorzenienie

Jaka spakowana torba ja to nawet nie wiem gdzie mam połowę rzeczy Mój mózg się chyba tak broni przed porodem :P Bo jak torba spakowana, to już serio serio można iśc rodzić, a ja nie chcę

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-07-15 o 13:50
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:49   #1011
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Przeglądam co jeszcze mają w promocji w Smyku i są podkłady Revlon za 29,99zł
Stary 2014-07-15, 13:52   #1012
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
ButterBear
O tym samym myślałam z odrobaczeniem i sprawdzeniem szczepień lecz od kilku dni szukam książeczki. Zgubiła mi się po przeprowadzce.
Zaglądałam chyba wszędzie nawet do szafek kuchennych...
Będę się musiała wybrać bez niej bo już nie mam pomysłu gdzie jest.
Tż śmieje się że wszystko mogłam z nią zrobić, pozbyłam się noża z kompletu bo prawdopodobnie go wyrzyciłam, nie zapłaciłam za gaz i dostaliśmy upomnienie... Taki mam kalafior ciążowy
Mój wet ma wszystko, co robi psinie w komputerze. Więc nawet, jakbym nie miała książeczki, to by wiedział kiedy co było.
Może i Twój tak ma?

Cytat:
Kciuki zaciśnięte

Nie przypominam sobie, żeby gbs był z 2 dziurek, u mnie normalnie, jak cytologia to wyglądało i to w obu ciążach.

Też przydało by się, żeby w końcu torbę spakowała, ale... nie chce mi się Nie no... pod koniec tygodnia się ruszę chyba w końcu i to zrobię, chociaż i tak nie zamierzam do sierpnia urodzić

Złożyła bym na niego skargę Buc jeden, nie pomnąc, że wystawienie za furtkę, to nie "dostarczenie", a jakby nie miał kto Ci pomóc i paczka by się np zniszczyła przez deszcz?
Nigdy mi się nci podobnego nei zdarzyło, a tym bardziej w ciąży, nawet na koniec mieszkania zanosili, jak poprosiłam

36+0 to ostatni dzień 36 tc. Jak jest 36+1d to wtedy jest 37 tydzień.
Mój gin mówił, że z obu dziurek...

Co do kuriera, to właśnie mąż chciał złożyć skargę. Właściwie to niech składa...

Cytat:
Oo ja co za typ

zrób później fotki wozka i komody
Ok, pokażę potem foty

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

za 36 tydzien i dla kuriera, debil! Rozumiem ze nie ma takiego obowiazku ale jak widzi ciezarna kobiete to powinien sie zachowac jako czlowiek, jako facet wrrrrrrrrrrrr

ty to masz wyobraznie
No nie? Samo to, że facet...mógłby pomóc kobiecie w ciąży...

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Malutka już się tak nie przejmuję, ile można Trzeba się cieszyć, że będziemy miały zdrowe dzieciaczki, to jest najważniejsze!!

Co do ostudy to współczuję... Znam 2 osoby, które się z tym męczą i to kilka lat po porodzie i niestety nic nie pomaga...

Masakra jakaś:/

Angelika dajesz czadu tam Mocno trzymamy kciuki

polly Ty masz cesarkę zaplanowaną??
Kurcze, kapa z tą ostudą, ja gdzieś czytałam, że to samo znika po porodzie, a Wy piszecie, że niekoniecznie..
Mnie to na szczęście ominęło. Jeden z niewielu plusów skóry jak córka młynarza

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Brawo za 36 tydz!!
Pochwal sie pozniej wozkiem i komoda
Co do czopa- oj tak przestraszylas mnie , a na Twoim miejscu to w ogole masakra;p gdyby teraz mi odszedl czop to chyba bym latala i krzyczala ze przeciez jeszxze nie jestem gotowa

Moja reakcja była generalnie podobna... ale gin powiedział, że to nic takiego, że na tym etapie może być.. no to ok!
Obym tylko zdążyła spakować komodę przed szpitalem i przygotować łóżeczko.
Wczoraj powiedziałam mężowi,że i tak nie zdążymy już zrobić tych rzeczy, które chciałam przed porodem, a on z luzem, że jak to? Zdążymy... bez problemu...jasne, szczególnie, że chciałam pomalować ścianę w sypialni, pomalować jedną ścianę w przedpokoju, łazienkę i hol, pomalować okna po ocieplaniu domu (tzn. on to miał pomalować). I uważa, że zdąży, bo czasu jeszcze mnóstwo... On chyba nie kuma dalej, że ja właściwie mogę zacząć rodzić w każdej chwili...

Cytat:

Prześliczna!!! Ale ta cena
czemu te rzeczy są takie pierońsko drogie?

Cytat:
Dużo za duże?
A ile Ci urosły piersi podczas karmienia w poprzedniej ciąży? Może sie jednak nadadzą?

czy czop śluzowy może być brązowy??? Mogę niby zajrzeć do google, ale się boję a właśnie na majtkach zauważyłam taką ciemną wydzielinę, koloru kupy [/QUOTE]

Eeeeee.... nie możesz zadzwonić do gina? Mój mówił, że jak czop będzie podbarwiony krwią lub brunatny, to żeby się kontaktować.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:56   #1013
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja muszę się wam pochwalić że temat wyprawki mam już prawie zakończony
Mam już wszystko co będzie potrzebne mi w szpitalu ( no poza wodą i przekąskami, ale to wiadomo można kupić na ostatnią chwilę), a dla synka brakuje mi jedynie wanienki i opcjonalnie organizera na łóżeczko.
Torba co prawda jeszcze nie spakowana, ale wszystkie rzeczy mam w komodzie zebrane koło siebie, więc jakbym musiała się nawet pakować na już, to wszystko jest w jednym miejscu Chociaż znając życie, pewnie jakby coś się zaczęło dziać to i tak byłoby gorączkowe latanie w poszukiwaniu wszystkich rzeczy.

h4linka- proszę o aktualizacje na pierwszej stronie W końcu się zdecydowaliśmy i nasz synek będzie miał na imię Bartek
za zakończenie wyprawki
Bartuś- bardzo ładne imię

Nasze szczescie
Stary 2014-07-15, 13:58   #1014
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Fajna

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

Nie wiem czy wy też tak miałyście/macie- bo ja czuję jakiś wewnętrzny opór przed tym żeby spakować tę torbę i położyć ją w widocznym miejscu jakby do mnie nie docierało że przecież to mnie nie ominie i muszę urodzić może to dlatego że kończe właśnie 34 tydzień i wydaję mi się to jeszcze wcześnie w porównaniu do was. A wy w którym tak mniej więcej tyg.miałyście spakowaną już torbę?
Ja jestem w 37 i w sumie mam częściowo spakowaną torbę dla siebie dla małego jeszcze nic , rzeczy apteczne i pieluchy kupuję już od miesiąca chyba mam zbyt luzackie podejście , jak mnie złapie z nienacka to będę latała po domu jak w amoku i zastanawiała się co wrzucić do torby

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:59   #1015
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Hej Nie cytuję bo czytam na raty i nie pamiętam co chcialam powiedzieć.
Wczoraj byłam na wizycie. Szyjka twarda zamknięta ale czy skrócona to nie sprawdzał. Bo jak by sie skróciła to by czuł. No i odstawiłam luteine, bo moiwl ze narazie nic sie nie zapowiada i lepiej jak sie samo zacznie niz bllokować na takim etapie. Także luz..... jeszcze troche sie pomęcze hahha

Miąłam wam napisać, że w niedzielę mi się śniło, że Zaczarowana urodziła Rzeczywistosc mi sie z forum miesza
Hola hola !!!
Ja nie chce jeszcze rodzić !!

To u ciebie porodu jeszcze nie widać

Nasze szczescie
Stary 2014-07-15, 14:00   #1016
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
W maju wstawiliśmy okna i założyliśmy blachę na dach, a jesienią planujemy zrobić hydraulikę i wylewki. Zostanie wykończenie- płytki w łazienkach, podłogi, malowanie no i meble.

my też nie chcemy brać kredytu dlatego budowa trwa trochę dłużej, w sumie już 3 lata.
Jesli możesz to napisz jaka macie blachę my dlugo wybieralismy i zdecydowalismy sie na grafitowa plannje glossy, jest zamowiona ale przyjdzie pewnie w przyszłym tyg. Obrobiona będzie biala blacha płaska i potem biala podpitka. Mam nadzieję ze będzie ładnie wygladac. Okien jeszcze nie zamowilismy ale pewnie wezmiemy profil salamandra, dlatego, ze one od wewnątrz beda biale a ta biel salanandra jest zupełnie inna.

Moze byc
Stary 2014-07-15, 14:00   #1017
chilanes
Zakorzenienie

ButterBear podczas wcześniejszego karmienia urosły, to prawda, ale i tak mieściłam się w swoje staniki i rozmiar. A te są dużo za duże, szkoda tylko, że musiałam tyle czekać, żeby się przekonać
Stary 2014-07-15, 14:04   #1018
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ButterBear podczas wcześniejszego karmienia urosły, to prawda, ale i tak mieściłam się w swoje staniki i rozmiar. A te są dużo za duże, szkoda tylko, że musiałam tyle czekać, żeby się przekonać
No to chyba nie pozostaje nic innego, jak tylko odesłać. Cóż, trudno

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-07-15 o 14:33
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 14:06   #1019
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mój wet ma wszystko, co robi psinie w komputerze. Więc nawet, jakbym nie miała książeczki, to by wiedział kiedy co było.
Może i Twój tak ma?

Mój gin mówił, że z obu dziurek...

Co do kuriera, to właśnie mąż chciał złożyć skargę. Właściwie to niech składa...

Ok, pokażę potem foty

No nie? Samo to, że facet...mógłby pomóc kobiecie w ciąży...

Kurcze, kapa z tą ostudą, ja gdzieś czytałam, że to samo znika po porodzie, a Wy piszecie, że niekoniecznie..
Mnie to na szczęście ominęło. Jeden z niewielu plusów skóry jak córka młynarza

Moja reakcja była generalnie podobna... ale gin powiedział, że to nic takiego, że na tym etapie może być.. no to ok!
Obym tylko zdążyła spakować komodę przed szpitalem i przygotować łóżeczko.
Wczoraj powiedziałam mężowi,że i tak nie zdążymy już zrobić tych rzeczy, które chciałam przed porodem, a on z luzem, że jak to? Zdążymy... bez problemu...jasne, szczególnie, że chciałam pomalować ścianę w sypialni, pomalować jedną ścianę w przedpokoju, łazienkę i hol, pomalować okna po ocieplaniu domu (tzn. on to miał pomalować). I uważa, że zdąży, bo czasu jeszcze mnóstwo... On chyba nie kuma dalej, że ja właściwie mogę zacząć rodzić w każdej chwili...

Prześliczna!!! Ale ta cena
czemu te rzeczy są takie pierońsko drogie?

Dużo za duże?
A ile Ci urosły piersi podczas karmienia w poprzedniej ciąży? Może sie jednak nadadzą?

Eeeeee.... nie możesz zadzwonić do gina? Mój mówił, że jak czop będzie podbarwiony krwią lub brunatny, to żeby się kontaktować.
Wiesz z tym kurierem, to cham, że nie pomógł, ale skarga nic nie da, bo oni nie mają obowiązku wnosić takich ciężkich rzeczy. Chyba do 10 kg tylko... identyczna akcję miala moja mama ostatnio, kupiła zestaw mebli, za samą wysyłkę zapłaciła 200 zł, a kurier jej wyładował pod klatką (rodzice mieszkają na 11.piętrze) i sobie pojechał... mama 62 lata, kręgosłup w kawałkach, tata na działce, a mój brat i tż w pracy... na szczęście sąsiedzi pomogli. Jak do mnie dzwoni kurier, czy jestem, to zawsze mówię, że jestem, ale nie mogę nosić
Stary 2014-07-15, 14:08   #1020
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Ta z narzędziami jest super !!!
Kupiłabym jakbym miała synka

No mam nadzieje ze Angelika zbliża się do końca albo już jest po
Te karuzele SillU jak najbardziej w moim stylu

Tiny Love to juz ma bajery

Moja karuzela jest z projektorem, ładnie gra, świeci.. a koleżanka na Baby shower kupiła mi projektor tęczowa kostka z chicco.. Tez swieci i gra. Roznica w tym, ze moge zabrać go gdzie chce i postawić. Ale kurcze wogole nie przydatna dla mnie rzecz
Wiem, ze nie ładnie tak wybrzydzać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości