|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
A dlaczego musisz się przepakować? co koleżanka radziła? -------------- zapomniałabym... Macie newsa ![]() http://nocoty.pl/gid,16753570,kat,10...?ticaid=513164
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2014-07-15 o 12:53 |
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
oby wszystko było w porządku |
|
|
|
|
#993 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lojoj juz 2 Mamuska!! 3 mam kciuki!![]() ![]() Cytat:
Brawo za 36 tydz!! Pochwal sie pozniej wozkiem i komoda ![]() Co do czopa- oj tak przestraszylas mnie , a na Twoim miejscu to w ogole masakra;p gdyby teraz mi odszedl czop to chyba bym latala i krzyczala ze przeciez jeszxze nie jestem gotowa Cytat:
Ahaha jaki sen ;d Cytat:
Hejo .Wczoraj w koncu udalo nam sie zrobic to uznanie dziecka i jestem szczesliwa ze mamy to zalatwione ![]() Odebralam dzisiaj 4 kurierow ale wszystkie z towarem do mieszkania..na szczescie wszyscy bardzo mili i pomocni! ale juz sie nie moge doxzekac az bd odbierac paczki z przyborami z wyprawki po malu konczymy remont gory i bd Mogla tam juz sobie ogarniac i ukladacWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Halinka to napisz co potrzebne, a co się nie przyda wogóle.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-07-15 o 12:57 |
|
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Zależy tak naprawdę od szpitala. Mi powiedziała, że obowiązkowo właśnie talerz, kubek i sztućce bo dostała te "bezdomne" o których była mowa wcześniej. Że nie muszę brać żadnych podkładów bo mają ich na pęczki, że lepiej jednak wziąć swoje ciuszki mimo, że niby nie trzeba, że srajtaśmę wziąć bo tam jest ale szary. Kazali wziąć becik ale w sumie nie trzeba bo i tak zawijają w swoje cały czas, chusteczki nawilżane trzeba, a mi nie powiedzieli. Kolacja jest o 16.30 (!!) więc trzeba pamiętać o swoim jedzeniu. Itp. itd.
|
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje, że to od potu, nie mam wrażliwej skóry. A wkładki mam Bella.
Wczoraj Tż kupił zawieszkę na łóżko firmy SillyU. Bardzo fajna, nie chciałam kolorowej i takiej fikuśnej typowo dziecięcej. Ta ma bardzo ładną kołysankę a w tych misiach są grzechotki więc dzieciak jak podrośnie będzie sobie je łapkami trącał. No i są te kontrasty wychwalane pod niebiosa.
|
|
|
|
#998 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie sztuka wziąć kredyt, ale sztuką jest oszacować swoje możliwości spłaty.
|
||
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam nerwa!!!!!! Przybył kurier ze wspomnianymi cyckonoszami. 2 tygodnie czekania, mierzę, a tu miseczki (michy!) za wielkie
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba, że o wiele za duże, to wtedy tak. ..
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak o jeden rozmiar to nie odsylaj bo potem mogą być dobre bo po porodzie urosną |
|
|
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest nakręcana? Te narzędziasą śmieszne ![]() Ja kupuję tiny love magiczna karuzela (dobrze, że wam chciałam pokazać, bo jest nowa promocja! Cytat:
Polly TYLKO 10 dni? Odliczanie jest najgorsze. Już wolę z zaskoczenia jak dziewczyny. Ciekawe jak Angelika. Biedna już od rana się tam męczy..
|
|
#1003 |
|
Konto usunięte
|
Dziewuchy,
czy czop śluzowy może być brązowy??? Mogę niby zajrzeć do google, ale się boję a właśnie na majtkach zauważyłam taką ciemną wydzielinę, koloru kupy
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47312214]Dziewuchy,
czy czop śluzowy może być brązowy??? Mogę niby zajrzeć do google, ale się boję a właśnie na majtkach zauważyłam taką ciemną wydzielinę, koloru kupy [/QUOTE]Chyba może. Chociaż nie wiem, czy to nie oznacza, że jest podbarwiony krwią (?). |
|
|
|
#1005 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta z narzędziami jest super !!! Kupiłabym jakbym miała synka ![]() No mam nadzieje ze Angelika zbliża się do końca albo już jest po
|
|
|
|
|
#1007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-07-15 o 13:42 |
|||
|
|
|
#1008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja muszę się wam pochwalić że temat wyprawki mam już prawie zakończony
![]() Mam już wszystko co będzie potrzebne mi w szpitalu ( no poza wodą i przekąskami, ale to wiadomo można kupić na ostatnią chwilę), a dla synka brakuje mi jedynie wanienki i opcjonalnie organizera na łóżeczko. Torba co prawda jeszcze nie spakowana, ale wszystkie rzeczy mam w komodzie zebrane koło siebie, więc jakbym musiała się nawet pakować na już, to wszystko jest w jednym miejscu Nie wiem czy wy też tak miałyście/macie- bo ja czuję jakiś wewnętrzny opór przed tym żeby spakować tę torbę i położyć ją w widocznym miejscu jakby do mnie nie docierało że przecież to mnie nie ominie i muszę urodzić może to dlatego że kończe właśnie 34 tydzień i wydaję mi się to jeszcze wcześnie w porównaniu do was. A wy w którym tak mniej więcej tyg.miałyście spakowaną już torbę?Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać jak nasz szkrab będzie z nami, ale z drugiej strony coraz bardziej obawiam się porodu... chciałabym już wyluzować, ale cóż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To są właśnie uroki zakupów w necie, nie zawsze uda się trafić... h4linka- proszę o aktualizacje na pierwszej stronie W końcu się zdecydowaliśmy i nasz synek będzie miał na imię Bartek![]() Aha i jeszcze możesz dopisać na liście wózków- Bebetto Flavio, może ktoś będzie miał jakieś pytania, z góry dzięki
|
|
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Nie cytuję bo czytam na raty i nie pamiętam co chcialam powiedzieć.Wczoraj byłam na wizycie. Szyjka twarda zamknięta ale czy skrócona to nie sprawdzał. Bo jak by sie skróciła to by czuł. No i odstawiłam luteine, bo moiwl ze narazie nic sie nie zapowiada i lepiej jak sie samo zacznie niz bllokować na takim etapie. Także luz..... jeszcze troche sie pomęcze hahhaMiąłam wam napisać, że w niedzielę mi się śniło, że Zaczarowana urodziła Rzeczywistosc mi sie z forum miesza
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka spakowana torba
Mój mózg się chyba tak broni przed porodem :P Bo jak torba spakowana, to już serio serio można iśc rodzić, a ja nie chcę
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-07-15 o 13:50 |
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam co jeszcze mają w promocji w Smyku i są podkłady Revlon za 29,99zł
|
#1012 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i Twój tak ma? Cytat:
Co do kuriera, to właśnie mąż chciał złożyć skargę. Właściwie to niech składa... Ok, pokażę potem foty Cytat:
Cytat:
Mnie to na szczęście ominęło. Jeden z niewielu plusów skóry jak córka młynarza ![]() Cytat:
Obym tylko zdążyła spakować komodę przed szpitalem i przygotować łóżeczko. Wczoraj powiedziałam mężowi,że i tak nie zdążymy już zrobić tych rzeczy, które chciałam przed porodem, a on z luzem, że jak to? Zdążymy... bez problemu...jasne, szczególnie, że chciałam pomalować ścianę w sypialni, pomalować jedną ścianę w przedpokoju, łazienkę i hol, pomalować okna po ocieplaniu domu (tzn. on to miał pomalować). I uważa, że zdąży, bo czasu jeszcze mnóstwo... On chyba nie kuma dalej, że ja właściwie mogę zacząć rodzić w każdej chwili... ![]() Cytat:
czemu te rzeczy są takie pierońsko drogie? Cytat:
A ile Ci urosły piersi podczas karmienia w poprzedniej ciąży? Może sie jednak nadadzą? [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47312214]Dziewuchy, czy czop śluzowy może być brązowy??? Mogę niby zajrzeć do google, ale się boję a właśnie na majtkach zauważyłam taką ciemną wydzielinę, koloru kupy [/QUOTE]Eeeeee.... nie możesz zadzwonić do gina? Mój mówił, że jak czop będzie podbarwiony krwią lub brunatny, to żeby się kontaktować. |
|||||||
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartuś- bardzo ładne imię |
|
|
|
|
#1014 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla małego jeszcze nic , rzeczy apteczne i pieluchy kupuję już od miesiąca chyba mam zbyt luzackie podejście , jak mnie złapie z nienacka to będę latała po domu jak w amoku i zastanawiała się co wrzucić do torby |
||
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chce jeszcze rodzić !! ![]() To u ciebie porodu jeszcze nie widać
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my dlugo wybieralismy i zdecydowalismy sie na grafitowa plannje glossy, jest zamowiona ale przyjdzie pewnie w przyszłym tyg. Obrobiona będzie biala blacha płaska i potem biala podpitka. Mam nadzieję ze będzie ładnie wygladac. Okien jeszcze nie zamowilismy ale pewnie wezmiemy profil salamandra, dlatego, ze one od wewnątrz beda biale a ta biel salanandra jest zupełnie inna.[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47312214]Dziewuchy, czy czop śluzowy może być brązowy??? Mogę niby zajrzeć do google, ale się boję a właśnie na majtkach zauważyłam taką ciemną wydzielinę, koloru kupy [/QUOTE]Moze byc
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
ButterBear podczas wcześniejszego karmienia urosły, to prawda, ale i tak mieściłam się w swoje staniki i rozmiar. A te są dużo za duże, szkoda tylko, że musiałam tyle czekać, żeby się przekonać
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-07-15 o 14:33 |
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tiny Love to juz ma bajery ![]() Moja karuzela jest z projektorem, ładnie gra, świeci.. a koleżanka na Baby shower kupiła mi projektor tęczowa kostka z chicco.. Tez swieci i gra. Roznica w tym, ze moge zabrać go gdzie chce i postawić. Ale kurcze wogole nie przydatna dla mnie rzecz ![]() Wiem, ze nie ładnie tak wybrzydzać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

bede miec mała przy sobie i jakos mnie to stresuje, nie czuje sie gotowa
, chaupa tez nie gotowa 

jakby do mnie nie docierało że przecież to mnie nie ominie i muszę urodzić
Buc jeden, nie pomnąc, że wystawienie za furtkę, to nie "dostarczenie", a jakby nie miał kto Ci pomóc i paczka by się np zniszczyła przez deszcz?