III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-15, 13:22   #4681
Simran86
Raczkowanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mój malż pomaga mi we wszystkim bo tak jest nauczony z domu. Mamusie chłopaków pamiętajcie aby nauczyć syna, ze ma pomagac w domu.
Natomiast ma kilku znajomych którzy w domu albo przy dziecku nie robią nic bo mężczyzni nie sa od tego
Kiedys malż zagniotl mi ciasto na chleb, czego świadkiem był jego kolega. To potem kolega dość długi czas nasmiewal się z mojego małżonka że ten jest pantoflarzem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja tez nie znoszę takich typków ostatnio siedzieliśmy na grillu i oczywiście był temat przebierania pampersów. Mój Małż będzie to robił i doskonale zdaje sobie z tego sprawę, ale koledzy mówią, że nigdy w życiu, że to fujjj... najwięcej mają do powiedzeni Ci co dzieci nie mają... Milenka jest nasza i to tak samo jego jak i moja kupa :P
ja już popakowałam rzeczy do komody i nastawiłam już ostatnie pranie Łazienka w połowie ogarnięta i teraz robimy sobie przerwę na kawkę mrożoną a później spróbuję zrobić sobie u stóp i będzie to niezły wyczyn :P
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:26   #4682
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Hehehe chciałam Ci ułatwić i żebyś sama zobaczyła co i jak Nadrabiaj nas,masz w końcu trochę czasu dla siebie

No dokładnie,jakby mój też tak robił to by się stołował na mieście(Oczywiście jakbym dała mu pieniądze ) ALe niektórzy myślą,że to kobieta jest od czarnej roboty a oni tylko muszą pieniążki do domu przynosić i na tym kończy się ich rola... Ja się cieszę,że teraz są takie czasy,że kobiety są w końcu "wyzwolone"
Ogarnęłam tylko po obiedzie i siedzą sobie. Dziś odpoczywał. Wczoraj robiłam do 21, bo jeszcze koszulki męża były do poprasowania . A były tego masa, bo to z wyjazdu. Dziś kolejne co prawda, ale zostawiam na wieczór.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:26   #4683
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
U nas takich kolegów na pęczki... Bo to takie babskie,że Tż pomaga mi sprzątać,chodzi na zakupy czy coś

nie wszyscy tak myślą,u mnie sporo koleżanek lubi być kurami domowymi i im wcale nie spieszno do dalszego rozwoju,pracy one prostu lubią siedzieć z dziećmi,przy garach i przy desce do prasowania i żeby mężuś zawsze miał ciepły obiad i to nie z torebki może i jestem zła ale ja w garach nie dam się udupić,o nie...tyle co z dzieckiem posiedzę to posiedzę ale podejrzewam,że i to długo trwać nie będzie,bo ja już wariuję od siedzenia samej w domu i wiele bym dała żeby teraz posiedzieć w pracy chociaż 6 godzin...Bo z ludźmi to zawsze inaczej a siedząc w domu co,spotkasz ludzi tylko robiąc zakupy na targu i rozmawiając o tym w którym warzywniaku ziemniaki są tańsze

Wystrzelić ich

Ja uwielbiam gotować, sprzątać, dbać o dom, naprawdę. Ale mam też inne potrzeby - niie po to skończyłam studia. Poza tym chcę pracować, rozwijać się, spotykać z koleżankami, być świadomą mamą, ale i kobietą niezależną, też chcę dawać od siebie coś, mieć pieniądze, od siedzenia w domu latami można tylko depresji się nabawić..
Moja mama większość życia spędziła w domu, ale takie były czasy, zajmowała się naszą trójką, pracował tata, ale nigdy nie narzekała i dawała nam wszystko to, co najcudowniejsze i nadal tak ejst, ale wiem, że teraz jak pracuje jest inną kobietą, ma koleżanki, dzwonią do siebie, etc. cieszę się z tego, choć ta praca ją wiele kosztuje, bo jest za granicą przez 1,5mca i to ją boli, bo niestety do takich rzeczy nie da się przyzwyczaić, ale jest tak silna, że podziwiam ją ponad wszystko.
Poza tym Tż nigdy mi nieczego nie zabraniał, nigdy. Cieszy się z moich wyborów i sam wyganiał do koleżanek zawsze. Mówi, że on będzie z małą siedział, a ja będę mogła iść na zakupy
Ttttaaaaaa, a za chwilę telefon gdzier jest to, tamto itp
Dobra, wyszorowałam zlew w kuchni, bo nie mogłam
Przyprawiłam mięso Tżcikowi, kawę sobie zrobiłam i leżakujemy dalej

Gdzie ta przesyłka z Gemini, pytam się, no gdzie

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-15 o 13:30
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:30   #4684
anesh_
Zakorzenienie

Bardzo fauny artykuł - polecam:

http://www.blogojciec.pl/dzieci/zasy...zami-w-oczach/

Miałam o tym kiedyś w szkole.
Stary 2014-07-15, 13:33   #4685
Aliszcze
Zakorzenienie

Meta, zgadzam się z Tobą, fajnie jak kobieta może pracować zawodowo, nie musi cały etat, ale 1/2 etatu chociaż, ma odskocznie. Ja może jestem wyrodna matka, ale ja odżyłam, jak po pół roku wróciłam do pracy tylko, że jednak cały etat, z dojazdami to jakieś 9-10 godzin to dużo jak ma się niemowlaka, no ale nie dało się inaczej. Ale ja też jestem taka, że ja wolę 2-3 letnie dzieci niż niemowlaki i teraz jak z młodą jestem w domu to mi jest lepiej, bo młoda kumata, możemy sobie pogadać, znacznie więcej możliwosci rozrywek jest. Niemowlaki są słodkie no ale jednak nie pogadasz sobie z takim, a w pracy odskocznia teraz będę rok na macierzyńskim, ale od stycznia załatwiam sobie konwersacje angielskiego i kontynuacja hiszpańskiego i chcę zanim wrócę do pracy jakieś jeszcze szkolenie w moim zawodzie, bo mam pewne luki z racji tego, ze w pracy mamy podział obowiązków i nie wszystko robię, co specjalista ds kadr i płac powinien umieć.
Lubię zajmować się domem, ale bym sie zdołowała, gdybym nie miała życia zawodowego czy jakiś pasji. Poza tym uważam, że przez to nie dopadnie mnie syndrom gniazda opuszczonego, nie będzie mi tak smutno jak dzieci wyniosą sie z domu, bo moje życie nie będzie kręciło się tylko wokół domu i dzieci.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:34   #4686
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
:

ja dobrych rad wysłuchuję, przytakuję i...robię po swojemu chyba, że jakaś rada wyda mi się sensowna. Mnie najbardziej wkurza, ale to głównie starsze pokolenie ma taką tendencję, że jak niemowlę płacze to na pewno jest głodne albo, że za lekko ubrana, to mnie doprowadza do szału. Mój tata lubi takie teksty, często słyszałam od niego (teraz już mniej), że ja to na Asi praktykuje zimny chów no a to, że Asia urodzona w grudniu, spacery w mrozie, a pierwszy raz przeziębiona w wieku 2 lat to jakoś tatę mojego nie przekonało
ale co mnie bardziej irytuje, to jak mamy/babcie (na szczęście niektóre tylko) porównują dzieci i np słyszałam teksty typu "to ona jeszcze w gondoli jeździ? to ona jeszcze nie siada? to ona jeszcze ma pieluszkę?"). Przez takie gadanie poszłam z młodą do fizjoterapeutki, bo młoda kończąc 8 miesiecy nie siadała sama, nie raczkowała, za to sprawnie turłała się po podłodze. Fizjoterapeutka obejrzała ją, zbadałą i powiedziała, że wszystko ok, młoda po prostu znalazła sobie wygodny sposób na przemieszczanie się i jej to pasuje. 2 tygodnie później młoda zaczęła siadać i raczkować
Ja się tego właśnie boje, że to co mam w głowie będzie krytykowane, bo też chciałbym inaczej się zajmować dzieckiem niż u nas w domu się to robiło. Ostatnio teść mówi : bo dziecko to trzeba nosić cały Czas musi czuć rodzica inaczej płacze. A ja powiedziałam,że będe.opatulac żeby miało ciasno jak w brzuchu to on tak tak zobaczysz sama. Ręce opadają. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że będą moje metody podważać, nosić dziecko cały dzień może a ja zostane później sama z tym wszystkim ?
NO WAY!!
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:34   #4687
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Dlatego jak zrobiłam taki upominek pierwszy raz i zobaczyłam ile daje radości obdarowanej osobie i mnie samej, to już jakoś tak przy tym się trzymam. A co dla małej ukręciłaś.? Ja chciałam zrobić album ze zdjęciami USG, może kilka brzuszkowych fotek i na końcu finałowe zdjęcie jak już bejbuś będzie na świecie. Kurcze, tylko w jednej wąskiej komodzie mam wiele tych gadżetów typu nożyczki, kolorowe kartki, dziurkacze, wstążeczki, tasiemki itp, a będę musiała ją do piwnicy wystawić, bo łóżeczko trzeba bezie gdzieś umiejscowić. No i nie wiem, czy to gdzieś przepakuję i zostawię w mieszkaniu, czy tez dam się na razie na luz. Sobie zawsze coś pomału zrobię, gorzej jak komuś obiecam, a termin goni. Jednak już koniec brania "zleceń",trzeba się zabrać za przygotowania do września.

No i ja witam się dziś w... 30 tygodniu, dokładnie 29t i 1d . Ojojoj, już niedługo...
Również melduję posłusznie, że byłam po wyniki, na małych i lekkich zakupach w Biedronie i o 10 już wróciłam do domku.
Ta glukoza mi wyszła na czczo 81, a po 2 godzinach 133 to jak, może być.?
Teraz i mnie zgagusia złapała, trzeba czymś zapić

Idę działać dalej moje ręczne robótki, zrobię dziś to już jutro na spokojnie będę się powoli ogarniać do wizyty i pakować na wyjazd do domku
No ja jeszcze nic nie podziałałam, bo własnie wszytsko stoi juz w piwnicy, bo moj craftroom to teraz pokoik małej ale cos bym zrobiła, tylko nie wiem co ...
A taki album to zrobi mi koleżanka po fachu , tylko musze jej powiedziec ile miejsc na zdjecia usg chce, na test ciazowy, kilka moich zdjec z brzuszkiem i juz z maluszkiem
Gratki za 30 tydzień
U mnie juz 29tc 6 dn

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
[

88Ekaterina88 mam to samo z kolanami... a co do przyczyny, to u mnie na pewno nie wytrzymują już tego obciążenia
o to nie jestem sama no u mnie pewnie też, zawsze miałam z nimi problemy itd. ale widac to je juz przerasta

Was nadrobic

1,5 godziny spacerku Chebek kupiony, masełko też, ramki obcziłam bo miałam jedne na oku ale kurcze zapomniałam ze one nie białe tylko kazda inny kolor ma wiec na razie odpada, ale musze cos poszukać

właśnie zjedliśmy pierogi i odpoczywamy

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:36   #4688
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Bardzo fauny artykuł - polecam:

http://www.blogojciec.pl/dzieci/zasy...zami-w-oczach/

Miałam o tym kiedyś w szkole.
Bardzo lubię tego bloga
Stary 2014-07-15, 13:37   #4689
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
f

to jest to, jakie wychowanie facet wyniósł z domu. Moja teściowa ma 3 synów, z jednej strony nauczyła ich pomagania, np przy sprzątaniu,z drugiej strony nauczyła, że kobieta jest od dowodzenia sprzątaniem itp i pewnie stąd mój mąż nie widzi brudu, póki mu się nie wskaże. Bo jak go poproszę to praktycznie wszystko w domu zrobi. Tylko czasem chciałabym, by z własnej inicjatywy coś zrobił
za to mój szwagier, który miał coś trochę ponad 20 lat i do 35 roku życia mieszkal sam, to w życiu nie włączył pralki, zawsze wiózł brudne ciuchy do mamy (80 km!!). Jak mu wspominałam, że ma pralkę w łazience, to mówil, że zepsuta. Aż gdy znalazł sobie kobietę to jakoś sie okazało, że jego kobieta (obecnie żona) potrafiła uruchomić pralkę, która nie była zepsuta
Mój brat palcem nie dotknie w domu, niesamowity bałaganiarz, aż rzygać się chce Ale u swojej narzeczonej ponoć robi wszystko
Ale tak go mama wychowała, bo on zawsze zapracowany, a teraz się tylko wścieka na niego i krzyczy, ale na nauczenie za późno

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-15, 13:41   #4690
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

to jest to, jakie wychowanie facet wyniósł z domu. Moja teściowa ma 3 synów, z jednej strony nauczyła ich pomagania, np przy sprzątaniu,z drugiej strony nauczyła, że kobieta jest od dowodzenia sprzątaniem itp i pewnie stąd mój mąż nie widzi brudu, póki mu się nie wskaże. Bo jak go poproszę to praktycznie wszystko w domu zrobi. Tylko czasem chciałabym, by z własnej inicjatywy coś zrobił
za to mój szwagier, który miał coś trochę ponad 20 lat i do 35 roku życia mieszkal sam, to w życiu nie włączył pralki, zawsze wiózł brudne ciuchy do mamy (80 km!!). Jak mu wspominałam, że ma pralkę w łazience, to mówil, że zepsuta. Aż gdy znalazł sobie kobietę to jakoś sie okazało, że jego kobieta (obecnie żona) potrafiła uruchomić pralkę, która nie była zepsuta
Tu masz rację,bo mój Tż ma tylko jedną siostrę w dodatku najmłodszą i wszyscy nauczeni,że mamusia zrobi... I on też z tych co woził mamie ciuchy ,chodził na obiadki i w ogóle aż ja się wzięłam za niego to jeszcze trochę a nauczy się pralkę nastawiać(nie wlewając przy tym pół opakowania płynu do prania) i ma ukryty talent,bo potrafi posprzątać na błysk ale trzeba było przy tym porządnie się nadrzeć Tak jest po prostu nauczony ale jakaś iskierka nadziei jeszcze na niego jest,bo czasem na prawdę lepiej posprząta ode mnie,tylko musi chcieć i wiedzieć,że samo się nie zrobi a ja też czasem nie mam już sił żeby ogarniać cały dom.A jego matka jest poważnie zdziwiona,że on w ogóle ścierkę do rąk weźmie i wie do czego służy miotła! Widać trafił na odpowiednią osobę,która kontynuuje wychowanie
Cytat:
Ogarnęłam tylko po obiedzie i siedzą sobie. Dziś odpoczywał. Wczoraj robiłam do 21, bo jeszcze koszulki męża były do poprasowania . A były tego masa, bo to z wyjazdu. Dziś kolejne co prawda, ale zostawiam na wieczór.
Ojj to miałaś roboty zrób sobie za to luźniejszy dzień
Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Wystrzelić ich

Ja uwielbiam gotować, sprzątać, dbać o dom, naprawdę. Ale mam też inne potrzeby - niie po to skończyłam studia. Poza tym chcę pracować, rozwijać się, spotykać z koleżankami, być świadomą mamą, ale i kobietą niezależną, też chcę dawać od siebie coś, mieć pieniądze, od siedzenia w domu latami można tylko depresji się nabawić..
Moja mama większość życia spędziła w domu, ale takie były czasy, zajmowała się naszą trójką, pracował tata, ale nigdy nie narzekała i dawała nam wszystko to, co najcudowniejsze i nadal tak ejst, ale wiem, że teraz jak pracuje jest inną kobietą, ma koleżanki, dzwonią do siebie, etc. cieszę się z tego, choć ta praca ją wiele kosztuje, bo jest za granicą przez 1,5mca i to ją boli, bo niestety do takich rzeczy nie da się przyzwyczaić, ale jest tak silna, że podziwiam ją ponad wszystko.

Dobra, wyszorowałam zlew w kuchni, bo nie mogłam
Przyprawiłam mięso Tżcikowi, kawę sobie zrobiłam i leżakujemy dalej

Gdzie ta przesyłka z Gemini, pytam się, no gdzie
No dokładnie... Ja też lubię gotować ale to nie jest szczyt moich marzeń Jestem nastawiona na osobisty rozwój i kurczę chcę mieć fajną pracę z której będę mogła być dumna i przy tym zapewnić mojemu dziecku coś więcej,odłożyć kasę na wakacje,czy spłacać ratę za nasze mieszkanie,własne.. Moja mama też kiedyś spędziła kilka lat w domu i pamiętam było średnio a teraz tak samo ma koleżanki,spotyka się z nimi,częściej sobie kupuje jakieś ciuchy,kosmetyki,które czasem tylko ładnie wyglądają na półce,pójdzie czasem do solarium,na brwi do kosmetyczki i widać,że jest po tym zadowolona Bo w sumie ma tylko 45 lat to czemu ma od razu mieć siwe włosy i chodzić w starych łachach.

Leń niesamowity.. "Mężuś" wraca za pół godziny z pracy a ja mam tylko posprzątane no nic,gotuję ryż i robię paluszki rybne na obiad,bo są w zamrażarce,bo nic innego mi się nie chce kombinować a mój śmietniczek mówi,że zje wszystko ode mnie i nawet nie narzeka,że rzadko mięsko na obiad i o dziwo zupę je a jeszcze miesiąc temu jęczał,że on musi mieć mięso codziennie a wczoraj jadł jajka sadzone,brokuły i ziemniaki aż mu się uszy trzęsły Jak widać dania jarskie w nosek już nie gryzą

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-07-15 o 13:43
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 13:41   #4691
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ja się tego właśnie boje, że to co mam w głowie będzie krytykowane, bo też chciałbym inaczej się zajmować dzieckiem niż u nas w domu się to robiło. Ostatnio teść mówi : bo dziecko to trzeba nosić cały Czas musi czuć rodzica inaczej płacze. A ja powiedziałam,że będe.opatulac żeby miało ciasno jak w brzuchu to on tak tak zobaczysz sama. Ręce opadają. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że będą moje metody podważać, nosić dziecko cały dzień może a ja zostane później sama z tym wszystkim ?
NO WAY!!
Nie daj się, u mnie też sobie tego nie wyobrażam Teściu się zna, jak kura na jajach

Aliszcze dobrze napisałaś I fajnie, że masz taką pracę, która daje Ci rozwój

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-15, 13:48   #4692
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
NO WAY!!
Oczywiście każde dziecko inne, ale moje niestety trzeba było cały czas nosić... Jak tylko mała odkładałam był ryk.
Często rodzice boją się nosić nowo narodzone dziecko sądząc,że się przyzwyczai, ja jednak jestem zdania,że dziecko trzeba powolutku odzwyczajać (w końcu 9 miesięcy bez przerwy było noszenie i kołysane). Oczywiście nie wszystkie dzieci tak mają. Wyjdzie w praniu.

Aliszce ja za to mam skłonności do przegrzewania:\.
Stary 2014-07-15, 13:50   #4693
Asia19x
Zakorzenienie

Kurde mam dzisiaj podejrzany śluz, nie dużo, ale bardzo biały

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-15, 13:50   #4694
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Meta, zgadzam się z Tobą, fajnie jak kobieta może pracować zawodowo, nie musi cały etat, ale 1/2 etatu chociaż, ma odskocznie. Ja może jestem wyrodna matka, ale ja odżyłam, jak po pół roku wróciłam do pracy tylko, że jednak cały etat, z dojazdami to jakieś 9-10 godzin to dużo jak ma się niemowlaka, no ale nie dało się inaczej. Ale ja też jestem taka, że ja wolę 2-3 letnie dzieci niż niemowlaki i teraz jak z młodą jestem w domu to mi jest lepiej, bo młoda kumata, możemy sobie pogadać, znacznie więcej możliwosci rozrywek jest. Niemowlaki są słodkie no ale jednak nie pogadasz sobie z takim, a w pracy odskocznia teraz będę rok na macierzyńskim, ale od stycznia załatwiam sobie konwersacje angielskiego i kontynuacja hiszpańskiego i chcę zanim wrócę do pracy jakieś jeszcze szkolenie w moim zawodzie, bo mam pewne luki z racji tego, ze w pracy mamy podział obowiązków i nie wszystko robię, co specjalista ds kadr i płac powinien umieć.
Lubię zajmować się domem, ale bym sie zdołowała, gdybym nie miała życia zawodowego czy jakiś pasji. Poza tym uważam, że przez to nie dopadnie mnie syndrom gniazda opuszczonego, nie będzie mi tak smutno jak dzieci wyniosą sie z domu, bo moje życie nie będzie kręciło się tylko wokół domu i dzieci.
Ja właśnie chcę taką odskocznie... Ja się przez ciążę dzika zrobiłam i często łapię doły,że większość czasu spędzam w domu,więc po ciąży posiedzę może rok i spadam.
Super,że się tak rozwijasz,chociaż będziesz krok dalej i nie będzie Ci ciężko wrócić do pracy I tak jak mówisz,nie wpadniesz w depresję jak dzieciaczki wyfruną z gniazda i nie będziesz chociaż dzwonić do nich co godzinę pytając co u nich nowego

Asia,ja od paru tygodni mam taki bardzoo biały śluz. Nawet pisałam ostatnio,że jak balsam do ciała i kolorem i konsystencją

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-07-15, 13:51   #4695
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde mam dzisiaj podejrzany śluz, nie dużo, ale bardzo biały
Towarzysz mój od początku. A nie miałaś wcześniej?

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-07-15 o 13:56
Stary 2014-07-15, 13:53   #4696
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Tu masz rację,bo mój Tż ma tylko jedną siostrę w dodatku najmłodszą i wszyscy nauczeni,że mamusia zrobi... I on też z tych co woził mamie ciuchy ,chodził na obiadki i w ogóle aż ja się wzięłam za niego to jeszcze trochę a nauczy się pralkę nastawiać(nie wlewając przy tym pół opakowania płynu do prania) i ma ukryty talent,bo potrafi posprzątać na błysk ale trzeba było przy tym porządnie się nadrzeć Tak jest po prostu nauczony ale jakaś iskierka nadziei jeszcze na niego jest,bo czasem na prawdę lepiej posprząta ode mnie,tylko musi chcieć i wiedzieć,że samo się nie zrobi a ja też czasem nie mam już sił żeby ogarniać cały dom.A jego matka jest poważnie zdziwiona,że on w ogóle ścierkę do rąk weźmie i wie do czego służy miotła! Widać trafił na odpowiednią osobę,która kontynuuje wychowanie

Ojj to miałaś roboty zrób sobie za to luźniejszy dzień

No dokładnie... Ja też lubię gotować ale to nie jest szczyt moich marzeń Jestem nastawiona na osobisty rozwój i kurczę chcę mieć fajną pracę z której będę mogła być dumna i przy tym zapewnić mojemu dziecku coś więcej,odłożyć kasę na wakacje,czy spłacać ratę za nasze mieszkanie,własne.. Moja mama też kiedyś spędziła kilka lat w domu i pamiętam było średnio a teraz tak samo ma koleżanki,spotyka się z nimi,częściej sobie kupuje jakieś ciuchy,kosmetyki,które czasem tylko ładnie wyglądają na półce,pójdzie czasem do solarium,na brwi do kosmetyczki i widać,że jest po tym zadowolona Bo w sumie ma tylko 45 lat to czemu ma od razu mieć siwe włosy i chodzić w starych łachach.

Leń niesamowity.. "Mężuś" wraca za pół godziny z pracy a ja mam tylko posprzątane no nic,gotuję ryż i robię paluszki rybne na obiad,bo są w zamrażarce,bo nic innego mi się nie chce kombinować a mój śmietniczek mówi,że zje wszystko ode mnie i nawet nie narzeka,że rzadko mięsko na obiad i o dziwo zupę je a jeszcze miesiąc temu jęczał,że on musi mieć mięso codziennie a wczoraj jadł jajka sadzone,brokuły i ziemniaki aż mu się uszy trzęsły Jak widać dania jarskie w nosek już nie gryzą
Niech by tylko spróbował narzekać;p
Stary 2014-07-15, 14:05   #4697
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Towarzysz mój od początku. A nie miałaś wcześniej?
Miałam, miałam, ale ten taki inny, dziwny Zapytam w nast. tygodniu na wizycie czy tak ma być

Mecia mój taki gęsty nie jest na szczęście Ale chyba się uspokoiło czy dalej Ci leci?

Wylicytowałam za 8 zł Z przesyłką dresik wyniósł mnie 17zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ry501_DSC01758.jpg (40,8 KB, 20 załadowań)

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-15, 14:05   #4698
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Aliszce ja za to mam skłonności do przegrzewania:\.
moja z racji tego, że w grudniu rodzona, a jeszcze to była taka naprawdę 100% zima (teściowie ponad miesiąc później przyjechali zobaczyć młodą, bo takie śniegi były, że nie odważyli się wcześniej jechać) to też na początku bankowo przegrzewałam. Bo sie bałam, że to taka kruszynka, to trzeba opatulić. Ale potem zaczęłam sprawdzać kark, czy nie jest za ciepły, no i stwierdziłam, że jak by młodej było źle to by się darła, a ona sobie spała w wózku. No i nie chorowała, to stwierdziłam, że ok. Mojemu ojcu najbardziej przeszkadzało to, jak była ubrana w domu, a my w bloku ciepło mamy, no to nie ubierałam jej jakoś grubo a dziadek jak to dziadek zawsze coś w tej kwestii miał do powiedzenia (moja mama określiła, że mój tata ma pod tym punktem "z głową" ). Teraz jest lepiej, bo jak tata coś mi powie, to mu powiem, że jakby Asi było zimno, to by mi powiedziała. A Asia generalnie zimnolubna, wiec dziadek nie może się wykazać

Cytat:
Ja właśnie chcę taką odskocznie... Ja się przez ciążę dzika zrobiłam i często łapię doły,że większość czasu spędzam w domu,więc po ciąży posiedzę może rok i spadam.
Super,że się tak rozwijasz,chociaż będziesz krok dalej i nie będzie Ci ciężko wrócić do pracy I tak jak mówisz,nie wpadniesz w depresję jak dzieciaczki wyfruną z gniazda i nie będziesz chociaż dzwonić do nich co godzinę pytając co u nich nowego
moja praca jakaś rozwojowa nie jest, duża firma, dużo pracowników do "obrobienia" kadrowo i płacowo to nie ma czasu na jakieś szkolenia czy nowe zadania. Ale sama staram się coś robić, bo też chciałabym zmienić firmę, chciałabym np móc w końcu zacząć w pracy używać angielskiego. Bo dobrze go znam, niestety teraz bardziej biernie niż czynnie, bo jednak jak człowiek nie ma na co dzień do czynienia z mówionym językiem to się uwstecznia.

Moja mama kiedyś mi powiedziała, żebym nie odcinała się jak wyjdę za mąż i bedę mieć dzieci, od znajomych,koleżanek, bo mogę potem załować. I żebym zawsze też starała się mieć jakieś własne zarobione pieniądze bo to podnosi też człowiekowi samoocenę. A poza tym nigdy nie wiadomo, co przyniesie los. Moja mama mi kiedyś mówiła, że ubolewa, że tak wiele jej koleżanek i kuzynek, jak zostało mamami, to juz nie miało czasu na podtrzymywanie więzi, kontaktów z koleżankami, ze znajomymi. A przecież ile lat można żyć tylko domem.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 14:06   #4699
Miminek
Raczkowanie

hej dziewczyny!

Będę Was nadrabiała wieczorem, teraz szybko robię obiad a później wskakujemy z tż do samochodu i jedziemy odebrać płytki.
Załatwiliśmy dzisiaj w końcu drzwi, chyba za 3 podejściem bo wiecznie całowaliśmy klamkę salonu...

Chciałam Was zapytać - jakie kupujecie materacyki do łóżeczka? Ja myślę nad firmą hevea baby, materac latkes kokos. Ma dobre opinie, ale nie wiem jaki jest na żywo.

Bym zapomniała - wczoraj była u mnie położna słuchaliśmy tętna Julka (wyszło super chociaż długoooo szukała). Kazała się oszczędzać bo mam bardzo nisko brzuch. Mówiłam jej że bardzo boję się porodu przedwczesnego. Kazała jechać do szpitala wtedy kiedy pojawi się pewna regularność w napinaniu się brzucha, będę miała bóle podbrzusza czy brzucha - takie które nie przechodzą. Powiedziała że nie warto czekać aż przejdzie nie wiadomo jak długo tylko jechać do szpitala. Obym dotrwała do 36. tc

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 14:09   #4700
Asia19x
Zakorzenienie

Miminku Ja mam gryka-pianka-kokos

Fajnie, że położna była u Ciebie
Mój się napina cały czas, lekarz kazał leżeć i leżeć i leżeć....

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-15, 14:10   #4701
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Kolejny zakręcony dzień... Macie wrażenie że te dni ostatnio coraz krótsze? Ledwo wróciłam z badania i zakupów i zaraz będe musiała smigać po wyniki!
Ukręciłam tylko pomidorówke na szybko
Kupiłam dzisiaj pampersy w rosmanie, te z promocji i Pani miła ekspedientka mi powiedziała, że bardzo ładnie wyglądam i mam mały brzusio częścirj będę tam wpadać
Byłam też w emipku bo myslałam, że w końcu przyszła moja paczka ze smyka, ale nic z tego... Eh, nie lubię czekać Chce zobaczyć na żywo ciuszki dla małej
No i w Biedronce mleczka w tubce wolały do mnie tak jak wczoraj cola do aa2... Skubane!
A i kupiłam pół kilo fasolki szparagowej bo była po 6zł/kg nieźle, nie? Jutro będzie
Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Teraz wstalam na siusiu i przy okazji zrobilam sobie sniadanko
Chalke z dzemem i nutella pycha
Będziemy się tak teraz codziennie katować wzajemnie?

Wczoraj w Agata Meble kupiliśmy sobie szafki nocne do tego łózka które kupowaliśmy jakiś miesiąc temu. I zrobiliśmy małe zakupki w Ikea Dobrze się czułam, ale wieczorem jak mnie brzuch ciągnął że ustać nie umiałam. Dzis na razie jest ok, mała się rusza, ale już mniej niż kiedyś i już tęsknię za tym
Dzieciaczki nasze kochane trzymajcie się w tych brzuszkach jeszcze przynajmniej te półtorej miesiąca A potem do wózków i fru wrześnióweczki na spacery

Właśnie.... wózek muszę kupić jeszcze
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 14:19   #4702
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Miałam, miałam, ale ten taki inny, dziwny Zapytam w nast. tygodniu na wizycie czy tak ma być

Mecia mój taki gęsty nie jest na szczęście Ale chyba się uspokoiło czy dalej Ci leci?

Dresik boski!

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

Będę Was nadrabiała wieczorem, teraz szybko robię obiad a później wskakujemy z tż do samochodu i jedziemy odebrać płytki.
Załatwiliśmy dzisiaj w końcu drzwi, chyba za 3 podejściem bo wiecznie całowaliśmy klamkę salonu...

Chciałam Was zapytać - jakie kupujecie materacyki do łóżeczka? Ja myślę nad firmą hevea baby, materac latkes kokos. Ma dobre opinie, ale nie wiem jaki jest na żywo.

Bym zapomniała - wczoraj była u mnie położna słuchaliśmy tętna Julka (wyszło super chociaż długoooo szukała). Kazała się oszczędzać bo mam bardzo nisko brzuch. Mówiłam jej że bardzo boję się porodu przedwczesnego. Kazała jechać do szpitala wtedy kiedy pojawi się pewna regularność w napinaniu się brzucha, będę miała bóle podbrzusza czy brzucha - takie które nie przechodzą. Powiedziała że nie warto czekać aż przejdzie nie wiadomo jak długo tylko jechać do szpitala. Obym dotrwała do 36. tc
nam też został materac do kupienia i będzie albo gryka-pianka-kokos, albo z pianki poliuretanowej. W przyszłym tygodniu jedziemy do sklepu i coś tam wybierzemy

ja już łazienkę ogarnęłam, została mi kuchnia - ale w niej jest tak gorąco, że nie chce mi się tam iść :P kawa mrożona wypita i nieskromnie powiem, że była pyyyyycha

Wczoraj dostałam wiśnie od Teścia - kompocik już się robi

Edytowane przez Simran86
Czas edycji: 2014-07-15 o 14:30
Stary 2014-07-15, 14:21   #4703
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Oo super zakup
No co parę dni mam ale raz na wizycie u gina też taki był to myślał,że to infekcja ale mówię,że ani nie swędzi ani co i tak często mam a on mówi,że może od luteiny taki śluz się zrobił albo po prostu w końcówce ciąży tak się robi Bo przecież stresowałam się,że to wody

Cytat:

Moja mama kiedyś mi powiedziała, żebym nie odcinała się jak wyjdę za mąż i bedę mieć dzieci, od znajomych,koleżanek, bo mogę potem załować. I żebym zawsze też starała się mieć jakieś własne zarobione pieniądze bo to podnosi też człowiekowi samoocenę. A poza tym nigdy nie wiadomo, co przyniesie los. Moja mama mi kiedyś mówiła, że ubolewa, że tak wiele jej koleżanek i kuzynek, jak zostało mamami, to juz nie miało czasu na podtrzymywanie więzi, kontaktów z koleżankami, ze znajomymi. A przecież ile lat można żyć tylko domem.
Chyba mamy tą samą mamę,bo moja mówiła nam to samo zawsze I ma rację,bo nawet w małżeństwie nie da się pogadać tak jak z koleżanką i że najlepsze są własne pieniądze,bo od razu człowiekowi lepiej nawet jak ma dla siebie te kilka stówek i może coś dołożyć ze swojej kieszeni do domu

Ja to źle się czuję jak nie mam swojej kasy wczoraj Tż się obraził jak zażartowałam do niego mówiąc"tak pewnie wypomnij mi,że Twoje pieniądze rozwalam" i się wkurzył,bo mówi,że to nasze wspólne ale ja bym się lepiej czuła jakbym miała coś swojego

Stary 2014-07-15, 14:27   #4704
zazdrosnica0
Zadomowienie

Troszkę mnie nie było, ale jakoś mi nie po drodze było do laptopa przez ostatnich kilka dni. Nadrobiłam ile się dało i współczuje szpitali...obyśmy wszystkie spokojnie minimum do tego 35-36 tygodnia wytrzymały.

Ja w ciągu ostatnich 2 tygodni miałam już 2 sesje brzuszkowe jedną wykonaną przez przyjaciółkę, a druga sponsorowaną przez Tż jeszcze w styczniu (wygrał na WOŚPie i czekała, aż brzuszek urośnie ), Efektami pochwalę się w klubie jeśli chcecie

No i mi się chyba włączyło wicie gniazdka, bo na ostatniej SR dostaliśmy listę z czym mamy iść do szpitala i już wszystko mam "spakowane" do jednej szuflady, tylko do torby przełożyć

Nie wiem kiedy dokładnie pisałyście o teściowych, ale ja właśnie wydarłam się na swoją "kochaną teściową" pierwszy raz w życiu. Od rana wstawiłam już 3 pralki ubranek dla Małej i suszyłam je na dworze. A moja genialna teściowa wpadła na pomysł czyszczenia pieca i z chwilą jak przepalała komin wszystkie sadze poszły mi na suszarki z praniem....wszystko począwszy od skarpetek, czapeczek, bodziaków, spodenek nadaje się tylko i wyłącznie do ponownego prania... nawet tybetańscy mnisi mnie dziś nie uspokoją dobrze że dziś w SR jest nauka oddychania
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 14:28   #4705
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Oo super zakup
No co parę dni mam ale raz na wizycie u gina też taki był to myślał,że to infekcja ale mówię,że ani nie swędzi ani co i tak często mam a on mówi,że może od luteiny taki śluz się zrobił albo po prostu w końcówce ciąży tak się robi Bo przecież stresowałam się,że to wody

Ja to źle się czuję jak nie mam swojej kasy wczoraj Tż się obraził jak zażartowałam do niego mówiąc"tak pewnie wypomnij mi,że Twoje pieniądze rozwalam" i się wkurzył,bo mówi,że to nasze wspólne ale ja bym się lepiej czuła jakbym miała coś swojego
Hehe, no gdzie wody, co Ty

Rozumiem doskonale, bo mam to samo. Wiadomo, że swoje się wydaje lepiej, bo to swoje jednak Ale normalnie Tż mi daje pieniądze to biorę i już albo sama czasem powiem "Daj na tusz do rzęs"

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-15, 14:28   #4706
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczny

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

Kochana my mamy lateks, w środku jest kokos, nie wiem jaka to firma
Stary 2014-07-15, 14:34   #4707
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Troszkę mnie nie było, ale jakoś mi nie po drodze było do laptopa przez ostatnich kilka dni. Nadrobiłam ile się dało i współczuje szpitali...obyśmy wszystkie spokojnie minimum do tego 35-36 tygodnia wytrzymały.

Ja w ciągu ostatnich 2 tygodni miałam już 2 sesje brzuszkowe jedną wykonaną przez przyjaciółkę, a druga sponsorowaną przez Tż jeszcze w styczniu (wygrał na WOŚPie i czekała, aż brzuszek urośnie ), Efektami pochwalę się w klubie jeśli chcecie

No i mi się chyba włączyło wicie gniazdka, bo na ostatniej SR dostaliśmy listę z czym mamy iść do szpitala i już wszystko mam "spakowane" do jednej szuflady, tylko do torby przełożyć

Nie wiem kiedy dokładnie pisałyście o teściowych, ale ja właśnie wydarłam się na swoją "kochaną teściową" pierwszy raz w życiu. Od rana wstawiłam już 3 pralki ubranek dla Małej i suszyłam je na dworze. A moja genialna teściowa wpadła na pomysł czyszczenia pieca i z chwilą jak przepalała komin wszystkie sadze poszły mi na suszarki z praniem....wszystko począwszy od skarpetek, czapeczek, bodziaków, spodenek nadaje się tylko i wyłącznie do ponownego prania... nawet tybetańscy mnisi mnie dziś nie uspokoją dobrze że dziś w SR jest nauka oddychania
Chyba też się skusimy na sesję zdjęciową super pamiątka
Co do Teściowej to też bym wściekła była... hihi na SR oddychaj przeponą i to Cię uspokoi ;D wdech i wydech u nas też ćwiczymy na stojąco, siedząco i leżąco.
Stary 2014-07-15, 14:37   #4708
Asia19x
Zakorzenienie

Dzięki Lecia

Zjadłabym kebaba I kilogram frytek do tego

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-15, 14:41   #4709
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Misstic z chęcią, ale wściekłam się jak diabli, bo to był tylko zwiastun, 10 stron A niestety nigdzie nie mogę jej znaleźć w pdf
Uuu szkoda To ja tak czytałam kiedyś "Arabską żone" co 3 rozdział aż w końcu ją dorwałam w bibliotece

Cytat:
ja wczoraj zobaczyłam w katalogu on-line mojej osiedlowej biblioteki, że wróciła już na półkę ta książka, jutro chcę się zmobilizować i iść ją wypożyczyć może poszukaj w bibliotece?
ale jeżeli któraś ma w pdf to ja jestem chętna na priva podam maila

a przed chwilą przyszła pierwsza paczka z wyprawką...dla mnie do szpitala, 2 staniki do karmienia, podkłady i sexi siateczkowe majtasy także oficjalnie zaczęłam przygotowania do porodu
Patrzyłam w mojej "wojewódzkiej" bibliotece i co? I dupa szlag mnie trafia bo na tym zadupiu nic nie ma wrrr.. Czy ja już mówiłam, ze chce mieszkać w Poznaniu, skoro nie mogę mieć swojego sadu z pomarańczami i małą chatką?

Gratki za paczuszkę

Cytat:
Dołuje mnie to, że więcej z nas już ma jakieś problemy i przebywać musi w szpitalu/leżeć Nakręcam się przy okazji jak bączek, bo nie rozumiem czemu te twardnienia nie mijają Ale nie ma co się porównywać, lekarz wie co robi, kazał przyjść za trzy tygodnie, leżeć, więc tak ma być.
Niech ten tydzień zleci i będzie wizyta, bo oszaleje Równe 7 dni
Zobacz kochana jak ładnie już dwa tygodnie wytrzymałaś
Ten tydzień to minie jak z bata strzelił, zobaczysz. Jesteś dzielna

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ide myć łeb póki mam wenę

Asia pożycz trochę weny Bo też muszę iść umyć głowe, włosy mam w opłakanym stanie, a jakoś mnie nie ciągnie do łazienki hehe

Cytat:
Włączyłam tryb turbo kaczka
tryb turbo kaczki No padłam

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mój malż pomaga mi we wszystkim bo tak jest nauczony z domu. Mamusie chłopaków pamiętajcie aby nauczyć syna, ze ma pomagac w domu.
Natomiast ma kilku znajomych którzy w domu albo przy dziecku nie robią nic bo mężczyzni nie sa od tego
Kiedys malż zagniotl mi ciasto na chleb, czego świadkiem był jego kolega. To potem kolega dość długi czas nasmiewal się z mojego małżonka że ten jest pantoflarzem

skoro działał przy poczęciu to niech działa też przy wychowywaniu. Nie cierpie facetów co to myślą, że oni są od zarabiania kasy a my od wszystkiego innego. Te czasy już się skończyły. Dzisiaj tak samo kobieta jak i mężczyzna muszą pracować, żeby utrzymać dom i siebie i tak samo muszą sobie pomagać w obowiązkach.
Mój mąż nigdy mnie pod tym względem nie zawiódł i zawsze go za to chwalę, bo uważam, że jest za co
Ale ma brata jednego co to się strasznie wymądrza w wychowywaniu dzieci (chociaż jego trójka siedzi w domu dziecka i on łożyć na nich nie musi) i on przy zmianie pieluchy to poprostu wymiotował i mój mąż musiał to zrobić. Czaicie? No żal poprostu. A jak kiedyś walną mi tekstem o zabezpieczaniu się to myślałam, że mu coś powiem.
Sam trójkę zrobił a on się bedzie mądrzył na temat antykoncepcji
No ale dużo można by było pisać

Cytat:
Miminku Ja mam gryka-pianka-kokos
Oo to taki sam jak ja, a myślałam, że miałaś kupować pianka-kokos bez gryki

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47312907]Kolejny zakręcony dzień... Macie wrażenie że te dni ostatnio coraz krótsze? Ledwo wróciłam z badania i zakupów i zaraz będe musiała smigać po wyniki!
Ukręciłam tylko pomidorówke na szybko
Kupiłam dzisiaj pampersy w rosmanie, te z promocji i Pani miła ekspedientka mi powiedziała, że bardzo ładnie wyglądam i mam mały brzusio częścirj będę tam wpadać
Byłam też w emipku bo myslałam, że w końcu przyszła moja paczka ze smyka, ale nic z tego... Eh, nie lubię czekać Chce zobaczyć na żywo ciuszki dla małej
No i w Biedronce mleczka w tubce wolały do mnie tak jak wczoraj cola do aa2... Skubane!
A i kupiłam pół kilo fasolki szparagowej bo była po 6zł/kg nieźle, nie? Jutro będzie

Będziemy się tak teraz codziennie katować wzajemnie?

Właśnie.... wózek muszę kupić jeszcze [/QUOTE]

Nie powiem kto zaczął hihi
I znowu to robisz uwielbiam fasolkę szparagową z bułką tartą i czekam aż na działce się pojawi. A jak byłam wczoraj w biedrze to była po 9,99zł
Mi też leci dzien za dniem, nawet nie wiem kiedy..

A wózeczek chcesz nowy czy używany?

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 14:41   #4710
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Lecia

Zjadłabym kebaba I kilogram frytek do tego
Asia nie kuś;-) bo mam blisko do kebaba:-P

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości