|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
najwięcej mają do powiedzeni Ci co dzieci nie mają... Milenka jest nasza i to tak samo jego jak i moja kupa :P ja już popakowałam rzeczy do komody i nastawiłam już ostatnie pranie a później spróbuję zrobić sobie u stóp i będzie to niezły wyczyn :P
|
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
|
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystrzelić ich Ja uwielbiam gotować, sprzątać, dbać o dom, naprawdę. Ale mam też inne potrzeby - niie po to skończyłam studia. Poza tym chcę pracować, rozwijać się, spotykać z koleżankami, być świadomą mamą, ale i kobietą niezależną, też chcę dawać od siebie coś, mieć pieniądze, od siedzenia w domu latami można tylko depresji się nabawić.. Moja mama większość życia spędziła w domu, ale takie były czasy, zajmowała się naszą trójką, pracował tata, ale nigdy nie narzekała i dawała nam wszystko to, co najcudowniejsze i nadal tak ejst, ale wiem, że teraz jak pracuje jest inną kobietą, ma koleżanki, dzwonią do siebie, etc. cieszę się z tego, choć ta praca ją wiele kosztuje, bo jest za granicą przez 1,5mca i to ją boli, bo niestety do takich rzeczy nie da się przyzwyczaić, ale jest tak silna, że podziwiam ją ponad wszystko. Poza tym Tż nigdy mi nieczego nie zabraniał, nigdy. Cieszy się z moich wyborów i sam wyganiał do koleżanek zawsze. Mówi, że on będzie z małą siedział, a ja będę mogła iść na zakupy ![]() Ttttaaaaaa, a za chwilę telefon gdzier jest to, tamto itp Dobra, wyszorowałam zlew w kuchni, bo nie mogłam ![]() Przyprawiłam mięso Tżcikowi, kawę sobie zrobiłam i leżakujemy dalej ![]() Gdzie ta przesyłka z Gemini, pytam się, no gdzie
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-07-15 o 13:30 |
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fauny artykuł - polecam:
http://www.blogojciec.pl/dzieci/zasy...zami-w-oczach/ Miałam o tym kiedyś w szkole .
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Meta, zgadzam się z Tobą, fajnie jak kobieta może pracować zawodowo, nie musi cały etat, ale 1/2 etatu chociaż, ma odskocznie. Ja może jestem wyrodna matka, ale ja odżyłam, jak po pół roku wróciłam do pracy
tylko, że jednak cały etat, z dojazdami to jakieś 9-10 godzin to dużo jak ma się niemowlaka, no ale nie dało się inaczej. Ale ja też jestem taka, że ja wolę 2-3 letnie dzieci niż niemowlaki i teraz jak z młodą jestem w domu to mi jest lepiej, bo młoda kumata, możemy sobie pogadać, znacznie więcej możliwosci rozrywek jest. Niemowlaki są słodkie no ale jednak nie pogadasz sobie z takim, a w pracy odskocznia teraz będę rok na macierzyńskim, ale od stycznia załatwiam sobie konwersacje angielskiego i kontynuacja hiszpańskiego i chcę zanim wrócę do pracy jakieś jeszcze szkolenie w moim zawodzie, bo mam pewne luki z racji tego, ze w pracy mamy podział obowiązków i nie wszystko robię, co specjalista ds kadr i płac powinien umieć.Lubię zajmować się domem, ale bym sie zdołowała, gdybym nie miała życia zawodowego czy jakiś pasji. Poza tym uważam, że przez to nie dopadnie mnie syndrom gniazda opuszczonego, nie będzie mi tak smutno jak dzieci wyniosą sie z domu, bo moje życie nie będzie kręciło się tylko wokół domu i dzieci.
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?NO WAY!! |
|
|
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cos bym zrobiła, tylko nie wiem co ... ![]() A taki album to zrobi mi koleżanka po fachu , tylko musze jej powiedziec ile miejsc na zdjecia usg chce, na test ciazowy, kilka moich zdjec z brzuszkiem i juz z maluszkiem Gratki za 30 tydzień ![]() U mnie juz 29tc 6 dn ![]() Cytat:
no u mnie pewnie też, zawsze miałam z nimi problemy itd. ale widac to je juz przerasta ![]() Was nadrobic ![]() 1,5 godziny spacerku Chebek kupiony, masełko też, ramki obcziłam bo miałam jedne na oku ale kurcze zapomniałam ze one nie białe tylko kazda inny kolor ma wiec na razie odpada, ale musze cos poszukać ![]() właśnie zjedliśmy pierogi i odpoczywamy
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak go mama wychowała, bo on zawsze zapracowany, a teraz się tylko wścieka na niego i krzyczy, ale na nauczenie za późno
|
|
|
#4690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest po prostu nauczony ale jakaś iskierka nadziei jeszcze na niego jest,bo czasem na prawdę lepiej posprząta ode mnie,tylko musi chcieć i wiedzieć,że samo się nie zrobi a ja też czasem nie mam już sił żeby ogarniać cały dom.A jego matka jest poważnie zdziwiona,że on w ogóle ścierkę do rąk weźmie i wie do czego służy miotła! Widać trafił na odpowiednią osobę,która kontynuuje wychowanie ![]() Cytat:
zrób sobie za to luźniejszy dzień ![]() Cytat:
Jestem nastawiona na osobisty rozwój i kurczę chcę mieć fajną pracę z której będę mogła być dumna i przy tym zapewnić mojemu dziecku coś więcej,odłożyć kasę na wakacje,czy spłacać ratę za nasze mieszkanie,własne.. Moja mama też kiedyś spędziła kilka lat w domu i pamiętam było średnio a teraz tak samo ma koleżanki,spotyka się z nimi,częściej sobie kupuje jakieś ciuchy,kosmetyki,które czasem tylko ładnie wyglądają na półce,pójdzie czasem do solarium,na brwi do kosmetyczki i widać,że jest po tym zadowolona Bo w sumie ma tylko 45 lat to czemu ma od razu mieć siwe włosy i chodzić w starych łachach.Leń niesamowity.. "Mężuś" wraca za pół godziny z pracy a ja mam tylko posprzątane no nic,gotuję ryż i robię paluszki rybne na obiad,bo są w zamrażarce,bo nic innego mi się nie chce kombinować a mój śmietniczek mówi,że zje wszystko ode mnie i nawet nie narzeka,że rzadko mięsko na obiad i o dziwo zupę je a jeszcze miesiąc temu jęczał,że on musi mieć mięso codziennie a wczoraj jadł jajka sadzone,brokuły i ziemniaki aż mu się uszy trzęsły Jak widać dania jarskie w nosek już nie gryzą
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-07-15 o 13:43 |
|||
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściu się zna, jak kura na jajachAliszcze dobrze napisałaś
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często rodzice boją się nosić nowo narodzone dziecko sądząc,że się przyzwyczai, ja jednak jestem zdania,że dziecko trzeba powolutku odzwyczajać (w końcu 9 miesięcy bez przerwy było noszenie i kołysane). Oczywiście nie wszystkie dzieci tak mają. Wyjdzie w praniu. Aliszce ja za to mam skłonności do przegrzewania:\. |
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde mam dzisiaj podejrzany śluz, nie dużo, ale bardzo biały
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,że się tak rozwijasz,chociaż będziesz krok dalej i nie będzie Ci ciężko wrócić do pracy I tak jak mówisz,nie wpadniesz w depresję jak dzieciaczki wyfruną z gniazda i nie będziesz chociaż dzwonić do nich co godzinę pytając co u nich nowego ![]() Asia,ja od paru tygodni mam taki bardzoo biały śluz. Nawet pisałam ostatnio,że jak balsam do ciała i kolorem i konsystencją
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Towarzysz mój od początku. A nie miałaś wcześniej?
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-07-15 o 13:56 |
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam, miałam, ale ten taki inny, dziwny
Zapytam w nast. tygodniu na wizycie czy tak ma być![]() Mecia mój taki gęsty nie jest na szczęście Ale chyba się uspokoiło czy dalej Ci leci?Wylicytowałam za 8 zł
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
moja z racji tego, że w grudniu rodzona, a jeszcze to była taka naprawdę 100% zima (teściowie ponad miesiąc później przyjechali zobaczyć młodą, bo takie śniegi były, że nie odważyli się wcześniej jechać) to też na początku bankowo przegrzewałam. Bo sie bałam, że to taka kruszynka, to trzeba opatulić. Ale potem zaczęłam sprawdzać kark, czy nie jest za ciepły, no i stwierdziłam, że jak by młodej było źle to by się darła, a ona sobie spała w wózku. No i nie chorowała, to stwierdziłam, że ok. Mojemu ojcu najbardziej przeszkadzało to, jak była ubrana w domu, a my w bloku ciepło mamy, no to nie ubierałam jej jakoś grubo a dziadek jak to dziadek zawsze coś w tej kwestii miał do powiedzenia (moja mama określiła, że mój tata ma pod tym punktem "z głową"
Cytat:
Moja mama kiedyś mi powiedziała, żebym nie odcinała się jak wyjdę za mąż i bedę mieć dzieci, od znajomych,koleżanek, bo mogę potem załować. I żebym zawsze też starała się mieć jakieś własne zarobione pieniądze bo to podnosi też człowiekowi samoocenę. A poza tym nigdy nie wiadomo, co przyniesie los. Moja mama mi kiedyś mówiła, że ubolewa, że tak wiele jej koleżanek i kuzynek, jak zostało mamami, to juz nie miało czasu na podtrzymywanie więzi, kontaktów z koleżankami, ze znajomymi. A przecież ile lat można żyć tylko domem.
|
|
#4699 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
Będę Was nadrabiała wieczorem, teraz szybko robię obiad a później wskakujemy z tż do samochodu i jedziemy odebrać płytki. Załatwiliśmy dzisiaj w końcu drzwi, chyba za 3 podejściem bo wiecznie całowaliśmy klamkę salonu... ![]() Chciałam Was zapytać - jakie kupujecie materacyki do łóżeczka? Ja myślę nad firmą hevea baby, materac latkes kokos. Ma dobre opinie, ale nie wiem jaki jest na żywo. Bym zapomniała - wczoraj była u mnie położna słuchaliśmy tętna Julka (wyszło super chociaż długoooo szukała). Kazała się oszczędzać bo mam bardzo nisko brzuch. Mówiłam jej że bardzo boję się porodu przedwczesnego. Kazała jechać do szpitala wtedy kiedy pojawi się pewna regularność w napinaniu się brzucha, będę miała bóle podbrzusza czy brzucha - takie które nie przechodzą. Powiedziała że nie warto czekać aż przejdzie nie wiadomo jak długo tylko jechać do szpitala. Obym dotrwała do 36. tc
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Miminku Ja mam gryka-pianka-kokos
![]() Fajnie, że położna była u Ciebie Mój się napina cały czas, lekarz kazał leżeć i leżeć i leżeć....
|
|
#4701 | |
|
Konto usunięte
|
Kolejny zakręcony dzień... Macie wrażenie że te dni ostatnio coraz krótsze? Ledwo wróciłam z badania i zakupów i zaraz będe musiała smigać po wyniki!
Ukręciłam tylko pomidorówke na szybko ![]() Kupiłam dzisiaj pampersy w rosmanie, te z promocji i Pani miła ekspedientka mi powiedziała, że bardzo ładnie wyglądam i mam mały brzusio ![]() Byłam też w emipku bo myslałam, że w końcu przyszła moja paczka ze smyka, ale nic z tego... Eh, nie lubię czekać Chce zobaczyć na żywo ciuszki dla małej ![]() No i w Biedronce mleczka w tubce wolały do mnie tak jak wczoraj cola do aa2... Skubane! A i kupiłam pół kilo fasolki szparagowej bo była po 6zł/kg nieźle, nie? Jutro będzie ![]() Cytat:
Będziemy się tak teraz codziennie katować wzajemnie? ![]() Wczoraj w Agata Meble kupiliśmy sobie szafki nocne do tego łózka które kupowaliśmy jakiś miesiąc temu. I zrobiliśmy małe zakupki w Ikea Dobrze się czułam, ale wieczorem jak mnie brzuch ciągnął że ustać nie umiałam. Dzis na razie jest ok, mała się rusza, ale już mniej niż kiedyś i już tęsknię za tym ![]() Dzieciaczki nasze kochane trzymajcie się w tych brzuszkach jeszcze przynajmniej te półtorej miesiąca A potem do wózków i fru wrześnióweczki na spacery ![]() Właśnie.... wózek muszę kupić jeszcze |
|
|
|
|
#4702 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja już łazienkę ogarnęłam, została mi kuchnia - ale w niej jest tak gorąco, że nie chce mi się tam iść :P kawa mrożona wypita i nieskromnie powiem, że była pyyyyycha ![]() Wczoraj dostałam wiśnie od Teścia - kompocik już się robi
Edytowane przez Simran86 Czas edycji: 2014-07-15 o 14:30 |
||
|
|
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No co parę dni mam ale raz na wizycie u gina też taki był to myślał,że to infekcja ale mówię,że ani nie swędzi ani co i tak często mam a on mówi,że może od luteiny taki śluz się zrobił albo po prostu w końcówce ciąży tak się robi Bo przecież stresowałam się,że to wody ![]() Cytat:
I ma rację,bo nawet w małżeństwie nie da się pogadać tak jak z koleżanką i że najlepsze są własne pieniądze,bo od razu człowiekowi lepiej nawet jak ma dla siebie te kilka stówek i może coś dołożyć ze swojej kieszeni do domu Ja to źle się czuję jak nie mam swojej kasy wczoraj Tż się obraził jak zażartowałam do niego mówiąc"tak pewnie wypomnij mi,że Twoje pieniądze rozwalam" i się wkurzył,bo mówi,że to nasze wspólne ale ja bym się lepiej czuła jakbym miała coś swojego
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę mnie nie było, ale jakoś mi nie po drodze było do laptopa przez ostatnich kilka dni. Nadrobiłam ile się dało i współczuje szpitali...obyśmy wszystkie spokojnie minimum do tego 35-36 tygodnia wytrzymały.
Ja w ciągu ostatnich 2 tygodni miałam już 2 sesje brzuszkowe (wygrał na WOŚPie i czekała, aż brzuszek urośnie ), Efektami pochwalę się w klubie jeśli chcecie ![]() No i mi się chyba włączyło wicie gniazdka, bo na ostatniej SR dostaliśmy listę z czym mamy iść do szpitala i już wszystko mam "spakowane" do jednej szuflady, tylko do torby przełożyć ![]() Nie wiem kiedy dokładnie pisałyście o teściowych, ale ja właśnie wydarłam się na swoją "kochaną teściową" pierwszy raz w życiu. Od rana wstawiłam już 3 pralki ubranek dla Małej i suszyłam je na dworze. A moja genialna teściowa wpadła na pomysł czyszczenia pieca i z chwilą jak przepalała komin wszystkie sadze poszły mi na suszarki z praniem....wszystko począwszy od skarpetek, czapeczek, bodziaków, spodenek nadaje się tylko i wyłącznie do ponownego prania... nawet tybetańscy mnisi mnie dziś nie uspokoją
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem doskonale, bo mam to samo. Wiadomo, że swoje się wydaje lepiej, bo to swoje jednak Ale normalnie Tż mi daje pieniądze to biorę i już albo sama czasem powiem "Daj na tusz do rzęs"
|
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super pamiątka Co do Teściowej to też bym wściekła była... hihi na SR oddychaj przeponą i to Cię uspokoi ;D wdech i wydech u nas też ćwiczymy na stojąco, siedząco i leżąco.
|
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Lecia
![]() Zjadłabym kebaba I kilogram frytek do tego
|
|
#4709 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja tak czytałam kiedyś "Arabską żone" co 3 rozdział Cytat:
![]() Gratki za paczuszkę ![]() Cytat:
![]() Ten tydzień to minie jak z bata strzelił, zobaczysz. Jesteś dzielna Asia pożycz trochę weny Bo też muszę iść umyć głowe, włosy mam w opłakanym stanie, a jakoś mnie nie ciągnie do łazienki hehe ![]() tryb turbo kaczki ![]() Cytat:
Mój mąż nigdy mnie pod tym względem nie zawiódł i zawsze go za to chwalę, bo uważam, że jest za co ![]() Ale ma brata jednego co to się strasznie wymądrza w wychowywaniu dzieci (chociaż jego trójka siedzi w domu dziecka i on łożyć na nich nie musi) i on przy zmianie pieluchy to poprostu wymiotował i mój mąż musiał to zrobić. Czaicie? No żal poprostu. A jak kiedyś walną mi tekstem o zabezpieczaniu się to myślałam, że mu coś powiem. Sam trójkę zrobił a on się bedzie mądrzył na temat antykoncepcji ![]() No ale dużo można by było pisać ![]() Oo to taki sam jak ja, a myślałam, że miałaś kupować pianka-kokos bez gryki ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47312907]Kolejny zakręcony dzień... Macie wrażenie że te dni ostatnio coraz krótsze? Ledwo wróciłam z badania i zakupów i zaraz będe musiała smigać po wyniki! Ukręciłam tylko pomidorówke na szybko Kupiłam dzisiaj pampersy w rosmanie, te z promocji i Pani miła ekspedientka mi powiedziała, że bardzo ładnie wyglądam i mam mały brzusio Byłam też w emipku bo myslałam, że w końcu przyszła moja paczka ze smyka, ale nic z tego... Eh, nie lubię czekać Chce zobaczyć na żywo ciuszki dla małej No i w Biedronce mleczka w tubce wolały do mnie tak jak wczoraj cola do aa2... Skubane! A i kupiłam pół kilo fasolki szparagowej bo była po 6zł/kg nieźle, nie? Jutro będzie ![]() Będziemy się tak teraz codziennie katować wzajemnie? ![]() Właśnie.... wózek muszę kupić jeszcze Nie powiem kto zaczął hihi ![]() I znowu to robisz uwielbiam fasolkę szparagową z bułką tartą i czekam aż na działce się pojawi. A jak byłam wczoraj w biedrze to była po 9,99zł ![]() Mi też leci dzien za dniem, nawet nie wiem kiedy.. A wózeczek chcesz nowy czy używany?
|
|
#4710 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

a później spróbuję zrobić sobie
u stóp i będzie to niezły wyczyn :P

Nadrabiaj nas,masz w końcu trochę czasu dla siebie 
) ALe niektórzy myślą,że to kobieta jest od czarnej roboty a oni tylko muszą pieniążki do domu przynosić i na tym kończy się ich rola... Ja się cieszę,że teraz są takie czasy,że kobiety są w końcu "wyzwolone"
może i jestem zła ale ja w garach nie dam się udupić,o nie...tyle co z dzieckiem posiedzę to posiedzę ale podejrzewam,że i to długo trwać nie będzie,bo ja już wariuję od siedzenia samej w domu i wiele bym dała żeby teraz posiedzieć w pracy chociaż 6 godzin...Bo z ludźmi to zawsze inaczej a siedząc w domu co,spotkasz ludzi tylko robiąc zakupy na targu i rozmawiając o tym w którym warzywniaku ziemniaki są tańsze 
.
?